Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:


1. Λειτουργία εμποροπανήγυρης «Αγ. Χαραλάμπους», Δ.Κ. Φιλιατρών (έγκριση της αριθ. 2/2013 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και της αριθ. 2/2013 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). Ορισμός 5μελούς Επιτροπής Ελέγχου Εμποροπανήγυρης και έγκριση σχετικής δαπάνης.

2. Ορισμός μελών των πιο κάτω Επιτροπών Δήμου Τριφυλίας έτους 2013:
    α. Επιτροπή παραλαβής έργων προϋπολογισμού έως 6.925,80 ευρώ (άρθρο 15,16 Π. Δ/τος 171/1987),
    β. Επιτροπή παραλαβής έργων προϋπολογισμού άνω των 6.925,80 ευρώ (άρθρο 15,16 Π. Δ/τος 171/1987),
    γ. Επιτροπή παραλαβής εργασιών και μεταφορών (υπηρεσιών) (άρθρα 67,70 Π.Δ/τος 28/80),
    δ. Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών για εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου (άρθρα 1 και 2 του Π. Δ/τος 270/81),
    ε. Επιτροπή καταλληλότητας (άρθρο 7 του Π. Δ/τος 270/81).
3. Έγκριση δαπάνης εορτασμού «Αγ. Χαραλάμπους», Δ.Κ. Φιλιατρών, έτους 2013.

4. Ορισμός μελών Επιτροπών υγειονομικού ενδιαφέροντος Δήμου Τριφυλίας.

5. Διαγραφές τελών κοιμητηρίων από Χρηματικούς Καταλόγους Δ.Ε. Γαργαλιάνων (άρθρο 174 του Ν. 3463/2006).

6. Διαγραφή ποσών από τους Χρηματικούς Καταλόγους τελών πεζοδρομίου Δ.Κ. Γαργαλιάνων, λόγω λάθους (άρθρο 174 του Ν.3463/2006).

7. Σύσταση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, έτους 2013.

8. Αίτηση διαγραφής Λιακόπουλου Δημητρίου του Θεμιστοκλή για διαγραφή ποσού 4,24 ευρώ από το βεβαιωτικό κατάλογο ύδρευσης Δ.Ε. Αετού έτους 2012.

9. Αίτηση διαγραφής Γαλάνη Δημοσθένη για διαγραφή ποσού από το βεβαιωτικό κατάλογο ύδρευσης Τ.Κ. Σιτοχωρίου, Δ.Ε. Αετού έτους 2012.

10. Κατανομή γ΄ και δ΄ δόσεων ΣΑΤΑ έτους 2012.

ΤΕΘ. Κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο καλεί τα μέλη του και τους φίλους του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:00 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο (Πυρσό) στα Φιλιατρά.


ΙΝΚΑ: Αντιδράσεις για χρήση πιστωτικών καρτών για πάνω από 500 ευρώ



Την αντίθεσή της στην υποχρεωτική χρήση τραπεζικών καρτών για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ).

Tο ΙΝΚΑ δηλώνει.......

ότι κάτι τέτοιο προσβάλλει τουλάχιστον δύο από τα κεκτημένα του καταναλωτικού κινήματος και συγκεκριμένα:

-το Δικαίωμα της Επιλογής: Με αυτά τα επιτόκια και αυτή τη γραφειοκρατία πρέπει ο πολίτης να έχει το δικαίωμα της επιλογής μεταξύ μετρητών ή κάρτας

-το Δικαίωμα της Ασφάλειας: Η απώλεια κάρτας δημιουργεί μεγαλύτερο κίνδυνο από την απώλεια συγκεκριμένου ποσού μετρητών "πέρα από το γεγονός του φακελώματος κάθε συναλλαγής από της τράπεζες, που μέχρι να εκδικαστεί η ΠΟΛ 1077 δεν γνωρίζουμε τι τραπεζικό απόρρητο τηρούν" σημειώνει το ΙΝΚΑ.

Τέλος, σημειώνει ότι με τις πιστωτικές κάρτες καταγράφονται οι αγορές και δημιουργείται ολοκληρωμένο προφίλ του χρήστη τους. Έτσι ο καθένας θα εκτίθεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων, όπου καταργείται ο προσωπικός χώρος και συνήθειες και ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς.

Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/oikonomia/story/272264/inka-antidraseis-gia-hrisi-pistotikon-karton-gia-pano-apo-500-eyro#ixzz2Ic31DtNd

Πριονοκορδέλα

Π.Ε. Μεσσηνίας: Αναρτήθηκαν οι πίνακες δικαιούχων Βιολογικής Γεωργίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι έχουν αναρτηθεί στους Δήμους της περιοχής μας οι καταστάσεις με τους καταρχήν δικαιούχους και τους απορριπτόμενους της Δράσης 1.1 Βιολογική Γεωργία, τόσο για όσους υπέβαλλαν αίτηση για ένταξη την Διετή Παράταση, όσο και για την Νέα Πενταετία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις ...........

κατά των προσωρινών αυτών αποτελεσμάτων από τη Δευτέρα 21-1-2013 και μέχρι την Τρίτη 29-1-2013 στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Μεσσηνίας, Διοικητήριο- Καλαμάτα, τηλ 27213-61205.

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: Μια εβδομάδα χωρίς εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Από τη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο προσαρμογής του μηχανογραφικού συστήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών & Δικτύων στα νέα δεδομένα, λόγω πολλών και σημαντικών αλλαγών στη διαδικασία εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, θα διακοπεί η λειτουργία του συστήματος αυτού, τουλάχιστον από 21-01-2013 έως και 25-01-2013.

Ως εκ τούτου, δε θα πραγματοποιηθούν οι θεωρητικές και .........

πρακτικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων στην εν λόγω χρονική διάρκεια, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες μετάπτωσης από το υφιστάμενο στο νέο καθεστώς.

Καλαμάτα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπρατε κλοπές στη Μεσσηνία

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε εξοχικές κατοικίες και τέσσερις κλοπές οχημάτων, ενώ, η συνολική αξία των αντικειμένων που έχουν αφαιρεθεί ξεπερνά τις 52.000 ευρώ.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης.......

συνελήφθησαν στην Κορώνη Μεσσηνίας, τρεις Αλβανοί, 25, 32 και 35 ετών, ενώ, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα πέντε άτομα, που αναζητούνται, μεταξύ των οποίων και ένας 24χρονος Αλβανός, που φέρεται ως εγκέφαλος της εγκληματικής ομάδας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά, όπλα και αλλοδαπούς.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια μελών της ομάδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής, ένα αεροβόλο πιστόλι, δύο σιδερογροθιές, μικροποσότητα χασίς, πλήθος οικιακών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, γεωργικά εργαλεία, καθώς και μία μοτοσικλέτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Ασφάλεια Καλαμάτας, ενώ, ερευνάται και η συμμετοχή των αλλοδαπών σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

AΠΕ-ΜΠΕ

Νίκησε και τα Σαγέικα (2-1) η Εράνη και ελπίζει έτσι βάσιμα πια, στην παραμονή της…

Την 2η συνεχόμενη νίκη της πήρε η Εράνη Φιλιατρών που επικράτησε στην έδρα της με 2-1 του Εθνικού Σαγέικων.
Η Φιλιατρινή ομάδα ήταν καλύτερη στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα και πήρε άξια το τρίποντο που τις δίνει πολλές ελπίδες για την συνέχεια.
Με αυτή τη νίκη.......

η ομάδα του Θοδωρή Ανδρεόπουλου ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας και σίγουρα έχει εκπλήξει πολλούς αφού την είχαν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό- όχι όμως εμάς…

Σκόρερ των γηπεδούχων ήταν οι Σπυρόπουλος και Σταθόπουλος ενώ και τα τρία τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.
Συγκεκριμένα, στο 74' ο Μανδραπήλιας έβγαλε μια ωραία σέντρα, ο Σπυρόπουλος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0.
Στο 84' ο Καραπετιάν έκανε την κάθετη πάσα στον Σταθόπουλο που με πλάσε έκανε το 2-0.
Στο 86' ο Μπιλιέρης με σουτ νίκησε τον Αθανασόπουλο διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-1.
Διαιτητής ήταν ο Μανούχος – πολύ καλός - με βοηθούς τους Δαρσίνο και Αλωνισιώτη, αρκετά καλοί και αυτοί.

Εράνη Φιλιατρών: Αθανασόπουλος, Καραχάλιος, Διαμαντόπουλος, Ανδρώνης, Ζώης, Κώτσος, Μανδραπήλιας (76' Καραπετιάν ), Αλεβίζος, Κόλλιας, Σταθόπουλος(92' Αλεξανδρόπουλος), Σπυρόπουλος(94' Διονυσόπουλος).

Διαγόρας Σαγέικων:Καλλιακμάνης, Νικολόπουλος, Φωτόπουλος, Ιωάννου, Τζίφας (76' Μπακουλιάς), Αυγερινός, Ανδριέλος, Λαβδάς (65΄Σπανός), Μικελάτος, Μπιλιέρης, Μπούρδος (76' Κακαρούμπας).

sportstonoto

Κόβουν Πίτα στην ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τρτιφυλίας



Το Δ.Σ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
σας εύχεται «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» & ένα δημιουργικό –ευτυχισμένο 2013.

Σας προσκαλούμε στη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28-1-2013 & ώρα 18.30 στο Ξενοδοχείο STANLEY Οδυσσέως 1 Πλ. Καραϊσκάκη (Δίπλα από την έξοδο του METRO: στάση Μεταξουργείο).

Όπως έχει καθιερωθεί κατά την εκδήλωση μας, φέτος θα ........

τιμηθούν οι συμπατριώτες μας: κ.κ. ΤΣΙΜΠΛΗΣ ΗΛΙΑΣ Γιατρός - Συγγραφέας & ΚΑΚΟΥΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Εκπαιδευτικός –Λαογράφος τους οποίους θα προσφωνήσουν οι κ.κ ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ επιτ. Σχολικός Σύμβουλος - Συγγραφέας αντίστοιχα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με τη παρουσία του και θα ευλογήσει την πίτα ο Μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα τιμητική για την Ομοσπονδία μας.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

                                              Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Με 25 ευρώ η εξέταση στο Ψηφιακό Δερματοσκόπιο συν 5 ευρώ για το εισιτήριο

Ξεκίνησαν από σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου οι εξετάσεις με το νέο σύγχρονο ψηφιακό δερματοσκόπιο στο νοσοκομείο Καλαμάτας.
Σε ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται ότι η τιμή της κάθε εξέτασης είναι 25 ευρώ συν 5 ευρώ το εισητήριο για την επίσκεψη στον γιατρό.

Το ψηφιακό........

Δερματοσκόπιο έχει προμηθευτεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέσω κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ και σε σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας η Διοίκηση του νοσοκομείου αναφέει ότι η τιμή των 25 ευρώ είναι χαμηλή για τα σημερινή οικονομική κατάστα ση που περνά η χώρα μας.
Ανλαυτικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου αναφέρει:

Πριν από ενάμιση μήνα το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας προμηθεύτηκε μέσω των Κοινοτικών Πόρων του ΕΣΠΑ ένα σύγχρονο Ψηφιακό Δερματοσκόπιο που αποτελούσε και στόχο δεκαετίας.

Με σημερινή της απόφαση η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε απόλυτη συνεργασία με το Ιατρικό Προσωπικό του Δερματολογικού Εξωτερικού Ιατρείου κάνει γνωστό ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 21/01/2013 το ψηφιακό Δερματοσκόπιο τίθεται σε παραγωγική λειτουργία. Συνεπώς εξετάσεις που προϋποθέτουν χρήση του Ψηφιακού Δερματοσκοπίου θα πραγματοποιούνται προγραμματισμένα μέσω τηλεφωνικού ραντεβού.

Ταυτόχρονα γνωστοποιείται ότι οι ανωτέρω εξετάσεις επειδή δεν καλύπτονται από κανένα ασφαλιστικό ταμείο η Διοίκηση με απόφασή της όρισε την κατώτατη δυνατόν τιμή των 25,00 Ευρώ για το κόστος τους, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την δύσκολη κοινωνικοοικονομική κατάσταση που επικρατεί.

Με αφορμή την λειτουργία του Ψηφιακού Δερματοσκοπίου ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας δήλωσε:

« Κάθε μέρα που περνά προσπαθούμε να βάζουμε ένα ακόμη λιθαράκι στην ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το Νοσοκομείο μας. Αυτό αποτελεί μία συνεχής και διαρκής διαδικασία που προϋποθέτει συλλογική, μεθοδική και συντονισμένη δράση. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν αφήνουμε ούτε μέρα αλλά ούτε και λεπτό να πηγαίνει χαμένο. Από Δευτέρα ξεκινά την λειτουργία του το Ψηφιακό Δερματοσκόπιο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους δύο Δ/ντές του Δερματολογικού Εξωτερικού Ιατρείου κ. Παν/τη Μίντζια και κ. Κων/νο Κονταργύρη για τις πολύχρονες προσπάθειές τους προκειμένου ο στόχος της προμήθειας του Ψηφιακού Δερματοσκοπίου να γίνει για το Νοσοκομείο μας πραγματικότητα.»

Κυπαρισσία: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων [ VIDEO ]

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας, ενημερώνει τα μέλη του ότι το Σάββατο 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας στην Τριφυλία, στην κοσμική ταβέρνα "Ο ΣΤΕΦΑΝΗΣ" στη Τερψηθέα Κυπαρισσίας.

Η γιορτή είχε .....

μεγάλη απήχηση καθώς πλήθος τρίτεκνων οικογενειών παρευρέθησαν με τα παιδιά τους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η πρόεδρος του Μεσσηνιακού Φεστιβάλ κα Διονυσία Χρυσομπόλη , η οποία τιμήθηκε από το πρόεδρο του Συλλόγου για τη προσφορά της στο Σύλλογο.

Ο πρόεδρος τίμησε και τον κο Καγιάφα ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου ΚΑΓΙΑΦΑΣ &ΣΙΑ και συνεργάτη του συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς ενημέρωσε για το αφορολόγητο, για τις μεταγραφές , για τη διανομή των τροφίμων καθώς απάντησε και σε ερωτήσεις των μελών.

Η Γενική Γραμματέας
Δημητρακοπούλου Γρηγορία



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

"ΦΑΓΟΠΟΤΙ" με σεμινάρια κατάρτισης 12 εκατ. ευρώ, .........

φέρνει στο φως πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο εμπλέκει και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Το θέμα αποκάλυψε το Σάββατο η "Ελευθεροτυπία" με ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου Θάνου Πασχάλη, ο οποίος σχολίασε το θέμα στο Best με τους Θέμη Κανελλόπουλο, Νίκο Μπελογιάννη και Θανάση Τσαμούλη.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη "ΦΩΝΗ της Δευτέρας", στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΣΤΑ ΠΑΝΩ Σαμαράς, κυβέρνηση και ΝΔ, στα κάτω Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις στις οποίες επιβεβαιώνεται η τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Μεσσήνη προβλήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
ΣΥΣΚΕΨΗ σήμερα στο Δημαρχείο για την πορεία και την προοπτική του ΤΕΙ στη νέα εποχή με την εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά" στην ανώτατη εκπαίδευση.
ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ Πετράκου-Περιφέρειας για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δήλωση του Μεσσήνιου βουλευτή και απάντηση της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το έργο στο επικίνδυνο ρέμα του Λαγκούβαρδου.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΝΗΜΗΣ: Ο Δημήτρης Κυριαζής γράφει άγνωστες λεπτομέρειες για τον συμμαθητή του Μιχάλη Κατσαρό απο την Κυπαρισσία.
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ γράφει για τη νέα διεθνή αντιπαλότητα, που απειλεί το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα με επίκεντρο την Ευρωζώνη.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!

Πρόγραμμα 20 εκατ. ευρώ για την κατάρτιση, εκπαίδευση και επιμόρφωση στον αγροτικό τομέα

Στην υποβολή προτάσεων σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων κατάρτισης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στον αγροτικό τομέα ανέργων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, μπορούν να προχωρήσουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), Υπουργεία – ΝΠΔΔ, Συνεταιρισμοί, Συλλογικοί Φορείς, Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και Εκπαιδευτικά – Ερευνητικά ιδρύματα.

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος ...........

«ΕΠ Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων», οι δικαιούχοι των πράξεων θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. να αποδεικνύουν ή/ και εξασφαλίζουν την απαραίτητη υποδομή για την υλοποίηση του έργου της πρόσκλησης και με σκοπό την επίτευξη της παρέμβασης στο σύνολο των επιλέξιμων Περιφερειών

β. να διαθέτουν βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας δικαιούχου ΕΣΠΑ τύπου Β ή και Γ ή πιστοποιητικό με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ. Στην περίπτωση ένωσης ή συμπράξεως φορέων η βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας αρκεί στο πρόσωπο εκείνου του φορέα που θα έχει κατά τους επί μέρους όρους της μεταξύ τους συμφωνίας την ευθύνη υλοποίησης των προγραμμάτων κατάρτισης. Στην περίπτωση που οι ενώσεις ή συμπράξεις φορέων επιλέξουν τη δημιουργία ανεξάρτητου νομικού προσώπου η απαίτηση διαχειριστικής επάρκειας θα πρέπει να πληρούται στο πρόσωπο αυτό

γ. να εξασφαλίζουν τη συνεργασία κλαδικών, επαγγελματικών και άλλων φορέων του πρωτογενούς τομέα στο σύνολο των επιλέξιμων Περιφερειών και να διαθέτουν εμπειρία σε θέματα σχετικά με τις δράσεις και την ομάδα ωφελουμένων όπως περιγράφονται στην παρούσα πρόσκληση.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 20 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ποσοστό συγχρηματοδότησης 85% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)
Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Περιφέρεια Ηπείρου
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Περιφέρεια Κρήτης
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Η υποβολή των αιτήσεων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

(i) Αίτηση Χρηματοδότησης, υπόδειγμα της οποίας επισυνάπτεται στην παρούσα πρόσκληση, και βρίσκεται δημοσιευμένο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις http://www.espa.gr, και http://www.epeaa.gr

(ii) Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης (ΤΔΠΠ). Το ΤΔΠΠ που θα υποβληθεί στο φάκελο της προτεινόμενης πράξης και θα φέρει την υπογραφή και σφραγίδα από τους αρμόδιους φορείς, είναι αυτό που θα παραχθεί μέσω της υποβολής του στην φόρμα της ηλεκτρονικής υποβολής του ΟΠΣ στην διεύθυνση http://logon.mnec.gr. Προτάσεις που υποβάλλονται χωρίς τη χρήση του τυποποιημένου εντύπου ΤΔΠΠ απορρίπτονται.

(iii) Βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας δικαιούχου.

(iv) Σχέδιο Οδηγού Υλοποίησης της δράση με ίδια μέσα.
(v) Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου (κυρίου του έργου) στην οποία αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη πράξη απαλλάσσεται ή όχι από το ΦΠΑ.

(vi) Χρηματοοικονομική ανάλυση προσδιορισμού του προς χρηματοδότηση ποσού για τα μεγάλα έργα και τα έργα που παράγουν έσοδα ή βεβαίωση μη παραγωγής εσόδων για τα έργα που δεν παράγουν έσοδα.

(vii) Για την περίπτωση που ο υποψήφιος δικαιούχος είναι ‘Ενωση ή Σύμπραξη φορέων, θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας με ακριβή περιγραφή των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων των επιμέρους μελών της ένωσης ή σύμπραξης.

(viii) Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο τεκμηριώνει τη σκοπιμότητα και ωριμότητα της πράξης κατά την κρίση του Δικαιούχου ή/ και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παρούσας Πρόσκλησης.

Ο υποψήφιος δικαιούχος υποβάλλει την πρότασή του μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής του ΟΠΣ και αποστέλλει σε μορφή pdf το υπογεγραμμένο Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης καθώς και όλα τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠ «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» EYΣ/Μονάδα Α’, στη διεύθυνση Νίκης 10, 10563, Σύνταγμα, 6ος όροφος, τις ώρες 09:00- 14:00 όλες τις εργάσιμες ημέρες (επί αποδείξει με ημερομηνία υποβολής την ημερομηνία αποστολής).

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Αγροτύπος


Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 21 έως 27 Ιανουαρίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32 102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.