Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 25-1-2013 ]




Ψηφίστηκαν οι Δαπάνες για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους. [ VIDEO ]

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλίο οι δαπάνες για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά.
Τα ποσά προς έγκριση είναι:.....

1850 ευρώ για χημικές τουαλέτες και 100 ευρώ για σπρέϋ που θα χρησιμοποιηθούν για οριοθέτηση των πάγκων.

Η κ. Παντελάκη αναφέρθηκε στο ποσό των 2,050 ευρώ το οποίο αφορά:

1.000 ευρώ για την Φιλοξενία
500 ευρώ για την Δέηση (Κάλυψη μικροφωνικής εγκατάστασης)
450 ευρώ έξοδα προσκλήσεων (καταβάλλεται προσπάθεια για εκτύπωση των προσκλήσεων ωστε να γλυτώσουν τα 450 ευρώ)
και 200 περίπου ευρώ για κέρασμα στα παιδιά των Φιλαρμονικών.

Η Επιτροπή που ορίστηκε για την εμποροπανήγυρη αποτελείται από:
Βιβή Παντελάκη
Ρούσσης Ιωάννης ως πρόεδρος
Σουρέτη Παναγιώτη (Μέλος)
Σταματελόπουλο Παναγιώτη (Μέλος)
Αθανασόπουλο Βασίλειο (Μέλος)

Δείτε απόσπασμά απο την συνεδρίαση



Ορισμός νέων μελών στον σύνδεσμο Ύδρευσης Γαργαλιάνων "Τέλος Άγρας" [ VIDEO ]

Προτάθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας τα μέλη του Συνδέσμου ύδρευσης Γαργαλιάνων "Τέλος Άγρας".
Ο Απερχόμενος πρόεδρος του συνδέσμου κ. θεόδωρος Δεληγιάννης ως εισηγητής του θέματος είπε ότι στον Σύνδεσμο Τέλος Άγρας κάθε δύο χρόνια γίνονται εκλογές πρότεινε για μέλη του τους:
Καλκαβούρα Ιωάννη
Κυριακουλόπουλο Καλλίνικο
Κατσούλα Ιωάννη
Αναπληρωτής Δεληγιάννης Θεόδωρος.

Δείτε το σχετικό Video




Ενημέρωση για ΔΟΥ και άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας [ VIDEO ]

Με απόσυρση 5 από τα 10 θέματα της ημερήσιας διάταξης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.
Εκτός θεμάτων ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την υπόθεση με την ΔΟΥ Κυπαρισσίας και την συνάντηση που είχε στην Αθήνα η αντιπροσωπεία του Δήμου με τον Υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.
Ενημέρωσε το σώμα ότι τελικά θα λειτουργήσουν ..........

τρία Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε Κυπαρισσία (αυτό θα λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα), στα Φιλιατρά όπου έχει εντοπιστεί ο χώρος που θα το στεγάσει, και στους Γαργαλιάνους όπου σύντομα θα λειτουργήσει και εκεί καθώς είναι σχεδόν έτοιμο.

Για το νοσοκομείο είπε ότι Μια φορά την εβδομάδα θα έρχονται από την Καλαμάτα γιατροί Ειδικοτήτων (ΩΡΛ Οφθαλμίατρος Ψυχίατρος κλπ) που δεν υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε ότι έχει σοβαρή πληροφορία από στέλεχος του ΙΚΑ ότι το ΙΚΑ Κυπαρισσίας θα κλείσει.
Για το νοσοκομείο ανέφερε ότι αυτό που είπε ο Δήμαρχος είναι το τυράκι στην φάκα καθώς αυτό που είπε ο Δήμαρχος είναι από τότε που στήθηκε το ΕΣΥ. Το αναφέρει ο 1397 του 1983. Αρα δεν είναι κάτι νέο.
Είναι για να που αργότερα να κλείσει ή να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο.Δεν είναι τίποτα καινούργιο. Λένε τα παλιά για να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις τρίμηνες αποσπάσεις που γίνονται προς το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Και προέτρεψε να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά.

Ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαράντος Κουκούμης είπε ότι με τις επιστολές δεν γίνεται τίποτα παρά μόνο με αγώνες. Η λύση είναι μία και είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δείτε το σχετικό Video με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων. και παρακάτω ακολουθούν και άλλα.



Ο Σωτήρης Μπακούρος από την μείζονα αντιπολίτευση είπε πως η Κυπαρισσία μετατρέπεται σε χωριό. Οι Δημόσιες υπηρεσίες φεύγουν και η Κυπαρισσία σιγά σιγλά μεταρέπεται σε χωριό.
Αναφέρθηκε στα φώτα που υπάρχουν στις εισόδους της πόλης λέγοντας ότι έχουν να ανάψουν εδώ και ένα χρόνο.
Αναφέρθηκε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας λέγοντας ότι γκρεμίστηκε και ότι πρέπει στην υπόθεση να επέμβει ο Εισαγγελέας και να αποδώσει ευθύνες και διώξεις όπου απαιτείται για τις κακοτεχνίες που έφεραν το λιμάνι στην κατάσταση που ήδη βρίσκεται.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος από τους Γαργαλιάνους κ. Ιωάννης Καλκαβούρας εξέφρασε την ανησυχία του για το Κ.Υ. Γαργαλιάνων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τους συλλόγους που μαζεύουν χρήματα προκειμένου να αγοράσουν τα απαραίτητα για την λειτουργία του ενώ αυτό είναι καθαρά υποχρέωση του κράτους.

Στην ενημέρωση τοποθετήθηκαν πολλοί ακόμα Δημοτικοί Σύμβουλοι μεταξύ των οποίων και ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος ο οποίος ως πολύ καλός γνώστης της κατάστασης στο νοσοκομείο είπε ότι η υποβάθμιση του νοσοκομείου έχει γίνει εδω και πολλά χρόνια με την μετατροπή του απο Επαρχιακό σε Κέντρο υγείας.
Οι κίνδυνοι είχαν επισημανθεί αλλα δεν εισακούστηκαν.
η συν διοίκηση με το νοσοκομείο Καλαμάτας ήταν η χαριστική βολή.
Δεν συνειδητοποιήσαμε τον άμεσο κίνδυνο, δεν βρέθηκε η συμπαράσταση που έπρεπε.
Η υποβάθμιση του νοσοκομείου και του κέντρου υγείας έχει άμεση σχέση με την ζωή και την υγεία μας.
Και αναρωτήθηκε ποια μονάδα μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς υγειονομική κάλυψη.
θεωρεί δεδομένη την δυσμενή κατάληξη και ζήτησε να κινηθούνε όλοι άμεσα. να ζητήσουν βοήθεια από όποιον και όσους μπορούν να βοηθήσουν.

Ο κ. Κόλλιας απαντώντας στα όσα ακούστηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους είπε ότι Δεν ψήφισε ο Δήμος το μνημόνιο. Για το ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων ήμασταν εκεί 6 άτομα στα Φιλιατρά και άλλα τόσα στους Γαργαλιάνους.
Για το Θέμα της ΔΟΥ είπε ότι δεν καθησύχασα κανέναν. Δεν έκλεισε ο Δήμος την ΔΟΥ.
Για το λιμάνι είπε ότι δεν υπάρχει ικμάδσα ευθύνης στον Δήμο. Δεν υπήρχε ο Δήμος όταν φτιαχνόταν το λιμάνι.
Ο Πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης μιλώντας για το θέμα είπε ότι υπάρχει μηνυση για το θέμα.

Ωστόσο η μεγάλη δήλωση ήρθε από τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Καλκαβούρα  ο οποίος στο τέλος της συνεδρίασης σχολιάζοντας φράση του Δημάρχου κ. Κόλλια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ειπώθηκε ότι χαίρομαι πάρα πολύ για το ότι τώρα υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις, γιατι γίνονται κριτικές και όλα αυτά τα πράγματα, υπονοώντας ότι δυο χρόνια δεν έγινε τίποτα., 
Αυτό είναι λάθος μέγα. Γιατί εσωτερικά πάντα υπήρχε αυτό το πράγμα. Άλλο αν κάποιοι δεν το άκουγαν.
Και πλέον τώρα πια θα βγαίνουν όλα στο φως στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου."

Δείτε το Video με τον κ. Πούλο και τι είπε ο Δήμαρχος Τριφυλίας στην τελική του ομιλία.



Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιανουαρίου




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Οι τράπεζες πήραν τις καταθέσεις πυρόπληκτων δανειοληπτών


Επιστολή – καταγγελία προς τον υπουργό Οικονομικών ........

Ιωάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και το γενικό γραμματέα Γεώργιο Μέργο, έστειλε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, για τα δάνεια πυροπλήκτων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Ο κ. Πετράκος μεταφέρει καταγγελίες δανειοληπτών για αφαίρεση χρηματικών ποσών από καταθετικούς λογαριασμούς

Ειδικότερα, στην επιστολή του αναφέρει: «Σας καταγγέλλω μια προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια των τραπεζών για μια ακόμη φορά. Μετά από καταγγελίες Μεσσήνιων δανειοληπτών πυρόπληκτων δανείων που τελούν υπό την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, έγινε αφαίρεση χρηματικών ποσών από καταθετικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου. Συγκεκριμένα, στις 24/1/2013 η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος σάρωσε όλους τους καταθετικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου δανειοληπτών»...

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ Δήμου Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου για τους τσιγγάνους.
Ο Παν. Νίκας βλέπει ως λύση τη "Μπιρμπίτα" για να εγκατασταθούν οι τσιγγάνοι απο την Αγία Τριάδα. Αντίθετα ο Παν. Αλευράς στη "γραμμή Τατούλη" συμφωνεί οτι πρέπει να κλείσει, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις που υιοθετεί και το υπουργείο Εσωτερικων.
Το Φεβρουάριο τα σπουδαία σε σύσκεψη στην Περιφέρεια παρουσία της αρμόδιας Επιτρόπου της Ε.Ε.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΛΙ Η Ν.Δ., σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύεται στα "Παραπολιτικά" που κυκλοφορούν σήμερα. Παγιώνεται το "κάθισμα" του ΣΥΡΙΖΑ, "βουτιά" κάτω του 5% οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες".
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Νίκα-Γιαννημάρα με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα προκάλεσαν αισιοδοξία για τα πολιτιστικά πράγματα.
"ΜΠΛΟΚΟ" στη διαθεσιμότητα πέντε υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με Προσωρινή Διάταξη του Πρωτοδικείου Τρίπολης.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ απο το βουλευτή Θαν. Πετράκο στον Στουρνάρα οτι "σαρώθηκαν" καταθετικοί λογαριασμοί δανειληπτών "πυροδανείων" με εγγύηση του Δημοσίου παρά τη ρύθμιση και ερώτηση για το Τελωνείο Καλαμάτας.
ΜΙΣΟ ΜΙΣΘΟ θα παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποχωρούν μέχρι να εκδοθεί η σύνταξή τους. Στις 30.000 οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση το 2012.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Ξεπέρασε τους 21.000 τόνους η Τριφυλία που προσδοκά "καλύτερες μέρες" με την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!