Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μετέφεραν ασθενείς σε Καλαμάτα, Πύργο επειδή δεν εφημερεύει η Χειρουργική Κλινική στην Κυπαρισσία…

Στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Πύργου μεταφέρθηκαν χθες ασθενείς από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, επειδή η Χειρουργική Κλινική του δεν εφημερεύει.

Οι συγκεκριμένοι ......

ασθενείς νοσηλεύονταν στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, η οποία, όπως είπαν στο «Θ» συγγενείς των ασθενών που ενημερώθηκαν σχετικά, για δύο μέρες δεν εφημερεύει, επειδή οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτή έχουν ήδη κάνει τις εφημερίες τους για το μήνα Ιανουάριο και δεν υπάρχει στο νοσοκομείο άλλος γιατρός - στη Χειρουργική Κλινική - για να καλύψει (και) τις δύο αυτές μέρες. Οπότε κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στα πλησιέστερα νοσοκομεία, της Καλαμάτας, για ασθενείς από την περιοχή της Τριφυλίας, και του Πύργου, για ασθενείς από την περιοχή της Ολυμπίας, που γειτνιάζει με την Τριφυλία και καλύπτονταν υγειονομικά από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Όπως μάθαμε, δεν είναι η πρώτη φορά που μεταφέρονται ασθενείς από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε άλλα νοσοκομεία επειδή κλινική του δεν εφημερεύει και, μάλιστα, το ίδιο είχε συμβεί και το καλοκαίρι. Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει τώρα, που πλέον τα Νοσοκομεία Καλαμάτα και Κυπαρισσίας αποτελούν ένα και ενιαίο Νομικό Πρόσωπο, το επονομασθέν «Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας», με ενιαίο και ενοποιημένο Οργανισμό, μία και κοινή διοίκηση, όπως και Ιατρική Υπηρεσία, προκάλεσε έντονες ανησυχίες στους πολίτες της Τριφυλίας και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Όπως απορούσαν, «αντί να “κλείσει” η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, γιατί δεν έστελναν ένα γιατρό από το Νοσοκομείο Καλαμάτας να καλύψει την εφημερία;».

Οι ανησυχίες πολιτών και εργαζομένων έχουν να κάνουν με τον προβληματισμό και το φόβο, «μήπως αυτό το “κλείσιμο” της Χειρουργικής Κλινικής και η διακομιδή των ασθενών στα άλλα, πρωτεύοντα και κυρίαρχα με τα νέα και ενιαία Νομικά Πρόσωπα, γειτονικά Νοσοκομεία Καλαμάτας και Πύργου, είναι μια “πρόβα τζενεράλε” για όσα θα ακολουθήσουν με τις εφημερίες και τη διαφαινόμενη και επαπειλούμενη σταδιακή συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσέφερε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».

Επισημαίνουν, δε, σε συζητήσεις τους, ότι «από τη μία “διαφημίζουν” πως μία φορά την εβδομάδα θα κάνουν εξωτερικά ιατρεία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας γιατροί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, για ειδικότητες που δεν έχει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, και, από την άλλη, δε στέλνουν ένα γιατρό στη Χειρουργική Κλινική για να καλύψει εφημερίες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και το αφήνουν ακάλυπτο από εφημερεύοντα χειρούργο ιατρό, με αποτέλεσμα το “κλείσιμό” της».

Σημειώνουμε, ωστόσο, πως, όπως μάθαμε, και τις δύο μέρες που δε θα εφημερεύει η Χειρουργική Κλινική, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι θα είναι σε λειτουργία, αλλά αν χρειάζεται νοσηλεία κάποιου ασθενή, αυτή θα γίνεται στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Πύργου!

Θάρρος

Έργα στην ορεινή Τριφυλία, στο φονικό Λαγκούβαρδο και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ

ΜΕ δημοπρασίες προσπαθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου να επιταχύνει τις υποδομές στην Τριφυλία που χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Πρόσφατα πέρασε από την οικονομική επιτροπή η δημοπράτηση του έργου Κυπαρισσία-Περδικονέρι με προσωρινό ανάδοχο για οδικές εργασίες κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου που καταλήγει στην ορεινή Τριφυλία με διέξοδο προς Νότο.

Το έργο αυτό έχει κόστος πάνω από 70.000 ευρώ και .........

αναμένεται να αποτελέσει μέρος του οδικού άξονα προς τους Χριστιάνους. Παράλληλα την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να εγκριθεί η δημοπράτηση του έργου βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά - Μάραθος, στη γέφυρα του Λαγκουβάρδου, προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου σύμφωνα με το Νόμο αναμένεται, επίσης, να συγκροτηθεί με την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Τα έργα αυτά παρακολουθεί από πολύ κοντά ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος που ασχολήθηκε ενεργά για την ένταξή τους μαζί με τα υπόλοιπα όπως ο δρόμος Γαργαλιάνοι-Ρωμανού και άξονες σε ορεινές περιοχές. Μάλιστα για όλα τα θέματα υπάρχει παρακολούθηση από το Περιφερειακό συμβούλιο με την συμβολή του κ. Μπακούρου ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την έγκριση από την Οικονομική επιτροπή των επειγόντων εργασιών στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, για το οποίο έχει τεθεί άμεση προτεραιότητα και μάλιστα ο σύμβουλος είχε πείσει τους αρμόδιους για την αναγκαιότητά του. Εξάλλου άμεση προτεραιότητα για την Περιφέρεια αποτελεί η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ. Εδώ το βλέπουμε με τον Πρόεδρο του Στασιού κ. Καρούμπαλη.

Radio936

Δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ για τους πολίτες που έχουν οικονομική αδυναμία

Διετές πρόγραμμα για τη δωρεάν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Υγείας για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η πρόσβαση.........

όσων βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, θα γίνεται μέσω εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών υγείας, ενώ σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα εξυπηρετηθούν περίπου 100.000 πολίτες ανά έτος.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, το υπουργείο έχει εισηγηθεί την άμεση σύσταση Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων φορέων, που θα έχει ως στόχο την επαναξιολόγηση και τον επανακαθορισμό, λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, των κριτηρίων, προϋποθέσεων, διαδικασιών και κατηγοριών ατόμων που θα δικαιούνται πρόσβαση στο ειδικό καθεστώς δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης.

«Στο μεσοδιάστημα και μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος και με αξιοποίηση πόρων από την Δ΄ Προγραμματική Περίοδο, το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην εφαρμογή διετούς προγράμματος, μέσω του οποίου θα καλυφθούν ανά έτος περίπου 100.000 πολίτες, οι οποίοι θα απολαύουν υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσω του εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών υγείας» τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος.

Επίσης θα ενταχθούν και άλλες δράσεις, όπως η «Υγεία κατ΄ οίκον» και οι εμβολιασμοί παιδιών και έτσι θα υπάρχει ουσιαστική συμβολή στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ευάλωτων αυτών κοινωνικών ομάδων.

Οι δαπάνες του όλου προγράμματος προσεγγίζουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζεται ότι θα καλυφθούν συνολικά και από όλες τις επιμέρους δράσεις του, ιατροφαρμακευτικά και νοσηλευτικά, περίπου 160.000 πολίτες κατ΄ έτος.

iefhmerida.gr

Ολο το σχέδιο ΑΘΗΝΑ του Υπουργείου παιδείας

Για την συγχώνευση τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μπορεί απο το ΤΕΙ Καλαμάτας να φεύγει το τμήμα Λογοθεραπείας αλλα στην ουσία το ΤΕΙ κερδίζει το τμήμα Θερμοκηπευτικών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας από το ΤΕΙ Μεσολογγίου και γίνεται ένα τμήμα με την ονομασία Τεχονολογίας Γεωπονίας με έδρα την Καλαμάτα.

Ολόκληρο το σχέδιο Αθηνά που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Εναλλακτικά μπορείτε να το δείτε και εδώ.



Κυπαρισσία: Αιτήσεις πτώχευσης επιχειρήσεων.

ΕΠΤΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Επιχειρήσεις στα δικαστήρια για να αποφύγουν την πτώχευση


Μια επιπλέον εικόνα για το τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία της Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτουν τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σχετικά με τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, προκειμένου να πετύχουν σχετικό διακανονισμό με τους πιστωτές τους, αποφεύγοντας έτσι την πτώχευση.

Στα Πρωτοδικεία με τις περισσότερες αιτήσεις υπαγωγής στο ......

σχετικό άρθρο είναι κι αυτό της Κυπαρισσίας, όπου έχουν κατατεθεί επτά (7), αλλά έχουν απορριφθεί στο σύνολό τους.

Βέβαια, τα παραπάνω δείχνουν τις αρχικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια μεγάλη διαδικασία, ώστε να επιτευχθεί η εξυγίανση και, φυσικά, να θεωρηθεί ότι μια εταιρεία μπορεί να είναι βιώσιμη.

Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποδεικνύουν ότι μια επιχείρηση η οποία φτάνει στο αίτημα, έχει ήδη υποστεί σημαντικές πιέσεις και είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Ανοίγοντας ακόμη περισσότερο την εικόνα στο χώρο των επιχειρήσεων, φαίνεται ότι ξεπερνούν τα 2.000 τα αιτήματα που κατέθεσαν στα Πρωτοδικεία της χώρας οι επιχειρήσεις από την έναρξη της κρίσης μέχρι και το τέλος του 2012. Ειδικότερα, μέχρι τα μέσα του 2011, οι εταιρείες που είχαν αιτηθεί την ένταξή τους στο Πτωχευτικό Δίκαιο (άρθρο 99) ήταν της τάξης των 1.400, για να ξεπεράσουν στο τέλος του 2012 τις 2.000, αφού μόνο πέρυσι περισσότερες από 640 επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα υπέβαλαν αίτηση για υπαγωγή τους στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία των Πρωτοδικείων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή δεν προκύπτει ακριβής εικόνα για τον αριθμό των προβληματικών επιχειρήσεων που υπήχθησαν στο άρθρο 99 και, τελικά, κατόρθωσαν να αποφύγουν την πτώχευση.

Θαρρος

Στους "Ράδιο Αρβύλα" ο Πούτσι και η Μαύρη Θύελλα (βίντεο)

Το γύρο της Ελλάδας έκανε ,εχθές μέσω της σατιρικής εκπομπής "Ράδιο Αρβύλα" στον ΑΝΤ1 , το γκολ της Μαύρης Θύελλας απέναντι στο Φωστήρα και ο άσος της ομάδας Θοδωρής Πούτσι.

Οι συντελεστές της δημοφιλούς εκπομπής .. "εμπνεύστηκαν" από την περιγραφή του Σωτήρη Γεωργούντζου (για την τηλεόραση του Best) στις φάσεις που πρωταγωνιστούσε ο Πούτσι, μεταξύ των οποίων και το γκολ της Καλαμάτας ...

Δείτε το Video




Θάρρος

Τι αλλάζει στις σχόλες της Καλαμάτας με το σχέδιο Αθήνα-ΦΕΥΓΕΙ Η ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!

Σε τελικό στάδιο διαβούλευσης, για χρονικό διάστημα 45 ημερών είναι από αυτή τη στιγμή το σχέδιο Αθηνά που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος .

Το σχέδιο Αθήνα προβλέπει τα εξής:.......


ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!

Στα υπόλοιπα τμήματα

Συγχώνευση τμήματος Βιολογικών Τμήμα Βιολογικών, Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και Ανθοκομίας με το τμήμα Φυτικής Παραγωγής και στην Καλαμάτα έρχεται η αντίστοιχη σχολής του Μεσολογγίου.

Το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης συγχωνεύεται με τη Σχολή Διοίκησης Μονάδων Υγείας Πρόνοιας

Το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής όπως και το τμήμα της Σπάρτης μένουν όπως έχουν.

ΘΑΡΡΟΣ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 4 Φεβουαρρίου και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με βασικό θέμα την παραχώρηση θέσεων για την εμποροπανήγυρη Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών και την συνδρομή του Δήμου σε εφημερίδες, περιοδικά κλπ. έτους 2013.


Γκάφα του ΑΝΤ1. Μετέτρεψε σε ρεπορτάζ ένα αστείο ποστ για επενδύσεις Αράβων στη Γκιώνα! [ VIDEO ]

Ο Ant1 είναι μια σοβαρή επιχείρηση και το δελτίο ειδήσεων του, το οποίο και παρουσιάζει η Μαρία Χούκλη, είναι σημαντικά πιο σοβαρό από τα αντίστοιχα των υπόλοιπων ιδιωτικών σταθμών.

Αυτό που συνέβη όμως με το χιονοδρομικό ...........

κέντρο των Αράβων στη.. .Γκιώνα είναι κάπως απίστευτο(sic).

Ας πάρουμε όμως...τα πράγματα από την αρχή.

Υπάρχει ένα blog, το Κουλούρι, το οποίο γράφει συνειδητά φανταστικές αλλά εν μέρει αληθοφανείς ιστορίες, σατιρίζοντας τα κάθε λογής στερεότυπα του εγχώριου δημόσιου διαλόγου. Στις 11 Ιανουαρίου, το Κουλούρι οραματίστηκε την κατασκευή ενός χιονοδρομικού κέντρου στη Γκιώνα από πάμπλουτους Άραβες.

Ενδεικτικός του ύφους του άρθρου είναι ο επίλογος του:

Ενδεικτικός του ύφους του άρθρου είναι ο επίλογος του: «Είμαι πολύ τυχερός», μας τόνισε ο πρίγκηπας με ένα πονηρό χαμόγελο, «που κάνω αυτό το project σε καιρούς κρίσης γιατί έτσι πετυχαίνω πολύ καλές συνεργασίες σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και στο τέλος θα βγούμε όλοι κερδισμένοι. Επιτέλους οι Έλληνες snowboarders θα έχουν το κατάλληλο μέρος να ξεδιπλώσουν το σπάνιο ταλέντο τους καθώς αντικειμενικά τα χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν σήμερα δεν είναι αρκετά για να εξασκήσουν όλα τους τα κόλπα». Τέλος, ερωτηθείς για τις πληροφορίες που θέλουν τον Βλάση Τσάκα να τον εκπροσωπεί και να αναλαμβάνει το management του χιονοδρομικού κέντρου ο πρίγκηπας αρκέστηκε να σχολιάσει «Δεν νομίζω πως θα ενδιέφερε τον Βλάση κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι θα σπαταλά όλο του τον χρόνο φτιάχνοντας kickers με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του.»

Φαίνεται ότι οι συντελεστές του δελτίου ειδήσεων του Ant1 δεν προβληματίστηκαν από την αναφορά του ονόματος του Βλάση Τσάκα και μετέτρεψαν το εν λόγω ποστ σε ρεπορτάζ, αναστατώνοντας και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Το καλύτερο; Οι τοπικοί φορείς υπήρξαν λαλίστατοι:



Parapolitika

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 16,8 εκ. ευρώ σε αγρότες

Αποζημιώσεις ύψους 16,8 εκ. ευρώ θα καταβάλει αύριο (Παρασκευή) ο ΕΛΓΑ σε 11.967 παραγωγούς, για ζημιές στη φυτική παραγωγή και σε ζωικό κεφάλαιο.

Πρόκειται για εκκαθάριση...........

ζημιών της περσινής χρονιάς και αφορούν κατά βάση του νομούς Έβρου, Πέλλας, Καβάλας, Φλώρινας, Κορινθίας, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Μεσσηνίας, Πιερίας, Λάρισας, Δράμας, Αρκαδίας και Θεσσαλονίκης.

Εντός του Φεβρουαρίου η αποπληρωμή οφειλών Δημοσίου προς ιδιώτες

Στο 1 δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό των οφειλών που έχει ήδη αποπληρώσει το Δημόσιο προς ιδιώτες, από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ήδη το σύνολο.......

των αιτημάτων χρηματοδότησης, που έχει ολοκληρωθεί ή βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης διαμορφώνεται στα 3 δισ. ευρώ και προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν εντός του Φεβρουάριου.

Πήγες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί έως το τέλος Μαρτίου, το πόσο των εξοφλούμενων οφειλών θα έχει διαμορφωθεί στα 3,5 δισ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2013 στα 5 δισ. ευρώ, στο εννεάμηνο τα 6,5 δισ. ευρώ, ενώ στόχος είναι στο τέλος του χρόνου, το ύψος των εξοφλούμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου να φτάσει τα 8 δισ. ευρώ.

Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι υπολογίζεται πως με το πόσο των 8 δισ. ευρώ, θα έχει αποπληρωθεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς θα πραγματοποιηθεί «κούρεμα» κατά τα πρότυπα που ακολουθήθηκαν για τις όφειλες του Δημόσιου προς του φαρμακοποιούς που ήταν μεσοσταθμικα 3,5%.

Μάλιστα, το «κούρεμα» των χρεών προς τους προμηθευτές, κυρίως του κλάδου Υγείας, θα κυμανθεί σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε ποσοστά από 2% έως και 15%. Έτσι, με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος του 2013 θα έχουν «πέσει» στην αγορά ακόμα 7 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, όσον αφορά την καταβολή των εφάπαξ, έως σήμερα έχουν χορηγηθεί 2.424 εφάπαξ, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ το δίμηνο Φεβρουάριου- Μαρτίου εκτιμάται ότι θα διατεθούν άλλα 150 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περίπου 3.500 εφάπαξ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου βρίσκονται εντός του σχεδίου που έχει εκπονήσει το υπουργείο. Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία για τις επιστροφές επιπλέον φόρων ύψους 553 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι αυτά θα είναι διαθέσιμα το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και τα οποία θα αυξήσουν το συνολικό ποσό.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην Καλαμάτα

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στην πόλη μας θα βρεθεί ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Το πρωί θα παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της Υπαπαντής του Κυρίου.

Στις 12:00 το .....

μεσημέρι θα βρεθεί στα γραφεία της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Μεσσηνίας (Αριστομένους 49, 1ος όροφος) για την κοπή της Βασιλόπιτας, όπου θα συναντήσει μέλη και φίλους του κόμματος.

Θάρρος

Ο Ηρώδης τα βρέφη, οι τρόικες τους ΕΛΛΗΝΕΣ!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Και μη βρεθεί δημοσιογράφος, από εκείνους που αντί να ενημερώνουν… «ημερώνουν και αποκοιμίζουν» την κοινή γνώμη, να μου πει ότι ο παραλληλισμός μου σήμερα είναι «ατυχής ή υπερβολικός», γιατί θα τον στολίσω «απρεπέστατα!...»
Θυμωμένος; Υπερβολικά!
Όπως υποθέτω ότι είναι κάθε Έλληνας και Ελληνίδα..........

καθώς περνούν εβδομάδες, μήνες, χρόνια από τον Μάη του 2010 και την πρόσκληση των κκ Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου στην τρόικα …
Θυμωμένος αυτός και αυτή που ΔΕΝ έχουν πια απασχόληση, δεν βρίσκουν δουλειά, ΔΕΝ έχουν ως επαγγελματίες προοπτικές και ελπίδες…
Θυμωμένοι οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους τα οποία τα σπούδασαν με τόσες θυσίες και στερήσεις να κοιτάζουν με μελαγχολία και δάκρυα τα πτυχία τους…

Σημερινοί γονείς που μεγάλωσαν με γιαγιάδες και παππούδες καθώς οι γονείς τους είχαν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς για να βρούνε δουλειά, αποχαιρετούν τώρα τα δικά τους παιδιά που ξενιτεύονται για να βρούνε δουλειά…
Θυμωμένοι, δεν υποθέτω αλλά διαπιστώνω ότι είμαστε ΟΛΟΙ οι Έλληνες συνταξιούχοι που χτες 30 Ιανουαρίου και σήμερα 31 Ιανουαρίου του «σωτηρίου έτους επιστροφής στην…ανάκαμψη» (φτύνω τις οικονομικές τους γνώσεις και τα πτυχία τους) είδαμε τις συντάξεις μας ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΕΣ!..
Θυμωμένοι, εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες, σε ανεξέλεγκτο πλέον βαθμό, με τις αποφάσεις του Αντώνη, του Βαγγέλη και του Φώτη, που διαδέχτηκαν τις αποφάσεις του Γιώργου, του Βαγγέλη και του Αντώνη, που είχαν διαδεχθεί τις αποφάσεις του Λουκά του Αντώνη και του Γιώργου να… ικανοποιήσουν τον ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ της εισαγόμενης τρόικας των τοκογλύφων…

Βράζει το ελληνικό αίμα, φουσκωμένες οι φλέβες στους κροτάφους, στα μπράτσα του Λαού καθώς ΚΑΝΕΙΣ δεν κλήθηκε να λογοδοτήσει για λάθος χειρισμούς από «πρόθεση» (αυτό εμπίπτει στην θεματολογία της Εθνικής προδοσίας και εγκληματικής απιστίας προς την Υπηρεσία) ή «ασχετοσύνη» (αυτό εμπίπτει στην εγκληματική βλακεία Κατόχων εξουσίας) που εμπιστεύτηκαν Κρατικά Ταμεία στα χέρια αδαών και ηλιθίων…
Δηλαδή, χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον αποδέκτη του, μου έρχεται στη θύμηση εκείνο το γνωστό αλλά ξεχασμένο παλιό ερώτημα για το εάν έχουμε να κάνουμε στα δρώμενα της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ζωής με «απατεώνες ή βλάκες;»
Φοβήθηκε ο Ηρώδης τον Χριστό, τον νεογέννητο «Βασιλιά» και καθώς δεν μπορούσε να εντοπίσει «Το Θείο Βρέφος» έδωσε την εγκληματική εντολή «σφάξτε όλα τα νήπια!» βουλιάζοντας σε θρήνο και οδυρμό την Ιουδαία…

Τι φοβήθηκαν από τον Ελληνικό Λαό, μισθωτούς, μεροκαματιάρηδες, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, και απασχολούμενους στην Παιδεία επιστήμονες οι Άρχοντες και μας «ρημάζουν» από το Μάη του 2010;
Τελικά γιατί τους τρομάζουν ακόμη και οι συνταξιούχοι;
Μήπως επειδή εμείς ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ την Ιστορία μας και σίγουρα θα την μεταφέρουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας;
Γιατί διέλυσαν, μεθοδικά, συστηματικά θα έλεγε κανείς, τον Οικονομικό ιστό, καταστρέφουν καθημερινά τον κοινωνικό ιστό και μαζί το αίσθημα της αλληλεγγύης, και γέμισαν τους δρόμους με ζητιάνους και ζητιάνες και τις εσοχές των καταστημάτων με αστέγους;

Με κυρίευσε απελπισία, βούρκωσαν τα μάτια μου, θόλωσε μπροστά μου το πληκτρολόγιο…Σκούπισα τα δάκρυα από τα μάτια…
Γιατί υπακούουν τόσο πειθήνια στις προσταγές της εισαγόμενης τρόικας τα μέλη της εγχώρια τρόικας και ενώ μειώνουν τα εισοδήματα σε μια χώρα με κλειστές πια τις «κάνουλες των Τραπεζών» μας ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ με αναφορές στο ότι τα «δύσκολα πέρασαν» και η ανάκαμψή της οικονομίας…έρχεται;
Καρφωμένη στο νου η αντιπαλότητα του ηρωικού «ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει» και του ταπεινωτικού «σφάξε με αγά μου να αγιάσω…»
Και μετά η Επιταγή:
«Τη ρωμιοσύνη ΜΗ την κλαίς…»
ΛΥΤΡΩΘΗΚΑ!...

Λύκειο Φιλιατρών: Πάει 5ήμερη εκδρομή στην Θεσσαλονίκη η Γ' Λυκείου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικά γραφεία.

 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση εκδρομής των μαθητών της Γ' Λυκείου Φιλιατρών στην Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου (από 04/03/2013 έως 08/03/2013) απευθύνει το Λύκειο Φιλιατρών σε ταξιδιωτικά γραφεία.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το γραφείο που θα καταθέσει .......

προσφορά, θα πρέπει απαραιτήτως να καταθέσει στον φάκελο προσφοράς και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει το ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ.

Επιπλέον στον φάκελο της προσφοράς πρέπει να υπάρχει απαραιτήτως CD με την προσφορά σε ηλεκτρονική μορφή(.doc ή .pdf) για να είναι εύκολη η ανάρτηση της στο διαδίκτυο. Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστούς φακέλους μέχρι την Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12:30 στο γραφείο της Διευθύντριας του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών κ. Μαρίας Μπαρμποπούλου.

Λεπτομέρειες για την πρόσκληση μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω συνημμένο έγγραφο το οποίο μπορείτε να δείτε και εδώ.
Σας δίνουμε την δυνατότητα και να το εκτυπώσετε προκειμένου να ενημερωθείτε.



Προς ρύθμιση τα δάνεια των αγροτών

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για μη εξυπηρετούμενα ενυπόθηκα δάνεια αγροτών προς την ΑΤΕ ΑΕ, που τελεί υπό ειδική εκκαθάριση, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ασφάλεια των τροφίμων που σήμερα δόθηκε σε διαβούλευση.

Ειδικότερα, η .......

υποθήκη περιορίζεται στο 120% της αξίας του δανείου, εφόσον δεν υπερβαίνει το διπλάσιο αυτού, ενώ περιορίζεται στο διπλάσιο αυτού αν είναι ανώτερο, κατά το χρόνο που θα τεθεί σε ισχύ το παρόν. Στην περίπτωση που η υποθήκη έχει εγγραφεί σε περισσότερα από ένα αγροτικά ακίνητα, τότε θα περιοριστεί στο ακίνητο ή στα ακίνητα που εξασφαλίζουν την απαίτηση της τράπεζας στα παραπάνω όρια.agrotes525 290113

Η νέα ληξιπρόθεσμη οφειλή, θα πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ από τον αγρότη. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε μετατρέπεται σε μεσοπρόθεσμο δάνειο διάρκειας 5-10 ετών με επιτόκιο 5%. Μάλιστα η τράπεζα θα έχει το δικαίωμα να απαιτήσει εκμίσθωση του ακινήτου και στη συνέχεια εκχώρηση του μισθώματος στην ίδια έως ότου εξοφληθεί το νέο δάνειο.

Τα ακίνητα θα εκμισθώνονται για τρία χρόνια μετά από ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ την ευθύνη της όλης διαδικασίας θα έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος διατηρεί βάση δεδομένων στην οποία απεικονίζονται ψηφιακά όλα τα αγροτικά ακίνητα της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων προς την παλιά ΑΤΕ είναι ένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών ανέρχονται (έως Ιούλιο του 2012) στα 1 δις. ευρώ περίπου και των συνεταιρισμών στο 1,2 δις ευρώ. Ο αριθμός, δε, των εν λόγω δανείων υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τις 100.000.

reporter.gr

Ειδοποιητήρια από τη ΓΓΠΣ σε δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης

Ηλεκτρονικό μήνυμα σε περίπου 115.000 φορολογούμενους, με το οποίο τους ενημερώνει ότι δικαιούνται επιστροφή φόρου για τις ποσότητες πετρελαίου που αγόρασαν και τους κατευθύνει στην υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, έστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Πολλοί από τους φορολογούμενους που δικαιούνται .......

επιστροφής φόρου, δεν κάνουν χρήση του δικαιώματος που έχουν, με αποτέλεσμα να μένουν στο «συρτάρι» τα 80 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για τη χορήγηση του επιδόματος στον περυσινό προϋπολογισμό.

Το Δεκέμβριο, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων προχώρησε στην πίστωση επιδομάτων ύψους μόλις 7 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ τον Ιανουάριο οι μέχρι σήμερα επιστροφές φόρου φτάνουν τα 15 εκατ. ευρώ, όταν στο φετινό προϋπολογισμό για το σύνολο του έτους έχουν εγγραφεί 270 εκατ. ευρώ.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε σε φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, όπως προκύπτει από τα τιμολόγια που καταχωρούν ηλεκτρονικά οι πρατηριούχοι. Δικαιούνται επιστροφή φόρου όπως δείχνει η διασταύρωση των στοιχείων αυτών με τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, αλλά δεν έχουν κάνει αίτηση.

Το επίδομα πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα σε δυο βδομάδες από την υποβολή της αίτησης, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που είναι:
-25.000 ευρώ για ατομικό εισόδημα και 35.000 ευρώ για ζευγάρι χωρίς παιδιά. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

-Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον άγαμο ή τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

-Ως προς την επιφάνεια, το όριο τίθεται στα 120 τ.μ πρώτης κατοικίας, χωρίς να σημαίνει ότι φορολογούμενος με σπίτι 130 τ.μ για παράδειγμα θα εξαιρείται των επιστροφών. Θα δικαιούται επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης που απαιτείται για το τμήμα των 120 τ.μ. εφόσον καλύπτει και τα υπόλοιπα κριτήρια.

Εφόσον πληρούνται αυτά τα κριτήρια, η επιστροφή φόρου προσδιορίζεται με βάση μέγιστη κατανάλωση 5 έως 25 λίτρων πετρελαίου ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας ανάλογα με την περιοχή ( Βόρεια Ελλάδα, Κεντρική Ελλάδα, νησιά κλπ).

ΕΡΤ

Το Δ.Σ των Ενημερωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος

Πρόεδρος του Συμβουλίου ο Νίκος Μπελογιάννης του BEST TV

Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ.

Xθές Τετάρτη .........

30/1/2013 συγκροτήθηκε σε σώμα η Ένωση Ενημερωτικών Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος και εξελέγη εκτελεστικό διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από τους:
1. Νίκος Μπελογιάννης Best TV - Πρόεδρος
2. Γιώργος Μπόκας Αχελώος TV – Αντιπρόεδρος
3. Γιώργος Σιμόπουλος Star Κεντρικής Ελλάδος Γραμματέας – Ταμίας
4. Λεωνίδας Βαρουξής ORT TV (μέλος)
5. Δημήτρης Σακαλόγλου Δίκτυο Τηλεόρασης (μέλος)

Σκοπός του νομικού αυτού προσώπου είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του επιχειρηματικού κλάδου που εκπροσωπεί, καθώς και η θέσπιση και προστασία των υγειών κανόνων ανταγωνισμού στη νέα ψηφιακή εποχή που η περιφερειακή τηλεόραση διεκδικεί ενεργό και σημαντικό ρόλο.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ….




Ποιό είναι το μυστικό της “Νέας Πελοποννήσου”;

Η εκλογή του προεδρείου του Περιφερειακού συμβουλίου και της Οικονομικής επιτροπής την Κυριακή στην Τρίπολη απέδειξε για μία ακόμα φορά την ενότητα που υπάρχει στην “Νέα Πελοπόννησο”.

Η παράταξη του .........

Τατούλη παρά το γεγονός ότι δεν είναι μονοκομματική,παρουσιάζει καλύτερη εικόνα απο τις μοκοκομματικές.

Οσοι περίμεναν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, διαψεύσθηκαν για μία ακόμα φορά.

Ασφαλώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν και προσωπικές φιλοδοξίες αλλά 2 χρόνια τώρα αυτές ποτέ δεν έβαλαν εμπόδια στην παράταξη.

Που οφείλεται αυτό;

Σε δύο παράγοντες.

1. Στο υψηλό πολιτικό επίπεδο που έχουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι και στην εμπειρία τους. Ακόμα και οι γκρίνιες που είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σε μία τόσο μεγάλη ομάδα, λύνοναι δημιουργικά.

2. Στο έργο που παράγει η περιφέρεια και είναι ορατό.Κανένας περιφερειακός σύμβουλος δεν θα ήθελε να χρεωθεί προβλήματα απο την στιγμή που οι προεκλογικές δεσμεύσεις υλοποιούνται η μία μετά την άλλη.

Η ψηφοφορία της Κυριακή είναι μία εξαιρετική παρακαταθήκη για τους επόμενους 18 μήνες μέχρι τις εκλογές.

Το 2014 ασφαλώς και θα αλλάξουν πολλά πράγματα και σε πρόσωπα και σε επιλογές.

Νέα πρόσωπα θα προστεθούν στην λίστα κάθε περιφερειακής ενότητας άσχετα αν στηρίξει ή δεν στηρίξει η Νέα Δημοκρατία τον Τατούλη η ανανέωση θα είναι ισχυρή.

Αν μάλιστα ο Σαμαράς αποφασίσει να έχει μερίδιο στην νίκη οι αλλαγές θα είναι ουσιαστικές και ασφαλώς θα κριθούν απο το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής.

Σε κάθε περίπτωση ο Τατούλης εκφράζει και εκπροσωπεί στην κοινωνία το Ευρωπαϊκό μέτωπο στο οποίο η τρικομματική κυβέρνηση θα βρεί διέξοδο.

Το γεγονός ότι η “Νέα Πελοπόννησος” είναι “μπετόν αρμέ”, αποτελεί ισχυρό όπλο για τον επικεφαλής της και θα σκεφθεί πολύ κάποιος που θα θελήσει να πάει απέναντι της..!

Στις περιφερειακές εκλογές εκτός απο ένα μικρό ποσοστό Συριζαίων κανένας άλλος δεν θα ψηφίσει μνημονιακά ή αντιμνημονιακά.

Οι 600.000 Πελοποννήσιοι θα ψηφίσουν με αυτοδιοικητικά και προσωπικά κριτήρια και η σημερινή εικόνα της πλειοψηφίας της περιφέρειας έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Είναι τυχαίο άραγε το γεγονός ότι απο τους 36 περιφερειακούς συμβούλους του Τατούλη 2 χρόνια τώραΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση ή δεν έχει αφήσει υπαινιγμό εναντίον του περιφερειάρχη ή των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου;

Είναι τυχαίο ενώ έχουν προκληθεί πολλές φορές απο “πικραμμένα μέσα ενημέρωσης” οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Τατούλης κανείς δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση;

Καθόλου..!

moriasnews

Υπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικές παθήσεις

Δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας (Δωρεά της κ. Μαριάννας Λάτση)

Στις αρχές του 2014 αναμένεται να παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο το πρώτο στην Ελλάδα εξειδικευμένο και κτιριακά ανεξάρτητο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για καρκινοπαθείς, σύμφωνα με τη σύμβαση δωρεάς που υπεγράφη σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2013, μεταξύ της κ. Μαριάννας Λάτση, του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, και του Διοικητή του Γενικού Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθήνας «Ο Άγιος Σάββας», κ. Παναγιώτη Μινογιάννη.

Η δωρεά αφορά στη χρηματοδότηση της ριζικής κτιριακής .........

αναβάθμισης και ενίσχυσης του εξοπλισμού του πρώην 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ, με σκοπό τη μετατροπή του σε σύγχρονο και πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, όπου οι ασθενείς θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα. Αναμένεται να πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως. Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, θα προσεγγίσει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τη διαχείριση της εκτέλεσης της δωρεάς θα αναλάβει εκ μέρους της Δωρήτριας το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Η κ. Μαριάννα Λάτση αναφερόμενη στον σκοπό της δωρεάς δήλωσε: «Πριν από έξι χρόνια, ακριβώς τέτοια ημέρα, ο Νίκος Κούρκουλος έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ασθένεια, την οποία αντιμετώπισε με περίσσια δύναμη και σθένος, δίδοντας σε όλους μας μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας. Μέσα από εκείνον, έζησα κι εγώ την αρρώστια, τη μεγάλη αγωνία, το κουράγιο που εναλλάσσεται με την απελπισία και την αισιοδοξία με τον φόβο, μέχρι να ξαναγίνουν ελπίδα για ζωή. Στη μνήμη του Νίκου, και με αισθήματα αλληλεγγύης και βαθιάς εκτίμησης στον αγώνα όλων όσοι υποφέρουν από αυτή τη σύγχρονη μάστιγα, αποφάσισα να ανταποκριθώ θετικά στο αίτημα του νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας» για τη χρηματοδότηση του έργου μετατροπής της πρώην ογκολογικής κλινικής του ΙΚΑ σε ένα πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας».

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης δωρεάς, τόνισε:
«Ως Υπουργός Υγείας σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για την πολύ σημαντική προσφορά σας. Επισημαίνω ότι η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου προέρχεται από την προσωπική σας περιουσία και όχι από την περιουσία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Σήμερα την 30η Ιανουαρίου, ημέρα της εκδημίας του αειμνήστου συζύγου σας, η δωρεά σας αφιερώνεται στη μνήμη του και παραδίδεται στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας. Το Υπουργείο Υγείας ως πράξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη του συζύγου σας, αποφάσισε το Ογκολογικό Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας να επονομαστεί σε «Νίκος Κούρκουλος».
Ο Διοικητής του Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», κ. Παναγιώτης Μινογιάννης, επεσήμανε σχετικά: «Η σημερινή σύμβαση για την δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», του πρώτου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς στη χώρα, αποτελεί ένα ορόσημο τόσο για την ιστορία του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», όσο και για τη σύγχρονη αντιμετώπιση του καρκίνου στον Ελλαδικό χώρο. Ένα ευχαριστώ προς την κυρία Λάτση και το επιτελείο της είναι λίγο τόσο για τη ζεστή ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας όσο και για τη συνεργασία μας. Μας γεμίζει δε όλους με την ευθύνη να ξεπεράσουμε τις όποιες αδυναμίες μας και να δουλέψουμε περισσότερο και πιο συντονισμένα για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου στον συντομότερο δυνατό χρόνο».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας θα στεγαστεί σε κτίριο εμβαδού 3.650 τ.μ. που βρίσκεται επί των οδών Ασωπίου 4 και Παράσχου (πλησίον της Λεωφ. Αλεξάνδρας), αποτελούμενο από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια, το οποίο θα ανακατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί επί τη βάσει προδιαγραφών που πληρούν τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, με γνώμονα την παροχή αξιοπρεπών συνθηκών νοσηλείας για τους ασθενείς και τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ειδικότερα, το Κέντρο θα διαθέτει 3 χειρουργικές αίθουσες και θα έχει δυναμικότητα 45 κλινών, εκ των οποίων 26 κλίνες θα εξυπηρετούν ογκολογικούς ασθενείς Παθολογικού Τομέα που χρήζουν χημειοθεραπείας και 19 κλίνες θα εξυπηρετούν ασθενείς Χειρουργικού Τομέα.

Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» θα υπάγεται διοικητικά στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» και θα στεγάζει τα εξής Τμήματα: Βραχείας Νοσηλείας Χειρουργικού Τομέα, Βραχείας Νοσηλείας Παθολογικού Τομέα, Μονάδα Επεμβάσεων Διαδερμικής Βιοψίας Μαστού και μέρος του Τμήματος Ακτινοθεραπείας. Στο Κέντρο θα λειτουργούν, επίσης, όλα τα απαραίτητα τμήματα για τον προεγχειρητικό έλεγχο των ασθενών του Χειρουργικού Τομέα και την αξιολόγηση των ασθενών του Παθολογικού Τομέα. Ειδικότερα, το Κέντρο θα παρέχει Ακτινοδιαγνωστικές και Βιοπαθολογικές εξετάσεις. Παράλληλα, θα παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες πρόληψης και συμβουλευτικής ογκολογικών ασθενών.

Βάσει της διεθνούς εμπειρίας, η λειτουργία κέντρου ημερήσιας νοσηλείας μειώνει σημαντικά τα έξοδα των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και του κράτους και αποτελεί μία από τις αποτελεσματικότερες πρακτικές εξορθολογισμού των δαπανών και σωστής αξιοποίησης των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού στον χώρο της υγείας. Προσφέροντας στους πολίτες ένα ανθρώπινο περιβάλλον, άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο για την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης παρόμοιων πρωτοβουλιών που θα βελτιώσουν την ποιότητα περίθαλψης, μειώνοντας το κόστος της. Παράλληλα, θα συμβάλλει στη λειτουργική βελτίωση και αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», αφού θα απελευθερωθούν χειρουργικές αίθουσες για άλλες επεμβάσεις μειώνοντας τον χρόνο αναμονής των εσωτερικών ασθενών.

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην ΕΣΔΥ

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό, κ. Φωτεινή Σκοπούλη, επισκέφθηκε σήμερα την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ), όπου είχε συνεργασία με τον Κοσμήτορα της Ε.Σ.Δ.Υ, κ. Βασίλειο Κοντό, και με τα μέλη του Συλλόγου Καθηγητών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία της σχολής, καθώς και τα προγράμματα εκπαίδευσης τα οποία υλοποιούνται στη τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο. Στη συνέχεια αποφασίστηκε να επανεξεταστεί και ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα και λειτουργία των προγραμμάτων κοινοτικής χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ τα οποία έχει αναλάβει η σχολή και να εξεταστεί η δυνατότητα υποβολής νέων προγραμμάτων τα οποία να ανταποκρίνονται τόσο στις υφιστάμενες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ), όσο και της δημόσιας υγείας της χώρας.

messiniaportal

Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Συνελήφθη, χθες (30-1-2013) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 21χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, .......

χθες (30-1-2013) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ασπροχώματος - Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Messinia Portal

Ένταλμα σύλληψης και για το νεαρό Αλβανό για τις κλοπές στην Κορώνη

Ο νεαρός Αλβανός που οδήγησε στην εξιχνίαση της μεγάλης συμμορίας που «σήκωνε» ό,τι πολύτιμο υπήρχε σε βίλες και εξοχικά στην περιοχή της Κορώνης και γενικότερα της Πυλίας, έχει, επίσης, διαπράξει κλοπές.

Χθες εκδόθηκε ........

ένταλμα σύλληψης εναντίον του, αφού φαίνεται πως συμμετείχε τουλάχιστον σε 5 διαρρήξεις σπιτιών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το νεαρό που οι αστυνομικοί βρήκαν στο πρώτο σπίτι που έγινε έρευνα στο Χαρακοπιό και ο οποίος υπέδειξε κλοπιμαία και χώρους.

Πάντως, η πλευρά των δραστών, μέσω των δικηγόρων τους, ζήτησε, και έγινε δεκτό, κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Αυτή αναμένεται να ορισθεί την επόμενη εβδομάδα.

Θάρρος

Παγκόσμια έγινε η Μεσσήνια ποιήτρια Κική Δημουλά

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Η ποιήτρια Κική Δημουλά έγινε παγκόσμια

«Υποκλίνομαι στην εθνική ποιήτρια της Ελλάδας, Κική Δημουλά, που είναι πια παγκόσμια». Με τη φράση αυτή έκλεισε το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο διευθυντής του Yale University Press, Τζον Ντόνατιτς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή την έκδοση της ανθολογίας ποιημάτων της Κικής Δημουλά με τίτλο «The Brazen Plagiarist» (Η θρασεία λογοκλόπος), από την Margellos World Republic of Letters (MWRL) του Yale University Press, σε αγγλική μετάφραση της Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου και της Αμερικανίδας ποιήτριας Ρίκα Λέσερ.

Το βιβλίο, που στάθηκε αφορμή για την πρόσφατη ..............

φιλοξενία της μεγάλης μας ποιήτριας στο πρωτοσέλιδο της International Herald Tribune με ένα εγκωμιαστικό άρθρο με τίτλο «Το σκοτεινό όραμα της Ελληνίδας ποιήτριας» και αναδημοσιεύθηκε στους New York Times, έχει επιλεγμένα ποιήματα και από τα 13 βιβλία της, προλογίζεται από την ίδια και συνοδεύεται από μεταφραστικό σημείωμα της Ρίκα Λέσερ, καθώς και από εκτενή εισαγωγή, χρονολόγιο και βιβλιογραφία της Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου.

«Συχνά αναρωτιέμαι αν υπήρχε η ποίηση πριν από τη δημιουργία του κόσμου και του φόβου ή τη δημιούργησε η ανάγκη μας να κρυφτούμε κάπου, μόλις υποπτευθήκαμε ότι μία σκιά μας ακολουθεί παντού, σε απόσταση αναπνοής. Μία σκιά που την ονομάσαμε κίνδυνο» είπε η Κική Δημουλά, η οποία, αφού αναφέρθηκε στην περιπετειώδη «μετανάστευση» της ποίησής της στην αγγλική γλώσσα, για τις αγωνίες και τις απολαβές της, τόνισε: «Το αποτέλεσμα ήταν μία μετάφραση τόσο διάφανη που να μπορεί να αναπνέει ευχερώς από κάτω ο προβληματισμός της γενέτειρας γλώσσας. Πιστεύω ότι η ποίηση έχει μέσα της όλες τις γλώσσες του κόσμου, γιατί από όλο τον κόσμο ζητάει ακρόαση και απάντηση».

Η μεταφράστρια και κριτικός, Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου, μίλησε για το σημαντικό ρόλο της μετάφρασης στη διακίνηση της λογοτεχνίας και γενικά των πνευματικών αγαθών. «Αν αυτό που μας ξεχωρίζει από τα άλλα έμβια όντα είναι ο λόγος, χωρίς τη μετάφραση θα ήμασταν εν πολλοίς χωρίς λόγο, άλογοι άρα ανύπαρκτοι. Το ξεχνάμε συνήθως εξαιτίας αυτού του παράδοξου, ενώ η κακή μετάφραση εξαφανίζει το έργο, η καλή μετάφραση εξαφανίζει τη μετάφραση, τη διαδικασία, την πράξη της. Γιατί η επιτυχής μετάφραση έχει στη συνείδηση του αναγνώστη θέση πρωτογενούς έργου, γιατί εκλαμβάνεται ως εάν να είχε γραφτεί στη γλώσσα αυτού που το διαβάζει» είπε η κα Μαργέλλου.

Για τη μετάφραση της ποίησης της Κικής Δημουλά τόνισε ότι ήταν «συναρπαστική, πολύ δύσκολη και μακρόχρονη, χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί» και συμπλήρωσε: «Θέλαμε να εκδοθεί η ποίηση της Κικής από εμάς ώστε να αναγνωριστεί, να εκτιμηθεί και να τιμηθεί διεθνώς, αυτή η μεγάλη δημιουργός, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά κεφάλαια της σύγχρονης Ελλάδας».

Στην εκδήλωση- αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια προβλήθηκαν αποσπάσματα από το «Μονόγραμμα» του Γιώργου Σγουράκη, που θα παρουσιάσει η ΝΕΤ, για τα παιδικά και νεανικά χρόνια της Κικής Δημουλά, ενώ οι ηθοποιοί Κατερίνα Διδασκάλου και Μαρίνα Ψάλτη απήγγειλαν ποιήματά της. Μελοποιημένο από τον Νίκο Ξυδάκη ακούστηκε το ποίημα «Μελαγχολία» από τη συλλογή «Έρεβος» και από τον Τάσο Ρωσόπουλο το πρώτο μέρος από το «Δύο μικρά ποιήματα για ένα αίνιγμα και έναν δρόμο» από τη συλλογή «Επί τα ίχνη». Επίσης, προβλήθηκαν πιανιστικοί αυτοσχεδιασμοί και σχόλια του Χρήστου Παπαγεωργίου, πάνω σε στίχους της ποιήτριας.

Ο λογοτέχνης Γιάννης Ευσταθιάδης καταθέτοντας την άποψή του για το αν η ποίηση της Κικής Δημουλά μπορεί να μελοποιηθεί, τόνισε: «Καταρχήν η ποίησή της δεν έχει μουσικές αντιστοιχίες, δεν επιζητά την αρμονική σύνδεση των στίχων, δεν επιζητά καμία αρμονική σύνδεση των λέξεων και αυτές συχνά αυτοαναιρούνται. Έχει την ικανότητα να αλλάζει τη σημασία των λέξεων, τη διάρκειά τους, ακόμη και την ίδια τη βαρύτητά τους μέσα στο ποίημα. Η μουσική της Δημουλά είναι μια μουσική άηχη, γιατί είναι πρωτίστως μία μουσική της μνήμης».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Κική Δημουλά να διαβάζει ποιήματά της και η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής να τη χειροκροτεί και να την καλεί να συνεχίσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΘΑΡΡΟΣ

Ο καιρός της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

Επτά αιτήσεις πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας

Μια επιπλέον εικόνα για το τι συμβαίνει στην πραγματική ........

οικονομία της Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτουν τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σχετικά με τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, προκειμένου να πετύχουν σχετικό διακανονισμό με τους πιστωτές τους, αποφεύγοντας έτσι την πτώχευση.

Στα Πρωτοδικεία με τις περισσότερες αιτήσεις υπαγωγής στο σχετικό άρθρο είναι κι αυτό της Κυπαρισσίας, όπου έχουν κατατεθεί επτά (7), αλλά έχουν απορριφθεί στο σύνολό τους.

Βέβαια, τα παραπάνω δείχνουν τις αρχικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια μεγάλη διαδικασία, ώστε να επιτευχθεί η εξυγίανση και, φυσικά, να θεωρηθεί ότι μια εταιρεία μπορεί να είναι βιώσιμη.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΛΕΗΛΑΣΙΑ σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ απο συμμορία αλλοδαπών σε Κορινθία-Αργολίδα και Αρκαδία! Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών, με σύλληψη ενός Πακιστανού και αναζήτηση 3 συνεργών του.
Συνελήφθησαν δύο τσιγγάνοι που σήκωσαν ράγες του ΟΣΕ απο τον Σταθμό Ασπροχώματος.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ κατασχέσεων αντιμετωπίζουν 1.000.000 μικροφειλέτες μέχρι 3.000 ευρώ. Ήδη φθάνουν τα ραβασάκια της Εφορίας.
ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ τα μπλόκα των αγροτών σ' όλη τη χώρα με ανοιχτούς όμως δρόμους. Τρακτέρ βγήκαν χθες σε Αργολίδα και Αχαΐα, ενώ σήμερα αποφασίζουν στου Χανδρινού αγρότες της Μεσσηνίας.

Σε Πανελλαδική Σύσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ εγκρίθηκε ψήφισμα με 15 προτάσεις-αιτήματα στην κυβέρνηση και τα κόμματα.

ΟΚΤΩ Μητροπολίτες καλεσμένοι στο φετινό γιορτασμό της Υπαπαντής που αρχίζει αύριο με πολυαρχιερατικό εσπερινό.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ρυθμίσεις απο σήμερα μέχρι την Κυριακή στον αυτοκινητόδρομο λόγω έργων στο 220-221 χιλιόμετρο.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ περί πληρωμής των αναλώσιμων απο τους διαβητικούς.
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ στην Κυπαρισσία το σημαντικό εργο σε αγωγούς ομβρίων και δημοτικούς δρόμους. Δέσμευση του εργολάβου για επιτάχυνση των εργασιών.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!