Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Φιλιατρά: Χωρίς νερό από το πρωί. Έντονες διαμαρτυρίες αναγνωστών μας. [ Ηχητικό ]

Χωρίς νερό είναι από το πρωί τα Φιλιατρά καθώς έχει εκδηλωθεί μεγάλη βλάβη στον δρόμο που οδηγεί στην Δεξαμενή στο ύψος της διασταύρωσης με γνμωστό κατάστημα αγροτικών ειδών.
Το mailbox του .......

Φιλιατρά News έχει στην κυριολεξία κατακλυστεί από ηλεκτρονικά μηνύματα αναγνωστών μας με έκδηλη την αγανάκτηση τους για την επικρατούσα κατάσταση.
Συνεργάτης του Φιλιατρά News επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Τσίγγανο όπου ζητήσαμε ενημέρωση για το θέμα.
μα είπε ότι υπήρξε μια σοβαρή βλάβη στον παλιό αγωγό αλλά λόγω της παλαιότητας του δεν υπάρχουν εύκολα ανταλλακτικά.
καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η βλάβη ακόμα και απόψε.
Τελειώνοντας ο κ. Τσίγγανος ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο και την κατανόηση του για την ανωμαλία που δημιουργήθηκε σήμερα με την ύδρευση.

Ακούστε τι δήλωσε στον συνεργάτη μας ο κ. Τσίγγανος



Παναγιώτης Κατσίβελας: Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας [ VIDEO ]

Συσκέψεις με Κατσίβελα σε Δημαρχείο και Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Επίσκεψη για συζήτηση και ενημέρωση για το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου Κυπαρισσίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημαρχείου Κυπαρισσίας είχε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις του Δήμου και αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας είπε για τον κ. Κατσίβελα ότι είναι ......

το αποκούμπι της περιοχής και αναφέρθηκε στο Ιστορικό του νοσοκομείου λέγοντας ότι η κοινωνία ζει κάτω από την αγωνία για το μέλλον του. Οι καθησυχαστικές απαντήσεις των κυβερνήσεων τα τρία χρόνια που πέρασαν φέρνουν έντονο προβληματισμό από την κατάργηση του νομικού προσώπου τόσο της Κυπαρισσίας όσο και για το νοσοκομείο Καλαμάτας δημιουργώντας ένα ενιαίο πρόσωπο με την επωνυμία Νοσοκομείο Μεσσηνίας και ζήτησε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στον κόσμο. Το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας βρίσκεται σε μια τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή που οι ξενοδόχοι αναφέρουν στα φυλλάδια τους ότι στην περιοχή λειτουργεί σύγχρονη μονάδα τεχνητού νεφρού αποτελώντας κίνητρο για όσους έχουν προβλήματα υγείας να έρθουν στην περιοχή μας.

Για τα Κέντρα υγείας είπε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με υποβάθμιση και έλλειψη προσωπικού τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Το Κ.Υ Μεσσήνης έχει 6 ή 7 Γιατρούς. Τα Κ.Υ. Φιλιατρών και Γαργαλιάνων έχουν ένα με ενάμιση γιατρό. Υπάρχει πρόβλημα.
Για τα αγροτικά ιατρεία είπε ότι ο Δήμος με τις πενιχρές δυνατότητες που έχει εξόπλισε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να λειτουργήσουν. Έχουμε επωμιστεί κόστος το οποίο δεν μας αναλογεί.
Αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που έκλεισαν και σε ένα ατυχές περιστατικό με μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία Καλαμάτας και Πύργου λόγω κακής συνεννόησης στην εφημερία του Νοσοκομείου. Ξηλώθηκαν υπηρεσίες αλλά η υγεία δεν πρέπει να ξηλωθεί.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μπασδάνης αναφέρθηκε στην αποψίλωση των υπηρεσιών που γνωρίζει ο Δήμος. Υπηρεσίες πολύ βασικές και που χωρίς αυτές δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του τόπου. Το νοσοκομείο όμως είναι ξεχωριστό.
Το πλαίσιο κουβέντας που έθεσε ο Δήμαρχος είναι το πλαίσιο της αγωνίας που εκφράζει την κοινωνία.

Ο Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Σωτήρης Μπακούρος ζήτησε να διασφαλιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σαράντος Κουκούμης είπε ότι η Δημόσια υγεία στη Τριφυλία είναι υποβαθμισμένη όπως και το νοσοκομείο έχει υποβαθμιστεί. Η Έλλειψη προσωπικού για να στηρίξει τις κλινικές είναι εμφανής.

Ο Κ. Κανελλόπουλος πρότεινε σαν όπλα για να κρατήσουμε το νοσοκομείο και να το αναβαθμίσουμε είναι οι αποστάσεις οι οποίες είναι μεγάλες. Η κάλυψη του νοσοκομείου είναι ολόκληρη η Τριφυλία μέχρι και την Δυτική Πυλία. Και σαν τρίτο επιχείρημα είπε τις δωρεές που έχει το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Έκλεισαν όλα μέχρι εδώ. Ζητάμε αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Η κ. Παντελάκη είπε ότι δεν πιστεύει ότι το νοσοκομείο θα κλείσει τις πόρτες του αλλά το πως θα λειτουργήσει. Η υγεία είναι πολύ πιο ουσιαστικό απο οτιδήποτε άλλο και ζήτηση την βοήθεια ,και την συνδρομή του κ. περιφερειάρχη με στελέχωση του νοσοκομείου και των Κέντρων υγείας.

Ακούστε τις τοποθετήσεις των Δημοτικών συμβούλων και παρακάτω ακολουθεί η απάντηση του κ΄. Κατσίβελα.



Ο κ. Κατσίβελας απαντώντας σε όσα άκουσε είπε ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια συνέχεια της προηγούμενης.
Η προηγούμενη διοίκηση είχε δεσμευτεί την μείωση των μονάδων υγείας σε 91. Έπρεπε να φτάσουν στις 91 και πάμε για διαχείριση.
Έπρεπε το επίπεδο να φτάσει στην ενιαία διοίκηση.
Επεσήμανε ότι δεν σταματάει η διοίκηση του νοσοκομείου. Ενοποιούνται οι προμήθειες. Δεν θα ενοποποιηθούν κλινικές, προσωπικό, δομές κλπ.
Διοικητικά θα υπάρχει: Στα ενοποιημένα νοσοκομεία θα υπάρχουν ξεχωριστή Διοικητική Προσωπικό Ξεχωριστή. Ξεχωριστά ταμεία με κοινό ΑΦΜ, ξεχωριστή Νοσηλευτική μονάδα και ξεχωριστή ιατρική υπηρεσία.
Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα κάνει τον δικό του προϋπολογισμό το νοσοκομείο Καλαμάτας τον δικό του και οι δυο προϋπολογισμοί θα ενοποιούνται.
Για τα Κέντρα υγείας, είπε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα κατάργησης των Κέντρων Υγείας του Νομού Μεσσηνίας.

Ακούστε την απάντηση του Κ. Κατσίβελα στα όσα άκουσε από τους Δημοτικούς συμβούλους.



Αμέσως μετά το Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής Διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γιώργος Μπέζος ο κ. Κατσίβελας καθώς επίσης και οι γιατροί του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και οι Διευθυντές των Κέντρων υγείας.
Στην σύσκεψη τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου με τις εφημερίες και την έλλειψη προσωπικού τόσο ιατρικού όσο και νοσηλευτικού.

Ακούστε τι είπαν οι κ.κ. Kατσίβελας και Μπόζος αμέσως μετά την συνάντηση όπως την κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.



Αναπλάσεις και πραγματικές ανάγκες…



Δυστυχώς η δημοτική αρχή μοιάζει να έχει χάσει παντελώς κάθε επαφή με τους δημότες και τα μύρια προβλήματα που βιώνουν καθημερινά σε μια πόλη στην οποία η ποιότητα ζωής χειροτερεύει καθημερινά! Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την εμμονή του δημάρχου και των πιστών (εκ περιτροπής αμειβομένων) ακολούθων του σε άκαιρες αναπλάσεις, ελλιπείς σχεδιασμούς πηγαδιών, (ημι)πανηγύρια για τον εορτασμό της Υπαπαντής και αμερικανοβγαλμένα αγάλματα Ελευθερίας για σύμβολο της πόλης;

Υπάρχει κανείς στα αλήθεια........

που πιστεύει ότι η ‘ανάπλαση’ της κεντρικής πλατείας άλλαξε τη μορφή της Καλαμάτας μας όπως υποστήριζαν αρχικά οι εμπνευστές της; Ή τουλάχιστον, ‘άξιζε’ η όποια αλλαγή 2 εκατομμύρια ευρώ και τη ταλαιπωρία κατοίκων και επαγγελματιών; Φαντάζεστε τι παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν στις γειτονιές με αυτούς τους πόρους; Όλα γινωμένα στο πόδι, όσο και αν οι ειδήμονες αλαλάζουν το αντίθετο. Αν ήταν όλα στοιχειωδώς μελετημένα, προς τι αλήθεια οι παρεμβάσεις στο μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπλασης κάθε τόσο και λιγάκι; Δεν μπορούσαν αλήθεια να φανταστούν ότι θα δημιουργούταν κυκλοφοριακό πρόβλημα στη στροφή της οδ. Φραντζή; Ή ότι με το παραμικρό η κίνηση της οδ. Αριστομένους θα ‘δίπλωνε’ μέχρι την οδ. Νέδοντος;

Υπάρχει κανείς στα αλήθεια που πιστεύει ότι μια ανάπλαση της παραλιακής ζώνης περιορίζεται στο κομμάτι από τη προκυμαία μέχρι το βραχίονα και πως η δημιουργία ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ 50 μέτρα από τη θάλασσα στέκει λογικής; ‘Για να αναδειχθεί το υγρό στοιχείο’ διατείνονται οι ‘άρχοντες’ και τα δουλικά τους!!! Πρόσφατα μάλιστα, ο μελετητής της εν λόγω ανάπλασης ‘ξεσπάθωσε’ κατά πάντων όσων αντιτίθενται στην ιδέα του! Προσπερνώντας το γεγονός ότι η παρέμβασή του ήταν τουλάχιστον άκομψη, λόγω της άμεσης εμπλοκής του στο θέμα, μια συνολική ανάπλαση, ήπιας μορφής, μέχρι το τέλος της οδ. Ναυαρίνου με ξύλινες πέργκολες και κρουνούς ανά 200 μέτρα για να ξεδιψάμε το καλοκαίρι θα σας ενοχλούσε; Μήπως, λέω μήπως, ο μελετητής δεν έχει πληρωθεί από τον δήμο για τη συγκεκριμένη μελέτη της ανάπλασης και προσπαθεί, δίκαια ο χριστιανός, να κάνει ότι μπορεί μπας και επιτέλους λάβει τα χρωστούμενα; Φυσικά, με αφορμή την απόρριψη της ‘ανάπλασης’ αυτής από το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, ο αλάθητος και παντογνώστης άρχων βρήκε μια ακόμα ευκαιρία για να αναδείξει τα δημοκρατικά του πιστεύω, απαιτώντας να δικαιολογήσουν οι άσχετοι τη ψήφο τους!! Πώς τόλμησαν να έχουν διαφορετική γνώμη; Μην ανησυχείτε κ. Νίκα, όταν αντικατασταθούν από τους δημοτικούς συμβούλους της αρεσκείας σας, που στόμα έχουν και γνώμη δεν έχουν, θα εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα ελεύθερης σκέψης…

Τι αλήθεια σκέφτεται η δημοτική αρχή όταν σχεδιάζει (μια ακόμη ) ανάπλαση της οδ. Φαρών όταν το σύνολο των δρόμων και των πεζοδρομίων της πόλης είναι στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ; Όταν τα πηγάδια απορριμμάτων παρουσιάζουν και δημιουργούν τόσα προβλήματα; Όταν το έργο της οδ. Κρήτης έχει βαλτώσει; Όταν το κυκλοφοριακό (συνυφασμένο με το πρόβλημα πάρκινγκ) οξύνεται μέρα με τη μέρα;

Εμείς εξ αρχής ζητήσαμε και θα εξακολουθήσουμε να ζητάμε, ιεράρχηση των προβλημάτων, μια ιεράρχηση που θα αποτελέσει τον οδηγό για κάθε δράση του δήμου. Με μόνο γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και της πόλης. Ας ακούσει επιτέλους η δημοτική αρχή και μια άλλη άποψη. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν διαθέτουν το αλάθητο του πάπα…

Γιάννης Σωτ. Γκλεγκλές
Δημ. Σύμβουλος Ανεξάρτητης Δημ. Παρ. ‘Πρωτοπορία’
Γραμματέας Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας

ΥΓ. Αλήθεια, το προτεινόμενο σιντριβάνι και η πλακόστρωση στη παραλία δεν αποτελεί μόνιμη κατασκευή σε χερσαία ζώνη; Ή αυτά ισχύουν μόνο για τους επαγγελματίες-όμηρους της παραλιακής ζώνης;

«Καταιγίδα» απλήρωτων λογαριασμών

Εκτόξευση του αριθμού των διακανονισμών σε απλήρωτους λογαριασμούς που σπεύδουν οι πολίτες να τακτοποιήσουν προκειμένου να μην τους κοπεί το ρεύμα, διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πως οι ουρές είναι μεγαλύτερες στους διακανονισμούς παρά σε αυτές για την πληρωμή των λογαριασμών».

Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο ........

επικεφαλής της ΔΕΗ σημείωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αγρότες να ενταχθούν στο νυχτερινό τιμολόγιο με «προσαρμοσμένο το ωράριο για το πότισμα», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η κατεύθυνση, αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα θέλει ακόμα δουλειά για να γίνει».

Υπενθύμισε δε πως «έως την 1η Ιουλίου θα υπάρχει το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς από την ημερομηνία αυτή και μετά, οι προμηθευτές θα καθορίζουν τις τιμές, όπως προβλέπει το ρυθμιστικό σχέδιο». Ο κ. Ζερβός επεσήμανε πως η εταιρεία μελετά το ενδεχόμενο να δοθεί δυνατότητα διακανονισμού σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, αλλά όπως ανέφερε, «υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες στον καθορισμό των κατηγοριών αυτών».

Υπενθύμισε δε πως το 2011 πραγματοποιήθηκαν 400 χιλιάδες διακανονισμοί που έφτασαν τις 700 χιλιάδες. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε: «Η εταιρεία δεν είναι ανάλγητη –όπως λέγετε από κάποιες πλευρές-, αναλγησία θα ήταν να μην μπορέσω να δώσω ρεύμα σε πολίτη της χώρας, δεν μπορώ να αφήσω την επιχείρηση να καταρρεύσει». Κατέληξε δε λέγοντας: «το κοινωνικό τιμολόγιο δεν το αυξήσαμε καθόλου».

Εθνος

Ο Σαμαράς θέλει να “τελειώνει” με το θέμα των αγροτών

Τη βούλησή του “να τελειώνει” με το θέμα των αγροτών, ώστε να κλείσει το μέτωπο που έχει ανοίξει, και να απασφαλίσει η διαρκής απειλή μπλόκων με τα τρακτέρ, που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα, αλλά και στην καθημερινή λειτουργία της οικονομίας, διατρανώνει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα προεδρεύσει το μεσημέρι σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα, όπως αυτά .........

διαμορφώνονται, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και την αναστολή των… σκέψεων των αγροτών να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως διαπιστώνουν τη διαφορετικότητα της περίπτωσης των αγροτών, που σε αντίθεση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους, όπως πολύ πρόσφατα οι εργαζόμενοι στο Μετρό, δεν έχουν οδηγήσει στα άκρα την αντιπαράθεση, αλλά επιδεικνύουν σύνεση και διάθεση συνεννόησης με την κυβέρνηση.

Χθες υπήρξε συνάντηση των Αθανάσιου Τσαυτάρη και Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον Δημήτρη Σταμάτη, ώστε να ενημερωθεί ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά για τις τελευταίες εξελίξεις, ώστε να προετοιμάσει τη σημερινή σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό.

Οι αγρότες από την πλευρά τους παραμένουν στους δρόμους, χωρίς ωστόσο να προχωρούν σε αποκλεισμό των οδικών δικτύων, καθημερινά ωστόσο παρατηρείται αύξηση και πύκνωση στις τάξεις τους.

Υστερόγραφα

Επίδομα 500 ευρώ για τους άνεργους

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ των ειδικών επιταγών Training Voucher για κατάρτιση και πιστοποίηση 36.636 ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ μέσω των πιστοποιημένων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε .........

22 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 100% από δημόσιους πόρους για την υλοποίηση προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, στο διαδικτυακό τόπο http://www.voucher.gov.gr αναρτήθηκε το τροποποιημένο μητρώο ωφελουμένων όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την εξέταση αιτήσεων θεραπείας και την κάλυψη των κενών θέσεων από τον αρχικό πίνακα επιλαχόντων, με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά περιφερειακή ενότητα στους οποίους εμφανίζονται οι επιλεγέντες δικαιούχοι επιταγών κατάρτισης, οι οποίοι ανέρχονται σε 36.636 και οι επιλαχόντες 17.879 άτομα.

Το Training Voucher αφορά στη λειτουργία ενός συστήματος παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει τη δυνατότητα στους άμεσα ωφελούμενους να λαμβάνουν υπηρεσίες κατάρτισης από πιστοποιημένους παρόχους.

Οι νέοι δικαιούχοι των επιταγών κατάρτισης καλούνται να παραλάβουν αυτοπροσώπως την επιταγή κατάρτισης (training voucher). Οι επιταγές κατάρτισης (training voucher) εκδίδονται και χορηγούνται στους ωφελούμενους από τα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση (ΚΠΑ2).

Η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης γίνεται μετά την εγγραφή του Ωφελούμενου σε ΚΕΚ- μέλος του Μητρώου ΚΕΚ με την υποβολή από αυτό δήλωσης έναρξης προγράμματος κατάρτισης με συμμετέχοντα τον ωφελούμενο. Κάθε ωφελούμενος υποχρεούται να ενεργοποιήσει την επιταγή κατάρτισης εντός έξι μηνών από την παραλαβή της.

Οι άνεργοι που επιλέγονται λαμβάνουν μια επιταγή κατάρτισης με την οποία θα πληρωθεί το πρόγραμμα κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν. Κάθε ωφελούμενος εφόσον ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και συμμετάσχει στις εξετάσεις πιστοποίησης των δεξιοτήτων του δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο έχει συνολική αξία 500 ευρώ.

Η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στον ωφελούμενο θα γίνει από τον ΟΑΕΔ με κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του ωφελούμενου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, ο οποίος θα έχει δηλωθεί στην Αίτηση Συμμετοχής που υποβάλει ο άνεργος.

Enikos.gr

Πάτρα: Βάζει ΔΕΗ και ΟΤΕ να πληρώσουν τέλη κατάληψης χώρων

Μειώνει κατά μέσο όρο 20% στους επαγγελματίες της πόλης τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, αλλά (τραπεζοκαθίσματα κ.α.) και από περίπτερα, προκειμένου να βοηθηθούν οι επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές προκλήσεις της εποχής.

Ωστόσο, βάζει στο στόχαστρό του δύο ΔΕΚΟ, τη........

ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, και τις εντάσσει σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν τέλη.

Ο λόγος για το Δήμο Πατρέων, τον πρώτο ίσως δήμο της χώρας, που καλεί τις δύο ΔΕΚΟ να πληρώσουν τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων από κολώνες -πλην αμιγώς ηλεκτροφωτισμού-, καφάο, μετασχηματιστές, τηλεφωνικούς θαλάμους και διέλευση υπογείων γραμμών και δικτύων από δημοτικούς χώρους.

«Δημιουργείται ένα νέο έσοδο για το δήμο προερχόμενο όχι από τους πολίτες και τους επαγγελματίες που δεν έχουν, αλλά από εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς που έχουν, που εισπράττουν από τους δημότες και πρέπει να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Προχωρήσαμε σε αυτό το σχεδιασμό αντιλαμβανόμενοι ότι δεν είναι δυνατόν να εξαντλούνται οι δημότες και να καλούνται να πληρώνουν συνεχώς νέα χαράτσια, αλλά πρέπει τα βάρη να μοιραστούν και να αναλάβουν όλοι οι χρήστες στο μερίδιο που τους αναλογεί», δήλωσε σχετικό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πατρέων Παναγιώτης Βαφέας.

Aftodioikisi.gr

Καβγάς Κωνσταντοπούλου με Λυριτζή - Οικονόμου [ VIDEO ]

Πριν τις 06.30 “χτύπησε” στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή” με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία παρενέβη τηλεφωνικά προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για σχόλια των δυο πετυχημένων παρουσιαστών.

Η ενόχληση της Ζωής Κωνσταντοπούλου αφορούσε την ......

αναμετάδοση διαρροών για διαλόγους στο εσωτερικό της Προανακριτικής, που η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν ισχύουν, και ζήτησε σε έντονο ύφος από τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου να μην τις υιοθετούν και να μην τις αναμεταδίδουν.

Οι παρατηρήσεις της προκάλεσαν την αντίδραση του Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος της πρότεινε, με ειρωνική διάθεση, να… διαμορφώνει εκείνη τη ροή της εκπομπής, ενώ και ο Βασίλης Λυριτζής… δεν κρατήθηκε, και επεσήμανε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι… δεν είναι δυνατόν να τσακώνεται με όλον τον κόσμο.

Η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν ότι, οι δυο δημοσιογράφοι στην εκπομπή τους… λένε ανέκδοτα και όχι ειδήσεις.

Υστερόγραφα




Ο καιρός της Παρασκευής 1ης Φεβρουαρίου




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

«Μας πήραν και τα σώβρακα» έλεγαν χθες οι συνταξιούχοι

Άλλοι αγριεμένοι και άλλοι αμίλητοι έβγαιναν χθες το πρωί από ........

τις τράπεζες της Καλαμάτας οι περισσότεροι συνταξιούχοι. Είχαν μόλις πάρει τη σύνταξή τους με τα νέα φορολογικά δεδομένα. «Είναι τραγική πλέον η κατάσταση» είπε κάποιος, για να συμπληρώσει ένας άλλος πως «εγώ ήμουν μαρμαράς - οικοδόμος, έπαιρνα 752 ευρώ και μου έφαγαν 50 ευρώ, συν 25 από το επικουρικό…».

«Μια ζωή δουλεύαμε και πληρώναμε και μέσα σε μια στιγμή μάς πήραν και τα σώβρακα» ήταν η ατάκα που τα είπε όλα...

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΑΚΛΟΝΗΤΟ παραμένει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στις αλλαγές που επέρχονται στο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας μέσω του προγράμματος "Αθηνά". Αντίθετα το Α-ΤΕΙ Καλαμάτας αναβαθμίζεται σε Α-ΤΕΙ Πελοποννήσου με σημαντικές αλλαγές και συγχωνεύσεις Τμημάτων, αλλά και απώλεια του Τμήματος Λογοθεραπείας που συγχωνεύεται με εκείνο του ΤΕΙ Πάτρας.

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ τιμά την Πολιούχο της Υπαπαντή του Χριστού με τριήμερο εκδηλώσεων που αρχίζουν σήμερα με πολυαρχιερατικό Εσπερινό. Λαμπρύνουν τη γιορτή με την παρουσία τους 8 ιεράρχες προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
ΑΙΧΜΕΣ ΝΙΚΑ κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τη "Βιομηχανία" προστίμων σε Δήμους που αφορά στη λειτουργία παράνομων χωματερών.
ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ επωνύμους η εκδήλωση του Μανιατάκειου Ιδρύματος που έκοψε την πίτα του στην Αθηναϊκή Λέσχη.
ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΑΤΟΥΛΗ στη Λατινική Αμερική με συνέντευξη σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό της Βενεζουέλας.
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ προσυνεδριακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στις 7.30 στο ξενοδοχείο REX με ομιλητή το βουλευτή και συντονιστή της ΚΟΕΣ συνεδρίου Πάρι Κουκουλόπουλο.
"ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ" για της εφημερίες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ στην Ηλεία εγκληματική οργάνωση 12 Αλβανών που είχε ρημάξει σπίτια και καταστήματα σε πόλεις και χωριά.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!