Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παντελής απουσία εθνικής εξωτερικής πολιτικής εδώ και χρόνια δημιουργεί πολλούς κινδύνους για τη χώρα μας. Συμβαίνουν τόσα που σκοτώνουν την Ελλάδα και μείς καθόμαστε άπραγοι βλέποντας τις κυβερνήσεις να μας οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση, το μέλλον της Ελλάδας σε παγόβουνο, τα οράματα της νεολαίας στο πουθενά, χάνουμε τα κεκτημένα, χάνεται η δημοκρατία, ζούμε μια ανθρωπιστική καταστροφή, ξεπουλιέται η εθνική μας περιουσία, το υπέδαφός, παραχωρούνται κυριαρχικά μας δικαιώματα, και μείς περιμένουμε το μοιραίο που δεν ξέρουμε ακόμα ποιο θα είναι.
Δεν υπάρχει μέσα μας θυμός, .........


αγανάκτηση, φιλότιμο; Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε τις εκπτώσεις;

Ως πότε οι τουρκικές φρεγάτες θα κάνουν κρουαζιέρα στο Αιγαίο; Ως πότε η Ελλάδα θα αφήνει αναπάντητες τις προκλητικές παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου;

Ως πότε η Τουρκία θα παρεμβαίνει ανεμπόδιστα μέσω του Προξενείου της Κομοτηνής στην Ελληνική Θράκη και η Ελληνική πολιτεία θα κλείνει τα μάτια;

Ως πότε Έλληνες υπουργοί θα χορεύουν ζεϊμπέκικο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μπροστά σε Τούρκους πασάδες;

Ως πότε Έλληνες πρωθυπουργοί θα επισκέπτονται την Τουρκία και θα καταθέτουν στεφάνια στο μαυσωλείο του αρχισφαγέα του Μικρασιατικού Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ;

Πότε οι Έλληνες Πρωθυπουργοί ή Υπουργοί, θα έχουν τα κότσια να επισκεφτούν την Ίμβρο και την Τένεδο όπου εδώ και χρόνια καταπιέζεται η εναπομένουσα ελληνική μειονότητα;

Ως πότε Έλληνες πρωθυπουργοί θα κάνουν κουμπαριές με Τούρκους πρωθυπουργούς και θα σκύβουν δουλικά το κεφάλι;

Ως πότε η Ελλάδα θα ανέχεται την Τουρκία να στέλνει
καραβιές λαθρομεταναστών (το 90% των λαθρομεταναστών μπαίνει από τα μεταξύ μας σύνορα), χωρίς να την καταγγέλλει σε διεθνείς οργανισμούς;

Πότε θα καταλάβει η Τουρκία ότι απέναντί της έχει ένα ισχυρό κράτος και θα μαζεύει τα λόγια της για διεκδικήσεις σε ελληνικά νησιά και για τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο;

Ως πότε η Ελλάδα θα φοβάται να ανακηρύξει ΑΟΖ και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και τον εναέριο της χώρο στα 12 νμ φοβούμενη το casus belli της φίλης και συμμάχου Τουρκίας;

Ως πότε η Ελλάδα θα αφήνει αναπάντητες τις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού σχετικά με την Ήπειρο και απροστάτευτη την ελληνική μειονότητα της Βόρειου Ηπείρου; Την στιγμή που η Αλβανία ζει και υπάρχει χάρις στα εκατομμύρια των ευρώ που έβγαζαν και βγάζουν λαθραία Αλβανοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα εδώ και χρόνια;

Ως πότε η Ελλάδα θα ανέχεται προκλητικές ενέργειες και πράξεις των Σκοπίων (ένα κράτος το οποίο υπάρχει χάρη στην μεγαλοθυμία της Ελλάδας) σε σχέση με το όνομα της Μακεδονίας;

Ως πότε η Ελλάδα θα σύρεται σε συνομιλίες για το όνομα της ΠΓΔ της Μακεδονίας χωρίς να θέτει κόκκινες γραμμές;
Τα παραπάνω ερωτήματα μένουν μέχρι σήμερα αναπάντητα διότι υπάρχουν φοβισμένες και υποταγμένες ηγεσίες, ηγεσίες που εδώ και χρόνια φροντίζουν μόνο την επιβίωση τους, ηγεσίες έτοιμες να υπογράψουν και να δεχθούν τα πάντα για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους ενώ η Ελλάδα χάνεται. Ηγεσίες χωρίς Εθνική συνείδηση. Ηγεσίες που επιδιώκουν την έξωθεν καλή μαρτυρία φέρνοντας τη χώρα και τους πολίτες σε εξαθλίωση.
Και μέσα σ αυτή την άθλια οικονομική συγκυρία οι εθνικές υποχωρήσεις συνεχίζονται, οι Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή της τρόικας διαλύονται, το προσωπικό τους εξαθλιώνεται αναγκάζοντας το να σιτίζεται ακόμα και από συσσίτια εντός των στρατοπέδων.

Απαγορεύει την αύξηση της θητείας, επιβάλλει μείωση εισακτέων μαθητών στις παραγωγικές Σχολές, την μείωση των εξοπλισμών ακόμα και των μέσων συντήρησης των ήδη υπαρχόντων οπλικών συστημάτων και αυτή η άθλια συγκυβέρνηση τα δέχεται όλα.

Η υποβάθμιση του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται, τώρα τα χερσαία σύνορα τα φυλάει η Αστυνομία και ο Στρατός πίσω, το Λιμενικό βρίσκεται στα θαλάσσια σύνορα και το Πολεμικό Ναυτικό πίσω. Είναι δουλειά της Αστυνομίας και του Λιμενικού η προστασία των συνόρων; Ποιος είναι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων;
Βέβαια είναι πολύ δύσκολο στη σημερινή οικονομική συγκυρία (στην οποία σκοπίμως μας έφεραν) για κάποιον που έχει πρόβλημα επιβίωσης να σκεφτεί τα Εθνικά ζητήματα και τις διεκδικήσεις των γειτόνων μας. Γι αυτό και δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την προβολή αμέτρητων τουρκικών σήριαλ καθώς και την αγορά από Τουρκικές εταιρείες ελληνικών λιμανιών, αεροδρομίων ακόμα και νησιών.
Παρόλα όμως τα οικονομικά προβλήματα της χώρας δε θα πρέπει η Εξωτερική πολιτική και η Άμυνα να είναι σε δεύτερη μοίρα.
Απαιτείται μια εθνική ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική,
Η Ελλάδα να αποκτήσει φωνή, δεν είναι ο φτωχός συγγενής των Ευρωπαίων
Να κλείσει άμεσα το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και να μπει η Τουρκία στη θέση της,
Να είναι μη διαπραγματεύσιμο το όνομα της Μακεδονίας,
Να δίνεται άμεση απάντηση και λήψη μέτρων εναντίον κρατών που με δηλώσεις τους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία,
Να πάψει η Ελλάδα να είναι δορυφόρος κρατών και να κοιτά άφωνη και άπραγη τις εξελίξεις
Οι Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν τον ρόλο που τους ανήκει έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε προκλητική συμπεριφορά των γειτόνων και το προσωπικό τους να ζει αξιοπρεπώς.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το Κίνημα που με την ιδρυτική του διακήρυξη καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας.

Είναι το Κίνημα που πιστεύει στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα αρνείται την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες.

Απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του Έθνους-Κράτους.

Απαιτείται συστράτευση στις τάξεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω. Να ξεχάσουμε το σύνθημα «δεν παραχωρούμε τίποτα, δε διεκδικούμε τίποτα» να το αλλάξουμε σε «δεν παραχωρούμε τίποτα και διεκδικούμε ότι μας ανήκει».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Φιλιατρά: Στην πλατεία της πόλης τα τρακτέρ των Αγροτών [ VIDEO ]

Στην πλατεία των Φιλιατρών μετέφεραν τα τρακτέρ τους οι αγρότες των Φιλιατρών συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους.
Μετά το διήμερο 9 και 10 του μηνός που είχαν παρατάξει τα τρακτέρ τους αριστερά και δεξιά του δρόμου στην είσοδο της πόλης δηλώνουν πλέον έτοιμοι ακόμα και για αποκλεισμούς δρόμων αν χρειαστεί.

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά Νews ο πρόεδρος του .......

Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος είπε ότι συνεχίζεται ο αγώνας τηρώντας την υπόσχεση ότι το διήμερο του Αγίου Χαραλάμπους δεν θα κλείσαμε τον δρόμο γιατί δεν θέλαμε αν ενοχλήσουμε τον κόσμο ου θα ήθελε να έρθει.
Καυτηρίασε το γεγονός ότι οι δυο Βουλευτές της Μεσσηνίας κ.κ. Λαμπρόπουλος και Σαμπαζιώτης πέρασαν από το μπλόκο αλλά δεν σταμάτησαν λέγοντας ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση τους ήξεραν.

Οι αγρότες μας ζήτησαν να μεταφέρουμε τις ευχαριστίες τους σε όλους όσους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους, και ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον Νίκο Παναγιωτόπουλο από το κρεοπωλείο "Ο Φιλιατρινός" για την προσφορά που τους έκανε σε σουβλάκια λουκάνικα καθώς και την επιχείρηση "Τσίπουρο Νταραίος".

Δείτε σε λίγο το σχετικό Video



Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και οι "εργατοπατέρες"

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Ελλάς, Χώρα των απεργιών και των μπλόκων!!
Έτσι μας έχουν χαρακτηρίσει σε όλη την Ευρώπη , την ώρα που θα έπρεπε πολιτικοί και λαός να έχουμε σκύψει το κεφάλι και να πασχίζουμε να σηκωθούμε ξανά όρθιοι.

Αντί αυτού, η ακόρεστη δίψα για εξουσία πολιτικών και συνδικαλιστών, ωθεί το λαό σε αυτοδιάλυση του κοινωνικού του ιστού.
Θα πει κάποιος να μην υπάρχει........

αντίδραση; Να μη διεκδικηθούν δικαιώματα; Να μην υπάρξουν αγώνες για καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων;
Απαντώ ! Ναι να υπάρξει και αντίδραση σε άδικα μέτρα και διεκδίκηση και αγώνας, διότι αυτό είναι δημοκρατία, όταν όμως ακολουθούνται κανόνες δημοκρατικής πρακτικής .
Όχι υπερβάλλοντας και καταστρέφοντας τις προσπάθειες και τις θυσίες ενός λαού, για να υπηρετηθούν είτε κομματικά είτε αμιγώς συνδικαλιστικά συμφέροντα.
Άκουσα σήμερα την εναγώνια προσπάθεια συνδικαλιστών να "ξεσηκώσουν" τους εργαζομένους για το ότι προτίθεται η Κυβέρνηση να κάνει αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο του Ν.1264/82 .

Αναρωτιέμαι αν έχει γίνει μέχρι σήμερα κάποια αυτοκριτική από όλους αυτούς τους "εργατοπατέρες" για το που οδήγησαν τον τόπο οι υπερβολές των συνδικαλιστών, που κύριο μέλημα, εκ του αποτελέσματος κρινόμενοι , φαίνεται πως είχαν τη δική τους μεταπήδηση σε πολιτικό ή κυβερνητικό θώκο .
Τα παραδείγματα Υπουργών και βουλευτών συνδικαλιστών άπειρα, που επιβεβαιώνουν την αλήθεια αυτή.
Ναι στο συνδικαλισμό, ναι στην υγιή και σωστή διεκδίκηση, ναι στην ανάδειξη και επίλυση χρόνιων προβλημάτων των εργαζομένων, αλλά όχι στην εκμετάλλευσή τους από άδηλα συμφέροντα.
Σήμερα βιώνουμε μία ακόμη διαμαρτυρία του αγροτικού κόσμου εξ αφορμής των πολλών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν από την οικονομική κρίση.
Πιστεύοντας στην αναγκαιότητα της επιστροφής στη γη μας και στην ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, θεωρώ πως με νηφαλιότητα και όχι στείρες εμμονές και τα δύο μέρη θα πρέπει να δουν τα ζητήματα που έχουν τεθεί.

Είναι απαραίτητο να βοηθηθούν οι αγρότες μας να μείνουν στη γη τους και να στραφούν σε βιώσιμες καλλιέργειες , διότι σε αντίθετη περίπτωση η μείωση της αγροτικής παραγωγής θα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες σε όλους μας.
Το κόστος παραγωγής επιβάλλεται να μειωθεί και να δοθούν οι μέγιστες διευκολύνσεις για τη στήριξη των καλλιεργειών, που σε πολλές περιπτώσεις φθίνουν, διότι ουδείς βοήθησε ουσιαστικά τους αγρότες μας , όλα αυτά τα χρόνια να στραφούν σε νέες , δυναμικές και βιώσιμες καλλιέργειες.
Ο έλεγχος της αγοράς που αφορά εκτός των άλλων, τη διακίνηση των προϊόντων, τους μεσάζοντες , τις Ελληνοποιήσεις κ.α. είναι ζητούμενο όχι μόνο του αγροτικού κόσμου, αλλά και όλων των Ελληνικών νοικοκυριών που βλέπουν τα έσοδά τους να εκμηδενίζονται.
Οι Έλληνες αγρότες εδώ και πολλά χρόνια επιζητούν από την Πολιτεία όχι αποσπασματικά μέτρα, αλλά σχεδιασμό και στήριξη για να μείνουν στις καλλιέργειές τους με κερδοφόρες προοπτικές.

Η Πολιτεία αυτήν τη στιγμή που επανασχεδιάζει πολλούς αναπτυξιακούς μας τομείς , πρέπει να κάνει σαφείς τις θέσεις και τις προτεραιότητές της, δίνοντας στον αγροτικό κόσμο να καταλάβει πόσο σημαντική είναι η συνεννόηση αυτές τις δύσκολες ώρες, ενεργοποιώντας άμεσα τα αντανακλαστικά της αγοράς που έχουν διαταραχθεί.
Ας βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας! Το επιβάλλουν οι έκτακτες συνθήκες που ζούμε!
Το ζητούν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι που έχουν πληγεί αδυσώπητα από την οικονομική κρίση και ας γίνει σαφές, πως όταν τροφοδοτούμε με αρνητικές και μόνο ειδήσεις τη διεθνή ειδησεογραφία, μόνο κακό στον εαυτό μας κάνουμε!

ΜΕ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

O μεγαλοπρεπής εορτασμός στα Φιλιατρά της εορτής του Αγ.Χαραλάμπους, πέραν της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου που επιβεβαίωσε τον Παμμεσηνιακό χαρακτήρα της εορτής και την πίστη των Ελλήνων , ανέδειξε και μία άλλη παράμετρο.

Τη δυναμική που έχουν .........

περιφερειακά ΜΜΕ και άνθρωποι που εργάζονται με αγάπη για τη σωστή πληροφόρηση, μακριά από προσωπικές εμπάθειες ή άλλα συμφέροντα .
Έτσι από την ενασχόλησή μου με τα κοινά, έχω διαπιστώσει το πόσο άριστα επιτελούν τη δουλειά τους οι τοπικοί δημοσιογράφοι των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ που καλύπτουν την Τριφυλία και αυτό αποτελεί ένα συν για την περιοχή, που απολαμβάνει τη σωστή και ακομμάτιστη πληροφόρηση.

Ως μπλόγκερ και ως άνθρωπος του δημοσιογραφικού κόσμου, παρακολουθώ επίσης, την άριστη πορεία στην ενημέρωση του FILIATRANEWS, που πληροφορεί την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας από το χώρο του διαδικτύου, άμεσα και αντικειμενικά και έχω την τιμή να έχω φιλοξενηθεί με άρθρα μου στο φιλόξενο μπλογκ τους.
Έτσι και χθες στην εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, με εξαιρετική ακρίβεια ενημέρωσαν τους πολίτες για όλα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια της εορτής, της λιτανείας και της παράθεσης καφέ, στο Δημαρχείο των Φιλιατρών, έγκυρα και υπεύθυνα.

Έτσι ελπίζω να συνεχίσουν, χωρίς να χαρίζονται όπως το έχουν κάνει μέχρι σήμερα, σε κανέναν (συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ αρκετές φορές) διότι αυτό το θεωρώ υγιές και σωστό.-

Μέσω Internet η καρτέλα ενσήμων του ΙΚΑ

Για τα έτη από το 2002 έως και σήμερα οι ασφαλισμένοι θα μπορούν με ένα μόνο κλίκ στην ιστοσελίδα www.ermis.gov.gr , να εκτυπώσουν απόσπασμα του ατομικού λογαριασμού τους στο ΙΚΑ.

Ωστόσο για να εκτυπώσει κάποιος τον ατομικό του λογαριασμό, θα πρέπει πρώτα να εγγραφεί και μετά να συνδεθεί στο site δίνοντας το όνομα χρήστη και πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασης.

Για την πιστοποίηση.......

της εγγραφής θα πρέπει οι πολίτες να επισκεφτούν ένα οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών προσκομίζοντας την νέα άδεια οδήγησης ή την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, ενώ θα πρέπει να δώσει το όνομα χρήστη που εισήγαγε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία ermis.gov.gr και τέλος να προσκομίσει το βιβλιάριο υγείας η ένα απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης.

Η διαδικασία αυτή γίνεται μόνο μία φορά και σας επιτρέπει πρόσβαση στην καρτέλα των ενσήμων σας ανά πάσα στιγμή και για κάθε χρήση.

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό για νέο μας το λένε. Εδω και ένα χρόνο είναι διαθέσιμο
Δημοσίευση Νοεμβρίου 2011 => Δείτε πόσα ένσημα έχετε στο ΙΚΑ στο ίντερνετ !!

Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος 16ος [ VIDEO ]

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού νωρίτερα σήμερα, ο Ποντίφικας Βενέδικτος ΙΣτ' (κατά κόσμον Γιόζεφ Άλοϊς Ράτσινγκερ) πρόκειται να παραιτηθεί από το αξίωμα του στις 28 Φεβρουαρίου. Ο Βενέδικτος ΙΣΤ' είναι ο 265ος Πάπας, Επίσκοπος Ρώμης και επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. Είναι επίσης ανώτατος άρχοντας του ανεξάρτητου κράτους-πόλεως του Βατικανού.

Μετά το θάνατο του Ιωάννη Παύλου του Β', ο Ράτσινγκερ εξελέγη .......

από το συμβούλιο των καρδιναλίων στις 19 Απριλίου 2005, και μετά τον Αδριανό ΣΤ', έγινε ο πρώτος γερμανός Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας μετά από 482 χρόνια.

Τρεις μέρες πριν εκλεγεί Πάπας έκλεισε τα 78. Έτσι από το 1730 και μετά είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία εκλεγμένος Πάπας. Το όνομα που επέλεξε για την ενθρόνισή του ήταν Βενέδικτος ΙΣτ'.

Πρόκειται για την πρώτα παραίτηση Πάπα από το 1415.

Ρεπορτάζ από την Ιταλία και το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA κάνουν λόγο για παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου!

Σύμφωνα με το ANSA, o Πάπας θα ανακοινώσει την παραίτησή του για λόγους υγείας στις 28 Φεβρουαρίου. Εκπρόσωπος του Βατικανού, αλλά και ο ίδιος ο Ποντίφικας σε εμφάνισή του στη Ρώμη, επιβεβαίωσαν τελικά την είδηση!

Συγκεκριμένα, ο Πάπας δήλωσε ότι έχει πλήρη επίγνωση της βαρύτητας της απόφασής του, αλλά το σθένος του δεν είναι πια επαρκές για να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού ενημέρωσε ότι ο αντικαταστάτης θα έχει εκλεγεί ως το Πάσχα. Ως τότε η θέση θα παραμείνει κενή.

Ο Πάπας Βενέδικτος 16ος ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2005 εν μέσω φημών, που μάλλον επιβεβαιώνονται από τα πράγματα, ότι ένας από τους λόγους επιλογής του από τους επίδοξους διαδόχους του ήταν η εύθραυστη υγεία αλλά και το περασμένο της ηλικίας του (86 ετών σήμερα).

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη παραίτηση Πάπα από το 1415. Η παράγραφος ΙΙ του κανόνα 332 του εκκλησιαστικού Δικαίου ορίζει ότι ο Πάπας μπορεί να παραιτηθεί οποτεδήποτε θέλει, χωρίς να απαιτείται να ζητήσει την έγκριση του οιουδήποτε.

Και πράγματι η είδηση της παραίτησης του Ποντίφικα δεν αποτελεί μια εντελώς απρόσμενη εξέλιξη. Στις τελευταίες εμφανίσεις του έδειχνε κουρασμένος, ενώ δεν δίστασε να παραδεχθεί σε πρωινή συγκέντρωση πιστών ότι πλησιάζει το τελευταίο μονοπάτι της ζωής του…

Στο γράμμα της παραίτησης του αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πάπας Βενέδικτος:

«Αφού εξέτασα επανειλημμένα τη συνείδησή μου ενώπιον του Θεού, βεβαιώθηκα ότι οι δυνάμεις μου, λόγω προχωρημένης ηλικίας, δεν είναι πλέον αρκετές για να ασκώ κατάλληλα το αξίωμά μου.

Γνωρίζω καλά ότι το αξίωμα αυτό, εξαιτίας της σημαντικής πνευματικής του φύσης, πρέπει να ασκείται, όχι μόνο με λέξεις και πράξεις αλλά όχι με λιγότερες προσευχές και πόνο.

Ωστόσο, στον σημερινό κόσμο, που βιώνει τόσες πολλές ραγδαίες αλλαγές και συνταράσσεται από ερωτήματα που σχετίζονται βαθιά με την πίστη, προκειμένου να ανταποκριθώ στις ανάγκες του πληρώματος του Αγίου Πέτρου και να διακηρύττω το Ευαγγέλιο, είναι εξίσου απαραίτητες η δύναμη του μυαλού και του σώματος, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει επιδεινωθεί σε μένα, σε σημείο που έπρεπε να αναγνωρίσω την ανικανότητά μου να εκπληρώσω επαρκώς το έργο που μου ανατέθηκε».

Η είδηση της παραίτησης του Ποντίφικα έγινε όπως αναμενόταν πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ προκάλεσε αντιδράσεις από ηγέτες σε όλο τον κόσμο. “Είμαι συγκλονισμένος”, δηλώνει ο Ιταλός απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ενώ αργότερα αναμένεται δήλωση και της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίου Στέφεν Σάιμπερτ δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση ευγνωμονεί τον Άγιο Πατέρα για τα οκτώ χρόνια της κοινωνίας του ως επικεφαλής της Αγίας Έδρας, και τρέφει απεριόριστο θαυμασμό και αναγνώριση για το έργο του.

Σύμφωνα με το γερμανικό “Der Spiegel”, ο αδελφός του Πάπα γνώριζε εδώ και μήνες την πρόθεση του Ποντίφικα να παραιτηθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να αποφεύγει τα υπερατλαντικά ταξίδια.


Pope to Resign This Month

ΤΑ ΝΕΑ - ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Επίσκεψη Αλευρά στην Τριφυλία μετα την χαλαζόπτωση της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου

Την περιοχή της Τριφυλίας, που επλήγη από την έντονη χαλαζόπτωση της 7ης-2-2013, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργιο Μπακούρο, τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης Ηλία Αγγελόπουλο, την προϊσταμένη Τμήματος Εκτιμήσεων ΕΛΓΑ - ΠΣΕΑ Σοφία Βαρδάκα, τον .......

επόπτη του ΕΛΓΑ Μανώλη Ηλιόπουλο και τον Δ/ντή Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντ. Παρασκευόπουλο.

Εκεί, ο κ. Αλευράς μίλησε με παραγωγούς της περιοχής και διαπίστωσε ο ίδιος τη μεγάλη καταστροφή που έχουν υποστεί οι υπαίθριες και οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, αφού από το μεγάλο και δυνατό χαλάζι τρύπησαν τα νάιλον και τα διάφανα τζάμια των θερμοκηπίων. Τόνισε ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, γι’ αυτό η Πολιτεία θα πρέπει να παρέμβει και να πάρει μέτρα.

Δήλωσε δε πως θεωρεί άδικο τον Κανονισμό των ΠΣΕΑ που προβλέπει ότι για να δοθεί αποζημίωση, η ζημιά πρέπει να υπερβαίνει το 30% του συνολικού κόστους εγκατάστασης και ανέφερε ότι θα υποβληθεί υπόμνημα από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας, έτσι ώστε να αλλάξει ο Κανονισμός αυτός.

Ανακοίνωση ΠΕ Μεσσηνίας για τα εμβόλια

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι ο προγραμματισμένος αντιφυματικός εμβολιασμός αναβάλλεται από τις 11-02-2013, λόγω ελλείψεως των εμβολίων BCG.

Η Γενική ......

Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με το Υπουργείο Υγείας, διαβεβαιώνει ότι σύντομα θα αποσταλούν εμβόλια για τη συνέχιση του προγραμματισμένου αντιφυματικού εμβολιασμού.

Ζητάμε την κατανόηση του κοινού και ενημερώνουμε ότι οι εμβολιασμοί που θα αναβληθούν, θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την παραλαβή των εμβολίων υστέρα από συνεννόηση με το αρμόδιο γραφείο τηλ: 2721361380.

Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Μεσσηνίας

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας Επίσκεψη Ψυχιάτρου Κάθε Πέμπτη

Από Πέμπτη 14-2-2013 και κάθε Πέμπτη, θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας πρωινό Εξωτερικό Ιατρείο ειδικότητας Ψυχιατρικής.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2761360102



Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 11 Φεβρουαρίου 2013 έως και 17 Φεβρουαρίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 0 33560
Κιν. 697 - 76 92 544


Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ στα μπλόκα και ζητούν συνάντηση με τον........

Σαμαρά οι αγρότες, απορρίπτοντας τα κυβερνητικα δώρα.
Χθες στα Φιλιατρά οι αγρότες πρόταξαν τα τρακτέρ ειρηνικά στην είσοδο της πόλης κατά τη γιορτή του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπη.

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη "ΦΩΝΗ της Δευτέρας" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ κόσμος φέτος στο γιορτασμό του Πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπη. Παρά την κρίση το πανηγύρι έγινε, αλλά με πεσμένο τζίρο...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ απο τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη στο "Θέμα" για το δημοσίευμα οτι "μοίραζε" έργα εκατ. σε εταιρείες της οικογένειάς του. Μια υπόθεση που εκμεταλλεύτηκαν οι "τοπικές παράγκες" για να πλήξουν τον Τατούλη που δείχνει να μη μασάει...
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που την έβαλε ο Καραμανλής. Αν ξανάρθουν τα δύσκολα πάλι ένας Μεσσήνιος πρωθυπουργός θα μπορούσε να μας σώσει. Με τέτοιες αναφορές και τον χειμαρρώδη λόγο του ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεσήκωσε τους "μουδιασμένους" νεοδημοκράτες το Σάββατο στην πίτα της Τ.Ο. Καλαμάτας στο "Ακτή Ταΰγετος".
ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ με πίτες, ευχές και τραγούδια οι Αυλωνίτες της Αθήνας χθες το μεσημέρι.
ΑΝΑΦΟΡΑ στην ποίηση του Τίτου Πατρίκιου απο τον Δημήτρη Ρεντίφη.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η κατάσταση με τα ταφικά έργα τέχνης στο Νεκροταφείο Καλαμάτας.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!