Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ξεχασμένα Λουλούδια



Λίγα λουλούδια ξεχασμένα
πάνω εκεί στα Φιλιατρά
ζητούν να βρουν λίγη αγάπη
για να δροσίσουν τη μοναξιά.

Είναι όλα τους ένα και ένα
με ένα χαμόγελο πλατύ
με μια ματιά που ικετεύει
λίγη στοργή να ξαναβρεί.

Άλλα θέλουνε τη μαμά τους ......

η' μια βόλτα στο χωρίο
μα σε ρωτούν πάντα το ίδιο
θα ξαναέρθεις αύριο εδώ;

Μα τα λουλούδια αυτά τα ωραία
τα τόσο διαφορετικά
δεν σας ζητούν τίποτε άλλο
μόνο ένα χάδι μια αγκαλιά.

Όλοι στο κήπο εκεί του ΚΆΦΚΑ
κάνουν ένα έργο ιερό
και προσπαθούν με όσα ξέρουν
τους εφιάλτες να τους διώξουν απ το μυαλό.

Άσε λοιπόν τη βόλεψη σου
και πήγαινε καμία φόρα
για να αγκαλιάσεςι τα λουλούδια
στων αστεριών τη γειτονιά.

Μην φοβηθείς να τα αγγίξεις
και αυτα τα έπλασε ο Θεός
γιαυτό ανέβα εκει στο ΚΑΦΚΑ
βοηθάει ο εθελοντισμός.

Πολλά διαμάντια θα γεμίσει
η κουρασμένη σου καρδιά
λιγη αγαπη σαν θα δωσει
στα ξεχασμενα τα λουλουδια
πριν ειναι αργα.

Στη μνήμη του Μάριου
Με σεβασμό και αγάπη

Μάρθα Τσάφου Γεωργοπουλου

Η λίστα του Σίντλερ από το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Τριφυλίας




Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 20-2-2013 ]



Aθώος ο πρώην δήμαρχος για το νερό. Μηδένα πρό του τέλους μακάριζε

Από το Γαργαλιάνοι News
 
Η απάντηση του ¨Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων¨ σε άρθρο της εφημερίδας ¨ΘΑΡΡΟΣ¨ Μεσσηνίας με τίτλο:

"ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ – Αθώος ο πρώην δήμαρχος για το νερό".

Κύριε Γιαννόπουλε ειλικρινά λυπάμαι. Δεν έγιναν έτσι .........

ακριβώς τα πράγματα όπως τα περιγράφεται.

Είμαι σίγουρος ότι είσαστε σε λάθος αίθουσα δικαστηρίου προχθές… όμως πως γίνεται αυτό αφού στους Γαργαλιάνους υπάρχει μόνο μία αίθουσα;

Γράψατε ρεπορτάζ, το υπογράψατε και το δημοσιεύσατε, χωρίς καν εσείς να κάνετε τον κόπο να περάσετε από το δικαστήριο… έστω και απέξω, χωρίς καν να διασταυρώσετε όσα παραμύθια σας είπε ο ανεκδιήγητος και αμετανόητος παραμυθάς των Γαργαλιάνων.

Ο κόσμος καταλαβαίνει τι συμβαίνει όταν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ αναρτούνται ή δημοσιεύονται άρθρα, με κριτήρια όχι πάντα ενημερωτικά…

Η δίωξη του τελευταίου δημάρχου Γαργαλιάνων παρ´όλο που ήταν ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, δεν ανακοινώθηκε από κανένα έντυπο ή blog της περιοχής μας, εκτός του ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS. Φαίνεται ότι η είδηση δεν ήταν για δημοσίευση…

Μη μου μήτε ότι δεν το ξέρατε… Τα μεγαλύτερα sites της Ελλάδας έκαναν αναδημοσίευση του άρθρου μας, ενώ ΟΛΑ τα γειτονικά μας blogs δεν το πήραν είδηση…

Τυχαίο; Δεν πιστεύω…

Δικαίωμα φυσικά του καθενός να πληροφορεί τους πολίτες για ότι νομίζει ότι αξίζει να μάθει ο κόσμος, όπως π.χ. για το κλέψιμο κάποιου ψιλικατζίδικου στα Φιλιατρά από κάποιον πεινασμένο, ή το κλέψιμο μιας γίδας στους Γαργαλιάνους από έναν άλλο πεινασμένο και όχι για την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη ενός πρώην δημάρχου “για παροχή ακατάλληλου ή επικίνδυνου για την δημόσια υγεία νερού στους δημότες, κατ´ εξακολούθηση”.

Ο κόσμος ευτυχώς καταλαβαίνει τι συμβαίνει…

Καλό θα είναι να γίνει διόρθωση στο άρθρο σας (ή καλύτερα αφού ξέρουμε ότι δεν ήλθατε στο δικαστήριο την Δευτέρα) να βάλετε το όνομά του επαγγελματία παραμυθά που σας μετέφερε τα νέα …όπως φυσικά θα ήθελε να είναι.

Ο κ. Εισαγγελέας είπε στο τέλος της δίκης:

“Δεν προέκυψε ενσυνείδητος δόλος και με βάση το νόμο 4043/2012, άρθρο 4, παρ. 2 παύει η δίωξη”. Δεν ακούσαμε τον κ. Εισαγγελέα να ζητάει την αθώωση του κατηγορουμένου.

Να συχωράει τον νόμο του ΠΑΣΟΚ… που έδωσε τα συχωροχάρτια!

Τέλος να μην ξεχάσω να γράψω τι είπε η κ. Πρόεδρος στο τέλος της δίκης.

“Αθώος. Ο κατηγορούμενος έπραττε επιμελώς. Δεν προέκυψε αναμφιβόλως η επικινδυνότητα του νερού. Παρ´όλα αυτά, τα συγχαρητήριά μου στον μηνυτή, γιατί η επιδιόρθωση της κατάστασης είναι συνέπεια της επιμονής του”.

Έχετε ακούσει πολλές φορές το δικαστήριο να συγχαίρει τον μηνυτή για την πράξη του, ενώ ο κατηγορούμενος μόλις έχει αθωωθεί;

Όπως βλέπετε, το δικαστήριο ΔΕΝ είπε όλα τα ανακριβή που γράφετε στο τέλος του άρθρου σας. Αυτά τα είπε ο ίδιος ο τελευταίος δήμαρχος δια στόματος του συνηγόρου του …του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ δικηγόρου που υπήρχε στη δίκη.

Βλέπετε εγώ δεν είχα το δικαίωμα (λόγω της ¨Αυτεπάγγελτης Δίωξης) να έχω δικηγόρο… ήμουν ένας απλός μάρτυρας! Τη μπάλα την είχε μόνο ο δικηγόρος του κατηγορούμενου… Μίλαγε με τις ώρες ενώ εγώ δεν επιτρεπόταν να πω λέξη…

Α… και κάτι τελευταίο. Η απόφαση δεν ήταν τελεσίδικη!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κίνδυνος «να τιναχτεί στον αέρα» το έργο στο Ακρογιάλι
ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΓΜΕ, ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Στον «αέρα» κινδυνεύει «να τιναχθεί» το έργο προστασίας στο ........

Ακρογιάλι, αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, από την Τρίτη ο υπεργολάβος άρχισε να αποσύρει τα μηχανήματά του, χωρίς να είναι γνωστό αν και πότε θα επιστρέψει. Οι δε κάτοικοι οργανώνουν τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής, με αίτημα την άμεση αποκατάσταση της παραλιακής ζώνης.

Στο μεταξύ, χωρίς ξεκάθαρο συμπέρασμα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, είναι η έκθεση του ΙΓΜΕ που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν από ογκόλιθους που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του έργου στο Ακρογιάλι. Η έκθεση αφορά στην ποιότητα των πετρωμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

«ΝΥΣΤΕΡΙ» ελέγχου σε βάθος και από το 1994 μέχρι και το 2012 θα μπει στις Συνεταιριστικές Αγροτικές Οργανώσεις και τις Συνδικαλιστικές τριτοβάθμιες, με εντολή του Μεσσήνιου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ανακοινώνεις του υπουργού Αθαν. Τσαυτάρη στη Βουλή επιβεβαιώνουν την αρθρογραφία και τα ρεπορτάζ της «Φ» των τελευταίων ημερών.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΒΡΕΘΗΚΑΝ κοινοτικοί πόροι για την ενσωμάτων των τσιγγάνων στην κοινωνία. Σημαντική σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
• ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ και συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι και οι αγρότες της Μεσσηνίας συμμετείχαν στην χθεσινή απεργία.
• ΜΕ ΦΟΝΤΟ τις εκλογές της Κυπαρισσίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Συνεδρίου συνεδρίασε χθες το τοπικό συντονιστικό του ΠΑΣΟΚ.
• Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Μεσσηνίας Χρυσόστομος συνάντησε χθες τον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά και συζήτησαν για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων λόγω της εντεινόμενης κρίσης που μαστίζει την τοπική κοινωνία.
• Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ γυμναστική οδηγεί στα άκρα… Μια ανάλυση για τα πρόσφατα γεγονότα στη Χαλκιδική από τον Θαν. Κουκοβίστα.
• ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ Ελλήνων για εκρηκτικά και αναζήτηση ενός Αλβανού πολυ-διαρρήκτη!

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!