Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Πρόσκληση σε αποκριάτικο χορό

Κλίκ στην πρόσκληση



και η αφίσα (Κλίκ)




Αντιπεριφέρεια: Συζήτηση για την "Πατάτα Καλαμάτας" ως ΠΟΠ.

Αύριο Παρασκευή και ώρα 12:30, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Καλαμάτας και Μεσσήνης, υπηρεσιακούς παράγοντες και τους μελετητές με ......

θέμα «Πρόσθετα στοιχεία για τη συμπλήρωση του φακέλου που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την καταχώρηση της ονομασίας ‘πατάτα Καλαμάτας’, ως προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ).

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ: Συζήτησαν για το ΑΤΕΙ Καλαμάτας Αλευράς - Βελισαρίου

Τoν Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος- Πρύτανης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας κ. Δημήτριος Βελισσαρίου, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το νομοσχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και τις προτεινόμενες από το Υπουργείο Παιδείας αλλαγές στο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο Πρύτανης .....

ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις θέσεις της Διοίκησης του Ιδρύματος σχετικά με τις μέχρι τώρα εξελίξεις που αφορούν το ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Τόνισε δε ότι άμεσος στόχος είναι η διατήρηση της ακαδημαϊκής φυσιογνωμίας του ΑΤΕΙ και ο επαναπροσδιορισμός του ως σημαντικού πόλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η διαδικασία διαβούλευσης και η επίτευξη των αναγκαίων προσαρμογών, όπως καταδεικνύεται και στο αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις και τις ιδέες που έχει υποβάλει το Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον το οποίο επιδεικνύει για το ζήτημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ίδιος προσωπικά, εν όψει και της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Άμεσος στόχος είναι να ληφθούν οι βέλτιστες αποφάσεις για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, προκειμένου να συνεχίσει τον σημαντικό εκπαιδευτικό,επιστημονικό και κοινωνικό του ρόλο.

Χαλαζόνι: Κυκλοφορεί χαμένο στο χωριό σκυλάκι ράτσας.

Ενημέρωση από Αναγνώστη του Φιλιατρά News

Ενα σκυλάκι ράτσας τσόου τσόου από αυτά με την μπλέ γλώσσα κυκλοφορεί εδώ και 3 μέρες στο χωριό Χαλαζόνι Φιλιατρών.
Ο αναγνώστης μας, ζήτησε από το Φιλιατρά news να το δημοσιεύσουμε μήπως κάποιος το έχει χάσει και να το βρει εύκολα.

Όποιος το έχει ......

χάσει ας το αναζητήσει στο Ζαλαζόνι.

ΣΗΓΜΕΙΩΣΗ. Η Εικόνα του σκύλου είναι απλά για την ράτσα.

Ουράνιο τόξο στο Ρίο - Αντίρριο [ VIDEO ]

Μια μαγική εικόνα κατέγραψε ο φακός του Nafpaktianews.gr.

Oυράνιο τόξο εμφανίστηκε για μερικά δευτερόλεπτα στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, μετά την απογευματινή βροχόπτωση.

Δείτε το σχετικό Video




Το χρονικό της καταδίκης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε ισόβια

Σοκ έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο η ισόβια καταδίκη του πρώην δημάρχου θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος πέρασε χθες την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Διαβατών.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης πήρε το δρόμο για .......

τις φυλακές το μεσημέρι της Τετάρτης μετά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, διά παραλείψεως.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ο πρώην δήμαρχος επέμεινε στην αθωότητα του το ίδιο και η σύζυγός του Ελένη η οποία ήταν συνεχώς στο πλευρό του. «Δεν συμμετείχε καθόλου. Δεν ήταν η δουλειά του. Αυτός που έκλεβε ήταν ένας πολύ χαμηλόβαθμος υπάλληλος ο οποίος έπρεπε να ελέγχεται από τους διευθυντές του. Δεν έφτανε τίποτα από αυτά τα χαρτιά στο δήμαρχο».

Με χειροπέδες ο πρώην δήμαρχος – αμίλητος – μπήκε στην αστυνομική «κλούβα» με προορισμό την φυλακή των Διαβατών, όπου μένει με ακόμη εννέα κρατούμενους.

Με τους συνήγορούς του εξετάζει πλέον την έφεση που θα ασκήσει και στην οποία στηρίζει όλες του τις ελπίδες για να καταπέσει η ποινή. Η σύζυγος του τον επισκέφθηκε στην φυλακή προκειμένου να του πάει τα απαραίτητα και να τον στηρίξει ψυχολογικά.

«Κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις»

Λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στις φυλακές Διαβατών, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για πολιτική δίκη, με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών.

Όπως αναφέρει, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα, πολλά χρόνια πριν αναλάβει δήμαρχος ο ίδιος.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους» καταλήγει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών.

Όπως αναφέρει, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα, πολλά χρόνια πριν αναλάβει δήμαρχος ο ίδιος.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους» καταλήγει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον τέως δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο σε ισόβια κάθειρξη για κατ' εξακολούθηση άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση στην υπηρεσία. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε στο δεξί του χέρι, Μ. Λεμούσια, για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση, και επιπλέον φυλάκιση 18 μηνών για ψυχική συνδρομή στην πλαστογραφία.

Ο τέως υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας, Π. Σαξώνης, καταδικάστηκε, επίσης, σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση προς την υπηρεσία, συν 9 έτη κάθειρξη συνολικά για την πλαστογραφία και για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Σε βάρος του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 1.779.000 ευρώ.

Οι δύο διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, Θ. Γκόλας και Γ. Γκαϊδατζής, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αντίστοιχα, για παροχή κατ' εξακολούθηση άμεσης συνδρομής προς τον αυτουργό της υπεξαίρεσης.

Οι δύο τελευταίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς αποφασίστηκε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Μ. Ζορπίδης, Α. Γερογιάννης και Θ. Αθανάσαρος, καθώς δεν αποδείχτηκε καμία ανάμειξή τους στην εγκληματική δραστηριότητα, ενώ αθωώθηκαν και οι δέκα κατηγορούμενοι υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών του δήμου.
- See more at: http://newpost.gr/post/194867/to-xroniko-tis-katadikis-toy-vasili-papageorgopoyloy-se-isovia-vinteo/#sthash.9nCXU63D.dpuf

NEWPOST

Δ' Εθνική 6ος όμιλος. Οι διαιτητές της 16ης Αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ της ΕΠΟ οι διαιτητές των παιχνιδιών της 16ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή και θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

Αναλυτικά:


ΑΧΑΪΚΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Παπαγεωργίου, Γιαννουγλίδης - Αργυρός (Αθηνών)


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Αστέρης, Σεφέρης - Πυργάκης (Κορινθίας)

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ
Παναγιωτόπουλος, Πυλαρινός - Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ
Σταθόπουλος, Φαρμάκης - Καπρέτσος (Δυτικής Αττικής)

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
Ανούσος, Παυλέρου - Αγρανιώτης (Λακωνίας)


Σημαντική Βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας στο νομό Μεσσηνίας το 2011

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, το 2011 στα κράτη της Ευρωπαικής Ένωσης, 1,3 εκατομμύρια τροχαία ατυχήματα προκαλεσαν 43.000 θανάτους και 1,7 εκατομμύρια τραυματισμούς, καθιστώντας τα οδικά ατυχήματα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Η Ελλάδα παρά τη συνεχή μείωση τόσο του αριθμού των .......

οδικών ατυχημάτων όσο και του αριθμού των νεκρών και τραυματιών σε οδικά ατυχήματα, καταλαμβάνει σταθερά μία από τις 2-3 χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη. Οι πιό κρίσιμοι παράγοντες που συμβάλουν στην προκληση των οδικών ατυχημάτων και ειδικά των σοβαρών ατυχημάτων στην Ελλάδα είναι:

• η οδήγηση με υψηλές ταχύτητες
• τα υψηλά ποσοστά κυκλοφορίας μοτοσυκλετιστών
• τα χαμηλά ποσοστά χρήσης ζώνης και κράνους
• η οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ
• η επιθετική οδήγηση

Όσον αφορά το νομό Μεσσηνίας, όπως φαίνεται στο διάγραμμα που ακολουθεί, παρατηρείται μια ακανόνιστη πορεία στο αριθμό των οδικών ατυχημάτων την τελευταία δεκαετία, γεγονός που υποδεικνύει ότι το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας δεν αντιμετωπίζεται σωστά ούτε από τους χρήστες της οδού αλλά ούτε και από τις αρμόδιες αρχές.

Ωστόσο, ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η επίδοση Οδικής Ασφάλειας του νομού για το έτος 2011 (τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν στατιστικά στοιχεία). Πιο συγκεκριμμένα ο αριθμός των οδικών ατυχημάτων στη Μεσσηνία παρουσιάζει τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας δεκαετίας με 139 οδικά ατυχήματα παρουσιάζοντας σημαντική πτώση 24% συγκριτικά με τον αριθμό των οδικών ατυχημάτων που συνέβησαν 2010. Εξίσου σημαντική πτώση 29% παρατηρείται στον αριθμό των νεκρών (από 38 το 2010 σε 27 το 2011) και 21% στον αριθμό των τραυματιών (από 225 το 2010 σε 177 το 2011) καθιστώντας το 2011 την ασφαλέστερη χρονιά της δεκαετίας.



Πηγή: Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και επιμέρους παράμετροι των οδικών ατυχημάτων που συνέβησαν στο νομό Μεσσηνίας το 2011. Πιο συγκεκριμμένα, το 1/3 των ατυχημάτων έλαβαν χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) γεγονός που εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από τον μεγάλο αριθμό των επισκεπτών το καλοκαίρι και τον συνεπαγόμενα υψηλό φόρτο οχημάτων που παρατηρείται στο νομό. Επιπρόσθετα, μακράν πιο επικίνδυνη μέρα αποδεικνύεται ότι είναι η Παρασκευή καθώς συνέβη το 26% των ατυχημάτων του έτους δεδομένο που επιβάλει στη λήψη αυστηρότερων μέτρων και την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης τη συγκεκριμμένη μέρα. Αναφορικά με τον τύπο των ατυχημάτων, περισσότερα από τα μισά οδικά ατυχήματα (55%) οφείλονται σε πλαγιομετωπική σύγκρουση οχημάτων και εκτροπή οχήματος από την οδό ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το αυξημένο ποσόστό παράσυρσης πεζού (14%) γεγονός που αποδεικνύει την έλλειψη παιδείας απο τους διαφορετικούς χρήστες της οδού (οδηγούς – πεζούς).

Αναφορικά με τη γεωγραφκή κατανομή των ατυχημάτων στο νομό, το 29% των οδικών ατυχημάτων έλαβε χώρα στο δήμο Καλαμάτας και το 19% στο δήμο Μεσσήνης. Ακολουθούν με σειρά περισσότερων ατυχημάτων οι δήμοι Λεύκτρου, Πύλου, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας με μονοψήφιους ωστόσο αριθμούς ατυχημάτων.

Η σημαντική βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας το 2011 στο νομό όχι μόνο δεν πρέπει να εφησυχάσει του αρμόδιους φορείς αλλά πρέπει να δώσει επιπλέον κίνητρα για την όσο πιο άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποτελεσματικότερη δράση για τη μείωση των ατυχημάτων αποτελεί η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης για την οδική ασφάλεια από την Τροχαία με έμφαση στις περισσότερο επικίνδυνες παραβάσεις συμπεριφοράς, όπως η ταχύτητα, η χρήση ζώνης και κράνους και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή με χρήση κινητού τηλεφώνου.

Παράλληλα είναι υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής ένας σχεδιασμός οδικής υποδομής και κυκλοφορίας σε κάθε πόλη για την προστασία των ευάλωτων χρηστών της οδού (πεζοί, δικυκλιστές) προστατεύοντάς τους από τα λάθη τα δικά τους αλλά και των άλλων χρηστών. Τέλος είναι επιβεβλημένο να αναπτυχθεί η οδηγική συμπεριφορά των οδηγών μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες και άλλους τρόπους προβολής από την Τροχαία σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (Δήμοι, Περιφέρεια, Σχολεία).

Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που υιοθετήθηκε και από τη χώρα μας, είναι ο αριθμός των νεκρών στα οδικά ατυχήματα το έτος 2020 να είναι μειωμένος κατά 50% σε σχέση με το έτος 2010. Ο στόχος για το νομό δε μπορεί να είναι άλλος από την διαρκή μείωση του αριθμού των ατυχημάτων τα επόμενα χρόνια.


Παναγιώτης Παπαντωνίου
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc
Υπ. Διδάκτωρ ΕΜΠ
http://www.nrso.ntua.gr/ppapant

Εράνη: Πρόσκληση για συνεστίαση που διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη

Κλίκ στην πρόσκληση




Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 27-2-2013 ]




KYPΑΡΙΣΣΙΑ: ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ- ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ...

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ οι κλοπές που παρουσιάζουν έξαρση τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας μετά μάλιστα την σύλληψη 2 αλλοδαπών Ρουμάνων με διαρρηκτικά εργαλεία οι οποίοι είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό να κάνουν παραβατικές πράξεις.

Η κλοπή ........

διώροφης κατοικίας στην περιοχή Μούσγα Κυπαρισσίας όταν απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες αλλά και οι κλοπές αλκοολούχων ποτών από κεντρικό μπαρ στην Αποβάθρα ήταν μόνο από τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν αυξάνοντας το αίσθημα ανασφάλειας στην περιοχή.

Φυσικά πρέπει να υπολογιστούν οι κλοπές που δεν καταγγέλλονται στις αστυνομικές αρχές ή όσες έχουν ελάχιστα ευρήματα. Μια ακόμα διάρρηξη σημειώθηκε κοντά σε κεντρικό δρόμο το πρωί. Οι δράστες φαίνεται ότι είχαν αδυναμία στα καφενεία καθώς στη περιοχή του Νοσοκομείου εισήλθαν από την πίσω πόρτα του καταστήματος που βρίσκεται σε ακάλυπτο χώρο δίπλα σε πολυκατοικία και αφού την παραβίασαν μπήκαν τα ξημερώματα στο καφενείο. Τελικά δεν ήπιαν καφέ αλλά παραβίασαν την ταμειακή μηχανή παίρνοντας χαρτονομίσματα ελάχιστα που ήταν εκεί αλλά και πολλά κέρματα τα οποία σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη αγγίζουν τα 300 ευρώ. Έκπληκτοι οι θαμώνες του καφενείου έμαθαν για την κλοπή και αδιάψευστος μάρτυρας ο οφαλός της κλειδαριάς που παραβιάστηκε. Να δούμε που θα πάει η υπόθεση των διαρρήξεων...

Kyprisiotis

Γαργαλιάνοι: σύσκεψη για την τουριστική προβολή της Τριφυλίας [ VIDEO ]

Η ανάγκη σωστής οργάνωσης στην προβολή, υποδοχή και διαμονή των τουριστών στην περιοχή μας, με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής σύσκεψης της Επιτροπής Τουριστικής προβολής της Τριφυλίας που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μέσα στο 2013,στην Μπρίσκειο βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με κύριο αντικείμενο την συζήτηση και το σχέδιο δράσης του Δήμου Τριφυλίας για τον τουρισμό, την προβολή της περιοχής μας και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων για το 2013.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν............

ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Στάθης Ανδρινόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Φλιντίσης, ο Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής προορισμού της COSTA NAVARINO Γιώργος Χατζηιωσήφ, και ο Ιδιοκτήτης Τουριστικού Γραφείου Γιώργος Δασκαλάκης.

Όπως είπε στην εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Στάθης Ανδρινόπουλος, οι δυο πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας είναι ο τουρισμός και η Γεωργία και σε αυτούς ο δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.
Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του Δήμου και της χώρας η περιοχή μας έχει καλούς οιωνούς για ανάπτυξη τουριστικά της Τριφυλίας.

Ο Ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου Γιώργος Δασκαλάκης είπε πως οι προτάσεις του κ. Ανδρινόπουλου είναι θετικές.
Επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη στην σήμανση καθώς πολλοί τουρίστες έρχονται στην χώρα μας οδικώς με τα αυτοκίνητα τους και πρότεινε να υπάρχουν κάποια σημεία που θα λειτουργούν ως info spots όπου ο τουρίστας θα βρίσκει πληροφορίες ακόμα και τηλέφωνα καταλυμάτων.
Ζήτησε μια κοινή ποιότητα για όλους τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται με τον Τουρισμό και από εκεί και μετά ο κάθε καταστηματάρχης να προσθέτει αξία την επιχείρηση του.
Τα παιδιά θα πρέπει να δουν τον τόπο τους ειδικά τώρα με την ανεργία που υπάρχει στην χώρα μας σαν τόπο επένδυσης. Να δουν τον τόπο τους ως το μέλλον τους.

Ο Γενικός Διευθυντής προορισμού της COSTA NAVARINO Γιώργος Χατζηιωσήφ είπε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα στον νομό τα οποία είναι προβληματικά και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα με τα κουνούπια που την περσινή περίοδο δημιούργησε παράπονα από τους πελάτες της COSTA NAVARINO.
Τα θέματα που έθεσε στην σύσκεψη ο κ. Χατζηιωσήφ ήταν το πρόβλημα με τον κατσίγερο που ρίχνουν στα ποτάμια την περίοδο της σύνθλιψης του Ελαιοκάρπου, τα κουνούπια, την σήμανση την καθαριότητα, τον διχασμό των ξενοδόχων της Μεσσηνίας και την βασική αρτηρία που συνδέει Κυπαρισσία με Πύλο δεν υπάρχει.
Οι επισκέπτες όσο ωραία και αν είναι η περιοχή, χαρακτηρίζει την περιοχή.
Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι φέτος αναμένεται αύξηση κατά 30% σε τουριστική κίνηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην έλλειψη ιστοσελίδας του Δήμου Τριφυλίας η οποία θα βοηθήσει στην τουριστική προβολή της περιοχής, και ανέφερε ότι η συνεδρίαση της επιτροπής έπρεπε να γίνει Σεπτέμβρη με Οκτώβρη, γιατί τώρα όλα έχουν τελειώσει. Και έθεσε πρόταση να αποφασιστεί αν θα υπάρξει παρουσία σε εκθέσεις Τουριστικών προορισμών.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης είπε ότι θα πρέπει να δούμε τις δυνατότητες του Δήμου όχι μόνο οικονομικά αλλά και θεσμικά για την τουριστική προβολή του Δήμου.
Πρότεινε να γίνουν κάποια σεμινάρια πάνω στις παρεχόμενες υπηρεσίες τα οποία θα αποδώσουν την επόμενη χρονιά.
Χαρακτήρισε την COSTA NAVARINO ως δώρο εξ ουρανού και πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Δήμος και να υπάρξουν συνεργασίες ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο χρόνος μετάβασης από Αθήνα στην περιοχή μας είναι δυο ώρες.
Επεσήμανε ότι η Επιτροπή ξεκίνησε με 10 μήνες καθυστέρηση. Πρέπει τόνισε να ξεκινούν οι συζητήσεις με το που τελειώνει η σαιζόν.
Επεσήμανε την έλλειψη καλωσορίσματος στον ξένο και πρότεινε να γίνουν σεμινάρια ως προς αυτήν την κατεύθυνση.
Πρότεινε να μεταφερθεί το υπουργείο Τουρισμού απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο και στην αίθουσα στο ισόγειο να μπουν και οι 52 νομοί της χώρας με 52 κοπέλες που αν ξέρουν να δώσουν πληροφορίες για Τουρισμό πολιτισμό και με τον τρόπο αυτό να κατευθύνουν τους τουρίστες στην περιοχή μας.
Έθεσε σαν πρωτεύον ζήτημα την καθαριότητα, την αναβάθμιση του λιμανιού, την επαναλειτουργία του τρένου, ενώ εξέφρασε την αγανάκτηση του για τον φραγμό στην ανάπτυξη της περιοχής που επιβάλει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.)
Συνυπήρξαμε, συνυπάρχουμε και θα συνυπάρχουμε με την χελώνα καρέτα καρέτα. Μπορούμε να δείξουμε στους τουρίστες τις φωλιές της Χελώνας. Να δουν ότι στην περιοχή μας υπάρχει η Χελώνα καρέτα καρέτα.

Ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Φλιντίσης είπε ότι σαν χώρα δεν αναδείξαμε σωστά αυτά που διαθέτουμε. Τουριστικό προϊόν και Αγροτικό τομέα.

Ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Στάθης Ανδρινόπουλος είπε ότι ακούστηκαν πολλά χρήσιμα και χρήσιμες προτάσεις και τόνισε ότι η Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης βλέπει την Πελοπόννησο ως προορισμό. Και αυτό φάνηκε από την εκδήλωση που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ανέφερε ότι έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη αλλά περνάμε από κάτω.
Τα σχεδία τουριστικού σχεδιασμού , ανάπτυξης και προβολής της περιοχής μένουν μόνο μεγαλεπίβολα.
Τουριστικό σχεδιασμό κάνει το κεντρικό κράτος.
Έγινε μια προσπάθεια προβολής της Πελοποννήσου στο Μέγαρο μουσικής και όλα αυτά θα πρέπει να τα στηρίξουμε για να προβληθεί η Μεσσηνία.
Η Τριφυλία σε σχέση με την Πυλία Τουριστικά είναι πολύ κάτω. Κάτι το όνομα Πύλος, κάτι το Ναυαρίνο κάτι οι ναυμαχίες τα κάστρα κλπ κλπ τραβούν τους ξένους προς αυτά τα μέρη.

Δείτε ένα ενδιαφέρον Video από την χθεσινή εκδήλωση



Στρατηγική για τον τουρισμό της Πελοποννήσου!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Eπιτέλους μετά 2 χρόνια ακινησίας και ερασιτεχνικών πρωτοβουλιών, η Πελοπόννησος έκανε στοχευμένα βήματα στην προώθηση του τουριστικού της προϊόντος.
Ήταν μία απαραίτητη και επιβεβλημένη κίνηση, διότι η ανταγωνιστικότητα στον τουριστικό τομέα είναι μεγάλη και δεν μπορούμε εμείς να πηγαίνουμε με το γαϊδουράκι, όταν οι ανταγωνιστές μας κινούνται με Πόρσε!

Επιβεβλημένη η συνολική τουριστική μας στρατηγική, το ........

νέο BRAND, αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά, για την αύξηση της επισκεψιμότητας!
Ούτε φυσικά τα ευχολόγια για την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Πελοπόννησο που για να επιτευχθεί, απαιτούνται συγκεκριμένες δράσεις, ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες, ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και στόχευση συγκεκριμένων κατηγοριών τουριστών και όχι απλά έωλη πεποίθηση για το θετικό αποτέλεσμα, που δεν βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία.

Επειδή όμως επιβάλλεται να μην προτρέχουμε και ίσως γίνουμε άδικοι ,καλόπιστα θα αξιολογήσουμε τα επόμενα βήματα, διότι όσα μέχρι τώρα είχαν γίνει την προηγούμενη διετία ήσαν επιεικώς.. μετέωρα και άνευ στρατηγικής!
Βέβαια, εκεί που πρέπει να δοθεί βάση για να αλλάξει η επικρατούσα νοοτροπία, είναι πως ανταγωνιστικές δεν είναι οι περιοχές της Πελοποννήσου, διότι ο κάθε τόπος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και απευθύνεται σε άλλη τουριστική "πελατεία", ενώ τυχόν αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Πελοπόννησο, θα επηρεάσει θετικά όλες τις περιοχές της.

Αυτό που επιβάλλεται είναι να εμπεδωθεί κοινή Πελοποννησιακή συνείδηση και πεποίθηση, πως "η ισχύς εν τη ενώσει" , παραδειγματιζόμενοι σ΄αυτό από άλλες πρωτοπόρες τουριστικά περιοχές της πατρίδας μας, που εδώ και πολλά χρόνια είχαν αντιληφθεί τη δύναμη της ενότητας και της τουριστικής συμπόρευσης, όπως είναι η Κρήτη!
Με αυτές τις σκέψεις ,ελπίζω για το καλύτερο για την Πελοπόννησο που επιτέλους θ΄ακολουθήσει μία στοχευμένη τουριστική πολιτική βασιζόμενη στις επιταγές του σύγχρονου μάρκετινγκ!

Η Μεσσηνία αναμένει να λάβει το δικαιωματικό μερίδιο επισκεψιμότητας που της αναλογεί, ενώ οι νέες πτήσεις χαμηλού κόστους που έστω και καθυστερημένα υποστηρίχθηκαν, μπορούν να "εκτοξεύσουν" την ευρύτερη περιοχή, αλλά κυρίαρχα την πόλη της Καλαμάτας σε μοναδικό προορισμό CITY BREAK .
Eκμετάλλευση λοιπόν όλων των δυνατοτήτων του τόπου μας στο έπακρον, διότι ο τουρισμός είναι ίσως η μοναδική πηγή ανάπτυξης που βλέπουμε μπροστά μας αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύει η πατρίδα μας!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΠ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Ισόβια στο Βορειοηπειρώτη, 20 χρόνια στον Αλβανό


Για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τέλεσαν σε ήρεμη ........

ψυχική κατάσταση καταδικάσθηκαν για δεύτερη φορά αργά χθες βράδυ από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ο Βορειοηπειρώτης και ο Αλβανός, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο για τη δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου, στην Κυπαρισσία, τον Ιανουάριο του 2009.

Σε μια εξαντλητική διαδικασία, χθες, λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ, σε ό,τι αφορά το Βορειοηπειρώτη, που εξακολουθεί να αρνείται κάθε συμμετοχή, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία…

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣ ΑΔΕΙΔΟΤΗΣΗ της μεταβατικής εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων στο «Παλιοροβούνι». Εντός 10 ημερών στην Περιφέρεια η ΜΠΕ. Παραιτήθηκε από τον ΕΣΔΙΣΑ ο Στάθης Αναστασόπουλος.
Αυτό είναι το σημαντικό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΑΜΑΡΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Marc, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται βραχεία κεφαλή στην πρόθεση ψήφου, ενώ κυριαρχεί η ΝΔ στην παράσταση νίκης.
● ΑΓΓΛΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΑ, υπέβαλαν τις ενστάσεις για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας στην Ε.Ε. Ερώτηση από τη ΔΗΜΑΡ για την αντιμετώπισή της.
● ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ η «Μυθική Πελοπόννησος» στη Νορβηγία, όπου ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης παρουσίασε το πρόγραμμα.
● ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ονομασία το Στρατόπεδο Παπαφλέσσα, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Απλά ένα κτίριο θα ονομασθεί «Σύνταγμα-Γιαννιτσά».
● ΨΗΦΙΣΜΑ για το Σχέδιο «Αθηνά» από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας.
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ θέματα της Μεσσήνης προωθούνται με επιτυχία μετά από συναντήσεις του δημάρχου Στ. Αναστασόπουλου στην Αθήνα.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!