Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Με 50 ένσημα η ασφάλιση στο ΙΚΑ

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της εκτόξευσης της ανεργίας, που έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι ασφαλισμένοι να αδυνατούν να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες 100 ημέρες ασφάλισης για τη θεώρηση του βιβλιαρίου, η διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι προωθείται ρύθμιση με την οποία θα μειώνεται σε 50 ο αριθμός ημερών ασφάλισης που απαιτείται για θεώρηση βιβλιαρίων από 01/03/2013 έως 28/02/2014.

Επίσης, η διοίκηση του Ιδρύματος ανακοίνωσε ότι......

θα παραταθεί για ένα μήνα ακόμη η ισχύς των βιβλιαρίων που έληξαν χθες, λόγω της αθρώας προσέλευσης των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα. Συγκεκριμένα, τα βιβλιάρια θα ισχύσουν μέχρι τις 31/03/2013 για επίσκεψη σε γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων, χωρίς θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ο Στυλιανίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναβολή των δημοτικών εκλογών

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε πως το θέμα για την ενδεχόμενη αναβολή των δημοτικών εκλογών το έχει ανοίξει η ΚΕΔΚΕ και όχι η κυβέρνηση, αφού ο Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων υποστηρίζει πως είναι προσβλητικό να διεξαχθούν οι εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.
Παράλληλα .......

εκφράστηκε και ο προβληματισμός ότι την ίδια περίοδο θα γίνει και η απορρόφηση του ΕΣΠΑ και ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα.

Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης είπε πως η κυβέρνηση θα ζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους και μετά θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στη συνέχεια όμως η Χρυσή Αυγή πέρασε στην αντεπίθεση με τον κοινοβουλευτικής της εκπρόσωπο Χρήστο Παππά επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλουν τις εκλογές, γιατί δεν θα μπορέσουν να εκλέξουν ούτε έναν κοινοτάρχη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Χρυσή Αυγή από την πρώτη Κυριακή θα έχει εκλέξει δήμαρχο στην Αθήνα.

iefimerida.gr

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει απότομη μεταβολή από το βράδυ του Σαββάτου με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τη Κυριακή το μεσημέρι.

Αναλυτικότερα:

Αύριο Σάββατο θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, οι οποίες βαθμιαία μέσα στη νύχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, καθώς και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

Παράλληλα, θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν από το Σάββατο αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά τη νύχτα και στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή και από α βορειοανατολικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με ισχύ 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Τέλος προβλέπονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις από το βράδυ του Σαββάτου στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι της Κυριακής στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 28-2-2013 ]





Μαραθούπολη: Στο ΕΣΠΑ εντάσεται το έργο του Αλιευτικού καταφυγείου. [ Video ]

Στο ΕΠΑΛ του ΕΣΠΑ εντάσσεται σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά το έργο του Αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης συνολικού προϋπολογισμού Έξι Εκατομμυρίων εκατόν πενήντα Χιλιάδων (6.150.000) ευρώ.
Το έργο υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης ......

Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα και αφορά την εξομοίωση της ζώνης λιμένος και αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς είπε ότι το έργο ήταν ενα χρόνιο αίτημα των κατοίκων για την δημιουργία ενός Αλιευτικού καταφυγίου. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το έργο θα γίνει, θα είναι έργο ανακούφισης για τους ψαράδες της περιοχής, θα διευκολύνει τις εργασίες τους και θα παρέχει ασφάλεια στα αλιευτικά σκάφη.

Δείτε το σχετικό Video από την ΝΕΤ TV Καλαμάτας.



ΣΔΟΕ - "Φύλλο και φτερό" οι δήμοι λόγω ...Παπαγεωργόπουλου !

Η διαφθορά στους δήμους μπαίνει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μετά τις αποκαλύψεις στη Θεσσαλονίκη και την φυλάκιση Παπαγεωργόπουλου.
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι υπάρχουν μεγάλες εστίες διαφθοράς και σε άλλους δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες για κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος.

Ήδη, υπάρχουν....

παρόμοιοι υποθέσεις οι οποίες εξετάζονται και το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει το άνοιγμα 400 τραπεζικών λογαριασμών δημάρχων και υπαλλήλων σε ΟΤΑ.
Με εντολή εισαγγελέα, οι επιθεωρητές ψάχνουν τα οικονομικά στοιχεία πολλών δήμων αλλά και Πειφερερειών.
Ενδεικτικό είναι πως από τους 5.000 τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει ζητήσει να ανοιχθούν, οι 400 ανήκουν σε αιρετούς άρχοντες και εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και σε σχετικό του ρεπορτάζ το Mega, πρώην αντιδήμαρχος μεγάλου δήμου της χώρας, υπεύθυνος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ελέγχεται επειδή επί των ημερών του, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου κόστισαν 2,5 εκ. ευρώ και υπάρχουν ενδείξεις ότι έγιναν υπερκοστολογήσεις και σπατάλες.

Σε άλλη περίπτωση, αντιδήμαρχος σε δήμο της Στερεάς Ελλάδας, ελέγχεται γιατί ενώ χάριζε τον μισθό του στο δήμο και δούλευε αμισθί, είχε τεχνική εταιρεία μέσω της οποίας έπαιρνε εργολαβίες από το δήμο. Σε νησιωτικό δήμο, δημοτικός σύμβουλος, που είχε την ευθύνη για τη διαφήμιση του δήμου, πλήρωσε 160.000 ευρώ για διαφημιστικές δαπάνες και αφίσες. Ελέγχεται για εικονικές συναλλαγές, μιας και το διαφημιστικό υλικό δεν παραλείφθηκε ποτέ και διαπιστώθηκε ότι ο διαφημιστής-προμηθευτής ήταν έγκλειστος σε φυλακές.
Ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ελέγχει οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται διαχειριστικός έλεγχος σε δήμο της Μακεδονίας όπου διαπιστώθηκε υπεξαίρεση ύψους 1.371.124 ευρώ. Σε νησιωτικό δήμο εντοπίστηκε «μαύρη τρύπα» 570.000 ευρώ αλλά και σε περιφερειακή ενότητα νησιού του Ιουνίου, διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι υπεξαίρεσαν 602.000 ευρώ χρησιμοποιώντας 458 πλαστές επιταγές.

BEST TV

Γελάνε και τα τσιμέντα! Ο Τσίπρας στήριξε την επένδυση που είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτός είναι ο ...επίδοξος πρωθυπουργός!

Γελάνε και τα τσιμέντα! Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελευθερος Τύπος, η επένδυση που υποστήριξε μετά... βαίων και κλάδων ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την διώχνει, την είχαν ...προλάβει 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τον Δεκέμβριο έκαναν λόγο για "φαραωνικού τύπου" επενδύσεις!

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ουζουνίδου, .......

Διώτη, Κοδέλας, Ζαχαριάς και Πετράκος κατήγγειλαν την συγκεκριμένη επένδυση, αφού όπως έλεγε η ερώτηση που κατέθεσαν "στην Πελοπόννησο αντυί να έχουμε ανάπτυξη μικρων και διεσπαρμένων ΑΠΕ υπάρχει εντελώς αντίθετος προσανατολισμός" .

Το ακόμα πιο αστείο είναι πως η επένδυση που έφερε στην Βουλή ο οικολόγος της αριστεράς και της προόδου, Τσίπρας έχει πρόβλημα χωροθέτησης για τις ...προστατευόμενες περιοχές!

Μιλάμε για τέτοια προχειρότητα από τον Αλέξη. Σου λέει θα πετάξω την φωτοβολίδα και ποιος θα το πάρει χαμπάρι....

ΑΞΙΖΕΙ: Αυτός ο άνθρωπος θέλει να γίνει πρωθυπουργός και ανεβαίνει στο βήμα, μπερδεύει τα ονόματα, τις επενδύσεις και δεν ξέρει τι έχουν ρωτήσει οι ίδιοι οι βουλευτές του

moriasnews.gr

ΣΧΟΛΙΟ
ΚΑΜΑΩΡΩΣΤΕ ΤΟΝ !!!!

Φιλιατρά: Σύλληψη για χασίς. Σύλληψη και στην Καλαμάτα

Συνελήφθη, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στο 2ο χλμ της Επ. Ο. Μαραθούπολης – Φιλιατρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας 37χρονος, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

Συνελήφθη επίσης,....

χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 67χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι κάνναβης.

Radio936

15 χρονος ανακάλυψε τεστ για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος!

Ο έφηβος Τζακ Αντράκα, ο οποίος στα 15 του χρόνια έγινε παγκοσμίως διάσημος με μια εφεύρεση καθόλου χαρακτηριστική για εφήβους: ένα τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος. Σε ένα συνέδριο στην Καλιφόρνια ο νεαρός "εφευρέτης" εξήγησε πώς κατάφερε, χάρη στο διαδίκτυο, να δώσει ελπίδες σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς και να... βάλει τα γυαλιά στην ιατρική κοινότητα.

Ο Αντράκα είπε.....

ότι άρχισε να ενδιαφέρεται για τον καρκίνο του παγκρέατος πριν από 3 χρόνια, με αφορμή το θάνατο ενός συγγενούς του. Ανακάλυψε τότε ότι ο καρκίνος αυτός διαγιγνώσκεται πολύ αργά για να σωθεί ο ασθενής και ότι το διαγνωστικό τεστ που χρησιμοποιείται σήμερα είναι μια μέθοδος που εφευρέθηκε πριν από 60 χρόνια. "Είναι πιο γέρικο κι από τον πατέρα μου" αστειεύτηκε. "Όμως κυρίως, είναι πολύ ακριβό και όχι ιδιαίτερα αξιόπιστο", πρόσθεσε.

Για να πετύχει το σκοπό του, ο νεαρός στράφηκε "στους δύο καλύτερους φίλους ενός εφήβου: το Google και τη Βικιπαίδεια" και διαβάζοντας άρθρα έμαθε ότι στο αίμα ενός ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος μπορούν να εντοπιστούν χιλιάδες πρωτεΐνες.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία από αυτές, η μεσοθηλίνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη διάγνωση και έφτιαξε ένα απλό τεστ αίματος, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί, για τον εντοπισμό της. Όπως είπε ο ίδιος, το τεστ του είναι "τόσο απλό όσο η συνταγή για να φτιάξεις μπισκότα". Επιπροσθέτως, το τεστ αυτό είναι πάμφθηνο -στοιχίζει μόλις 3 σεντς- διαρκεί λίγα λεπτά και, όπως υποστηρίζει ο Αντράκα, είναι αξιόπιστο 100%.

"Χάρη στο διαδίκτυο, όλα είναι δυνατά", είπε ο Τζακ που τον Ιανουάριο γιόρτασε τα 16α γενέθλιά του. "Μπορούμε να κάνουμε μ' αυτό πολύ περισσότερα πράγματα από το να ανεβάζουμε αστείες φωτογραφίες μας. Αν ένας 15χρονος έφηβος που δεν ξέρει καν τι είναι το πάγκρεας κατάφερε να βρει έναν τρόπο για να εντοπίζει τον καρκίνο αυτού του οργάνου, φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε εσείς", πρόσθεσε μιλώντας στο συνέδριο TED του Λονγκ Μπιτς.

Ο Τζακ Αντράκα βραβεύτηκε για την ανακάλυψή του με το Μεγάλο Βραβείο 2012 της Διεθνούς Έκθεσης Επιστήμης και Μηχανικής. Σήμερα συνεχίζει τις έρευνές του στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς του Μέριλαντ και ελπίζει ότι θα μπορέσει να εφαρμόσει το τεστ του για την έγκαιρη διάγνωση και άλλων μορφών καρκίνου ή σοβαρών ασθενειών.

News.gr

Πρόσκληση Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας




Γιατί “αρνιόμαστε» την οδυνηρή πραγματικότητά μας;

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Θα σας κουράσω λίγο περισσότερο σήμερα με το μέγεθος του κειμένου μου αλλά ζητώ την κατανόησή σας στην Ελλάδα της εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα για να απαντήσω όσους και όσες εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, αναρωτιούνται:
«…Καλά οι Έλληνες ακόμη ........

δεν συνειδητοποίησαν τι τους συμβαίνει, ποιοι το προκάλεσαν και προς τα πού πηγαίνουν όχι μόνο η οικονομία τους αλλά και οι υπόλοιποι θεσμοί και οι δομές της κοινωνίας τους;»

Εάν ζητήσουμε από τον μέσο Έλληνα με τη σύζυγο που ήδη απολύθηκε, τον πτυχιούχο γιό ή την κόρη του ΔΕΝ βρίσκει θέση απασχόλησης ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει την απειλή δραματικής μείωσης του μισθού του με κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και εφαρμογή των προγραμμάτων της «4-ωρης» απασχόλησης πόσο «χάλια» είναι τα πράγματα θα μας πει αυθόρμητα και άμεσα:
«Μαύρα Χάλια!...»
Εάν ρωτήσετε εμένα και τους άλλους συνταξιούχους πώς αισθανόμαστε μετά τις μειώσεις των συντάξεών μας από την 1η Ιανουαρίου του 2013 αφού προ πολλού μας στέρησαν την 13η και 14η δόση των αποδοχών μας, την κύρια σύνταξη αλλά και με το «κούρεμα του κ Βενιζέλου» που ρήμαξε τα αποθεματικά των Ταμείων μας και τις καταβολές από αυτά, θα σας πως απερίφραστα και άκομψα, και υποθέτω το ίδιο θα σας πούνε και όλοι οι υπόλοιποι:
«Σκατά… πατημένα!»
Δεν θα σταθώ στο «δήθεν» 27% των ανέργων στους ώριμους και το 61% στη νεολαία, που βιώνουν από το θέρος του 2010 την πρωτόγνωρα οδυνηρή πλέον καθημερινότητα…
Δεν θα αναφερθώ στο άγχος της αβεβαιότητας του αύριο χωρίς ελπίδα!..
Δεν θα σταθώ ούτε και στη γενικευμένη κατάθλιψη ενός μέχρι πρόπερσι χαρούμενου λαού, που με την αισιοδοξία και την ανέμελη συμπεριφορά του ξάφνιαζε τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους λαούς της γης…

Κοιτάζω μέσα μου, κοιτάζω γύρω μου στην Ελλάδα του 2013, περιμένω και δεν ακούω εκείνο το πάντοτε ελπιδοφόρο «έχει ο Θεός και βόηθα Παναγιά» αλλά αντίθετα ακούω για συνεχείς μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, για επιμήκυνση του χρέους και των δανείων της τρόικα, για αποχωρήσεις επιχειρήσεων, για απολύσεις, για χιλιάδες ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ!...
Ακούω για λαμόγια, ακούω για επίορκους υπαλλήλους, ακούω για κλέφτες πολιτικούς, για επαγγελματίες όλων των ειδών που δήλωναν φτωχοί αλλά είναι πάμπλουτοι αλλά ακόμη ΔΕΝ άκουσα πόσοι πήγαν στη φυλακή ΑΦΟΥ ΔΗΜΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ (αυτές που απέκτησαν προφανώς τρώγοντας δημόσιο χρήμα παρέα με τον κ Πάγκαλο…)
Βλέπω «κουρασμένους» από τα χτυπήματα με αστυνομικά γκλομπς διαδηλωτές που με δάκρυα στα μάτια από τα χημικά της ΕΛ.ΑΣ. αγορασμένα με δικά μας λεφτά γυρίζουν στα σπίτια τους με τα πόδια ενώ οι 300 της Βουλής και οι παρατρεχάμενοί τους γυρίζουν στις βίλλες τους με τις αστραφτερές Μερσεντές και Μπε – Εμ - Βε , αφού πρώτα βεβαιωθούν ότι, αντίθετα με ότι έγινε στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, έχει αδειάσει ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ η Πλατεία Συντάγματος από τους «διαδηλωτές».

ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ σε όλα τα μέτωπα, το παραδεχόμαστε, το χωνέψαμε και συνεχίζουμε λες και δεν συμβαίνει τίποτε…
Όταν με ρωτούν ως «κάπως ειδικό» σε θέματα των ανθρώπινων σχέσεων και τη δυναμική των κοινωνικών δομών απαντώ ότι ΜΟΝΟ μία ερμηνεία μπορώ να δώσω στην ΠΕΡΙΕΡΓΗ συμπεριφορά ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ των Ελλήνων που παραμένει ακατανόητη στους άλλους λαούς, ιδιαίτερα σε εκείνους που είναι φιλικά αλλά και στους εχθρικά διακείμενους απέναντί μας:
ΕΜΕΙΣ δώσαμε τον Ιούνιο του 2012 την δυνατότητα στη «Νέα» Ν.Δ. και το «Νέο» ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουν να μας Κυβερνούν όπως μας κυβέρνησαν και διαχειρίστηκαν εξουσία και πόρους, από το καλοκαίρι του 1974 και μετά…
ΕΜΕΙΣ συναινέσαμε όταν το ΠΑΣΟΚ ξεκινώντας με την άνοδο στην Εξουσία του Ανδρέα Παπανδρέου μετέτρεπε τη χώρα που, όπως είχε πει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, «ανήκε στη Δύση» σε υπόδειγμα Σοβιετικού τύπου οικονομίας όπου κυριαρχούσε ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ Κρατικισμός και η εκάστοτε Κυβέρνηση ήταν ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ επενδυτής, με υποδειγματικό Σοβιετικού τύπου Συνδικαλισμό…
ΕΜΕΙΣ ευγνώμονες που τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειάς μας είχε βρει απασχόληση στον «στενότερο ή στον ευρύτερο» Δημόσιο τομέα εθελοτυφλούσαμε προσηλωμένοι στην Κομματική μας ιδεολογία όταν αυτή είχε προ πολλού πάψει να…υπάρχει στα κορυφαία στελέχη του Κόμματος που έβγαινε μπροστά σε διαδηλώσεις και πορείες…
ΕΜΕΙΣ, δεχόμασταν και συνεχίζουμε να δεχόμαστε άκριτα όσα οι ειδικοί «θεράποντες» της ραδιοτηλεοπτικής «τύφλωσης και προπαγάνδας» μας σερβίρουν…
ΕΜΕΙΣ παρακολουθούμε από τους καναπέδες μας τη νέα Συγκυβέρνηση των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη να ψηφίζει χωρίς να ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ όσα πρέπει για να σωθούμε φοβούμενη το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ενώ την ίδια ώρα η Αντιπολίτευση κοντράρει ελπίζοντας στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ!
Είχαμε τυφλωθεί με πράσινα, μπλε, κόκκινα και πολύχρωμα Κομματικά γυαλιά και τώρα προσπαθούμε να ξεχάσουμε καθώς διαχειριζόμαστε την ΟΔΥΝΗΡΗ μας καθημερινότητα με παθολογική εμμονή στον «μηχανισμό ΑΡΝΗΣΗΣ της πραγματικότητας».
Τους ψυχολογικούς μηχανισμούς «άμυνας του εγώ» τους οφείλουμε στον πατέρα της ψυχοδυναμικής θεωρίας (της ψυχανάλυσης) Dr Sigmund Freud.

Οι μηχανισμοί «άμυνας του εγώ» βοηθούν το άτομο καθώς, σε μια εκλαϊκευμένη απόδοση του ρόλου τους, βοηθούν το άτομο να κρατήσει αλώβητο το εγώ του από επιθέσεις που προέρχονται από το προσωπικό του υποσυνείδητο ή από εξωγενείς παράγοντες. Με άλλα λόγια οι μηχανισμοί «άμυνας του εγώ» είναι φυσιολογικές λειτουργίες προστασίας του «εγώ».
Το πρόβλημα προκύπτει όταν το άτομο επίμονα και αποκλειστικά κάνει κατάχρηση ενός ή δύο μηχανισμών «άμυνας του εγώ» οπότε και αρχίζει η εμφάνιση μιας ψυχοκοινωνικά παθολογικής κατάστασης που επιβεβαιώνει η υιοθέτηση δυσλειτουργικών συμπεριφορών με αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική, κοινωνική ακόμη και φυσική υγεία του.
Η «άρνηση της πραγματικότητας», από τους πιο γνωστούς μηχανισμούς «άμυνας του εγώ», χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει καταστάσεις όπου τα άτομα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ή να παραδεχτούν μια προφανή αλήθεια ΑΡΝΟΥΜΕΝΑ Να δεχτούν γεγονότα και καταστάσεις που βιώνουν ή τους επιβάλλονται…

Οι Έλληνες θυμίζουμε ως λαός εκείνα τα εξαρτημένα άτομα, ναρκομανείς, αλκοολικούς, τζογαδόρους, που αρνούνται ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ότι η καθημερινότητά τους είναι καταστροφική για τους ίδιους και τις οικογένειές τους…
Μοιάζουμε με άτομα που βιώνοντας έντονα τραυματικές καταστάσεις ή όντας αυτόπτες μάρτυρες σε θανατηφόρες συγκρούσεις οχημάτων ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ και δεν δέχονται ότι είναι κοινωνοί τέτοιων γεγονότων.
«Αρνιόμαστε την πραγματικότητα»

Η απάντησή μου σε φίλους εκτός Ελλάδος είναι ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, να διαχειριστούμε τα δεδομένα της Ελλάδας της εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα του 2013.
ΦΟΒΑΜΑΙ την ημέρα που θα ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα…

Φιλιατρά: Παρουσίαση Επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ στην Τριφυλία

Η ΑΝΕΛΙΞΗ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των ενεργών χρηματοδοτικών προγραμμάτων στην Τριφυλία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Φιλιατρά, στο Βορρέειο πνευματικό κέντρο, την Παρασκευή 1 Μαρτίου, 5.00μ.μ.

Θα γίνει παρουσίαση των ενεργών προγραμμάτων:

» Ενίσχυση επιχειρήσεων μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου & υπηρεσιών

» Ενίσχυση γυναικείας επιχειρηματικότητας

» Τοπικό πρόγραμμα Leader


Η παρουσίαση των προγραμμάτων θα γίνει από στελέχη της ΑΝΕΛΙΞΗΣ και θα δοθεί η δυνατότητα να απαντηθούν ερωτήσεις. -

Ηλίας Κασιδιάρης: Ο Βενιζέλος βγήκε Ι3 στο στρατό!

Σκηνικό έντασης δημιουργήθηκε σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της τροπολογίας για τις στρατιωτικές σχολές, η οποία τελικά αποσύρθηκε.

Ο Ηλίας ........

Κασιδιάρης αποκάλεσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά «λουφαδόρο» και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο «παχύσαρκο».

«Δεν είναι ο λόγος η τήρηση του κανονισμού της Βουλής. Εδώ δεν σέβεστε κανέναν κανόνα ποτέ στη Βουλή. Ο μόνος λόγος είναι κάποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες, γιατί ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι έχει συνέδριο και να μην φέρει τώρα.

Δεν πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο από λουφαδόρους με τον πρωθυπουργό που πλήρωσε 21 μήνες και τον Βενιζέλο που ήταν Ι3 παχυσαρκία. Είστε παρωδία, άγεστε και φέρεστε», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

1η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO).

Αποτελεί ένα θεσμό με ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, που αποβλέπει στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές.

Οι καταστροφές αυτές, ......

προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης κατά την διάρκεια ειρηνικής περιόδου.

Σήμερα υπάρχει δυνατότητα, με τη χρήση δορυφορικής τεχνολογίας, να παρακολουθούμε τόσο φυσικούς, όσο και ανθρωπογενείς κινδύνους.

Πάνω σε αυτές τις τεχνολογίες, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας αξιοποιεί και αναβαθμίζει το σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής τέτοιων φαινόμενων με σκοπό την πρόληψη και την καλύτερη εφαρμογή σε ώρα κρίσης. Σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που ενισχύουν τη λειτουργία του Γ.Π.Π. αναβαθμίζοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα αυτού.
Συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις και τις καλές πρακτικές που καταγράφονται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας σε διεθνές επίπεδο , αλλά και στο πως αυτές μπορούν να μεταφερθούν και να εφαρμοσθούν σε τοπικό επίπεδο.

Ωστόσο, οποιαδήποτε αναφορά στο θεσμό της Πολιτικής Προστασίας δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών, των ανθρώπων που, είτε στο πλαίσιο εθελοντικών οργανώσεων, είτε μεμονωμένα, την κρίσιμη στιγμή είναι εκεί για να προσφέρουν.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Ξεφλουδίζουν» οι πλάκες στην κεντρική πλατεία
ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ, ΟΜΩΣ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Μόλις ολοκληρωθεί το έργο, όλα θα είναι όπως πρέπει, απαντά


Όσο η κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου ελευθερώνεται ........

από το εργοτάξιο που έχει στηθεί για την ανάπλαση, τόσο εμφανίζονται προβλήματα, κι ας επιμένει η Δημοτική Αρχή ότι το έργο εκτελείται με ικανοποιητικό ρυθμό αλλά και ποιοτικό τρόπο.

Περπατώντας χθες στο χώρο, διαπιστώσαμε ότι μεγάλος αριθμός από τις έγχρωμες πλάκες που έχουν στρωθεί εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς έχουν αρχίσει να «ανοίγουν»…

Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή, δια των αρμόδιων αντιδημάρχων, αλλά και του ιδίου του δημάρχου Παν. Νίκα, διαβεβαιώνει ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και, ως εκ τούτου, τα όποια προβλήματα θα διορθωθούν. (…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ τα λιμενικά έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Ακρογιάλι. Ξεπεράστηκε το πρόβλημα με τα υλικά από το Βενέτικο. Αποκατάσταση των κακοτεχνιών στο Λιμάνι Καλαμάτας.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΓΚΑΦΑ ΤΣΙΠΡΑ στη Βουλή με τη γερμανική επένδυση φωτοβολταϊκών στην Πελοπόννησο, που προ διμήνο ο Πετράκος και άλλοι 4 βουλευτές «εξόρκιζαν» με πολλές καταγγελίες κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για προώθηση «φαραωνικού» τύπου ενεργειακές επενδύσεις! Μας δουλεύουν ή αλληλοδουλεύονται στο ΣΥΡΙΖΑ;
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ Τατούλη στη Σκανδιναβική τουριστική αγορά. Το Σεπτέμβριο εκδήλωση στο Οσλο για τα Πελοποννησιακά προϊόντα.
• Η ΙΣΤΟΡΙΑ της Εμπορικής Σχολής Καλαμάτας μέσα από ένα βιβλίο του Παν. Γκλεγκλέ που παρουσιάστηκε χθες στο Επιμελητήριο.
• ΕΝΤΟΝΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ενδιαφέρον για τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Μεσσηνίας.
• ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ δεν έφεραν την… άνοιξη στην αγορά, που παραμένει σε χειμερία νάρκη και ασφυκτιά από έλλειψη ρευστότητας.
• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στους Γαργαλιάνους για την τουριστική προβολή της Τριφυλίας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας ενόψει της τουριστικής περιόδου.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!