Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών: Παρουσίασαν την διαδικασία του Παστού [ VIDEO ]

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία παρασκευής παστού έγινε σήμερα το πρώι στην Ένωση Φιλιατρινών γυναικών από την πρόεδρο του Συλλόγου Ελένη Μακρή και γυναίκες μέλη της Ένωσης.
Η πρόεδρος του συλλόγου είχε φροντίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να μπορέσουν οι γυναίκες να μας παρουσιάσουν με τις γνώσεις τους τον τρόπο παρασκευής του παστού.

Όπως δήλωσε η ......

κ. Μακρή στην κάμερα του Φιλιατρά News αποφάσισαν να αναβιώσουν ανήμερα την Τσικνοπέμπτη το παραδοσιακό λιώσιμο του γουρουνιού και να τσικνίσουν στην αυλή, που υπάρχει στην πίσω μεριά του χώρου της ένωσης με τον τρόπο που γινόταν παλιά.
Οταν τελείωναν οι γυναίκες την όλη διαδικασία η οποία κρατούσε μία εβδομάδα τοποθετούσαν τα κομμάτια του παστού σε μια στάμνα όπου πέρναγαν με αυτό όλη την χρονιά.

Την παρουσίαση μας έκανε οι κυρίες Τούλα Γαβρίλη, Κική Σταυροπούλου, Αγελική Γριβοκωστοπούλολυ και η Γιαγιά Ντίνα Νικολοπούλου όπου με τρόπο παραστατικό μας περιέγραψαν στο Video που ακολουθεί τα βήματα που έκαναν οι γυναίκες για να παρασκευάσουν το παστό.
Αμέσως μετά την παρουσίαση όλοι μας τσουγκρίσαμε τα ποτήρια με το κρασί και γευτήκαμε φρεσκοψημένα μεζεδάκια.

Χρόνια πολλά σε όλους.



Φιλιατρά: Το τσίκνισαν τα μαγαζιά, Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου.

Τσικνοπέμπτη σήμερα και μαγαζιά της πόλης μας κυρίως στον πεζόδρομο των Φιλιατρών το τσίκνισαν δεόντως, με μπροστάρη τον Κώστα Γκόνο εξω απο το κρεοπωλείο του κ. Αλεξανδρόπουλου.
Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου που αντάλλασσαν ευχές για καλή Σαρακοστή και φυσικά το ανάλογο μεζέ στο χέρι. Τα σουβλάκια που ψήνονταν έδιναν και έπαιρναν.

Ας αφήσουμε καλύτερα να μιλήσουν οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

Από εμάς Καλή Σαρακοστή














Photoshop στον Σαμαρά από το περιοδικό "UNFOLLOW"

Σάλο έχει προκαλέσει το εξώφυλλο του περιοδικού UNFOLLOW που παρουσιάζει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά "μαυρισμένο" στο ξύλο φυσικά με ψηφιακή επεξεργασία με το γνωστό σε όλο τον κόσμο Photoshop.

Ο τίτλος του ........

περιοδικού είναι "Photoshop στον Πρωθυπουργό" και σαν υπότιτλο η φράση "Η πολιτική πρέπει να είναι αναγνωρίσιμη".
Εντονη αντίδραση υπήρξε από την Συγγρού για το εξώφυλλο του περιοδικού με τον διευθυντή του Γραφείου του πρωθτυπουργού Αντώνη Σαμαρά να ζητά μέσω twitter την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.

Μήνυμα αντίδραση από το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Τριφυλίας για σχόλιο μας

Αγαπητοί κύριοι,

Γνωρίζετε και εσείς καλά ότι ένα από τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι ο «Έλληνας» ξέρει και έχει άποψη για τα πάντα.
Θα γνωρίζετε καλύτερα ότι εσείς σαν διαχειριστές του μπλόγκ έχετε την αρμοδιότητα να δημοσιεύετε ή να μην δημοσιεύετε νέα που μπορεί να ενδιαφέρουν ή να μην ενδιαφέρουν τους πολίτες της επαρχίας μας.
Όπως αντιλαμβάνεστε και ......

εσείς το να ανεβάζετε μια ανακοίνωση σημαίνει ότι την έχετε εγκρίνει, το να την σχολιάζετε αρνητικά και οι ίδιοι μοιάζει γκρότεσκο.
Σε κάθε περίπτωση επειδή μάλλον δεν έχετε καμία σχέση με την Κριτική Κινηματογράφου σας κοινοποιώ κάποια λίνκ σχετικά με την ταινία για να μπορέσετε να έχετε μια εμπεριστατωμένη άποψη.
Να θυμάστε ότι οι εθελοντικές προσπάθειες και οι δωρεάν προβολές έχουν σκοπό την κοινωνικοποίηση και την επικοινωνία . Γι αυτό σας καλούμε ευγενικά να έρθετε να δείτε μαζί μας την ταινία και μετά να συζητήσουμε και να ακούσουμε τις απόψεις σας .

Φιλικά,

Εκ του Εργαστηρίου.

http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=7581

http://en.wikipedia.org/wiki/In_a_Better_World

Η Απάντηση από το Φιλιατρά News

Ο αναγνώστης αναφέρεται σε σχόλιο που γράφτηκε εδώ (κλίκ).

Ενημερώθηκα από τον άλλο διαχειριστή για την αντίδραση που είχατε σε σχόλιο που άφησα για την ταινία που θα προβάλετε.
Επειδή τυχαίνει να έχω δει την συγκεκριμένη ταινία, το σχόλιο μου με την κριτική μου πιστέψτε με ότι είναι η ακριβής.
Το σχόλιο που άφησα γράφοντας: "Κριτική: Ακόμα και αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε αξίζει έστω και να καθίστε στο σπίτι σας. Η ταινία (Το DVD για την ακρίβεια) που θα προβάλλουν είναι σκέτη μούφα.", θεωρώ ότι είναι η πλέον ακριβής.
Πραγματικά μου δημιουργεί απορία το ύφος που λέτε ότι ο «Έλληνας» ξέρει και έχει άποψη για τα πάντα.
Θα μου πείτε εσείς αν θα έχω άποψη ή όχι -για μια ταινία που έχω δει πριν γράψω αυτήν την κρητική των 2 -3 γραμμών- επειδή δεν σας άρεσε το σχόλιο;
Όσο για τις δημοσιεύσεις. Βάζουμε τα πάντα. Δεν περνά τίποτα από έγκριση για το αν θα βγει ή όχι. Μόνο σχόλια περνάνε από έγκριση και για συγκεκριμένο λόγο.
Γιατί άραγε δεν γράψαμε κάποια κακή κριτική για την προηγούμενη ταινία σας την λίστα του Σίντλερ που προβάλατε; Μήπως γιατί ήταν εξαιρετική ταινία που είχε προταθεί για 12 όσκαρ και βραβεύτηκε με 3 -αν δεν κάνω λάθος- χρυσές σφαίρες;

Το αν μπορώ να κρίνω μια ταινία ή όχι αφήστε να το ξέρω εγώ. Δεν νομίζω ότι απαντώ και στον καταξιωμένο κριτικό κινηματογράφου Παναγιώτη Τιμογιαννάκη....
Και ούτε πρέπει να είσαι κριτικός κινηματογράφου για να εκφράσεις γνώμη για το αν μια ταινία που έχεις δει -άρα έχεις και άποψη- είναι καλή ή όχι. Αν την προτείνεις να την δει ο άλλος ή όχι.
Εννοείται ότι ούτε και παίρνω την άδεια από κάποιον για να γράψω την άποψη μου ή όχι.

Βεβαίως και στηρίζουμε τις εθελοντικές προσπάθειες από όποιον και αν προέρχεται. και αν θέλετε να το πάω και παραπέρα, οι εθελοντικές ομάδες που ασχολούνται με πράγματα ουσίας και όχι να είναι θύματα εκμετάλλευσης (εθελοντές κορόϊδα) είναι αξιέπαινοι.
Το ίδιο ισχύει και για εσάς. Και για να μην παρεξηγηθώ η προσπάθεια σας είναι ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ και τέτοιου είδους εθελοντισμός λείπει από πολλούς τομείς της ζωής μας.

Όσο για την πρόσκληση σας να έρθω να δω την ταινία, αν και θα μπορούσα να την δεχτώ, δεν θα το κάνω γιατί την ταινία την έχω δει, παραμένω στην άποψη που σχημάτισα όταν την είχα δει σε DVD ότι είναι μούφα, Δεν θα αντέξω να την δω ξανά και ειλικρινά τον χρόνο για την προβολής της θα προτιμήσω να τον σπαταλώ σε κάτι άλλο.

Είδα στα λίνκ που δώσατε ότι έχει πάρει όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσης ταινίας. Πραγματικά απορώ πως έδωσαν όσκαρ σε μια τέτοια ταινία. Δεν βρέθηκε κανένας άλλος τομέας της Α' Ανδρικού ή γυναικείου ρόλου, σκηνοθεσίας κλπ κλπ να της δώσουν;
Πραγματικά λοιπόν κάποιος μπορεί πραγματικά να δυσκολευτεί να πιστέψει και απορεί για το αν αυτή η ταινία ήταν άξια έστω και γι αυτό το όσκαρ.
Πρόκειται για μια ταινία που δεν σου προκαλεί ενδιαφέρον καθώς είναι πολύ προβλέψιμη ως προς την εξέλιξη της χωρίς κανένα στοιχείο  που να σου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Η ερμηνεία των ηθοποιών στους μεγάλους ρόλους (των γονέων δηλαδή) πάσχει σοβαρά και δίνει την αίσθηση στον θεατή ότι κάνουν αγγαρεία και δεν βλέπουν την ώρα να τελειώσει το γύρισμα.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι το σχόλιο δεν είχε πρόθεση να θίξει την εθελοντική προσπάθεια σας αλλά την συγκεκριμένη ταινία η οποία επιμένω πως είναι μούφα. Ή αν θέλετε, πολύ αδιάφορη.

Καλή σας μέρα.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 6-3-2013 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
Δύο γιατροί του ΕΣΥ Μεσσηνίας συνταγογραφούσαν σε φαρμακείο της Κορινθίας!


Δύο γιατρούς του ΕΣΥ από την περιφέρεια της Μεσσηνίας .....

περιλαμβάνει πόρισμα ελέγχου Επιθεωρητών του ΟΓΑ για φαρμακείο σε περιοχή του Δήμου Κορινθίων, καθώς φαίνεται να εμπλέκονται σε μη σύννομες συνταγογραφήσεις.

Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη αποστείλει το πόρισμα στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ οι επιθεωρητές προτείνουν να καταλογιστούν στον ένα γιατρό 33.598,94 ευρώ και στο δεύτερο 15.627,50 ευρώ, ποσά που αντιστοιχούν σε συνταγές που εξέδωσαν κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων και την αξία τους κατέβαλε
ο ΟΓΑ στο φαρμακείο της Κορίνθου.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό το πόρισμα των επιθεωρητών, αναφέρεται σε περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι ουδέποτε επισκέφθηκαν τους δύο γιατρούς στη Μεσσηνία, ούτε και λάμβαναν τα φάρμακα που είχαν συνταγογραφηθεί. Το συνολικό ποσό που καταλογίζεται στο φαρμακείο ανέρχεται σε 142.120,72 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ έκκληση των κατοίκων για αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης για να αποκατασταθεί η νομιμότητα που διαταράσσεται από την ανεξέλεγκτη δράση των τσιγγάνων.
Με αφορμή το χθεσινό βαρύ τραυματισμό και ληστεία 75χρονης που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, νέο κύμα διαμαρτυριών από τους κατοίκους που απειλούν ανοιχτά να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ του ΑΤΕΙ Καλαμάτας για το σχέδιο «Αθηνά». Άσχημα μαντάτα για την τύχη του Τμήματος Λογοθεραπείας. Όλοι τώρα προσβλέπουν σε παρέμβαση Σαμαρά.
● ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ του Καραμανλή στη θεμελίωση της Δημοκρατίας εξήραν χθες στο Μέγαρο Μουσικής όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατά την εκδήλωση του Ιδρύματος Κων. Καραμανλή για τα 15 χρόνια από το θάνατό του.
● ΠΑΡ’ ΟΤΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΣ στην κρίση ο πρωτογενής τομέας έχασε 58.000 θέσεις εργασίας τα 3 τελευταία χρόνια.
● ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Καλαμάτα, σήμερα Τσικνοπέμπτη το Ιστορικό Κέντρο. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
● ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ στην υποβολή των ΦΠΑ, αντιδράσεις από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
● ΑΛΑΛΟΥΜ με τη μεταφορά μαθητών. «Φρένο» από τα ταξί. Καταγγελία από την Ένωση Γονέων.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!