Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Το περίεργο λεμόνι της κ. Μακρή στο STAR Channel

2 VIDEO

Θυμάστε το περίεργο λεμόνι σε σχήμα παλάμης και ουρά σκορπιού που σας είχαμε παρουσιάσει στις 12 Φεβρουαρίου;

Όπως μάθαμε με το περίεργο αυτό λεμόνι ασχολήθηκε και η εκπομπή του STAR CHANNEL ΦΜ LIVE (Φώτης και Μαρία LIVE)

Δείτε πρώτα το video του Φιλιατρά News που είχαμε παίξει στις 12 Φεβρουαρίου και από κάτω δείτε το Video από το STAR CHANNEL




και το Video από το STAR CHANNEL



ΣΥΜΕΦ, ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μεσσηνίας στηρίζουν Ιωαννίδη

Με κοινή τους ανακοίνωση

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥΜΕΦ), ενός από τους ιστορικότερους και μαζικότερους συλλόγους, οι επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του νομού και ΟΝΝΕΔίτες από τη Μεσσηνία με την οποία εκφράζουν τη στήριξή τους στον Σάκη Ιωαννίδη στις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ.

Η κίνηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά και τους νέους που τον έχουν στηρίξει σε όλες τις εκλογικές μάχες από το 2009.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:.......

"Μέσα σ' αυτό το κλίμα απαισιοδοξίας και μιζέριας, οφείλουμε ως νέοι άνθρωποι να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε πράγματα για τον τόπο μας. Κάθε κίνηση που στοχεύει στην έκφραση των προβληματισμών της κοινωνίας, πρέπει να αποτελεί για μας πεδίο αλλαγής ξεπερασμένων νοοτροπιών και πρακτικών.
Σήμερα λοιπόν, που όλα αλλάζουν οφείλουμε να είμαστε παρόντες.
Έχουμε τη δύναμη αλλά και την υποχρέωση να βγάλουμε μπροστάρη τη γενιάς μας και να στηρίξουμε όσες προσπάθειες κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Για το λόγο αυτό, στις επερχόμενες εκλογές της ΟΝΝΕΔ στηρίζουμε έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει πως στα δύσκολα μπορεί να βγει μπροστά. Επιλογή μας είναι ο απερχόμενος Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρ. Υπεύθυνος Επαρχιακών Οργανώσεων Σάκης Ιωαννίδης.

Στη μάχη της γενιάς μας λοιπόν δηλώνουμε παρόντες συμβάλλοντας με τη θέληση μας στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Σ' αυτή την προσπάθεια η νεολαία της Μεσσηνίας αλλά και της χώρας θα πρέπει να είναι μπροστά."

Κομπιλίρης Χρήστος, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
Τζάνος Νίκος, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας
Στραβόλαιμος Γρηγόρης, Τομεάρχης Αθλητισμού ΟΝΝΕΔ
Καρανικολόπουλος Θεοδόσης, Πρόεδρος Συλλόγου Μεσσηνίων Φοιτητών
Τσερεφός Γιώργος, Γραμματέας Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας
Καραμπάτσου Παναγιώτα, Γραμματέας Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Πύλου
Γκέρος Παναγιώτης, Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Καλαμάτας
Αγγελόπουλος Κώστας Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Καλαμάτας

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [7-3-2013 ]




Φιλιατρά: Παράτησαν στην Δεξαμενή σακούλα με 5 κουταβάκια

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γνωρίσει το σκληρότητα κάποιων που πετάνε με ευκολία φόλα στην πλατεία και δηλητηριάζουν τα άτυχα αδέσποτα σκυλιά και σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας με ευαισθησίες και πραγματική αγάπη για τα ζώα, έχουν σώσει από τον θάνατο πολλά από αυτά.
Άλλωστε έχουμε γράψει μέσα σε αυτό το blog πολλές φορές......

περιπτώσεις δηλητηριάσεων σκυλιών.

Σήμερα έγινε κάτι πραγματικά εξοργιστικό. Το πρωί κάποιος συνάνθρωπος μας με το αυτοκίνητο του ανέβηκε στην περιοχή της Δεξαμενής όπου μέσα σε μια πλαστική τσάντα άφησε 5 μικρά κουταβάκια περίπου 20 ημερών.
Η Εγκατάλειψη έγινε έξω απο το σπίτι της κ. Κωνσταντίνας Καννελοπούλου όπου και τα βρήκε.
όπως είπε η κ. καννελοπούλου σε συνεργάτη του Φιλιατρά News το πρωί είδε ένα αυτοκίνητο να σταματά δίπλα από τον μαντρότοιχο και να αφήνει ο συνοδηγός μία σακούλα.
Δεν έδωσε σημασία καθώς νόμιζε ότι ήταν σκουπίδια μέχρι που η σκύλα της πήγε εκεί στην σακούλα και δεν έφευγε από εκεί παρά τα καλέσματα της κ. Κωνσταντίνας.
Οταν άνοιξε την σακούλα είδε τα κουταβάκια και θυμήθηκε το σκηνικό που είχε δει νωρίτερα.

Η κ. Κωνσταντίνα καλεί αυτόν που το έκανε να εμφανιστεί να τα πάρει καθώς ούτε η ίδια ούτε η ομάδα μπορεί να τα αναλάβει καθότι δεν μπορούν να τα αναλάβουν. Ηδη ο αριθμός των σκυλιών που φροντίζουν είναι μεγάλος και δεν μπορούν να πάρουν κι άλλα σκυλιά.
Δεσμεύεται δε ότι ως μέλος της Φιλοζωϊκής ομάδας θα παράσχει βοήθεια σε αυτόν που τα εγκατέλειψε και θα φροντίσει η ομάδα και η κ. Κωνσταντίνα να βρουν σπίτι να τα διαθέσουν. Απλά να τα πάρει πάλι για την ώρα.
Και μας είπε ότι λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού σκυλιών που υπάρχει στην ομάδα πλέον δεν γίνεται τίποτα εκτός από άλλες καταστάσεις για τις οποίες δεν μπορεί να αναφερθεί.

Δείτε τα 5 υπέροχα κουταβάκια που κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.



Εκτιμά ότι θα δοθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο Π. Αλευράς

Την εκτίμηση πως σύντομα θα δοθεί λύση στο θέμα πληρωμής των οφειλών προς το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά μαθητών, μετά από σχετική πληροφόρηση από το αρμόδιο υπουργείο, έκανε χθες σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς.

Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι η Πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί στις .......

υποχρεώσεις της έναντι των ΚΤΕΛ για τη μεταφορά μαθητών: «Όχι μόνο έχει καθυστερήσει η χρηματοδότηση για το μεταφορικό έργο από Σεπτέμβριο - Δεκέμβριο του 2011, αλλά ζητείται και περικοπή της μίσθωσης κατά 20%. Αυτό θεωρώ ότι είναι μια στρεβλή ερμηνεία απόφασης του υπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη, με την οποία πρότεινε για την εξόφληση των οφειλών του 2010, αλλά και των προηγούμενων οφειλών προς τα ΚΤΕΛ, να γίνει περικοπή 20%. Στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών, τον Απρίλιο του 2011, μετά την παράταση των συμβάσεων για συνέχιση εκτέλεσης των δρομολογίων και ανάθεση του μεταφορικού αυτού έργου στις Περιφέρειες, ζήτησε να γίνουν διαπραγματεύσεις με τα ΚΤΕΛ κάθε περιοχής. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2011 κατέληξε σε περικοπή 10% και αυτό έγινε αποδεκτό από το ΚΤΕΛ. Σε άλλες περιοχές, οι περικοπές ήταν αλλού μηδενικές και αλλού 5% ή άλλο ποσοστό. Με τον τρόπο αυτό προχώρησε η διαδικασία εξόφλησης των παλιών οφειλών προς τα ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα.

Τελευταία, λοιπόν, παρατηρήθηκε το φαινόμενο σε μερικές Περιφερειακές Ενότητες να γίνεται αυθαίρετα περικοπή 20%, ενώ σε άλλους νομούς εξοφλούνται οι λογαριασμοί κανονικά και βάσει της διαπραγμάτευσης που είχε γίνει με τις κατά τόπους Περιφέρειες».

Προβλήματα και χθες με δρομολόγια

Πάντως και χθες για δεύτερη μέρα στη Μεσσηνία δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών, από δρομολόγια μισθωμένων λεωφορείων ή ταξί, τα οποία δεν έγιναν. Ωστόσο, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας δεν υπήρξαν ιδιαίτερα παράπονα ή ενοχλήσεις από γονείς ή διευθυντές σχολείων, όπως σημείωσαν στο «Θ» οι διευθυντές Γιάννης Πλατάρος και Νίκος Κλάδης αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια, θέμα δημιουργήθηκε στον Άρι, το Βλαχόπουλο, το 17ο Δημοτικό Καλαμάτας.

Ο κ. Πλατάρος, από την πλευρά του, εκφράζει την ανησυχία του μήπως το πρόβλημα επεκταθεί, και προσθέτει ότι γονείς τού έχουν δηλώσει πως δεν μπορούν να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, καθώς εργάζονται. Μπορεί να το κάνουν για μια, δυο μέρες, ελπίζοντας ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό, αλλά όχι σε μόνιμη βάση.

Όσον αφορά στα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας, ο κ. Πλατάρος σημειώνει ότι δεν έχουν σταματήσει τα δρομολόγια των ταξί, γιατί οι οδηγοί τους σε αυτή την περίπτωση πληρώνονται από άλλο κονδύλι.

Τέλος, τα παιδιά που έχουν μαθητικό δελτίο μπορούν να μεταφέρονται με τα λεωφορεία της γραμμής, τα οποία λειτουργούν κανονικά, εάν βέβαια εξυπηρετούνται από αυτά.

Θάρρος

Συλλυπητήρια στον Περικλή Μαντά για τον θάνατο του πατέρα του

Η Ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλή Μαντά για τον χαμό του πατέρα του Παντελή.
Ο Παντελής Μαντάς ήταν 78 ετών και τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο..
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι στην Φαρακλάδα Κυπαρισσίας.


ΤΟ ΜΕΝ ΕΡΓΑΖΕΣΘΑΙ ΑΓΑΘΟΝ ΤΟ ΔΕ ΑΡΓΕΙΝ ΚΑΚΟΝ (ΞΕΝΟΦΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Η ανεργία είναι ένα μεγάλο, ένα τεράστιο πρόβλημα για την Πατρίδα μας, που της δίνει την μοναδική αλλά αρνητική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη 27% επίσημο ποσοστό, 1.500.000 εκατ. άνεργοι, 60% στη νεολαία.

Η ανεργία είναι συνέπεια......

μιας οικονομικής πολιτικής, που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια από τις κυβερνήσεις των δύο (μέχρι σήμερα) κομμάτων εξουσίας, μια πολιτική, η οποία ΔΕΝ δημιούργησε επαρκή αριθμό διατηρήσιμων θέσεων εργασίας.

Αυτό οφείλεται, ανάμεσα στα άλλα, στο ότι η πολιτική αυτή ΔΕΝ συνέβαλε:

Στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας, για να μπορέσει να συγκρατήσει και να τραβήξει τους νέους, σε προσοδοφόρες καλλιέργειες υψηλής ποιότητας αγροτικών και βιολογικών προϊόντων, καθώς και στην τυποποίηση τους ώστε να γίνουν ανταγωνιστικά και εξαγώγιμα.
Στον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων με υψηλή κατάρτιση και εμπειρία σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού, με τη δημιουργία τεχνολογικών κέντρων, όπου θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι γνώσεις τους σε κρίσιμους τομείς, της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια στέλνουμε στο εξωτερικό τα δημιουργικά ελληνικά μυαλά και όσοι φεύγουν, δε γυρίζουν πίσω.

Στην αξιοποίηση των κλιματολογικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των νησιών, των ακτών, των ορεινών της όγκων καθώς επίσης των αρχαιολογικών και θρησκευτικών θησαυρών, ώστε να γίνει τουριστικός προορισμός και τους 12 μήνες του έτους για όλες τις μορφές τουρισμού, με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές

Στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας με την αξιοποίηση των ειδικών πλεονεκτημάτων (Π.ΟΠ., τοπικά προϊόντα, κλιματολογικές συνθήκες κλπ) κάθε περιφέρειας ακόμα και πόλεων, σε συνάρτηση με τον χαρακτηρισμό της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.

Στην διατήρηση στην Ελλάδα των μεταποιητικών βιομηχανιών (κλωστοϋφαντουργία, ταπητουργία, κονσερβοποιία) που έδιναν ζωή σε ολόκληρες πόλεις.

Στην αξιοποίηση των Ναυπηγείων της και την τεχνογνωσία του προσωπικού τους, ώστε να είχαν κάνει την Ελλάδα τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Μεσογείου.

Αντί των παραπάνω το Κράτος
γιγάντωσε τον δημόσιο τομέα και τους Δημόσιους Οργανισμούς, με πρόσληψη υπερβολικού αριθμού υπαλλήλων χωρίς προγραμματισμό, αλλά με κομματικά και άλλα κριτήρια
ίδρυσε άναρχα όπου μπορούσε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, το αντικείμενο των σπουδών τους πολλές φορές, δεν αντιστοιχούσε στις ανάγκες και τις προοπτικές της αγοράς εργασίας, που παρήγαγαν απλά ανέργους πτυχιούχους, προκειμένου να εξυπηρετήσει αφενός το καθηγητικό κατεστημένο (δίνοντας αφειδώς τίτλους Καθηγητών) και αφετέρου να δημιουργήσει μια φαινομενική αλλά χωρίς βάσεις ανάπτυξη, που βασίσθηκε στην κατανάλωση (φαγητό, διασκέδαση) και στην παροχή υπηρεσιών με την εκμετάλλευση των φοιτητών.
εγκατέστησε χωρίς μελέτη σε πολλές πόλεις στρατόπεδα Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Αστυνομικές Σχολές με το παραπάνω σκεπτικό.
μοίρασε τις κοινοτικές επιχορηγήσεις ώστε να ικανοποιήσει τους πάντες και δεν κατευθύνθηκαν εκεί όπου προορίζονταν, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιηθούν ανάλογα και αργότερα να επιβληθούν πρόστιμα από την ΕΕ.
Με τα παραπάνω και άλλες ενέργειες πολιτικών προσώπων, επιβάρυνθηκε υπέρμετρα ο Κρατικός προϋπολογισμός.
Το σκεπτικό των Κυβερνήσεων για την ανάπτυξη είναι τόσο ρηχό που ακόμα και η ίδρυση Φυλακών ή Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών, θεωρείται ανάπτυξη. Τα όνειρα της νεολαίας μας δηλαδή από δω και πέρα θα είναι να αξιωθούν να γίνουν φύλακες και καθαρίστριες λαθρομεταναστών.
Είναι ντροπή για την Ελλάδα έναν ευλογημένο τόπο που προσφέρει τόσες ευκαιρίες για ανάπτυξη να μην τις εκμεταλλευόμαστε.
Ο τομέας που χτυπήθηκε πιο πολύ από την ανεργία είναι ο ιδιωτικός τομέας, μαγαζιά και επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω από την άλλη και αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει παραγωγή στην Ελλάδα, η ανάπτυξη στηρίχθηκε μόνο στην κατανάλωση.

Αφού τα περισσότερα προϊόντα είναι εισαγόμενα, όταν μειώθηκαν τα χρήματα που κυκλοφορούσαν στην αγορά λόγω των τεραστίων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, μειώθηκε η ζήτηση, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των καταστημάτων (που θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε πολλές πόλεις ήταν παραπάνω από τα αναγκαία) με συνέπεια την απόλυση υπαλλήλων.

Στις χειμερινές εκπτώσεις φέτος καταγράφηκε ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων ετών σύμφωνα με έκθεση της ΕΣΕΕ.

Ας μη σκεφτούμε πόσα μαγαζιά και επιχειρήσεις θα κλείσουν ακόμα τους επόμενους μήνες, λόγω του ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάτι σχετικό με τη λέξη ανάπτυξη.

Για να υπάρξουν θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία, θα πρέπει να γίνουμε παραγωγική χώρα, πρέπει να το αποφασίσουμε, δεν υπάρχουν πλέον εύκολες λύσεις.

Να ασχοληθούμε με την αγροτική μας παραγωγή, την κτηνοτροφία μας, να τυποποιήσουμε τα προϊόντα μας, να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Κάθε περιοχή να ασχοληθεί με την παραγωγή και τυποποίηση των τοπικών της προϊόντων, με τα οποία η φύση τις έχει προικίσει, να αναπτυχθούν μικρές παραγωγικές επιχειρήσεις για να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι στον τόπο τους. «Την γεωργίαν των άλλων τεχνών μητέρα και τροφόν είναι». (Ξενοφών)

Το Κράτος να δώσει κίνητρα στους ανέργους και τους νέους να φύγουν από τα αστικά κέντρα, που δεν έχουν τίποτα πλέον να τους προσφέρουν (εκτός από τις καφετέριες να πνίγουν τον πόνο τους στο φραπέ) και να γυρίσουν στην περιφέρεια να καλλιεργήσουν και να εργασθούν στην εγκαταλελειμμένη και απαξιωμένη γη, που την έχουμε αφήσει στα χέρια των λαθρομεταναστών.

Δε γίνεται να περιμένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον μας, πιστεύοντας τα ψέματά τους ή να περιμένουμε πότε θα ευαρεστηθεί κάποιος «φιλάνθρωπος» να μας δώσει μερικές ντομάτες και πατάτες, για να συνεχίσουμε να ζούμε.

Θέλουν να πιστέψουμε (πιπιλίζοντας μας το μυαλό κάθε μέρα) ότι, η οικονομική κρίση είναι κάτι παροδικό, λέγοντας ότι μετά από 2, 3 μήνες ή το τέλος του έτους (ποιού έτους άραγε;) θα έρθει η ανάπτυξη (χωρίς να μας εξηγούν τον τρόπο) και όλα θα είναι όπως πριν.

ΤΙΠΟΤΑ δε θα είναι όπως πριν, πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να λερωθούμε να ιδρώσουμε, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να προχωρήσουμε μπροστά. Περιμένοντας την εξ ουρανού βοήθεια χωρίς να προσπαθούμε για τη ζωή μας δεν πρόκειται να επιτύχουμε (συν Αθηνά και χείρα κίνει). «Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα». (Κώστας Βάρναλης)

Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, παραγωγικό, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό, που θα υποστηριχθεί από φιλικές προς την επιχειρηματικότητα δομές. Μια επιχειρηματικότητα, βασισμένη σε νέες ιδέες, σε καινοτόμες τεχνολογίες, σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και κυρίως βασισμένη σε ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, είναι η μόνη λύση για νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας.

Η 8η Μαρτίου και οι γυναίκες.

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Άλλη μία παγκόσμια ημέρα μέσα στις τόσες πολλές και σημαντικές! Η ημέρα της γυναίκας!
Το 1910 στην Κοπεγχάγη στη Διεθνή διάσκεψη Σοσιαλιστριών καθιερώθηκε ως Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η 8η Μαρτίου και στη συνέχεια ο ΟΗΕ, την καθιέρωσε ως ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Είναι μία ημέρα που μας υπενθυμίζει .........

αγώνες γυναικών, ανισότητες, διακρίσεις, προσπάθειες, αποκλεισμούς αλλά και επιτυχίες στον αγώνα για ίσα δικαιώματα και εφαρμογή πολιτικών ισότητας.

Εν έτει όμως 2013, ενώ άπαντες θα περιμέναμε πως όσα δύσκολα βίωσαν στις αρχές του περασμένου αιώνα οι γυναίκες και τις ώθησαν να αγωνισθούν για να πετύχουν καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας, θα είχαν επιλυθεί και σήμερα θα απολαμβάναμε συνθήκες ισότητας, δικαιοσύνης, δημιουργίας και ευκαιριών, βλέπουμε πως πισωγυρίζουμε, χάνοντας πολλές από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.
Είναι η ώρα, μακριά από κομματικές εμμονές, να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα των γυναικών μέσα στη σύγχρονη κοινωνία που βιώνει δύσκολες καταστάσεις και κατάρρευση δικαιωμάτων.

Είναι η ώρα να αναλογιστούμε πως πρέπει να προχωρήσουμε όχι με ουτοπικό και μη εφαρμόσιμο σχέδιο και να στηρίξουμε ουσιαστικά την οικογένεια , τη γυναίκα εργαζόμενη, τη γυναίκα σύντροφο, τη γυναίκα μητέρα.
Από τις 19-2-1956 που για πρώτη φορά ψήφισαν οι Ελληνίδες στις βουλευτικές εκλογές, ακόμη και σήμερα , βλέπουμε πως οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στις προσωποπαγείς θέσεις ευθύνης και της επιχειρηματικότητας.
Η ανεργία τείνει να γίνει και ουσιαστικά γένους θηλυκού, με εμφανείς επιπτώσεις στην καρδιά της Ελληνικής οικογένειας.
Παρά τις αντίξοοες συνθήκες της οικονομίας μας όμως και ανάγκης επιβολής δύσκολων και αντιλαϊκών μέτρων , στο μέτρο του εφικτού, γίνονται μικρά αλλά σημαντικά βήματα για τη διατήρηση κεκτημένων των γυναικών και ενίσχυσης της οικογένειας.

Αναφέρομαι σε πολλές, μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις που προσπαθούν να ενισχύσουν την οικογένεια όπως πχ στο νόμο περί μεταγραφής φοιτητών, στην εξαίρεση από τις μειώσεις συντάξεων ατόμων με βαριά αναπηρία 80% και άνω,στην ενίσχυση των ιδρυμάτων και σωματείων παιδικής προστασίας, καθώς και ατόμων με αναπηρία τα οποία κινδυνεύουν να αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω οικονομικών προβλημάτων, στην εξασφάλιση επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες μητέρες,στην αλλαγή κριτηρίων φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς κ.α.

Οι συνθήκες σχεδόν οριακές, αλλά για να ξεπεράσουμε την κρίση πρέπει να βαδίσουμε όλοι μαζί τον ανηφορικό δρόμο και να μην ξεχάσουμε ποτέ, πως η πίστη στις γυναίκες και στις δυνάμεις τους,μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και καίρια την πατρίδα μας και την κοινωνία μας.

Αντωνία Μπούζα
Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Νέας Δημοκρατίας

«Θέσεις του Περιφερειακού Συμβούλου Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, σχετικά με το σχέδιο "Αθηνά" και το ΑΤΕΙ - Καλαμάτας

Ως Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου της Π.Ε Μεσσηνίας, παρακολουθώ με οργή και αγανάκτηση, όπως και όλος ο Μεσσηνιακός λαός το «ράβε ξήλωνε» στο σχέδιο ¨Αθηνά¨ του Υπουργείου Παιδείας, σε ότι αφορά το ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 4/3/2013, ήμουν από τους ελάχιστους που είπα, ότι το σχέδιο «Αθηνά» είναι ένα βήμα προς την θετική κατεύθυνση με τα όποια λάθη, παραλείψεις ή και αδυναμίες που μπορεί να έχει μια τέτοια μεγάλη μεταρρύθμιση και που πρέπει να διορθωθούν.

Επεσήμανα δε, ότι όταν ο Υπουργός Παιδείας, τολμά σε μια .........

εποχή κρίσης μια αναγκαία μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, πρέπει να αποφεύγει λάθη του παρελθόντος και να λαμβάνει υπόψη του, τις υπεύθυνες προτάσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Αυτά που μεταξύ άλλων είπα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τα πίστευα βαθειά μέσα μου, γιατί γνώριζα ότι στο ¨τιμόνι¨ του Υπουργείου Παιδείας, βρίσκεται ένας ακαδημαϊκός άνθρωπος ο Κώστας Αρβανιτόπουλος, που ακούει, έχει άποψη, έχει υπομονή και θέληση, διαθέτει εμπειρία και πολιτική βούληση να αλλάξει προς το καλύτερο τα πράγματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Σοκαρίστηκα όταν ενημερώθηκα την Τρίτη 5/3/2013, ότι εντελώς ξαφνικά και πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο χρόνος της διαβούλευσης που είχε θέσει ο ίδιος ο Υπουργός για να διατυπωθούν οι προτάσεις του ΑΤΕΙ Καλαμάτας και πριν ακόμα καθαρογραφτούν και σταλούν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, δόθηκε αιφνιδιαστικά στην δημοσιότητα η τελική πρόταση του σχεδίου ¨Αθηνά¨, εκτάκτως εισάγεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για συζήτηση προκειμένου να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή, γράφοντας έτσι στα παλαιότερα των ¨υποδημάτων τους¨ αποφάσεις θεσμικών οργάνων της πολιτείας, τις οποίες απόψεις σημειωτέων είχε ζητήσει ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας.

Τέτοιες νοοτροπίες θυμίζουν άλλες εποχές! Θυμίζουν εποχές ¨αποφασίζομεν και διατάσομεν¨! Δεν τις υιοθετώ, δεν με εκφράζουν, δεν τις δέχομαι, έχουν περάσει ανεπιστρεπτοί και σίγουρα θα με βρουν τουλάχιστον εμένα απέναντί τους. Τέτοιου είδους ¨πολιτικάντικα παιχνίδια¨, με ¨ψεύτικες υποσχέσεις¨ , είναι απαράδεκτα να παίζονται στην πλάτη των Μεσσήνιων και εγώ τουλάχιστον δεν τα δέχομαι.
Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τις υποσχέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 5/2/2013, σε όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Μεσσηνίας (Ελευθερία, Θάρρος, Φωνή, Βest TV, Ν.Ε.Τ, Μεσόγειος, διαδίκτυο), κ.α, του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Αρβανιτόπουλου, την ημέρα επαφών που είχε με Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους του Νομού μας και την Διοίκηση σχετικά με το ΑΤΕΙ Καλαμάτας.
Αυτές οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις, περίμενα από την υπεύθυνη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ως πολίτης της Μεσσηνίας και ως μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, να προταθούν στο τελικό κείμενο του σχεδίου Άθηνά¨ στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, και όχι οι αντι-ακαδημαϊκές, αντι-αναπτυξιακές, και αστήριχτες προτάσεις που δημοσιεύτηκαν και βάζουν ουσιαστικά ¨νάρκη¨ στο εκπαιδευτικό σύστημα, να παίρνουν το δρόμο μέσω της επιτροπής προς τη Βουλή.

Αυτές οι απαράδεκτες και προκλητικές για την κοινωνία της Μεσσηνίας, προτάσεις του Υπουργού Παιδείας, πρέπει να αλλάξουν. Υπάρχουν δίκαιοι, βάσιμοι και αντικειμενικοί λόγοι που επιμένουμε:

1ον. Γιατί στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας, δαπανήθηκαν κατά το παρελθόν από όλες τις Κυβερνήσεις πολλά εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του Ελληνικού λαού για υποδομές, εξοπλισμό και λοιπές δράσεις, που είχαν την στήριξη τότε του Μεσσήνιου Βουλευτή και Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και ανάπτυξή του.
2ον. Γιατί το ΑΤΕΙ Καλαμάτας, το έχει ανάγκη ο τόπος και μετεξελισσόμενο σε ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, θα συνενώνει τον ακαδημαϊκό χάρτη, με τον αναπτυξιακό χάρτη της περιφέρειας, προκειμένου Πανεπιστήμιο & ΑΤΕΙ να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μιας υπεύθυνης πολιτικής που θα υπηρετεί τους συλλογικούς στόχους μιας σύγχρονης παιδείας.

3ον. Γιατί όλοι οι παράγοντες και φορείς του τόπου, συμφωνούν με την άποψη του Συμβουλίου του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, ότι οι προτεινόμενες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας, επιφέρουν συρίκνωση κατά 40% στον αριθμό των τμημάτων του ΑΤΕΙ Καλαμάτας (5 τμήματα από 8) και ότι αυτό συνεπάγεται για την βιωσιμότητά του, καθώς και για τη θέση των Ακαδημαϊκών οργάνων του, ότι μόνο οι αλλαγές που προτείνονται από αυτά ανταποκρίνονται στην ανάγκη για ένα ΑΤΕΙ Πελοποννήσου που δομείται σύμφωνα με σαφή κριτήρια και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και της περιφέρειας.

Προσωπικά, καλώ τον Υπουργό Παιδείας, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος, να αναθεωρήσει τις λάθος απόψεις του, να υιοθετήσει τις προτάσεις της Διοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, να αφουγκραστεί την κοινωνία και τους φορείς της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπεύθυνος παράγων της μελλοντικής ¨ταφόπλακας¨ του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, με ότι αυτό συνεπάγεται ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά για το Νομό μας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, ας αναλογιστούμε ΟΛΟΙ τις δικές μας ευθύνες και να αντιδράσουμε όσο είναι καιρός τώρα, να κινητοποιηθούμε γρήγορα για να μην περάσουν τα ανεύθυνα και απαράδεκτα σχέδια του Υπουργού Παιδείας. Η παραίτηση όλων των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης του Νομού μας, πρέπει να αποτελέσει το πρώτο ηχηρό μήνυμα που πρέπει να σταλεί σε όλους αυτούς που θέλουν να παίξουν ¨παιχνίδια¨ στην πλάτη του Μεσσηνιακού λαού, της ανάπτυξης της περιοχής μας που είναι συνυφασμένη με το μέλλον των παιδιών μας. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, το απαιτούν οι καιροί, το έχει ανάγκη η κοινωνία, το θέλουν οι πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύτηκαν τις θέσεις που κατέχουμε.

Το δρόμο τον άνοιξαν ήδη τα παιδιά, οι σπουδαστές του ΑΤΕΙ Καλαμάτας και οι σπουδαστικοί σύλλογοι, που ενωμένοι προχωρούν από σήμερα σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην περάσει η λάθος ¨συνταγή¨ του Υπουργού Παιδείας. Πρέπει να τους στηρίξουμε, όχι από τα γραφεία μας με δηλώσεις και μεγάλα λόγια, αλλά δίπλα και κοντά τους, στο δρόμο, στις καταλήψεις, στις πορείες, γιατί τότε σίγουρα και όχι μόνο θα μας ακούσουν αυτοί που κάνουν τους ¨κουφούς¨ στην Κυβέρνηση, αλλά και θα επανορθώσουν τα λάθη τους πριν βρεθούν προ πολλών δυσάρεστων καταστάσεων και εκπλήξεων.

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

H “Πράσινη Ανάπτυξη» στην Τριφυλία….

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Τριφυλίας

Ο μεγάλος οραματιστής, της «Πράσινης Φούσκας» Γ.Α.Π., έφυγε τα έργα του τα «απολαμβάνουμε» σήμερα. Έτσι και αλλιώς η πολιτική ανάπτυξης (;) του κ.Σαμαρά και της τρικομματικής κυβέρνησης δεν διαφέρει σε πολλά και υπηρετεί ότι κατήγγειλε.

Αναφερόμαστε στο τελευταίο παράδειγμα έργου «πράσινης ανάπτυξης».......

το Φ/Β Πάρκο στο Καλό Νερό του Δ.Τριφυλίας. Έργο που γίνεται σε δασική έκταση καταστρέφοντάς το, πληγώνοντας το τοπίο και υποβαθμίζοντας την περιοχή. Έχουν δίκιο οι φορείς, ο Αντιδήμαρχος και οι Σύλλογοι της περιοχής που αντιδρούν, αφού αφορά την περιοχή που ζουν και κυρίως για έργο που η τοπική κοινωνία δεν ρωτήθηκε, ούτε έχει καμία ωφέλεια. Να θυμίσουμε ότι ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Θ.Πετράκος ανέδειξε το θέμα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, καταγγέλλοντας στον αρμόδιο Υπουργό τον παραλογισμό να παράγουμε ενέργεια με Ανανεώσιμες Πηγές καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις.

Δυστυχώς δεν πρόκειται για το μόνο ούτε για το τελευταίο αφού μετά το μεγάλο Φ/Β Πάρκο στους Γαργαλιάνους είναι έτοιμα μεγάλα Πάρκα σε δασικές εκτάσεις σε όλο το Δήμο Τριφυλίας.
Είναι να απορεί κανείς πως «πρόλαβε», σε προηγούμενα χρόνια, το «σύστημα των προθύμων» (διοικητικών, πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων) και εξασφάλισε άδειες και εγκρίσεις, την ίδια στιγμή που το ίδιο σύστημα μπλόκαρε με απίστευτη κωλυσιεργία την έγκριση και αδειοδότηση μικρών μονάδων των ενδιαφερόμενων μικρο-επενδυτών. Ένα «σύστημα προθύμων» που, επωφελώς, εξασφάλισε άδειες, με εταιρίες σφραγίδες και μετά τις μεταπώλησε δίνοντας την εντύπωση ενός πανίσχυρου μηχανισμού μέσα και έξω από το κράτος.

Θα ισχυρισθούν, με τον γνωστό κυνισμό περί νομίμου και ηθικού, ότι «προβλέπεται» από το νόμο!! Χρήσιμο όμως, για την τοπική κοινωνία, θα ήταν να αποκαλυφθεί αυτός ο μηχανισμός «των προθύμων».

Τέλος θα θέλαμε να απευθυνθούμε στο Δήμο Τριφυλίας και να ρωτήσουμε τι προτίθεται να κάνει για να ελέγξει και αν μπορεί να προλάβει την καταστροφή του τοπίου και μεγάλου μέρους της δασικής του έκτασης.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κάθε γωνιά και ψησταριά, κάθε γειτονιά και γλέντι, χθες, για την Τσικνοπέμπτη
Τσίκνισε στην Καλαμάτα μύρισε... στη Γερμανία


Σε κάθε σημείο της πόλης, αλλά και των τοπικών .....

διαμερισμάτων, τιμήθηκε και γιορτάστηκε χθες η Τσικνοπέμπτη, με το γλέντι να έχει αρχίσει από το πρωί. Ψησταριές στήθηκαν σε όλες τις γειτονιές και σχεδόν σε κάθε γωνία αναδύονταν μυρωδιές από κρέας ψητό, παστό και λουκάνικα.

Σε πολλούς χώρους της Καλαμάτας το γλέντι «άναψε» για τα καλά, όπως στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στο Ιστορικό Κέντρο, στην πλατεία Μαυρομιχάλη και στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Ακόμη και έξω από καταστήματα είχαν στηθεί γλέντια που κράτησαν μέχρι αργά το απόγευμα.

Το δικό τους γλέντι οργάνωσαν οι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών, όπως έχει καθιερωθεί χρόνια τώρα. Στο Διοικητήριο, οι κατά τόπους υπηρεσίες είχαν ετοιμάσει το δικό τους «τσιμπούσι», ενώ οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας το γλέντησαν στην αίθουσα του 4ου ορόφου. Εκεί συγκεντρώθηκαν σπιτικά φαγητά, κρασί, αλλά και το καθιερωμένο παστό και λουκάνικο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟ 3Ο ΒΡΑΒΕΙΟ του παγκόσμιου διαγωνισμού των συμμετεχόντων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου κέρδισε η «Μυθική Πελοπόννησος».
Σπουδαία διάκριση με θετικές συνέπειες για τον τουρισμό, κάτι που επεσήμανε η Ντ. Νικολάκου που παρέλαβε τη σημαντική διεθνή διάκριση. Ο περιφερειάρχης με συνέντευξή του στο Sport Fm δηλώνει ότι χτυπάμε δυνατά τις διεθνείς τουριστικές αγορές με το δικό μας Brand Name.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• 200 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για την Ολυμπία Οδό, την οποία η Κομισιόν «βλέπει» μέχρι την Τσακώνα. Όμως οι βιομήχανοι της Πελοποννήσου, παρουσία του Μαν. Αγγελάκα, την «θέλουν» μέχρι τον Πύργο! Είμαστε καλά ή εδώ δεν έχουμε βιομήχανους;…
• ΞΕΣΠΑΣΜΑ γλεντιού την Τσικνοπέμπτη στη Μεσσηνία, κόντρα στην κρίση και τη μιζέρια. Εκδηλώσεις παντού και αυθόρμητα δρώμενα σε πόλεις και χωριά.
• ΚΑΤΟΙΚΟΙ της πλατείας Ταξιαρχών με επιστολή στον δήμαρχο και τον εισαγγελέα επισημαίνουν την αύξηση της παραβατικότητας και ζητούν μέτρα.
• ΒΟΗΘΑΜΕ για την παραμονή του ΤΕΙ αλλά δεν το διαλαλούμε, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας σε αντιπροσωπεία διοίκησης και σπουδαστών.
• ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ημέρα της Γυναίκας σήμερα.
• ΣΤΗΝ Καλαμάτα σήμερα ο διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων της Πελοποννήσου.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!