Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 18 Μαρτίου έως 24 Μαρτίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστίνα Μπίμπα

Tηλ: 2761 0 32 651
Κιν. 697 - 71 33 964

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Στην εντατική ο Τόμας Πρωτόπαπας μετά από τροχαίο

Ήταν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, όταν.. έπεσε πάνω στον 25χρονο Τόμας Πρωτόπαπα με μεγάλη ταχύτητα διερχόμενο όχημα στην Αττική οδό.

Το smart του ηθοποιού ήταν σταματημένο στη δεξιά λωρίδα της Αττικής οδού στο 33,6 χιλιόμετρο στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος που είχε σταματήσει. Αν δηλαδή επρόκειτο για βλάβη ή για κάτι άλλο.
Όχημα που ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω στο ........

αυτοκίνητο του ηθοποιού με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του και τη μεταφορά του στο ΚΑΤ.

«Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή και ο Τόμας έχασε τις αισθήσεις του. Ήρθε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο ΚΑΤ», λέει στο Yupiii άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του νεαρού ηθοποιού, μέσα από το νοσοκομείο. «Υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση στο κεφάλι, αφού είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και, αυτή τη στιγμή, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι δύο του γονείς, σε πολύ άσχημη κατάσταση, έχοντας σχεδόν καταρρεύσει, παραμένουν στο πλευρό του -όπως και η υπόλοιπη οικογένειά του, πολλοί φίλοι του, αλλά και ο προπονητής του στην πυγμαχία, Νίκος Ανδρεάδης» συνεχίζει η ίδια πηγή.

Χθες, Σάββατο, ο Τόμας Πρωτόπαπας πέρασε σχεδόν όλη του τη μέρα στον ιππικό όμιλο «Mega sports» στο Τατόι, όπου φωτογραφήθηκε από την Ολυμπία Κρασαγάκη για το επόμενο τεύχος του «Down Town» Κύπρου.

«Ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, ενώ, όπως πάντα, ήταν πολύ ευγενικός με όλους. Ο Τόμας είναι ένα υπέροχο παιδί που πάντα κερδίζει τη συμπάθεια όλων και το μόνο που εύχομαι είναι όλα να πάνε καλά» αναφέρει στο Yupiii άλλο άτομο, που βρισκόταν στο χώρο της φωτογράφισης.

Δυστυχώς, τα νέα για την κατάσταση της υγείας του παραμένουν απαισιόδοξα. «Μόνο ο Θεός ξέρει αν θα τα καταφέρει ο Τόμας. Οι γιατροί λένε πάντως πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» συνεχίζει η πρώτη πηγή, τη στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεαρός ηθοποιός θεωρείται κλινικά νεκρός.

yupiii

Φιλιατρά: Ξεφάντωσαν Μικροί και μεγάλοι στο καρναβάλι των Φούληδων [ Φωτογραφίες + VIDEO ]

Μουσική, Κέφι, χαρτοπόλεμος, σφυρίχτρες, αποκριάτικες στολές, φαντασία, ήταν τα βασικά στοιχεία για να δημιουργηθεί ένα μοναδικό ξεφάντωμα για όσους επισκέφθηκαν τα Φιλιατρά, για να παρακολουθήσουν το καρναβάλι των Φούληδων που φέτος διοργανώνεται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά έχοντας γίνει θεσμός για την περιοχή για για τον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Τριφυλίας.

Η επιτυχία ήταν και αυτή την χρονιά απόλυτη παρά την .......

συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Μπορεί ο Δήμος Τριφυλίας να μην είχε την οικονομική δυνατότητα να ενισχύσει οικονομικά την διεξαγωγή του αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο σε χορηγούς να δώσουν χρήματα και όλοι μαζί να καταφέρουν να κάνουν εάν ακόμα καλύτερο καρναβάλι από προηγούμενες χρονιές.

Οι Εκδηλώσεις άρχισαν από νωρίς με μουσικές στην πλατεία της πόλης που έδιναν διαρκώς τον αποκριάτικο τόνο, χαρακτηριστικό της ημέρας.
Ο καιρός από την άλλη, αν και ήταν ηλιόλουστος έδειχνε τα δόντια του καθώς έκανε αρκετό κρύο. Όμως ο Ρυθμός το κέφι και η τρελή αποκριά φάνηκαν ικανά να το αναχαιτίσουν.

Ο κόσμος στην πλατεία ήταν από το πρωΐ αρκετός και όσο πλησίαζε το μεσημέρι γινόταν όλο και περισσότερος.
Είναι χαρκτηριστικό ότι στα καφέ της πλατείας από τις 12 το μεσημέρι γινόταν το αδιαχώρητο.
Ξεχωριστό τόνο στην όλη εορταστική ατμόσφαιρα της αποκριάς έδινε ο DJ Γιάννης Προνοίτης που με την μουσική του κρατούσε σε εγρήγορση τον κόσμο.

Από τις 2 το μεσημέρι, άρχισαν να συγκεντρώνονται οι πρώτοι αριστερά και δεξιά του δρόμου γύρω γύρω από την Πλατεία όπου θα περνούσαν τα άρματα και τα πεζοπόρα τμήματα των καρναβαλιστών.
Στο επίκεντρο της σάτιρας βρέθηκε και φέτος η οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλαδα καθώς επίσης τα πολιτικά πρόσωπα όπως ο γάμος του Αντώνη Σαμαρά με την Αγγέλα Μέρκελ, και οι Άραβες με τα πετροδόλαρα που θα μας σώσουν από την κρίση.
Φυσικά από το τρελό μας καρναβάλι δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και "το πουλάκι τσίου" που τον τελευταίο χρόνο είναι η τρέλα της εποχής. Και μιας και μιλάμε για το πουλάκι τσίου ήταν το γκρουπ που κέρδισε το πρώτο βραβείο (250 ευρώ).
Το δεύτερο βραβείο (150 ευρώ) πήραν οι Μικροπωλητές της Γ' Γυμνασίου Φιλιατρών.
Το Τρίτο βραβείο (100 ευρώ) πήρε το Πυτζάμα party του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας στον χαιρετισμό του είπε ότι το καρναβάλι των Φούληδων δεν είναι το καρναβάλι των πλαστικών και προκατασκευαμένων αρμάτων. Είναι το καρναβάλι της λαϊκής συμμετοχής του αυτοσχεδιασμού.
Ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν, τους μαθητές τους μεγάλους τους μικρούς που δίνουν κέφι και λένε ναι στην ζωή και το κέφι.
Συνεχάρη τους διοργανωτές του καρναβαλιού την Δημοτική σύμβουλο κ. Παντελάκη , τον αντιδήμαρχο Φιλιατρών κ. Πούλο Αναστάσιο, τον πρόεδρο της Δ.Ε. Φιλιατρών κ. Μπάμπη Στάμο, τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Παναγιώτη Σουρέτη Μπάμπη Παγάνη, Γιάννη Ρούσση, τον κ. Μπάμπη Αθανασόπουλο Τους εργαζόμενους του Δήμου και φυσικά τους χορηγούς του καρναβαλιού.
Και ανέφερε την αναβίωση ενός εθίμου που υπήρχε μέχρι και πριν 10 χρόνια στα Φιλιατρά, τις μπαρμπούτες δηλαδή που γύριζαν στις γειτονιές των φιλιαυτών ντυμένοι αποκριάτικα. (Σχετική ανάρτηση για τις μπαρμπούτες εδώ)

Δείτε δυο Video.
Το πρώτο είναι φωτογραφίες από το καρναβάλι και σας το φτιάξαμε σαν Slide Show λόγω του μεγάλου αριθμού Φωτογραφιών (περίπου 45 με 50)
Το Δεύτερο Video είναι από το καρναβάλι. Την παρέλαση των αρμάτων και του party επάνω στην εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία των Φιλιατρών.