Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Δήμαρχος Χαστούκισε Δημοτικό Σύμβουλο [ VIDEO ]

Δεν άρεσαν τα λεγόμενα του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Αλέξανδρου Ταφλαμπά, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ιθάκης, στο δήμαρχο Γιάννη Κασσιανό, με αποτέλεσμα να σηκωθεί από τη θέση του και να πάει να τον χαστουκίσει, αφήνοντας άλαλους τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους.

Όπως αναφέρει το patratimes.gr, η ένταση δημιουργήθηκε,......

στη διάρκεια της συζήτησης του 3ου θέματος που αφορούσε την «Ορθή επανάληψη της αρ. 237/2013 απόφασης του Συμβουλίου “Παραχώρηση αίθουσας του Δήμου για τις ανάγκες του Ειρηνοδικείου Ιθάκης”, με εισηγητή τον Δήμαρχο Ιθάκης. Η τοποθέτηση του Αλ. Ταφλαμπά δεν άρεσε στο δήμαρχο, που τον χαστούκισε. Τα χειρότερα απετράπησαν από το δημοτικό σύμβουλο Αθανάσιο Λιβιτσάνη, που κυριολεκτικά μπήκε στη μέση.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Σώματος Νίκη Παναγιωτοπούλου φώναξε ότι διακόπτει το συνεδρίαση, ωστόσο, αυτό έγινε έπειτα από την αποχώρηση των συμβούλων της Αντιπολίτευσης και μερικών από την συμπολίτευση. Ο Αλ. Ταφλαμπάς δε θέλησε να δώσει συνέχεια στο γεγονός.



Aftodioikisi.gr

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 29-3-2013 ]




Διαψεύδει η Michelin την αποχώρησή της από την Ελλάδα


Η εταιρεία Michelin, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, διαψεύδει με επίσημη ανακοίνωσή της τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία έχει την πρόθεση να κλείσει την ελληνική θυγατρική της.

«Η Michelin δεν πρόκειται να κλείσει την θυγατρική της στην Ελλάδα.
Αντιθέτως, η Michelin προτίθεται να ενισχύσει μακροχρόνια την .........

παρουσία της στις αγορές που έχουν μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης και η Ελλάδα είναι μία από αυτές» επισημαίνει ο David Jean, Commercial Director της Michelin στην Ελλάδα.

Η Michelin, σύμφωνα με τον κ. David Jean έχει σκοπό να δημιουργήσει μια νέα εμπορική ζώνη. Αυτή η νέα εμπορική ζώνη ονομάστηκε «Europe Centrale Sud» και περιλαμβάνει μαζί με την Ελλάδα, που θα έχει δεσπόζουσα θέση τις: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, FYROM, Κροατία, Κύπρο, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία. Η κεντρική διοίκηση της εμπορικής ζώνης θα έχει έδρα το Βουκουρέστι.

«Αυτή η νέα οργάνωση δεν θα επηρεάσει τις καθημερινές εμπορικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και δεν θα αλλάξει τίποτα για τους καταναλωτές και τους πελάτες της εταιρείας. Οι εμπορικές ομάδες της Michelin στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες με την ίδια ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων. Η Ελλάδα άλλωστε, θα είναι η σημαντικότερη αγορά για την Michelin στη νέα εμπορική ζώνη και το ελληνικό εμπορικό τμήμα θα δει την περιοχή ευθύνης του να εξαπλώνεται καθώς αναλαμβάνει και την περιοχή της Αλβανίας» αναφέρει ο κ. David Jean.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Όλο το σχέδιο της «τελικής ψηφιακής μετάβασης»

Αποκάλυψη του Digital TV info

Ως την Άνοιξη του 2014 θεωρεί η κυβέρνηση πως μπορεί να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση στη χώρα μας. Με άξονα το σχέδιο που απέστειλε στους Πάροχους δικτύου για εσωτερική διαβούλευση, προκύπτει πως στην πρώτη φάση της «τελικής» όπως την ονομάζει ψηφιακή μετάβαση, προωθείται το switch off σε δέκα σημεία της χώρας (allotments) και δεκάδες μικρούς αναμεταδότες τους οποίους θα αναθέσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Digital TV Info ..........

αποκαλύπτει σήμερα ολόκληρο το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αξίζουν ωστόσο ορισμένες επισημάνσεις. Πρώτον μιλάει για απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος βάζοντας τους διαύλους 57 ως 69, όταν είναι ήδη γνωστό πως από 57 ως και 60 προορίζονται για τις στρατιωτικές επικοινωνίες, δεύτερον οι δίαυλοι 68 και 69 δεν ανήκουν στην Ελλάδα και έχουν αφαιρεθεί από το νέο ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων. Τρίτον και σημαντικότερο, η Ελλάδα και επίσημα αποτυπώνεται ψηφιακά σε δυο κατηγορίες. Τις περιοχές (Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Κρήτη) που θα έχουν ψηφιακή τηλεόραση ως το 2014 και όλη την υπόλοιπη χώρα που δεν θα έχει! Αν κοιτάξει κάποιος τους χάρτες κάλυψης που δίνουν οι τεχνικοί της γενικής γραμματείας διαπιστώνει πως το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, η Θράκη και τα δυτικά σύνορα της χώρας μένουν χωρίς κάλυψη. Και το λένε ευθαρσώς πως αυτό που ενδιαφέρει είναι η πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας και όχι γεωγραφική.

H τελική ψηφιακή μετάβαση προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 4 φάσεις, αλλά στο σχέδιο καταγράφει μόνο την πρώτη για τα δέκα σημεία σε 51 κέντρα εκπομπής. Πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και για αυτό το σχέδιο η Digea εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις.

Το ρεπορτάζ τρέχει και θα ενημερώσουμε για όλες τις άλλες εξελίξεις.

(κατεβάστε το pdf από το παρακάτω link)

http://dl.dropbox.com/u/73258851/plano_metavasis_v4.pdf

Απόψε αλλάζει η ώρα. Πάμε μία ώρα μπροστά.


Αλλάζει από απόψε τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου η ώρα και θα πρέπει να γυρίσουμε όλοι μας το ρολόι μία ώρα μπροστά καθώς τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της θερινής ώρας.

Έτσι λοιπόν στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής θα πρέπει ......

να αλλάξουμε τα ρολόγια μας και θα τα γυρίσουμε μια ώρα μπροστά και να δείχνουν 04:00

Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (27 Οκτωβρίου)

Φιλιατρά - ΤΕΘ: Σήμερα και αύριο οι δυο τελευταίες παραστάσεις στα Φιλιατρά. To υπόλοιπο πρόγραμμα.

Οι δύο τελευταίες παραστάσεις θα παιχτούν σήμερα και αύριο στα Φιλιατρά για το έργο του Τριφυλικαού Ερασιτεχνικού Θεάτρου "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" του Ντάριο Φο, μετά και την παράταση που πήρε λόγω μεγάλης προσέλευσης θεατών.

Έτσι λοιπόν για σήμερα 30 και αύριο 31 Μαρτίου και ώρα 21:00 θα παιχτούν οι δυο τελευταίες παραστάσεις στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα παραστάσεων

Όπως σας έχουμε ενημερώσει οι .......

ημερομηνίες και τα επόμενα μέρη που θα παιχτεί η παράσταση έχουν ως εξής:

ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ:
Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή 5 , 6 και 7 Απριλίου ώρα 21:00 στο πολιτιστικό κέντρο.

και

ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ:
Παρασκευή - Σάββατο Κυριακή 12 , 13 , 14 Απριλίου ώρα 21:00 στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος

80 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη από φωτιά στο Κρυονέρι Τριφυλίας

80 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης έγινα στάχτη από φωτιά που ξέσπασε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, χθες το βράδυ στο Κρυονέρι Τριφυλίας. Γύρω στις 11.30 χθες το βράδυ, κάτοικος του Κρυονερίου, είδε τη φωτιά και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και ξεκίνησε .......

επιχείρηση κατάσβεσης. Συνολικά, στην κατάσβεση πήραν μέρος 12 άνδρες με 5 οχήματα της Π.Υ., ενώ την επιχείρηση συντόνισε ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων Κώστας Γεωργακόπουλος.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις λόγω του κινδύνου που υπάρχει να αναζωπυρωθεί εξαιτίας των ανέμων.

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Σκαστός ο Νίκας για τις επαφές…. Σαμαρά με Αναστασόπουλο και Καφαντάρη

Τελικά σαν τα αλλαντικά…”Νίκας”, που (ορισμένα) αποσύρονται από την αγορά, θα πάει ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Θα…αποσυρθεί από τη Ν.Δ, όχι ως ακατάλληλος, όπως όλοι περιμένουν, αλλά …μαραμένος…!

Έχει …μαραθεί, από τον καημό του. Δεν είναι.........

λίγο, για τον… μανιάτικο εγωισμό του, να πηγαίνουν οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αυτός την ίδια ώρα να…αγωνίζεται με τον Σμυρνιώτη (της Τρίπολης) για τα …σκουπίδια!
Αυτό όμως που δεν …αντέχει ο Νίκας, είναι το …θράσος των δυο Δημάρχων της Μεσσηνίας, να…. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο.

Ας προσέξουν οι δημόσιες σχέσεις του Μαξίμου, (που φυσικά δεν τις ρώτησε ο Σαμαράς αφού κάνει του κεφαλιού του), γιατί δεν το έχει σε τίποτα ο Νίκας να πει του Πετράκου και του…Κουκούτση να τον πάνε για φωτό στους… Τσίπρα και Μιχαλολιάκο, αντίστοιχα…! Τότε θα δουν όλοι τους τι εστί….βερίκοκο!

Καλαμάτα News

Πτώχευσε η SUNTECH

Δεν κατάφερε να αποπληρώσει χρέη ύψους 541 εκατ. δολαρίων και αποτελεί και αποτελεί την πρώτη εταιρεία του κλάδου που χρεοκοπεί.

PV-solar-panels Μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες ηλιακών πάνελ, η Suntech Power Holdings με έδρα την Κίνα, κήρυξε πτώχευση, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, καθώς δεν κατάφερε να αποπληρώσει χρέη ύψους 541 εκατ. δολαρίων ως την ημερομηνία λήξης της 15ης Μαρτίου, αποτελώντας την πρώτη κινεζική παραγωγό εταιρεία που χρεοκοπεί.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία χρωστάει τόσο στην κινεζική .........

China Development Bank, όσο και σε ξένα ιδρύματα. Επίσης, η χρεοκοπία της ανοίγει το δρόμο για αγωγές από εταιρείες στις ΗΠΑ, όπου και είναι εισηγμένη και εκτιμάται στα 16 δισ. δολάρια.

Η Suntech δήλωσε ότι δεν θα υποβάλει ένσταση στο αίτημα που κατέθεσαν συνολικά οκτώ κινεζικές τράπεζες που είχαν δανειοδοτήσει την εταιρεία, περί αφερεγγυότητας σε αρμόδιο δικαστήριο, ζητώντας την προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας. Στην περίπτωση που το αίτημα γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο, η εταιρεία θα συνεχίσει την γραμμή παραγωγής ηλιακών προϊόντων κατ’ακολουθία των παραγγελιών της.

Η διοίκηση της Suntech προσπάθησε μέχρι την ύστατη στιγμή να αναδιαρθρώσει το χρέος των 541 εκατ. δολαρίων, αλλά τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Παρόλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος, Ντέιβιντ Κινγκ, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί έστω και τώρα μια συμβιβαστική λύση που θα καλύπτει τα συμφέροντα των δανειστών και των επενδυτών.

The paper

Η επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για την ελιά θα αναδείξει το προϊόν και θα ενισχύσει την περιφερειακή οικονομία της Πελοποννήσου

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σχετικά με την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για τις ελιές δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης παρακολουθούν τις εξελίξεις όσον αφορά την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για τις ελιές από πολύ κοντά.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται για .........

το θέμα αυτό σε συνεργασία με την ΕΑΣ Μεσσηνίας και θέση της είναι ότι η ελιά ΠΟΠ Καλαμάτας πρέπει να επεκταθεί και στους όμορους Νομούς, καθώς με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί η παραγόμενη ποσότητα, χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητά του, αναδεικνύοντας το εξαιρετικό αυτό προϊόν ακόμα περισσότερο, ενισχύοντας παράλληλα και την τοπική οικονομία της Πελοποννήσου».

Η αίτηση της ΠΕΜΕΤΕ, συνέχισε η κα Νικολάκου, η οποία κατατέθηκε στις 22 Μαρτίου στο ΥΠΑΑΤ, είναι εντελώς ανυπόστατη και ατεκμηρίωτη. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη και είναι απόλυτα ικανοποιημένος για την άποψη που αυτός έχει εκφράσει και η οποία ταυτίζεται με αυτή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα το ΥΠΑΑΤ θα απαντήσει αυστηρά σε όσους προσπαθούν να αποτρέψουν την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για την ελιά» δήλωσε τέλος η κα Νικολάκου.

Κύπρος... πρόβατο προς σφαγή!

Εκτιμώ πως πολλά θα αλλάξουν από τις εξελίξεις στην Κύπρο, στις αντιλήψεις όσων απο εμάς θεωρούσαν ότι ένα βήμα στο κενό, ένας εκβιασμός κατά της Ευρώπης, μια απειλή αποχώρησης της Ελλάδας από την ΟΝΕ θα αρκούσε για να διώξει την τρόικα, να πανικοβάλει τους Ευρωπαίους και να μας θέσει σε θέση διαπραγματευτικής ισχύος.
Η θέση στην οποία βρέθηκαν........

οι Κύπριοι επειδή αρνήθηκαν το αρχικό σχέδιο φορολόγησης των καταθέσεων (ένα πολύ κακό σχέδιο το οποίο σπεύδουν στη συνέχεια πανικόβλητοι να υιοθετήσουν) είναι τραγική. Η ρευστότητα εξανεμίστηκε μέσα σε μια εβδομάδα με τις τράπεζες κλειστές, σε λίγες μέρες ακόμη θα τελείωναν τα αποθέματα σε βασικά τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα, οι συναλλαγές μπλοκαρίστηκαν τελείως, η αβεβαιότητα κυριάρχησε στη ζωή τους. Απ’ ό,τι φάνηκε η Κυπριακή ηγεσία είχε αιφνιδιαστεί πλήρως! Προσπαθώντας να διώξει από πάνω τις ευθύνες της, κατηγορεί ποιους άλλους, τους «συνήθεις υπόπτους», τους Γερμανούς. Εντυπώσει ωστόσο μου προκαλεί το γεγονός πως κανένας δεν έχει δώσει σημασία στα όσα είπε ο Μοσχοβισί, ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας «Το κράτος – καζίνο της Κύπρου δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι», είπε τελείως ωμά. Αλλά άπαντες έχουν εστιάσει στο ... «διαβολικό» δίδυμο Μέρκελ - Σόϊμπλε.

Πιστεύω πως δεν πρέπει να μας διαφύγει ότι εδώ και χρόνια υπάρχει «ακύρηκτος» πόλεμος της ευρωζώνης κατά των κέντρων «απορρόφησης» κεφαλαίων! Διότι με το ευρώ και την εύκολη κυκλοφορία του, αυξήθηκε σημαντικά η διαρροή τους (αφορολόγητων ή μη) προς φορολογικούς παραδείσους, στερώντας φόρους και χρήμα από τις τράπεζες! (6 δις Ελληνικό χρήμα είναι στην Κύπρο) .Τα «σημάδια» για αυτόν τον πόλεμο ήταν έντονα. Το 2006, «επίσημοι φορείς» στην Γερμανία (και όχι μόνο) ξεκινάνε μια προσπάθεια δωροδοκίας τραπεζικών υπαλλήλων Ελβετικών τραπεζών, προκειμένου να πάρουν στοιχεία καταθετών – φοροφυγάδων των χωρών τους! Το ίδιο γίνεται και στους φορολογικο-καταθετικούς παραδείσους του Λουξεμβούργου και του Λίχτενσταϊν. Με τις λίστες που παίρνουν, Γερμανία, Γαλλία κλπ «στριμώχνουν» τους φοροφυγάδες και τους παίρνουν μεγάλα ποσά (μόνο η Ελλάδα ... ψάχνεται ακόμα, για το τι θα τις κάνει). Έντρομοι οι Ελβετοί που βλέπουν τον τραπεζικό τους παράδεισο να κλονίζεται, σηκώνουν λευκή σημαία: «Να σας δώσουμε φόρους, αλλά να μην δωροδοκείτε τους υπαλλήλους μας», είπανε. Θα πάρουμε τους φόρους, αλλά δεν ξέρουμε τι θα κάνουν οι ... πολίτες μας στο μέλλον ήταν η απάντηση!
Το 2009, το Λουξεμβούργο «υποχρεώνεται» να αρχίσει να εφαρμόζει τους κανόνες τραπεζικής διαφάνειας, ώστε να μην γίνεται ανεξέλεγκτο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πειθαρχούν και περνάνε σταδιακά τις νόρμες, Το ίδιο απαιτείται και από τους Κύπριους, αλλά αυτοί κωλυσιεργούν (για να μην αναρωτιόνται κάποιοι, γιατί «αφήνουν» το Λουξεμβούργο και ασχολούνται με την Κύπρο).

Μετά δε την επίπτωση της κρίσης στις οικονομίες της Ευρώπης, ο Γαλλο – Γερμανικός άξονας κάνει «επίθεση» και στο διεθνές ανεξέλεγκτο «καζίνο» αγοραπωλησιών «χαρτιών», που δεν είναι τίποτε άλλο από τζόγος (τα περίφημα CDS και όχι μόνο). Τώρα «ξεσπαθώνει» σε αντιρρήσεις το Ηνωμένο Βασίλειο , αφού το City του Λονδίνου που είναι σημαντικό χρηματοοικονομικό κέντρο, αποτελεί μια μεγάλη πηγή εισοδήματος για την χώρα, και έχει μέσα στην χώρα τον φορολογικό παράδεισο των Νησιών της Μάγχης!

Τα σημάδια λοιπών ήταν παραπάνω από εμφανή, ότι τουλάχιστον μέσα στο ευρώ οι φορολογικο-καταθετικοί παράδεισοι που δουλεύουν με «μαύρες κουρτίνες» απαγορεύονται ! Και οι εκτός ευρώ είναι υπό καθεστώς πολέμου!
Και το μεν Λουξεμβούργο είναι μια ισχυρή οικονομία (και εκτός τραπεζικού τομέα) με μόλις 20% χρέος, οπότε μπορεί να «σταθεί» με πιο νόμιμα μέσα, αλλά η Κύπρος δεν έχει να προσφέρει τίποτε άλλο παρά την αδιαφάνεια καταθέσεων και προστασία των καταθετών. «Υποχρεώνεται» δε να δίνει πολύ μεγάλα επιτόκια (άρα να κάνει και επενδύσεις υψηλού ρίσκου). Από την άλλη η Κύπρος διπλασίασε το χρέος , μέσα σε 4 χρόνια (85%)! Αν θέλεις να το παίζεις κράτος–fund, δεν μπορεί να χρωστάς σχεδόν όλο το ΑΕΠ σου! Έτσι λοιπόν η Κύπρος έγινε από μόνη της ένα ... πρόβατο προς σφαγή! Έγινε στόχος, δεν πρόσεξε τον πόλεμο και δεν κατάλαβε ότι όποιος «πιανόταν στα πράσα» θα είχε μια παραδειγματική τιμωρία!

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ,Μaster ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Μαρτίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εκτός από την Αθήνα και παρά την πτώση 15% κατά μέσο όρο στις τιμές της περιφέρειας
Καλαμάτα: η πιο ακριβή στα ενοίκια στην Ελλάδα


Η πιο ακριβή πόλη της ελληνικής περιφέρειας όσον αφορά .........

στις τιμές των ενοικίων σε καταστήματα και οικίες είναι η Καλαμάτα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας του δικτύου μεσιτικών γραφείων της εταιρείας RE/MAX.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, κατά μέσο όρο το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο φτάνει στα επτά (7) ευρώ.

Αναλυτικά, το α’ τρίμηνο του 2012 η ελάχιστη τιμή ήταν 4,0 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο και η μέγιστη 8,0 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΕΜΦΡΑΓΜΑ» στις Παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας! Οι αποχωρήσεις αλλά και τα κατάγματα τριών γιατρών δημιουργούν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Νοσοκομείο. Καλούνται οι γενικοί γιατροί από τα όμορα Κ.Υ. να καλύψουν τα ΤΕΠ αλλά αρνούνται και «επιστρατεύονται».
Από την άλλη οι ειδικευόμενοι γιατροί μιλάνε επισφαλείς συνθήκες εργασίας και προσφεύγουν στον εισαγγελέα.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ «ΔΩΡΑ» για την Πύλο από τον Σαμαρά στον Καφαντάρη, τον οποίο κάλεσε στο Μαξίμου για ενημέρωση «εφ’ όλης ης ύλης». Συνδημότες γαρ…
● ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στο Παλιοροβούνι αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στην Τρίπολη.
● ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη αλλά και τον αρχηγό ΓΕΑ συναντήθηκε ο Στάθης Αναστασόπουλος, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, στον οποίο ο δήμαρχος Μεσσήνης είχε εκθέσει τα προβλήματα της περιοχής, επιζητώντας λύσεις, που απ’ ότι φαίνεται προωθούνται.
● ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ και Πειραματική Σκηνή συμμετείχαν στο Συμπόσιο «Γεύση και Μνήμη».
● ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιαν. Βρούτσης, σύμφωνα με τα οποία μισό δισ. ευρώ περίπου στοιχείων ετησίως συντάξεις και επιδόματα μαϊμού! Σε ποια χώρα ζούμε;…
● ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ρύθμιση διευκόλυνση δανειοληπτών στεγαστικών δανείων και ευελιξίας του συστήματος πληροφοριών «Τειρεσίας».
● ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών σαπίζουν…


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!