Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Φλώρα"




Συνεχίζονται οι παραστάσεις "Η Σκιά του Ειδώλου" του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Φεβρουαρίου και Μαρτίου συνεχίζεται και τον Απρίλιο το θεατρικό έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου "Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΥ" κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 9 μ.μ. στο θέατρο ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ, οδός Ιάκχου 19 Γκάζι, σε σκηνοθεσία Μαρίκας Θωμαδάκη, μουσική Φίλιππου Περιστέρη και σκηνικά Μάγκυς Μοντζολή. Ερμηνεύει ο Βασίλης Παπαδημητρίου.

Ένας μονόλογος με αφορμή τη ζωή και το έργο του Έλληνα .........

Βαν Γκογκ Νικόλαου Δραγούμη Διάρκεια 1 ώρα και δέκα λεπτά.


Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την επανεκίνηση της Ολύμπιας Οδού

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με Δημοσιεύματα περί επανεκκίνησης των εργασιών για την κατασκευή της Ολύμπιας Οδού κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος με την οποία ζητά να ενημερωθεί αν περιλαμβάνεται και το τμήμα Πάτρα – Πύργος- Τσακώνα.

Αναλυτικά η Ερώτηση έχει ως εξής:......

Τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επανεκκίνηση των εργασιών που αφορούν την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων συμπεριλαμβανομένου του τμήματος από Κόρινθο μέχρι Πάτρα .
Για το τμήμα της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα , δεν υπάρχει καμιά σχετική αναφορά.
Το παραπάνω τμήμα , του οποίου η κατασκευή είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη όλης της Δυτικής Ελλάδος , είχε δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί αλλά και κυρωθεί από τη Βουλή , από το έτος 2007.
Επειδή μια τέτοια απόφαση βρίσκει αντίθετους σύσσωμους τους δύο Νομούς Μεσσηνίας και Ηλείας.
Επειδή από την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2008 ,οι τράπεζες σταμάτησαν τη χρηματοδότηση και ζητούσαν μαζί με τις τεχνικές εταιρείες επιμόνως να σταματήσει ο δρόμος στην Πάτρα , αλλά και να τους καταβληθεί και αποζημίωση από πάνω , κάτι που , προς μεγάλη έκπληξη όλων μας , απεδέχθη ο ορισθείς από την πλευρά του Κράτους ως Διαπραγματευτής κ. Βιδάλης.

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

1.] Ποια είναι η τελική συμφωνία του διαπραγματευτή με τις Τράπεζες και τους παραχωρησιούχους ; .
2.] Έχει γίνει δεκτή από το Υπουργείο ;.
3.] Τι θα γίνει με το τμήμα της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ , Πάτρα – Πύργος- Τσακώνα ;.
4.] Έχει το Υπουργείο συμφωνήσει στην καταβολή αποζημίωσης στους παραχωρησιούχους και με ποιο ποσό ;. -

Αθήνα 2 - 4 - 2013

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΕΘ. Συνεχίζει τις παραστάσεις του "Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω" στους Γαργαλιάνους

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στα Φιλιατρά η παράσταση του ΤΕΘ με το έργο του Ντάριο Φο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" το ΤΕΘ μεταφέρει την παράσταση στους Γαργαλιάνους αυτή την φορά Στον πολιτιστικό Σύλλογο "Αποθήκη 186" για το τριήμερο Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή 5 ,6 , και 7 Απριλίου ΩΡΑ 9:30 μμ , όπως σας είχαμε ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα πριν λίγες μέρες.

Η Θεατρική Αντωνία..........

(κατα κόσμον Γιούλα Ζαχαροπούλου) ετοιμάζεται να καταπλήξει και τους Γαργαλιάνους με τις συνεχείς ραδιουργίες της προκειμένου να ξεγελάσει τον άντρα της Λουκά (κατα κόσμον Γιάννη Αλεξανδρόπουλο) και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις καθημερινές δυσκολίες της ζωής.
Μαζί της η Μαργαρίτα (κατα κόσμον Ελένη Πετροπούλου) η οποία μπλέκεται χωρίς να το θέλει στις ραδιουργίες και τα ψέματα της φιλενάδας της Αντωνίας μπλέκοντας σε κωμικές καταστάσεις.

Μαζί τους και άλλοι ταλαντούχοι ερασιτέχνες ηθοποιοί οι οποίοι με ξεχωριστό τρόπο συμβάλουν με τον καλύτερο τρόπο στην επιτυχία της παράστασης.

Μετάφραση, Διασκευή, Σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής

Παίζουν: (με αλφαβητική σειρά).......
Αλεξανδρόπουλος Γιάννης, Βελισσάρη Τότα, Βλαχαδάμη Ελίζα, Γαραντζιώτη Άσπα, Ζαχαροπούλου Γιούλα, Μαγγανά Νάνσυ, Μακρής Βασίλης, Μερκούρη Ντίντα, Μίχος Κωνσταντίνος, Πετροπούλου Ελένη, Ράλλης Λεωνίδας, Σαρδέλη Ευγενία, Σταθόπουλος Γιάννης, Φιλντίσης Κωνσταντίνος, Χριστοδουλοπούλου Μαρία, Χρυσανθακόπουλος Τάκης.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σε μια κοινωνία που οι τιμές ανεβαίνουν και οι μισθοί κατεβαίνουν, δυο απελπισμένες νοικοκυρές αποφασίζουν να περάσουν στην αντεπίθεση.
Η ξεκαρδιστική κωμωδία του νομπελίστα συγγραφέα σε μια σύγχρονη μετάφραση που φέρνει το έργο στην Ελλάδα του 2013.

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ


Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή, 5 , 6 , 7 Απριλίου ΩΡΑ 9:30 μμ
Στους Γαργαλιάνους στο πολιτιστικό Κέντρο (Αποθήκη 186)

Δείτε το trailer για να πάρετε γεύση της παράστασης.
Το trailer είχε δημιουργηθεί για την πρεμιέρα στα Φιλιατρά



Στο 20,3% ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ισοπαλία ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,3% καταγράφει δημοσκόπηση της “GPO” για το Mega, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή “Ανατροπή” με τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Σε σχέση με ........

την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, αμφότερα τα κόμματα καταγράφουν απώλειες, με τη ΝΔ να έχει χάσει 0,8% και τον ΣΥΡΙΖΑ 0,5% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου.

Τρίτο κόμμα είναι σταθερά η Χρυσή Αυγή με 9%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,8% και η Δημοκρατική Αριστερά με 5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ακόμη μια δημοσκόπηση το ΚΚΕ παρουσιάζει ανοδική πορεία, προσπερνώντας τη ΔΗΜΑΡ.

Στην ερώτηση περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 46%-29,3%, ενώ ο “κανένας” επιλέγεται από το 23,5%.

Ο Πρωθυπουργός είναι και ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 42%, έναντι 41,8% του Φώτη Κουβέλη, 38,3% του Αλέξη Τσίπρα, 33,3% του Πάνου Καμμένου, 32,6% του Ευάγγελου Βενιζέλου, 30,2% της Αλέκας Παπαρήγα και 14,7% του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το 59,4% τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, έναντι 38,5% που υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη

Υστερόγραφα

Ανακάλυψη οστών και εργαλείων των Νεάντερταλ σε σπήλαιο στη Μεσσηνία

Εγκατάσταση Νεάντερταλ στη Μεσσηνία
Επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα ήταν ενδιάμεσος σταθμός μετανάστευσης από την Αφρική στην Ευρώπη


Η ανακάλυψη οστών και εργαλείων των Νεάντερταλ σε ένα ακόμα σπήλαιο της Πελοποννήσου υποδεικνύει ότι ο ελλαδικός χώρος ήταν ενδιάμεσος σταθμός για τη μετανάστευση των συγγενών μας από την Αφρική στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η ομάδα μιας διακεκριμένης ελληνίδας ερευνήτριας.

«Μέχρι πρόσφατα, ........

ελάχιστα ήταν γνωστά για τη βαθιά προϊστορία της Ελλάδας, κυρίως επειδή η αρχαιολογική έρευνα εστιάζεται στην κλασική περίοδο και τις νεότερες περιόδους»σχολιάζει στo LiveScience.com η Κατερίνα Χαρβάτη, παλαιοανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν στη Γερμανία.

Οι Νεάντερταλ, ξαδέλφια του σύγχρονου ανθρώπου, είναι γνωστό ότι άκμασαν στην Ευρώπη πριν την άφιξη του Homo sapiens από την Αφρική. Το τέλος ήρθε πριν από περίπου 35.000 χρόνια, όταν εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

Η Ελλάδα πάνω στη διαδρομή διασποράς των σύγχρονων ανθρώπων

«Η Ελλάδα βρίσκεται ακριβώς πάνω στην πιθανότερη διαδρομή διασποράς των σύγχρονων ανθρώπων και των αρχαιότερων συγγενών τους από την Αφρική στην Ευρώπη μέσω της Εγγύς Ανατολής» λέει η δρ Χαρβάτη.

Όπως επισημαίνει, οι βόρειες ακτές της Μεσογείου φαίνεται ότι αποτέλεσαν σημαντικό καταφύγιο για τους ανθρώπινους πληθυσμούς κατά την τελευταία εποχή των παγετώνων, η οποία έληξε πριν από περίπου 15.000 χρόνια.

Η ομάδα της δρος Χαρβάτη, στην οποία συμμετείχαν ερευνητές της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Βορείου Ελλάδας, καθώς και γάλλοι συνάδελφοί τους, παρουσιάζουν τα νέα ευρήματα στην επιθεώρηση Journal of Human Evolution.

Η μορφολογία αυτών των προγόμφιων που βρέθηκαν σε σπηλιά της Μάνης μαρτυρά ότι τα δόντια προέρχονται από Νεάντερταλ (Πηγή: Harvati et al.)

Σε σπηλιά στις δυτικές ακτές της Μεσσηνίας

Στη σπηλιά της θέσης Καλαμάκια, στις δυτικές ακτές της Μεσσηνίας, οι πολυετείς ανασκαφές έφεραν στο φως οστά και εργαλεία που καλύπτουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, από τα 100.000 μέχρι τα 39.000 χρόνια πριν -περίοδο ακμής των Νεάντερταλ.

Μέσα στη σπηλιά ανακαλύφθηκαν μεταξύ άλλων εργαλεία από σχιστόλιθο, χαλαζία και κοχύλια, καθώς και 14 θραύσματα οστών από ενήλικες και παιδιά -δόντια, ένας σπόνδυλος, τμήμα ενός κρανίου και οστά του ποδιού. Τα χαρακτηριστικά των δοντιών μαρτυρούν ότι προέρχονται από Νεάντερταλ, εκτιμούν οι ερευνητές.

Η δρ Κατερίνα Χαρβάτη

Μέχρι σήμερα, το μόνο εύρημα Νεάντερταλ στον ελλαδικό χώρο ήταν ένα δόντι που βρέθηκε προ ετών στη σπηλιά Λακωνίς στο Γύθειο.

«Τα ευρήματα στα Καλαμάκια, μαζί με ένα δόντι από τη γειτονική σπηλιά της Λακωνίδος, είναι τα πρώτα λείψανα Νεάντερταλ που αναγνωρίζονται στην Ελλάδα» αναφέρει η δρ Χαρβάτη.

Οι ανακαλύψεις «επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μιας ακμάζουσας και μακρόβιας κοινότητας Νεάντερταλ στην περιοχή» επισημαίνει η ερευνήτρια, η οποία το 2009 είχε βραβευτεί από την AAS, τον αμερικανικό οργανισμό που εκδίδει το κορυφαίο περιοδικό Science.

Περαιτέρω μελέτες θα μπορούσαν στο μέλλον να προσφέρουν στοιχεία και για το κατά πόσο οι Νεάντερταλ και οι σύγχρονοι άνθρωποι συνυπήρξαν και ενδεχομένως διασταυρώθηκαν στον χώρο της Ελλάδας.

πηγή: tovima.gr
Δημοσίευμα στο θάρρος


Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για την συκομιδή της εαρινής πατάτας.

Σύσκεψη με την πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στην αίθουσα «Παν. Φωτέας» της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με θέμα «΄Εναρξη συγκομιδής εαρινής πατάτας», προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία της ποιότητας του προϊόντος, καθώς και στην προώθηση και χωρίς δυσχέρειες διακίνησή του.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής ........

Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Μεσσηνίας κ. Κυριακόπουλος, οι πρόεδροι των Συνεταιρισμών Καλαμάτας και Μεσσήνης, κ.κ. Αντωνόπουλος και Μπλάνας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας κ. Κατσούλης, ο Εκπρόσωπος - Πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γυφτέας και εκπρόσωποι των εξαγωγέων - διακινητών πατάτας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι απέστειλε σχετικό υπόμνημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή για γνωστοποίηση της έναρξης της συγκομιδής Μεσσηνιακής πατάτας και για την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων σε όλη την Ελλάδα προς αποτροπή ελληνοποιήσεων. Για αυτό το λόγο είναι συνεχής η παρουσία κλιμακίου ελέγχου στη Μεσσηνιακή αγορά.

Επίσης ο κ. Αλευράς επεσήμανε προς τους παραγωγούς και τους τυποποιητές ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία βιασύνη στη συγκομιδή της πατάτας, χωρίς να έχει ωριμάσει (ψηθεί), από τη στιγμή που οι πατατοπαραγωγοί της Αχαΐας θα εξάγουν μετά τη 15η Μαΐου.
Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Μεσσηνίας κος Κυριακόπουλος, αφού επισήμανε τα βασικά στοιχεία που πρέπει να εφαρμόζουν οι παραγωγοί και τυποποιητές για την διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των κονδύλων, τόνισε ότι αρμόδιοι υπάλληλοι των Διεύθυνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής θα είναι παρόντες στα πατατοχώραφα και στα τυποποιητήρια για παροχή οδηγιών και διενέργεια των προβλεπόμενων ελέγχων.
Οι πρόεδροι των Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσήνης και Καλαμάτας, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ τόνισαν ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες για κλείσιμο της ψαλίδας των τιμών από το χωράφι στον καταναλωτή, προκειμένου να υπάρξει μια καλή τιμή πατάτας για τους παραγωγούς. Αναφέρθηκαν επίσης στην αναγκαιότητα της έγκαιρης πληρωμής των παραγωγών από τους εμπόρους.

Οι Εκπρόσωποι των Τυποποιητών και του Επιμελητηρίου επισήμαναν και αυτοί την ανάγκη να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί για εξασφάλιση καλής ποιότητας πατατών καθώς και ότι πρέπει η συγκομιδή να γίνει ομαλά για να μην υπάρξει πίεση στα τυποποιητήρια. Επίσης αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει να διερευνηθεί η δυνατότητα υποχρεωτικής πληρωμής αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ προς τους τυποποιητές για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και τόνισαν από τη μεριά τους ότι δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την μεγάλη διαφορά τιμών παραγωγού και καταναλωτή.

Συνοψίζοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε την αναγκαιότητα συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, παραγωγούς, τυποποιητές και εξαγωγείς , με στόχο την επίτευξη άριστης ποιότητας στο προϊόν της πατάτας και την εξασφάλιση ικανοποιητικής τιμής για τους παραγωγούς και του ανάλογου κέρδους για τους διακινητές –τυποποιητές.

Τουρισμός και ΠΟΠ στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η έγκριση των τεχνικών προγραμμάτων των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων απασχόλησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Επίσης, .........

μεγάλη συζήτηση έγινε για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας, ενώ για άλλη μια φορά έντονη ήταν η αντιπαράθεση της Περιφερειακής Αρχής με τον κ. Πατσαρίνο, με φόντο πάντα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τουρισμός

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Πατσαρίνου, στην οποία, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «πάρτυ», ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε να μπει τέλος «στην άθλια προπαγάνδα», όπως χαρακτηριστικά είπε, «που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο φορέα και τον ίδιο τον επερωτώντα. Μίλησε για πάρτυ, διαφθορά, αρπαχτές. Πρέπει να προστατευτεί το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εάν υπάρχουν κάποια στοιχεία, απαιτείται, σύμφωνα με τους νόμους και τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής πολιτείας, αμέσως αυτά να παρουσιάζονται και να πηγαίνουν στον εισαγγελέα. Δεν μπορεί να καλύπτεται κανείς πίσω από έναν τίτλο που δεν τον καλύπτει ούτε ποινικά ούτε αστικά. Άλλως δεν μπορώ παρά να μην ονομάσω όλα αυτά άθλιο Γκαιμπελισμό».

Τόσο ο κ. Τατούλης όσο και η κα Νικολάκου παρουσίασαν τις δράσεις που έχουν γίνει στον τομέα του τουρισμού, ενώ ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι το πρόγραμμα της Περιφέρειας αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, παρατηρώντας ότι τα χρήματα που δαπανούσαν οι τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις μαζί με τους Δήμους του κάθε νομού ήταν πολύ περισσότερα. Μάλιστα, τόνισε ότι, κατά τις προβλέψεις για τον εισαγόμενο τουρισμό, θα ξεπεράσει φέτος σε αύξηση το 30%.
Ανταπαντώντας ο κ. Πατσαρίνος είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο περιφερειάρχης παρεκτρέπεται με απαράδεκτες αναφορές.

ΠΟΠ Καλαμάτας

Ακολούθως συζητήθηκε επερώτηση που είχε καταθέσει ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παναγιωτόπουλος για το ΠΟΠ Καλαμάτα για τις ελιές.
Ο ίδιος κατήγγειλε την πρόταση της ΠΕΜΕΤΕ, λέγοντας ότι έχει βάλει στο στόχαστρο το μεσσηνιακό προϊόν. Επίσης, ότι μέχρι την κατάθεση της ερώτησής του η Περιφέρεια ήταν απούσα.
Η δε αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου απάντησε πως δε θα επιτραπεί σε κανέναν να στραφεί εναντίον της Πελοποννήσου, λέγοντας πως ήδη υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν Αλευράς, απευθυνόμενος στον κ. Παναγιωτόπουλο, εξέφρασε την προσδοκία να είχε κάνει ως τότε αντινομάρχης Παραγωγής όσα κάνει τώρα η Περιφέρεια, για να ανταπαντήσει ο κ. Παναγιωτόπουλος πως αναφέρει αναλήθειες και το γνωρίζει, καθώς συμμετείχε στην τότε Επιτροπή Παραγωγής.
Κλείνοντας το θέμα ο περιφερειάρχης είπε πως η παρέμβαση της ΠΕΜΕΤΕ είναι έξω από κάθε λογική.
Θετική ήταν στη συνέχεια η απόφαση του Περιφερειακού για το τεχνικό πρόγραμμα της Μεσσηνίας.

ΘΑΡΡΟΣ

«Παράδεισος της Ηδονής» η νήσος Πρώτη!

Επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ είναι έτοιμη να κάνει μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες που κυριαρχεί στον αισθησιακό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί ένα ολοένα αυξανόμενο trend, στη νήσο Πρώτη! «Παράδεισος της Ηδονής» είναι η κωδική ονομασία του μεγαλεπίβολου επενδυτικού σχεδίου, προσχέδιο του οποίου έχει ήδη κατατεθεί στην Κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, στα πλαίσια της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στην «τελική ευθεία» εισέρχεται η ........

διαδικασία για την παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ενώ, παράλληλα, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να αναδειχτούν οι πλειοδότες και να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πώληση έξι ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό και επιταχύνεται η διαδικασία για την παραχώρηση των πρώτων τεσσάρων τουριστικών λιμένων και μαρίνων. Στις άμεσες, δε, προθέσεις του Ταμείου, μετά και την έγκριση των συναρμόδιων υπουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών και Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, είναι να επισπευθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα πρώτα 7 νησιά και νησίδες (από τα 40) που θααξιοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα με σύμβαση παραχώρησης, με τη μορφή leasing, σε ιδιώτες έως και για 50 χρόνια με δυνατότητα παράτασης 20 χρόνων στο κατάλογο των οποίων περιλαμβάνεται και η νήσος Πρώτη.

Στη λίστα περιλαμβάνονται νησιά έκτασης 500 έως 3.100 περίπου στρεμμάτων και τα οποία προσφέρονται για υψηλού επιπέδου τουριστικές επενδύσεις εγκαταστάσεις. Από το Σεπτέμβριο που δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της Κυβέρνησης για αξιοποίηση νησιών και νησίδων με παραχώρηση σε ιδιώτες και ενημερώθηκαν επισήμως επενδυτικοί οίκοι και όμιλοι του εξωτερικού, το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί για τουριστικές επενδύσεις στα νησιά είναι πολύ μεγάλο και οι εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων και της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ συγκλίνουν πως τα κεφάλαια που θα εξασφαλίσει το κράτος από τους επενδυτές θα είναι αρκούντως ικανοποιητικά για τη μείωση δημόσιου χρέους! Το μεγαλύτερο, σε έκταση, από τα νησιά είναι η νήσος Πρώτη με έκταση 3.100 στρεμματα. Η Πρώτη βρίσκεται σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων απέναντι από τη Μαραθόπολη, το επίνειο των Γαργαλιάνων.

Οι ακτές της είναι απότομες και βραχώδεις, χωρίς όμως να λείπουν υπήνεμοι όρμοι που προσφέρουν ασφαλές αγκυροβόλιο, Πυκνή βλάστηση καλύπτει το έδαφός της κυρίως από σκοίνους, κουτσουπιές, γκορτσιές και αγριελιές. Στην ανατολική πλευρά του νησιού υπάρχει και η μοναδική χρυσαφένια αμμουδιά της Βουρλιάς, μέσα σε έναν ήσυχο όρμο με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά. Για την αξιοποίηση της νήσου έχει εκδηλωθεί ζωηρό ενδιαφέρον από πολυεθνική εταιρία που κυριαρχεί στον αισθησιακό τουρισμό για την μετατροπή της νήσου σε εξωτικό θέρετρο για «διακοπές του έρωτα» κάθε εποχή και «ερωτικές αποδράσεις» για κάθε επιθυμία και προτίμηση! Στα σχέδια της εταιρίας είναι η δημιουργία ενός αισθησιακού τουριστικού προορισμού μοναδικού της Μεσόγειο. Να γίνει η νήσος Πρώτη «Παράδεισος της Ηδονής», προσελκύοντας άνδρες και γυναίκες για να περνούν καυτές μέρες (φυσικά και νύχτες) προσφέροντάς τους πακέτα ερωτικών διακοπών All Inclusive, όπου η φαντασίωση θα γίνεται ερωτική απόλαυση και ηδονή! Όταν στα μέσα Οκτωβρίου υψηλόβαθμα στελέχη της πολυεθνικής εταιρίας επικοινώνησαν με κυβερνητικούς παράγοντες για να καθοριστεί ραντεβού επισκέψεων στα υπουργεία και το ΤΑΙΠΕΔ για να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με την νήσο Πρώτη και την παραχώρησή της – στοιχεία που είχαν συλλέξει οι ίδιοι από νωρίτερα επειδή ερευνούσαν στη Μεσόγειο για νησί που θα συγκέντρωνε τις απαιτήσεις της μεγαλεπίβολης επένδυσης που ήθελαν να κάνουν – στην κυβέρνηση «πάγωσαν».

Δεν ανέμεναν πως θα εκδηλωνόταν ενδιαφέρον για ανάπτυξη επένδυσης πλήρως οργανωμένου αισθησιακού τουρισμού στην Ελλάδα και, μάλιστα, από την κορυφαία πολυεθνική εταιρία! Τα ραντεβού έκλεισαν, οι επισκέψεις έγιναν και υπουργοί και στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ έμειναν εμβρόντητοι από την βεβαία πρόθεση της πολυεθνικής να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την παραχώρηση και αξιοποίηση της νήσου Πρώτης, σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης αισθησιακού τουρισμού. Επειδή τα κεφάλαια τόσο από την παραχώρηση όσο και από την αξιοποίηση αλλά και τη ανάπτυξη του επενδυτικού σχεδίου «Παράδεισος της Ηδονής» στη νήσο Πρώτη, θα είναι τεράστια, μετά την αρχική παγωμάρα και αμηχανία και γνωρίζοντας ότι ο αισθησιακός τουρισμός είναι πλέον μια κραταιά βιομηχανία από την οποία το κράτος θα κερδίσει αστρονομικά ποσά, είδαν από άλλη οπτική την επένδυση και χωρίς να παραβλέπουν ενδεχόμενες αντιδράσεις, έβαλαν μπροστά τις διαδικασίες νομοθετικών ρυθμίσεων για της χρήσεις γης καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις οικοδομικών, περιβαλλοντικών, χωροταξικών αδειών και ανάπτυξης επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού!

ΘΑΡΡΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ
Αν δεν είναι πρωταπριλιάτικο (έστω και στην ηλεκτρονική έκδοση (γιατι Έντυπη δεν κυκλοφόρησε) τότε.... ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Για την τιμή απαλλοτριώσεων του περιμετρικού, αντιδρούν οι ιδιοκτήτες
Μείωση κατά 20% ζητά το Δημόσιο


Τη μείωση της οριστικής τιμής μονάδος κατά 20% επιπλέον για .........

τις απαλλοτριώσεις στον υπό κατασκευή περιμετρικό δρόμο Καλαμάτας, από τον Αντικάλαμο έως και την Αγία Άννα, ζήτησε το Δημόσιο στην εκδίκαση της υπόθεσης χθες στο Πολιτικό Εφετείο Καλαμάτας.

Οι συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις αφορούν 360 ιδιοκτήτες οικοπέδων, γηπέδων και κτισμάτων, οι οποίοι και παραστάθηκαν με πληρεξούσιους δικηγόρους.

Το 2010 είχε εκδοθεί απόφαση του Πολιτικού Δικαστηρίου για την προσωρινή τιμή απαλλοτρίωσης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΠΑΝΩΠΡΟΙΚΙ» στην αποζημίωση για την Ολυμπία Οδό! 50 εκατ. ευρώ παραπάνω απ’ ότι είχε ανακοινωθεί θα πληρώσει το κράτος. Έτσι η αποζημίωση(!!!) των παραχωρησιούχων για το εδώ και δυο χρόνια σταματημένο έργο θα φθάσει τα 130 εκατ. ευρώ, με προκαταβολή τα 60 εκατ. ευρώ για να ξαναρχίσουν τα έργα, αφού πρώτα επιτευχθεί συμφωνία και με τις δανείστριες τράπεζες και αναθεωρηθεί η Σύμβαση Παραχώρησης του 2007. Νέα σενάρια για το «κούρεμα» του αυτοκινητόδρομου, αφού το μόνο βέβαιο είναι ότι ο δρόμος θα φθάσει μέχρι την Πάτρα. Από εκεί και κάτω: νότος του Νότου…
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην αστυνομία για τη σύλληψη των αδίστακτων Αλβανών δολοφόνων , δύο από τους οποίους είναι δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων. Οργή-θλίψη και συγκίνηση στην κηδεία της άτυχης 25χρονης Κατερίνας χθες στην Κόρινθο.
• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ και Κυνηγετικές αντιδράσεις για τη δημιουργία πάρκου λίμνης Καϊάφα μέχρι τις εκβολές της Νέδας για «στραγγαλισμό» παραδοσιακών δράσεων.
• 1,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ για τους δρόμους της Καλαμάτας με το δήμαρχο Παν. Νίκα να υπογράφει το σχετικό δάνειο. Αγωνία για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος.
• ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ έργα δημοπρατούνται σήμερα στην Πύλο για την ύδρευση και την αποχέτευση που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
• ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα, ενάντια στις απαιτήσεις και τις κινήσεις της ΠΕΜΕΤΕ. Αναφορά στη Βουλή από τον Θαν. Πετράκο.
• Ο «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» του Νοσοκομείου στις απορροφήσεις πόρων από το ΕΣΠΑ αναγνωρίζεται.
• ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ με «δόσεις» αλήθειας από τη «ΦΩΝΗ» χθες. Πάντως προς το παρόν Μέγαρο Χορού και Αρχαίο Λιμάνι Κυπαρισσίας δεν… κινδυνεύουν!!!

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!