Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Απάντηση από την Χρυσή Αυγή για τα τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας !

Ο Λαίκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα εγιναν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αλλα και σε ανακοινώσεις του ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ.

ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!

Με αφορμή την ............

επίσκεψη κλιμακίου της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για να διαπιστωθεί αν τηρείται ο νόμος για τις αποκλειστικές νοσοκόμες και τη «μαύρη» εργασία, τα ορφανά του Στάλιν (ΚΚΕ και οι. δορυφόροι του, ΠΑΜΕ και κάποιο ολιγομελές «Σωματείο Εργαζομένων») εξέδωσαν παραπλανητικές ανακοινώσεις για «τραμπουκισμούς» κ.τ.λ. και καλεί τον λαό να μας. απομονώσει. Επίσης, οι ορκισμένοι εχθροί του ελληνικού λαού, δηλώνουν ξεδιάντροπα πως «η υγεία είναι για όλους, άσπρους, μαύρους, κίτρινους, έχουν δεν έχουν άδεια παραμονής».

Ξέχασαν να γράψουν, όμως, πως η. λυπητερή είναι μόνο για τα. κορόιδα, τους Έλληνες, γιατί οι λαθρομετανάστες δεν πληρώνουν φράγκο, ενώ κάποιοι απ' αυτούς κλέβουν και το ψωμί των Ελλήνων! Τέλος, το κόμμα που με ροπαλοφόρους του ΠΑΜΕ φύλαγε τη βουλή από την οργή του λαού όταν ψηφίζονταν τα Μνημόνια της δυστυχίας μας, αναγκάζοντας ως και τον Άδωνι-«Μπουμπούκο» να τους επαινέσει δημοσίως («Ευτυχώς που υπήρχε και το ΠΑΜΕ εκεί έξω»), απαίτησε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να πάρει θέση για το ζήτημα. Και λίγο αργότερα, η διορισμένη από τους Βενιζελο-σαμαρο-κουρέληδες διοίκηση του Νοσοκομείου συμμορφώθηκε και πήρε θέση, κατά της Χρυσής Αυγής βεβαίως. Μια ακόμη απόδειξη ότι οι κουκουέδες είναι το μακρύ χέρι του συστήματος που μας ρουφάει το αίμα με το καλαμάκι!

(ΥΓ) 1: Όσο για την απειλή τους: «Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο νοσοκομείο», τη γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια. Θα πηγαίνουμε όπου θέλουμε κι άμα τους βαστάει ας έρθουν να μας εμποδίσουν!

(ΥΓ) 2: Ανακοίνωση εις βάρος μας εξέδωσαν και τα ορφανά του Τσαουσέσκου (ΔΗΜΑΡ ή ΡΗΜΑΔ, γιατί τα έχουν κάνει όλα ΡΗΜΑΔιό). Χρειάζεται απύθμενο θράσος για να θέλουν να βγούνε κι από πάνω εκείνοι που βάζουν φόρους και χαράτσια στον ελληνικό λαό!

(ΥΓ) 3: Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει λόγους να μην επιθυμεί την εφαρμογή της νομιμότητας και την πάταξη της «μαύρης» εργασίας; Και αν ναι ποιους;

Η παραπάνω ανακοίνωση μας στάλθηκε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ και αναμένουμε την δημοσίευση της, ειδικότερα από τις εφημερίδες που αναρτήσανε τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και της ΡΗΜΑΔ.

Καταγράφηκε στην Ιστορία ως «Σιδηρά Κυρία…»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Δεν «μου πέφτει λόγος». όπως το θέλει ο Λαός μας, αλλά δεν θα χάσω την ευκαιρία να καταγράψω αυτή την ώρα μια εβδομάδα πριν την επίσημη κηδεία της πρώην Βρετανίδας επί 11 συναπτά χρόνια Πρωθυπουργού της Βαρόνης Margaret Thatcher, το γένος Roberts (1925-2013).
Κάποιοι την κατηγόρησαν για τις «Φιλελεύθερες» Οικονομικές .......

της απόψεις και για την ολομέτωπη σύγκρουσή της με τα περίφημα Βρετανικά Συνδικάτα τα οποία, όπως σθεναρά υποστήριζε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, με τις συνεχείς απεργίες ουσιαστικά «ροκάνιζαν» τα θεμέλια της Οικονομίας.

Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε μέσα στα 11 χρόνια Πρωθυπουργίας αφορούσαν σε μεγάλης έκτασης «ιδιωτικοποιήσεις» δημοσίων επιχειρήσεων, αντιπαρατάχθηκε δυναμικά και αφαίρεσε την συσσωρευμένη τεράστια δύναμη των Συνδικάτων, ενίσχυσε την Οικονομική ανάπτυξη και στην χρονική περίοδο 1979-1990 η Βρετανική Οικονομία είδε το ΑΕΠ να αυξάνει κατά 23%. Οι Κρατικές πιστώσεις στους τομείς Υγείας και Πρόνοιας αυξήθηκαν σε ποσοστά που ξεπέρασαν το 32%.
Ήταν, ίσως κάπως παράδοξο ότι η Πρωθυπουργός που έζησε την κρίση και τη σύντομη και αιματηρή σύγκρουση με την Κυβέρνηση της Αργεντινής για τα νησιά Φώκλαντ μείωσε τις Δαπάνες Εθνικής Άμυνας κατά περίπου 4%!

Ο Θάνατος της βρετανίδας Πρωθυπουργού, σε προχωρημένη βέβαια ηλικία, φέρνει άμεσα στη θύμησή μας τι ακριβώς έγινε την ίδια δεκαετία στην Πατρίδα μας…
Τότε είχε ανοίξει ο «πακτωλός Ευρωπαϊκών κονδυλίων» και έπεφταν σαν «βροχή» στην Ελλάδα μας τεράστια ποσά ως Αγροτικές Επιδοτήσεις και Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα και στη συνέχεια ως Πακέτα-Ντελόρ…

Την ίδια εποχή τα Ελληνικά Συνδικάτα κατέβαζαν τους διακόπτες της ΔΕΗ, πατούσαν τα φρένα στα τραίνα του ΟΣΕ, διέκοπταν τις συνομιλίες μας στις γραμμές του ΟΤΕ, κατέβαζαν τα ρολά σε Τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες στον αποκαλούμενο στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα παροχής Υπηρεσιών.
Την ίδια εποχή έκλεισαν οι περισσότερες ιστορικές μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και άρχισε «η ψευδαίσθηση του είμαστε ΟΛΟΙ πλούσιοι…»
Ελπίζω ότι δεν θα παρεξηγηθεί η θέση μου καθώς δεν αποτελεί προσβολή στη μνήμη του δικού μας Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, που σπούδασε Οικονομικά και εργάσθηκε ως καθηγητής Οικονομικών σε αντίθεση με την Μάργκαρετ Θάτσερ που σπούδασε στο τμήμα Χημείας της Οξφόρδης και στη συνέχεια για μερικά χρόνια εργάσθηκε ως χημικός.

Σύντομα μετά την αποφοίτησή της γνώρισε τον τότε διαζευγμένο και πολυεκατομμυριούχο Dennis Thatcher με τον οποίο παντρεύτηκε το 1951. Ο σύζυγος και οι γονείς της στήριξαν τις προσπάθειές της στην πολιτική, αφού την είχαν ήδη στηρίξει οικονομικά για να συνεχίσει τις Νομικές της σπουδές κάνοντας και εξειδίκευση σε φορολογικά θέματα.

Τούμπα το παιχνίδι της ΟΝΝΕΔ. Επίδειξη ισχύος από τον Ασημακόπουλο!

Αλλάζει άρδην το σκηνικό στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ!

Μήνες τώρα διαρροές από το στρατόπεδο Παπαμιμίκου – Ιωαννίδη μιλούσανε για μια και μόνο υποψηφιότητα, για αποχώρηση Ασημακόπουλου, για αδυναμία συγκέντρωσης του απαιτούμενου ποσοστού των συνέδρων κλπ.
Ο Φιλιατρινός .......

υποψήφιος τους έκλεισε σήμερα μια και καλή τα στόματα καταθέτοντας την υποψηφιότητα του έχοντας τελικά συγκετρώσει τον απαιτούμενο αριθμό συνέδρων. Εντύπωση έχει προκαλέσει δε στους κόλπους του κόμματος η κατάθεση ενός κειμένου που στηρίζει την υποψηφιότητα Ασημακόπουλου το οποίο φέρει τις υπογραφές 7000 ΟΝΝΕΔιτών.

Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις φαίνεται να δημιουργούν νέα δυναμική στην ομάδα Ασημακόπουλου καθώς το επιτελείο του Τσώκου δηλώνει και ανοιχτά πλέον τη στήριξή στο πρόσωπό του «ψηλού».

Κ.Ρ.

Μπέζος: Απαράδεκτο γεγονός για τη δημοκρατία η επίσκεψη της Χρυσής Αυγής

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το γεγονός των «ελέγχων» της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Μπέζος, μιλώντας πριν λίγο στην ΕΡΑ Καλαμάτας.

Ο κ. Μπέζος .........

τόνισε πως ήδη για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το αρμόδιο Υπουργείο και προσέθεσε πως: «σε καμία περίπτωση και με οποιοδήποτε κίνητρο κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα θεσμοθετημένα όργανα μιας δημοκρατικής πολιτείας» τόνισε ο κ. Μπέζος.

Πηγή: ert.gr

Αργότερα εκδόθηκε και Δελτίο Τύπου από την διοίκηση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη χθεσινοβραδινή απαράδεκτη έφοδο κλιμακίου μελών του κόμματος της Χρυσής Αυγής με επικεφαλή τον Βουλευτή Μεσσηνίας κ.Δ.Κουκούτση στους χώρους του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σε ρόλο ελεγκτή και επιθεωρητή τυχόν κρουσμάτων «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας από αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες, η Διοίκηση του Νοσοκομείου θέλει να εκφράσει την βαθιά της αντίθεση για την αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη ανωτέρω ενέργεια.
Τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται να υποκαταστήσουν την θεσμοθετημένη λειτουργία των αρμόδιων αρχών δεν έχουν θέση στην Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας καθημερινά παρακολουθεί, ελέγχει, εποπτεύει και συνεργάζεται με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που εμπλέκονται στο θέμα (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, Αστυνομία, Εισαγγελία, Σωματείο των Αποκλειστικών Νοσοκόμων)

Δείτε τι έγινε χθες μέσα στο Νοσοκομείο





ΘΑΡΡΟΣ

Περιοχή-φιλέτο ο κόλπος της Κυπαρισσίας για το στοίχημα του «Μαύρου Χρυσού»

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα αποτελέσματα από τις πρώτες έρευνες

Κάποτε, αν έλεγε κάποιος ότι η Ελλάδα έχει πετρέλαια, θα τον έλεγαν, τουλάχιστον, τρελό.
Και όμως, ο .......

Πρίνος ήταν εκεί για να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Μάλιστα, μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη ιστορία έχει δώσει στη χώρα μας 500 εκατομμύρια δολάρια έσοδα.

Σήμερα, ήρθαν οι έρευνες του Nordic Explorer, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, που έφεραν και πάλι το θέμα στην επικαιρότητα. Τα καινούργια δεδομένα από πέντε μεγάλες θαλάσσιες περιοχές – φιλέτα που, σύμφωνα με τις έρευνες του νορβηγικού σκάφους, εμφανίζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κρύβουν κοιτάσματα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, θα παρουσιάσουν σήμερα στο εξωτερικό στελέχη της Petroleum Geo Services και έλληνες επιστήμονες, σε διεθνές συνέδριο που διεξάγεται στη Βαρκελώνη.

Μία από τις περιοχές αυτές είναι στη θαλάσσια έκταση στα δυτικά του Κατάκολου και της Πύλου, στον ευρύτερο Κυπαρισσιακό Κόλπο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, διαγωνισμός για τα κοιτάσματα στη συγκεκριμένη περιοχή είχε προκηρυχθεί και το 1996.
Τότε όμως η κυβέρνηση είχε εντάξει στο πακέτο του διαγωνισμού και το κοίτασμα του Κατάκολου, που ναι μεν παρουσιάζει ενδιαφέρον, αλλά επειδή είναι μικρού μεγέθους δεν είναι αρκετό να προσελκύσει μεγάλες εταιρείες. Ως αποτέλεσμα, στο διαγωνισμό του’ 96 δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας οι έρευνες έγιναν σε πυκνό δίκτυο, κι αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι είναι ξεκλειδωμένη, δηλαδή η αγορά γνωρίζει τα πετρελαϊκά τους συστήματα από παλιότερες έρευνες των δεκαετιών του 1970, 1980, 1990. Οι εταιρείες, μάλιστα, θέλουν να πάρουν στα χέρια τους καινούργια, ανώτερης τεχνολογικά ποιότητας δεδομένα, για να επιβεβαιώσουν τις αρχικές τους εκτιμήσεις.

ΘΑΡΡΟΣ

Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ζητούν οι εργαζόμενοι

Ανακοίνωση - Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Εξω οι φασίστες από τα Νοσοκομεία

Καταγγέλλουμε.........

απερίφραστα την απαράδεκτη, κατάπτυστη έφοδο ομάδας φασιστών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το βουλευτή Κουκούτση χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο για να ελέγξουν αν δουλεύουν παράνομες, αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.
Είναι η περίοδος που η κατάσταση στα Νοσοκομεία χτυπάει κόκκινο. Ελλείψεις υλικών και προσωπικού, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών από την τσέπη τους για παροχές Υγείας. Δεν θίγουν τίποτε από όλα αυτά οι Χρυσαυγίτες. Είναι αγκαλιά με την τρικομματική κυβέρνηση στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού.
Υπάρχει σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων που έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τυχόν παρατυπίες. Δεν χρειάζονται κανενός είδους προστάτες και μάλιστα φασιστοειδή. Η ανεργία και η φτώχεια χτυπάει όλους τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες. Ολοι μαζί πρέπει να προασπίσουμε το δικαίωμα του λαού για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία.
Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο.

Το Δ.Σ. των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας


Ο Αντιπρόεδρος
Λευτέρης Πουρνάρας

Η Γραμματέας
Κέλλυ Μπουκέα

Η Ταμίας
Μαρία Ντάκουρη

Θάρρος

Κουκουλίδης συνεργάτης του κ.Βενιζέλου : "Με τη ΝΔ συμφωνούμε ιδεολογικά" (video)


«Η συμμετοχή στην κυβέρνηση ήταν αναγκαία, με τη ΝΔ συμφωνούμε ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά», ποιος τα λέει αυτά; Το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Κουκουλεκίδης!!!

Από πότε; Στο Συνέδριο που εξελέγει και ο κ. Κουκουλίδης ........

( γιατί σύντροφο δεν μπορούμε να αποκαλέσουμε κάποιον που ταυτίζεται ιδεολογικά με τη ΝΔ) πουθενά και ποτέ δεν έγινε τέτοια νύξη. Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ ΔΕΞΙΟ κόμμα κ. Κουκουλίδη. όσοι θέλετε να προσδεθείτε στο άρμα του Σαμαρά .... είστε ελεύθεροι.... αλλά μην προσβάλλετε το λαό του ΠΑΣΟΚ, το κίνημα που...απο ότι φαίνεται προσωρινά σας φιλοξενεί

Θαυμάστε!

Δείτε το video



Απο το http://pame-mprosta.blogspot.gr/2013/04/blog-post_784.html

Τσιρώνης Ανδρέας

Κατέθεσε επίσημα υποψηφιότητα για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ ο Γιώργος Ασημακόπουλος

Επίσημη υποψηφιότητα για την διεκδίκηση της προεδρίας της ΟΝΝΕΔ κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Ασημακόπουλος ενώπιον της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Στην λιτή .........

ανακοίνωση του ο Γιώργος Ασημακόπουλος αναφέρει:

Αγαπητοί φίλοι,

Σήμερα 9 Απριλίου 2013, βρέθηκα ενώπιον της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής τη ΟΝΝΕΔ και κατέθεσα την υποψηφιότητά μου για τη διεκδίκηση της προεδρίας της ΟΝΝΕΔ.

Σεβόμενος τις διαδικασίες που οδήγησαν στην αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας της οργάνωσης μας, αλλά και των διακηρύξεων – δημόσιων τοποθετήσεων του απερχόμενου προέδρου Ανδρέα Παπαμιμίκου, (κατά τη λήξη του 8ου τακτικού συνεδρίου της οργάνωσής μας 18-19/6 του 2010) που επικυρώνει το τυπικό της διαδικασίας εκλογής προέδρου από όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, με καθολική ψηφοφορία σε όλη την επικράτεια, δηλώνω παρών και συμμέτοχος στο πλαίσιο που έχει ήδη καθιερωθεί.

Σήμερα μπαίνει και επίσημα ένα τέλος στη λάσπη που δέχομαι εδώ και ένα μήνα και στις παραφιλολογίες που κυκλοφόρησαν σχετικά με την υποψηφιότητά μου, από συγκεκριμένη μερίδα ΜΜΕ.

Σχόλιο σε δημοσίευση του Φιλιατρά News από την ΝΕ KKE ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σχόλιο της ΝΕ σχετικά με το αίτημα της Χρυσής Αυγής να της παραχωρηθεί δημόσιος χώρος για την προπαγάνδιση της ναζιστικής ιδεολογίας της

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα «ΦΙΛΙΑΤΡΑ News» ( http://filiatranews.blogspot.gr/2013/03/video_9.html ) ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής αναφέρει
(λεπτό 10:51): «…(μας κατηγορούν ως) έκτρωμα, μίασμα, γρυλίζετε, φασιστόμουτρα, χιτλερόμουτρα, ταγματασφαλίτες. Ε, δε μας ενοχλεί και πολύ αυτό…».

Αυτή είναι.......

η Χρύση Αυγή! Είναι απόγονοι των λαομίσητων συνεργατών των Γερμανών , των διαβόητων Ταγμάτων Ασφαλείας, που ορκίζονταν πίστη στο Χίτλερ:
"ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ.

Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών." (όρκος του ταγματασφαλίτη)
Έχουν απύθμενο θράσος! Τώρα ζητάνε να τους παραχωρηθεί επίσημα χώρος στην Καλαμάτα, για να προπαγανδίσουν τις ναζιστικές φασιστικές ιδέες τους! Στην Καλαμάτα που κάθε γειτονιά της είναι ποτισμένη με το αίμα εκατοντάδων αγωνιστών και γνήσιων πατριωτών που δεν ανέχτηκαν τη μπότα του Χίτλερ στον τόπο τους.
Ούτε γη, ούτε νερό στους φασίστες και στους ναζιστές!

Καλούμε το δήμαρχο Καλαμάτας και τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου να μη δεχτούν να συναντηθούν καν μαζί τους, πόσο μάλλον να τους παραχωρηθεί δημόσιος χώρος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νομιμοποιηθούν τέτοιου τύπου μορφώματα και οι πρωτοβουλίες τους.

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας : Χορήγηση αδειών σε επαγγελματίες Αλιείς

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας ανακοινώνει ότι:

Βάσει απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εγκρίνεται χορήγηση νέων επαγγελματικών αδειών αλιείας σκαφών για αλιεία με αλιευτικά εργαλεία παράκτιας αλιείας.

Οι άδειες χορηγούνται στους επαγγελματίες αλιείς οι οποίοι:........

1. Ήταν κάτοχοι επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους το οποίο διέθετε το αλιευτικό εργαλείο «Βιντζότρατα» και εντάχθηκε και διαλύθηκε στο πλαίσιο του Μέτρου 1.1 «Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων του Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013»

2. Είναι τέκνα ή και εγγόνια ιδιοκτήτη επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους το οποίο διαθέτει άδεια σκάφους σε ισχύ με διέθετε το αλιευτικό εργαλείο «Βιντζότρατα»

Οι δικαιούχοι θα πρέπει επιπλέον να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

1. Να είναι ηλικίας από 25 ετών έως και 50 ετών με τουλάχιστον δεκαετή ενασχόληση με την αλιεία

2. Να μην είναι κάτοχοι άλλου επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους ούτε και σε ποσοστό, το τελευταίο έτος από την υποβολή της αίτησης

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε. Μεσσηνίας, τηλ. 2761022958

ΤΕΘ: Συνέχιση Παραστάσεων στην Κυπαρισσία. [ VIDEO ]

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας έχοντας συμπληρώσει ένα μήνα παραστάσεων στα Φιλιατρά και στους Γαργαλιάνους.
Η παράσταση που αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο κάνει στάση στην Κυπαρισσία.

Παραστάσεις

Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου, ώρα 21:30
Αίθουσα ΤΕΕ “ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω! του Ντάριο Φο

Σε μια κοινωνία που οι τιμές ανεβαίνουν και οι μισθοί κατεβαίνουν, δυο ........

απελπισμένες νοικοκυρές αποφασίζουν να περάσουν στην αντεπίθεση.
Η ξεκαρδιστική κωμωδία του νομπελίστα συγγραφέα σε μια σύγχρονη μετάφραση που φέρνει το έργο στην Ελλάδα του 2013.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής
Σκηνικά – Κοστούμια: Κώστας Δριμυλής


Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Αλεξανδρόπουλος Γιάννης, Βελισσάρη Τότα, Βλαχαδάμη Ελίζα, Γαραντζιώτη Άσπα,Ζαχαροπούλου Γιούλα, Μαγγανά Νάνσυ, Μακρής Βασίλης, Μερκούρη Ντίντα,Μίχος Κωνσταντίνος, Πετροπούλου Ελένη, Ράλλης Λεωνίδας, Σαρδέλη Ευγενία, Σταθόπουλος Γιάννης, Φιλντίσης Κωνσταντίνος, Χριστοδουλοπούλου Μαρία, Χρυσανθακόπουλος Τάκης.

Δείτε το trailer που είχε δημιουργηθεί για την Πρεμιέρα στα Φιλιατρά



Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 8-4-2013 ]



Χωρίς ίντερνετ, μηχανοργάνωση και τηλέφωνο το ΚΕΦ Κυπαρισσίας

Με πολλά κενά τρέχει μία από τις νέες δομές που μπήκαν στην Τριφυλία, μετά τις μεταβολές και τις συγχωνεύσεις των υπηρεσιών, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.
Ο λόγος για το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Στην Κυπαρισσία ........

λειτουργεί και διεκπεραιώνει αιτήματα πολιτών, όμως, οι δυσκολίες είναι πολλές, αφού κάτι τέτοιο γίνεται χωρίς, ίντερνετ, φαξ,
φωτοτυπικό και μηχανοργάνωση.

BEST TV

Στο... κόκκινο η ένταση - Θερμό επεισόδιο της Χρυσής Αυγής με τσιγγάνους στο Νοσοκομείο

Μεγάλη ένταση πριν από λίγα λεπτά στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με ένα επεισόδιο να σημειώνεται μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και τσιγγάνων. Κλιμάκιο της "Χ.Α." με επικεφαλής τον Βουλευτή Μεσσηνίας Δ. Κουκούτση βρέθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου και "επιθεώρησε" την κατάσταση αναφορικά με το εάν τηρούνται τα όσα προβλέπονται στη Βουλή και τα όσα γίνονται με το θέμα με τις αποκλειστικές νοσοκόμες.

Στην έξοδό τους, συναντήθηκαν με ομάδα τσιγγάνων που.....

ήταν εκεί συγκεντρωμένη με αφορμή ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το απόγευμα στη Μεσσήνη, με τσιγγάνο να οδηγείται χτυπημένος στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Στους χώρους γύρω από την πρώτη στιγμή ήταν ισχυρές δυνάμεις και της Αστυνομίας.
Μετά από σειρά συνθημάτων ο Δ. Κουκούτσης απευθύνθηκε στους τσιγγάνους σε μια συνομιλία σε έντονο ύφος αναφέροντας πως ''...δεν σας θέλουμε''.

brst tv

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
«Καθιστούμε κάθε αρμόδιο όργανό σας υπεύθυνο για ό,τι ήθελε συμβεί»


Εξώδικη διαμαρτυρία προς το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, τον ..........

υπουργό Υγείας και τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, κατέθεσε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου, το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας, όπως είχε ήδη αναγγείλει τις προηγούμενες ημέρες. Στην εξώδικη διαμαρτυρία γίνεται λόγος για οξυμμένα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας), ενώ για το θέμα ο Εισαγγελέας ενημερώθηκε επίσης από τον πρόεδρο του Σωματείου των γιατρών Μανώλη Μάκαρη και την γραμματέα Χρυσάνθη Μάλλιου. Στο αναλυτικό κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Τους τελευταίους μήνες τα δύο ως άνω Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, και δη το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν - παρά μόνο με αυτοθυσία από το ιατρικό προσωπικό - οι ανάγκες τους και η εύρυθμη λειτουργία τους, γεγονός μάλιστα, που έχει λάβει διαστάσεις μέσω του Τύπου και έχει καταστεί ευρύτερα γνωστό στην κοινωνία της Μεσσηνίας. Λόγω περικοπών στο πρόγραμμα εφημεριών, παρατηρείται το φαινόμενο Κλινικές μεγάλης σπουδαιότητας, όπως οι Παθολογικές στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, η Παθολογική και η Χειρουργική στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, να μην καλύπτονται καθημερινώς από ενεργό εφημερία ειδικευμένου ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας. Παράλληλα, στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, η μοναδική αναισθησιολόγος δεν εφημερεύει σε ενεργό εφημερία, αλλά σε εφημερία ετοιμότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΡΟΠΗ νέου Μπουρλότου στη Μεσσήνη, αλλά και στα πεδινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας, επιδιώκουν οι Δήμοι.
- Ο Παν. Νίκας πήγε χθες στον Εισαγγελέα και την Αστυνομία.
- Ο Στ. Αναστασόπουλος απέστειλε νέα επιστολή στον υπουργό Ν. Δένδια.
- Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Καλαμάτας μετά απο παρέμβαση Μπρεδήμα.
Άπαντες συνιστούν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση για να αποτραπούν τα χειρότερα.
ΑΥΤΟ ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ στα οικονομικά κινείται ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Α΄ Τριμήνου.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ του δάσους και της παραλίας της Ελαίας. Κοινότητα και Σύλλογοι υπέρ της ήπιας ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη νομιμότητα.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ τη Δευτέρα απο το ΣΥΡΙΖΑ στο Rex για την κρίση στους μικρομεσαίους και τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΡΑΜΟΒΟΥΝΙ η γιορτή για την επέτειο γέννησης του Θόδωρου Κολοκοτρώνη.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για Ολυμπία και Ιόνια οδό.
"ΧΤΥΠΗΣΑΝ" πιτσαρία και οπωροπαντοπωλείο στα Φιλιατρά. Εγκληματικότητα δίχως τέλος στη Μεσσηνία...

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα.
Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους,
διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!