Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ INDYMEDIA

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ !

Το indymedia και 2 ραδιόφωνα τελούν υπό καταστολή από χθες, Πέμπτη, έπειτα από εντολή του υπουργού Νίκου Δένδια. Η αντιδημοκρατικότητα της πράξης αυτής θυμίζει εποχές χούντας, όπου η λογοκρισία δεν εφαρμοζόταν με βάση τους ισχύοντες νόμους και το Σύνταγμα, αλλά κατά το δοκούν.
Ο κ. Δένδιας, υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, μέλος του ........


κοινοβουλίου και προασπιστής των άρθρων του Συντάγματος, καταπάτησε κάθε έννοια ελευθερίας της έκφρασης και έκλεισε τη μεγαλύτερη ίσως αντισυστημική ιστοσελίδα ελεύθερης πληροφόρησης.
Ο server της ιστοσελίδας, που φιλοξενούσε και δύο ακόμη μέσα, τον 98 FM και το Ράδιο Ένταση, βρισκόταν μέσα στο ΕΜΠ. Κατόπιν κυβερνητικών πιέσεων, αναγκάστηκαν να διακόψουν την παροχή Ίντερνετ.

Έκδηλη ήταν η χαρά του Άδωνι Γεωργιάδη για την κίνηση αυτή. Αξιοσημείωτο είναι το ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΕΜΠ διέκοψε την παροχή Ίντερνετ έπειτα από κυβερνητικές πιέσεις, χωρίς να αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες. Δεν αναφερόταν ο υπεύθυνος της κίνησης αυτής.
Ο βουλευτής της ΝΔ, όμως, φρόντισε να στείλει άμεσα στο twitter ευχαριστήριο μήνυμα προς τον Νίκο Δένδια για την πράξη του, κάτι που αυτόματα στοχοποίησε και τους δύο, αφενός τον βουλευτή για τις απόψεις του περί Δημοκρατίας και αφετέρου τον υπουργό γιατί με το tweet αυτό αποκαλύφθηκε το ποιος έδωσε την εντολή.
“αγαπητέ Υπουργέ, εύγε για το indymedia εύγε!”

Αυτό ήταν το tweet που τα ξεκίνησε όλα. Που αποκάλυψε -για μία ακόμη φορά- την άποψη του Άδωνι για το τι σημαίνει Δημοκρατία και προκάλεσε τις αντιδράσεις του κόσμου. Φασίστας, τηλεπερσόνα με μισθό βουλευτή, ψευτοδημοκράτης και άλλοι πολλοί χαρακτηρισμοί βρήκαν το δρόμο τους στο twitter του Άδωνι, με τη “μπάλα” να παίρνει και τον υπουργό. Ένα άλλο tweet του βουλευτή αναφέρει πως “πριν από λίγο έκλεισε επιτέλους το indymedia. Εύγε στο @Ndendia”.
Το ερώτημα όμως, παραμένει: Πως παραβλέπονται τόσο εύκολα τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της χώρας; Ο κ. Δένδιας λογόκρινε ένα από τα μεγαλύτερα μέσα ελεύθερης πληροφόρησης και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς παρακάμπτοντας βασικές αρχές του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει που το “αντισυστημικό” indymedia σταμάτησε να υπάρχει, “δυστυχώς προσωρινά” (όπως ανέφερε ο ίδιος), τη στιγμή που έχει ορκιστεί να υπηρετεί τους θεσμούς του Κράτους μέσα από την κοινοβουλευτική δράση.

Η Ελευθερία του Λόγου και της Έκφρασης δεν καταπατείται, γιατί με την καταπάτησή της της αλλοιώνεται κάθε έννοια δημοκρατίας. Είτε ως μέλος Επιτροπής, όπου ενδιαφέρεται για προσωπικές υποθέσεις και όχι για την αποτελεσματικότητά της, είτε ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου επικροτεί βίαιες επεμβάσεις και λογοκρισίες που θυμίζουν χούντα, ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται πως καταχράται τις θέσεις εξουσίας που προσωρινά κατέχει.

Κουτί Πανδώρας

Βουλιάζουν σε χρέη εκατοµµυρίων οι περιπτεράδες

Ο αγώνας των περιπτερούχων βρίσκεται στο αποκορύφωµά του και ο Γιώργος ∆ούκας εξηγεί Στο ΧΩΝΙ τα οφέλη που θα έχει ο κλάδος, αν εισακουστούν οι φωνές του Σωµατείου Αττικής

Tα 95.000.000 Ευρώ αγγίζουν οι ανοικτές πιστώσεις των .......

χονδρεµπόρων προς τους περιπτεράδες, κάτι που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις, δηλώνει Στο ΧΩΝΙ το µέλος του Σωµατείου Επαγγελµατιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής, Γιώργος ∆ούκας.
Το Σωµατείο Αττικής στην προσπάθειά του να σώσει τους περιπτερούχους, κατέθεσε υπόµνηµα στο υπουργείο Οικονοµικών, καλώντας τον Γιάννη Στουρνάρα να δώσει λύση, κλιµακώνοντας τον αγώνα του.

Ερωτ :Τι γίνεται µε το λαθρεµπόριο καπνικών και τι µέτρα λαµβάνει η πολιτεία για αυτό;

Γεώργιος Δούκας : Αν η Πολιτεία ήθελε να εξαφανίσει το λαθρεµπόριο στα τσιγάρα, θα µπορούσε να το κάνει µε τρεις αποφάσεις µέσα σε ένα µήνα. ∆εν θέλουν να το κάνουν... Το κράτος χάνει ετησίως από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) γύρω στα 2 δισ. € τα οποία τα λυµαίνεται το λαθρεµπόριο και οι επιτήδειοι. Από την άλλη, ψάχνουν για λεφτά, φορολογούν υπέρµετρα τον λαό, ενώ εκείνα βρίσκονται µπροστά τους και κάνουν ότι δεν τα βλέπουν.

Ερωτ :Τι επιπτώσεις θα έχει η αλλαγή του δικτύου διανοµής καπνικών σε τρεις νοµούς;

Γεώργιος Δούκας : Η στρατηγική απόφαση των καπνοβιοµηχανιών να αλλάξουν µέσα στο 2013 το δίκτυο διανοµής φέρνει πολλές παρενέργειες. Οι ανοιχτές πιστώσεις που υπάρχουν από τους περίπου 150 χονδρέµπορους στους συγκεκριµένους νοµούς προς περίπτερα, καπνοπωλεία και ψιλικά είναι περίπου 95.000.000€! Το µέγεθος της πίστωσης είναι τεράστιο. Είναι σίγουρο ότι θα χαθούν λεφτά. Εχουν αρχίσει ήδη και αποστέλλονται εξώδικα για να κλείσουν οι ανοικτές πιστώσεις. Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν διαταγές πληρωµών και κατασχέσεις. Οι χονδρέµποροι καπνικών που µένουν «εκτός παιχνιδιού» είναι οι µεγάλοι χαµένοι της υπόθεσης. Φυσικά θα υπάρξει και αύξηση ανεργίας από θέσεις εργασίας που θα χαθούν. Ενας ετήσιος τζίρος διανοµής που υπερβαίνει στους τρεις νοµούς τα 2 δισ. € στα καπνικά περνάει στα χέρια 22-25 εταιρειών από 150 εταιρείες που υπήρχαν.

Ερωτ :Με την κατάθεση των υποµνηµάτων προς τα συναρµόδια υπουργεία πέραν της θεσµικής θωράκισης του επαγγέλµατος σας, τι άλλο ζητάτε από το υπουργείο Οικονοµικών;

Γεώργιος Δούκας : Τα δικαιώµατά µας! Σε κανένα µέρος του κόσµου, δεν υπάρχει το ποσοστό προµήθειας που λαµβάνουµε εµείς εδώ και τρία χρόνια! Το υπουργείο Οικονοµικών έχει κάνει ένα µέγα σφάλµα µε την τελευταία φορολόγηση. ∆εν έλαβε υπόψη του το κόστος διανοµής των καπνικών όταν έφτιαξε τη νέα φορολογική κλίµακα. Πρέπει άµεσα να γίνει µείωση φορολογίας στα καπνικά προϊόντα και ταυτόχρονη κατοχύρωση των ποσοστών κέρδους επί αποφορολογηµένης αξίας του δικτύου.

Δεν πρέπει να ¨ πέσουμε¨ στα παλιά παιχνίδια που γνωρίζουμε ήδη καλά ,να γίνει μόνο μείωση φορολογίας χωρίς ταυτόχρονη κατοχύρωση ποσοστών δικτύου .

Και εξηγώ τι εννοώ : Αν το Υπουργείο Οικονομικών όπως φημολογείται προβεί σε μείωση φορολογίας καπνικών προϊόντων (είμαστε η χώρα με την υψηλότερη φορολόγηση σε όλη την Ευρώπη) χωρίς να γίνει κατοχύρωση ποσοστών δικτύου, θα έχουμε άμεσα μείωση τιμών στα τσιγάρα λόγω ανταγωνισμού των καπνοβιομηχανιών, συρρίκνωση εσόδων του Ε.Φ.Κ. για την Ελληνική πολιτεία καθώς και εξαφάνιση ποσοστών βιωσιμότητας για την Μικρή Λιανική.

Μόνο η κατοχύρωση ποσοστών για το δίκτυο εξασφαλίζει για την Ελληνική πολιτεία αύξηση εσόδων για αυτήν αλλά και ομαλοποίηση της αγοράς όσον αφορά τον κλάδο της Μικρής Λιανικής. .

«Πρόβληµα επιβίωσης»

Υποµνήµατα στα υπουργεία αναφορικά µε τα περίπτερα αναµένεται να καταθέσει µέσα στις επόµενες ηµέρες και το Επαγγελµατικό Επιµελητήριο Αθηνών. Το ΧΩΝΙ δεν θα µπορούσε παρά να επικοινωνήσει µε τον πρόεδρο του ΕΕΑ, Ιωάννη Ρεκλείτη και να µεταφέρει την άποψή του για τα προβλήµατα που καίνε τους περιπτερούχους.

«Οι περιπτεράδες αντιµετωπίζουν σοβαρό πρόβληµα επιβίωσης. Αιτία για αυτό το γεγονός αποτελούν: α) ο περιορισµός του µεικτού κέρδους επί των πωλήσεων καπνοβιοµηχανικών προϊόντων, β) η ανεξέλεγκτη και χωρίς φραγµούς ασυδοσία των ∆ήµων, οι οποίοι χρεώνουν ό,τι θέλουν τους περιπτεράδες και γ) οι κλοπές είτε φανερή (ένοπλες ληστείες) είτε µη (π.χ. κλοπή ενός περιοδικού)». Ο Ιωάννης Ρεκλείτης κλείνοντας σχολίασε: «Κάποτε η εύκολη δουλειά για να ζήσει κανείς την οικογένειά του ήταν να ανοίξει ένα περίπτερο, ένα βενζινάδικο, ένα αρτοποιείο ή να πάρει ένα ταξί. Βλέπουµε τώρα πως και τους τέσσερις κλάδους τους έχουν τσακίσει. Εχουν γίνει πλέον µη βιώσιµες επιχειρήσεις».

«Να παίρνουµε τις γυναίκες στον τάφο;»

Πέρα από τους περιπτεράδες, υπόµνηµα στα υπουργεία αναφορικά µε την υπόθεση των περιπτέρων, είναι έτοιµη να καταθέσει και η Συνοµοσπονδία Αναπήρων & Θυµάτων Πολέµου Ελλάδας. Το ΧΩΝΙ ήρθε σε επαφή µε τον πρόεδρό της, κ. Χαράλαµπο Λυµπερόπουλο, ο οποίος φρόντισε να µας ενηµερώσει για τα προβλήµατα που υφίστανται. Αρχικά, ο Χ. Λυµπερόπουλος ανέφερε: «Το µεγαλύτερό µας πρόβληµα είναι οι περικοπές. Το άρθρο 21 που µιλάει για τους αναπήρους το έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια, βάζοντας χέρι και στα περίπτερα. Αυτά πλέον, όταν φεύγουν οι ανάπηροι από τη ζωή δεν µεταβιβάζονται στα θύµατα. Ετσι, όταν ‘‘φεύγουµε’’ θα πρέπει να παίρνουµε µαζί στον τάφο και τις γυναίκες µας, οι οποίες έχουν τον ρόλο και της συζύγου αλλά και της νοσοκόµας», τόνισε ο Χ. Λυµπερόπουλος για να συµπληρώσει: «Οι ανάπηροι υπαγόµασταν όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο Εθνικής Αµυνας, κάτι που άλλαξε µε το πολυνοµοσχέδιο, το οποίο µας ‘‘παρέδωσε’’ µαζί µε τα περίπτερα στο Εσωτερικών. Ζητάµε νοµοθετική ρύθµιση όπου τα περίπτερα να έρθουν στην πρότερη θέση και να µεταβιβάζονται στις χήρες και τα θύµατα».

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Υποµνήµατα προς τρεις Υπουργούς

Ο αγώνας των περιπτεράδων κατά του πολυνοµοσχεδίου, και των αλλαγών που αυτό επέφερε στον κλάδο τους, κορυφώνεται καθώς το Σωµατείο Επαγγελµατιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Αττικής κατέθεσε υποµνήµατα στα υπουργεία Οικονοµικών, Υγείας και Εσωτερικών, µε τα οποία ζητά νοµοθετικές αλλαγές, έτσι ώστε οι περιπτεράδες να καταφέρουν να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους.

Η µάχη µε το υπουργείο Οικονοµικών...

Το πρώτο υπόµνηµα το κατέθεσαν οι περιπτεράδες στο υπουργείο Οικονοµικών. Με αυτό οι «άνθρωποι της διπλανής πόρτας» ζητούν από τον Γιάννη Στουρνάρα το αυτονόητο... Το δικαίωµα στην επιβίωση, το οποίο µε τόσο σκληρό τρόπο φαίνεται πως οι κυβερνώντες και η τρόικα δείχνουν αποφασισµένοι να στερήσουν, στο βωµό της «ανάπτυξης», που δεν σηµαίνει τίποτα περισσότερο από τη σταδιακή µεταφορά του τζίρου των περιπτέρων στις µεγάλες αλυσίδες καταστηµάτων.

Το σηµαντικότερο αίτηµα των περιπτερούχων προς το υπουργείο Οικονοµικών, έχει να κάνει µε τα ποσοστά επί της αποφορολογηµένης αξίας των καπνοβιοµηχανικών προϊόντων. Οι περιπτερούχοι, ζητούν από το υπουργείο να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην τακτική των καπνοβιοµηχανιών από το 2009 και έπειτα, µε την οποία οι τιµές στα προϊόντα τους έχουν σταθεροποιηθεί, µε αποτέλεσµα οι αυξήσεις στην φορολογία να απορροφώνται στην ουσία από τα ποσοστά του λιανικού εµπορίου. Ετσι λοιπόν, οι περιπτεράδες ζητούν να οριστεί ένα συγκεκριµένο ποσοστό προµήθειας που θα αγγίζει το 50% επί της αποφορολογηµένης αξίας των προϊόντων (12% για το χονδρεµπόριο και 38% για το λιανεµπόριο), κάτι που θα επέφερε... ηρεµία στην αγορά.

Ταυτόχρονα, οι περιπτεράδες ζητούν από τον Γ. Στουρνάρα και την αλλαγή στο καθεστώς που επικρατεί στις πωλήσεις τόσο των καπνοβιοµηχανικών προϊόντων όσο και του Τύπου και των καρτών κινητής τηλεφωνίας. Τα περίπτερα, τη δεδοµένη χρονική στιγµή για κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα που πωλούν, βάζουν στα ταµεία τους 1-3% µεικτού κέρδους, κάτι που όπως γίνεται αντιληπτό αποτελεί σηµαντικό πρόβληµα στη µάχη που δίνεται για την επιβίωση.

Οι απαιτήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών

Το δεύτερο υπόµνηµα που κατέθεσαν οι περιπτεράδες ήταν εκείνο που κρατούν πλέον στα χέρια τους οι άνθρωποι του υπουργείου Εσωτερικών. Τι ζητούν όµως από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη οι άνθρωποι του Σωµατείου Αττικής, για λογαριασµό όλων των περιπτέρων; Οι απαιτήσεις έχουν να κάνουν µε ρυθµίσεις που θα αλλάξουν την κατάσταση που επικρατεί και θα βοηθήσουν τους επαγγελµατίες να εξασφαλίσουν τόσο τις επιχειρήσεις τους όσο και έναν ασφαλή και σύγχρονο τόπο εργασίας, καθώς µε τα µέχρι τώρα δεδοµένα οι συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι επαγγελµατίες χαρακτηρίζονται ως µεσαιωνικές.

Πρώτο αίτηµα των περιπτερούχων δεν είναι άλλο από την επαναφορά της εποπτείας του κλάδου στις Περιφέρειες, από τους δήµους στους οποίους ανήκουν αυτή τη στιγµή. Παράλληλα, απαιτείται η διατήρηση του προνοιακού χαρακτήρα των περιπτέρων, έτσι ώστε οι ανάπηροι και τα θύµατα πολέµων να µπορούν να πάρουν άδειες, αλλά και να έχουν τη δυνατότητα να «κληροδοτήσουν» τις άδειες τους είτε στις συζύγους τους, στην περίπτωση που εκείνοι «φύγουν» από κοντά µας.

Με το ίδιο υπόµνηµα, οι περιπτεράδες ζητούν από τον Ε. Στυλιανίδη να προβεί σε αλλαγή των νόµων που ισχύουν από το 1969 και να επιτρέψει τον εκσυγχρονισµό των περιπτέρων. Με αυτό τον τρόπο οι περιπτεράδες θα είναι σε θέση να κάνουν αλλαγές στον τόπο εργασίας τους, προσαρµόζοντάς τον στις απαιτήσεις της σηµερινής εποχής (κλιµατισµός, υγιεινή) και παράλληλα να καλύψουν και τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην ασφάλειά τους, καθώς τη δεδοµένη χρονική στιγµή, µοιάζουν να είναι εύκολος στόχος για ληστείες!

Σηµαντική θεωρείται από τους περιπτεράδες και η ρύθµιση που θα «επιβάλει» στους δήµους να δίνουν το χώρο που απαιτείται, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις τους να έχουν δύο ψυγεία και την ευχέρεια να τοποθετούν σταντ µε τα οποία θα προβάλουν τον Τύπο, όπως ορίζει ο νόµος, χωρίς να δέχονται... βροχή προστίµων.

Οι απαιτήσεις από το υπουργείο Υγείας

Τέλος, οι περιπτερούχοι έχουν καταθέσει υπόµνηµα και στο υπουργείο Υγείας και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο. Από αυτό, οι περιπτεράδες ζητούν την πώληση των καπνοβιοµηχανικών προϊόντων από εξειδικευµένα σηµεία, όπως γινόταν πριν από την ψήφιση του πολυνοµοσχεδίου. Αν κάτι τέτοιο δε σταθεί δυνατό, το Σωµατείο Αθήνας ζητά από το υπουργείο να επιβάλει τη µη διαφήµιση των προϊόντων αυτών, έτσι ώστε κανένα super market και πολυκατάστηµα να µην µπορεί να προβληθεί περισσότερο, «διαφηµίζοντας» παράλληλα και το κάπνισµα, µε τις όποιες συνέπειες έχει αυτό στην υγεία. Τέλος, οι περιπτεράδες ξεκαθαρίζουν πως το υπουργείο δεν θα πρέπει να επιτρέψει την πώληση καπνοβιοµηχανικών προϊόντων σε τιµή κάτω της αναγραφόµενης, καθώς µε αυτό τον τρόπο τα super market και τα πολυκαταστήµατα θα έχουν πλεονέκτηµα απέναντι στη Μικρή Λιανική.



ΠΡΟΣ Υπ. ΥΓΕΙΑΣ

Προτείνεται α) Η περιστολή της πώλησης καπνού ΜΟΝΟ από εξειδικευµένα σηµεία του ν.δ. 1044/1971, που απαιτείται να επανέλθει σε ισχύ, και µετά από προηγούµενη διοικητική άδεια, β) επαναφορά του κλειστού αριθµού σηµείων πώλησης καπνού προς αποτροπή της διάδοσής του σύµφωνα µε το σύστηµα του Ν.∆. 1044/1971 και γ) σε περίπτωση εµµονής στη διάθεση καπνού από κάθε είδους κατάστηµα ή εγκατάσταση, η θέσπιση καθολικής απαγόρευσης διαφήµισης σε σηµεία πώλησης µε παρεµπίπτουσα δραστηριότητα την πώληση καπνού, όπως υπεραγορές παντός είδους, super market κ.ο.κ, και η διάθεση των προϊόντων από κλειστές οµοιόµορφες και αδιαφανείς προθήκες χωρίς να εµφανίζονται τα προϊόντα, τα σήµατά τους ή διαφηµίσεις τους.

ΠΡΟΣ Υπ. Εσωτερικων

Προτείνεται, ανεξαρτήτως τυχόν διατήρησης του προνοιακού χαρακτήρα του θεσµού, η µεταβατική για τους κατά την έναρξη ισχύος του Ν. 4093/2012 µισθωτές περιπτέρων παραχώρηση έναντι του ∆ήµου των δικαιωµάτων παράτασης και ανανέωσης της µίσθωσης, καθώς και προτίµησης έναντι παντός νέου µισθωτή της ΚΥΑ Κ. 5671/1487/1984 (ΦΕΚ 549/Β’/1984) και υπό τους όρους αυτής. Η απαγόρευση κατάργησης από το ∆ήµο της θέσης του περιπτέρου όσο παραµένει ο ως άνω µισθωτής στη χρήση του. Η τροποποίηση της νόµιµης διάρκειας της µίσθωσης σε δεκαετή ή σε περίπτωση θανάτου ή έκπτωσης του δικαιούχου η έκδοση προσωποπαγούς άδειας εκµετάλλευσης αόριστης διάρκειας επ’ ονόµατι του µισθωτή, µη επιδεχόµενης µισθώσεως ή µεταβιβάσεως.


ΠΡΟΣ Υπ. Οικονοµικων

Προτείνεται η επανεξέταση της σύνδεσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης µε την µέση σταθµισµένη τιµή στα όρια της κοινοτικής νοµοθεσίας.



Προτείνεται η εξαίρεση του κύκλου εργασιών των παραπάνω τριών κατηγοριών προϊόντων (καπνοβιοµηχανικά προϊόντα, τύπος και κάρτες κινητής τηλεφωνίας) από την διαδικασία αυτοπεραίωσης και η επεξεργασία ανάλογων της απόδοσής τους και του ρυθµού απόσβεσης της δαπάνης προµήθειάς τους φορολογικού συντελεστή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ξηλώνουν τα περίπτερα και τους περιπτεράδες

Το Σωµατείο Αττικής µέσα από Το ΧΩΝΙ στέλνει ανοικτή επιστολή προς κάθε αρµόδιο... Μια κραυγή αγωνίας για την επιβίωση των περιπτεριούχων



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

« Εδώ και τρία χρόνια η Πολιτεία έχει εξαπολύσει µία συνεχή και πρωτοφανούς έντασης επίθεση στο περίπτερο. Με πρόσχηµα τα µνηµόνια λαµβάνονται συνεχώς µέτρα που επιδιώκουν να τα ξηλώσουν και να χαρίσουν το τζίρο τους στις µεγάλες εµπορικές αλυσίδες.

∆εν είναι τυχαίο ότι µόνο στο τελευταίο µεσοπρόθεσµο υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις διατάξεις που αφορούν στα περίπτερα, µία για τη φορολογία καπνικών, µία για την αδειοδότηση, µία για την πώληση καπνοβιοµηχανικών προϊόντων από τα σούπερ µάρκετ και µια για πώληση καπνικών µέσω Internet για ιδιωτική χρήση (50 κούτες τσιγάρα ανά παραγγελία!). Και όλα αυτά µε πρόσχηµα τα µνηµόνια και τη σωτηρία της χώρας. Φτάνει κανείς στο σηµείο να πιστέψει ότι όλα τα δεινά της Ελλάδας οφείλονται σε µία χούφτα βιοπαλαιστές ή ότι άµα κλείσουν τα περίπτερα θα σωθεί η χώρα.

Πρώτα το 2009 αύξησαν τρεις φορές υπέρµετρα την φορολογία καπνού!

Το υπουργείο Οικονοµικών σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου, πρώτα έδωσε στις καπνοβιοµηχανίες το δικαίωµα να καθορίζουν σε τι τιµή θα αγοράζει και θα πουλάει το περίπτερο και στη συνέχεια, όταν αυτές µείωσαν τις τιµές, αρνήθηκε να δώσει µε νόµο ένα εύλογο κέρδος στο περίπτερο! Και η δικαιολογία ήταν η απελευθέρωση. Με την ίδια δικαιολογία της απελευθέρωσης, το 2012 αποφάσισε να δώσει το δικαίωµα στους δήµους να ξηλώσουν τα υφιστάµενα περίπτερα, να πετάξουν στους δρόµους τους περιπτεράδες να ανοίξουνε στη θέση τους δικά τους περίπτερα και να τα νοικιάσουν µε δηµοπρασία!

Περιπτεράδες µε είκοσι και τριάντα χρόνια δουλειάς κινδυνεύουν να βρεθούνε στο δρόµο, χωρίς εργασία, χωρίς σύνταξη, ανήµποροι να ζήσουν τα παιδιά τους. Τελικά η απελευθέρωση είναι µόνο για τα περίπτερα που τα θέλουνε µεγάλα εµπορικά συµφέροντα. Γιατί για παράδειγµα στο χώρο της κυκλοφορίας του Τύπου, που ενδιαφέρει και τους περιπτεράδες, κανένας δε νοιάστηκε να δώσει στον περιπτερά το δικαίωµα να φέρνει εφηµερίδες από όποιον εφηµεριδοπώλη θέλει;

Είναι υποχρεωµένος να φέρει εφηµερίδες από τον εφηµεριδοπώλη που του έχει ορίσει το Πρακτορείο ∆ιανοµής, µε όποιους όρους του επιβάλλει ο εφηµεριδοπώλης. Το υπουργείο, αν και ανακοίνωσε το δήθεν άνοιγµα και του δικού τους επαγγέλµατος, στη συνέχεια αδιαφόρησε για να τους αφήσει να αλωνίζουν.

Απελευθέρωση στα λόγια!

Μετά για να είναι σίγουροι ότι θα κλείσουν τα περίπτερα, δώσανε τα τσιγάρα και τη διαφήµισή τους στα σούπερ µάρκετ, ενώ την απαγορεύουν στα περίπτερα! Και όχι µόνο αυτό. Με τη δικαιολογία ότι όλοι τσιγάρα πουλάµε, µας κάνανε ίσα και όµοια! Ενα περίπτερο που το υποχρεώνουν να πουλάει σε µία παράγκα τριών µέτρων, σε ένα ξύλινο κουτί µε διαστάσεις που νοµοθετήθηκαν το 1969, χωρίς τουαλέτες, χωρίς καµία σοβαρή υποδοµή, χρειάζεται τα ίδια δικαιολογητικά για άδεια υγειονοµικού ενδιαφέροντος µε ένα σούπερ µάρκετ. Λες και το περίπτερο θα πουλήσει φέτα και βακαλάο παστό. Την ίδια ώρα αρνούνται στα περίπτερα έστω και ένα τετραγωνικό χώρου, µε τη δικαιολογία ότι δεν είναι σούπερ µάρκετ.

Εχουµε δηλαδή και λέµε:

● Στα τσιγάρα, το κέρδος του περιπτέρου το κανονίζουν οι καπνοβιοµηχανίες και ο αντιπρόσωπος.

● Στον τύπο ο εφηµεριδοπώλης.

● Στις κάρτες οι εταιρείες κινητής, αφού το υπουργείο Οικονοµικών εδώ και δύο χρόνια δεν έχει απαντήσει στο αίτηµά µας να τις πουλάµε σε ό,τι τιµή θέλουµε.

● Το αν θα έχεις περίπτερο είναι θέµα δηµάρχου και αν το θέλει κάποιος κολλητός του.

● Το τι διαστάσεις θα έχει, είναι θέµα δηµάρχου και το αποφασίζουν οι ανάγκες των σούπερ µάρκετ.

● Για να πάρεις άδεια να πουλάς αναψυκτικά και παγωτά πρέπει να είσαι σούπερ µάρκετ, που δεν µπορείς να γίνεις.

● Η διαφήµιση καπνού έγινε µονοπώλιο του σούπερ µάρκετ.

Ωραία απελευθέρωση! Ωραίος ελεύθερος ανταγωνισµός!

Ενα άλλο θέµα µείζονος σηµασίας για τα σηµεία Μικρής Λιανικής είναι η διπλή φορολόγηση που έχουµε σε προϊόντα που πουλάµε µε ενσωµατωµένο ΦΠΑ, δηλαδή καπνικά και κάρτες. Ερχεται η ελληνική πολιτεία και στο τέλος του έτους µας φορολογεί επί ετήσιου τζίρου, χωρίς να εξαιρεί τα καπνικά προϊόντα τα οποία είναι µαζί µε τις κάρτες περίπου στο 80% του ηµερήσιου τζίρου µας.

Αυτό από µόνο του είναι ένα µεγάλο ανέκδοτο και παράξενο το οποίο συµβαίνει µόνο στην Ελλάδα! Πρώτα µας σαµάρωσαν σαν γαϊδούρια και µετά µας σκοτώνουν πριν καλά καλά γεράσουµε. Τόσους µήνες παλεύουµε έστω για µια συνάντηση σε ένα υπουργείο να τους τα πούµε. Μέχρι και στην Τask Force φτάσαµε. Παντού πόρτες κλειστές γιατί δεν νοιάζονται για τα προβλήµατά µας. Ξέρουν τα προβλήµατα µας... δεν έχουν άλλοθι!

Είναι µέρος ενός συστήµατος και πιόνια µιας µεθόδευσης για τον αφανισµό µας έναντι των µεγάλων συµφερόντων! Οι ίδιοι ούτως ή άλλως τα δηµιούργησαν µε σκοπό να µας κλείσουν. Πρόσφατα τους στείλαµε τα τελευταία υποµνήµατα. Ας τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους, γιατί θέλουν δε θέλουν, δεν έχουµε καµία διάθεση να τους παραδώσουµε τα κλειδιά των µαγαζιών µας».

Σωµατείο Επαγγελµατιών

Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής

Αγόρασαν γενόσημα βιάγκρα και είχαν στύση για έξι ημέρες!

Μπορεί να είχαν πρόβλημα με την στύση τους, αλλά αυτό που έπαθαν με τα μπλε χαπάκια που προμηθεύτηκαν, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν!

Οι άτυχοι ..........

άντρες επισκέφθηκαν μια ιστοσελίδα που διαφήμιζε και προωθούσε γενόσημα τύπου «Βιάγκρα». Αφού τα ήπιαν δεν είχαν μια απλή στύση, αλλά στύση διαρκείας, η οποία κράτησε για έξι συνεχόμενες ημέρες...

Μετά από την αστυνομική έρευνα και όπως επιβεβαιώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), τα χάπια που αγόρασαν δεν ήταν εγκεκριμένα για κυκλοφορία στην Ελλάδα. Ο 35χρονος προμηθευτής συνελήφθη και στο σπίτι του στην Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 366 χάπια, τα οποία θα ελεγχθούν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για παράνομη διακίνηση και διάθεση μέσω διαδικτύου, φαρμακευτικών προϊόντων μη εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ.

Όμως τα προβλήματα του 35χρονου δεν τελειώνουν εδώ, καθώς θα διενεργηθεί και φορολογικός έλεγχος για το ηλεκτρονικό κατάστημα που διατηρούσε.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακολούθησαν τα ψηφιακά ίχνη του 35χρονου και διαπίστωσαν ότι ο κατηγορούμενος διαφήμιζε μέσω Ίντερνετ και προωθούσε από το ηλεκτρονικό «κατάστημα» γενόσημα φάρμακα, προέλευσης κατά βάση, από ασιατικές χώρες, που δήθεν ενισχύουν την ανδρική στυτική δυσλειτουργία.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ακόμα, ότι τα επίμαχα δισκία θα αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία του κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ παράλληλα θα διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Προέκυψαν πολλές «αφελείς» ερωτήσεις!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Θα την πω την «αμαρτία» μου και παρακαλώ μη με παρεξηγήσετε καθότι στην προχτεσινή μου ανάρτηση: Μπορώ να κάνω μια «αφελή» ερώτηση;

http://piperopoulos.blogspot.com/2013/04/blog-post_12.html

ΔΕΝ περίμενα να......

πάρω απάντηση ούτε από τους 3 «Συν-Πρωθυπουργούς» μας που απαρτίζουν την «εγχώρια τρόικα» ούτε από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ Προβόπουλο και, πολύ περισσότερο από την «εισαγόμενη τρόικα» και τους προϊσταμένους της!
Τότε πόθεν, θα αναρωτηθείτε φίλες και φίλοι, προκύπτουν πολλές ακόμη «αφελείς» ερώτηση όπως δηλώνει ο τίτλος μου;
Κρατηθείτε!…

Ξαφνικά, ναι, ναι, εντελώς «ξαφνικά» από το πουθενά και αναπάντεχα τέθηκε, λέει, θέμα στους αρμόδιους κύκλους και κόλπους της Ευρωπαϊκής μας Ένωσης για «κούρεμα» καταθέσεων ύψους πάνω από 100,000 ευρώ σε λογαριασμούς που διατηρούν κάτοικοι των 17 χωρών της Ευρωζώνης (προς το παρόν όχι και των 27 μελών της Ε.Ε.) σε «προβληματικές» Τράπεζες!...

Το θέμα είναι στην σημερινή και αυριανή ‘ατζέντα’, στην ημερησία διάταξη των εκπροσώπων Eurogroup και Ecofin που συνεδριάζουν στο Δουβλίνο και θα συζητήσουν και τον ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ για την ‘σωτηρία’ της Κύπρου που ως νούμερο απλά αλλά πραγματικά…ΤΡΟΜΑΖΕΙ…
Το προχτεσινό μου ερώτημα είχε, συμβολικά, μια και απευθυνόταν στα 3 πρόσωπα που λειτουργούν ως «Συν-Πρωθυπουργοί» της Ελλάδος 3 σκέλη…
Δεν προτίθεμαι να σας κουράσω συνθέτοντας ένα ερώτημα με 27 ή μόνο 17 σκέλη μια και απευθύνεται πλέον στους εχέφρονες Κυβερνήτες και Λαούς των 17 χωρών μελών της Ευρωζώνης και 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. και, φυσικά, στην Αρχηγό του περιβόητου ΔΝΤ κ Lagarde.

Θα παραθέσω, όμως, περιληπτικά και όσο πιο σύντομα γίνεται τα νέα «αφελή» ερωτήματα που προέκυψαν εξαιτίας πρόσφατων δηλώσεων από επίσημα Ευρωπαϊκά και Διεθνή χείλη:

1/ Όταν ανακοινώνετε ότι μπορεί να γίνει κούρεμα σε καταθέσεις ποσών άνω των 100,000 ευρώ σε «αδύνατα» Τραπεζικά Ιδρύματα μπορείτε να πείτε σε αυτούς που τις έχουν πώς θα πληροφορηθούν ποιες είναι οι«αδύνατες» Τράπεζες και ποιες οι «δυνατές»;

2/ Προβλέπετε να υπάρχουν πινακίδες στις βιτρίνες των Τραπεζών ή στις διαφημιστικές τους καταχωρήσεις στα ΜΜΕ που θα αναγράφουν «είμαστε αδύνατη και προβληματική Τράπεζα» ή «είμαστε υγιής και δυνατή;»

3/ Ανακοινώνοντας ‘κούρεμα’ σε καταθέσεις άνω των 100,000 ευρώ, κάτι Πρωτόγνωρο και πρωτοφανές σε εποχές Ειρήνης, ποιος θα πιστέψει εφεξής ότι δεν θα κουρευτούν και οι καταθέσεις κάτω των 100,000 ευρώ;

4/ Μήπως, λέω, εντελώς συμπτωματικά, έτσι απλά σπέρνετε πανικό για να πετύχετε 2 πιθανές συμπεριφορές: συγκεκριμένα να γίνει διασπορά καταθέσεων σε πολλές Τράπεζες και να διοχετευθούν χρήματα σε άλλες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες όπως τα Χρηματιστήρια και η επιστροφή στην ‘φούσκα που έσκασε παταγωδώς’ δηλαδή τα ακίνητα;

5/ Στην διεθνή πραγματικότητα των χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων και συναλλαγών όπου ο μοναδικό κανόνας είναι «ο θάνατός σου η ζωή μου» τελικά ανακαλύφθηκε ο τρόπος εφαρμογής της Δαρβινικής θεωρίας περί «της επιβίωσης των…ισχυρότερων» ανάμεσα σε Διεθνείς Τράπεζες;

Επειδή φοβάμαι ότι τους ανθρώπους τους θυσιάζετε στους…αριθμούς θα θυμίσω, και Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους, εκείνο το λησμονημένο απόφθεγμα του Πρωταγόρα:

«πάντων χρημάτων μέτρον έστιν άνθρωπος…»

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 14:00 η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής κ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα.

Αναλυτικά: .....


1) Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ.έτους 2013.

2) Ορισμός δικηγόρου επί αγωγής Ιωάννη Δημητρακόπουλου του Δημ. κατά του Δήμου Τριφυλίας.

3) Καθορισμός όρων δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή κερκίδων γηπέδου Γαργαλιάνων» και ορισμός της αρχής που θα διενεργήσει τη δημοπρασία.

4) Επικύρωση αποτελεσμάτων κληρώσεων για την ανάδειξη Επιτροπών του Δήμου, οι οποίες απαρτίζονται από δημοτικούς υπαλλήλους.

5) Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση επί ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβασης αντιχαλαζικών κανονιών ηχοβολής ΕΛ.ΓΑ.

6) Άσκηση ή μη ένδικων μέσων επί προσφυγής των 

    α) Χωραΐτη Σπυριδούλας του Θεοδ.  και 
    β) Χωραΐτη Λευκής του Θεοδ. κατά του Δήμου Τριφυλίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική οδό Κόρινθου - Τρίπολης - Καλαμάτας αλλα και στην σήραγγα Ραψομάτη

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, θα εφαρμωστούν από την Δευτέρα 15-4-2013 και ώρα 09.00 έως την Παρασκευή (19-4-2013) και ώρα 16.00

Συγκεκριμμένα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από...........

την Χιλιομετρική θέση (χ/θ) 182,900 έως την χ/θ 184,600 (σήραγγα Ραψομάτη - κατεύθυνση προς Καλαμάτα), και παράκαμψη της κυκλοφορίας προς Καλαμάτα στον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Αθήνα (Ραψομάτη Α). Από τον κλάδο αυτό θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη contrafiow).
Στόχος των Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι η ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

Η κοινοπραξία κατασκευής «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.», υποχρεούται για την τοποθέτηση και συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (Κ.Ο.Κ.)

3. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.»

Kalamata Cup 2013


Ο Αθλητικός γυμναστικός Όμιλος Κυπαρισσίας "Μαίανδρος" συμμετέχει με 5 αθλήτριες στο φιλικό Αγώνα Αγωνιστικής Ρυθμικής Γυμναστικής που θα γίνει στις 12 - 13 - 14 Απριλίου στην Καλαμάτα στα πλαίσια του 21ου Διεθνούς κυπέλλου "Kalamata Cup 2013".

Οι Αθλήτριες είναι: Γκόγκα Ακριβή , Γρηγοροπούλου Κωνσταντίνα , Καλλιάνη Αφροδίτη , Παππά Νικολέττα , Χρονοπούλου Φωτεινή.
Προπονήτρια η κ. Δημητρακοπούλου Ματίνα.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Για τον Α.Γ.Ο.Κ. "Μαίανδρος"

Ο πρόεδρος

Αλέξης Παναγιωτόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/4
Αφίξεις αποστόλων

ΠΕΜΠΤΗ 11/4
09:00 - 22:00 Προπονήσεις
17:00 Τεχνική σύσκεψη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/04
10:30 Κλήρωση κριτών
11:40 - 13:00 Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών σε 2 όργανα - Α όμιλος
13:00 - 13:10 Επίδειξη Φ.Ο.Κ
13:10 - 13:30 Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων σε 1 όργανο
Γενικός αγώνας ομαδικού γυναικών σε 1 όργανο
13:30 - 13:50 Τελετή έναρξης
13:50 - 15:10 Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών σε 2 όργανα - Β όμιλος

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4
14:55 - 16:15 Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών σε 2 όργανα - B όμιλος
16:15 - 16:20 Επίδειξη νεανίδων
16:20 - 16:35 Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων σε 1 όργανο
Γενικός αγώνας ομαδικού γυναικών σε 1 όργανο
16:35 - 16:40 Επίδειξη νεανίδων
16:40 - 18:00 Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών σε 2 όργανα - A όμιλος


ΚΥΡΙΑΚΗ 14/4
10:00 - 12:00 Προπονήσεις
15:35 Κλήρωση κριτών
16:40 - 17:05 Τελικοί οργάνων ατομικού γυναικών (CIII) - Στεφάνι

17:05- 17:30 Τελικοί οργάνων ατομικού γυναικών (CIII) - Μπάλα

17:30 - 17:35 Επίδειξη νεανίδων
17:35 - 17:50 Τελικοί οργάνων ομαδικού γυναικών (C III) - 10 Κορίνες
Τελικοί οργάνων ομαδικού νεανίδων (C III) - 5 Στεφάνια
17:50 - 17:55 Επίδειξη νεανίδων
17:55 - 18:20 Τελικοί οργάνων ατομικού γυναικών (CIII) - Κορίνες

18:20 - 18:45 Τελικοί οργάνων ατομικού γυναικών (CIII) - Κορδέλα

18:45 - 18:55 Τελικοί οργάνων ομαδικού γυναικών (CIII) - 3 Μπάλες/2 Κορδέλες

18:55 - 19:30 Παρουσίαση Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας - Γκαλά

19:30 Απονομές

21:00 Αποχαιρετιστήριο δείπνο


ΔΕΥΤΕΡΑ 15/4
Αναχώρηση αποστολών

Σύσκεψη για την πρόληψη Πυρκαγιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Αύριο Σάββατο 13/04/2013 και ώρα 17.30 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Μεσσηνίας «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» (Διοικητήριο – 4ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα: ¨Μέτρα και δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.¨

Η εν λόγω σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο .......

προγραμματισμένης επίσκεψης κλιμακίου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αποτελούμενου από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη , τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Σωτήριο Γεωργακόπουλο και τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής υποστράτηγο Χαράλαμπο Αφάλη.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 11-4-2013 ]




Η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας για Δημοσιεύματα σχετικά με τον Πατέρα Χριστόφιλο Γεωργόπουλο

Με αφορμή δημοσιεύματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την απαγόρευση στον κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας π. Χριστόφιλο Γεωργόπουλο (κλίκ) να διατηρεί σελίδα κοινωνικής δικτυώσεως (facebook) επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα εξής:......

1. Το Διαδίκτυο, όπως και ὅλα τά μέσα του τεχνικού πολιτισμού, είναι καλό και ὠφέλιμο, εφ’ όσον χρησιμοποιείται σωστά και για καλούς σκοπούς. Ἀντίθετα μπορεί να προκαλέσει φοβερή ζημιά και σκανδαλισμό, εφ’ όσον χρησιμοποιείται κατά τρόπο ανάρμοστο ἠ και προκλητικό. Εάν αυτό είναι μία γενική αρχή, πολύ περισσότερο ισχύει για τους κληρικούς, των οποίων η παρουσία και οι ενέργειες πρέπει να παραδειγματίζουν και να οικοδομούν και όχι να σκανδαλίζουν και να γκρεμίζουν.

2. Βλέποντας την σελίδα του ως άνω κληρικού και διαβάζοντας δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με την απήχησή της σε θαυμάστριες και θαυμαστές, θεωρούμε ότι το περιεχόμενο της σελίδας αυτής και το επίπεδο της επικοινωνίας με τους φίλους της απάδει στην ιδιότητα του κληρικού και δή του μοναχού και προκαλεί πνευματικούς κινδύνους και ψυχική βλάβη και στον ίδιο και στους αναγνώστες του.

Γι’ αυτό και του εζητήσαμε να την καταργήσει. Να σημειωθεί ότι τούτο γίνεται για δεύτερη φορά. Πρό μηνών, μετά από παράπονα οικογενειάρχου για την αρνητική χρήση του facebook υπό του συγκεκριμένου κληρικού, του συστήσαμε να κλείσει την σελίδα του. Δυστυχῶς, παρά την υπόσχεσή του, συνέχισε και διηύρυνε τη διαδικτυακή δράση του.

3. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη περίπτωση κληρικού της Μητροπόλεώς μας, που έχει εκτεθεί στο διαδίκτυο, παρ’ ότι προφορικώς έχουμε επιστήσει την προσοχή των ιερέων μας σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου, θα προβούμε στην ἐκδοση ειδικής εγκυκλίου, με την οποία θα ορίζουμε τα δέοντα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Φιλιατρά: Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑ η αναπλαση της Δεκατεσσάρων. [ VIDEO ]

Πρίν πολύ λίγες μέρες δημοσιεύθηκε στο Φιλιατρά News η απόφαση για την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη των περιβαλλοντικών όρων για το έργο της συνολικής ανάπλασης της οδού δεκατεσσάρων προϋπολογισμού περίπου 500 χιλιάδων ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το έργο αφορά ΣΥΝΟΛΙΚΗ ανάπλαση ολόκληρης ........

της οδού Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά μέχρι την Εκκλησία Παναγία και οι εργασίες που θα περιλαμβάνονται σε αυτό είναι συνολική καθαίρεση του ασφαλτοτάπητα από το ξεκίνημα της οδού Δεκατεσσάρων (κατάστημα AGROLAND Αφοι Σταθόπουλοι) μέχρι τέλος της Δεκατεσσάρων (Οικία Σταθόπουλου) συνέχιση του μέχρι την Εκκλησία Παναγία.

Για το θέμα ζητήσαμε λεπτομέρειες από τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Παναγιώτη Τσίγγανο και κυρίως για το πότε θα ξεκινήσει.
Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά news ο κ. Τσίγγανος είπε ότι οι περιβαλλοντικοί όροι έχουν υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και ΄τώρα ο φάκελος του Εργου βρίσκεται στο περιφερειακό τεχνικό Συμβούλιο για έγκριση και από εκεί και μόλις ετοιμαστεί θα πάει για ένταξη στο ΕΕΤΑ (Κυκλικό ΕΣΠΑ της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σημείωσε ότι είναι ένα έργο που τρέχει για αστικές αναπλάσεις

Ερωτώμενος ο κ. Τσίγγανος για το αν υπάρχει προγραμματισμός για κάποιο άλλο έργο είπε ότι στις πόλεις μας υπάρχει έλλειψη υποδομών σε δίκτυα πριν από την αποκατάσταση δρόμων.
Τέθηκε το θέμα συνδέσεων του Βιολογικού καθαρισμού όπου ο κ Τσίγγανος είπε ότι ο εργολάβος ήδη ξεκίνησε συνδέσεις βιολογικού Καθαριασμού, ενώ προγραμματίζεται για δημοπράτηση το έργο συνδέσεων ύδρευσης προϋπολογισμού 100.000.
Κάλεσε τον κόσμο να συνδεθεί στο δίκτυο της αποχέτευσης προκειμένου ο βιολογικός να δουλέψει σωστά, και σε ότι αφορά το οικονομικό ο Δήμος μπορεί να διευκολύνει την καταβολή του ποσού με δόσεις. Το σημαντικό είναι να συνδεθούν με το δίκτυο της αποχέτευσης ώστε να μπορεί ο Βιολογικός να λειτουργήσει σωστά και έτσι όπως πρέπει.''



Φιλιατρά: 2ος Γύρος της Πόλης και 2ος Ποδηλατικός Γύρος






Αυξήσεις στα πρόστιμα και φυλακίσεις φέρνει ο καινούριος ΚΟΚ

Αυξήσεις στα πρόστιμα φέρνει ο καινούριος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών. Μεταξύ άλλων, διπλασιάζεται, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται σε επαγγελματία οδηγό όταν...
εντοπίζεται να οδηγεί αυτοκίνητο φορτηγό ή λεωφορείο χωρίς να κατέχει δίπλωμα, ενώ καθορίζεται διοικητικό πρόστιμο 20 ευρώ για κάθε ένα από τα δικαιολογητικά που δεν έχει ο οδηγός αντί του ισχύοντος προστίμου των 20 ευρώ για το σύνολό τους.

Επίσης, επανέρχεται παλαιά διάταξη του ΚΟΚ με την οποία.........

προβλέπεται ότι αυτός που οδηγεί χωρίς δίπλωμα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έναν έως δώδεκα μήνες και με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων ευρώ.
Ειδικότερα οι αλλαγές είναι οι εξής:
- Μειώνονται τα χρηματικά ποσά για την αρχική χορήγηση (από 110 € σε 90 €), ανανέωση (από 90 € σε 70 €) και έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, καθώς και για τη χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (από 70 € σε 40 €). Επίσης με σκοπό τη μείωση γραφειοκρατικών διαδικασιών, ορίζεται ότι η αμοιβή για την πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση καταβάλλεται από τους πολίτες απευθείας στους γιατρούς και όχι μέσω των Υπηρεσιών Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, όπως ισχύει σήμερα.

- Τροποποιούνται τα άρθρα 94 και 95 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2006/126/ΕΚ, προκειμένου να εισαχθούν οι νέες κατηγορίες αδειών οδήγησης συμπεριλαμβανομένης και της κατηγορίας των μοτοποδηλάτων (ΑΜ). Επίσης ορίζεται η ισχύς όλων των κατηγοριών αδειών οδήγησης με διάρκεια τα δεκαπέντε έτη (μοτοσικλέτες, κατηγορία Β' οδήγησης) που θα ανανεώνονται μετά από ιατρικές εξετάσεις.
- Επανέρχεται η παλαιά διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο άρθρο 94, που ίσχυε πριν την έκδοση του Ν. 3904/2010 (Α’ 218), με την οποία προβλέπεται ότι αυτός που καταλαμβάνεται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων ευρώ (200,00 €), λόγω της σοβαρότητας της παράβασης και για λόγους διασφάλισης της οδικής ασφάλειας. Επίσης σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις προβλέπεται και η αφαίρεση για 30 ημέρες της κατεχόμενης άδειας οδήγησης. Με τις παραπάνω ποινές τιμωρούνται και όσοι καταλαμβάνονται να οδηγούν μοτοποδήλατο στερούμενοι της σχετικής άδειας οδήγησης.

- Διπλασιάζεται, από 200 € σε 400 €, το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται σε επαγγελματία οδηγό όταν καταλαμβάνεται να οδηγεί αυτοκίνητο φορτηγό ή λεωφορείο χωρίς να κατέχει το κατάλληλο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας και αφαιρείται η άδεια οδήγησής του, εφόσον υπάρχει, για 30 ημέρες.
- Συμπληρώνεται το άρθρο 100 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τα έγγραφα που θα πρέπει κάθε οδηγός να φέρει όταν οδηγεί οποιοδήποτε όχημα και καθορίζεται διοικητικό πρόστιμο 20 € για κάθε ένα από τα ελλείποντα δικαιολογητικά αντί του ισχύοντος προστίμου των 20 € για το σύνολό τους.
- Προβλέπεται η συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο υπουργείο, η οποία αναλαμβάνει την προετοιμασία βελτίωσης και τροποποίησης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στο σύνολό του.

skai.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΣΑΪ
Η κα Σιδηροπούλου περιέγραψε με συνταρακτικές λεπτομέρειες την ώρα των δολοφονιών
Η εισαγγελέας έδειξε εγκέφαλο και δολοφόνους


Καταπέλτης ήταν χθες η εισαγγελέας Δέσποινα Σιδηροπούλου κατά ..........

την αγόρευσή της στην πολύκροτη δίκη της διπλής ανθρωποκτονίας, πατέρα και γιου Μεσάι. Η εισαγγελέας απέδωσε στον 50χρονο κατηγορούμενο το ρόλο του αρχηγού, ενώ περιέγραψε τη στιγμή της δολοφονίας, λέγοντας ότι ο Αλβανός «Νίκο» πυροβόλησε τον 35χρονο Φελίμ Μεσάι ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει, καθήλωσε το 2,5 ετών αγοράκι στο κάθισμα του συνοδηγού και ο 24χρονος νεαρός έκοψε το λαιμό του με μαχαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ενδιαφέρον για την ΠΟΠ «ελιά Καλαμάτας» με αφορμή την ενδοελληνική διαμάχη για την επέκτασή της ή μη.
Ιστοσελίδα παγκοσμίου εμβέλειας για τον ελαιοκομικό τομέα προβάλλει το θέμα. Πρωτοβουλία για σύσκεψη από το Δήμο Καλαμάτας για ελιά και ελαιόλαδο ΠΟΠ, σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις.
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΑΝΕΡΓΙΑ-ΕΦΙΑΛΤΗΣ! Νέο ρεκόρ τον Ιανουάριο στο 27,2%, ενώ και στην Πελοπόννησο ξεπέρασε το 23%. Και το μέλλον αόρατο, αφού τα στοιχεία σοκάρουν!
• ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ εκτάκτου ανάγκης η Τρίπολη για τα σκουπίδια, με απόφαση του Πέτρου Τατούλη, μετά από αίτημα του Δήμου Τρίπολης! Υγειονομική βόμβα η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
• Η COSTA NAVARINO μεταξύ των καλύτερων επιχειρήσεων για το εργασιακό τους περιβάλλον σύμφωνα με έρευνα των «Best Workplaces 2013».
• ΦΙΛΙΑΤΡΑ: Σκουπιδαριό-πρόκληση στους δρόμους!
• ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Νέα διευρυμένη σύσκεψη στην Εισαγγελία την ερχόμενη Πέμπτη.
• ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με πολλές αιχμές από τη Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!