Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η αλήθεια για τις αποκλειστικές Νοσοκόμες

Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο ότι, ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που σημειώθηκαν στο χώρο του νοσοκομείου και, κατά επέκταση, αυτά που ακούστηκαν και ειπώθηκαν από διάφορους αναρμόδιους για το επάγγελμα των αποκλειστικών αδελφών νοσοκόμων, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1) Η αμοιβή καθώς .......

και το ωράριο των αποκλειστικών αδελφών νοσοκόμων καθορίζεται από τα αρμόδια υπουργεία και καμία ανάμειξη δεν έχει σε αυτό ο Σύλλογος των Αποκλειστικών Νοσοκόμων (δουλεύουμε με τιμές του 2010).

2) Οι αποκλειστικές/αποκλειστικοί νοσοκόμοι που υπάγονται στο χώρο του νοσοκομείου έχουν πτυχίο Νοσηλευτικής, που σημαίνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μπλοκ αποδείξεων ή υγειονομικού ελέγχου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

3) Απαγορεύεται με υπουργική απόφαση οποιαδήποτε αλλοδαπή ή ημεδαπή (παράνομη) να εργάζεται στο χώρο του νοσοκομείου ως αποκλειστική νοσοκόμα χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι η ύπαρξη αυτών των ατόμων (παράνομων ατόμων) στο χώρο του νοσοκομείου μόνο ζημιά μπορεί να επιφέρει, γιατί δεν έχουν οποιοδήποτε υγειονομικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία ή, κατά επέκταση, για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Λόγω της άγνοιας της νοσηλευτικής φροντίδας προκαλούν προβλήματα στην υγεία των ασθενών, καθώς δε γνωρίζουν τους απαραίτητους νοσηλευτικούς χειρισμούς. Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε τόσο η διοίκηση όσο και η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου στέκεται στο πλευρό μας και τους ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση,
Ο Σύλλογος Αποκλειστικών Αδελφών Νοσοκόμων «Η Αλληλεγγύη»

ΠΛΑΤΗ: ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Γιατί αν περίμεναν από τον Δήμο Τριφυλίας......

Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μόνοι μας για τη βελτίωση του χωριού μας συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Πολλά και σπουδαία έργα έχουμε κάνει όπως (μάντρες, βάψιμο πορτών, καθαριότητα κ.α.)
Πολλοί έρχονται εθελοντές για να βοηθήσουνε ή να προσφέρουνε τα υλικά για την πραγματοποίηση του έργου. Στη προσπάθεια μας αυτή δεν συμμετέχουνε μόνο οι ντόπιοι. Μεγάλη είναι και η βοήθεια των συγχωριανών μας που ζούνε στην Αθήνα.

Μέσα από το blog του χωριού μας θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Το επόμενο βήμα είναι η επισκευή της .......

παιδικής χαράς. Εδώ απευθυνθήκαμε στο δημαρχείο της Κυπαρισσίας και οφείλω να ομολογήσω ότι με χαρά δέχθηκαν τις προσφορές λέγοντάς μου ότι το έργο θα γίνει.

Το πιό σπουδαίο όμως έργο που έχουμε βάλει σα στόχο στο χωριό μας, είναι η αλλαγή της σκεπής στην κεντρική εκκλησία του χωριού μας. Η σκεπή έχει σοβαρά προβλήματα και μόνο μία νέα θα μπορέσει να κρατήσει την εκκλησία μας στεγανή και ασφαλή. Σας καλούμε να βοηθήσετε το χωριό μας και σε αυτό το μεγάλο και δύσκολο έργο .

Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες ας επικοινωνήσει μαζί μου ή ας στείλει μήνυμα στο e – mail που υπάρχει στο blog.

Δείτε μερικά από τα έργα μας:

1) Σκεπάστηκε το φρεάτιο στο πίσω μέρος της βρύσης στα αλώνια. Το συγκεκριμένο φρεάτιο ήτανε πρόχειρα σκεπασμένο με αποτέλεσμα να μπαίνουν διάφορα αντικείμενα στο νερό. Τώρα σφραγίστηκε και ασφαλίστηκε.

2) Βάψιμο εξωτερικών πορτών στο κοινοτικό γραφείο.

Στις συγκεκριμένες πόρτες με το πέρασμα του χρόνου είχε φύγει το χρώμα τους και η σκουριά είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της. Χάρη στους εθελοντές (που έβαλαν και τα χρώματα) οι πόρτες τώρα είναι σαν καινούργιες.

3) Καθαρίστηκε από τα χορτάρια η μάντρα στην παιδική χαρά.

Καθαρίστηκε από τον ιδιοκτήτη η μάντρα στο κάτω μέρος της παιδικής χαράς.

4) Καθαρισμός του ηρώου. Όπως ξέρετε το ηρώο μας ήτανε σε άσχημη κατάσταση, όμως χάρη στην προθυμία εθελοντών (που έβαλαν και τα υλικά) τώρα είναι καθαρό όπως και η γύρω περιοχή του.

5) Γκρέμισμα και χτίσιμο στο πάνω μέρος της μάντρας στο Αγ. Αθανάσιο. Η συγκεκριμένη μάντρα είχε πάρει επικίνδυνη κλίση και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να γκρεμιστεί. Όλοι δώσανε χρήματα και τώρα έγινε νέα μάντρα σταθεροποιώντας και το έδαφος.

















Πλάτη Καναλουπού

«Ξανανοίγω το προφίλ μου κι ας με φτάσουν και στην ηλεκτρική καρέκλα»… δηλώνει ο π. Χριστόφιλος!

Την απόφαση του να επανενεργοποιήσει το προφίλ αγνοώντας την εντολή αλλά και την σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Τριφυλίας -κοινοποίησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής του στο Facebook ο π. Χριστόφιλος Γεωργόπουλος.

Ο ιερέας από την Ηλεία δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει το δικό του δρόμο θεωρώντας ότι δεν έχει διαπράξει κανένα κακό και ότι έχει την συνείδηση του καθαρή…

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει…

«ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΡΧΟΜΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ .ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΟΝ 14 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ Κ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ…»

Είναι περιττό να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση του νεαρού ιερωμένου τυγχάνει θετικότατων σχολίων από τους χιλιάδες ανά την Ελλάδα φίλους του που δηλώνουν για μια ακόμα φορά την υποστήριξη τους προς το πρόσωπο του όπως συμβαίνει ήδη τα τελευταία 24ώρα…

patris News

Πριν το Πάσχα ξεκινούν τα έργα - Μέχρι την Πάτρα σε α' φάση η Ολυμπία Οδός

Μέσω ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ των εταιρειών παραχώρησης των οδικών αξόνων και του ελληνικού δημοσίου ξεκινούν εκ νέου οι κατασκευαστικές εργασίες στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους (Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ε-65), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπεγράφη συμφωνία με τους .....

παραχωρησιούχους να επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα πριν το Πάσχα. Το πλήρες πρόγραμμα ανάπτυξης των έργων στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους, που έχουν παγώσει εδώ και δύο χρόνια, θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

BEST TV

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [12 - 4 - 2013 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνεχίζονται οι αγορεύσεις δικηγόρων στη μεγάλη δίκη

«Νίκο»: Ήμουν «δοσμένος» και μπορούσα να κάνω τα πάντα


Με την ανάλυση των ισχυρισμών των κατηγορουμένων, από τους ..........

συνηγόρους υπεράσπισης, προκειμένου να αντικρουσθεί η πρόταση της εισαγγελέως, συνεχίσθηκε χθες για μια ακόμη ημέρα, η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη διπλή δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι. Η δίκη ξεκίνησε νωρίς το πρωί και συνεχίσθηκε μέχρι τις 9.00 το βράδυ, σε μια εξαντλητική διαδικασία ενώ η εκδίκαση της διεκόπη, για τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑΝΕ οι μεγάλοι οδικοί άξονες πριν από το Πάσχα. Την ανακοίνωση συμφωνίας με τους Παραχωρησιούχους έκανε χθες η ηγεσία του ΥΠ.ΑΝ.
Σε πρώτη φάση του «κούρεμα» της Ολυμπίας Οδού σημαίνει έργα μέχρι την Πάτρα.
Αντιδράσεις σε Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησο που ζητούν ολοκλήρωση μέχρι την Τσακώνα, επιδιώκοντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό, του οποίου ζητούν την παρέμβαση.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• «ΟΞΥΓΟΝΟ» για τη Μεσσηνία η επαναλειτουργία του στρατοπέδου Παπαφλέσσα. Διπλή γιορτή χθες με την Ανασύσταση του ηρωϊκού 9ου Συντάγματος Πεζικού-Γιαννιτσά και της Ορκωμοσίας Νεοσυλλέκτων. Καθοριστική η συμβολή Σαμαρά, όπως αναγνώρισαν Μητροπολίτης, δήμαρχος Καλαμάτας, εκπρόσωποι φορέων και Μεσσήνιοι όλων των παρατάξεων.
• ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΣτΕ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και σε δασικές εκτάσεις – Απορρίφθηκαν προσφυγές.
• ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του τ. δημάρχου Καλαμάτας Γ. Κουτσούλη για το θέμα της ΜΟΛΑΚ με επικρίσεις κατά του δημάρχου Παν. Νίκα.
• ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΜΕΣΣΗΝΗ και όχι μόνο… συμμετέχουν στην εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It 2013» καθαρίζουν παραλίες και πάρκα.
• Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Τριφυλίας και Ολυμπίας ανάγκασε παπά να «εξαφανίσει» το προφίλ από το facebook προκαλώντας αντιδράσεις. Τι απαντά η Μητρόπολη.
• Ο ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ηθοποιός Μπίλι Ζέιν, με Μανιάτικες ρίζες έφτιαξε εταιρεία που θα εισάγει στην Αμερική ελαιόλαδο από τη Μάνη και την Πελοπόννησο.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!