Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση για τα σχόλια στο Φιλιατρά News


Από την ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News ανακοινώνεται ότι από απόψε στις 12 το βράδυ η δυνατότητα του σχολιασμού ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
Στο εξής οι δημοσιεύσεις θα είναι σκέτες, ΧΩΡΙΣ σχόλια από τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΧΑΪΛΙΚΙΑ. Δεν θα την πληρώσουμε εμείς για εσάς.
ΤΕΛΟΣ.

Όποιος θέλει σχόλια, μας στέλνει E-mail στο Filiatranews@gmail.com
με ονοματεπώνυμο και Τηλέφωνο Αλλιώς δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΚΤΟ

Η Ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ....

Εσείς μας φέρατε σε αυτό το σημείο, γευτείτε τώρα τους καρπούς των κόπων σας.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις αγροτών για τα εικονικά τιμολόγια

Συνεχίσθηκαν και χθες οι καταθέσεις και οι απολογίες αγροτών και εμπόρων της Τριφυλίας και της Πυλίας για τη μεγάλη υπόθεση των εικονικών τιμολογίων και την παράνομη είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ από πώληση αγροτικών προϊόντων, η οποία απασχόλησε έντονα τον προηγούμενο χρόνο, όχι μόνο τη Μεσσηνία, αλλά το πανελλήνιο.
Χθες, ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα, παρουσιάσθηκαν .........

ένας αγρότης και ένας έμπορος, ενώ προθεσμία για να απολογηθούν αύριο και μεθαύριο πήραν άλλοι δύο αγρότες.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή προφυλακίσθηκε αγρότης από την Τριφυλία για εμπλοκή στην υπόθεση με τα εικονικά τιμολόγια. Συνολικά από την Εισαγγελία Καλαμάτας έχει ασκηθεί δίωξη σε 23 αγρότες, ενώ ως εγκέφαλοι του κυκλώματος που δρούσε σχεδόν στη μισή Ελλάδα έχουν προφυλακισθεί δύο Αθηναίοι και ένας έμπορος από τη Θεσσαλονίκη.

Εικονικά τιμολόγια
Η υπόθεση απασχόλησε μήνες ολόκληρους το ΣΔΟΕ και στα τέλη του Μαΐου πέρυσι, μετά από συνεργασία με τις αρχές αγρότη της Τριφυλίας, ο οποίος όμως επίσης έχει προφυλακισθεί, στήθηκε επιχείρηση και συνελήφθησαν δύο άτομα που με αυτοκίνητο κατευθύνονταν στην Κυπαρισσία. Συγκεκριμένα, ένας 53χρονος και ένας 48χρονος από την Αθήνα, οι οποίοι είχαν πλαστές ταυτότητες και κυκλοφορούσαν με τα ψεύτικά επώνυμα Καραγιώργου και Χατζηπαναγιώτου.
Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν μπλοκ πλαστών τιμολογίων, από τα οποία τα πέντε είχαν χρησιμοποιηθεί. Τα τιμολόγια που είχαν κοπεί ξεπερνούσαν σε αξία το 1,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εμφανίζονταν ως έμποροι αγροτικών προϊόντων σε εταιρεία με έδρα τον Ταύρο Αττικής, η οποία, ωστόσο, ποτέ δεν υπήρξε και δε βρήκε το ΣΔΟΕ.
Οι δύο απατεώνες συνελήφθησαν και, όπως έχει αποκαλύψει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, στο κόλπο συμμετείχαν και δεκάδες αγρότες, οι οποίοι εισέπρατταν την επιστροφή ΦΠΑ για λογαριασμό των απατεώνων, έχοντας το δικό τους μερίδιο κέρδους.
Ο έλεγχος των τελευταίων ετών είχε αποδείξει απάτη που ξεπερνούσε τα 10 - 15.000.000 ευρώ.
Παράλληλα, έχει συλληφθεί 41χρονος έμπορος από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Νέες απολογίες
Χθες απολογήθηκε ένας έμπορος από την Τριφυλία, ο οποίος, όπως είπε ο συνήγορός του Χρήστος Χρυσός, κατηγορείται για αποδοχή εικονικών τιμολογίων με τζίρο περίπου 500.000 ευρώ και επιδιωκόμενο όφελος από το ΦΠΑ περίπου 55.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως σημείωσε, ο 41χρονος έμπορος από τη Θεσσαλονίκη όφειλε στον πελάτη του χρήματα και του είχε πει πως ο μόνος τρόπος εξόφλησής του ήταν μέσω τιμολογίων. Ο πελάτης του, όμως, δεν προχώρησε στην εκταμίευση των χρημάτων από τα εν λόγω τιμολόγια, καθώς κάτι δεν του «πήγαινε καλά», χωρίς ωστόσο να γνωρίζει πως ήταν πλαστά.
Επίσης ο αγρότης από την Πυλία κατηγορείται για αποδοχή εικονικών τιμολογίων, με τζίρο που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ και επιδιωκόμενο όφελος από ΦΠΑ περίπου 110.000 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι άλλος αγρότης τού έδωσε τα τιμολόγια έναντι οφειλής.
Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, σήμερα το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την προφυλάκιση ή μη του εμπόρου και του αγρότη.

Θάρρος

Επιμένει για ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού το Περιφερειακό Συμβούλιο

ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΔΑ
Επικαιροποίησε την απόφασή του για Ολυμπία Οδό το Περιφερειακό

Την απόφασή του για την Ολυμπία Οδό επικαιροποίησε χθες κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, μετά τα νέα δεδομένα, καθώς ο δρόμος θα σταματήσει στη Πάτρα. Όλες οι παρατάξεις διαφώνησαν με την προοπτική αυτή, τονίζοντας ότι ο δρόμος πρέπει να ολοκληρωθεί όπως έχει σχεδιασθεί και να καταλήξει στην Τσακώνα.
Επίσης, το ..........

Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε για τη σύνταξη υδρογεωλογικής μελέτης για τη Νέδα και την ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου.

Ολυμπία Οδός

Προ ημερησίας διάταξης, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου ζήτησε την επικαιροποίηση της απόφασης του συμβουλίου για την Ολυμπία Οδό, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή που τέθηκε η υποψία ότι μπορεί να αλλάξει το φυσικό αντικείμενο ολοκλήρωσης του έργου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει θέσει την αδιαπραγμάτευτη θέση της, καθώς είναι ένας άξονας που εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της.
«Οι τελευταίες ανακοινώσεις δείχνουν ότι υπάρχει φόβος ο δρόμος να σταματήσει στην Πάτρα. Ο οδικός αυτός άξονας πρέπει να καταλήξει οπωσδήποτε στην Τσακώνα, γιατί μόνο τότε είναι διευρωπαϊκός και δεν υπάρχει καμία περίπτωση κανείς να στερήσει την ανάπτυξη από τον τόπο μας. Η μείωση φυσικού αντικειμένου θα οδηγήσει την Περιφέρεια σε όλες τις δομές της Ευρώπης, καθώς λάθη δεν έχουν γίνει μόνο από την ελληνική πλευρά, αλλά και αυτή των εταίρων», κατέληξε η κα Νικολάκου.

Με την πρόταση συμφώνησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Δράκος, ο οποίος τόνισε πως δε «νοείται άξονας κουτσός, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί διευρωπαϊκός ένας άξονας που θα μείνει στη μέση». Με στεντόρεια φωνή δε, δήλωσε πως η Περιφέρεια πρέπει να αναγκάσει την Πολιτεία να δει το θέμα και να μην το αφήσει να χρονίσει.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας, Νίκος Γόντικας, δε συμφώνησε με το ψήφισμα, τονίζοντας ότι τα έργα αυτά πρέπει να κατασκευάζονται από ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα που θα κατέχει τα μέσα και τα υλικά κατασκευής.
Ο επικεφαλής της β΄ ελάσσονος μειοψηφίας, Νίκος Πατσαρίνος, ξεκίνησε λέγοντας πως «φτάσαμε στο σημείο η Ολυμπία Οδός να μη φτάνει στην Ολυμπία», υπογραμμίζοντας ότι τελικά οι παραχωρήσεις ΣΔΙΤ «μπάταραν υπέρ των μεγαλοκατασκευαστών».
Καταλήγοντας συμφώνησε με κάθε είδους κινητοποίηση που θα αποφασισθεί, μέχρι τα έργα να φτάσουν στην Τσακώνα.
Για σημαντικό έργο μίλησε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος, Λάμπρος Μπούκλης, ο οποίος, όμως, έθεσε περιβαλλοντικά ζητήματα, ιδιαίτερα για την περιοχή της Ηλείας.

Τατούλης: «Δεν υποχωρούμε»

Κλείνοντας τη συζήτηση ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο στέκεται για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας ότι, ανεξάρτητα από τις προσεγγίσεις που γίνονται από τις παρατάξεις, υπάρχει σύμφωνη γνώμη για τα μεγάλα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Ακολούθως, σημείωσε ότι είναι σε επαφή με τους περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, υπογραμμίζοντας πως το ψήφισμα που θα εκδοθεί τώρα πρέπει να είναι πολύ αυστηρό και με το σκεπτικό πως οποιαδήποτε παρερμηνεία της βούλησης και της θέλησης της Περιφέρειας αποτελεί «αιτία πολέμου», και μια τέτοια απόφαση θα προσβληθεί στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.
«Η μη ολοκλήρωση έρχεται σε αντίθεση με τους υπάρχοντες κανονισμούς της ευρωπαϊκής επιτροπής. Είναι ευρωπαϊκό δίκτυο και θεωρείται ότι θα είναι ολοκληρωμένο μόνο όταν θα ολοκληρωθεί όλο το φυσικό αντικείμενο», σχολίασε ο κ. Τατούλης, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχουν περιβαλλοντικά προβλήματα και η περιβαλλοντική μελέτη είναι εγκεκριμένη.

Νέδα - Διοικητήριο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε και για τη σύνταξη από την Αναπτυξιακή Εταιρεία υδρογεωλογικής μελέτης, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
Ο ποταμός Νέδα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και την υδατοπαροχή του ρέματος, εμφανίζει έντονες διαβρώσεις των πρανών και υποσκαφή της όχθης του. Επίσης παρουσιάζει συσσωρεύσεις όγκου φερτών υλικών (αμμοχάλικου), που δημιουργούν μαιανδρισμούς στην πορεία του ποταμού, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος καταστροφής της όχθης και εκτροπής του σε ιδιοκτησίες, θερμοκήπια, κτήρια και δημόσια έργα. Για την αποφυγή των επικίνδυνων αυτών φαινομένων απαιτούνται έργα όπως η θωράκιση της όχθης με φυσικούς ογκόλιθους και η απομάκρυνση από την κοίτη ποσοτήτων φερτού υλικού (αμμοληψία).
Για τα έργα αυτά απαιτείται η σύνταξη σχεδίου Υδρογεωλογικής – Περιβαλλοντικής Οικοανάπτυξης, που θα αφορά τμηματική οριοθέτηση μήκους 2 χλμ. επιλεγμένων προβληματικών θέσεων του ποταμού και στο οποίο θα προβλέπονται οι παρεμβάσεις που απαιτούνται στην κοίτη και την όχθη του.
Επίσης στην Αναπτυξιακή Εταιρεία ανατέθηκε και η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου, με προϋπολογισμό 20.000 ευρώ.
Το κτήριο αυτή τη στιγμή υστερεί σε ό,τι αφορά την ενεργειακή και περιβαλλοντική προστασία. Με την ενεργειακή επιθεώρηση του κτηρίου θα μπορέσει να γίνει η ενεργειακή του κατάταξη, να καθοριστούν οι προτάσεις και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και να εφαρμοστούν.
Σκοπός των μέτρων αυτών θα είναι η εξασφάλιση λειτουργίας του κτηρίου με τον πιο ασφαλή, αξιόπιστο και οικονομικό από άποψη:
-απαραίτητης στεγανότητας, θερμομόνωσης και ηχομόνωσης
-βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και καθημερινής διαχείρισης των κτηρίων
-δημιουργίας συνθηκών θερμικής άνεσης
-δημιουργίας συνθηκών άνεσης και ευεξίας (σκίαση– ηλιοπροστασία) για τις ώρες διαμονής σε εργασιακούς χώρους.

Θαρρος

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Την Κυριακή που πέρασε ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις των Δημοτικών σχολείων των Φιλιατρών στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία. Οι επισκέψεις οργανώθηκαν μετά από συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης και των Συλλόγων Γονέων του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών.

Τα παιδιά και τους γονείς που τα συνόδευαν καλωσόρισε η Πρόεδρος.......

της Επιχείρησης κ. Βιβή Παντελάκη η οποία τους μίλησε για τις δραστηριότητες της Κοινωφελούς που απευθύνονται στα παιδιά. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Εργαστηρίου από το ζωγράφο κ. Νίκο Ζαχαρίου ο οποίος εξήγησε στα παιδιά τις δραστηριότητες του Εικαστικού. Στη ξενάγηση τους έδειξε έργα συνομηλίκων τους που είχαν κάνει στη ζωγραφική, το κολάζ, τη χαρακτική, τις μάσκες και την κεραμική. Στους ενήλικες έκανε εντύπωση το τμήμα της αγιογραφίας στο οποίο οι συμμετέχοντες διδάσκονται τον παραδοσιακό τρόπο αγιογραφίας της Κρητικής και Μακεδονικής Σχολής.

Όταν τελείωσε η ξενάγηση τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου έκαναν κολάζ – ψηφιδωτό. Για ψηφίδες χρησιμοποίησαν κομμάτια χαρτιού που τα παιδιά του Εικαστικού είχαν ζωγραφίσει και κόψει. Στα παιδιά του 2ου και 3ου Δημοτικού διαβάστηκε ένα ποίημα για την Άνοιξη και στη συνέχεια κλήθηκαν χρησιμοποιώντας μόνο τα βασικά χρώματα για να φτιάξουν τα χρώματα που ήθελαν, να ζωγραφίσουν την εικόνα που φαντάστηκαν ακούγοντας το ποίημα. Και στις δύο περιπτώσεις οι δημιουργίες των παιδιών κάτω από τις εικαστικές οδηγίες του κ. Νίκου Ζαχαρίου ήταν υπέροχες.

Και από τα τρία σχολεία διατυπώθηκε το αίτημα να δημιουργηθεί ένα τμήμα ζωγραφικής ή κεραμικής από το επόμενο σχολικό έτος στα Φιλιατρά. Η Κοινωφελής Επιχείρηση στοχεύει αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό της να υπάρξουν τμήματα και στις άλλες δύο μεγάλες πόλεις του Δήμου. Επισκέψεις στο Εικαστικό Εργαστήρι μπορούν να γίνουν μετά το Πάσχα και από άλλα σχολεία της Τριφυλίας αν το ζητήσουν.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΣΚΕΥΗ

Μια κατάρα γι΄ αυτούς ....................................

Μια κατάρα γι΄ αυτούς που τόλμησαν να υποδυθούν τον Ιησού Χριστό!


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η μικρή μας οθόνη θα κατακλυστεί με ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου ιδιαίτερα την μεγάλη εβδομάδα που πλησιάζει.
Πολλοί από αυτούς που υποδύθηκαν τον Ιησού δεν κατάφεραν ........

να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους και μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που έφτασαν να μιλούν για μια «κατάρα» που κατατρέχει τους «κινηματογραφικούς θεανθρώπους.
«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Βασίλη Γεωργιάδη (1975)
Ο πρωταγωνιστής της ελληνικής σειράς Αλέξης Γκόλφης μετά το τέλος της δεν μπόρεσε να ξαναβρεί ποτέ δουλειά. Τον Αύγουστο του 2007 τον βρήκε ο θάνατος, στην πλατεία Κολιάτσου όπου ζούσε καθώς ήταν άστεγος. Παρέμεινε για δύο μήνες στο νεκροτομείο καθώς δεν βρέθηκε κανείς να αναγνωρίσει το πτώμα του άτυχου ηθοποιού.
«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι (1977)

Ο πρωταγωνιστής Ρόμπερτ Πάουελ, κάθε άλλο παρά κερδισμένος βγήκε. Αν και όλοι συμφώνησαν, ότι ενσάρκωσε εκπληκτικά τον Ιησού, η καριέρα του καταστράφηκε καθώς η εικόνα του συνδέθηκε τόσο έντονα με τον Θεάνθρωπο που κανένας παραγωγός δεν τον ήθελε για άλλο ρόλο.
«Τα Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον (2004)
Το πιο πρόσφατο αλλά και το πιο θρίλερ κινηματογραφικό εγχείρημα προσέγγισης της ζωής του θεανθρώπου ήταν αναμφίβολα «Τα Πάθη» που προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση. Τα πάθη του πρωταγωνιστή ήταν πολλά, αφού ο Τζιμ Καβίτζελ εκτός του ότι έβγαλε τον ώμο του στο σταυρό και υπέφερε από υποθερμία και πνευμονία, χτυπήθηκε δύο φορές από κεραυνό!

Πολλοί ήταν εκείνοι που υποδύθηκαν τον Χριστό και το πλήρωσαν ακριβα.
Χειρότερη ήταν η εξέλιξη του Τζέφρι Χάντερ, του Ιησού στην επανέκδοση της ταινίας "Ο Βασιλεύς των βασιλέων" το 1961.Ενώ ως τότε είχε μια πολύ καλή πορεία, μετά τον Χριστό έγινε ένας από τους πρώην λαμπερούς νέους ηθοποιούς των ΗΠΑ που μετακόμισαν στις ευρωπαϊκές ταινίες. Ήταν μόλις 33 ετών.
Εννιά χρόνια μετά σκοτώθηκε πέφτοντας μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Πέτρος Τατούλης: Υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το τεκμήριο της αθωότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους

«Το μεγάλο πρόβλημα της κρίσης δεν θα λυθεί με ακραίες συμπεριφορές εκτός της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατικής διαδικασίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος της αυτοδίκαιης αργίας των δημοσίων υπαλλήλων στην περίπτωση παραπομπής και μόνο σε πειθαρχικά όργανα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2013.

«Είναι ψέμα ότι η συγκεκριμένη πολιτική είναι απότοκη των μνημονιακών .........

πολιτικών ∙ αντίθετα, πρόκειται για δέσμευση που απορρέει μέσα από το νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα» τόνισε ο Περιφερειάρχης και στάθηκε ιδιαίτερα στο τεκμήριο αθωότητας που αποτελεί τη βασική αρχή όλων των φιλελεύθερων συνταγμάτων, όπως τόνισε, και η οποία δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κανένα.
Πρόταση του Περιφερειάρχη, η οποία υπερψηφίστηκε, ήταν η τροποποίηση του Νόμου 4093/2012 ούτως ώστε να ισχύσουν οι ασφαλιστικές δικλείδες του τεκμηρίου της αθωότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξα πολύ προσεκτικός για αντίστοιχα θέματα, αναλαμβάνοντας προσωπικό ρίσκο και δέχθηκα προσωπική και οικογενειακή επίθεση από πολιτικά κόμματα, τα οποία ανέλαβαν το ρόλο του φυσικού δικαστή και του εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι προστατεύω επίορκους. Τα ίδια κόμματα τώρα τηρούν σιγή ιχθύος καταδεικνύοντας εμφανή ασυνέπεια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι η υπεράσπιση από την Περιφέρεια της τήρησης των νόμων, ακόμα και αν είναι σκληροί, καταδεικνύει την πίστη της στην πολιτική προστασίας από ανεύθυνες και ακραίες απόψεις.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης κράτησε υπεύθυνη στάση όπως στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων αορίστου χρόνου και υπερασπίστηκε από την πρώτη στιγμή τους δημόσιους υπαλλήλους και μάλιστα σε μια αποδεκατισμένη δημόσια διοίκηση, όπως ποτέ μέχρι σήμερα, παράγοντας ωστόσο τεράστιο έργο.

Κυπαρισσία: Ποδοσφαιρικός αγώνας για αγορά υγειονομικού υλικού για το Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας)




Σύσκεψη για την αγορά αμνοεριφίων στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Αύριο Τετάρτη 24/04/2013 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Μεσσηνίας «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» (Διοικητήριο – 4ος όροφος) θα.......

πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αμνοεριφίων κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Φιλιατρά: 2η Ημερίδα Στίβου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ημερίδα στίβου στο νέο γήπεδο Φιλιατρών. Οι αγώνες απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών που κατοικούν στο δήμο Τριφυλίας.
Αγωνίσματα ανα κατηγορία:.....

ΝΗΠΙΑ: 50Μ
Α - Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ:50Μ

Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ:50Μ, 400Μ, ΜΗΚΟΣ, ΜΠΑΛΑΚΙ

Ε-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ:60Μ, 600Μ, ΜΗΚΟΣ, ΜΠΑΛΑΚΙ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ -ΛΥΚΕΙΟ:100Μ, 800Μ, ΜΗΚΟΣ, ΜΠΑΛΑΚΙ

Τα παιδιά θα αγωνιστούν σε ένα αγώνισμα και θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές αν θα λάβουν μέρος και σε δεύτερο.
Οι αγώνες ξεκινούν στις 11π.μ
Οι εγγραφές μία ώρα πριν 10-11π.μ. στη γραμματεία των αγώνων

To Χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 22-4-2013 ]




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Απριλίου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πολιτικό παραμορφωτικό καθρέφτισμα και πλήγμα στην εικόνα Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και ΝΟΔΕ
Παρουσία Γ. Μπάκα στη μάζωξη της «X.A.»


Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι τέτοια, λέει η .......

λαϊκή ρήση. Την πρώτη φορά η παρουσία του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, Γιάννη Μπάκα, στην αντισυγκέντρωση του κοινοβουλευτικού (!) νεοναζιστικού μορφώματος που λέγεται «Χρυσή Αυγή», για να εμποδίσουν την πορεία της «Αντιφασιστικής Κίνησης» στον πεζόδρομο της Αριστομένους τον περασμένο Δεκέμβριο, θεωρήθηκε από κάποιους ως τέτοια.

Πάντως, το γεγονός αυτό, μαζί με πλειάδα δηλώσεων του συμβούλου εναντίον της κυβέρνησης, δημιούργησε πρόβλημα στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ζήτημα θέτει για το «κτήμα Παππά» (πρώην Κανελλάκη) στην Ελαία, με αφορμή τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες στην προστατευόμενη περιοχή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκος, με αιχμές κατά κυβέρνησης και Δήμου, δίνοντας παράλληλα πολιτικές διαστάσεις στην υπόθεση.
Επίσκεψη-παρέμβαση από τον Μπ. Βακαλόπουλο της ΔΗΜΑΡ και παρεμβάσεις από φορείς της περιοχής. Αύριο και την Πέμπτη κρίσιμες συσκέψεις στο Δήμο Τριφυλίας.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», η οποία ανέδειξε τις παρανομίες στην περιοχή και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Στο σημερινό φύλλο διαβάζουμε ακόμη:
• ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανήγγειλε ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.
• ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ Τατούλη-Δράκου ενάντια στο κούρεμα της Ολυμπίας Οδού. Με ευρεία πλειοψηφία ψήφισμα από το Πε.Συ.
• ΜΟΝΟ 6 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ στην Καλαμάτα. Ξεκίνημα από την Παρασκευή.
• ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ από την επίσκεψη στη Δυτική Μάνη και τη φιλοξενία από το Δήμο Έλληνες τουριστικοί πράκτορες.
• ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ Ενεργοποίηση Δικαιωμάτων μέσα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Προϋποθέσεις-δικαιολογητικά και προθεσμίες.
• ΠΑΓΚΟΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων σήμερα.

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 1 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!