Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σε απόγνωση η τρίτεκνη οικογένεια περιμένει την Ανάσταση...

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική οικογένεια πλήττεται από ένα πακέτο «μέτρων» (μειώσεις μισθών, χαράτσια, φορολογία, αύξηση τιμών σε βασικά είδη διατροφής) που έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία για πολλές από αυτές να ανταποκριθούν σε βασικές τους υποχρεώσεις.
Ο πληθυσμός της .......

χώρας μας μειώνεται συνεχώς και η Ελλάδα κοντεύει να γίνει χώρα γερόντων…

Tο δημογραφικό αποτελεί το σημαντικότερο εθνικό πρόβλημα της πατρίδος μας, διότι η Ελλάδα είναι η 3η πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου και το 20% του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών, ενώ τα παιδιά έως 14 ετών αποτελούν μόλις το 14%.Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει η τρίτεκνη ελληνική οικογένεια που μπορεί να προσφέρει μια ελπίδα σε αυτό τον τόπο και βάλθηκαν να την αφανίσουν. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η περικοπή του επιδόματος τριτέκνων, ένα επίδομα πραγματική ανάσα για εμάς και τα παιδιά μας, ένα μικρό ποσόν αλλά ζωτικής σημασίας για όλους μας. Βεβαίως δεν κάναμε παιδιά για να πάρουμε το πενιχρό επίδομα τριτεκνίας, κάναμε παιδιά επειδή τα αγαπάμε, επειδή το θέλαμε.

Αναγκάζονται όμως μεγάλο μέρος των τρίτεκνων οικογενειών να στηρίζονται πια και σε αυτό το επίδομα.Στη Μεσσηνία με βάση τα στοιχεία μας το 50% των οικογενειών είναι κάτω από το όριο της φτώχιας.Κάποιες οικογένειες ζουν με αυτό το επίδομα (δεν εργάζεται κανένα μέλος της οικογένειας) και κάποιες άλλες καλύπτουν βασικές ανάγκες των παιδιών τους με αυτό. Αν και στο εν λόγω επίδομα δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανενός είδους εισοδηματικό κριτήριο (καθώς αυτό το επίδομα δόθηκε ως κίνητρο στα ζευγάρια που ήθελαν να κάνουν οικογένεια, για να κάνουν τρία παιδιά και να μην μένουν στο ένα και τα δύο όπως συμβαίνει στην μέση ελληνική οικογένεια), τουλάχιστον οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως η τοποθέτηση του κάτω από τα 20.000 ευρώ ειναι απαράδεκτη και μη ρεαλιστική.

Σύμφωνα με μελέτες ο δείκτης γονιμότητας της Ελληνίδας έχει κατρακυλήσει στο 1 με 1,2 όταν για την ανανέωση του πληθυσμού απαιτείται τουλάχιστον 2,1! Οπότε η μόνη ελπίδα είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κινήτρων και όχι η αποψίλωση των ήδη υπαρχόντων. Η δημογραφική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται σε επίπεδο προεκλογικών πυροτεχνημάτων με ερασιτεχνισμούς ή ευκαιριακές ρυθμίσεις.
Το δημογραφικό είναι πολυσύνθετο και πολυδιάστατο πρόβλημα. Η υπογεννητικότητα έχει άμεση σχέση με την πολιτική που εφαρμόζει κάθε Κυβέρνηση , τις αξίες και τα πρότυπα που προβάλει στο λαό της.

Έτσι όπως αντιμετωπίζονται οι πολύτεκνοι σήμερα δεν είναι δυνατό να παγιωθεί κλίμα εμπιστοσύνης, αναγκαία προϋπόθεση αύξησης της γεννητικότητας. Με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ.1 ορίζεται πως η οικογένεια ,ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους, ενώ από την παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου ορίζεται ότι οι πολύτεκνες οικογένειες …έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος.
Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι οι πολυμελείς οικογένειες είναι αυτές που στηρίζουν την κοινωνία μας αφού εθελοντικά μετατοπίστηκαν από το Εγώ στο Εμείς! Εχουν αποδεχθεί την κρισιμότητα της καταστάσεως και σηκώνουν αγόγγυστα περισσότερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί .
Έχοντας υπόψη τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας η πολύτεκνη οικογένεια περιμένει έστω και την ύστατη ώρα την βούληση της πολιτείας για μια πιο <φιλική> αντιμετώπιση. Το άγιο Πάσχα πλησιάζει και θα βρει στη Μεσσηνία 100 περίπου οικογένειες στις οποίες δεν θα εργάζεται κανένας και το εορταστικό τραπέζι δεν πρόκειται και φέτος να στρωθεί. Περιμένουν λοιπόν οι οικογένειες αυτές όχι φιλανθρωπία άλλα την δυνατότητα να εργαστούν για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Η ανάσταση για αυτές τις οικογένειες θα έλθει μόνο με την εφαρμογή ενός πλήρους σχεδίου απασχόλησης και κοινωνικής επανένταξης,ας γίνει για μια φορά έστω το αυτονόητο οι οποίοι διορισμοί να έχουν ως κύριο κριτήριο την οικογενειακή κατάσταση και όχι πολιτικά ή άλλα κριτήρια. Σε άλλη περίπτωση οι οικογένειες με πολλά τεκνά οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και στο περιθώριο της κοινωνίας.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ,Μaster ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Τεχνικό Συμβούλιο η μελέτη ανάπλασης της οδού Δεκατεσσάρων. Τώρα πάει για ΕΕΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Εγκρίθηκε από το Τεχνικό περιφερειακό Συμβούλιο η μελέτη που είχε υποβληθεί προς έγκριση για το έργο που αφορούσε την συνολική ανάπλαση της οδού Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News.........

σήμερα το πρωί κλιμάκιο του Δήμου Τριφυλίας αποτελούμενο από τους Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Παναγιώτη Τσίγγανο, (φωτό αρχείου) προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργο Γκόνη και τον Μηχανικό του Δήμου Χρήστο Μπαρκά παρευρέθησαν στην συνεδρίαση του περιφερειακού Τεχνικού Συμβουλίου όπου παρουσίασαν την μελέτη του έργου της ανάπλασης. Η μελάτη .ήταν πλήρης και έτσι από το Συμβούλιο δόθηκε η τελική έγκριση προς ένταξη στην ΕΕΤΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης) όπου διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ αστικών αναπλάσεων.

Θυμίζουμε ότι το έργο -όπως μας είχε πει σε πρόσφατο video ο κ. Τσιγγανος,- ανέρχεται στις 650 με 700 χιλιάδες ευρώ και θα περιλαμβάνει συνολική ανάπλαση ολόκληρης της οδού Δεκατεσσάρων, (από Γεωργικά Φάρμακα Σταθόπουλου έως τέρμα Δεκατεσσάρων Οικία Σταθόπουλου και απο την οικία Σταθόπουλου μέχρι Εκκλησία παναγία) και θα περιλαμβάνει αποκαθήλωση ολόκληρου του ασφαλτοτάπητα, ανάπλαση πεζοδρομίων, Ηλεκτροφωτισμό, Δεντροφύτευση.

Το επίσημο χαρτί έγκρισης της Μελέτης αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Τεχνική υπηρεσία.

Απάντηση Κουσελά σε δημοσιεύματα για το πρόσωπο του.

Ουδέποτε έδωσα εντολή να παγώσει έλεγχος σε βάρος οποιασδήποτε εταιρείας.

Όταν ανέλαβα καθήκοντα Υφυπουργού, εκκρεμούσε ήδη στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών το θέμα εάν απαλλάσσεται σύμφωνα με τον κώδικα ΦΠΑ η εξαγωγή πετρελαίου από Θεσσαλονίκη στα Σκόπια, μέσω αγωγού, όπως ισχύει στις εξαγωγές προς τρίτες χώρες, οι οποίες πραγματοποιούνται με αυτοκίνητα, τρένα ή πλοία, δεδομένου ότι όταν είχε ψηφιστεί ο κώδικας ΦΠΑ το 2000, δεν είχε κατασκευαστεί αγωγός και δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη.
Η επικρατούσα άποψη των υπηρεσιακών παραγόντων του.....

Υπουργείου θεωρούσε ότι η μεταφορά πετρελαίου μέσω αγωγού από Θεσσαλονίκη στα Σκόπια, που πραγματοποιούσε η θυγατρική εταιρία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ , ΒΑΡΔΑΞ ΑΕ, απαλλασσόταν του ΦΠΑ σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ.1 του κώδικα ΦΠΑ, αφού αφορούσε μεταφορά αγαθών που εξάγονται σε τρίτη χώρα.

Υπήρχε όμως και η άποψη ότι εφαρμόζονται τα άρθρα του κώδικα ΦΠΑ περί παροχής υπηρεσιών ακινήτων, αφού ο αγωγός είναι ακίνητο.
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους- στο οποίο απευθυνθήκαμε με πρωτοβουλία μου, κατέληξε στην άποψη ότι δεν ενδείκνυται η απάντηση επί του ερωτήματός μας επειδή είχαν ήδη εκδοθεί καταλογιστικές πράξεις.

Μετά ταύτα η αμφισβήτηση λύθηκε νομοθετικά σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη των Υπηρεσιών του Υπουργείου και το σχετικό πλαίσιο της υφιστάμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας και με τον Ν. 3943/31-3-2011 προστέθηκε εδάφιο στο άρ. 24 του κώδικα ΦΠΑ, από τότε που ίσχυσε, το οποίο προβλέπει ότι «Ως μεταφορές για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου νοούνται και οι μεταφορές αγαθών μέσω αγωγών ή η παροχή πρόσβασης σε τέτοιους αγωγούς».

Ενώ εκκρεμούσε για ψήφιση στη Βουλή ο άνω νόμος, ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης ζήτησε από το Υπουργείο να πληροφορηθεί την εξέλιξη του θέματος. Επιβεβαιώσαμε ότι πράγματι το θέμα ρυθμίζεται με σχετική διάταξη στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο καταγγέλων, ο οποίος πραγματοποιούσε ήδη έλεγχο στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αν και γνώριζε το νόμο που είχε κατατεθεί στη Βουλή, αφού παραθέτει το ψηφισθέν άρθρο στην έκθεση ελέγχου, με αδιευκρίνιστη εμμονή, λίγες μέρες πριν την ψήφιση του νόμου συνέταξε έκθεση ελέγχου και καταλόγισε ΦΠΑ για τις εξαγωγές πετρελαίου προς τα Σκόπια, επιχειρηματολογώντας μάλιστα ότι ακόμα και αν ψηφιστεί ο νόμος θα είναι αντισυνταγματικός .
Αυτή είναι η πραγματικότητα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

"Ομπρέλα προστασίας για την περιοχή ΝATURA 2000 Κυπαρισσίας"

Η εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου και διαχειριστικά μέτρα της τρέχουσας περιόδου για την περιοχή ΝATURA 2000 Κυπαρισσίας ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο δημαρχείο της πόλης, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα.

Στη σύσκεψη μετείχαν, η Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος .......

του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάρω Ευαγγελίδου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πετρος Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Τριφυλλίας Κωνσταντίνος Κόλλιας, η Πρόεδρος της Επιτροπής για την προώθηση πλαισίου και δράσεων περιοχής NATURA 2000 καθηγήτρια Αμαλία Καραγκούνη, η συντονίστρια Προγραμμάτων Πελ/σου ΑΡΧΕΛΩΝ Παναγιώτα Θεοδώρου και αυτοδιοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων, αναδείχθηκε ότι κοινός τόπος και στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, σε συνδυασμό με την προστασία των στοιχείων της προστατευόμενης περιοχής (ωοτοκία θαλάσσιας χελώνας, αμμοθίνες κ.α.). Επιμερίστηκαν οι άμεσες διαχειριστικές παρεμβάσεις ανά φορέα, οι οποίες ενδεικτικά περιλαμβάνουν δράσεις ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, κώδικα συμπεριφοράς με άμεσα διαχειριστικά μέτρα εντός 10 ημερών, έκδοση υπουργικής απόφασης ενδιάμεσων διαχειριστικών μέτρων και στόχευση στην αποφυγή της καταδίκης της χώρας μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Ο κ. Αγγελάκας δεσμεύτηκε για την άμεση, όσο και διαρκή τήρηση των μέτρων προστασίας, με τη στενή συνεργασία της Γενικής Γραμματείας του ΥΠΕΚΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλλίας και της Μ.Κ.Ο. ΑΡΧΕΛΩΝ.
Το απόγευμα, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επισκέφτηκε το Μελιγαλά Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη, με τον οποίο είχε συνεργασία για θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή και στη συνέχεια, έκαναν μαζί αυτοψία στον πιθανό χώρο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου, στη θέση Παλιοροβούνι.

Λεζάντα 1: Από τη σύσκεψη στη Κυπαρισσία. Διακρίνονται από αριστερά, η Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάρω Ευαγγελίδου, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας, ο Δήμαρχος Τριφυλλίας Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πετρος Τατούλης & ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς.

Λεζάντα 2: ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας με το Δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη.

dete.gr

Πανελλαδικές: Παράταση της προθεσμίας για απόκτηση κωδικών ασφαλείας

Παρατείνεται έως τις 28 Ιουνίου, η προθεσμία απόκτησης κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους υποψήφιους Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου και για την υπαγωγή των υποψηφίων στις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια).
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας το οποίο, .......

συγχρόνως, υπενθυμίζει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων τόσο των Γενικών όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Ομάδα Β’) αρχίζουν την Παρασκευή 17-5-2013. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α’) αρχίζουν την Τρίτη 21-5-2013, σύμφωνα και με τα αναλυτικά προγράμματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται από τα λύκειά τους για τα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα εξεταστούν.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι, είτε των Γενικών Λυκείων είτε των Επαγγελματικών Λυκείων πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, η διαδικασία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση, θα διακοπεί προσωρινά από τις 27-4-2013 έως και τις 31-5-2013 λόγω των διακοπών του Πάσχα και της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

NewPost

Η απόφαση του υπουργού Υγείας για τις αποκλειστικές

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, διαμορφώνεται το πλαίσιο κριτηρίων οργάνωσης, εργασίας και επιλογής των αποκλειστικών νοσοκόμων.

Ειδικότερα: .........


- Δημιουργείται Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Πε), προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι οι αποκλειστικές νοσοκόμες-οι διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα. Για την εγγραφή τους σε αυτό απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, άδεια εργασίας ΙΚΑ, πτυχίο, ποινικό μητρώο και πιστοποιητικό ελληνομάθειας για τους αλλοδαπούς.

- Καταρτίζεται κατάλογος αποκλειστικών νοσοκόμων ανά νοσοκομείο σε ετήσια βάση και με απολύτως αντικειμενικά, βαθμολογούμενα κριτήρια από την Υ.Πε. (και όχι από την Προϊσταμένη κάθε νοσοκομείου). Κάθε αποκλειστική μπορεί να εγγραφεί μόνο σε ένα νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική (μεταξύ τριών επιλογών που θα δηλώσει αρχικά), προκειμένου να εξασφαλίζεται η άμεση διαθεσιμότητά τους προς εξυπηρέτηση των ασθενών. Τα προσμετρώμενα κριτήρια αφορούν την εμπειρία, την οικογενειακή /κοινωνική κατάσταση (πολυτεκνία, ανήλικα τέκνα, μέλη μονογονεικών οικογενειών) και την οικονομική κατάσταση των ενδιαφερομένων.

- Η διάθεση των αποκλειστικών γίνεται μόνο από τον κατάλογο του νοσοκομείου και με τη σειρά αναγραφής σε αυτόν (rotation), ώστε να εξασφαλίζεται ίση πρόσβαση στην εργασία για όλες/ους τους συμμετέχοντες. Την ευθύνη για τη σωστή διάθεση των αποκλειστικών από τη λίστα έχει τριμελής Επιτροπή που ορίζεται σε κάθε νοσοκομείο και απαρτίζεται από την Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια, τον Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας και νοσηλευτή εργαζόμενο, ενώ υποχρεούται να καταθέτει ανά τρίμηνο απολογιστικά στοιχεία στο Δ.Σ. του νοσοκομείου για τη διάθεση των αποκλειστικών. Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν την/τον αποκλειστική/ό νοσοκόμα/ο από τον σχετικό κατάλογο του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύονται, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσής τους.

- Η παραμονή στο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος προσώπων ως συνοδών επιτρέπεται μόνο κατόπιν έγκρισης του θεράποντα ιατρού και μόνο σε συγγενικά πρόσωπα. Σε περίπτωση παραμονής συνοδού που απασχολείται κατ’ οίκον με τη φροντίδα του ασθενούς, θα πρέπει να αποδεικνύεται η σχέση απασχόλησης και να προσκομίζεται αντίγραφο του εργοσήμου για τον τελευταίο πλήρη μήνα απασχόλησής του.

Με την αυστηρή τήρηση της περί του λόγου υπουργικής απόφασης επιδιώκεται τόσο η ασφαλής και υψηλού επιπέδου παροχή φροντίδας στους ασθενείς, όσο και η θωράκιση της εύρυθμης λειτουργίας των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

iatronet.gr

«Λύση» με «κοτόσουπα» ή με «δόση;»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Διάβασα τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ Στουρνάρα ότι η εισαγόμενη τρόικα ανακοίνωσε στην εγχώρια τρόικα ότι οσονούπω η δόση των 2.8 δις ευρώ έρχεται και αναμένονται άλλα 6 δις τον Μάιο και η ψυχή μου αγαλλίασε…

Μετά διάβασα τις ‘χαρούμενες’ και......

‘ελπιδοφόρες’ δηλώσεις του πρώτου στην ιεραρχία από τους 3 Συν-Πρωθυπουργούς μας κ Σαμαρά και ομολογώ ότι η αγαλλίαση αναβαθμίστηκε και πέρασε σε στάδια ευδαιμονίας!…
Μετά διάβασα στα διεθνή ΜΜΕ ότι η Ελλάδα είναι πλέον αδιαμφισβήτητα ΠΡΩΤΗ σε επίπεδα ανεργίας και αναρωτήθηκα «εάν είμαι καλά…»
Στα ξένα ΜΜΕ διάβασα, επίσης, ότι φέτος η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν θα υψηλή σε πρωτόγνωρα ιστορικά επίπεδα και αναρωτήθηκα «τί στην ευχή κάνουν εκεί οι Συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και η ΕΛΔΑΦ» (αλήθεια κκ Κυβερνώντες να κάνω την ‘αφελή’ ερώτηση εάν διατηρούμε ακόμη την Ελληνική Δύναμη στο Αφγανιστάν και πόσο μας κοστίζει ετησίως;)

Το όπιο μετατρέπεται σε ΗΡΩΙΝΗ που σκοτώνει νέα παιδιά σε ΟΛΟ τον Δυτικό Κόσμο και αναρωτήθηκα, με ειλικρινή αφέλεια, καλά κυνηγούν και σκοτώνουν Ταλιμπάν (αφού φάγανε και τον υπ’ αριθμό «ένα» και αρκετούς υπαρχηγούς του) αλλά ΔΕΝ κατέστρεψαν ΑΚΟΜΗ τα χωράφια όπου ανθεί και με απίστευτα γοργά αυξανόμενους ρυθμούς το όπιο;
Θα μου πει κάποιος ότι εδώ γίνεται ασυνάρτητο το σημερινό μου κείμενο και μπορεί να του μπει και καμιά ιδέα «μήπως πήρα κάτι» αλλά σας διαβεβαιώνω ότι ΔΕΝ πήρα ούτε όπιο, ούτε ηρωίνη, ούτε κόκα ούτε καν, «μαύρο»!...

Απλά ήθελα με αυτό τον τρόπο να μεταφέρω και την «ασυναρτησία» που διαπιστώνω μεταξύ του φόβου και τρόμου που μας προξενεί η εισαγόμενη τρόικα και η επί 3 χρόνια αμφιβολία μας «θα την πάρουμε…δεν θα την πάρουμε…νάτην έρχεται…Δόξα τω Θεώ μας τη δώσανε» την «δόση» μας!
Θα τα πάρουμε λοιπόν τα 2.8 δις μας ανακοίνωσαν περιχαρείς οι Ηγέτες μας αλλά με τόσους άνεργους, με τόσες επιχειρήσεις να σβήνουν κάθε μέρα, με αμέτρητους άστεγους, με χιλιάδες αυτοκτονίες, με διαρκώς διογκούμενες ουρές στα δωρεάν συσσίτια και με ολισθαίνων ΑΕΠ, αλήθεια αφού την πάρουμε ΚΑΙ αυτήν, μπορεί κάποιος να μας πει ΠΩΣ θα την πληρώσουμε όταν έρθει ο τελικός λογαριασμός;
Θυμάμαι την μακαρίτισσα τη Σμυρνιά γιαγιά μου που πάντα είχε τη λύση για κρυολογήματα, πονόλαιμους, κεφαλαλγίες, ημικρανίες, κοιλόπονους: «φάε, έλεγε, Γιωργάκη λίγη κοτόσουπα, και θα γίνεις…περδίκι!...»

Όταν θα έρθει η ώρα πληρωμής του λογαριασμού, ΜΕΤΑ τις εκλογές του ερχόμενου Σεπτέμβρη στη Γερμανία (που λένε ότι τις κερδίζει άνετα η κ Μέρκελ) λέτε μια κοτόσουπα να λύσει τα προβλήματά μας ή θα χρειαστεί καμιά δόση από τη φετινή ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ παραγωγή οπίου από το μακρινό Αφγανιστάν για να διαχειριστούμε εμείς οι Έλληνες την τραγικότητα της κατάστασης που μας κρύβουν Κυβερνώντες, ΜΜΕ και η τρόικα με τις συνεχείς απειλές;
Φοβάμαι ότι τελικά θα την χρειαστούμε τη…δόση!

«Λαβράκια» από τις έρευνες στο κύκλωμα του φαρμάκου. Στη λίστα και η Μεσσηνία

Αποκαλύψεις από τις έρευνες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

Αυστηρότερες ποινές για όσους εμπλέκονται σε παράνομη διακίνηση φαρμάκων προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αγορά του φαρμάκου προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα οι παραβάτες.
Ως γνωστόν, κύκλωμα το οποίο διοχέτευε παράνομα φάρμακα στο .........

Αντωνία Μπούζα: Συμφωνεί με την διαγραφή των "3" διαφωνεί με τον τρόπο

Προς: Το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη

Η πρόταση της ΝΟ.ΔΕ. Μεσσηνίας διαγραφής των 3 μελών της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, με βρίσκει απολύτως σύμφωνη.
Θεωρώ όμως, ........

ότι είναι ένα θέμα εσωτερικής λειτουργίας του κομματικού μας μηχανισμού και όχι το μείζον ζήτημα που τελικά αναδείχθηκε.
Η αγάπη για την παράταξή μας του άξιου προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας κ. Μαντά , φίλου και συμμαχητή σε κοινούς αγώνες, ίσως ήταν η αιτία που τον οδήγησε σε κινήσεις που επιδέχονται κριτικής.

Η παρουσία των πολιτών σε κομματικούς μηχανισμούς καθώς και η δραστηριοποίηση ορισμένων εξ΄ αυτών σε κομματικές διαδικασίες, είναι γνωστό ότι είναι καθαρά εθελοντική. Η εθελοντική παρουσία των πολιτών, ενδυναμώνει τα κόμματα και τα καθιστά παράγοντες πολιτικής.
Διαφωνώ όμως, με τη δημοσίευση της αυστηρής και εμφανώς χολωμένης, δήλωσης του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, διότι θεωρώ ότι αυτήν την κρίσιμη περίοδο που οι πολίτες αγωνιούν για το αύριο και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, τέτοιες απόλυτες δηλώσεις , προβληματίζουν και πιθανώς ενοχλούν και λιγότερο ανακουφίζουν.
Η πρόταση διαγραφής των τριών, είναι αποκλειστικά εσωτερικό ζήτημα και μόνο, ενώ ο εν λόγω χειρισμός, της έδωσε άλλη κατεύθυνση και διάσταση, διότι προσέδωσε περαιτέρω πολιτική αξία στο γεγονός και ανήγαγε τα συγκεκριμένα απλά στελέχη, σε πολιτικά πλέον στελέχη πρώτης γραμμής .
Επίσης διαφαίνεται αχνά η προσπάθεια παρέμβασης σε αυτοδιοικητικό θεσμό όπως ο Δήμος Καλαμάτας, που στήριξε μεν η παράταξή μας, αλλά ως θεσμός που εκπροσωπεί την κοινωνία, επιβάλλεται να λειτουργεί με αξιακά κριτήρια όπου επιβραβεύονται οι ικανοί και όχι οι κομματικώς αρεστοί.

Εξ άλλου οι υπηρετούντες στην αυτοδιοίκηση υποχρέωση έχουν να εκπροσωπούν όλους τους πολίτες και όχι μόνο τα μέλη του κόμματος που στηρίζουν.
Άλλος ένας λόγος που έπρεπε ν΄ αποφευχθεί η σκληρή ανακοίνωση και ιδιαίτερα πριν την απόφαση των Πειθαρχικών οργάνων του κόμματός μας, είναι πως διεφάνη ότι ακολουθήσαμε την προτροπή του γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ κ.Κουτουμάνου, που με μία ανήκουστη παρέμβαση, ζητούσε τη λήψη μέτρων από το Δήμο Καλαμάτας, λόγω της αλλαγής στάσης και θέσεων, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μπάκα.

Οι τρείς πρώην συμμαχητές, είναι γεγονός πως έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν παραδώσει τις κομματικές τους ταυτότητες εφ΄ όσον δεν τους εξέφραζαν οι θέσεις , οι στόχοι και η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνησή μας και ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς .Το ότι τους έπεισαν οι θέσεις άλλων κομμάτων και μάλιστα στις δύο περιπτώσεις ακραίων θέσεων, περισσότερο θα έπρεπε να μας προβληματίσει και λιγότερο να μας θυμώσει.
Η πατρίδα μας χρειάζεται αυτήν τη δύσκολη ώρα ήρεμες φωνές, σύνθεση και παραγωγή πολιτικής.
Η ανάδειξη της επικινδυνότητας των θέσεων που εκφράζουν οι οπαδοί των όποιων άκρων, που επενδύουν για κομματικά οφέλη στην αναταραχή και στην απογοήτευση του κόσμου καθώς και η ανάδειξη της δικής μας πολιτικής για τη διαφυγή από την κρίση, πρέπει να είναι το μόνο μέλημα της κομματικής μας οργάνωσης.

Μετά τιμής
Αντωνία Μπούζα –Κωνσταντέλου
Αναπλ.Γραμματέας Γυν.Θεμάτων Ν.Δ.

Συνεδρίαση χωρίς ψήφισμα για την Ελαία- Πολλά τα συμφέροντα είπε η αντιπολίτευση [ 5 VIDEO ]

Σε μια κατάμεστη από κόσμο (φορείς και πολίτες) αίθουσα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το πολύωρο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με μοναδικό θέμα συζήτησης το "Πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης της περιοχής Natura 2000 Κυπαρισσίας (περιοχή Αγιαννάκη και Καλού Νερού) και θαλάσσια περιοχή Κυπαρισσίας."

Στην 5ωρη συνεδρίαση το Δ.Σ. Τριφυλίας χωρίς όμως να.......

καταλήξει σε οριστική απόφαση για τον Στρατηγικό σχεδιασμό του Κυπαρισσιακού κόλπου και ιδίως για το θέμα που προέκυψε με την..υποτιθέμενη επένδυση στην περιοχή της Ελαίας στην οποία με επιχειρήματα αντιδρούν σύσσωμοι οι κάτοικοι, φορείς του τόπου αλλά και όσοι ζουν στην περιοχή.
Τι ιστορικό της υπόθεσης ανέλυσε ξανά ο Δήμαρχος Τριφυλίας με αφορμή τη σύσκεψη της Πέμπτης και τις καταγγελίες για την σχεδιαζόμενη οικοδομική δραστηριότητα. Αναφέρθηκε στην οδηγία της Ε..Ε για παύση οικοδομών μέχρι την οριστικοποίηση της κοινής Υπουργικής απόφασης ενώ ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι ο Δήμος διεκδικεί την συμμετοχή του σε οποιοδήποτε σχέδιο υλοποιηθεί στην αναπτυσσόμενη περιοχή. Δήλωσε ΟΧΙ στην ερημοποίηση της περιοχής, ΝΑΙ σε ήπιες μορφές ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και το οικοσύστημα με νομιμότητα. Διεκδικεί επίσης να μετέχει στο διάλογο και στην τελική απόφαση του ΥΠΕΚΑ το οποίο πρότεινε αναστολή οικοδομικών αδειών και αναστολή τμήματος αιγιαλού μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ. Εκτίμησε ότι τώρα συζητείται το μέλλον μιας μεγάλης περιοχής που αφορά τις επόμενες γενιές.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δημ. Σωτηρόπουλος μίλησε για πολλά συμφέροντα που αφορούν τη περιοχή θεωρώντας ύψιστο καθήκον το συλλογικό καλό. Επίσης μίλησε για επενδύσεις με σκοπό την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής αλλά λέγοντας ότι ποτέ ο Δήμος δεν κατάρτισε ένα στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής προχωρώντας χωρίς όραμα και ουσία για το μέλλον του τόπου μας.. Διερωτήθηκε ποιο είναι το όφελος και ο χαρακτήρας της αλλά και ποιοί κανόνες την διέπουν.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σαρ. Κουκούμης ανέφερε ότι οι επενδύσεις εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο ενώ η εταιρία απειλεί με μηνύσεις τους πάντες. Οι συνέπειες σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι καταστροφικές για το περιβάλλον λέγοντας ότι το λόγο έχει η κοινωνία ενώ δεν τον πείθουν οι ενέργειες που ναρκοθετούν το μέλλον της περιοχής, λέγοντας ότι είναι αρνητικός σε επενδύσεις υπέρ του κεφαλαίου.

Mε Πληροφορίες από τον Kyparissiotis

Παρακολουθείστε αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των κ.κ. Κόλλια, Σωτηρόπουλου, Κουκούμη, Δράκου και Πατσαρίνου.











Π.Ε. Μεσσηνίας: Οδηγίες για αγορά τροφίμων ενόψει των εορτών του Πάσχα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του Νομού Μεσσηνίας ενόψει των γιορτών του Πάσχα , λόγω της αυξημένης ζήτησης προϊόντων ζωικής προέλευσης και με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας έχει εντατικοποιήσει τους Κτηνιατρικούς Υγειονομικούς Ελέγχους .
Θέλοντας δε, να ενημερώσει υπεύθυνα τους Καταναλωτές, συνιστά τα κάτωθι: .......

1. Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές ή από δήθεν παραγωγούς θα πρέπει να αποφεύγονται, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.
2. Αγοράστε κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες ψυγεία, και όχι αυτά που είναι εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνες και μικρόβια. Οι συνθήκες σφαγής και μεταχείρισης των ζώων παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική υγειονομική κατάσταση του κρέατος. Υπενθυμίζουμε ότι η σφαγή ζώντων ζώων (αρνιών κλπ.) απαγορεύεται αυστηρά σε χώρους εκτός σφαγείων.
3. Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και καθαριότητας του εξοπλισμού και του χώρου από όπου προμηθεύεστε τρόφιμα.

4. Για την προμήθεια αμνοεριφίων, εντέρων και γενικότερα κρέατος :
α. Να μην αγοράζετε αρνιά και κατσίκια που δε φέρουν τις προβλεπόμενες σφραγίδες, γιατί αυτά δεν υπέστησαν τον απαραίτητο κτηνιατρικό- υγειονομικό έλεγχο και κατά πάσα πιθανότητα εσφάγησαν σε μη ελεγχόμενους από την Κτηνιατρική Υπηρεσία χώρους και κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες.
β. Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και για τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν», χρωστική Ε 133), και έχει σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου θα πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης, «EΛΛAΣ» ή «EL» για τα ντόπια, ή τα αρχικά του ονόματος άλλης κοινοτικής χώρας.
γ. Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα «καστανό», δηλαδή τη σφραγίδα καταλληλότητας (ωοειδή ή στρογγυλή) και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας.
δ. Κάθε σφάγιο υποχρεωτικά θα πρέπει να φέρει σφραγίδες στις δύο ωμοπλάτες και στις δύο εξωτερικές πλευρές των μηρών
ε. Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σφάγια τα οποία δε φέρουν καθόλου σφραγίδες, ή φέρουν σφραγίδες διαφορετικές από τις προβλεπόμενες, δεσμεύονται από την αρμόδια αρχή ελέγχου.
στ. Τα σπλάχνα, το συκώτι, οι πνεύμονες, η καρδιά, οι νεφροί, δεν πρέπει να φέρουν οζίδια και κύστεις. Αν επιλέξετε κατεψυγμένα, φροντίστε αυτά να μην έχουν αποψυχθεί.
ζ. Τα «εντεράκια» που θα αγοράσετε για το παραδοσιακό σας κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα, να μην παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, στις σκόνες και τα έντομα. Φροντίστε να τα καθαρίσετε πολύ καλά.
η. Υπενθυμίζουμε ότι σε αιγοπρόβατα ηλικίας έως 12 μηνών απαγορεύεται μόνο ο σπλήνας, ο οποίος θα πρέπει να αφαιρείται στο σφαγείο και να μην περιέχεται στη «συκωταριά» που διατίθεται προς πώληση στον καταναλωτή. Στα ζώα αυτά επιτρέπονται όλα τα υπόλοιπα τμήματα, περιλαμβανομένων και των σπλάχνων (έντερα, πνεύμονες κλπ.), όπως και το κεφάλι.
θ. Σε περίπτωση προμήθειας κατεψυγμένης «συκωταριάς», ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην αναγραφή ημερομηνίας κατάψυξης και λήξης του προϊόντος. Σε καμία περίπτωση οι καταναλωτές δε θα πρέπει να προμηθεύονται εντόσθια αποψυγμένα.
ι. Το κρέας από το αρνάκι γάλακτος έχει ροζ χρώμα, τα κόκαλά του είναι λεπτά και το λίπος του άσπρο.

5. Για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων :
α. Τα τυριά πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε τυροκομεία που λειτουργούν νόμιμα. Μην αγοράζετε ποτέ «φρέσκα τυριά» από παραγωγούς που τυροκομούν οι ίδιοι, διότι οι υγειονομικές συνθήκες παραγωγής τους είναι άγνωστες και πιθανόν ΟΧΙ σωστές.
β. Τα τυριά θα πρέπει να φέρουν τη σήμανση καταλληλότητας (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης θα πρέπει πάνω στη συσκευασία να φέρουν την ημερομηνία παραγωγής, συσκευασίας και ανάλωσης (λήξης) κ.λ.π.
γ. Η κοπή των τυριών σε φέτες θα πρέπει να γίνεται παρουσία του πελάτη. Ζητήστε να σας επιδεικνύεται η επισήμανση της αρχικής συσκευασίας.
δ. Τα προϊόντα στα οποία το ζωικό λίπος έχει αντικατασταθεί από φυτικά λιπαρά είναι ΜΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ και θα πρέπει να διατίθενται προς πώληση σε διακριτούς χώρους από αυτούς των γαλακτοκομικών.

6. Για την προμήθεια Αυγών :
α. Όλα τα αυγά θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με καθαρά γράμματα το διακριτικό αριθμό του παραγωγού. Ο διακριτικός αυτός αριθμός περιλαμβάνει τον κωδικό αριθμό της μεθόδου εκτροφής (0= βιολογικά, 1= ελεύθερης βοσκής, 2= αχυρώνα ή στρωμνής, 3= κλωβοστοιχίας), τη χώρα προέλευσης (για τη χώρα μας αναγράφεται ως GR), τον κωδικό αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, και τον κωδικό αριθμό ταυτοποίησης της μονάδας ωοπαραγωγών ορνίθων.
β. Στα καταστήματα όλα τα αυγά πρέπει να είναι συσκευασμένα (Εξαιρείται η διάθεση από παραγωγούς σε τοπικά μικρά καταστήματα που έχουν όμως καταχωρηθεί στην κτηνιατρική υπηρεσία). Υποχρεωτικά, τόσο στις μεγάλες όσο και στις μικρές συσκευασίες, πρέπει να φέρουν, στην εξωτερική όψη της συσκευασίας, τις προβλεπόμενες ενδείξεις (πέραν εκείνων που υπάρχουν στο κέλυφος του αυγού), δηλαδή τον κωδικό αριθμό του ωοσκοπικού κέντρου, την κατηγορία ποιότητας και βάρους, και την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας (28 ημέρες κατά ανώτερο, μετά την ημερομηνία ωοτοκίας).
Επιπλέον, οι συσκευασίες αυγών κατηγορίας Α πρέπει να φέρουν στην εξωτερική τους επιφάνεια ευανάγνωστη ένδειξη της μεθόδου εκτροφής.
γ. Η νωπότητα και η καταλληλότητα του αυγού διαπιστώνεται από τον έλεγχο της ημερομηνίας λήξης και των σωστών ενδείξεων στη συσκευασία τους, όπως η ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης.
δ. Τα αυγά μπορούν να πωλούνται ως «extra» ή «extra φρέσκα» μόνο μέχρι την ένατη ημέρα μετά την ωοτοκία.
ε. Το χρώμα του κελύφους συνδέεται με της φυλής της ωοπαραγωγού όρνιθας και δεν έχει σχέση με την ποιότητά του.
στ. Ο χρωματισμός του κρόκου εξαρτάται από τη διατροφή και δεν επηρεάζει τη θρεπτική και βιολογική αξία του αυγού.
ζ. Αποφεύγετε να αγοράζετε αυγά με ακάθαρτο, ραγισμένο και μη φυσιολογικό κέλυφος.
η. Αποφεύγετε να καταναλώνετε αυγά με κηλίδες αίματος, με ασπράδι θρομβώδες, χρωματισμένο, ανακατεμένο με τον κρόκο και με δυσάρεστη οσμή.
θ. Για την καλή συντήρηση των αυγών που αγοράζετε, μην τα πλένετε, αλλά διατηρήστε τα σε δροσερό χώρο.
ι. Η νωπότητα του αυγού διαπιστώνεται από το μέγεθος του αεροθαλάμου του. Τα φρέσκα αυγά έχουν πολύ μικρό αεροθάλαμο.

7. Προμήθεια αλλαντικών :
α. Το περίβλημά τους να είναι καθαρό, στεγνό και να μην έχει προσβληθεί από μούχλα.
β. Να μην έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση.
γ. Να μην είναι ταγγισμένα και να μην έχουν γλοιώδη υφή.
δ. Να διατηρούν το φυσιολογικό τους χρώμα.
ε. Να διατηρούνται στο ψυγείο, εκτός από τα αέρος, πολλά από τα οποία όσο είναι ακέραια μπορούν να συντηρηθούν σε δροσερό μέρος εκτός ψυγείου.
στ. Πρέπει να φέρουν ενδείξεις με την επωνυμία και διεύθυνση του παρασκευαστή ή του διακινητή, τον κωδικό αριθμό Ε.Ε. (ωοειδής σφραγίδα), το είδος του προϊόντος και την ημερομηνία ανάλωσης.
ζ. Μερικά προϊόντα (χωριάτικα λουκάνικα) μπορείτε να τα προμηθευτείτε και από ορισμένα «παραδοσιακά» κρεοπωλεία, εφόσον αυτά έχουν εφοδιαστεί με την απαραίτητη (σχετική) άδεια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

8. Σοκολατένια αυγά :
Για την αγορά «σοκολατένιων αυγών» που προσφέρονται κυρίως σε παιδιά, οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται επίσης για τρόφιμα, για τα οποία ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής ως προς τη συντήρηση, την έκθεση, και τη διάθεση από σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους γονείς στο περιεχόμενο των αυγών, το οποίο αν αποτελείται από «παιχνιδάκια» μικρών διαστάσεων μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό ή αυτοτραυματισμό σε παιδιά μικρής ηλικίας, όπως και στην υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης (σοκολάτα γάλακτος, υγείας κλπ) και της ημερομηνίας ανάλωσης.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Απριλίου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αίτημα του Περικλή Μαντά για Γιάννη Μπάκα, Βενετία Λιακουνάκου και Γιάννη Ανδρουτσόπουλο
Πάνε για διαγραφή τρία στελέχη της Ν.Δ.


Μετά από αρκετούς μήνες σιωπής, διεργασιών, συζητήσεων, αλλά .......

και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες για μέχρι πρότινος μέλη της, καθώς η δράση τους δεν ήταν σύμφωνη με τη γραμμή του κόμματος.

Έτσι χθες, με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Περικλής Μαντάς και θέμα «Παραπομπή στην πειθαρχική επιτροπή, με αίτημα διαγραφής, μελών της Νομαρχιακής Οργάνωσης Μεσσηνίας»...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΤΑ «ΜΙΣΟΛΟΓΑ» για την Ολυμπία Οδό από τον αναπληρωτή υπουργό Στ. Καλογιάννη σε ερώτηση Λαμπρόπουλου, επιβεβαιώνουν ότι προτεραιότητα αποτελεί η έναρξη των έργων μέχρι την Πάτρα. Με βάση την απάντηση το «κούρεμα» φαίνεται αναπότρεπτο, ενώ για τις αποζημιώσεις παραμένουν οι ασάφειες.
Με άρθρο του ο αντιπεριφερειάρχης και πολιτικός μηχανικός Απ. Παπαφωτίου ξεκαθαρίζει ότι αποτελεί αιτία πολέμου η μη ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με βάσει τα πρώτα καλά στοιχεία για την οικονομία και τις τάσεις συγκράτησης της ανεργίας.
• ΟΔΗΓΙΕΣ για την αγορά κρεατικών ενόψει του Πάσχα και σύσκεψη χθες στο Διοικητήριο υπό τον Αλευρά για την εντατικοποίηση των ελέγχων στις τοπικές αγορές.
• ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ για την αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου της Τριόδου συμμετείχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος.
• ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ τριών μελών της ΝΔ στη Μεσσηνία, εισηγείται στο Πειθαρχικό η ΝΟΔΕ, με πρόταση από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά. Δήλωση-αντίδραση από τον Γιάννη Μπάκα.
• ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ στη Βουλή από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς εμπλέκει τον Δημ. Κουσελά, μετά από καταγγελία για «πάγωμα» ελέγχου. Δεν υπάρχει θέμα διαβεβαιώνουν κύκλοι του πρ. Μεσσήνιου υφυπουργού.
• ΑΥΡΙΟ ΤΟ 1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ Συνέδριο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη με κορυφαίες παρουσίες υπουργών και διακεκριμένων επιστημόνων διεθνούς κύρους.

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 1 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά