Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Μήνυμα Αναγνώστη: Είμαι κάθετα αντίθετος με την απόφαση σας.

Αγαπητό Φιλιατρά News
Κάθομαι να σας στείλω αυτό το μήνυμα για να σας δηλώσω την έντονη αντίθεση μου με την απόφαση σας να κόψετε τα σχόλια στους αναγνώστες. Κατανοώ ότι μπορεί να δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα με αυτό αλλά πιστεύω ότι είναι άδικο να μας πάρει όλους μαζί η μπάλα της τιμωρίας. Γιατί μόνο σαν τιμωρία βλέπω αυτήν την απόφαση που πήρατε. Θα σας παρακαλούσα να επανεξετάσετε την στάση σας στο ζήτημα αυτό και να επιτρέψετε και σε εμάς να γράψουμε ένα σχόλιο σε δημοσιεύσεις σας.

Με εκτίμηση
Γ. Α. - Αθήνα
........@yahoo.com

Απάντηση Φιλιατρά News......

Αγαπητέ φίλε
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου και το μήνυμά σου.
Ο λόγος που κόπηκαν τα σχόλια ήταν γιατί ορισμένοι δεν δέχονταν να σχολιάσουν σε κόσμιο επίπεδο όπως ζητούσαμε με αποτελεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα.
Δεν ξέρω αν θα τα επαναφέρουμε.
Θα το συζητήσουμε και θα δούμε μετά το Πάσχα τι θα κάνουμε.

7 Μαΐου: Εξόρμηση στις ομορφιές της Βάλτας Τριφυλίας

Κλίκ για πιο μεγάλο μέγεθος





Πασχαλινές ευχές από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα




ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Με αφορμή τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών θα θέλαμε να διατιπώσουμε μερικές σκέψεις σχετικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, και γενικότερα με την οικονομική τους διαχείριση.

Το κοινωνικό σύνολο .......

χρηματοδοτεί τα κόμματα, μέσω του προϋπολογισμού, με τη μορφή της χορηγίας, για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών. Η χορηγία αυτή είναι ανάλογη του αριθμού των βουλευτών που εκλέγει το κάθε κόμμα. Με τα χρήματα αυτά τα κόμματα καλύπτουν τις δαπάνες για ενοίκια, και άλλα έξοδα των γραφείων τους, καθώς επίσης και την αμοιβή των εργαζομένων στα γραφεία.
Μια μεγάλη δαπάνη αποτελεί η οργάνωση και διεξαγωγή των εκλογικών αγώνων. Απαιτούνται επιπλέον δαπάνες για προσωπικό, για έντυπο υλικό, για τηλεοπτικά μηνύματα, για καταχωρήσεις στον τύπο, για μετακινήσεις, κ.λ.π.

Επειδή μερικές όμως τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης δεν επαρκούν για την κάλυψη των δαπανών του, τα κόμματα αναζητούν και άλλους πόρους, άλλοτε εμφανείς και άλλοτε λιγότερο εμφανείς. Αναζητούν έσοδα από συνδρομή των μελλών τους, από εισφορές από εισφορές των βουλευτών τους, από ενισχύσεις εταιρειών, αλλά συνήθως καταφεύγουν σε τραπεζικό δανεισμό.

Όταν ένας βουλευτής εκλέγεται με τη σημαία ενός κόμματος, σημαίνει ότι το κόμμα αυτό έχει δαπανήσει για την εκλογή του, ένα αξιόλογο ποσό, το οποίο συνήθως είναι αρκετά μεγαλύτερο από την κρατική επιχορήγηση. Τι θα συμβεί όμως όταν ένας βουλευτής, για λόγους που ο ίδιος αξιολογεί, αποχωρεί από το κόμμα; Επιστρέφει στο κόμμα όσα αυτό δαπάνησε για την εκλογή του; Φυσικά όχι. Εδώ δημιουργείται ένα θέμα το οποίο, κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να διευθετηθεί από τα κόμματα. Να ευρεθεί ένας συντελεστής, ένας αλγόριθμος, με τον οποίο θα πολλαπλασιάζεται η συνολική δαπάνη του κόμματος και ο αποχωρών βουλευτής θα υποχρεούται να επιστρέφει στο κόμμα, από το οποίο αποχωρεί, το αναλογούν ποσό, το οποίο, μάλιστα, θα μπορεί να παρακρατείται και από τη βουλευτική του αποζημίωση.

Τα κόμματα έχουν μέλη καταχωρημένα στα Μητρώα τους, πολίτες οι οποίοι εθελοντικά εντάσσονται στο κόμμα, και οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στα κομματικά όργανα. Φυσικά η ένταξη των ατόμων σε κομματικούς μηχανισμούς δημιουργεί για τα μέλη κάποιες προσδοκίες αλλά και υποχρεώσεις. Εδώ γεννάται το ερώτημα: τι είναι δικαιότερο το, πέραν της χορηγίας, χρέος ενός κόμματος να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, να το πληρώνει όλος ο ελληνικός λαός, οι πολίτες δηλαδή οι οποίοι μπορεί και να μην ανήκουν στο εν λόγω κόμμα, ή να κατανέμεται η οφειλή στα μέλη και στους βουλευτές του κόμματος; Κατά την άποψή μας είναι δίκαιο και ηθικό η όποια οφειλή των κομμάτων πρέπει να εξυπηρετείται από τα μέλη του κόμματος και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ομ. Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνεχίζει στο τιμόνι της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών ο Φιλιατρινός Χάρης Παπαδόπουλος

Μετά τις εκλογές της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών που διεξήχθησαν στις 14 Απριλίου για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ και των άλλων οργάνων, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Σ.
Σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε το νέο Δ.Σ της εταιρίας απαρτίζεται από τους εξής: .....

Πρόεδρος: Χάρης Παπαδόπουλος

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Τωνης Λυκουρέσης

Γενικός Γραμματέας: Σταμάτης Τσαρούχας

Αντιπρόεδρος: Τάκης Σπυριδάκης

Έφορος Εργασιακών και Ασφαλιστικών θεμάτων: Γιάννης Μόρτζος

Αναπληρωτής γενική Γραμματέας: Φωτεινή Κοτρώτση

Υπεύθυνο Μέλος του Δ.Σ. Για το παράρτημα της Ε.Ε.Σ. στην Θεσσαλονίκη και έφορος κτηρίου: Νίκος Σέκερης

Ταμίας: Βίκυ Πεζίρη

Μέλος: Γιώργος Μπακόλας

Η ομάδα του Φιλιατρά News εύχεται στο Νέο Δ.Σ της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών Καλή θητεία.

Φιλιατρά: Κόπηκε το πρώτο καρπούζι θερμοκηπίου

Ξεκίνησε προχθές η συγκομιδή του πρώτου καρπουζιού στα θερμοκήπια της Τριφυλίας, ενώ εκτιμάται ότι ο μεγάλος όγκος θα αρχίσει να κόβεται μετά τις 20 Μαΐου.
«Σπάνια έχουμε τόσο καλές συνθήκες.
Η καλλιέργεια εξελίσσεται.......

κανονικά, δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα, βρισκόμαστε μετά την καρπόδεση» σημείωσε χθες στο «Θ» ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος. «Στο στάδιο αυτό οι παραγωγοί πρέπει καθημερινά να επισκέπτονται τα καρπουζοχώραφα, να ελέγχουν τις φυτείες για τυχόν προσβολές από διάφορα παθογόνα, και αν διαπιστώνουν κάτι, σε συνεργασία με τους γεωπόνους συμβούλους τους, άμεσα να κάνουν τοπικές επεμβάσεις εστιακά. Ταυτόχρονα, να προσέχουν ιδιαίτερα την άρδευση διότι είναι αυξημένες τώρα οι απαιτήσεις σε νερό.
 Επίσης, δεν πρέπει να έχουμε προβλήματα θρέψης. Η απομάκρυνση των ζιζανίων εντός και γύρω από την καλλιέργεια ενδείκνυται, όπως και ο έλεγχος για προσβολή από μελίγκρες».

Το καρπούζι που ξεκίνησε να κόβεται, αφορά μικρή έκταση από τα θερμοκήπια της περιοχής και προορίζεται για την εσωτερική αγορά. «Εκτιμάμε ότι μετά τις 20 - 25 Μαΐου θα αρχίσουμε τις πρώτες συγκομιδές και μέχρι στιγμής δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα.
Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Υπαίθρια καρπούζια θα έχουμε από τα μέσα καλοκαιριού».

Θάρρος

Πασχαλινές ευχές από το New Post





Ζητά παρέμβαση Σαμαρά ο Νηλέας για το παρακράτημα 2%.

Επιστολή για την Διαχείριση παρακρατημάτων της ενιαίας ενίσχυσης απέστελλε σήμερα η ομάδα παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με την οποία του αναφέρουν την κακοδιαχείριση που γίνεται με το παρακράτημα 2% υπέρ των Ελαιουργικών φορέων που σαν στόχο του έχει να λειτουργήσει ανταποδοτικά στην ελαιοκαλλιέργεια.

Στην ενημέρωση τους επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τα κριτήρια του ΥΠΑΤ η .........

διαχείριση γίνεται από μεγάλες οργανώσεις όπως την πρώην ΕΑΣ η οποία μετά απο μια δεκαετία και πακτωλό χρημάτων τα αποτελέσματα είναι μηδενικά.
Κάνουν έκκληση στον Αντώνη Σαμαρά, να παρέμβει για να μην χαθούν άλλα χρήματα, αλλά και για να αξιοποιηθούν επιτέλους για την ποιότητα και για το περιβάλλον με διαφανή κριτήρια.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Θέμα: Διαχείριση παρακρατημάτων ενιαίας ενίσχυσης

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ

Με την τρέχουσα Κοινή Αγροτική Πολιτική (2003-2013) γινόμαστε ως ελαιοπαραγωγοί κάθε χρόνο μάρτυρες μιας απίστευτης κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης των πόρων που προέρχονται από παρακρατήσεις στην ενιαία ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών, δηλαδή πρόκειται για την αναδιανομή και δικών μας χρημάτων.
Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο παρακράτημα 2% υπέρ των ελαιουργικών φορέων (ΟΕΦ). Στόχος του μέτρου είναι μέσω δράσεων και προγραμμάτων να λειτουργήσει ανταποδοτικά στην ελαιοκαλλιέργεια, κυρίως μέσω των κατευθυντηρίων αξόνων της ΚΑΠ για το περιβάλλον και την ποιότητα, αλλά και για να προετοιμάσει τους παραγωγούς για τη μετά τις επιδοτήσεις εποχή.

Σύμφωνα όμως με τα κριτήρια του ΥΠΑΑΤ η διαχείριση αυτών των πόρων ανατίθεται μόνο σε γιγάντιες οργανώσεις (πρώην ΕΑΣ) σε κλίμακα δηλαδή που είναι αδύνατον να διαχειριστούν ούτε το περιβάλλον, ούτε και την ποιότητα του ελαιολάδου. Ιδιαίτερα, αφού το κριτήριο είναι μόνο το πόσο προϊόν παράγεται από τα μέλη των τεράστιων οργανώσεων, ενώ αυτές ελάχιστο από αυτό το προϊόν συγκεντρώνουν/διαχειρίζονται, ώστε να μπορούν να επηρεάσουν είτε την ποιότητά του, είτε το περιβάλλον. Αξίζει να σας πληροφορήσουμε επίσης ότι ο ΝΗΛΕΑΣ εντέχνως και σκοπίμως έχει αποκλειστεί από τη συμμετοχή του στα προγράμματα των ΟΕΦ από την ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Ύστερα από μια δεκαετία λοιπόν διαχείρισης των εν λόγω προγραμμάτων στο νομό μας -τα οποία μονοπώλησε η ΕΑΣ Μεσσηνίας με πακτωλό χρημάτων που διαχειρίστηκε από παρακρατήσεις ημών των παραγωγών- ουδείς αμφιβάλει ότι τα αποτελέσματα είναι μηδενικά.
Ο Μεσσηνιακός τύπος μάλιστα αλλά και πολλοί φορείς (μεταξύ αυτών και ο ΝΗΛΕΑΣ) έχουν πολλές φορές τοποθετηθεί για την αναποτελεσματικότητα την κατασπατάληση και κακοδιαχείριση των πόρων από τα προγράμματα των ΟΕΦ. Πρόσφατα μάλιστα, τα μεσσηνιακά ΜΜΕ μιλούν για παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής στο πρόγραμμα μαμούθ της ΕΑΣΜ ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο έχει μπλοκάρει. Από ότι φαίνεται μάλιστα τα χρήματα του πρώτου έτους χάθηκαν (δεν απορροφήθηκαν), ενώ είναι πολύ πιθανόν να χαθούν και τα υπόλοιπα για τα επόμενα δυο έτη.

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του τόπου μας, με την γεωργία να φαίνεται ότι μπορεί να παίξει έναν κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο για τη διέξοδο από την κρίση, επιβιώνουν πρακτικές από το παρελθόν που μας οδήγησαν στο σημερινό τέλμα.
Σας απευθύνουμε έκκληση ως πρωθυπουργό και Μεσσήνιο πολιτικό . Είναι έγκλημα να χάνονται πολύτιμοι πόροι που μπορούν να αξιοποιηθούν συμβάλλοντας σε ένα μέλλον που όλοι οραματιζόμαστε. Πολύ δε περισσότερο όταν προέρχονται από χρήματα των ελαιοπαραγωγών.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ της ΟΠ ΝΗΛΕΑΣ

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 30 - 4 - 2013 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Μαΐου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πολλές οι κακές ειδήσεις για τη Μεσσηνία τις τελευταίες ημέρες
Εβδομάδα παθών, κλοπών φόβου και ανασφάλειας


Οι πολίτες του νομού ζουν καθημερινά σε καθεστώς φόβου και .......

ανασφάλειας. Κι αν σ’ αυτά υπολογιστεί και η οικονομική κατάσταση που βιώνουν, τότε το μέλλον φαντάζει εξαιρετικά δυσοίωνο.

Μόνο χθες είδαν το φως της δημοσιότητας οι κλοπές στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, η διαμαρτυρία κατοίκων του Άριος και του Πηδήματος για τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα που πλήττει τις περιοχές τους, ενώ η Τριφυλία έγινε και πάλι έρμαιο των κακοποιών.

Αν σε αυτά προστεθούν το ναυάγιο στη Μεθώνη και το συμβάν στον Ταΰγετο, τότε πραγματικά η Μεγάλη Εβδομάδα είναι εβδομάδα παθών για τη Μεσσηνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΥΓΡΟΣ ΤΑΦΟΣ σε βάθος 2.500 μέτρων για τους 8 αγνοούμενους ναυτικούς, αφού οι ελπίδες για ανεύρεση ζωντανών εξανεμίστηκαν. Χθες έπιασε Καλαμάτα το φορτηγό πλοίο που διεμβόλισε το Piri Reis και το καταβύθισε. Στο Νοσοκομείο για έλεγχο μεταφέρθηκαν οι 7 διασωθέντες του ναυαγίου και οι σωροί των δύο ανευρεθέντων ναυαγών.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΥΛΗ η Καλαμάτα. Ο διακεκριμένος επιστήμονας-ερευνητής της NASA, συμπατριώτης μας Περικλής Παπαδόπουλος («Doctor Π.») μιλάει στο «Έθνος» και στον Πέτρο Τσώνη, τόσο κατανοητά ώστε και οι πλέον ανόητοι μπορούν να αντιληφθούν ποιος είναι, τι είπε για το διαστημικό τουρισμό, τον ελληνικό δορυφόρο και την Ελλάδα.
• ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ η εταιρεία Παππά για το περιβάλλον, τις αμμοθίνες και την προστασία της περιοχής Ελαίας. Κρίσιμη η αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας. Ηχηρή παρέμβαση από τις Δημοτικές Οργανώσεις Τριφυλίας του ΣΥΡΙΖΑ.
• 13,8 εκατ. ευρώ για το δρόμο Σουληνάρι-Κορυφάσιο. Ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλογιάννης υπέγραψε την πίστωση.
• ΚΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ για τις αποζημιώσεις και κατά Δένδια για τους πυροβολισμούς στον Αρι, με δηλώσεις του ο Θεόδωρος Μπρεδήμας.
• ΥΔΡΟΔΡΟΜΙΑ στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο και επενδύσεις στον τουρισμό από ελληνοκαναδό επιχειρηματία που συναντήθηκε με τον περιφερειάρχης Πέτρο Τατούλη.
• ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ από τον ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα νοθευμένο προϊόν ελαιολάδου που φέρεται ότι συσκευάστηκε στην Καλαμάτα και επωλείτο ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!


• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 15 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Ανιχνεύθηκε κρέας αλόγου στην ''Πάριζα ΝΙΚΑΣ'' Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Αποσύρεται από την αγορά πάριζα γνωστής εταιρείας αλλαντικών μετά την ανίχνευση DNA αλόγου στο προϊόν.

Όπως ανακοίνωσε .........

ο ΕΦΕΤ, μετά από καταγγελία έγινε δειγματοληψία στο προϊόν με την εμπορική ονομασία «Πάριζα ΝΙΚΑΣ για τοστ βραστή από φρέσκο χοιρινό κρέας», στο οποίο βάσει εργαστηριακής ανάλυσης, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (στο σύνολο του DNA < 1% και > 0.1%).

Το δείγμα ήταν από συσκευασία βάρους 3,45 kg (μπαστούνι), με ημερομηνία λήξης 21.6.2013 και παρασκευάζεται / συσκευάζεται από την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, 22ο χλμ. Αθηνών-Λαμίας, Άγιο Στέφανο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση.