Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Σε κλίμα κατάνυξης η περιφορά των Επιταφίων. [ Φωτόγραφίες + VIDEO ]

Μεγάλη Παρασκευή. Ημέρα Θλίψης και Πόνου. Ημέρα Πένθους. Η Κορύφωση του Θείου Δράματος.

Εκατοντάδες ........

πιστοί συνέρρευσαν και φέτος στους Ιερούς Ναούς της πόλης των Φιλιατρών για να προσκυνήσουν τα Άγια Πάθη του Κυρίου, με έντονη την ελπίδα στις καρδιές τους για το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης που θα έρθει σε λίγες ώρες.

Οι καμπάνες των εκκλησιών, σήμερα χτυπούσαν πένθιμα. Δηλώνοντας μας τον Θάνατο του Ιησού. Μιας ημέρας, ενώ οι πιστοί νήστεψαν ακόμα και το λάδι για τον θάνατο του θεανθρώπου.
Το βράδυ εψάλλη «Η ζωή εν τάφω» και το «Ω γλυκύ μου έαρ» και σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής ευλάβειας και κατάνυξης έγινε η περιφορά των επιταφίων.

Στην πλατεία των Φιλιατρών -που σημειωτέων επικρατούσε το αδιαχώρητο,- υπό τους ήχους της μπάντας της Φιλαρμονικής του συλλόγου Φιλοπροόδων, συναντήθηκαν επιτάφιοι από τις τέσσερις ενορίες της πόλης (Παναγίας, Αγίου Ιωάννη, Αγίου Νικολάου και Αγίου Αθανασίου).
Πλήθος κόσμου με αναμμένα κεριά παρακολούθησαν την περιφορά και την ακολουθία των Επιταφίων.
Μετά την ακολουθία οι επιτάφιοι επέστρεψαν στις εκκλησίες περνώντας πάλι από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε το video από τους επιταφίους στην Πλατεία Φιλιατρών



Φιλιατρά: Τροχαίο ατύχημα με τρείς τραυματίες στην Ε. Ο Φιλιατρών - Κυπαρισσίας [ VIDEO ]

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Ενα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες (τα στοιχεία τους μας είναι γνωστά) έγινε σήμερα το απόγευμα στην Ε.Ο. Φιλιατρών Κυπαρισσίας στο ύψος της έκθεσης Ειδών Υγιεινής Αλεξόπουλου.

Σύμφωνα με ........

πληροφορίες του Φιλιατρά News ο οδηγός της μαύρης BMW με κατεύθυνση απο Κυπαρισσία προς Φιλιατρά περνώντας έξω απο την έκθεση ειδών υγιεινής του Κ. Αλεξόπουλου βγήκε από το ρεύμα κυκλοφορίας του, πέρασζε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωμικά - πλαγιομετωπικά με έτερο μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes A 150 που είχε κατεύθυνση απο Φιλιατρά προς Κυπαρισσία.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα η μαύρη BMW να βγει εκτός Δρόμου σε παρακείμενο χωράφι ενώ το αλλο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes να παραμείνει ακινητοποιημένο στον δρόμο.

Άμεσα κλήθηκε η Τροχαία Κυπαρισσίας και η πυροσβεστική για το ενδεχόμενο εγκλωβισμού και ασθενοφόρο όπου μετέφερε τους τρεις τραυματίες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα δυο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο Μάρκας Mercedes τραυματίστηκαν ελαφρά ενω ο οδηγός της BMW τραυματίστηκε πιο σοβαρά.

Για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος προανάκριση διενεργεί η Τροχαία Κυπαρισσίας.

Το τροχαίαο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στο σημείο καθώς πολλές φορές αυτοκίνητα έχου εκτραπεί της πορείας τους λόγω της επικίνδυνης Δεξιάς στροφής (ερχόμενοι από Κυπαρισσία προς Φιλιατρά) και κάτι θα πρέπει να γίνει στο σημείο.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:50
Οπως πληροφορηθήκαμε, ο τραυματίας οδηγός της BMW διακομίσθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως



Οι Επιτάφιοι των Φιλιατρών. [ Φωτογραφίες ]

Δυο αναγνώστες μας από την Αμερική (Chicago) μας ζήτησαν να δουν τους Eπιταφίους στα Φιλιατρά.
Εμείς σεβόμαστε την επιθυμία τους και τους παρουσιάζουμε.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα στους δικούς μας ανθρώπους που βρίσκονται μακρυά από την γενέτειρα.

Κλίκ στις φωτογραφίες για μεγάλο μέγεθος











20 ΟΧΙ και 2 λευκά για την "Επένδυση" της Κότινος στην Ελαία. [ 7 VIDEO ]

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η δεύτερη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Σύμβουλίου για την "επένδυση" της εταιρίας ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ.
Παρόντες στην .......

συνεδρίαση ήταν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου και οι περιφερειακοί Συμβούλοι κ.κ. Νίκος Γόντικας και Δημήτρης Δράκος.
Η Επένδυση έτσι όπως παρουσιάστηκε από τον εκπρόσωπο της εταιρίας Παναγιώτη Βρετάκο αποκαλύφθηκε ότι στην πραγματικότητα ήταν ένα ν Real Estate για κατασκευή και πώληση ακινήτων και καμία σχέση δεν είχε με αυτό που άφηναν να εννοηθεί περί τουριστικής μονάδας με εξοχικές κατοικίες.
Η συνεδρίαση που κράτησε για 6 ώρες ανέδειξε τα πραγματικά σχέδια της Κότινος για την "επένδυση" που σκοπεύει να κάνει στην περιοχή, και βγήκε το συμπέρασμα ότι η "επένδυση" δεν είναι σύμφωνη με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και με την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής!

Υπήρξαν και δύο λευκές ψήφοι, (Τσίγγανος και Φλιντίσης) ενω ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Kόλλιας ψήφισε την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών μέχρι να βγει η Υπουργική απόφαση για το πλαίσιο των περιβαλλοντικών όρων στην περιοχή.
Όπως αποκαλύφθηκε από τα λεγόμενα του Νομικού Εκπροσώπου της Κότινος Παναγιώτη Βρετάκου ήταν ένα πραγματικό Real Estate κατασκευής και Πώλησης Ακινήτων κατασκευάζοντας ένα ολόκληρο οικιστικό σύνολο και θα έπρεπε να έχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πολλές φορές ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με αποκορύφωμα λίγη ώρα πριν το τέλος; της με την ευθεία απειλή που ξεστόμισε ο Εκπρόσωπος της εταιρίας Παναγιώτης Βρετάκος εφιστώντας την προσοχή στο τι απόφαση θα πάρει το Συμβούλιο αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να εμπλακούν σε μηνύσεις γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από όλους τους Δημοτικούς συμβούλους αλλά και τον κόσμο κάνοντας τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μπασδάνη να αναρωτηθεί αν αυτό πρέπει να το πάρουν σαν απειλή.

Ολοι οι Σύμβουλοι συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης τάχθηκαν κατά της "επένδυσης" με το αιτιολογικό ότι δεν συνάδει με την προστασία του περιβάλλοντος ενώ ο Δήμαρχος Τριφυλίας ψήφισε να ανασταλεί η έκδοση αδειών μέχρι να εκδοθούν οι περιβαλλοντικοί όροι από το υπουργείο.

Δείτε αποσπάσματα από την συνεδρίαση















Πασχαλινές ευχές από τον Γιώργο Πιπερόπουλο



-

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Μαΐου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά

Εκρηκτική αύξηση των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος .......

αναμένει φέτος η ΔΕΗ, διαπιστώνοντας όλο και μεγαλύτερη αδυναμία είσπραξης των οφειλών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να αυξήσει κατά 50% τις προβλέψεις της για επισφαλείς απαιτήσεις, φοβούμενη ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το 2013, καθώς ήδη πάνω από 500.000 λογαριασμοί ρεύματος παραμένουν ανεξόφλητοι, ενώ οι συνολικές οφειλές των καταναλωτών ανέρχονται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΧΙ. Συντριπτική και σχεδόν ομόφωνη η απόφαση της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για την «υπόθεση της Ελαίας». Κανένας σύμβουλος δεν θεωρεί ότι η δραστηριότητα της εταιρείας του εφοπλιστή Παππά είναι συμβατή με το περιβάλλον και τη νομιμότητα.
Αυτό είναι το κυρίαρχο πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΚΑΘΑΡΕΣ εξηγήσεις για το κομμένο πρόγραμμα 4,25 εκατ. ευρώ της ΕΑΣ Μεσσηνίας, ζητεί με ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της «Ένωσης» ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εξωχωρίου.
• ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ είναι στην Καλαμάτα η εταιρεία τυποποίησης του μαϊμού έξτρα παρθένου ελαιολάδου που ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ. Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά.
• ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ καλοκαιρία προβλέπει η ΕΜΥ με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς στη Μεσσηνία.
• Η ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ποιμαντορική εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
• «ΣΗΜΕΡΟΝ κρεμάται επί ξύλου». Κείμενα για τη Μεγάλη Παρασκευή και το τελετουργικό της ημέρας.
• ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ του Δήμου Καλαμάτας για το τριήμερο και η στήριξη των απόρων τις γιορτινές ημέρες.



• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 15 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Σύλλογος Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας: Κέρδισε η βούληση του λαού

Με νίκη της επιθυμίας του λαού της περιοχής τελείωσε το σημερινό έκτακτο Δ.Σ. του Δήμου Τριφυλίας με θέμα την "επένδυση" της εταιρίας Νέος Κότινος Α.Ε. στην περιοχή του πευκοδάσους της Ελαίας.
Μετά την ανάλυση από τους .........

εκπροσώπους της εταιρίας για τον τύπο της επένδυσης (ουσιαστικά παραδέχτηκαν πως πρόκειται για real estate) και τις τοποθετήσεις των φορέων , των συλλόγων , και των δημοτικών συμβούλων ακολούθησε ψηφοφορία με αποτέλεσμα ένα βροντερό ΟΧΙ , καθώς υπέρ της λαικής θέλησης τάχτηκε και το σύνολο σχεδόν του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά από μια ζωηρή συζήτηση από την οποία δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης , ειδικά λίγο πριν την ψηφοφορία , το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει εάν η επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως φέρεται προς υλοποίηση από το φάκελο που έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, είναι σύμφωνη με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και με την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής.

Με 20 ψήφους κατά της "επένδυσης" και 2 λευκά (από τους αντιδημάρχους Τσίγγανο Παναγιώτη και Φιλντίση Ιωάννη) το σώμα αποφάνθηκε πως η πρόταση του συγκεκριμένου επιχειρηματία δεν σέβεται το περιβάλλον και πως αυτού του τύπου η ανάπτυξη δεν είναι το ζητούμενο για την συγκεκριμένη περιοχή.

Πασχαλινές ευχές από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο