Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Από Δευτέρα τα φύλλα πορείας στους εκπαιδευτικούς

Εκτός ΝΔ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Την επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί απεργία τις πρώτες έξι ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αποφάσισε η κυβέρνηση.
Από Δευτέρα τα φύλλα πορείας. Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ........

ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έδειξε την πόρτα της εξόδου της ΝΔ στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, το Σάββατο, η κυβέρνηση αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών την Δευτέρα, πριν δηλαδή λάβουν τις αποφάσεις τους οι τοπικές ενώσεις λειτουργών μέσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα 99,5, ήδη έχει δοθεί εντολή να τυπωθούν τα φύλλα επίταξης, τα οποία θα επιδοθούν σε 88.000 εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Εκτός ΝΔ ο Παπαχρήστος
Θορυβημένος από την στάση που τήρησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, που πρόσκειται στην ΔΑΚΕ, ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής πως δεν έχουν θέση στην ΝΔ στελέχη της ΔΑΚΕ που εκφράζονται από πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες «τύπου ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία, δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς και σίγουρα βρίσκουν αντίθετη την πλειονότητά τους. Αποτελούν αντιγραφή χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών πρακτικών, που αγνοούν τον αγώνα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους» τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ.

in.gr

Φιλιατρά: Παράκληση για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες

Την Κυριακή 12.5.2013 και ώρα 7μ.μ. θα γίνει στον Άγιο Χαράλαμπο ιερά παράκληση για όλους τους μαθητές που θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις που έρχονται.

Ιδιαίτερα καλούνται όλοι οι μαθητές της Γ' Λυκείου, καθώς και όσοι γονείς επιθυμούν να παρευρεθούν στην ιερά παράκληση, στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Φιλιατρών!

-

Άγχος πάνω στο άγχος των Πανελλαδικών!...

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Δεν θα πάρω θέση ούτε υπέρ των συναδέλφων ‘δασκάλων’ της Μέσης Παιδείας, ούτε υπέρ του κ Αρβανιτόπουλου ‘συναδέλφου’ της Ανωτάτης Παιδείας αλλά θα πάρω θέση, ευχόμενος ότι θα σταματήσει εγκαίρως η ‘κόντρα’ ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (εμένα μου ήταν υπεραρκετός ο τίτλος Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά εμένα κανείς δε με ρώτησε τί μου αρέσει) και της ΟΛΜΕ…

Δηλαδή δεν έφταναν οι μυριάδες προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ..........

γονείς και παιδιά στην Ελλάδα της τρόικα, ήρθε – κεραυνός εν αιθρία – και η ‘κόντρα’ του κ Αρβανιτόπουλου με την ΟΛΜΕ και ανακοίνωση για ΑΠΕΡΓΙΕΣ στη διάρκεια των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων!...
Ο Πανεπιστημιακός ‘δάσκαλος’ Υπουργός κ Αρβανιτόπουλος (θα μείνει στην ιστορία ως Αρχιτέκτων του Καλλικράτη της Ανώτατης Παιδείας μας) και οι ‘δάσκαλοι’ της Μέσης Εκπαίδευσης τα μέλη της ΟΛΜΕ, κατάφεραν να προσθέσουν ακόμη περισσότερο, στο ήδη υπάρχον εξ ορισμού, άγχος σε παιδιά που φέτος διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις για μια θέση σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και μαζί στις οικογένειές τους...
Τώρα άρχισαν οι εικασίες, οι προτροπές, οι έμμεσες ΑΠΕΙΛΕΣ για κάποιου είδους ‘επιστράτευση’ των κκ Καθηγητών ώστε να διεξαχθούν ‘ομαλά’ οι φετινές εξετάσεις που είναι οι ΠΡΩΤΕΣ στο ΝΕΟ ΧΑΡΤΗ Ανωτάτης Παιδείας!

Δεν κρατιέμαι, θα την κάνω την ‘αφελή’ ΠΙΠΕΡΑΤΗ μου ερώτηση:
Κύριε Αρβανιτόπουλε, κυρίες και κύριοι του ΔΣ της ΟΛΜΕ, κκ Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη (ως Συν-Πρωθυπουργεύοντας απευθύνομαι σε εσάς), τα μέλη της ΟΛΜΕ ΔΕΝ ανήκουν στους Κομματικούς χώρους που εσείς ως ‘Νέα’ Ν.Δ., της Κεντροδεξιάς, ‘Νέο ή υπόλοιπο’ ΠΑΣΟΚ της Κεντροαριστεράς και νεότευκτη ΔΗΜΑΡ της Αριστεράς που εκπροσωπείτε;
Δηλαδή ‘λιανά’ οι ΔΙΚΟΙ σας Συνδικαλιστές δεν ελέγχουν την ΟΛΜΕ;
ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΑΝ τα Ελληνόπουλα και οι γονείς τους με την ΚΟΝΤΡΑ του κ Αρβανιτόπουλου και της ΟΛΜΕ, δημιουργείται ‘οξύτητα’ στην κοινωνική ψυχολογία μας, απειλείται αναστάτωση και επιστρατεύσεις (στρατιωτικός νομίζω ότι είναι ο όρος…)

Θα μου πει κάποιος, καλά κ Πιπερόπουλε ξεχάσατε ότι μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου (παραμονή της Κυριακής των Βαΐων) υπήρχαν κόντρες φοβερές ανάμεσα στους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη που οδήγησαν και κάποιους ‘ελαφρόμυαλους’ να πιστέψουν ότι η σύγκρουση και η τριβή θα μπορούσε να διαλύσει την παρούσα (Τρίτη κατα σειρά) εγχώρια τρόικα!...

168 ΝΑΙ πήρε το Πολυνομοσχέδιο την Κυριακή των Βαΐων απογοητεύοντας όσους ονειρευόντουσαν ΠΤΩΣΗ της Συγκυβέρνησης και επιβεβαιώνοντας όσους ως πιο σώφρονα απαισιόδοξους πιστεύαμε ότι επρόκειτο για θέατρο..

http://piperopoulos.blogspot.com/2013/05/blog-post.html

Μη ρωτήσετε εάν πιστεύω ότι πρόκειται για μια νέα ‘πράξη’ στο γνωστό, θλιβερό ‘Θέατρο» …. Θα σας απαντήσω:
Οψόμεθα!...

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

(ΜΑΘΗΜΑ 12ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)

Προστασία από ιούς
ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ.

Ήταν το1986 όταν παρουσιάστηκε ο πρώτος ιός της ιστορίας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο ονομαστός Brain. Ένας ιός υπολογιστή είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μεταδίδεται μέσω δίσκων η δικτύων, αντιγράφοντας τον εαυτό του.
Όταν ενεργοποιηθεί, μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες .......

λειτουργίες η και ζημιές σε ένα υπολογιστή. Για να το πετύχει αυτό, συχνά συμπεριφέρεται παρασιτικά. Τροποποιεί δηλαδή κάποιο άλλο αρχείο ώστε όταν αυτό εκτελεστεί, να ενεργοποιηθεί ο ίδιος ο ιός και να εκτελέσει το έργο του. Το οποίο μπορεί να μην έχει και τόσο σοβαρές συνέπειες για έναν υπολογιστή, αλλά μπορεί και να είναι τόσο καταστροφικό, ώστε να μην του επιτρέπει καν να εκκινήσει. Τα τελευταία χρόνια η διάδοση του internet έχει φέρει και μια έξαρση στην εμφάνιση ιων. Ειδικά εκείνοι που μεταδίδονται μέσω e-mail αποτελούν την υπ αριθμό ένα πληγή για το διαδίκτυο σήμερα. Και αυτό διότι εκτός των καταστροφικών συνεπειών στους υπολογιστές, το γεγονός ότι αναπαράγονται και αυτοαποστέλλονται σε διάφορες διευθύνσεις σημαίνει και φόρτωση του δικτυού, άρα καθυστέρηση στη μεταφορά χρήσιμων δεδομένων.
Τέτοιοι ιοί συνήθως έρχονται συνημμένοι σε κάποιο αρχείο μαζί με το e-mail και ένα όνομα που «προκαλεί» τον χρήστη να το εκτελέσει. Ο ανυποψίαστος χρήστης νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιο χιουμοριστικό κλιπάκι η για μια ευχετήρια κάρτα, ανοίγει το αρχείο και ο ιός ενεργοποιείται. Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα έκαναν αισθητή και την παρουσία τους οι ιοί των δικτύων όπου οι χρήστες ανταλλάσουν μουσικά αρχεία και βιντεοκλίπ. Οι ιοί αυτοί προσποιούνται ότι είναι ένα τραγούδι η ένα κλιπάκι και περιμένουν τον ανυποψίαστο χρήστη που δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα πραγματικό αρχείο multimedia από ένα ψεύτικο, να τους κατεβάσει και να τους ενεργοποιήσει.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Εγκαταστήστε κάποιο πρόγραμμα αντιβίωσης
Φροντίστε ώστε να είναι ενημερωμένο πάντοτε για τους τελευταίους ιούς. Συνδεθείτε με το διαδίκτυο και κατεβάστε κάθε ανανεωμένη έκδοση.
Επισκεφτείτε sites αντιβιοτικών και ενημερωθείτε για τους τελευταίους κινδύνους.
Μην ανοίγετε συνημμένα αρχεία από e-mail για το περιεχόμενο των όποιων δεν είστε σίγουροι.
Προσέχετε τι είδους προγράμματα εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας και από πού τα προμηθεύεστε.
Προσέχετε τι ισότοπους επισκέπτεστε. Να είστε σίγουροι για την ασφάλεια τους πριν αποφασίσετε να πλοηγηθείτε εκεί μέσα.

Spam, η πληγή του e-mail
Η ανεπιθύµητη αλληλογραφία, διεθνώς γνωστή ως spam, αποτελεί σήµερα έναν από τους µεγαλύτερους «πονοκεφάλους» του ∆ιαδικτύου. Εκτός από τις αµέτρητες χαµένες ώρες που αφήνει πίσω της η διαδικασία διαγραφής των παρείσακτων µηνυµάτων, τα spam µπορεί να αποτελέσουν το «όχηµα» ηλεκτρονικής εισβολής των επιτηδείων στον υπολογιστή µας.
Οσοι διαβάζετε αυτές τις γραµµές και διαθέτετε λογαριασµό e-mail ξέρετε καλά το συναίσθηµα του ανθρώπου που ανοίγει κάθε πρωί το inbox για ναδει ποιοι του έχουν στείλει µήνυµα κι έρχεται αντιµέτωπος µε«σούπερ ευκαιρίες» αγοράς, «ροζ» διαφηµίσεις ή «επείγοντα»µηνύµατα από την τράπεζά του, που του ζητούν να καταχωρίσει τα προσωπικά του στοιχεία για να µη χάσει τις καταθέσεις του.
Tο τρίτο τρίµηνο του 2010,τα µηνύµατα spam αντιστοιχούσαν στο 82,3% του συνόλου των e-mail που στέλνονται διεθνώς, σύµφωνα µε έρευνα της εταιρείας λογισµικού ασφαλείας Kaspersky Lab.

Με άλλα λόγια, περισσότερα από οκτώ στα 10 µηνύµατα αποτελούν αλληλογραφία που προέρχεται από ανθρώπους που ούτε ξέρουµε ούτε τους ζητήσαµε ποτέ να επικοινωνήσουν µαζί µας.
Ταυτόχρονα, τα µηνύµατα που περιέχουν κακόβουλο λογισµικό (malware) αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, αντιπροσωπεύοντας σήµερα το 4,6% του συνόλου των e-mail από 1,9% το περασµένο τρίµηνο. Ο αριθµός των spam που διακινούνται στο ∆ιαδίκτυο είναι εντυπωσιακός. Σύµφωνα µε την εταιρεία Commtouch Software, τον Ιανουάριο του 2010 στέλνονταν κατά µέσο όρο 183 δισεκατοµµύρια spam την ηµέρα. Ο αντίστοιχος αριθµός το 2007 ήταν90 δισεκατοµµύρια. Τα περισσότερα spam (81%) αφορούν διαφηµίσεις φαρµακευτικών προϊόντων.

Παρά τις πολλές προσπάθειες _ νοµικές και τεχνολογικές _ για την καταπολέµηση του φαινοµένου, τα spam αυξάνουν και πληθαίνουν. Σύµφωνα µε τη Ferris Research, το 2009 τα spam κόστισαν στις επιχειρήσεις ανά την υφήλιο 130 δισεκατοµµύρια δολάρια σε απώλεια παραγωγικότητας και τεχνικά έξοδα. Η τελευταία «µόδα» επιθέσεων συνδέεται µε δηµοφιλή γεγονότα, όπως είναι η κυκλοφορία νέων κινηµατογραφικών ταινιών. Ο νέος «Harry Potter» χρησιµοποιήθηκε για να µεταδοθούν µηνύµατα spam, τα οποία ζητούναπό τους χρήστες να κάνουν «κλικ» σε συνδέσµους που υποτίθεται ότι θα τους φανερώσουν «σπάνιο»υλικό από την ταινία. Αντ’ αυτού εγκαθιστούν στον υπολογιστή κακόβουλο λογισµικό.

Παράλληλα, η ανάπτυξη ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το MySpace, έχει δηµιουργήσει µια ολόκληρη _ παρασιτική _ βιοµηχανία για τους spammers. Το περασµένο τρίµηνο, ο ιστότοπος ηλεκτρονικών συναλλαγών PayPal συγκέντρωσε το 56% των επιθέσεων phishing (ηλεκτρονικό «ψάρεµα» δεδοµένων). Το eBay ήρθε δεύτερο µε 8,4% και το facebook τρίτο µε 6,6%.
Οι ερευνητές της Kaspersky παρατήρησαν αύξηση στο κακόβουλο λογισµικό, που κάνει τα «µολυσµένα» επισυναπτόµενα αρχεία να µοιάζουν µε απλές σελίδες HTML. Το πρόγραµµα Trojan-Spy. HTML. Fraud. gen είναι σήµερα το πιο δηµοφιλές malware.
Μόλις ο χρήστης κάνει«κλικ» στον σύνδεσµο που περιλαµβάνεται στο e-mail, οδηγείται σε έναν ιστότοπο που δήθεν ανήκει σε τράπεζα και συνήθως αποτελεί αντίγραφο της επίσηµης ιστοσελίδας της. Εκεί του ζητείται να καταχωρίσει τα προσωπικά του στοιχεία (τραπεζικούς κωδικούς, αριθµό ταυτότητας κ.ά.). Οποιος πέσει στην παγίδα έχει _ εν αγνοία του _ συναινέσει στο να περιέλθουν τα στοιχεία του στα χέρια επιτηδείων.
Αυτοµατοποιηµένα ανεπιθύµητα µηνύµατα «εισβάλλουν» και στις συνοµιλίες που γίνονται σε πλατφόρµες instant messaging, ενώ από το spam δεν ξεφεύγουν ούτε οι bloggers. Η εταιρεία Akismet εκτιµά ότι το 93% των σχολίων στα blogs είναι spam.
Από πού έρχονται;
Οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα προέλευσης των spam, αντιπροσωπεύοντας το 12,9% επί του συνόλου. ∆εύτερη έρχεται η Ινδία µε 7,6% και ακολουθούν το Βιετνάµ (5,1%), η Βρετανία (4,9%) και η Ρωσία (4,9%).

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

(ΜΑΘΗΜΑ 11ο)

Επικοινωνια με τον εξωτερικό κόσμο
Στα σημερινά υπολογιστικά συστήματα η επικοινωνια είναι το παν. Με τον ένα η με τον άλλο τρόπο θέλουμε ψηφιακά δεδομένα να μπούν η να βγούν από τον υπολογιστή.

Μόντεμ και τηλεφωνικές συνδέσεις
Τα μόντεμ .........

υπάρχουν εδώ και 50 περίπου χρόνια, και την τελευταία δεκαετία έγιναν τόσο δημοφιλή που σχεδόν όλοι οι υπολογιστές έχουν από ένα. Ισως ήδη γνωρίζετε ότι το μόντεμ είναι το εξάρτημα που είτε αποτελεί μέρος του υπολογιστή είτε είναι η αυτόνομη συσκευή που βρίσκεται δίπλα στο PC σας και συνδέεται σε αυτό το τηλεφωνικό καλώδιο για να επικοινωνείτε με τον έξω κόσμο. Η πιο σύγχρονη έκδοση των μόντεμ είναι τα ασύρματα τα οποία συνδέονται στην τηλεφωνική γραμμή και δεν χρειάζονται καλώδια για τη σύνδεση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πως λειτουργούν τα μόντεμ και τι είναι;
Το μόντεμ μετατρέπει τα αναλογικά δεδομένα σε ψηφιακά και το αντίστροφο. Αφού όμως το PC είναι ψηφιακό, γιατί δεν μπορούμε απλώς να συνδέσουμε δυο υπολογιστές μεταξύ τους με ένα καλώδιο για να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ τους; Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε, όμως αυτό απαιτεί περισσότερες εξηγήσεις. Πριν λίγο καιρό, η απευθείας ψηφιακή σύνδεση ήταν ασυνήθιστη για τους περισσότερους χρήστες υπολογιστών. Δεν μπορείτε να συνδέσετε κάποιο ειδικό καλώδιο από το σπίτι σας με ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, μόνο και μόνο για να στέλνετε φωτογραφίες στους φίλους σας. Ευτυχώς, για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένα άλλο καλώδιο: το τηλεφωνικό

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες είναι αναλογικές, επομένως, όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τηλεφωνικές γραμμές για τη μεταφορά δεδομένων, πρέπει να είστε σε θέση να μετατρέπετε αυτά τα δεδομένα σε αναλογικά σήματα (δηλαδή σε ήχο) και τον ήχο πάλι σε δεδομένα στο άλλο άκρο της τηλεφωνικής γραμμής. Ο ήχος δεν είναι ό,τι πιο ακριβές υπάρχει στον κόσμο, τα ψηφιακά δεδομένα όμως είναι εξαιρετικά ακριβή. Αν, κατά τη μετάδοση κάποιου προγράμματος υπολογιστή που έχετε γράψει, μεταδοθεί λανθασμένα έστω και ένα bit, το πρόγραμμα θα είναι άχρηστο όταν φτάσει στο άλλο άκρο.
Επομένως, τα μόντεμ κάνουν πολλά περισσότερα από το να μετατρέπουν απλώς ψηφιακές μονάδες και μηδενικά σε ενοχλητικό διαπεραστικό ήχο, και το αντίστροφο. Εκτός από αυτό, κάθε μόντεμ διασφαλίζει τη σωστή λήψη των ήχων από το άλλο μόντεμ στο οποίο συνδέεται. Τα μόντεμ διαθέτουν ένα ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου σφαλμάτων, με το οποίο το μόντεμ που «μιλάει» (που στέλνει τα δεδομένα) μπορεί να δημιουργεί εφεδρικά αντίγραφα και να ξαναστείλει τα bit που δε3 μεταδόθηκαν επιτυχώς.

Παρόλα αυτά, μια θορυβώδης τηλεφωνική γραμμή είναι το ίδιο ενοχλητική για ένα μόντεμ όσο και για τους ανθρώπους. Όταν ξεκινάτε μια σύνδεση, το μόντεμ θέτει σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή, ελέγχει μήπως χρησιμοποιείται ήδη, και στη συνέχεια πραγματοποιεί την κλήση. Αν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής απαντήσει στη κλήση κάποιο μόντεμ, τα δύο μόντεμ ξεκινούν μια «ηλεκτρονική» συνομιλία, όπως 'χαίρετε το όνομα μου είναι.'. Μετά τη χειραψία, τα μόντεμ διαπραγματεύονται την ταχύτητα στην οποία θα συνομιλήσουν. Αυτό επιτυγχάνεται με την αποστολή και τη λήψη λίγων δεδομένων στην υψηλότερη κοινή ταχύτητά τους. Αν δεν υπάρξει επιτυχία, «κατεβάζουν» την ταχύτητα στην επόμενη μέγιστη που υποστηρίζουν και τα δύο και γίνεται νέα προσπάθεια επικοινωνίας. Τα μόντεμ σχεδιάζονται να λειτουργούν σε συγκεκριμένες προκαθορισμένες ταχύτητες, 'όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε ταχύτητα μεταξύ της μέγιστης και της ελάχιστης για κάθε μόντεμ.

Η ταχύτητα του μόντεμ μετράται με δύο τρόπους: με το ρυθμό bit (bit rate), όπου η μέτρηση γίνεται σε bit ανά δευτερόλεπτο και με την ταχύτητα baud. Το baud είναι ο πιο τεχνικός τρόπος μέτρησης της επίδοσης ενός μόντεμ, ενώ ο ρυθμός bit είναι πιο κατανοητός. Καλύτερα να υπολογίζετε την ταχύτητα των μόντεμ σε ρυθμό bit και όχι σε baud επειδή αυτό εξυπηρετεί το σκοπό μας: τη μετάδοση δεδομένων.
Το baud αναφέρεται στην ταχύτητα με την οποία το μόντεμ μπορεί να στέλνει μεμονωμένα ηλεκτρονικά σήματα μέσω της τηλεφωνικής γραμμής, δηλαδή πόσο γρήγορα μπορεί να «μιλάει».

Σύνδεση σε θύρες
Για να συνδεθείτε στο ίντερνετ, πρέπει να διαθέτετε ένα μόντεμ, ή κάποια ανάλογη συσκευή το μόντεμ προσπελάζεται μέσα από κάποια θύρα του υπολογιστή. Οι θύρες είναι συνήθως οι φυσικές συνδέσεις του υπολογιστή προς τον εξωτερικό κόσμο - υποδοχές που βρίσκονται στο εμπρός ή στο πίσω μέρος του κουτιού του υπολογιστή, στις οποίες προσαρμόζονται καλώδια για τη σύνδεση περιφερειακών συσκευών.

Παράλληλη και σειριακή θύρα
Οι θύρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: ανάλογα με τον τρόπο που επιτρέπουν τη μεταφορά δεδομένων μέσα και έξω από τον υπολογιστή :σε σειριακές και σε παράλληλες. Ο όρος παράλληλη αναφέρεται στο γεγονός ότι η θύρα αυτού του είδους χρησιμοποιεί πολλά καλώδια μαζεμένα σε ένα χοντρότερο ώστε η μεταφορά των δεδομένων να γίνεται με παράλληλο τρόπο. Η παράλληλη θύρα συχνά αναφέρεται και ως θύρα εκτυπωτή αφού σπάνια χρησιμοποιείται για άλλες συσκευές.
Σήμερα η παράλληλη θύρα θεωρείται απαρχαιωμένη. Υπάρχουν ταχύτερες σύγχρονες σειριακές θύρες με μικρότερα, ελαφρύτερα και φθηνότερα καλώδια, ενώ τα βύσματα των σειριακών θυρών είναι μικρότερα από τα τεράστια του καλωδίου παράλληλης σύνδεσης, μέσα στα οποία στοιβάζεται ο σωρός των καλωδίων.

Σειριακές θύρες
Οι σειριακές θύρες κάποτε ήταν πιο αργές από τις παράλληλες επειδή, μεταξύ άλλων επέτρεπαν τη μεταφορά μόνο ενός bit τη φορά. Η σειριακή θύρα έχει αλλάξει τόσο πολύ με το πέρασμα των χρόνων, ώστε σήμερα όλοι οι χρήστες πιστεύουν ότι υπάρχουν τρείς διαφορετικές θύρες για τη σειριακή μεταφορά των δεδομένων: οι σειριακές θύρες, οι θύρες γενικού σειριακού διαύλου (USB) και οι θύρες FireWire (γνωστές και ως ΙΕΕΕ 1394). Οι δύο θύρες που έρχονται στο μυαλό των χρηστών όταν ακούνε τη φράση σειριακή θύρα είναι η COM1 και η COM2, οι οποίες βρίσκονται στο πίσω μέρος του υπολογιστή.

USB
Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι συνδέονται σε θύρες USB. Πολλές συσκευές χειρός, όπως οι υπολογιστές τσέπης, μπορούν να συνδεθούν σε κανονικούς υπολογιστές μέσω των θυρών USB. Επίσης, η θύρα USB χρησιμοποιείται και από ορισμένες φορητές συσκευές όπως μονάδες CD (με δυνατότητες αναπαραγωγής η και εγγραφής) και σκληροί δίσκοι, και είναι η συνηθέστερη θύρα για τη σύνδεση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και φορητών συσκευών ψηφιακού ήχου, όπως οι συσκευές αναπαραγωγής αρχείων MP3 (MP3 players).

Υπάρχουν δύο τύποι βυσμάτων: τα USB και τα mini USB. Τα πρώτα είναι επίπεδα και ορθογώνια, τα δεύτερα είναι τετράγωνα με δύο στρογγυλεμένες γωνίες και πολύ μικρότερα σε διαστάσεις. Συνήθως χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση κινητών τηλεφώνων MP3 και ψηφιακών κορνιζών.

Γιάννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 10-05-2013 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Μαΐου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Eεκκωφαντική σιωπή Νίκα για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής
Είδε το δάχτυλο κι όχι το φεγγάρι


Η διεξαγωγή φεστιβάλ του νεοναζιστικού κοινοβουλευτικού .......

μορφώματος στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο Πάρκο Λιμενικού, τον ερχόμενο Αύγουστο, απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Διασάκος.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Οι πολιτικοί απόγονοι του Μεταξά, του Παπαδόπουλου και του Χίτλερ θέλουν να τιμήσουν στις 3 και 4 Αυγούστου την επέτειο της εγκαθίδρυσης της φασιστικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου. Ο κ. δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε έδωσε άδεια...».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΒΛΕΠΕΙ ΦΩΣ για την Ολυμπία Οδό μέχρι την Τσακώνα, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, με δηλώσεις του στην τηλεόραση Best. Ξεκαθαρίζει ότι ποντάρει ιδιαίτερα στο ενδιαφέρον του Μεσσήνιου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
- Με εντάσεις αλλά και προτάσεις η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος, παρουσία του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα.
- Δεκτές όλες οι προτάσεις για ανοιχτό δρόμο εντός του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης. Νέα σύσκεψη στην Τρίπολη του Μαν. Αγγελάκα με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Μεσσήνης.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ παράπηγμα στο γήπεδο των σφαγείων και έδωσαν παράταση να απομακρυνθούν οι τσιγγάνοι από τη Μαρίνα Καλαμάτας.
• Γιορτή της μητέρας αύριο και ο Ευκλής αφιερώνει την 3η Ποδηλατοβόλτα Καλαμάτας. Τα οφέλη στην υγεία από τη χρήση ποδηλάτου.
• ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για τις αυθαιρεσίες στην Ελαία, με αναφορά από το βουλευτή Θανάση Πετράκο.
• ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τουριστική περίοδο. Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της ΕΝ.ΠΕ. με τους υπουργούς Ευρ. Στυλιανίδη και Όλγα Κεφαλογιάννη .
• ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ της Αστυνομίας 3 Έλληνες που ρήμαξαν καταστήματα στην Καλαμάτα.
• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ από τον Σαρ. Κουκούμη για τα αμάζευτα σκουπίδια στη Δ.Ε. Αετού –Αυλώνας- Τριπύλας του Δήμου Τριφυλίας.
• ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ληξιαρχείο στο Δήμο Καλαμάτας.
• ΕΚΚΛΗΣΗ στους επαγγελματίες για την πληρωμή των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων (Κοινή συνέντευξη Τύπου των αντιδημάρχων Θανάση Ηλιόπουλου και Παύλου Μπουζιάνη).


• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 15 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!