Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Τραγικό θάνατο από ανατροπή τρακτέρ 42χρονου από τη Κυπαρισσία

ΤΡΑΓΙΚΟ θάνατο βρήκε ένας 42χρονος αγρότης από την Κυπαρισσία όταν τον καταπλάκωσε τρακτέρ το απόγευμα της Κυριακής ενώ εκτελούσε αγροτικές εργασίες .

Πιο αναλυτικά ......

σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο άτυχος 42χρονος πατέρας 2 παιδιών ο οποίος παλιότερα διατηρούσε κατάστημα στη Κυπαρισσία και αργότερα σε περίπτερο της περιοχής αγωνιζόταν για την καθημερινή επιβίωση. Σε κτήμα που διατηρούσε σε αγροτική περιοχή των Φιλιατρών ενώ εκτελούσε αγροτικές εργασίες ο γεωργικός ελκυστήρας έπεσε σε βαθύ κενό με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να εγκλωβίσει θανάσιμα τον οδηγό του.

Ειδοποιήθηκαν αρχικά η Αστυνομία και ασθενοφόρο για την ανάσυρση του άτυχου άνδρα αλλά ήταν πλέον αργά καθώς όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Θλίψη έχει σκορπίσει την περιοχή μας καθώς ο 42χρονος ήταν αγαπητό πρόσωπο και ήταν κοινωνικός ενώ για χρόνια εργαζόταν σε δικό του κατάστημα κοντά στη περιοχή Δημαρχείου στην Κυπαρισσία.

Kyparissiotis

Γιώργος Ασημακόπουλος: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ. Με τα μέλη του ΤΕΦΑΑ Αθήνας, δυναμικά για μια ΟΝΝΕΔ για όλους!

Αγαπητοί φίλοι,

Πριν από τρεις μήνες ξεκίνησα έναν αγώνα με γνώμονα την ανάγκη για μια ΟΝΝΕΔ «ανοιχτή» σε όλες και όλους, με ιδεολογική ταυτότητα, έρεισμα και αναφορά στην κοινωνία.
Στην κατεύθυνση .........

αυτή συναντήθηκα με χιλιάδες νέους ανά την Ελλάδα, συζητήσαμε τους προβληματισμούς μας και βρήκαμε κοινό σημείο αναφοράς στις σκέψεις και στα όνειρα για μια νέα αρχή. Σήμερα συμπορευόμαστε όλοι μαζί για μια ΟΝΝΕΔ για όλους.

Χτες είχα την ευκαιρία να ακούσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΤΕΦΑΑ Αθήνας αλλά και ταυτόχρονα τις προτάσεις τους για την ΟΝΝΕΔ. ΜΕ τα μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΤΕΦΑΑ Αθήνας, μιας από τις μεγαλύτερες και δυναμικότερες οργανώσεις στην Ελλάδα με συνεχείς πρωτιές και αυτοδυναμίες, συνεχίζουμε δυναμικά για μια ΟΝΝΕΔ για όλους.

Έβαλε τα κλάματα ο Γιάχος: “Κατέστρεψα την καριέρα μου”

Ο Θανάσης Γιάχος παραδέχτηκε μπροστά στους ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης πως έκανε διαιτητικά λάθη στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και έβαλε τα κλάματα, λέγοντας "... κατέστρεψα την καριέρα μου"!

Οι άνθρωποι..........

του Αστέρα Τρίπολης έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία του Θανάση Γιάχου στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, με τον Έλληνα διαιτητή να παραδέχεται το λάθος του αρκετή ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης.

O εκ των ισχυρών ανδρών των Αρκάδων, Δημήτρης Μπάκος, έσπευσε να διατυπώσει τις ενστάσεις του προς τον Γιάχο, μετά τη λήξη του αγώνα, κυρίως για την φάση του πέναλτι του Μανιάτη.

"Είδα την φάση. Έκανα... έγκλημα. Κατέστρεψα την καριέρα μου. Δεν άφησα το παιχνίδι να εξελιχθεί όπως έπρεπε", τόνισε ο διαιτητής από τη Χίο στους Αρκάδες, στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ.

Απ’ την μεριά του, ο Δημήτρης Μπάκος, του τόνισε: "Πρέπει να βγεις και να ζητήσεις δημόσια συγγνώμη από τον κόσμο του Αστέρα".

Εκεί ήταν και ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος λειτούργησε... πυροσβεστικά, βλέποντας ότι ο Γιάχος ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς είχε βάλει τα κλάματα.

Όταν ο Σταύρος Τριτσώνης, που ήταν ένας εκ των δύο επιπρόσθετων διαιτητών, ο οποίος, μάλιστα, ήταν μπροστά στη φάση με το χέρι του Μανιάτη, θέλησε να προσεγγίσει τους ανθρώπους του Αστέρα και συγκεκριμένα τον Δημήτρη Μπάκο, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός τον απέτρεψε, με βάση το πώς ήταν η κατάσταση

NEWSIT

ΣΧΟΛΙΟ

Οι Δυο φωτό τα λένε όλα!



Το Παραδέχεται και η εφημερίδα του Γάβρου ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ





Ο Καρατζαφέρης επιστρέφει στη ΝΔ!

Το μεγάλο βήμα για την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία κάνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που για πρώτη φορά δεν εμφανίζεται αρνητικός στην προοπτική επανασυσπείρωσης της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, μέσω του Συνεδρίου της ΝΔ στο οποίο ποντάρει πολλά ο Αντώνης Σαμαράς για μια παραταξιακή επανεκκίνηση.

Με δήλωσή του στο “Έθνος της Κυριακής”, ο πρόεδρος του ..........

Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού επιβεβαιώνει ουσιαστικά τις πληροφορίες του προηγούμενου διαστήματος περί διακριτικού πολιτικού φλερτ με τη Συγγρού, με όρους πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας, ώστε μια ενδεχόμενη επιστροφή του στην παράταξη από την οποία προέρχεται, να προσδώσει πρόσθετη δυναμική στο εγχείρημα του Αντώνη Σαμαρά.

“Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι ένα εσωστρεφές Συνέδριο σαν τα προηγούμενα. Πρέπει να είναι ένα Συνέδριο που θα χαράξει προοπτική μιας άλλης πολιτικής προσέγγισης των αναγκών του τόπου.

Η ”μια από τα ίδια” θα απογοητεύσει το σύνολο του αστικού κόσμου και θα ανοίξει τα πανιά στους έξαλλους και επιπόλαιους”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Υστερόγραφα

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 11-5-2013 ]




Κέρκυρα: Προπονητής της Εθνικής Κρίκετ ασελγούσε σε ανήλικο

- Ο 49χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να ασελγεί σε ανήλικο παίκτη της ομάδας
- Σπίτι του βρέθηκαν μεταξύ άλλων σεξουαλικά βοηθήματα, κρυφή κάμερα και αεροβόλο
- Οι σκληροί ........

δίσκοι του υπολογιστή του θα εξεταστούν για το αν περιέχουν υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Ο προπονητής συνελήφθει μετά από καταγγελία της μητέρας του ανήλικου
- Είχε συλληφθεί το 2000 στις ΗΠΑ και είχε εκτίσει ποινή για προσέλκυση ανηλίκου μέσω ίντερνετ

Ανατριχίλα έχει προκαλέσει η είδηση οτι 49χρονος προπονητής της Εθνικής Ομάδας κρίκετ ασελγούσε σε ανήλικο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύλληψη του 49χρονου προπονητή έγινε μετά απο καταγγελία της μητέρας του παιδιού στην Υποδιέυθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία ο προπονητής ασελγούσε κατ' επανάληψη, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε 17χρονο ανήλικο, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου.

Η σύλληψή του έγινε από άνδρες της ασφάλειας Κέρκυρας οι οποίοι, παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλαν στο σπίτι του 49χρονου όπου τον έπιασαν να ασελγεί στο ανήλικο αγόρι - παίκτη της ομάδας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ΄εξακολούθηση.

Μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- χρησιμοποιημένα προφυλακτικά
- βοηθήματα για ερωτικές πράξεις,
- ξυπνητήρι με κρυφή ενσωματωμένη κάμερα,
- τρεις φορητοί και ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής
- ένα αεροβόλο τουφέκι τύπου flobert και
- σκληροί δίσκοι, usb sticks και άλλα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οπτικοακουστικό υλικό που βρέθηκε στο σπίτι του προπονητή εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 49χρονος εκτός από τις ασελγείς πράξεις του σε βάρος του 17χρονου, βιντεοσκοπούσε και συνευρέσεις του μέ άλλους ανήλικους.

Σοκαριστικό είναι και το γεγονός πως ο προπονητής, είχε συλληφθεί το 2000 στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ, από το FBΙ, μετά από σήμα της Ιντερπόλ, με την κατηγορία για προσέλκυση ανηλίκου μέσω ίντερνετ με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και είχε εκτίσει ποινή για την πράξη του. Στη συνέχεια ο 49χρονος που είναι ελληνοαυστραλός και έχει διαβατήριο Αυστραλίας είχε απελαθεί στην Ελλάδα.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιη η εμπλοκή του συλληφθέντα και σε άλλες περιπτώσεις ασέλγειας,

Ωστόσο τα στόματα στην τοπική κοινωνία παραμένουν προς το παρόν ερμητικά κλειστά.

Ο 49χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Καλαμάτα: Συνελήφθη Πακιστανός που επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία με πλαστά έγγραφα.

Συνελήφθη χθες (11-5-2013) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ..........

κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 27χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Μιλάνο Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) διαβατήριο Αρχών Πακιστάν, με επικολλημένη μία (1) άδεια διαμονής Ελληνικών Αρχών.

Ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Προς υπογραφή η αναστολή οικοδομικών αδειών και οι απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στις "Θίνες" Κυπαρισσίας

Ζήτημα ημερών είναι για τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη, η υπογραφή της απόφασης αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών, απαγορεύσεων σε έργα και δραστηριότητες και αυστηρών περιορισμών στην προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας»!

Σύμφωνα με .......

ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», συνεργάτες του κ. Καλαφάτη μελετούν αναλυτικά τον ογκώδη φάκελο σχετικά με την περιοχή αυτή, τις αποφάσεις και αντιδράσεις, από την Ελαία μέχρι ίσως και τα όρια της Κυπαρισσίας (γίνεται διασταύρωση στοιχείων και χαρτών για την επικαιροποιημένη οριοθέτησή της) και ήδη έχουν καταλήξει σε εισήγηση προς τον υπουργό για το σχέδιο της υπουργικής απόφασης, για την οποία έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές ο ίδιος.
Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, απαγορεύεις σε έργα και δραστηριότητες (πιθανά και γεωργικές εκμεταλλεύσεις) και αυστηροί περιορισμοί στη χρήση αιγιαλού και τη θαλάσσια περιοχή περιλαμβάνονται μέσα σε αυτές για όλο το εύρος της περιοχής «Θίνες Κυπαρισσίας».

«Οδηγός» είναι η μελέτη που έχει εκπονήσει ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» και βάση των μέτρων που λαμβάνονται με την υπουργική απόφαση είναι οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο «ΑΡΧΕΛΩΝ», καθώς και η Επιτροπή Συντονισμού και Παρακολούθησης για την προώθηση πλαισίου και δράσεων προστασίας των Οικοτόπων και των Ειδών της περιοχής NATURA 2000 της Κυπαρισσίας.

Παράλληλα, από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ δόθηκε εντολή επικαιροποίησης του σχεδίου της ειδικής περιβαλλοντική μελέτης του «ΑΡΧΕΛΩΝ», που έχει υποβληθεί στο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ από το 2002. Αυτή διαλάμβανε ένα σχέδιο διαχείρισης με μέτρα προώθησης της ορθής διαχείρισης της περιοχής, που κατατέθηκε από τότε στο αρμόδιο υπουργείο, μαζί με ένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που θ' αποτελέσουν τον κορμό ταχείας σύνταξης σχεδίου Π.Δ. για την περιοχή «Θίνες Κυπαρισσίας».

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Στασιό Κυπαρισσίας: Γυναίκα κρεμάστηκε σε ελία

Κρεμασμένη σε ελιά σε χωράφι στο Στασιό Κυπαρισσίας βρέθηκε γυναίκα σήμερα νωρίς το πρωί από βοσκό. Ο βοσκός ειδοποίησε το Α.Τ. Κυπαρισσίας και αστυνομικοί υπάλληλοι έσπευσαν στο σημείο.

Η γυναίκα δεν .......

έφερε επάνω της έγγραφα ή άλλα χαρτιά για την ταυτότητά της και δεν είχε αφήσει σημείωμα για το απονενοημένο διάβημα.
Κρεμάστηκε δένοντας στο λαιμό της ταινία συσκευασίας ασφαλείας και είχε τοποθετήσει τρεις πέτρες για να πατήσει και να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.
Το άψυχο κορμί της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ενώ ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και Ιατροδικαστής για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Άνδρες του Α.Τ. Κυπαρισσίας αναζητούν στοιχεία για την ταυτοποίηση της γυναίκας, η ηλικία της οποία εκτιμάται γύρω στα 40.
Μέχρι στιγμής, από τα πρώτα ευρήματα, φέρεται να αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια.

Θάρρος

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Βαθιά χωμένοι στην εγκληματικότητα, αν και τα στοιχεία δείχνουν μείωση των υποθέσεων, αλλά με βαρύτερα αδικήματα
Εγκληματική οργάνωση ανήλικων Καλαματιανών!


Ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής .......

μορφώματος στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο Πάρκο Λιμενικού, τον ερχόμενο Αύγουστο, απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Διασάκος.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Οι πολιτικοί απόγονοι του Μεταξά, του Παπαδόπουλου και του Χίτλερ θέλουν να τιμήσουν στις 3 και 4 Αυγούστου την επέτειο της εγκαθίδρυσης της φασιστικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου. Ο κ. δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε έδωσε άδεια...».

οργάνωσης. Κακουργήματα που μέχρι πριν από λίγο καιρό συναντούσαμε μόνο στο Τριμελές και το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Δυστυχώς, τελευταία τα συναντάμε και στα δικαστήρια ανηλίκων της Καλαμάτας.

Βαρύτατες κατηγορίες για παιδιά που «χορεύουν» στο ρυθμό της παραβατικότητας έχουν αρχίσει να απασχολούν και την κοινωνία της Καλαμάτας...
*Οι πέντε ανήλικοι κατηγορούμενοι κρατούνται σε Ίδρυμα
*Η τύχη τους θα κριθεί στο δικαστήριο του Ιουνίου

«Άνοιγμα» στην Κίνα
*Μιλούν Μεσσήνιοι εξαγωγείς κρασιού και ελαιολάδου
*«Η κινεζική αγορά είναι ανερχομένη, αλλά δύσκολη»


Διακρατικές και επιχειρηματικές συμφωνίες αναμένεται ότι θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα. Πέρα από την προσέλκυση κινεζικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, άλλος στόχος της αποστολής είναι και η προώθηση ελληνικών προϊόντων στην κινεζική αγορά. Ανάμεσα σε αυτά που ενδιαφέρουν περισσότερο τους Κινέζους, το ελαιόλαδο και το κρασί.

Με αφορμή την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα, μιλήσαμε με επιχειρηματίες και συνεταιρισμούς…