Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Γιώργος Ασημακόπουλος: Ολοκλήρωση Προσυνεδριακού Διαλόγου. Στις 26 Μαΐου, ΔΥΣΤΥΧΩΣ για κάποιους... ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ!

Εχθές ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα Ιωάννινα το πρώτο μέρος του Προσυνεδριακού Διαλόγου για μια ΟΝΝΕΔ για όλους.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία και τη στήριξη σας!

Συνεχίζουμε σήμερα ..........

με το δεύτερο Προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη στις 19:00, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Η λάσπη που δεχόμουν και δέχομαι δεν με πτοεί..

Ήμουν και είμαι μαχητής της ΟΝΝΕΔ!

Συνεχίζουμε ΔΥΝΑΤΑ.. γιατί η ΟΝΝΕΔ είστε εσείς!

Στις 26 Μαΐου, ΔΥΣΤΥΧΩΣ για κάποιους… ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ!

Πανό, σόου και άλλα πολλά εν μέσω ένταση στο Δ.Σ. Τριφυλίας [ 5 VIDEO ]

Σε πολιτικό σώου με πολιτικές κορώνες που ορισμένες φορές άγγιξαν τα όρια της προσωπικής κόντρας κύλησε το Δ.Σ. Τριφυλίας για την επικείμενη απόφαση οικοδομικών δραστηριοτήτων που θα καθορίζει η Κοινή υπουργική Απόφαση για το Κυπαρισσιακό Κόλπο χωρίς όμως να συζητηθούν θέματα ημερήσιας διάταξης με μια συζήτηση που ξεχείλωσε την ουσία της υπόθεσης.Κάτοικοι από Καλονερό και Ελαία και του Εξωραιστικού Συλλόγου Καλονερού είχαν πανό στο οποί θεωρούσαν ότι οι αιρετοί δεν πρέπει να λειτουργεί ως "νεκροθάφτης της περιοχής"

Για σπέκουλα και παραπληροφόρηση μίλησε από το βήμα.......

ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιωτόπουλος και εκπρόσωπος της Τ.Κ. Αγαλιανής εκτιμώντας ότι τώρα που εμφανίζονται μέχρι Ρώσοι επενδυτές θα φύγουν, ενώ τόνισε ότι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος ζητώντας ανάπτυξη με σύννομες διαδικασίες. Ανέφερε ότι το μέλλον δεν πρέπει να θέσει φραγμούς στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής πέρα από επενδύσεις και συμφέροντα.

Ο επενδυτής και ιδιοκτήτης της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο Βουνάκι κ. Αντώνης Τζαναβάρης αποκάλυψε ότι ο Δήμος ποτέ δεν είχε σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης ενώ παρότι επένδυσε 3,5 εκ. Ευρώ ποτέ δεν είδε ενδιαφέρον από το Δήμο παρακαλώντας ακόμα και για την υδροδότησης της μονάδας η οποία γίνεται με άλλους τρόπους σήμερα. Με το τρόπο αυτό δήλωσε ότι οι επενδυτές αναχωρούν για άλλες χώρες ενώ όταν μιλάμε για αειφορία και ανάπτυξη χωρίς κανόνες είναι σαν να μην βλέπουν το μέλλον οι αυτοδιοικητικοί.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σωτηρόπουλος δήλωσε ότι η θέση του ισχύει καθώς είχε προβλέψει ότι μετά το πρόσφατο ψήφισμα το θέμα θα επανερχόταν με διαφορετικό κλίμα. Ζήτησε να μη διαιρεθεί ο κόσμος ενώ αναρωτήθηκε ποια είναι η επένδυση Παππά. Εξήγησε ότι τώρα ζητάμε ανατροπή της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών και χρήση αιγιαλού για καντίνες .Χαρακτήρισε θολό το παιχνίδι γιατί..κάπου χάσαμε την μπάλα των εξελίξεων...

Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ.- ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Τσίγγανος έθεσε θέμα ευθύνης για το τι ψηφίστηκε αναλύοντας ότι το πνεύμα ήταν ότι η επένδυση δεν συνάδει με την αειφόρο ανάπτυξη δηλαδή αν είσαι νόμιμος "δεν μου αρέσει αυτό που κάνεις". Για τη σύσκεψη στο γραφείο του παραδέχτηκε ότι έγινε παρουσία της νομικού συμβούλου της εταιρίας κ. Ντέμου και του υπεύθυνου της Πολεοδομίας εκτιμώντας ότι "μόνο που δεν μας κρέμασαν στα μανταλάκια". Διερωτήθηκε ποιο είναι το μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης που θέλει η περιοχή χωρίς να υπάρχει ουσία. Εκτίμησε επίσης ότι τώρα τα κριτήρια θα τα θέσει το ΥΠΕΚΑ για τα όρια που ετοιμάζει το υπουργείο καθώς η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη χωρίς όμως αναλυτικές λεπτομέρειες. Επειδή το ΥΠΕΚΑ φοβάται διαρροές δεν παρέχει περισσότερα στοιχεία, ενώ οι ακραίες θέσεις φέρνουν και ακραίες λύσεις.

Ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε προβοκατόρικη και παλαιάς κοπή της δήλωση Τσίγγανου λέγοντας ότι το Δ.Σ. προέταξε τα στήθηκε ώστε το ΥΠΕΚΑ να πάρει μέτρα ήπιας μορφής ανάπτυξης με αρμονική συνύπαρξη διαφορετικά η χώρα μας θα λάμβανε πρόστιμα από την Ε.Ε. τα οποία θα επιβάρυναν το Δήμο ενώ η περιοχή θα οικοπεδοποιείτο. Πάντως προσυπογράφει την πρόταση το Δ.Σ. να λάβει γνώση της απόφασης και να κάνει παρατηρήσεις ενώ αργότερα υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ Μπακούρου και Προέδρου κ. Μπασδάνη για την τήρηση της διαδικασίας. Υπέρ της απόφασης να διεκδικήσει ο Δήμος το δικαίωμα σε παρατηρήσεις εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας. Τάχθηκε υπέρ της ήπιας μορφής ανάπτυξης και κατά της ερημοποίησης.

BEST TV











Ηλεκτρονική πρόσβαση στις βεβαιώσεις αποδοχών του ΙΚΑ

Διαθέσιμες με ηλεκτρονικό τρόπο θα είναι πλέον οι βεβαιώσεις αποδοχών του ΙΚΑ. Το ίδρυμα θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 22 Μαΐου νέα ηλεκτρονική υπηρεσία από την ιστοσελίδα www.ika.gr που θα επιτρέπει στους συνταξιούχους να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις βεβαιώσεις αποδοχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ, ΤΑΠΟΤΕ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης, είτε γήρατος, είτε αναπηρίας, είτε θανάτου...

Η νέα υπηρεσία θα εξυπηρετεί και τους συνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που........

ζουν στο εξωτερικό και για πρώτη φορά θα έχουν άμεση πρόσβαση στις βεβαιώσεις αποδοχών από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, οι βεβαιώσεις αποδοχών συνταξιούχων αποστέλλονταν ταχυδρομικά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Φιλιατρά: Α.Σ.Τ. KID'S ATHLETICS στην πλατεία

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΙΒΟΥ (IAAF)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΙΒΟΥ (ΣΕΓΑΣ) ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ(Α.Σ.Τ.)

« ΣΤΙΒΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ»

ΕΝΑ ΟΜΑΔΙΚΟ .......

ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΠΩΣ; ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ .

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ........... ΑΣ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ
ΠΟΤΕ-ΠΟΥ; ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ , 17:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 16-5-2013 ]




ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ




ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

O Nίκας θα «ζυγίσει» Μαργέλη πριν αποφασίσει αν κατέβει

«Γκρίζες ζώνες» περιείχε η πρώτη επίσημη αντίδραση........

του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στην προχθεσινή ανακοίνωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστα Μαργέλη, περί καθόδου του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Πέρα από τη γενικόλογη απάντηση που περίμεναν οι δημοσιογράφοι των τοπικών μέσων ενημέρωσης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε από το «Θ» για κάθοδό του ή μη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Νίκας προτίμησε να μιλήσει… σιβυλλικά: «Όταν θα ανακοινωθούν οι εκλογές, καμιά εκατοστή μέρες πριν, θα δούμε πότε θα γίνουν, εμείς με υπευθυνότητα θα πούμε στον κόσμο -και εγώ ως πρόσωπο και ως συνδυασμός, γιατί δεν είμαι εγώ, είναι ένας ολόκληρος συνδυασμός δεκάδων ανθρώπων...»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΠΟΠ Καλαμάτα ενδυναμώνει το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο και τους παραγωγούς και οποιαδήποτε κίνηση ή ενέργεια για απόσυρση της πρότασης, στρέφεται εναντίον του προϊόντος της ελληνικής οικονομίας.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας με δήλωση της Ντ. Νικολάκου στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για επιστολή στο υπουργείο με αίτημα την απόσυρση του φακέλου και την υποβολή νέου αιτήματος.
● Αντίδραση από την «Ένωση Μεσσηνίας», φορείς και συνεταιρισμούς.
● Οργισμένη δήλωση με αιχμές κατά του Επιμελητηρίου και του προέδρου του Εξαγωγικού Τμήματος εξαγωγέα Δημ. Γυφτέα, από τον ελαιοπαραγωγό και εξαγωγέα Ηλία Κανάκη.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
● ΑΝΕΣΤΑΛΗ η απεργία των καθηγητών, κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις από σήμερα με Νεοελληνική Γλώσσα –Ευχές και μηνύματα στους υποψηφίους.
● ΣΟΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ στην Τριφυλία, όπου κάποιοι «παίζουν τον… παππά». Ομόφωνη απόφαση να διεκδικήσει ο Δήμος λόγο για την επικείμενη έκδοση της Υ.Π. για τους όρους δόμησης στη Natura. Ένταση-κόντρες και άγονη συνδημοτολογία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
● ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ σε ισχύ οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών.
● ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ αυλαία για τις φετινές «Γιορτές Μαθητικής Δημιουργίας» στη Μεσσηνία.
● Η COSTA NAVARINO συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο γιορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.
● «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ» γυναικών για «τεστ ΠΑΠ» στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!