Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

"Ντέρμπι" μυρίζει στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ

Ανεβάζει στροφές το αουτσάιντερ Γιώργος Ασημακόπουλος

Όλο και περισσότερο ανεβάζει στροφές, τις τελευταίες ημέρες, το αουτσάιντερ στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Ασημακόπουλος.
Ο υποψήφιος ......

για την ηγεσία της νεολαίας, τις τελευταίες εβδομάδες επέλεξε μία έξυπνη τακτική που φαίνεται να του βγαίνει. Προτίμησε να μην πάει στα προσυνέδρια της νεολαίας, που ήταν ένα κλειστό κλαμπ χειροκροτητών, αλλά να κάνει αθόρυβα περιοδείες και να μιλάει με απλό κόσμο. Οι πληροφορίες που έρχονται στα parapolitika.gr , από άνθρωπο που είναι πολύ κοντά στον νεαρό υποψήφιο, λένε πως οι καρτελογραφήσεις που έχει κάνει ο "ψηλός", μυρίζουν ντέρμπι και όλα θα εξαρτηθούν από την συμμετοχή.

ΑΞΙΖΕΙ: O "γιατρός" που μας έδωσε την πληροφορία, τονίζει με νόημα πως ακόμα και αν χάσει ο Ασημακόπουλος, θα έχει καταγράψει μία πολύ καλή παρακαθήκη για το μέλλον....

Parapolitika.gr

Φιλιατρά: Διακοπή νερού αύριο το πρωί

Διακοπή νερού θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη το πρωί από ώρα 09:00 έως 14:00 λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκατασταθεί η υδροδότηση το συντομότερο δυνατόν.


Ματώνουμε & ιδρώνουμε με ‘βήμα σημειωτόν!»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Εκείνο το ιστορικό «scripta manent» (τα γραπτά μένουν) ισχύει και για όσα αναρτώνται στην αγαπημένη μου ‘μπλογκόσφαιρα»…ΕΥΤΥΧΩΣ!
Κάποιοι με ........

χαρακτήρισαν για μια ακόμη φορά απαισιόδοξο όταν έγραφα: http://piperopoulos.blogspot.com/2013/05/blog-post_11.html
Τα ‘φρέσκα’, όμως, νέα από την πηγή των ειδήσεων που τα δημοσιεύει σήμερα και η ιστοσελίδα του «Συγκροτήματος» ΔΕΝ είναι ευχάριστα:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231249503

Εγώ και μερικοί άλλοι (όχι Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Βουλευτές και βολεμένοι παρατρεχάμενοι και ‘δημοσιογράφοι’) ΔΕΝ είμαστε απαισιόδοξοι αλλά απόλυτα ρομαντικοί και ρεαλιστές επιμένοντας ότι είναι σημαντική η διαφορά ανάμεσα «στα σύκα και την σκάφη» και δεν επιτρέπεται να την προσπεράσει κανείς στο ντούκου…
Ακόμη πιο πειστικό, αλλά στο ίδιο μήκος και το άρθρο του economicos στον ιστότοπο olympia.gr:
http://olympia.gr/2013/05/22/%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%87%cf%81%ce%ad%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%bf/

Αυξάνονται ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο όπως μας πληροφορεί σήμερα η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων…
Φαντασθείτε, δηλαδή, τι θα γίνει όταν αρχίσουν να μας έρχονται τα…εκκαθαριστικά (που φέτος καθυστέρησαν απίστευτα πολύ καιρό και ακόμη…δεν ήρθαν!)
Σίγουρα ο κ Σαμαράς και η τεράστια ομάδα που τον συνόδευσε ΔΕΝ πήγαν στην Κίνα με ‘βήμα σημειωτόν’ αλλά με αεριωθούμενο αεροσκάφος
http://piperopoulos.blogspot.com/2013/05/blog-post_17.html
Και περιμέναμε, οι απαισιόδοξοι και, δυστυχώς για αυτούς μαζί μας και οι αισιόδοξοι, να δούμε υπογραφές και νούμερα από επενδύσεις που θα κάνουν οι Κινέζοι…
Η πρόσκληση να ‘γίνουμε η πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη’ είναι ένα καλό μήνυμα που ανήκει στο χώρο των Δημοσίων Σχέσεων και των Κυβερνητικών ανακοινώσεων (χωρίς ποινές ή αντίκρισμα σε δεσμεύσεις) αλλά όχι στην πραγματική οικονομία καθώς η Κίνα έχει ήδη ‘πύλες εισόδου’ σε ΟΛΗ την Ευρωπαϊκή Ένωση και την υπόλοιπη Ευρώπη…

Όσο για την «επίσκεψη-αστραπή» του κ Σαμαρά και των υπολοίπων δεκάδων συνοδών του στο Αζερμπαϊτζάν στο δρόμο της επιστροφής από την Κίνα μπορεί να μας οδηγήσει σε περίεργες, εάν όχι, καχύποπτες ερμηνείες καθότι αφορούσε λένε οι Κυβερνητικές πηγές τον «Αγωγό αερίου» που θα περάσει και από την Ελλάδα και μέσω Αλβανίας θα καταλήξει στην Ιταλία!
Περίεργο γιατί φοβάμαι πως οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούν το γεγονός ότι ο αγωγός, στα Αγγλικά, «Trans-Adriatic-Piperline» είναι μια Κοινοπραξία όπου το 42% και κάτι ανήκει σε Ελβετούς, το 42% και κάτι σε Νορβηγούς και το 15% και κάτι σε Γερμανούς…
Τώρα τι ακριβώς θα περισσέψει για την Ελλάδα μας θα ήθελα να μας το πούνε υπεύθυνα και δεσμευτικά κάποια Κυβερνητικά χείλη…
Πάντως εξαιτίας του «σταθμού» του κ Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν, κάποιες «κακές γλώσσες» ψιθύρισαν ότι τελικά με την άρνηση του κ Obama να δεχθεί τον κ Σαμαρά, και όσα δυσάρεστα οικονομικά προκύπτουν ξαφνικά, ο «Αγωγός» του Φυσικού Αερίου από το Αζερμπαϊτζάν θυμίζει και λίγο «σενάριο» τύπου «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» που «δήθεν» είχε ΜΕΓΑΛΟ κόστος για την Κυβέρνηση της ΝΔ του κ Καραμανλή…

Δηλαδή λένε οι «κακές γλώσσες» η εγχώρια τρόικα προετοιμάζει την κοινή γνώμη για κάποιο «ιδιόμορφο περιστατικό» στην επιτυχή (;) πορεία της Κυβέρνησης της «Νέας» Ν.Δ., του «υπολοίπου» του ΠΑΣΟΚ και της «νεότευκτης» ΔΗΜΑΡ…
ΠΙΠΕΡΙ κόκκινο, ΑΜΕΣΩΣ!
Στις «κακές γλώσσες»;
ΟΧΙ, στους δημιουργούς…σεναρίων!
Συνεχίζουμε να ιδρώνουμε καθώς, όπως λέει η Κυβέρνηση, προχωρούμε προς την οικονομική ανάπτυξη, το θετικό πλεόνασμα, και την επιστροφή στις ΑΓΟΡΕΣ (Δανεισμού…) με έντονο, και γοργό…
ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΙΩΤΟΝ!…

Φιλιατρά: Χωρίς ταμείο η ΔΕΗ για 10 μέρες !!!

Κλειστό για 10 μέρες (από 1 έως 10 Ιουνίου) θα παραμείνει το ταμείο της ΔΕΗ στα Φιλιατρά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας ο υπάλληλος που εκτός απο την εργασία του εκτελεί και χρέη ταμία πρόκειται να πάρει την κανονική του άδεια -την οποία και δικαιούται- χωρίς να μπορεί να αφήσει κάποιον στην θέση του ταμία.
Το πρόβλημα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν πολλοί .......

συμπολίτες μας είναι μεγάλο καθώς θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους πληρωμής όπως ΕΛΤΑ ή Τράπεζες με το γνωστό χαράτσι των 1,5 ή 2,5 ευρώ.

Όπως γράψαμε σε προηγούμενη δημοσίευση, το πρόβλημα έχει ανακύψει εδώ και τρεις μήνες καθώς η κοπέλα που εργαζόταν με σύμβαση έφυγε λόγω λήξης της σύμβασης της και χρέη ταμία εκτελούσε παράλληλα με τα άλλα καθήκοντα του άλλος υπάλληλος.
Η ΔΕΗ δεν προχωρά σε πρόσληψη έστω μιας 8μηνης σύμβασης για την κάλυψη της θέσης με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο υπάλληλος ο οποίος δικαιούται στο κάτω κάτω την κανονική του άδεια δεν έχει κάποιον άλλο να αφήσει στο ταμείο και η ταλαιπωρία των πολιτών μπορεί να θεωρείται βέβαιη.
Ούτε και λύση είναι η πληρωμή των λογαριασμών μέσω των ΕΛΤΑ ή των τραπεζών με χαράτσι 1,5 ή 2,5 ευρώ γιατί η Διοίκηση της ΔΕΗ δεν προσλαμβάνει υπαλλήλους για να κονομάνε περισσότερα τα Golden Boys της.

Να υποθέσουμε ότι η Δημοτική Αρχή θα αντιδράσει όπως πρέπει στην διοίκηση της εταιρίας???

Φιλιατρά: Υπολειτουργεί η ΔΕΗ με άμεσο κίνδυνο να κλείσει.

Υπολειτουργεί το Γραφείο της ΔΕΗ στα Φιλιατρά με κυρίαρχο πρόβλημα την έλλειψη προσωπικού τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στο τεχνικό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Φιλιατρά News ήδη.......

η ΔΕΗ αντιμετωπίζει εδώ και 3 μήνες πρόβλημα με το ταμείο καθώς η κοπέλα που υπήρχε εκεί με σύμβαση έχει φύγει εδώ και 3 μήνες και χρέη και ταμία κάνει άλλος υπάλληλος που βρίσκεται στον χώρο.
Η Διοίκηση έστω αυτήν την συμβασιούχο που έφυγε (λόγω λήξης της σύμβασης), με τον νέο Νόμο δεν παίρνει 8μηνα και όλα οδεύουν προς διάλυση.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο υπάλληλος αυτός -που εκτελεί και χρέη ταμία- θα πάρει την κανονική άδεια που δικαιούται και θα απουσιάσει για 10 μέρες. Το ταμείο της ΔΕΗ για αυτές τις 10 μέρες (1-10 Ιουνίου 2013) δεν θα λειτουργήσει με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να ταλαιπωρηθούν.

Στην Τεχνική υπηρεσία λένε οι πληροφορίες μας ότι σε λίγο δεν θα υπάρχουν βάρδιες. Στο αμέσως επόμενο διάστημα τέσσερις υπάλληλοι της τεχνικής βγαίνουν σε σύνταξη και λόγω του μικρού αριθμού τεχνιτών δεν θα επαρκούν τα άτομα να βγαίνουν οι βάρδιες με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος όταν παρουσιάζεται βλάβη το απόγευμα η αποκατάσταση της να γίνεται την επόμενη μέρα.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το γραφείο της ΔΕΗ στα Φιλιατρά ΕΚΤΟΣ από την Δυτική Μεσσηνία, καλύπτει και μεγάλο τμήμα του Δήμου Ζαχάρως λόγω έλλειψης γραφείου στην εκεί περιοχή.

Πριν αρχίσουμε να τρέχουμε κ. Δήμαρχε ως συνήθως ερχόμενοι προ τετελεσμένου γεγονότος μήπως θα ήταν χρήσιμο ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ να ξεκινήσετε νωρίς τις απαραίτητες ενέργειες, επαφές και γενικώς οτιδήποτε μπορεί να γίνει ακόμα και με συλλογή υπογραφών από πολίτες, για να διατρηθεί και να ενισχυθεί τόσο η τεχνική υπηρεσία όσο και το Οικονομικό τμήμα της ΔΕΗ Φιλιατρών???

Μέσα στον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σε 200.000 ανασφάλιστους

Στα μέσα Ιουνίου – και με καθυστέρηση μηνών - θα ξεκινήσει το πρόγραμμα δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε 200.000 ανασφάλιστους και ανέργους.
Η ηγεσία του ........

υπουργείου Υγείας απέδωσε την καθυστέρηση της έναρξης του σε προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο σχετικό λογισμικό.

Μιλώντας σε ημερίδα που οργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος διευκρίνισε ότι τα προβλήματα αυτά δεν επέτρεψαν την διανομή των ειδικών κουπονιών στους δικαιούχους, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο προς υλοποίηση σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της δράσης αυτής θα παρέχονται για δύο έτη, ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις και «πακέτο» προληπτικών εξετάσεων σε 200.000 πολίτες που δεν έχουν ασφάλιση υγείας.

Ο κ. Λυκουρέντζος μιλώντας για τους στόχους του Υπουργείου τα επόμενα χρόνια, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζονται δράσεις, ανάλογες του Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης, μέσω σχεδιασμένων πολιτικών προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο δίχτυ ασφαλείας για την υγεία σε μακροπρόθεσμη βάση».

Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο κ. Λάζλο Άντορ θα υπογραφεί νέο σύμφωνο ψυχιατρικής μεταρρύθμισης «το οποίο θα προσθέσει στον προϋπολογισμό μας 100 εκατομμύρια ευρώ έως και το τέλος του 2015».

Τα Νέα

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Η αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων του τόπου μας στην προσέλκυση επισκεπτών είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την αύξηση ,ενίσχυση και εδραίωση της Μεσσηνίας ως ποιοτικού και αξιόλογου τουριστικού προορισμού.
Χρόνια τώρα .........

επιδιώκεται η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου που θα συντηρήσει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μην χαρακτηρίζονται εποχιακές, αλλά θέλουν να λειτουργούν όλο το χρόνο.

Την ενίσχυση μίας τέτοιας προοπτικής εκτός άλλων που επιβάλλεται να σχεδιάσουμε και να προωθήσουμε, δίνει και ο σιδηροδρομικός τουρισμός.
Χαίρομαι που επιτέλους και η πόλη της Μεσσήνης εντάχθηκε, ύστερα από όλες τις προγενέστερες ενέργειες για το σκοπό αυτό, στις τουριστικές διαδρομές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Επειδή το μέλλον του σιδηροδρομικού τουρισμού προβλέπεται λαμπρό, με επισκέπτες που σχεδιάζεται να διαμένουν αρκετές ημέρες στις περιοχές που θα διανύει το τουριστικό τρένο και θα παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον από αρχαιολογικής, πολιτιστικής και φυσιολατρικής πλευράς, πρέπει η Μεσσηνία να προετοιμαστεί κατάλληλα.
Ήδη η πρωτεύουσα του Νομού η Καλαμάτα, έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και η πρωτεύουσα της Τριφυλίας η πανέμορφη Κυπαρισσία κινείται με την ίδια λογική.

Ελπίζω και ο Δήμος της Μεσσήνης να αδράξει την ευκαιρία της πρώτης προσέγγισης του τουριστικού τρένου στις 25 Μαΐου στη Μεσσήνη, για να υποδεχτεί τους επισκέπτες στο Δήμο και να μεριμνήσει να γνωρίσουν τα τοπικά μας προϊόντα ή να οργανώσει επισκέψεις στα τουριστικά αξιοθέατα του Δήμου.
Πιθανόν μία επίσκεψη στο μοναδικό αρχαιολογικό τόπο της Αρχαίας Μεσσήνης που αποκτά παγκόσμια αναγνώριση , ή στις πανέμορφες ακρογιαλιές της Μπούκας, Ανάληψης, Βελίκας και στις αναγνωρισμένες ως κορυφαίες στην προσέλκυση τουριστών περιοχές του Πεταλιδίου, Χράνων, Αγ.Ανδρέα κλπ θα ήταν καλό να προγραμματιζόταν.

Η ευκαιρία μας για την ανάκαμψη της ύφεσης είναι ο τουρισμός και τα οφέλη από την αύξησή του πολλαπλά.
Καινοτομία για την περιοχή μας το τουριστικό τρένο που επιβάλλεται να μην αφήσουμε πάλι να πέσει σε μαρασμό. Για να μη γίνει αυτό απαιτείται τοπική κινητοποίηση και ενδιαφέρον για τη στήριξή του.

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την Επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλη την Μεσσηνία

Ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος ρωτώντας να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η υπόθεση, αν υπάρχουν τυχόν εκκρεμότητες και πότε θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.
Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει:........

Όπως είναι γνωστό η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) ¨Καλαμάτα¨ για το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας καλύπτει μόνο την πρώην επαρχία Καλαμάτας όπως έχει καταχωρηθεί από το 1997 στο σχετικό μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Επειδή υπήρχαν αιτήματα για επέκταση της ΠΟΠ Καλαμάτας στο ελαιόλαδο για όλο τον Νομό Μεσσηνίας , η ΕΑΣ Μεσσηνίας υπέβαλλε το έτος 2009 προς τούτο σχετικό φάκελο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ,το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα και στην συνέχεια απέστειλε το σχετικό αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Επειδή από τότε μέχρι σήμερα το θέμα «πηγαινοέρχεται» από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε , στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην ΕΑΣ Μεσσηνίας και αντίστροφα .
Επειδή η επέκταση της ΠΟΠ ¨Καλαμάτα¨ για το ελαιόλαδο σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας είναι κρίσιμο θέμα για τους ελαιοπαραγωγούς αφού θα συμβάλλει στην ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

1.] Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η εξέταση του φακέλου για την επέκταση της ΠΟΠ ¨Καλαμάτα¨ για το ελαιόλαδο σε όλο το Νομό Μεσσηνίας ; .
2.] Υπάρχουν τυχόν εκκρεμότητες ; και αν ναι πότε θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία ; .

Αθήνα 22-5-2013

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πόλεμος ξέσπασε στη Μεσσηνία για την επέκταση του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα

Στα δύο έχει χωριστεί η Μεσσηνία για το ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Καλαμάτα».

Η μία πλευρά θέλει επέκταση του ΠΟΠ «Καλαμάτα» σε όλη τη Μεσσηνία, ενώ η άλλη θέλει να μην αλλάξει τίποτα και να παραμείνει η ζώνη στην παλιά επαρχία Καλαμάτας.
Έντονα δυσαρεστημένο με.......

αυτή την αντιπαράθεση φαίνεται να είναι το ΥπΑΑΤ, την στιγμή που ο φάκελος με τις επιστημονικές απαντήσεις της ΕΑΣ Μεσσηνίας στις ενστάσεις που υπήρξαν θα σταλεί στις Βρυξέλλες. Άμεση είναι η αντίδραση και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που χαρακτήρισε άκαιρη την οποιαδήποτε συζήτηση για το ΠΟΠ τώρα που η επέκτασή του είναι στο τελικό της στάδιο. «Η κίνηση αυτή είναι σε λάθος χρόνο», τόνισε στον ΑγροΤύπο ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλευράς και προσθέτει: «Ο φάκελος για επέκταση του ΠΟΠ έχει προχωρήσει στην ΕΕ και είναι στη φάση της τελικής έγκρισης και οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι αυτή τη στιγμή άκαιρη».

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, αναμένεται να δοθεί η τελική έγκριση από την ΕΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Είναι ένα αίτημα διαχρονικό των παραγωγών του νομού. Με αυτή την απόφαση θα καταφέρουμε να έχουμε ένα ελαιόλαδο ΠΟΠ που θα έχει την μεγαλύτερη ποσότητα στην ΕΕ και θα τυποποιούνται περίπου 15.000 – 20.000 τόνοι, ενώ η επαρχία Καλαμάτας σήμερα παράγει μόνο 5.000 τόνους».

Ο «εμφύλιος πόλεμος» ξεκίνησε όταν έστειλε επιστολή ο πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Γυφτέας, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας απόσυρση της επέκτασης της ζώνης. Το Επιμελητήριο υποστηρίζει ότι με αυτή τη διαδικασία θα επιτραπεί τυποποίηση του ελαιόλαδου ΠΟΠ «Καλαμάτα» σε ολόκληρη την χώρα. Παράλληλα κατηγορεί την Ένωση Μεσσηνίας ότι χειρίστηκε μέχρι σήμερα το θέμα με αναποτελεσματικό τρόπο.

Από την πλευρά της η Ένωση Μεσσηνίας υποστηρίζει ότι η επέκταση θα φέρει σε ετήσια βάση στο νομό και στους Μεσσήνιους παραγωγούς επιπλέον 35 εκατ. ευρώ. «Σήμερα 19 επιχειρήσεις που τυποποιούν ΠΟΠ «Καλαμάτα» είναι εγκατεστημένες εκτός του Νομού Μεσσηνίας», επισημαίνει και θεωρεί προσχηματικό το επιχείρημα του Επιμελητηρίου για την απόσυρση της επέκτασης.

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και στους κόλπους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, καθώς ο επιχειρηματίας Ηλίας Κανάκης, ζητεί να συζητηθεί το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, κατηγορώντας παράλληλα τον κ. Γυφτέα ότι έστειλε την επιστολή χωρίς να συνεδριάσει το Τμήμα Εξαγωγών.

Σε ερώτηση που απεύθυνε ο ΑγροΤύπος προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτριο Μανιάτη, για τον αν τον εκφράζει η επιστολή που υπογράφει ο κ. Δημήτριος Γυφτέας, δεν μας δόθηκε κάποια απάντηση.

Στο πεδίο της μάχης για το ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» μπήκαν την Παρασκευή (17 Μαΐου) και οι δήμαρχοι. Συγκεκριμένα με κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης και Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, τάσσονται υπέρ της επέκτασης της ζώνης ΠΟΠ «Καλαμάτα». Όμως, την ανακοίνωση αυτή δεν την υπογράφουν οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, επειδή επέλεξαν να στηρίξουν όσους δεν θέλουν να επεκταθεί η ζώνη του ΠΟΠ εκτός των ορίων της πρώην επαρχίας Καλαμάτας.

Ο πόλεμος ανακοινώσεων συνεχίστηκε με επιστολή του Συλλόγου υπέρ Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ), που εκφράζει «τις σοβαρές ανησυχίες του για τις αντιδράσεις εθνικών φορέων και παραγόντων άλλων χωρών μέσω ενστάσεων κατά της επέκτασης της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης της ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτα και της τροποποίησης των προδιαγραφών της ΠΟΠ ελιά Καλαμάτα». Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν, δήλωσαν ότι δεν διαφωνούν με την επέκταση του τίτλου σε όλο το νομό, αρκεί να διασφαλιστεί ότι η τυποποίηση του ελαιολάδου «ΠΟΠ Καλαμάτα» θα γίνεται αποκλειστικά εντός των ορίων της Μεσσηνίας.

Αγεροτύπος

Καλαμάτα: Νεαρός επιτέθηκε σε μαθήτρια την ώρα των εξετάσεων!

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μεσσηνίας, καθώς σοβαρό επεισόδιο κινδύνευσε να τινάξει στον αέρα τις πανελλήνιες εξετάσεις στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με ........

έγκυρες πηγές, στο 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας και κατά την ώρα διεξαγωγής των εξετάσεων, νεαρός κατάφερε να εισβάλει σε εξεταστική αίθουσα, αναζητώντας γνωστή του μαθήτρια που συμμετείχε στις εξετάσεις. Όταν την βρήκε, άρχισε να τη χτυπάει και σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατάφεραν να πάρουν την κοπέλα από τα χέρια του ημιλιπόθυμη.

Ο ίδιος τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη λίγο αργότερα.

PatrisNews

Τα αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Ένα υπουργείο, δύο - τρεις πολιτικές.

Τη δυσλειτουργία, συνολικά, της συγκυβέρνησης ομολογούν και οι ίδιοι οι υπουργοί της, καθώς και βουλευτές των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν και στελέχη τους που την απαρτίζουν.
Η δυσλειτουργία δεν .........

αφορά, ωστόσο, μόνο γενικά στις διαφορετικές απόψεις - πολιτικές θέσεις επί πολλών θεμάτων, μεταξύ διαφορετικών υπουργών, διαφορετικών υπουργείων.
Το ίδιο και χειρότερο συμβαίνει ακόμη και μέσα στα ίδια τα υπουργεία, μεταξύ υπουργών, αναπληρωτών υπουργών - υφυπουργών και γενικών γραμματέων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΥΠΕΚΑ για τη Natura 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας», όπου φέρεται άλλη άποψη - θέση, για την περιοχή, να έχει ο αναπληρωτής υπουργός και άλλη η γενική γραμματέας.


Ομόφωνη απόρριψη

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας στις 27 Μαρτίου 2002 δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν: «Σχέδιο Ανάπτυξης Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου», το οποίο είχε καταθέσει για συζήτηση και λήψη απόφασης ο ΑΡΧΕΛΩΝ.
Το Δ.Σ. Κυπαρισσίας, αφού συζήτησε και άκουσε το σχέδιο που προτάθηκε από τον «ΑΡΧΕΛΩΝ» και την εισήγηση του προέδρου του Δ.Σ. Γιώργου Σαμπαζιώτη, «αποφασίζει ομόφωνα και απορρίπτει συλλήβδην το Σχέδιο Ανάπτυξης του Νοτίου Κυπαρισσιακού Κόλπου, όπως αυτό προτάθηκε από το Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας-"ΑΡΧΕΛΩΝ". Συγκροτεί επιτροπή για την εκπόνηση μελέτης για την πραγματική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία θα σέβεται πρωτίστως το περιβάλλον, αλλά να μην εμποδίζει ή φαλκιδεύει τη σύγχρονη ανάπτυξη της περιοχής. Μέλη της Επιτροπής θα είναι ο κ. δήμαρχος Κυπαρισσίας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήριος Μπακούρος και θα ζητηθεί από το Δήμο Αυλώνος να ορίσει έναν εκπρόσωπό του, μια και το μεγαλύτερος μέρος της περιοχής αφορά στο Δήμο Αυλώνος», σύμφωνα με όσα γράφονται στην υπ' αριθμ. 74/2002 απόφαση.

Εκτός από τους Γιώργο Σαμπαζιώτη και Σωτήρη Μπακούρο, τότε αλλά και σήμερα, δημοτικοί σύμβουλοι ήταν και είναι οι Θανάσης Πετρόπουλος και Γιάννης Κατσαργύρης. Από τότε, για μελέτη, πάντως, δεν έχω ακούσει κάτι...


Αφιέρωμα στον Μιχάκλη Γκανά στην Μαραθούπολη




Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Κατγγελία για το συμβάν με την ηλεκτροπληξία

Προς:
1) Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
2) Κοιν. Ομάδες
3) ΔΕΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μετά από ........

το τραγικό συμβάν που έγινε στην περιοχή μας με το σοβαρό τραυματισμό τριών μελών της ίδιας οικογένειας εκ των οποίων οι δύο χαροπαλεύουν στο ΚΑΤ της Αθήνας, αποδεικνύεται περίτρανα η επικινδυνότητα του Δικτύου Υψηλής Τάσης και όχι μόνο, της ΔΕΗ λόγω μη συντήρησης.

Επειδή δε δουλεύουμε στα γραφεία αλλά στα χωράφια και κυρίως στα θερμοκήπια τα οποία είναι μεταλλικά κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να θρηνήσουμε θύματα από ηλεκτροπληξία. Οι διακοπές ρεύματος λόγω μη συντήρησης του Δικτύου είναι καθημερινές για μας τους Αγρότες. Οι εργασίες μας εξαρτώνται απόλυτα από τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος (πότισμα, λίπανση, ψεκασμοί, θέρμανση, άνοιγμα και κλείσιμο παραθύρων).

Είναι απαράδεκτο να ζητάει η ΔΕΗ αύξηση στο αγροτικό ρεύμα και από την άλλη μεριά να μην τηρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας στο Δίκτυό της και που είναι υποχρεωμένη από το Νόμο.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών, του Μνημονίου και των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ + ΛΥΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗΣ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ







ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ
2 ΑΡΧΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ






ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ + ΛΥΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ν. ΛΟΓΟΤΕΝΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ







ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Από τις καθαρότερες ακτές στην Ευρώπη η Μεσσηνία
Καθαρό γαλάζιο οι παραλίες μας


Στην Ελλάδα αντιστοιχεί το 10,3% του συνόλου των ,........

υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη

Το μεγαλύτερο ποσοστό των παραθαλάσσιων περιοχών της Μεσσηνίας διαθέτουν εξαιρετικής ποιότητας νερά κολύμβησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΕΑ) το 2012. Οι μετρήσεις αφορούσαν 38 παραλίες. Γενικότερα, στο 93% των παραλιών στην Ελλάδα τα νερά έχουν «εξαιρετική» ποιότητα.

Από τις 29 χώρες που εξετάστηκαν, μόνο η Κύπρος (100%), η Μάλτα (96,6%) και η Κροατία (95,3%) παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Χορού Καλαμάτας δεν πάει ούτε και φέτος… Μέγαρο!
Αμφίβολο είναι αν θα δοθεί έστω και μία παράσταση στο έτοιμο Μέγαρο Χορού. Αιτία η μη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η έλλειψη θέσεων στάθμευσης στην περιοχής. Αγώνας δρόμου για την εξασφάλιση πόρων από το Πράσινο Ταμείο, αλλά μάλλον δεν θα «προκάμει» η Δημοτική Αρχή.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας προβάλλονται και τα θέματα:
• ΑΠΕΙΛΕΣ του «συστήματος Παππά» με εξώδικο στον διευθυντή της Πολεοδομίας Τριφυλίας, τον Αγγελάκα, τον Τατούλη, τον Κολλά, τον Τσίγγανο και τη διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ.Σ. για την καθυστέρηση έκδοσης των οικοδομικών αδειών στη Natura! Απίστευτες ιστορίες για να «προκάμουν» την εκμετάλλευση της προστατευόμενης περιοχής.
• Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ανακάλυψε τους Έλληνες της Σανγκάης και πέρασε… ελληνικά στη «Νέα Υόρκη» της Ανατολής!
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΟΥΚΙΝΟ για το ΠΟΠ Ελαιολάδου. Αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος στο Επιμελητήριο, ωστόσο ξεκαθαρίστηκε ότι το Δ.Σ. δεν επικροτεί τις θέσεις της επιστολής Γυφτέα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
• ΝΕΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ στα Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ μέχρι τέλος Μαΐου. Αγώνα δρόμου βλέπει τώρα ο διοικητής Τάκης Κατσίβελας.
• ΟΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΕΣ πιέζουν τις τιμές στην αγορά ελαιολάδου, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ρευστότητας.
• ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» επισκέφθηκαν Ελβετοί εξειδικευμένοι επιστήμονες και επιθεώρησαν τον υπερσύγχρονο ρομποτικό εξοπλισμό.
• ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η 2η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ Έκθεση στο Πάρκο του ΟΣΕ από το Δήμο Καλαμάτας.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!