Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Καταγγελία για την μη επέκταση ΠΟΠ σε όλη την Μεσσηνία

ΠΡΟΣ 1. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
           2. Επιμελητήριο Μεσσηνίας
           3. Κοινοβουλευτικές Ομάδες
           4. Περοιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε τις ενέργειες του Εξαγωγικού τμήματος του .........

Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και κάποιοες συνεταιοριοστικές οργανώσεις της πρώην επαρχίας Καλαμάτας για την επέκταση του ΠΟΠ Ελαιολάδου σε όλη την Μεσσηνία.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αντιμετωπίσει πλήρως και να απορρίψει τις ενστάσεις των τυποποιητών και Εμπορών.

καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του νομού να αντισταθούν σε αυτές τις ενέργειες που αθ είναι καταστροφικές για όλο τον νομό.

Απαιτούμε η τυποποίηση ΠΟΠ Ελαιολάδου να γίνεται εντός νομού.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                              Ο γραμματέας

Αλεηξανδρόπουλος Γιώργος                            Γριβοκωστόπουλος Γιάννης
.
Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρα 19.30 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:


1. Κατανομή γ΄ και δ΄ δόσης ΣΑΤΑ έτους 2012 και ΣΑΤΑ έτους 2013
2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Τριφυλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου – Περ. Ενότητα Μεσσηνίας για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών δρόμου Πλατάνια –Παληά Γέφυρα – Νέδας».
3. Έγκριση διενέργειας προμήθειας καυσίμων έτους 2013
4. Συζήτηση & καθορισμός ενεργειών και δράσεων Δήμου Τριφυλίας έτους 2013 για προώθηση του Τουρισμού, προβολή της περιοχής και των αγροτικών προϊόντων (Έγκριση της αριθ. 1/2013 απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής Δήμου Τριφυλίας).
5. Έγκριση καταστατικού λειτουργίας Συνδέσμου Καπετάν Τέλος Άγρας.
6. Τροποποίηση εισφορών υδρευομένων μελών Συνδέσμου Καπετάν Τέλος Άγρας.
7. Πρόσληψη προσωπικού με ημερομίσθιο, έως πέντε (5) ημερομίσθια το μήνα (σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του Ν. 4071/2012).
8. Τροποποίηση προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2013
9. Έγκριση προϋπολογισμού Νομικού Προσώπου «Φορέας Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας», έτους 2013 (Απόφαση Νομικού Προσώπου αριθ. 10/2013).
10. Αιτήσεις Πολυχρονόπουλου Κυριάκου και Κωνσταντόπουλου Δημητρίου του Παναγιώτη για μείωση λογαριασμού ύδρευσης στης Τ.Κ. Μουζακίου (Έγκριση της αριθ. 2/2013 απόφασης της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου).
11. Αίτηση Μαντζώρου Θεοδώρου του Ιωάννη, Μαντζώρου Διονυσίου του Ιωάννη, Μαντζώρου Παναγιώτη του Ιωάννη, Μαντζώρου Αλέξανδρου του Ιωάννη και Σύλλα Ακριβής του Γεωργίου για μείωση των προσαυξήσεων ΤΑΠ.
12. Αίτηση Καρούμπαλη Ιωάννη του Σπυρίδωνος για μείωση των δημοτικών τελών στα άτομα με αναπηρία.
13. Αίτηση Νασόπουλου Χρήστου του Κων/νου για διαγραφή προσαύξησης σε κλίση για παράνομο παρκάρισμα.
14. Αίτηση BUBENHEIM HEINRICH WILI για διαγραφή προστίμου παράνομης κατασκήνωσης στην Τ.Κ. Ελαίας.
15. Τροποποίηση της αριθ. 84/2013 Α.Δ.Σ. «Καθορισμός των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, σε τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης κατόπιν δημοπρασίας».
16. Εξέταση αιτήσεων για επανεξέταση χρεώσεων στα Δημοτικά Τέλη της Δ.Ε. Φιλιατρών.
17. Αίτηση Ζαριφόπουλου Ευθυμίου του Νικολάου για μείωση χρέωσης παροχής ύδρευσης (Έγκριση της αριθ. 3/2013 απόφασης της Τ. Κ. Μαραθόπολης.
18. Αίτηση Δημητρόπουλου Ηλία του Σωτηρίου για απαλλαγή προσαυξήσεων παγίων ύδρευσης της Τ.Κ. Γλυκοριζίου.
19. Αίτηση Χριστακοπούλου Καλλιόπης για συζήτηση άδειας μουσικής του καταστήματος «ΑΦ΄ ΥΨΗΛΟΥ» στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας (Έγκριση της αριθ. 13/2013 απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας).
20. Αίτηση για τοποθέτηση πινακίδας απαγόρευσης στάθμευσης έξω από το χώρο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Γαργαλιάνων (Έγκριση της αριθ.22/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
21. Αίτηση Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Ειδικού Σχολείου Φιλιατρών για χορήγηση της σχετικής άδειας τοποθέτησης πινακίδων σήμανσης κατεύθυνσης προς το Σχολείο (Έγκριση της αριθ. 25/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
22. Αίτηση Μπακούρου Σταυρούλας για χορήγηση άδειας τοποθέτησης εμποδίων επί του πεζοδρομίου (Έγκριση της αριθ. 27/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
23. Αίτηση Μαντζούνη Καλλιρρόης του Ελευθερίου για μεταφορά ενός εκ των δύο γηπέδων που βρίσκονται έμπροσθεν του καταστήματός της με την επωνυμία «ΛΙΟΤΡΙΒΙ» στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας (Έγκριση της αριθ. 28/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Οι Εκλογές ανάδειξης προέδρου ΟΝΝΕΔ

Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ορίζονται τα παρακάτω σημεία σε όλη τη χώρα ως εκλογικά κέντρα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Η διαδικασία θα .......

ξεκινήσει στις 7 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 μ.μ. 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 01.01.1981 έως και 31.12.1995 καθώς και όσοι γεννηθέντες το 1996 ή το 1997, Κύπριοι και Έλληνες ομογενείς έχουν εγγραφεί στον ειδικό ηλεκτρονικό εκλογικό κατάλογο μέσω της διαδικασίας των προεγγραφών.

Απαραίτητη για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας, είτε προσωρινής βεβαίωσης αστυνομικής αρχής, είτε διαβατηρίου, είτε στρατιωτικής ταυτότητας.

Αναλυτικά, τα σημεία ψηφοφορίας στην Μεσσηνία είναι τα εξής:

137 1 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΟΔΕ- ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 12
138 1 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΝΔ - ΜΕΛΙΟΥ 16
139 1 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΥΛΟΣ ΓΡΑΦ. ΔΗΜ. ΤΟ. ΝΔ



Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για την συνέντευξη του Γιάννη Σολδάτου

Με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Γιάννη Σολδάτου που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών τοποθετείται ως εξής:
Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών ........

ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Υπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, έχει ανοίξει εδώ και μήνες εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο για τα θέματα του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Ωστόσο πριν οριστικοποιηθούν οι επαφές με τους φορείς και τα πρόσωπα κύρους του οπτικοακουστικού χώρου, για την αναμόρφωση του Κινηματογραφικού Νόμου που ευαγγελίζεται η νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη τις θέσεις του συναδέλφου Γιάννη Σολδάτου για τους υφιστάμενους θεσμούς, γεγονός που μας βρίσκει αντίθετους αφού ο ίδιος ως συντονιστής του «διαλόγου», προβαίνει σε δηλώσεις αλλαγών που εκφράζουν την προσωπική του άποψη, πριν καν συσταθεί η όποια επιτροπή διαβούλευσης και ενημερωθεί ολόκληρος ο κινηματογραφικός χώρος.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, σεβόμενη την ευαισθησία του Υπουργού Πολιτισμού να ανοίξει διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς για την αναμόρφωση της Κινηματογραφίας μας, στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και παραμένει συνομιλητής του Υπουργείου στην κατεύθυνση:

1.Να ενισχυθεί η εγχώρια Κινηματογραφική Παραγωγή.

2.Να θεσπισθούν κίνητρα για την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα.

3.Να αναμορφωθεί και να στηριχθεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

4.Να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού Κινηματογράφου, παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

5.Να ενισχυθούν τα υπόλοιπα κινηματογραφικά φεστιβάλ της χώρας, όπως Δράμας-Νέων Δημιουργών, Αρχαίας Ολυμπίας, Χαλκίδας κ.α., και

6.Να γίνει ορθολογικότερη χρήση των πόρων για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών δεν θα επιτρέψει καμία υποβάθμιση του ρόλου που διεκδικούν οι δημιουργοί του Κινηματογράφου μας μέσα στο Ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τοπίο, ιδιαίτερα σήμερα.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

Αγρίλης: Αναστέλεται για φέτος η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» στη συνεδρίασή της στις 23/5/2013 αποφάσισε την αναστολή της γιορτής για το 2013.

Στη συνεδρίαση τονίστηκε από όλα τα μέλη ότι το ...........

περιεχόμενο της εκδήλωσης πρέπει να εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία και νέες δράσεις ώστε να μην είναι όμοιο με εκείνο των προηγούμενων χρόνων, να εξασφαλίζει μεγάλη επισκεψιμότητα και να ανταποκρίνεται στο στόχο της εκδήλωσης που είναι η προβολή και διαφήμιση του προϊόντος εντός και εκτός Ελλάδος. Από τις προτάσεις που συζητήθηκαν αξιολογήθηκε ότι καμία δεν πληρούσε τις παραπάνω προϋποθέσεις. Έτσι λοιπόν και σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση η οποία εκτός των άλλων δε συμβάλει στη δημιουργία κλίματος συμμετοχής σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις η Οργανωτική Επιτροπή της Γιορτής Καρπουζιού αποφάσισε την αναστολή της γιορτής για το 2013.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μήνυμα προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή και εμείς οι νέοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και της αβεβαιότητας. Η σημερινή νεολαία βρίσκεται αντιμέτωπη με λάθη του παρελθόντος.

Οι επί ετών λανθασμένες πολιτικές ........

επιλογές έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε αδιέξοδο και την πολιτική σε πλήρη απαξίωση. Δεν είναι ψέμα πως για αρκετά χρόνια είχαμε πειστεί να μη μιλάμε για όσα πιστεύουμε. Είχαμε αποδεχθεί την άποψη που θεωρούσε ξεπερασμένο να μιλάς για ιδεολογίες και τη μόδα, που ήθελε το απολιτίκ να «πουλάει». Η κρίση όμως έφερε και πάλι την πολιτική στο προσκήνιο. Οι ιδέες και οι αξίες άρχισαν και πάλι να διαφοροποιούν τους πολιτικούς σχηματισμούς, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο. Οι ιδεολογικές συγκρούσεις δεν είναι σήμερα κάτι ξεπερασμένο, ούτε αναχρονιστικό. Αντίθετα. Είναι η θεμέλια λίθος προκειμένου να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής. Μια Ελλάδα που οφείλει να αλλάξει με τομές και μεταρρυθμίσεις που σπάνε ταμπού, αλλά κυρίως να τείνει χείρα βοηθείας με τις δομές της, στους ασθενέστερους.

Η αποχή από τα κοινωνικά δρώμενα και η χλιαρή αντιμετώπιση των γεγονότων δεν αποτελούν λύση στα προβλήματά μας. Οφείλουμε να συγκρουστούμε και να νικήσουμε νοσηρές συμπεριφορές, γραφειοκρατία, παρακμή και ηττοπάθεια. Να γίνουμε πρωταγωνιστές της εθνικής αναγέννησης. Έτσι, λοιπόν για 2η φορά πραγματοποιούμε ανοιχτή διαδικασία εκλογής του προέδρου της οργάνωσης μας από τη βάση και καλούμε όλους τους φίλους και μέλη της ΟΝΝΕΔ να προσέλθουν την Κυριακή 26 Μαΐου στις κάλπες από τις 07.00 μέχρι τις 19.00!

Η συμμετοχή είναι η καλύτερη απάντηση σε μια εποχή που κάποιοι επιχειρούν να απαξιώσουν την πολιτική.

Νικόλαος Γ. Τζάνος
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας

Αλλαγές στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Ποια νομιμοποιούνται και ποιά όχι.

Τα πάνω – κάτω φέρνει η τελική ρύθμιση για τα αυθαίρετα καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανατρέπει τις αρχικές προδιαγραφές του σχεδίου νόμου που είχε παρουσιάσει πριν από ένα μήνα.
Οι αλλαγές προέκυψαν από τη διαβούλευση για το νομοσχέδιο και ........

την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο (4014/2011) περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Έτσι λοιπόν εκτός οριστικής νομιμοποίησης μένουν όλες οι αυθαίρετες τουριστικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που έχουν ανεγερθεί πριν από το 1975. Όπως αναφέρει με σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα«Ελεύθερος Τύπος» επτά θα είναι οι αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Αρχικά νομιμοποιούνται οριστικά οι αυθαίρετες κατοικίες που έχουν ανεγερθεί μέχρι το 1975 με ένα πρόστιμο της τάξης των 500 ευρώ, ενώ εκτός νομιμοποίησης μένουν όλες οι ξενοδοχειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που έχουν ανεγερθεί προ του 1975 μένουν εκτός. Επίσης καθιερώνεται η συμπλήρωση ηλεκτρονικής ταυτότητας για όλα τα κτίρια είτε αυτά είναι νόμιμα είτε είναι αυθαίρετα και κάθε δέκα χρόνια θα πρέπει να γίνεται ενημέρωση της ταυτότητας του κτιρίου.

Επιπλέον τίθεται προθεσμία 12 ετών για τις κατοικίες και 8 ετών αντίστοιχα για τα επαγγελματικά κτίρια προκειμένου να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική ταυτότητα. Όσο για τη μεταβίβαση των αυθαιρέτων δεν απαιτούνται οριστικοί τίτλοι αλλά αρκεί η καταβολή του 30% των ειδικών προστίμων. Τέλος δεν νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα για τα οποία έχει δοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση κατεδάφισης ή απομάκρυνσης.

Ημερησία

Καραμανλικό, αντιμνημονιακό και χωρίς «ταμπού» για τη δραχμή τοι νέο κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου. [ VIDEO }

Επικαλούμενος την «πνευματική παρακαταθήκη του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή», ο Νίκος Νικολόπουλος παρουσίασε χθες το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος (ΧΡΙΚΕ), με έμβλημα την παλιά δάδα της Ν.Δ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, που εξελέγη με τη Ν.Δ. και σήμερα είναι ......

γ.γ. της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του νέου κόμματος, έπνεε μένεα κατά του Αντ. Σαμαρά. Τον κατηγόρησε ότι δεν διαπραγματεύτηκε την αλλαγή του Μνημονίου, όπως προεκλογικώς είχε υποσχεθεί, και δεν ακολουθεί τις αρχές της Ν.Δ.

Ο ίδιος προέβαλε το ΧΡΙΚΕ ως τη μόνη διέξοδο προς τους νεοδημοκράτες, ώστε να μην καταφεύγουν στα άκρα, όπως είπε, αλλά εντός ενός κόμματος του δημοκρατικού τόξου. Ο κ. Νικολόπουλος δεν απέκλεισε καμία συνεργασία με κόμματα που ανήκουν στο αντιμνημονιακό μπλοκ και εμφανίστηκε ανοιχτός για να συζητήσει το θέμα επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. «Δεν κατανοούμε γιατί θεωρείται ταμπού από κάποιους», ανέφερε.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει πανελλαδική περιοδεία. Πρώτος εκλογικός στόχος του νέου κόμματος είναι η αυτόνομη κάθοδος στις ευρωεκλογές.

Ε-net.gr



Μελισσοκομία: Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στις δράσεις 3.1 και 3.2.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της περιοχής μας ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή τους στις δράσεις 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», για το έτος 2013.
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, εφόσον: .....

α. είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και
β. δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή/και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, εφόσον:
γ. είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) παραγωγικών μελισσοσμηνών,
δ. είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και
ε. δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή/και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου (Βασιλείου Δεκάζου 5, 22100 Τρίπολη, Τηλ 2710243352) :
α) αυτοπροσώπως ,
β)δια αντιπροσώπου (Στην περίπτωση αυτή, ο αντιπρόσωπος οφείλει να προσκομίζει σχετική εξουσιοδότηση επικυρωμένη από αστυνομική αρχή.),
γ) με συστημένη ταχυδρομική επιστολή.
Έντυπα αιτήσεων καθώς και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, οι μελισσοκόμοι να απευθύνονται στο γραφείο 214 της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π. Ε. Μεσσηνίας τηλ 2721361214 Πληροφορίες κ. Μανωλόπουλο Δ. και Μαυροειδή Ε.
Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 6η-6-2013.

ΑΒ Βασιλόπουλος Φιλιατρών 15ήμερο προσφορών από 20/5 έως 5/6



ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΒ FOOD ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Π.Γ. Αλεξανδρόπουλος Μ.Ε.Π.Ε.
1ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας
Τηλ: 2761 0 33835

To παρακάτω φυλλάδιο (προσφορές από 20 Μαΐου έως 5 Ιουνίου) μπορείτε να το δείτε πιο άνετα και πιο εύκολα πατώντας εδώ (κλίκ)




ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ + ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατεύθυνσης



ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ + ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις Ιστορίας Κατεύθυνσης.






ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ + ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις Βιολογίας Κατεύθυνσης




ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ




ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΧΗΜΕΙΑΣ - ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ + ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις Χημείας - Βιοχημείας
Κατεύθυνσης




ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ



Κ. Ασκούνης: Οι δήμοι κινδυνεύουν να υπαχθούν σε καθεστώς επιτροπείας

Στον προθάλαμο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, λόγω ασυνέπειας της κυβέρνησης, βρίσκονται οι δήμοι της χώρας, υποστήριξε κατά την τοποθέτηση στο σημερινό τακτικό συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.

Όπως εξήγησε η κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τα ............

συμφωνηθέντα όσον αφορά τη χρηματοδότησή των δήμων. Εξήγησε ότι με βάση την ΚΥΑ της 18/12/2012 για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, το 2013, ως αφετηρία υπολογισμού της χρηματοδότησης λήφθηκαν υπόψη οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) του Νοεμβρίου 2012 πολλαπλασιαζόμενοι επί συντελεστή 1,24 επί 12 μήνες.

Αυτό σημαίνει, είπε ο κ. Ασκούνης, ότι ως δήμαρχοι εγγράψαμε τις ΚΑΠ με συντελεστή 1,24 επί 12 μήνες. Όμως, τελικά το υπουργείο μάς δίνει πόρους αντίστοιχους σε συντελεστή 1,04. Αυτή η διαφορά αυτομάτως δημιουργεί σε όλους τους δήμους απόκλιση 10% – 12,5%. «Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, οι δήμοι ούτε παίρνουν τα συμφωνηθέντα και απειλούνται με καθεστώς επιτροπείας από το Παρατηρητήριο» υποστήριξε.

Συνολικά, είπε ο κ. Ασκούνης, οι δήμοι αναμένεται να λάβουν για το 2013 το ποσό των 2,882 δισ. ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται ΚΑΠ, ΣΑΤΑ, ΠΟΕ, προνοιακά επιδόματα και οριζόντιες δράσεις.

Τα προνοιακά που μεταφέρονται άμεσα στους τελικούς αποδέκτες αφορούν 850 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ από τις οριζόντιες δράσεις 140 εκατ. αφορούν τις πληρωμές για τη μεταφορά μαθητών κ.ά. Εσχάτως, όμως, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε οι μαθητικές εστίες να ενταχθούν στους ΚΑΠ. Ενώ πέρσι οι δήμοι είχαν λάβει 4,5 εκατ. ευρώ γι’ αυτήν την οριζόντια δράση (δηλ. τη συντήρηση μαθητικών εστιών σε 16 δήμους), φέτος το υπ. Παιδείας δεν μεταβιβάζει τους αντίστοιχους πόρους -παρότι ο νόμος είναι σαφής και ορίζει ότι οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στους δήμους μαζί με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς. Εάν δεν διορθωθεί το συγκεκριμένο λάθος, η ΚΕΔΕ, σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, προσανατολίζεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του υπ. Παιδείας.

Aftodioikisi.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κίνητρο για επισκέπτες ο νέος δρόμος επιβεβαιώνουν Τροχαία και Μορέας
Για βουτιές και καφέ στην Καλαμάτα


Τα «πάνω» της αρχίζει να παίρνει η Μεσσηνία και ιδιαίτερα η ,........

Καλαμάτα, μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης – Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας Καλαμάτας και την επιβεβαίωση από την εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, η κυκλοφορία των οχημάτων προς τη νότια-νοτιοδυτική Πελοπόννησο παρουσιάζει αύξηση. Βέβαια, δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία με άλλες χρονιές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΜΠΛΟΚΟ" σε κοινοτική οδηγία υπέρ του ελαιολάδου και των ελαιοπαραγωγών του ευρωπαϊκού νότου, έθεσαν χώρες του Βορρά στην Κομισιόν. Έτσι ανακλήθηκε ο κανονισμός, που είχε εγκριθεί απο 15 χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και οι άλλες ελαιοκομικές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) του ευρωπαϊκού νότου και ο οποίος επέβαλε την απαγόρευση χρησιμοποίησης χύμα ελαιολάδου απο τα ευρωπαϊκά εστιατόρια απο την αρχή του 2014. Έτσι η χρησιμοποίηση τυποποιημένου ελαιολάδου θα προστάτευε τους καταναλωτές αλλά και το προϊόν, με προφανή οφέλη για τους τυποποιητές, τους εξαγωγείς, αλλά πρωτίστως τους ελαιοπαραγωγούς.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία μεταξύ άλλων προβάλλονται και τα θέματα:

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ "επί τάπητος". Ο Τατούλης ενημέρωσε την Επιτροπή της Βουλής. Ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παν. Νίκας στο ΥΠΕΧΩΔΕ - Συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ για την προσωρινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στη Μεσσήνη για την Ορθογονική Αξιοποίηση των υδατικών πόρων.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, αρίστης ποιότητας και αυξημένης απόδοσης το καρπούζι της Τριφυλίας. Τι είδε και τι άκουσε ο Παν. Αλευράς που επισκέφθηκε χθες καρπουζοχώραφα και συσκέφθηκε με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, παραγωγούς και εξαγωγείς.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας απο Τατούλη-Νίκα για στήριξη του ΔΗΠΕΘΕΚ και των ανασκαφών στην Αρχαία Θουρία.
ΚΙΝΗΣΕΙΣ για αξιοποίηση του Σανατορίου στη Βυτίνα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
81 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ συμβασιούχων στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πύλου-Νέστορος και Δυτικής Μάνης.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ η εξόφληση των οφειλών απο τους Δήμους, παρά τις υποσχέσεις.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Νίκα για τις εξελίξεις στο δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!