Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Φωτιά κοντά στο Νεκτροταφείο. Κινδύνευσε σπίτι. [ VIDEO ]

Φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 18:30 στην οδό αναπαύσεως στο ύψος του μαρμαράδικου του Κ. Σάμπαλη.

Η φωτιά που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία πολύ γρήγορα λόγω και του δυνατού ανέμου πήρε διαστάσεις έκαψε 4 φοίνικες και μεγάλο τμήμα χαμηλής βλάστησης σε ελαιοπερίβολο δίπλα από την οικία του κ. Σάμπαλη.
Σχεδόν αμέσως και πρώτο στο σημείο κατέφθασε το.........

πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Φιλιατρών όπου μαζί με την συνδρομή πολιτών έριξαν νερό προσπαθώντας να περιορίσουν την φωτιά μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική που είχε ειδοποιηθεί.
Η Ελία όμως που βρισκόταν κολλητά σχεδόν με τον τοίχο του Σπιτιού του κ. Σάμπαλη δεν έσβηνε με κίνδυνο να επεκταθεί η φωτιά και στο σπίτι.

Με λίγη ώρα καθυστέρησης έφτασαν στο σημείο 3 πυροσβεστικά αυτοκίνητα από τους Γαργαλιάνους όπου ξεκίνησαν την κατάσβεση της φωτιάς δίνοντας κυριότερη έμφαση στην ελιά που είχε αρπάξει φωτιά δίπλα ακριβώς από το σπίτι του κ. Σάμπαλη.
Ο ιδιοκτήτης του Σπιτιού Δημήτριος Σάμπαλης φανερά σοκαρισμένος δεν πίστευε αυτό που συνέβαινε βλέποντας τις φλόγες να γλύφουν την στέγη του σπιτιού του/

Το Φιλιατρά News ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες την ώρα του συμβάντος.





Ο κίνδυνος της «Διαδικτυακής Εξάρτησης»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Το λειτούργημα των ρόλων της μάνας και του πατέρα ήταν ανέκαθεν απαιτητικό και δύσκολο αλλά έχει γίνει ακόμη πιο περίπλοκο στην εποχή μας, την εποχή της Υψηλής Τεχνολογίας και της πληροφορικής, που συχνά μεταλλάσσεται και σε παρά-πληροφόρηση.

Πρόθεσή μου δεν είναι να δαιμονολογήσω την υψηλή τεχνολογία ........

ούτε να «τρομάξω» τους αναγνώστες γονείς αλλά μάλλον να ενεργοποιήσω την προσοχή τους στους κινδύνους, (ουδέν καλόν αμιγές κακού), των κομπιούτερ και μαζί των DVD και CD. Οι έγχρωμες οθόνες εντυπωσιακών και ταχυτάτων απεικονίσεων της ψηφιακής τεχνολογίας και αναμεταδόσεως μηνυμάτων θέλγουν και βοηθούν τους ειδικούς αλλά, αλλοίμονο, μπορεί και να εμπλέξουν σε “περιπέτειες” συνανθρώπους μας και των δύο φύλων, ιδιαίτερα μάλιστα τους νεότερους που βρίσκονται στην παιδική ή εφηβική ηλικία.

Πρόσφατα κρούσματα των διαδικτυακών κινδύνων είναι παιδιά που έπεσαν θύματα προσέγγισης από μεγάλα στην ηλικία «ανώριμα άτομα» με αντικοινωνική συμπεριφορά και σεξουαλική παθογένεια. Υπάρχει ο κίνδυνος επίσκεψης των παιδιών μας σε χώρους πορνογραφικού υλικού και έκθεση σε κινδύνους παιδεραστίας ακόμη και απόπειρες αυτοκτονίας που πολλές απέτρεψε την τελευταία στιγμή η παρέμβαση των ανδρών δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ αναφέρονται καθημερινά στα ΜΜΕ.
Μέσα στο «πνεύμα της εποχής» της πληροφορικής (το γερμανικό zeitgeist) εντάσσεται και το γνωστό και διαδεδομένο και στην Ελλάδα INTERNET, το διαδίκτυο, στο οποίο μπορούμε, με κάποιο κόστος, να έχουμε πρόσβαση όχι μόνο από το γραφείο μας στο Πανεπιστήμιο, την επιχείρηση ή τον οργανισμό αλλά και από το σπίτι μας τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας. Μια αχλή μυστηρίου, όμως, φαίνεται να περιβάλλει το ΙΝΤΕRΝΕΤ, όπως και άλλα στοιχεία της ψηφιακής τεχνολογίας και της εποχής των ηλεκτρονικών υπολογιστών που, εάν μη τι άλλο, του δίνει και κάποιες μαγικές διαστάσεις ενώ, εάν το δει κανείς από μια απλουστευμένη όχι όμως κατά ανάγκη και χυδαία οπτική γωνιά αξιολόγησης, ουσιαστικά, πρόκειται για μια τεραστίου μεγέθους βιβλιοθήκη σύγχρονης ψηφιακής μορφής τεχνολογίας.

Όπως συμβαίνει και με κάθε άλλη μορφή εξέλιξης και υπέρβασης των συνόρων της ανθρώπινης γνώσης Τεχνογνωσία και η Τεχνολογία εξελίσσονται και προχωρούν πολύ πιο γρήγορα από την αναγκαία παράλληλη εξέλιξη των πλαισίων ηθικής και δεοντολογίας και της θέσπισης κάποιων, έστω άγραφων, κανόνων συμπεριφοράς απέναντι στον πλούτο πληροφοριών και της χρήσης τους. Με άλλα λόγια η πρόσβαση και η χρήση των πληροφοριών και των εικόνων που κατά δισεκατομμύρια σελίδων παρέχονται στον χρήστη του INTERNET εξασφαλίζεται εφόσον ο χρήστης “υπογράψει” πληκτρολογώντας τον δικό του κομπιούτερ ότι είναι «Άνω των 18 Ετών» ή μέσα στα όρια που υπαγορεύει η κείμενη νομοθεσία της χώρας του πλανήτη μας στην οποία ζει και από την οποία προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο ο χρήστης!..

Όπως αποδεικνύεται στην καθημερινή πρακτική της εποχής των σούπερ- ταχυτήτων των ηλεκτρονικών μας υπολογιστών εικόνες και πληροφορίες που ΔΕΝ θα ήταν βατές σε ανήλικα πρόσωπα γίνονται βατές με την πληκτρολόγηση του κομπιούτερ μας. Και εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να παραδεχθούμε ότι τα σημερινά παιδιά έχουν και μεγαλύτερη οικειότητα και καλύτερες γνώσεις χειρισμού Η/Υ από πολλά άτομα που θεωρούνται νομικά “ώριμα” έχοντας διαβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους προ πολλού...

Υπάρχουν, όμως, πέραν των ηθικών προβλημάτων που εγείρονται και κάποιοι άλλου είδους “κίνδυνοι” από τη χρήση αυτών των πληροφοριακών δικτύων ακόμη και για τα ώριμα από νομικής απόψεως άτομα;
Η απάντηση μοιάζει να είναι μάλλον ΝΑΙ !...

Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες πολλών επιστημόνων συμπεριφοράς επικεντρώνονται ΚΑΙ στο χώρο της επίδρασης που μπορεί να έχει η πολύωρη και μακρόχρονη χρήση δικτύων πληροφόρησης στον ψυχοσυναισθηματικό κόσμο και την κοινωνική συμπεριφορά του χρήστη. Ήδη ερευνητικές προσπάθειες τεκμηριώνουν σποραδικά κρούσματα ψυχωτικής συμπεριφοράς που συνδέεται με υπερβολική χρήση των κομπιούτερ σε άτομα με ανώριμες προσωπικότητες. Ώριμα στην ηλικία άτομα, κυρίως όμως τα παιδιά μας, είναι περισσότερο επιρρεπή να αναπτύξουν την σύγχρονη μορφή εξάρτησης που αποκαλείται «Internet addiction».
Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει συμπτωματολογία που προδίδει προβλήματα στη γένεση ή εξέλιξή τους; Η απάντηση είναι ότι κάποιο άτομο είναι εξαρτημένο από το διαδίκτυο εφόσον η συμπεριφορά του περιλαμβάνει τουλάχιστον 4 από τα παρακάτω συμπτώματα :

1) Το ιντερνέτ βρίσκεται διαρκώς στη σκέψη του,
2) Αναλώνει αυξανόμενα χρονικά διαστήματα για να αντλήσει ικανοποίηση από τη χρήση του ιντερνετ,
3) Παρουσιάζει αδυναμία ελέγχου της επιθυμίας για το διαδίκτυο
4) Αισθάνεται νευρικότητα και γίνεται ευερέθιστο στην προσπάθεια να Περιορίσει ή να κόψει εντελώς τη χρήση του διαδικτύου
5) Χρησιμοποιεί το ιντερνέτ ως “μέθοδο φυγής” από προβλήματα που το απασχολούν ή για να ξεπεράσει άσχημες ψυχικές διαθέσεις,
6) Λέει ψέματα σε συγγενείς και φίλους για το χρόνο που αναλώνει στη χρήση του ιντερνετ
7) Θέτει σε κίνδυνο μια προσωπική σχέση, επαγγελματικές υποχρεώσεις, και καριέρα καθώς εμπλέκεται στον κόσμο του διαδικτύου
8) Εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο μολονότι έχει ήδη περάσει τον προϋπολογισμό στα έξοδα των τηλεφωνικών συνδέσεων
9) Αισθάνεται συμπτώματα ‘στερητικού συνδρόμου’ όταν δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο,
10) Ασχολείται με το διαδίκτυο περισσότερες ώρες από όσες αρχικά είχε προγραμματίσει.

Άτομα που έχουν ήδη πάσχουν από «διαδικτυακή εξάρτηση» μοιάζουν σε δομές του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους αλλά και στο συναισθηματικό τους φάσμα με παθολογικούς παίκτες, αυτούς που όλοι αποκαλούμε τζογαδόρους όλων των μορφών ακριβώς επειδή τους διακρίνει η γνωστή αποτυχία ελέγχου της συμπεριφοράς τους χωρίς να βρίσκονται υπό την επίδραση ψυχοτρόπων ουσιών.
Για το λόγο αυτό και οι θεραπευτική αντιμετώπισή τους έχει εμφανή υποδομή ψυχοκοινωνικής δυναμικής
Στο γενικότερο πλαίσιο της μοναξιάς και αλλοτρίωσης που σημάδεψε πικρόχολα το τέλος του 20ου αιώνα, καθώς διανύουμε τον τρίτο χρόνο στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, δυστυχώς κάποιοι συνάνθρωποί μας θα βρούνε «παρηγοριά» απορροφημένα στο μοναχικό κόσμο της έγχρωμης συναρπαστικής εικόνας κάποιου ψυχρού, άψυχου, κομπιούτερ ή «λάπτοπ».

Επαγγελματικός οδηγός για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία

Πλέον στην ιστοσελίδα του «Θάρρους» έχετε τη δυνατότητα να βρείτε έναν ενημερωμένο Οδηγό Επιχειρήσεων για την Καλαμάτα, αλλά και όλη τη Μεσσηνία.
Εκεί μπορείτε ........

να βρείτε από καφετέριες και εμπορικά καταστήματα μέχρι λογιστές και ιατρούς.

Στόχος του Οδηγού η εξυπηρέτησή σας με μερικά μόνο κλικ.

Αν θέλετε να δείτε τον Οδηγό Επιχειρήσεων, πατήστε εδώ

Για να καταχωρήσετε και την δική σας επιχείρηση ή πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 27210 22355 ή στο odigos@tharrosnews.gr

-

Κινδυνεύει η λειτουργία και του ΤΕΙ Καλαμάτας από τη μείωση προσωπικού

Τον κίνδυνο από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά να μη λειτουργήσουν τα ΤΕΙ επισημαίνουν οι καθηγητές τους μέσω της Ομοσπονδίας τους. Αιτία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, η νέα μείωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και η συνεχής μείωση των προϋπολογισμών και οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο σχέδιο «Αθηνά».

Οι εκπρόσωποι της .......

Ομοσπονδίας ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, για να του εκθέσουν τα προβλήματα. Αν, όπως λένε, δεν επιλυθούν, δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ιδρύματα το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Το ίδιο ισχύει και για το ΤΕΙ Καλαμάτας, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο πρύτανης - πρόεδρος του ιδρύματος Δημήτρης Βελισσαρίου, ο οποίος έκανε λόγο για δραστική μείωση των έκτακτων επιστημονικών συνεργατών, πράγμα που θα δημιουργήσει, όπως είπε, σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των τμημάτων. Μάλιστα, το θέμα πρόκειται να συζητηθεί και στη Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ της χώρας, που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, στην ανακοίνωση της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Το Κ.Δ.Σ. της ΟΣΕΠ ΤΕΙ, στη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 24/5/2013, συζήτησε για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη γενικότερη λειτουργία των ιδρυμάτων με τη νέα μείωση του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, και επιθυμεί να μεταφέρει προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας τα εξής:
-Η συνεχής μείωση των προϋπολογισμών, το πάγωμα των προσλήψεων νέων μελών ΕΠ (ακόμα και αυτών που έχουν εκλεγεί), η δραματική μείωση του Έκτακτου ΕΠ και οι σαρωτικές αλλαγές του Σχεδίου «Αθηνά» οδηγούν τα τμήματα των ΤΕΙ με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό, με τελικό διαφαινόμενο αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, την κατάργησή τους.

-Ως Ομοσπονδία Εργαζομένων δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία επιπλέον μείωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού και είμαστε αλληλέγγυοι προς τους συναδέλφους επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες, που τη δύσκολη αυτή περίοδο επί της ουσίας μένουν άνεργοι.
-Ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία ρύθμιση με την οποία κινδυνεύει η υπόσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς η διδασκαλία των μαθημάτων των προγραμμάτων σπουδών των τμημάτων δεν μπορεί να γίνεται «κατά ποσοστό», χωρίς καλά οργανωμένη εργαστηριακή εκπαίδευση και κατά παρέκκλιση του γνωστικού αντικειμένου των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού.

To K.Δ.Σ. της ΟΣΕΠ ΤΕΙ:
-Ζητά από το υπουργείο Παιδείας να διασφαλίσει τη σωστή εκπαιδευτική διαδικασία, με την εξασφάλιση κονδυλίων για το απαραίτητο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό.
-Καλεί όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουν την ορθή εκπαιδευτική λειτουργία των τμημάτων τους, όπως αρμόζει στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, και να μη δεχτούν την αντιεπιστημονική ανάθεση εκπαιδευτικού έργου σε αντικείμενα που δεν είναι σχετικά με το γνωστικό τους πεδίο.

Με τους Ν. 4009/2011, 4076/2012 και 4115/2013, καθώς και με την εφαρμογή του Σχεδίου “ΑΘΗΝΑ”, ο ρόλος των ΤΕΙ, συνεχώς, τίθεται σε αμφισβήτηση και υποβαθμίζεται. Απαιτούμε από την Πολιτεία να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στο θεσμό των ΤΕΙ στα πλαίσια μιας πραγματικά ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης και διεκδικούμε ένα νέο ενιαίο δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, έτσι ώστε να διασφαλίζεται και να διευρύνεται ο αυτοδιοικητικός και o αποκλειστικά δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας τους».

Θάρρος

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την Πέρσα Δαγκλή. [ VIDEO ]

Ξεκίνησε σήμερα 28 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου η ψηφοφορία για την Πέρσα Δαγκλή στην ιστοσελίδα της HALLS.

Η Διαδικασία είναι ακριβώς ίδα με την προηγούμενη. Μπαίνετε στην σελίδα της HALLS (Κλίκ) και στην μεσαία στήλη πρώτο Video είναι το τραγούδι της Πέρσας.
Εκεί, πατάτε LIKE.

Ας βοηθήσουμε την μικρή Πέρσα να κάνει το όνειρο της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Δείτε το τραγούδι της Πέρσας







Kαι να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση δεν θα πέσουν οι τιμές

Την ώρα που η κυβέρνηση προαναγγέλλει ότι στην επικείμενη άφιξη της τρόϊκας θα συζητηθεί η πολυσυζητημένη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, εντείνονται οι αμφιβολίες για την μετακύλιση μιας ενδεχόμενης μείωσης στις τιμές των ακατστημάτων εστίασης.

Χαρακτηριστική η δήλωση της Ομοσπονδίας των εστιατόρων ότι .........

δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μειώσεων στις τιμές, καθώς οι όποιες αυξήσεις ΦΠΑ απορροφήθηκαν από τους επαγγελματίες και δεν πέρασαν στο τελικό προιόν.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μειώσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εστιατόρων Γιώργος Καββαδάς καθώς -όπως είπε- δεν προχώρησαν σε αυξήσεις των τιμών με την αύξηση του ΦΠΑ.

«Η εστίαση δεν μετέφερε την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 23% στις τιμές. Παρόλα αυτά έχει προχωρήσει αντίθετα σε μείωση τιμών όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να μπορέσει να προσελκύσει πελάτες. Νομίζω ότι οι τιμές δεν μπορούν να μειωθούν εκτός εάν η ψυχολογία που θα δημιουργήσει η μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13% σε ορισμένα είδη μπορέσουμε και κατεβάσουμε τιμές» ανέφερε Γ.Καββαδάς.

Αυτή η δήλωση εκτιμάται ότι ρίχνει νερό στα επιχειρήματα της τρόϊκας, στελέχη της οποίας είχαν εκφράσει σκριβώς αυτόν τον φόβο.

Να σημειωθεί, ότι πρόσφατα παράγοντες του Υ. Οικονομικών είχαν τονίσει ότι από την 1η Ιουλίου έχει τη δυνατότητα το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει τον συντελεστή 23% του ΦΠΑ στην εστίαση, εφόσον, φυσικά, υπάρξει συμφωνία τον Ιούνιο με τους επικεφαλής της τρόικας.


Ωστόσο η κυβέρνηση που θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες να πείσει την τρόικα που φθάνει στις 4/6 να εγκρίνει την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μιλά για πακέτο συνοδευτικών μέτρων που θα εξασφαλίσουν ότι η όποια μείωση θα περάσει στην τελική τιμή.

Όπως επισήμανε στο MEGA ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς «εξετάζουμε την έκδοση αγορανομικής διάταξης με βάση την οποία για ένα τουλάχιστον χρόνο θα διατηρείται η τιμή προ της μείωσης του ΦΠΑ πάνω στον τιμοκατάλογο, ώστε ο πελάτης ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει αν η μείωση του ΦΠΑ περνάει στη τελική τιμή».

Αυτονόητη θεωρεί την πτώση των τιμών αν μειωθεί ο ΦΠΑ και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, λέγοντας ότι θα πρέπει όλοι να συμβάλλουν ώστε να γίνει ανταγωνιστική η χώρα μας στο εξωτερικό, με τιμές ελκυστικές όχι μόνο για τους ξένους αλλά κυρίως για τους Έλληνες που δοκιμάζονται φέτος από την μείωση των εισοδημάτων τους.

«Το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση είναι από τα πρώτα, τους μεγάλους στόχους και του υπουργείου Τουρισμού αλλά και ολόκληρης της κυβέρνησης. Πιστεύω θα μπορέσει να δώσει πραγματικά ανάσα στην αγορά, την χρειάζεται» επισήμανε η κυρία Κεγαλογιάννη.

Ερωτηθείσα εάν θα συνοδευθεί με μειώσεις των προσφερομένων ειδών η κυρία Κεφαλλογιάννη απάντησε ότι αυτό είναι αυτονόητο.

KERDOS on line

Δωρεάν τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο χάρη στο internet

Xωρίς κανένα κόστος

Xάρη στο Internet δίνεται πλέον η δυνατότητα να αποκτήσει κάποιος τον δικό του τηλεφωνικό αριθμό και να δέχεται -χωρίς κανένα κόστος- κλήσεις σε αυτό τον αριθμό, οπουδήποτε και αν βρίσκεται αρκεί η συσκευή που χρησιμοποιεί (PC, tablet ή smartphone) να έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο και να είναι εγκατεστημένη η σχετική εφαρμογή.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ......

τα οποία βασίζονται σε έρευνα της TNS, στις αρχές του 2012 περίπου το 29% των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιούσαν εφαρμογές για τηλεφωνία μέσω ίντερνετ, ποσοστό κατά πέντε μονάδες υψηλότερο από τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας του 2011.

Η πιο γνωστή εφαρμογή για τηλεφωνία μέσω διαδικτύου είναι το Skype, αλλά υπάρχουν πολλές αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως το Jaber, ενώ ακόμη και το Google Talk επιτρέπει τις τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ των χρηστών της υπηρεσίας. Την τελευταία διετία, η υπηρεσία που δείχνει να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη άνοδο σε δημοτικότητα είναι το Viber, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των χρηστών smartphones.

Οι κλήσεις μεταξύ των χρηστών μίας υπηρεσίας είναι δωρεάν. Αν θέλει κάποιος να καλέσει έναν συμβατικό τηλεφωνικό αριθμό, τότε θα πρέπει να «φορτώσει» τον λογαριασμό του με μονάδες, χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα του ή κάποιο λογαριασμό PayPal. Το κόστος των κλήσεων είναι πάντως χαμηλό και ιδίως για όσους είναι σε ταξίδι στο εσωτερικό είναι ίσως μία πολύ καλή λύση.

Ημερησία

Video παρουσίαση του νέου Samsung Galaxy S4

Παρουσίαση του Νέου Samsung Galaxy S4 σε δυο Video.
Το Πρώτο είναι στην Αγγλική γλώσσα και το δεύτερο στην Ελληνική.

Δείτε τα δύο παρακάτω Video


Αγγλική Γλώσσα



Ελληνική Γλώσσα



Ικανοποίηση Καφαντάρη για την ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στην Πύλο

Την ικανοποίηση του για την ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Πύλο εξέφρασε με επιστολή του ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ποπυ στην οποία ευχαριστεί για την προσωπική του παρέμβαση τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον οποίο και ευχαρίστησε.
Σε τηλεφωνική ..........

επικοινωνία που είχε με τον Δημήτρη Καφαντάρη ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης τον ενημέρωσε για την θετική απόφαση ίδρυσης παραρτήματος Ε.Κ.Α.Β στην Πύλο.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Παπαγιαννίδη ζητώντας του να επιληφθεί του σχετικού θέματος. Στη συνέχεια ο Δήμος απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. στο οποίο γινόταν εκτενής έκθεση των αναγκών που παρουσιάζονται, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να λαμβάνουν την πρέπουσα δευτεροβάθμια περίθαλψη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας αξιολόγησε τα εκτεθέντα και προέβη στην προαναφερθείσα απόφαση.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου-Νέστορος είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την εξέλιξη αυτή καθώς η υγεία και η ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών είναι μείζουσας σημασίας. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καφαντάρης τόνισε ότι αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τη μεγάλη γεωγραφική έκταση του Δήμου μας, την χιλιομετρική απόσταση από το νοσοκομείο της Καλαμάτας και το δύσβατο οδικό δίκτυο, λόγοι οι οποίοι επέβαλαν την ίδρυση παραρτήματος Ε.Κ.Α.Β στην έδρα του Δήμου.

Παράλληλα συνεχίζονται οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου αλλά και οι προσπάθειες για επαρκή στελέχωση των κέντρων πρωτοβάθμιας περίθαλψης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μια ακόμα πάγια διεκδίκηση της δημοτικής αρχής υλοποιείται, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η επιμονή και η υπομονή δικαιώνονται. Τέλος, ο Δήμαρχος επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια τον Πρωθυπουργό καθώς η παρέμβασή του υπήρξε καθοριστική.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Προκαταρκτική για το Ακρογιάλι φέρνει τους Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων


Να ελέγξουν την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν και ,........

χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του έργου προστασίας του Ακρογιαλίου καλούνται οι Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων, μετά από προκαταρκτική έρευνα που διέταξε τις προηγούμενες ημέρες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου.

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι το έργο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς. Ερωτώμενος, δε, από το «Θάρρος», είπε ότι εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει προσάμμωση της παραλίας, όπως είχε δοθεί δέσμευση προς τους επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη θερινή περίοδο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΧΤΥΠΗΜΑ στο ελαιόλαδο και τον Ευρωπαϊκό Νότο! Το πραξικόπημα της Γερμανίας και των Βορείων συμμάχων ολοκληρώθηκε. Στην τροποποίηση του κανονισμού διατηρείται η προαιρετικότητα για τη χρησιμοποίηση συσκευασιών ελαιολάδου στις χώρες εστίασης. Ετσι ανετράπη η υποχρεωτικότητα με την οποία είχε συμφωνήσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) από την 1-1-2014. Τι σημαίνει αυτό για το ελαιόλαδο, την Ελλάδα και τι πρέπει να γίνει.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» που είχε από το Σάββατο αναδείξει το θέμα του ελαιολάδου. Στο σημερινό φύλλο προβάλλονται και τα θέματα:
• ΕΚΑΒ και στην Πύλο! Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημ. Καφαντάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαριστεί δημόσια τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την παρέμβαση του και το ενδιαφέρον του για τη Μεσσηνία και την Πύλο.
• ΕΡΓΑΣΙΕΣ σύνδεσης των πεζοδρομίων της Αριστομένους και της Γερμανού ξεκίνησαν και ήδη στην περιοχή ισχύουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στάθμευσης. Φεύγει το περίπτερο Αριστομένους και Φραντζή.
• Η ΠΡΩΤΗ φωλιά ωοτοκίας της caretta-caretta για φέτος εντοπίστηκε από την «ΑΡΧΕΛΩΝ» κοντά στην Ελαία.α
• ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ (Costa Navarino) και στη Σαντορίνη Κινέζοι σταρ για τα γυρίσματα της ταινίας «Ερωτική Ιστορία στο Πεκίνο», με τη συμβολή του Χρήστου και Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.
• ΔΕΚΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ μετά από αστυνομική επιχείρηση «σκούπα» κατά της εγκληματικότητας.
• ΜΕΧΡΙ 15 Ιουνίου εξελίξεις για το ζήτημα της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτα στο ελαιόλαδο. Συνάντηση χθες υπό τον Παν. Αλευρά.
• ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ η συμμετοχή της Περιφέρειας με το «Καλάθι της Πελοποννήσου» στα «Θεσμοφόρια» στο Μουσείο της Ακρόπολης.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!