Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ο Καιρός για την Κυριακή 2 Ιουνίου




ΥΠΕΚΑ: Υποχρεωτική ηλεκτρονική ταυτότητα σε όλα τα δημόσια – ιδιωτικά κτίρια.

Όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια θα πρέπει υποχρεωτικά, εντός 10 ετών, να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα, που αποτελεί μία αναλυτική καταγραφή της κατάστασης του κτιρίου, σύμφωνα με το ΠΔ που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αφού οι ιδιοκτήτες θα πρέπει σε συνεργασία με ιδιώτη μηχανικό να καταχωρήσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν στο κτίριο.

Όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια θα πρέπει υποχρεωτικά, εντός......

10 ετών, να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα, που αποτελεί μία αναλυτική καταγραφή της κατάστασης του κτιρίου, σύμφωνα με το ΠΔ που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αφού οι ιδιοκτήτες θα πρέπει σε συνεργασία με ιδιώτη μηχανικό να καταχωρήσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν στο κτίριο.

Στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου υποχρεωτικά θα πρέπει να καταχωρούνται, επίσης οι επισκευές, ανακαινίσεις που απαιτούν οικοδομική άδεια ακόμη και οι ημιυπαίθριοι και αυθαίρετοι χώροι όπως και οι ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Σε περίπτωση μεταβίβασης είτε σε περίπτωση έκδοσης έγκρισης δόμησης ή εργασιών μικρής κλίμακας για οποιοδήποτε ακίνητο θα απαιτείται υποχρεωτικά η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας η οποία θα εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα και μετά από κάθε περιοδικό έλεγχο, ο οποίος θεσπίζεται πλέον για όλα τα κτίρια.

Για κατοικίες, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, σχολεία εμπορικά κτίρια ο περιοδικός έλεγχος θα γίνεται κάθε 10 χρόνια, κάθε 8 χρόνια θα ελέγχονται θέατρα, κινηματογράφοι βιομηχανικά κτίρια, πρατήρια υγρών καυσίμων και εμπορικά κέντρα, κάθε 15 χρόνια αποθήκες και σταθμοί αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη η ηλεκτρονική ταυτότητα θα εγγυηθεί για την ασφάλεια των κτιρίων ενω παράλληλα η πολιτεία θα αποκτήσει με σαφή εικόνα του δομημένου χώρου.

Στην περίπτωση που κάποιοι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν στην υποχρέωση για συμπλήρωση της ταυτότητας κτιρίου τότε τα κτίρια θα θεωρούνται και θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και θα επιβάλλονται σχετικές κυρώσεις περί αυθαιρέτων.

ΣΚΑΙ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρoύ

Σημαντική αλλαγή με βροχές και καταιγίδες μετά από αρκετές ημέρες, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ του...
Σαββάτου, ως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά :........

Από το βράδυ του Σαββάτου, αναμένεται να σημειώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σε νησιά του Ιονίου Πελάγους αλλά και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Προς τα ξημερώματα αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αναμένεται να σημειώνονται και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στην Θράκη και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας.

Βροχές τοπικού κυρίως χαρακτήρα, θα συνεχίσουν να σημειώνονται στη Στερεά Ελλάδα και τη Πελοπόννησο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να σημειώνονται στο Ιόνιο Πέλαγος.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής και περίπου ως και τις απογευματινές ώρες της ημέρας, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, θα σημειώνονται στα νησιά του βόρειου Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, αλλά και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα φαινόμενα θα έχουν λίγο πιο έντονο χαρακτήρα.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα σε όλη τη χώρα.

Χωρίς συνναλαγές για τρείς ημέρες στην ΔΟΥ Καλαμάτας

Στη 1.00 μετά το μεσημέρι θα ολοκληρώσει τις συναλλαγές της με το κοινό η ΔΟΥ Καλαμάτας (Καλαμάτας – Μελιγαλά – Μεσσήνης – Κυπαρισσίας – Γαργαλιάνων – Φιλιατρών – Πύλου) τη Δευτέρα 3 Ιουνίου. Αντίστοιχα, την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 4, 5 και 6 Ιουνίου, δε θα πραγματοποιήσει συναλλαγές με το κοινό. Κι αυτό, εν όψει έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας του νέου ΤΑΧΙS.

Οι δε προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που .........

τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας της ΔΟΥ, ήτοι 7/6, ημέρα Παρασκευή.

Θάρρος

Εκλογές στον Σύλλογο Φιλιατρινών της Αθήνας…

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου ο Σύλλογος των Φιλιατρινών της Αθήνας καλεί όλα τα μέλη του στα γραφεία της Πανελλήνιας ένωσης Λογοτεχνών (Γερανίου 41) να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου!

mlife.gr


Νίκος Δένδιας: Καταλαβαίνω την αγωνία του καθενός και είμαι έκπληκτος πως αφέθηκε να ξεχειλώσει έτσι η χώρα [ VIDEO ]

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από αυτά που δήλωσε ο υπουργός Νίκος Δένδιας μετά την επίσκεψη του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας,
Ενώ μετά από ερώτηση σχολίασε τα λόγια του Ν. Βούτση

Δείτε όλες τις δηλώσεις του πιο κάτω.




Αντίστροφη μέτρηση για τις πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο

Το ολοκληρωμένο σχέδιο για την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο καλείται να παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα, που έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταλήξει στο βασικό σενάριο που αφορά συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, καθώς και στις πρώτες απολύσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, το Σάββατο, η οριστική ...........

απόφαση θα ληφθεί στην νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, η οποία θα γίνειμέσα στην επόμενη εβδομάδα, για να συζητήσουν τα θέματα που δεν πρόλαβαν να ανοίξουν στην προηγούμενη συνάντησή τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει καταλήξει στην συγχώνευση δύο ή τριών μεγάλων ομοειδών εταιρειών του Δημοσίου, που εμφανίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, και στην κατάργηση σειράς μικρότερων οργανισμών της περιφέρειας.

Από το σχέδιο αυτό θα προκύψει και ένας μικρός αριθμός -σε σχέση με τους 4.000 υπαλλήλους που θα πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του χρόνου- απολύσεων, κάτι το οποίο θα αποτελέσει δείγμα γραφής προς την τρόικα.

Τα υπόλοιπα «αγκάθια» που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα είναι η πορεία των εσόδων και ο φόρος ακινήτων, ενώ σημαντικό χαρακτηρίζεται και το θέμα της επέκτασης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

in.gr

Στην Καλαμάτα ο Νίκος Δένδιας [ Φωτογραφίες και Video ]

Ολιγόλεπτη συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαμάτας έχει αυτή την στιγμή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ενώ μετά πήγε στην αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος όπου θα γίνει η μεγάλη σύσκεψη.

“Η Μπιρμπίτα .......

μου θύμισε εικόνες που είχα να δω από το Κόσσοβο” δήλωσε ο Νίκος Δένδιας λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη σύσκεψη για τα προβλήματα της περιοχής.



ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΑΣ







O ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



ΘΑΡΡΟΣ

Σενάρια πρόωρων εκλογών στις 27 Οκτωβρίου ή 3 Νοεμβρίου



Κι ενώ άπαντες θεωρούσαν ως βέβαιη την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να επιμηκύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τον βίο της τρικομματικής κυβέρνησής του, το "θερμό επεισόδιο" με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ εξ αφορμής του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, οδηγεί ορισμένους στο Μέγαρο Μαξίμου στην επανεξέταση των εκλογικών σεναρίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», δύο πιθανές .........

ημερομηνίες για τη διεξαγωγή εκλογών είναι η 27η Οκτωβρίου και η 3η Νοεμβρίου και ο πρωθυπουργός «το σκέφτεται σοβαρά» όπως αναφέρει στην εφημερίδα άνθρωπος που συνομιλεί με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι για να καταστρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη στρατηγική του.

Τα πλεονεκτήματα του αιφνιδιασμού που έχει κατά νου ο πρωθυπουργός είναι καταρχήν το γεγονός ότι η ΝΔ υπερέχει στις δημοσκοπήσεις, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ως ο πιο ικανός διαχειριστής της σημερινής πραγματικότητας.

Μάλιστα όσοι γνωρίζουν το πολιτικό DNA του πρωθυπουργού, εκτιμούν ότι όσο περνά ο χρόνος αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών. Για πρώτη φορά μάλιστα έχουν αρχίσει στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την εφημερίδα, να μελετούν και το ημερολόγιο.

Opinion24

Λάθη και απροσεξίες φέρνουν ραβασάκια στους φορολογούμενους

Αλαλούμ επικρατεί με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν ποια δικαιολογητικά πρέπει να συγκεντρώσουν αλλά και πώς να συμπληρώσουν τις δηλώσεις τους.

Οι ουρές στις εφορίες για διευκρινίσεις και συμβουλές είναι ........

καθημερινό φαινόμενο καθώς τα «ραβασάκια» παραμονεύουν στην περίπτωση λαθών.

Ταυτόχρονα τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς μέχρι τις 30 Ιουνίου όλοι οι φορολογούμενοι ανεξαρτήτως ΑΦΜ θα πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση. Ήδη παράταση μέχρι τις 17 Ιουνίου 2013 αντί της 31ης Μαΐου 2013 έλαβε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ.4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (Ο.Ε., Ε.Ε., κτλ.), που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι και την 28η Ιουνίου 2013 η προθεσμία (που έληξε στις 31 Μαΐου 2013) υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που ορίζεται με την περίπτωση α’ της παραγράφου 2 του άρθρου 107 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 101 του ν.2238/1994 (Α.Ε., Ε.Π.Ε., κλπ.).

Οι παγίδες

Σημαντικές παγίδες κρύβει η φετινή διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2013 καθώς οι νέοι κωδικοί που προστέθηκαν μπορεί να αυξήσουν κατακόρυφα την επιβάρυνση εάν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή. Ειδικότερα, η πρώτη παγίδα αφορά όλους όσοι απέκτησαν πέρσι εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, ομολόγων, μερίσματα μετοχών και αμοιβαία κεφάλαια, αλλά και από αμοιβές μελών διοικητικού συμβουλίου εταιρειών. Για πρώτη φορά, όλα αυτά τα εισοδήματα (ακόμη και τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων) θα δηλωθούν υποχρεωτικά, ενώ μέχρι πέρσι η αναγραφή τους ήταν προαιρετική. Με την υποχρεωτική δήλωση όλων αυτών των εισοδημάτων οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερη ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%, εφόσον τα συνολικά εισοδήματα τους το 2012 ήταν μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.

Η δεύτερη παγίδα κρύβεται στον πίνακα των τεκμηρίων και αφορά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Η εφορία ζητά απ’ όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτροδοτούμενες κατοικίες (κύριες, δευτερεύουσες ή εξοχικές) να συμπληρώσουν για κάθε κατοικία τον αριθμό παροχής του ρεύματος που υπάρχει στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Με αυτό τον τρόπο θα εντοπιστούν όσοι δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα για το έτος 2011.

Αναλυτικότερα, στον κωδικό 659-660 θα δηλωθεί φέτος για πρώτη φορά το σύνολο των εισοδημάτων, ακόμη και εισοδήματα που μέχρι σήμερα φορολογούνταν αυτοτελώς (τόκοι από κάθε είδους καταθέσεις, υπεραξίες ακινήτων, παροχές κ.ά.). Μέχρι και σήμερα το ποσό των τόκων που θα φορολογείται δεν έχει καθοριστεί ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αφορά ποσά άνω των 250 ευρώ.

Επίσης οι φορολογούμενοι με προστατευόμενα τέκνα θα πρέπει να αναγράψουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) των παιδιών τους προκειμένου να γίνουν διασταυρώσεις με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας και να διαπιστωθεί αν πράγματι είναι προστατευόμενα μέλη και παρέχεται νόμιμα το πρόσθετο αφορολόγητο όριο.
Οι φορολογούμενοι άνω των 62 ετών που ασκούν εμπορική επιχείρηση και γεννήθηκαν πριν από την 1η Ιανουαρίου 1951 θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 027-028 του πίνακα 2, ώστε να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι μισθωτοί με δελτίο παροχής υπηρεσιών που έχουν έναν εργοδότη, αλλά και όσοι έχουν έως τρεις εργοδότες αλλά το 75% των εσόδων τους προέρχεται από έναν εργοδότη θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 019-020 στον πίνακα 2. Η συμπλήρωση του κωδικού είναι απαραίτητη προκειμένου να επιβαρυνθούν με τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ, αντί 650 ευρώ που ισχύει για τους επιτηδευματίες.

Στον πίνακα 4Ε και στον νέο κωδικό 177 όσοι έχουν ακαθάριστο εισόδημα από ενοίκια κατοικιών η επιφάνεια των οποίων δεν υπερβαίνει τα 300 τετραγωνικά θα πρέπει να το δηλώσουν. Αυτοί θα πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο 3%.
Στο σκέλος των τεκμηρίων και συγκεκριμένα στον πίνακα 5 και στους κωδικούς 205 και 206 οι φορολογούμενοι θα αναγράψουν τους αριθμούς παροχής ρεύματος της πρώτης δευτερεύουσας και της δεύτερης δευτερεύουσας κατοικίας τους. Με τα στοιχεία αυτά θα γίνουν διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν πληρώνουν το ΕΕΤΗΔΕ και δεν θα πληρώσουν το ΕΕΤΑ.

Στον πίνακα 6 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα ποσά που διέθεσαν πέρυσι για την αγορά ακινήτων ή την ανέγερση οικοδομών. Αυτές εξαιρούνται από τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και τον έλεγχο του πόθεν έσχες.

Στον πίνακα 8 του νέου Ε1 υπάρχουν οι κωδικοί 333 και 334, όπου θα δηλωθεί το ποσό που παρακρατήθηκε για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης από μισθωτούς και συνταξιούχους κατά τη διάρκεια του 2012. Αν δεν συμπληρωθούν, ο φορολογούμενος, εφόσον το εισόδημά του υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, θα πληρώσει δεύτερη φορά την εν λόγω εισφορά.

Οι αποδείξεις

Οι φορολογούμενοι καλούνται να δηλώσουν στην εφορία αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και μέγιστο όριο τα 15.000 ευρώ. Το 25% του εισοδήματος υπολογίζεται επί του μεγαλύτερου ποσού εισοδήματος μεταξύ αυτού που δηλώνει ο φορολογούμενος και αυτού που προσδιορίζεται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Αν ένας φορολογούμενος δηλώσει ετήσιο ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ, αλλά το τεκμαρτό εισόδημα είναι 25.000 ευρώ, τότε η αξία των αποδείξεων θα υπολογισθεί με βάση το δεύτερο (25.000 ευρώ).

Αν δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις, οι φορολογούμενοι απειλούνται με ποινή φόρου 10% επί της διαφοράς.

Στα δικαιολογητικά που πρέπει να συνυποβληθούν φέτος με τη δήλωση, ώστε να αναγνωριστούν οι φοροαπαλλαγές και να υπάρξει έκπτωση 10% από τον φόρο, περιλαμβάνεται η δαπάνη ενοικίου, οι δαπάνες για τόκους, οι δαπάνες για ασφάλιστρα ζωής, οι δαπάνες για δωρεές, οι δαπάνες για διατροφή από τον έναν σύζυγο στον άλλον και οι δαπάνες για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου.

Ποιοι εξαιρούνται από τις ηλεκτρονικές δηλώσεις

Χειρόγραφα θα υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις μόνο όταν υπάρχει αποδεδειγμένα τεχνική δυσκολία από την πλευρά του φορολογούμενου να την υποβάλει ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένα:

- Οι δηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται είτε από τους ίδιους, με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, η οποία εξουσιοδότηση θα αφορά την διαχείριση των εντύπων Ε1,Ε2 και το Ε3 ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες TAXISnet. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνται υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.1599/1986 με γνήσιο της υπογραφής του φορολογούμενου και της συζύγου του προς το λογιστή.

- Οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του τμήματος Μητρώου της Δ.Ο.Υ του αποβιώσαντος πριν από την υποβολή της δήλωσης.
- Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

- Οι κωδικοί των χρηστών του TAXISnet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ μέχρι και την 30η Αυγούστου 2013 και θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση.

- Οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες δηλώσεις των φυσικών προσώπων, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου. Αντιθέτως οι συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλλονται χειρόγραφα στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Εκτύπωση βεβαιώσεων συντάξεων

Από φέτος οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ δεν θα λάβουν ταχυδρομικά τις βεβαιώσεις των συντάξεών τους αλλά θα πρέπει να τις εκτυπώσουν οι ίδιοι από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα το ΙΚΑ έθεσε σε λειτουργία τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία (στην ιστοσελίδα www.ika.gr) που επιτρέπει στους Συνταξιούχους (ή σε παιδιά / εγγόνια τους που είναι εξοικειωμένοι με το internet) να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις Βεβαιώσεις Αποδοχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΟΤΕ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου).

Οι βεβαιώσεις αφορούν ποσά συντάξεων που καταβλήθηκαν κατά το έτος 2012.

Η νέα υπηρεσία θα εξυπηρετεί και τους συνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ζουν στο εξωτερικό και για πρώτη φορά θα έχουν άμεση πρόσβαση στις Βεβαιώσεις Αποδοχών από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Ελλάδα.

Ο χρήστης της υπηρεσίας θα πρέπει να πληκτρολογήσει υποχρεωτικά τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου, τον ΑΦΜ και τον Αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ. Ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ (Α.Μ. ΔΙΑΣ /15 ψηφία) αναγράφεται πάνω στο ενημερωτικό σημείωμα συντάξεως με το οποίο προσέρχεται ο συνταξιούχος στο κατάστημα για να πραγματοποιήσει την καταγραφή της φυσικής παρουσίας του και έχει την μορφή «ΚΚΚΚ ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ Χ»

Τέλος για όσους έχουν απορίες το υπουργείο Οικονομικών έχει εκδώσει το «βιβλιαράκι» με όλες τις λετπομέρειες για την ορθή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ: O Φορολογικός οδηγός 2013 Κλίκ εδώ.

New Post

Συνεχίζεται η ψηφοφορία για την Φιλιατρινούλα Πέρσα Δαγκλή

Αύριο Κυριακή τελειώνει η ψηφοφορία

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της HALLS με διαγωνιζόμενη την δική μας Φιλιατρινούλα ΠΕΡΣΑ ΔΑΓΚΛΗ.
Αυτή την στιγμή μπορεί να είναι πρώτη αλλα μέχρι αύριο που ολοκληρώνεται η ψηφοφορία δεν χρειάζεται εφησυχασμός.
Διαδίδουμε ΠΑΝΤΟΥ στα Social Media την υποψηφιότητα της Πέρσας και ζητάμε να της δώσουν ένα απλό LIKE στο Video της στην σελίδα της HALLS στην στήλη των Professional Sinnerz.

Τι πρέπει να κάνετε;;; Να .....

μεταβείτε στην
σελίδα της HALLS (κλίκ) και να ψηφίσετε με LIKE το Video της Φιλιατρινούλας Πέρσας Δαγκλή. (Μεσαία στήλη των Professional Sinnerz)

Η ψηφοφορία Τελειώνει την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Ας βοηθήσουμε την μικρή Πέρσα να κάνει το όνειρο της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Και εδώ που τα λέμε η Πέρσα έχει τελικά φωνάρα...

Δείτε το Video και ψηφίστε μέχρι και αύριο Κυριακή εδώ: http://www.hallstolmiseto.gr/votes.php





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Ιουνίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στο ΣτΕ ο Δήμος ζητά ακύρωσή του
Θύμα συμφερόντων το ΓΠΣ Καλαμάτας


Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουνίου θα συζητηθεί στο Ανώτατο,.....

Δικαστήριο η αίτηση του Δήμου Καλαμάτας για ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Το σπουδαιότερο εργαλείο για την ορθολογική και αναπτυξιακή οργάνωση του Δήμου επιδιώκεται να καταργηθεί, για να γίνουν κάποιες αναγκαίες διορθώσεις, σύμφωνα με το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΜΠΕΔΩΣΗ του αισθήματος ασφάλειας με την αδιαπραγμάτευτη τήρηση της νομιμότητας, είναι το μήνυμα που μεταφέρει ο υπουργός Νίκος Δένδιας κατά την τριήμερη επίσκεψή του στη Μεσσηνία. Χθες εγκαινίασε το Πυροσβεστικό Εθελοντικό Κλιμάκιο στο Πεταλίδι χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία. Επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη και συζήτησαν σε θερμό κλίμα. Σήμερα συναντά το δήμαρχο Π. Νίκα, θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας και θα μιλήσει το βράδυ στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ στο Belvedere. Αύριο θα επισκεφθεί την Πύλο και στις 11.30 θα συναντηθεί στο Δημαρχείο με το δήμαρχο Δημ. Καφαντάρη.
Η τριήμερη επίσκεψη Δένδια και τα μηνύματα της είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΒΟΛΕΣ ΝΙΚΑ κατά της ηγεσίας της ΚΕΔΕ στο ανούσιο συνέδριο στα Ιωάννινα.
• ΤΟ… ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΝΕΜΟ του Πολύδωρα θυμήθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας, υποστηρίζοντας ότι έσωσε την πόλη στέλνοντας τη φωτιά στη… θαλασσα!!!
• ΑΙΧΜΕΣ από τον Γρηγόρη Ψαριανό κατά του ΣΥΡΙΖΑ στα χθεσινά εγκαίνια των νέων γραφείων της ΔΗΜΑΡ στην Καλαμάτα.
• ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ στο πολιτικό σκηνικό Μεσσηνίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μια αναλυτική παρουσίαση της τελευταίας δημοσκόπησης από τον Θαν. Κουκοβίστα.
• ΠΕΦΤΟΥΝ… ΤΑΒΑΝΙΑ στα κεφάλια των νηπίων στους Γαργαλιάνους. Ανεστάλη η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού.
• ΕΚΔΗΛΩΣΗ αύριο στον τόπο θυσίας και ηρωισμού του Μεσσηνιακού Ζαλόγγου. Αφιέρωμα στη Χορηγόσκαλα.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!