Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες που, μετά από μια πολύπονη προσπάθεια, βλέπουν τους κόπους τους να δικαιώνονται.
Μπροστά τους ανοίγονται .........

πραγματικά νέοι ορίζοντες, όχι μόνο σε πνευματικό επίπεδο, αλλά και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, με κατάλληλα ερεθίσματα, εμπειρίες και ευκαιρίες για τη ζωή τους.

Για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών, που βάδισαν συμπαραστάτες τους όλη τη σχολική χρονιά.
Ωστόσο πρέπει να τονίσω, απευθυνόμενος και σε όσα παιδιά δεν κατάφεραν εφέτος να εκπληρώσουν τους στόχους τους, πως οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ανοίγουν απλώς την αυλαία στην ενήλικη ζωή τους. Πως οι ίδιοι είναι στην πιο ωραία και δημιουργική ηλικία και πως η ζωή δίνει πάντα ευκαιρίες σε όσους είναι ενεργοί για να τις αδράξουν, έχοντας υπομονή, επιμονή και αισιοδοξία για το μέλλον.

Χρειάζεται λοιπόν να συμβάλουμε όλοι στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, παρόλη τη δυσχερή συγκυρία για τη χώρα μας, ώστε οι νέοι μας να έχουν όσο γίνεται περισσότερες ευκαιρίες για την ευόδωση των στόχων τους.

Παναγιώτης Αλευράς

Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

ΑΒ Βασιλόπουλος Φιλιατρών



ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒ FOOD MARKET ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Π.Γ. Αλεξανδρόπουλος Μ.Ε.Π.Ε.
1ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας
Τηλ: 2761 0 33835

Πατήστε την επωνυμία μας και η εφαρμογή Google Maps θα σας φέρει κοντά μας.

Google Maps AB Food Market Φιλιατρών

Έντυπο προσφορών της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σωτήρης Λυμπερόπουλος: Εχει στα σχέδια του την Μεσσηνία και παρακολουθεί στενά την Εράνη στα βήματα της. [ VIDEO ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ]

Αποκλειστική συνέντευξη για το Φιλιατρά News

Είναι ένας από τους κορυφαίους goalkeeper στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στα Φιλιατρά στις 29 Ιουνίου του 1977.
Τα πρώτα του βήματα στον Αθλητισμό, τα έκανε στην Νίκη Πλάτης όπου στην συνέχεια μεταγράφηκε στην Εράνη Φιλιατρών ομάδα από την οποία ξεκίνησε και την λαμπρή του καριέρα στο ποδόσφαιρο.
Πρώτος του σταθμός στην καριέρα του η Μαύρη Θύελλα όπου .......

έκανε το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική στις 14 Ιανουαρίου του 1996 στον τότε αγώνα με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη. Έκτοτε ξεκίνησε γι αυτόν μια λαμπρή καριέρα σε διάφορες ομάδες ανα την Ελλαδα με την τελευταία να είναι η Skoda Ξάνθης για τα τελευταία 6 χρόνια.
Στα 36 του σήμερα, κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του με την ΑΕΚ παρόλο που όπως μας είπe δεν έχει κλείσει ακόμα το Deal.
Προσωπική μας εκτίμηση ότι είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και από την νέα σεζόν θα τον παρακολουθούμε να αγωνίζεται με τον δικέφαλο Αετό.
Θα παρακολουθούμε την πορεία του όπως κάνουμε εμείς οι Φιλιατρινοί με όλα μας τα παιδιά που αγωνίζονται οπουδήποτε και μας κάνουν υπερήφανους για το ήθος τους.

Ο λόγος για το δικό μας παιδί, τον Φιλιατρινό Σωτήρη Λυμπερόπουλο. Tερμρματοφύλακα μέχρι πρότινος της Skoda Ξάνθης και εφόσον όλα πάνε καλά, τερματοφύλακα της ΑΕΚ στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Η Συνάντηση με τον Σωτήρη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στον Μύλο του Αγρίλη Φιλιατρών όπου με χαρά δέχτηκε να απαντήσει στην "ανάκριση" που του είχαμε ετοιμάσει.

Τον ρωτήσαμε για τα μελλοντικά του σχέδια μετά την Skoda για το μυστικό που του επιτρέπει να συνεχίζει στα 36(!!!) του την καριέρα του σε κορυφαίο επίπεδο, για το αν χωρά στα σχέδια του η Μεσσηνία και τα Φιλιατρά για την γνώμη που έχει για την οικονομική κρίση, πόσο έχει επηρεάσει το χώρο του ποδοσφαίρου και πως ο ίδιος την βιώνει το φαινόμενο αυτό.
Φυσικά στις ερωτήσεις δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να ρωτήσουμε και για την Εράνη και αν ανησυχεί για την μετέπειτα πορεία της μετα και την αναδιάρθρωση των κατηγοριών που ισχύει από φέτος.

Δείτε τι απάντησε ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος στην συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά για το Φιλιατρά News.



Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Χωρίς γιατρούς και προσωπικό προσπαθούν να ανταπεξέλθουν. [ VIDEO ]

Το θεμα που κυκλοφορεί τις τελευταίες μερες στο διαδίκτυο είναι το κλείσιμο νοσοκομείων αναμεσα τους και αυτό της Κυπαρισσίας, εφερε προ ημερησίας διάταξης για συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Εγινε αναφορά.......

στα δημοσιεύματα όπου ο Δήμαρχος τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε ότι εχουν βγεί ψηφίσματα από το Δημοτικό Συμβούλιο για το θλεμα του νοσοκομέιου και ότι θα είναι casus belli για τον Δήμο και ότι αυτή η συνδιοίκηση θα οδηγήσει στην εξουδετέρωση του νοσοκομείου.

Αίσθηση έκανε η τοποθέτηση του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας) λέγοντας ότι παρά την συνδιοίκηση με την Καλαμάτα οι γιατροί αρνούνται να έρθουν έστω και μια μέρα την εβδομάδα να καλύψουν κάποια περιστατικά.

O Αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας) Πανος Μπόζος είπε ότι η διασύνδεση δεν λειτουργεί και αποκάλυψε ότι στην Καλαμάτα υπάρχουν 6 καρδιολόγοι και 7 πνευμονολόγοι, εν τούτοις δεν έρχεται κανένας διαπιστώνοντας επίμονη άρνηση στο να έρθουν. Και επέρριψε ευθύνες στον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο για την όλη κατάσταση.
Ζήτησε να διαχωριστούν τα δυο νοσοκομεία προκειμενου να μπορέσει η νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας να πατ΄σηει στα πόδια της.

Ο Σωτήρης Μπακούρος τόνισε ότι υπάρχει αθέτηση συμφωνίας και αδυναμία διοίκησης. κατηγόρησε τον κ. Μπέζο λέγοντας ότι αδυνατεί να αποσπάσει για κάποιο διάστημα καρδιολόγο.
Ο Ευστάθοιος Ανδρινόπουλος τόνισε ότι πρέπει να πιέσουμε και να απαιτήσουμε το νοσοκομείο να λειτουργήσει καλύτερα
Ο Αναστάσιος Πούλος υπογράμμισε ότι η κατάργηση του Νοσοκομείου έχει ξεκινήσει απο την ώρα που καταργήθηκε η αυτόνομη διοίκηση, ενω ο Παναγιώτης Τσίγγανος είπε ότι τώρα είναι το casus belli.
Ο Γιάννης Κατσαργύρης τόνισε ότι η Καλαμάτα θέλει το κλείσιμο του Νοσοκομείου και υπογράμμισε ότι μας κοροϊδεύουν και κάλεσε τον κόσμο σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
ο Ζαχαρίας Κανελόπουλος αναρωτήθηκε γιατί ως δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να έρθουν και αναρωτήθηκε αν λειτουργεί το σύστημα και τι είδους ασυλία υπάρχει στον ιατρικό χώρο. και ζήτησε από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να εφαρμοστεί ο νόμος.

Δείτε το σχετικό Video



ΜΜΕ: από 4η Εξουσία έγιναν…Πρώτη!..

‘Αποφάσισε, διέταξε και έκλεισε την ΕΡΤ’ ο κ Σαμαράς, μετά μείναμε χωρίς ειδήσεις όταν έκλεισαν και τα υπόλοιπα κανάλια, μετά ‘αποφάσισε και διέταξε το άνοιγμα της ΕΡΤ’ το ΣτΕ και μετά κόντεψε να μείνουμε χωρίς Κυβέρνηση με τις διαμάχες των κκ Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλο…
Οι τρείς μάλλον πάνε να........

γίνουνε δύο αλλά με κάποιους ‘πρόθυμους’ να επιστρέψουν στα πολιτικά μαντριά η Κυβέρνηση, προς το παρόν, δεν κινδυνεύει να…πέσει!...
Κατηγόρησαν έντονα και διεθνώς οι Τούρκοι γείτονές μας που επί τρείς εβδομάδες συνεχίζουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τους, τα Τουρκικά ΜΜΕ που «τηρούν σιγήν ιχθύος» για τα γεγονότα…Έτσι και στην Τουρκία, όπως και στην Αίγυπτο, εποχή της «Αραβικής Άνοιξης», το διαδίκτυο και τα αποκαλούμενα ‘social media’ υποκατέστησαν την TV…

Διαβάζω σε αμερικανική ιστοσελίδα, ότι στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς, μια χούφτα ανθρώπων που διοικούν μια χούφτα ομίλων εταιριών τεραστίων διαστάσεων ελέγχουν πάνω από το 90% όλων των ΜΜΕ, δηλαδή εφημερίδες, περιοδικά, εκδόσεις βιβλίων, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς!...
Με άλλα λόγια διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε ως «ειδήσεις» ή ως πολιτιστικά γεγονότα ότι θέλει να μας σερβίρει μια χούφτα ανθρώπων που επίσης ελέγχουν διεθνώς τις εταιρίες που μας σερβίρουν όλα τα προϊόντα που καταναλώνουμε και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε!..
Η 4η εξουσία, δηλαδή τα ΜΜΕ είναι πλέον διεθνώς η…«πρώτη»!..

Διαφέρει πολύ αυτή η εικόνα από τα ελληνικά δεδομένα «συγγένειας» ΜΜΕ και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων;
Στην ευλογημένη χώρα μας όπου σήμερα κατοικούν 11,5 εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών (δέκα εκατομμύρια Έλληνες και ενάμιση εκατομμύριο αλλοδαποί), παραμένει άγνωστος ο αριθμός των…φιλελλήνων.
Κάποτε οι ρόλοι ήταν ευκόλως διακριτοί καθώς η Νομοθετική εξουσία νομοθετούσε, η Εκτελεστική εφάρμοζε, η Δικαστική ήλεγχε και ο ΤΥΠΟΣ μέσω των ΡΕΠΟΡΤΕΡ κάθε φορά που εντόπιζε πρόβλημα, απεκάλυπτε πτυχές και ιδιαιτερότητες που θα έμεναν κρυμμένες επιτήδεια, ξεσκέπαζε πρωταγωνιστές και λεπτομέρειες ανατριχιαστικές ή …γαργαλιστικές δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό υλικό για στοχασμό, σχολιασμό και μαθησιακές εμπειρίες!…
Όμως ο κόσμος άλλαξε, αλλάξανε οι καιροί, και είναι ΟΛΑ ψέματα, και ας φαίνονται για…αλήθεια!

Διεθνώς, αλλά με ιδιαίτερη ένταση στην Ελλάδα σήμερα ΔΕΝ διαβάζουμε, αλλά κοιτάμε ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η οποία δεν προσπερνά, αλλά μένει στην επιδερμίδα στην οποία έμειναν και όσοι πριν μερικά χρόνια «θεωρούσαμε ανόητες και εφήμερες» τις επιδράσεις του big brother, του μπαρ, της φάρμας…
Τότε λίγοι είχαμε αναλάβει την ΕΥΘΥΝΗ που οφείλουμε να έχουμε ΟΛΟΙ οι επιστήμονες της συμπεριφοράς απέναντι στην κοινή γνώμη…
Δεν μπορεί να αποτελέσει ξεπερασμένη ηθικολογία ούτε όμως και να βαπτισθεί ως οπισθοδρομική η θέση ότι ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και μέλη της κοινωνίας στην οποία ζούμε και λειτουργούμε οφείλουμε να έρθουμε αρωγοί στην τηλεοπτική κοινή γνώμη που μάταια αναζητά ένα σημείο αναφοράς για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές…Τουτέστιν, ότι προφανώς, έστω σε επίπεδο αντιγραφής, κάποιοι τηλεοπτικοί παραγωγοί έχουν εμπλέξει και το ελληνικό τηλεοπτικό φιλοθεάμων κοινό σε μια διελκυστίνδα σύγχρονου Μιθριδατισμού!

Tο πρόβλημα με τις κάμερες που εισέβαλαν βάναυσα, βίαια και αδηφάγα στον προσωπικό μας χώρο εξαγοράζοντας την χυδαιότητα με το τίμημα της αναγνώρισης, της καθιέρωσης και της εισπρακτικής μας δυναμικής είναι ότι στο στυλ του αρχαίου μυθικού ηγεμόνα Μιθριδάτη μας οδηγούν σε ολοένα και δελεαστικότερες, ολοένα και περισσότερο απαξιωτικές καταστάσεις.
Όλοι όσοι ασχολούμεθα με τις επιστήμες της συμπεριφοράς και μαζί μας, κατά κύριο λόγο, όσοι θεραπεύουμε την ειδικότητα της επικοινωνιολογίας χρειάζεται να αποδώσουμε ΟΡΘΑ για την επιμόρφωση του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού την εκπληκτική δύναμη της σύγχρονης τηλεόρασης στην άσκηση όχι της συνειδητής αλλά κυρίως της υποδόριας, της υποσυνείδητης, επίδρασής της στην καθιέρωση προτύπων συμπεριφοράς προς μίμηση και ταύτιση για τα παιδιά που στέκονται ευάλωτα και εύπλαστα μπροστά στους δέκτες και για μας τους μεγάλους που έχουμε σχεδόν συστηματικά οδηγηθεί στην αποδοχή της ψεύτικης «εικονικής πραγματικότητας» με την αποκρυστάλλωση μιας πολύ στρεβλής αντίληψης της…πραγματικότητας!

Στη μεταπολεμική περίοδο και με απίστευτα υψηλούς ρυθμούς στις τελευταίες δύο δεκαετίες από τα τρία επικοινωνιακά μέσα μεταφοράς μηνυμάτων, τον Τύπο (εφημερίδες-περιοδικά), το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση η τελευταία έχει πάρει την αδιαμφισβήτητη πρωτιά και μέσα από αυτήν περνούν και σε συνειδητό αλλά και σε υποσυνείδητο επίπεδο μηνύματα που καθιερώνουν εταιρίες και προϊόντα, που προάγουν αντιλήψεις και διαμορφώνουν απόψεις που καθιερώνουν στην κοινή γνώμη ως αναγνωρίσιμα πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια και διεκδικούν και επιτυγχάνουν την εκλογή τους στα ύψιστα αξιώματα – όχι μόνο στην Ελλάδα μας – αλλά και σε κάθε δημοκρατική κοινωνία από το επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού μέχρι και εκείνο των Εθνικών Αντιπροσωπειών ως Βουλευτές και γερουσιαστές.
Η ουσία το περιεχόμενο και ο «λόγος» όχι μόνο στην ελληνική αλλά στην παγκοσμιοποιημένη «τηλεοπτική δημοκρατία» δίνουν τη θέση τους στο περίβλημα, στο επιδερμικό, στην εικόνα. Ίσως άλλοι λαοί να μην νοιάζονται για αυτές τις μεταλλάξεις, αλλά εμάς εδώ στην χώρα-κοιτίδα του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της λογικής δεν θα έπρεπε να μας…πειράζει, έστω… λιγουλάκι!

Το πρόβλημα δεν είναι η δημοκρατία την οποία εμείς και διδάξαμε στους λαούς και σεβόμαστε. Το πρόβλημα έγκειται στον τύπο της δημοκρατίας και στο ρόλο της σύγχρονης ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ που λέγεται τηλεόραση.
Η τηλεόραση ως το Μέσο Επικοινωνίας που έχει αναδείξει τα ΜΜΕ ως «πρώτη εξουσία» με τη βοήθεια ψυχολογικών τεχνικών και ανεπίτρεπτης χρήσης στρατηγικών προπαγάνδας, ανελέητα και μεθοδικά αποβλακώνει!..

Απορώ πώς εμείς οι Έλληνες, ένας λαός λεξιπλάστης και λεξιλάγνος οδηγηθήκαμε – και εξαιτίας της άκριτης τηλεοπτικής μας εξάρτησης και εθελουσίας αποβλάκωσης σε λαό…διακεκριμένης… λεξιπενίας!
Τι κρίμα!...

Κυπαρισσία: 3ος αγώνας Παννελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχυπλοΐας 2013 Personal Watercraft (Jet Ski).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Ταχυπλόων διοργανώνουν στις 6 και 7 Ιουλίου 2013 τον 3ο αγώνα του Παννελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχυπλοΐας 2013 Personal Watercraft (Jet Ski).

Θαλάσσια περιοχή Κυπαρισσίας (Παραλία Αϊ Λαγούδη)

Σάββατο: 17:00 – 20:00
Κυριακή: 9:00 – 15:30

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Κωτσόπουλος Νίκος: 6945701393
Ευαγγελίδου Έφη: 6938490598


-

Γυμναστικές επιδείξεις στην Κυπαρισσία

Σας προσκαλούμε στην ετήσια επίδειξη Ρυθμικής Γυμναστικής, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013, στο κλειστό γήπεδο Κυπαρισσίας « Τάκης Αδαμόπουλος».
Θα είναι χαρά μας να σας δούμε από κοντά για να γνωρίσετε τον μαγικό κόσμο της Ρυθμικής Γυμναστικής.

Αλέξης Π. Παναγιωτόπουλος


-

Βαθμολογίες Πανελλαδικών 2013

Ανακοινώνονται σήμερα το μεσημέρι μετά την μία οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων για το 2013.

Τα αποτελέσματα ......

θα ανακοινωθούν στα Λύκεια όλης της χώρας το μεσημέρι και ταυτόχρονα θα είναι αναρτημένα στην σελίδα του Υπουργείου παιδείας.

Για να δείτε ατα αποτελέσματα on line θα πρέπει να επισκεφθείτε την διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr

Απάτη εταιριών κινητής τηλεφωνίας σε βάρος της μικρής λιανικής ( περίπτερα, ψιλικά, Mini Market)

Σήμερα ανοίγουμε το κεφάλαιο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας όσον αφορά τη χρόνια «απάτη» σε βάρος των περιπτερούχων – καπνοπωλών και ψιλικών ειδών.

Όπως θα ενθυμούνται οι παλιοί συνάδελφοι όταν ξεκίνησε η κινητή ..........

τηλεφωνία στην Ελλάδα τα ποσοστά μας επί της ονομαστικής τιμής κυμαίνονταν από 16% έως 18%.

Τα χρόνια πέρασαν και η κινητή τηλεφωνία έγινε απαραίτητη ακόμα και στον τελευταίο καταναλωτή, όμως σιγά σιγά τα ποσοστά προμηθειών για τη μικρή λιανική εκμηδενίστηκαν.

Σήμερα όλοι έχουμε φτάσει να είμαστε σε ένα ποσοστό χαμηλότερο του 3,6%επί της ονομαστικής τιμής και μέρα με τη μέρα να μειώνεται και αυτό. Πώς φτάσαμε ως εδώ!!!

Καταρχάς όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε καμία ουσιώδης παρέμβαση από τα λεγόμενα «Συνδικαλιστικά όργανα» προς τις συγκεκριμένες εταιρίες ούτε και στα εποπτεύοντα όργανα αυτών.

Μια προσπάθεια αντικατάστασης της βλάβης των περιπτερούχων καπνοπωλών με συγκεκριμένη πρόταση για βελτίωση του ποσοστού κερδοφορίας αραχνιάζει χρόνια τώρα σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου Οικονομικών και έχει την υπογραφή του Νομικού Συμβούλου κου. Ευάγγελου Παπαγιάννη ως πληρεξούσιος τότε δικηγόρος της Ο.Π.Κ.Ε. και φέρει και την υπογραφή του εκλιπόντος προέδρου αυτής Κωνσταντίνου Κόγια.

Επειδή λοιπόν ήρθε η ώρα να ανοίξει και αυτό το κεφάλαιο με αφορμή την ίδρυση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Αττικής θα γνωστοποιήσουμε σε όλους τους συναδέλφους τι ακριβώς παιχνίδι παίζεται σε βάρος τους όλα αυτά τα χρόνια.

Τα ποσοστά που έχουν φτάσει σε αυτό το εξευτελιστικό επίπεδο για τα σημεία μικρής λιανικής οφείλονται σε μεθοδεύσεις «Βλαχογιάπιδων» σκέψεων και σχεδίων για να βγάζουν κάποιοι επιτήδειοι χρήματα καθήμενοι σε αναπαυτικές πολυθρόνες και πουλώντας αέρα κοπανιστό σε όλους τους συναδέλφους που νυχθημερόν κάθονται εγκλωβισμένοι σε ένα σκαμπό για να πουλήσουν τα εμπορεύματα τους.

Αναλυτικότερα…

Σε κάθε κάρτα ανανέωσης χρόνου ομιλίας ο περιπτεράς παίρνει αυτό το εξευτελιστικό ποσοστό ενώ υπάρχουν από πίσω κάποιοι επιτήδειοι που έχουν πιστοποιήσει το νούμερο τους με πακέτα δωρεάν σύνδεσης τα οποία μοιράζουν στους καταναλωτές.

Η προμήθεια αυτή των επιτηδείων κυμαίνεται από 4% έως 8% δηλ, ο περιπτεράς από ένα καταναλωτή που αγοράζει μια κάρτα ανανέωσης κινητής τηλεφωνίας από ένα περίπτερο ή ψιλικατζίδικο θα βγάλει ένα μέσο όρο 3% ενώ αυτοί που κάθονται αναπαυτικά στο σαλόνι τους και έχουν πιστοποιήσει το νούμερο βγάζουν χιλιάδες ευρώ προμήθεια από το χρόνο ομιλίας των καταναλωτών.

Αυτό το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των ιδιοκτητών μικρής λιανικής γίνεται στο βωμό εταιρικών συμφερόντων από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind λόγω ανταγωνισμού μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά.

Αντί λοιπόν αυτοί οι κύριοι να δίνουν τα ποσοστά όπως είναι σε όλη την Ευρώπη στα σημεία πώλησης γύρω στο 10%, σκυλεύουν την άγνοια και τον ιδρώτα του κλάδου μας στο βωμό των προσωπικών τους συμφερόντων στήνοντας ένα μηχανισμό ευημερίας μόνο για αυτούς.

Στη δική τους γλώσσα αυτό το λένε Προμήθειες Airtime.

Αυτό θα λάβει τέλος διότι είμαστε χρόνια στον κλάδο και γνωρίζουμε πώς να τους αντιμετωπίσουμε σε όλα τα επίπεδα.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη όλα τα γραφόμενα. Επίσης τόσο η Ελληνική Πολιτεία όσο και η Ε.Ε.Τ.Τ θα πρέπει να δουν με πολύ σοβαρότητα ότι ο αέρας κοπανιστός, διότι περί αυτού πρόκειται, δε μπορεί να αποβαίνει σε βάρος των πολλών και υπέρ των λίγων.

Η απαίτηση μας είναι τουλάχιστον ποσοστά για το λιανεμπόριο όπως είναι σε όλη την Ευρώπη.

Το κεφάλαιο κινητή τηλεφωνία σήμερα άνοιξε, θα επακολουθήσει η κατάλληλη ενημέρωση και η κατάθεση όλων των απαραίτητων εγγράφων εκεί που πρέπει.

Δεν πρόκειται να κλείσει αυτή η ιστορία εάν δεν αποκατασταθεί η απάτη-κλοπή που γίνεται σε βάρος της μικρής λιανικής.

Δούκας Γεώργιος - synpeka.gr