Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΑΒ Βασιλόπουλος 15ήμερο προσφορών από 04 έως 17 Ιουλίου




ΑΒ FOOD MARKET ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Π.Γ. Αλεξανδρόπουλος Μ.Ε.Π.Ε.
1ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας
Τηλ: 2761 0 33835

Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο προσφορών ...........

(από 04 έως 17 Ιουλίου).
Το ίδιο φυλλάδιο μπορείτε να το δείτε πιο άνετα και πιο εύκολα αλλα και να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας πατώντας εδώ (κλίκ)



Νίκος Φωτέας: Τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους κ-----ς.

Παρ όλο που από την αρχή της παρουσίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζουμε σε κάθε μελέτη μεγαλοϊδεατισμού του Δημάρχου, εάν υπάρχει συνοδευτική μελέτη κόστους οφέλους, διαπιστώνουμε κάθε φορά ότι αυτές είναι περιττή πολυτέλεια.

Επιτέλους κατανόησαν ότι οι.....

μελέτες αυτές δεν είναι για το θεαθήναι και εκ του περισσού, αλλά έπρεπε να έλθει η κρίση για να γίνει αυτό κατανοητό, με τελευταίο κρούσμα το Μέγαρο χορού.(Με ετήσιο κόστος λειτουργίας 1.000.000 ευρώ, που θα τα πληρώνει ποιος άραγε;)
Άλλη μια φορά έβαλαν το κάρο μπροστά από το γάιδαρο και τώρα τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
Ο σοφός λαός μας λέει : Τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους κ-----ς.

Ν.Α. Φωτέας
Μηχανολόγος μηχ.
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικ.Ανεξ. Δημ.Παρ. Πρωτοπορία.


ΣυΦιΔαΠΕ - πολιτική προστασία Ελλάδας

Ο ΣυΦιΔαΠΕ μετά την αποστολή της αίτηση στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αναγνώριση του σαν εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας,δασοπυρόσβεσης και ενημέρωσης των πολιτών καλεί τα μέλη και τους φίλους,που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην εθελοντική αυτή ομάδα,να αποστείλουν επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των ειδικοτήτων και του μηχανοκίνητου εξοπλισμού για την ολοκλήρωση της αίτησης και την αναγνώριση του συλλόγου μας σαν εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας...

ανθρώπινο δυναμικό.......

- εθελοντές για την οργάνωση καθημερινού προγράμματος περιπολιών στο δάσος (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας)

- εθελοντές με επαγγελματικό δίπλωμα (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο επαγγελματικού διπλώματος)

- εθελοντές με άδεια χρήσης μηχανημάτων έργου (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο διπλώματος χειρισμού μηχανημάτων έργου)

- εθελοντές με απολυτήριο ειδικών δυνάμεων (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου στρατού)

- εθελοντές διασώστες (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ειδικότητας)

- εθελοντές ναυαγοσώστες (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ειδικότητας)

μηχανοκίνητος εξοπλισμός

- αγροτικά αυτοκίνητα (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας αγροτικού)

- γεωργικά μηχανήματα (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας τρακτέρ)

-μηχανήματα έργου (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας μηχανήματος)

τηλ επικοινωνίας:

Δημήτρης Γαλάνης 6944835779 , 2761024587

Χρίστος Ντρούλιας 6972553466

Ευνοιοκρατία και οι…ξένες δυνάμεις

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΒΡΕΘΗΚΕ ένας (αείμνηστος) Πεπονής και θέσπισε (1994) το ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού). «Μετ ου πολύ», μας προέκυψε η κα Βάσω. Συνδαιτυμόνας του κ. Σημίτη σε δείπνο μυστικό και στέλεχος…ιστορικό που μεταλλάχτηκε σε δραστήρια εκσυγχρονίστρια.
Δεν της…καλάρεσε ο Νόμος και .......

τον κατήργησε (2001), ως υπουργός Εσωτερικών κλπ και επικαλούμενη τη δαπάνη κ.τ.τ. Κι άνοιξε ο δρόμος για 34.000 διορισμούς στο δημόσιο, άνοιξε και η τύχη για…αφισοκολλητές.

ΚΙ ύστερα; Δεν άργησαν να μας έρθουν οι «επανιδρυτές» (του Κράτους) του Κώστα Καραμανλή. Τα παλληκάρια του…ξέσκισαν και το τελευταίο χαρτί της δέσμευσης για διορισμούς. Και βρέθηκαν στο δημόσιο(!) 10.000 αγροφύλακες(!!). Με «προέγκριση» (1993) Μητσοτάκη στις ψηφοθηρικές αναζητήσεις του. Και το’ χαν καμάρι. Κάτι σαν επιστροφή στις…ρίζες. Με το προβάδισμα των «εθνικοφρόνων» στις (ιστορικές)προτιμήσεις της παράταξης.
ΣΤΗΝ Ελλάδα της μίζας και της αρπαχτής, θα’ ταν περίεργο να μην ισχύσει το μέσον, επίμονα, διαχρονικά. Ακόμα και στον στρατό και είναι…τραγικό. Σε χώρο που θα’ πρεπε να είναι «παρθένος» από ρουσφέτια. Εκεί ισχύει κατεξοχήν κι αλίμονο στο ελληνόπουλο χωρίς «μπάρμπα κλπ». Και δεν βρισκόμαστε στα χρόνια των «ανεπιθύμητων στα…μουλάρια».

ΚΙ ερχόμαστε στο σήμερα και την…κληρονομιά μας απ’ τα παλιά. Με (παρα)φορτωμένο το δημόσιο. Με τα «τσακάλια» διορισμένα και εξασφαλισμένα, την «αμαρτία» ξεχασμένη και το αδίκημα στιγμιαίο, ωστόσο, τα οφέλη διαρκείας και ισοβίως. Δεν τον «κουνάς» τον/την ευνοούμενη και μόνο αν παρέμβουν δυνάμεις εξωτερικές. Με τις απαιτήσεις και τους εκβιαστικούς όρους, αλλά «ουδέν κακόν αμιγές κλπ».

ΨΑΧΝΟΥΜΕ και ψαχνόμαστε. Για «αμαρτωλούς» δυσδιάκριτους ανάμεσα σε νόμιμους και με τους συνδικαλιστές (παν)έτοιμους ν’ αρπάξουν τα (σκουριασμένα) όπλα. Για το σινάφι και τους «αδικημένους», στην Ελλάδα της αταξίας. Χωρίς η «εξουσία» να τολμάει ν’ αγγίξει ακόμα και τους λεγόμενους επίορκους και με το «σύστημα» αντιστέκεται. Με τους ουρανοκατέβατους «εργαζόμενους» της Βουλής, που δεν τολμάει να απολύσει και να επαναπροσλάβει με αντικειμενικά κριτήρια.
ΘΕΛΕΙ τόλμη και αρετή η ελευθερία και δεν τις διαθέταμε. Ούτε την ελευθερία βιώσαμε, γιατί στον κάθε διορισμένο (με μέσον) αντιστοιχούν πολλοί αδικημένοι και αδιόριστοι. Το ορφανό της γειτονιάς που κανένας δεν γύρισε να το κοιτάξει. Τον ικανό και προικισμένο που του φάγανε τη θέση μετριότητες και ατάλαντοι.

ΚΑΙ, βέβαια, οι αποπλύσεις και επαναπροσλήψεις είναι η λύση κι ας είναι η σκέψη εφιαλτική. Για να «τιμωρηθούν» οι αμαρτωλοί και να αποκατασταθούν οι αδικημένοι. Με το (νέο) ΑΣΕΠ, που προκαλεί αλλεργία στους κάθε τάξεως και παρατάξεως ευνοιοκράτες.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 3-7-2013 ]




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΣΑΚΩΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Λάθος στις υπογραφές μετά από 2,5 χρόνια!


Έπρεπε να περάσουν δυόμισι ολόκληρα χρόνια για να........

καταλάβουν στο αρμόδιο υπουργείο ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που είχε εκδοθεί το 2011, μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και υπουργείων, για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, τμήμα Τσακώνα- Καλαμάτα, ανέφερε λάθος ονόματα!

Συγκεκριμένα, την ΚΥΑ του 2011 υπέγραφε, μεταξύ άλλων, ως υπουργός, η κυρία Κ. Μπατζελή, η οποία όμως είχε αντικατασταθεί μήνες πριν. Έτσι, με απόφαση που φέρει ημερομηνία 28 Ιουνίου 2013 το ΥΠΕΚΑ μιλά για «λάθος παραβολή»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ δυναμική αποκτά τώρα η Καλαμάτα! Η χθεσινή συνάντηση του Dr. Περικλή Παπαδόπουλου της NASA με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.
Αμέριστο το ενδιαφέρον και η στήριξη του Μεσσήνιου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του πρότζεκτ για τη διαστημική πύλη στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο Doctor Π. θεωρεί συγκριτικό πλεονέκτημα το αεροδρόμιο, αλλά και τις άλλες υποδομές της Μεσσηνίας.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Καλαμάτας στους σχεδιασμούς της ΔΕΥΑΚ που παρουσιάστηκαν στο Δήμο.
• ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ χειρουργική τακτική που εφαρμόζεται στην ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον. Οι γιατροί της Κλινικής Κώστας Αποστολόπουλος (διευθυντής) και ο Ξενοφών Κόχυλας θα παρουσιάσουν την επιστημονική παρατήρηση-μελέτη στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θυρεοειδούς Αδένα στο Τορόντο του Καναδά στις 12 Ιουλίου. Πως περιγράφουν στη «ΦΩΝΗ» την σημαντική αυτή επιστημονική μελέτη οι δύο γιατροί.
• ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, αλλά με πιο πυκνές εκδηλώσεις το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (19-25 Ιουλίου).
• ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ξεκινά διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμού του «AMADA» για οφειλές, μετά τη δυσμενή δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης με την πλωτή περιβαλλοντική «βόμβα» στο Λιμάνι της Καλαμάτας.
• ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ χάρτη των ερευνών για υδρογονάνθρακες και ο Κυπαρισσιακός Κόλπος.
• ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΙ των ακινήτων και το χοντρό «δούλεμα» από την Πολιτεία.
• ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΑ εκατομμυρίων με τα εργοτάξια στην Ολυμπία Οδό! Ες αύριον (Σεπτέμβριο) τα σπουδαία και αφού η Βουλή ψηφίσει τις αναθεωρήσεις των Συμβάσεων Παραχώρησης και «πέσουν» από το κράτος τα εκατομμύρια των αποζημιώσεων!
• ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
• ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!