Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Από Αναγνώστη: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ «Όταν ο λόγος περνάει στη νεολαία»

Από ό,τι φαίνεται, η Βουλή των Ελλήνων έχει χάσει το νόημα της ως δημοκρατικός θεσμός, γιατί σίγουρα οι Βουλευτές που συναντήσαμε εμείς στη Βουλή, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έδειχναν με τον τρόπο τους εκπρόσωποι της δημοκρατίας.

Τα πρόσωπα τους .........

περισσότερο αδιάφορα φαίνονταν παρά ενθουσιασμένα με το γεγονός της συνεδρίασης. Από τις δικές μας εμπειρίες, η Βουλή των Εφήβων, μία έκφανση της πραγματικής δημοκρατίας, έχει μετατραπεί σε τυποποιημένες διαδικασίες που δεν στοχεύουν στην αληθινή έκφραση των νέων… Έχει μετατραπεί περισσότερο σε ένα event, στο οποίο ακόμη και τα ελάχιστα πολιτικά πρόσωπα που παρέστησαν, μας έδωσαν την εντύπωση ότι η παρουσία τους ήταν συνυφασμένη με την επιθυμία τους για επίδειξη αυτού που ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των νέων, για επίδειξη ενός προσωπείου.Δεν ήταν η έλλειψη ενδιαφέροντος από τη δική μας πλευρά, που λανθασμένα μερικοί εκπρόσωποι τύπου έφεραν ως αιτία , αλλά η προκατάληψη των ίδιων των βουλευτών για το θεσμό της Βουλής των Εφήβων.

Όλοι οι Συνάδελφοι Έφηβοι Βουλευτές αισθάνθηκαν μία διάχυτη αδιαφορία.
Όλοι αντιληφθήκαμε πως οι διαδικασίες ήταν πέρα για πέρα τυπικές και έως ένα βαθμό μη δημοκρατικές, καθώς αν και ακούστηκαν απόψεις, δε δόθηκε χρόνος σε όλα τα μέλη να μιλήσουν, ειδικά τη Δευτέρα, τη μέρα που συγκλήθηκε η ολομέλεια, τη μέρα που περιμέναμε όλοι με ανυπομονησία.Παράδειγμα αποτελεί η αιφνιδιαστική λήξη της ολομέλειας που αν και ήταν σχεδιασμένη να τελειώσει στις δύο μετά μεσημβρίας, τελείωσε νωρίτερα. Εμείς - αντιπροσωπευτικό δείγμα της νεολαίας- ήμασταν εκεί ! Έτοιμοι να παραθέσουμε τις απόψεις μας. Έτοιμοι να ακολουθήσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Παρόλα αυτά , μας " προσφέρανε " μία προσομοίωση τυπικών διαδικασιών. Διαδικασίες που μας έκαναν να ντρεπόμαστε για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις στη χώρα μας.

H ελληνική Βουλή, λοιπόν , δε βρήκε χρόνο για εμάς. Το κράτος απέδειξε την ανικανότητα και κυρίως την απροθυμία του να «ΑΚΟΥΣΕΙ» τη φωνή του λαού του διαμέσου των εφήβων βουλευτών.Παίρνουμε έτσι το μήνυμα πως όλα αυτά είναι προσχεδιασμένα ώστε να καταργηθούν θεσμοί καθόλα δημοκρατικοί και κοινωνικοί, όπως η Βουλή των Εφήβων.Αποδείχθηκαν επίσης, οι βλέψεις του κράτους για μια νεολαία ελεγχόμενη, απαθή και άβουλη, διότι μόνον έτσι θα καταφέρει να συντηρήσει το διεφθαρμένο σύστημα που τόσα χρόνια τρέφει.

Παράλληλα, το γεγονός ότι οι επιτροπές μειώθηκαν φανερώνει, όχι μόνο τον «περιορισμένο» χρόνο που είχαν να μας διαθέσουν οι βουλευτές, μα και την προσπάθεια τους να μας απομακρύνουν και από άλλα σημαντικά ζητήματα. Είναι εμφανές ότι η επιλογή των φετινών θεμάτων προς συζήτηση έγινε με σκοπό να περιοριστούν οι τοποθετήσεις των εφήβων βουλευτών σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και να μην επιτραπεί η εμβάθυνση σε δεσπόζοντα κοινωνικά προβλήματα που θα εξέφραζαν την πραγματική σήψη της πολιτικοκοινωνικής σκηνής. Σε ένα χρόνο θα έχουμε το δικαίωμα ψήφου και θεώρησαν πως για τα μόνα θέματα που μπορούμε να εκφέρουμε άποψη είναι ο σχολικός εκφοβισμός, η οικολογική διάσταση της οικονομικής κρίσης και οι κίνδυνοι του διαδικτύου, θέματα που μοιάζουν μάλλον ουτοπικά σε μία Ελλάδα που παλεύει να ανασάνει από τα κυκλώματα της διαφθοράς και του χρέους.

Γιατί εμείς, σε αντίθεση με τους βουλευτές, μπορούμε να συνδιαλεγόμαστε ώρες καθισμένοι προκειμένου να βρούμε κοινές λύσεις, λύσεις αποδεκτές από όλους.Διότι, εμείς δεν έχουμε ξεχάσει πως ζούμε στην Ελλάδα, και ελπίζουμε ακόμα σε ένα καλύτερο αύριο.Γιατί, εδώ, δεν πρέπει να παλεύεις για το χρόνο, μα για την βελτίωση του κράτους.Όταν, λοιπόν, οι έφηβοι βουλευτές έχουν το πάθος, τη δυνατότητα και τον νου να βρουν λύσεις – όχι μόνο για τα θέματα που συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις της Βουλής, αλλά και για άλλα- δεν μπορείς να τους φιμώνεις. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΜΩΝΕΙΣ!
Θεωρούν την Βουλή των Εφήβων – που προσφέρει και θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα πιο πολλά – οικονομικό βάρος και δε θεωρούν κόστος τους υπέρογκους μισθούς που οι ίδιοι οι βουλευτές λαμβάνουν. Δε θεωρούν κόστος τη φοροδιαφυγή των ασυνείδητων Ελλήνων πολιτών, καθώς δε λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Επίσης, δε θεωρούν κόστος την κατάχρηση χρημάτων από μέρους ατόμων του δημοσίου, περιλαμβανομένων και των βουλευτών εις βάρος του ελληνικού λαού που δεινοπαθεί. Θεωρούν, όμως, κόστος την επένδυση στο μόνο σίγουρο όπλο, την ορθή και πολύπλευρη παιδεία των νέων. Γι’ αυτό θα βγουν οι εκάστοτε κυβερνητικοί εκπρόσωποι και θα επαναλάβουν τα λόγια του Χ. Τρικούπη, στην τελευταία του θητεία ως πρωθυπουργός, δηλαδή «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν». Θεωρούν κέρδος τη σιωπή τους.
Κληθήκαμε να μιλήσουμε για τη σχολική βία. Πώς μπορούμε να την καταδικάζουμε όταν έχουμε αποδεχτεί την ύπαρξή της στο πολιτικό προσκήνιο;

Τι μήνυμα λαμβάνουμε όταν ο εκφοβισμός στην πολιτική είναι πιο σπουδαίος από τη δημιουργία μία σωστής νέας κυβέρνησης;Τι μήνυμα παίρνουμε όταν ο τρόπος πολιτικής κομμάτων εξαρτάται από τα υπερατλαντικά ταξίδια τους και όχι από τις απόψεις τους;Τι μήνυμα λαμβάνουμε όταν φήμες θέλουν κομματικές παρατάξεις να διαλύονται λόγω εσωτερικών διαμαχών; Αυτό είναι το εκκωφαντικό μήνυμα «ενότητας» και "επιτυχημένης ιστορίας - success story " που στέλνουν;Το μήνυμα του να συμπεριφερόμαστε με νόμους άγριας φύσης για την ιεραρχική ανέλιξή μας. Από την αρχαιότητα ακόμα, σε περιόδους κρίσης, το μέρος της ενότητας και της ομόνοιας το έπαιρνε η διχόνοια και το συμφέρον. Οι Έλληνες ενωμένοι μεγαλουργούν και το αξίζουν, οπότε είναι καιρός να το ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ!Η ιστορία επαναλαμβάνεται, και αυτό το ξέρουμε καλά…

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να βαδίζουμε στα χνάρια ενός τυφλού και μισαλλόδοξου πολιτικού στάτους ώστε να μην γυρίσουμε χρόνια πίσω στην εποχή όπου η «τρέλα» της καθαρής- άριας - φυλής είχε καταστροφικά αποτελέσματα για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο γενικότερα. Η χούντα των Συνταγματαρχών εμφανίζεται με διαφορετικό πρόσωπο σήμερα, σε μία εποχή που συστηματικά καταπατώνται νόμοι και κηρύσσονται προεδρικά διατάγματα δίχως τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των Ελλήνων Βουλευτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ξαφνική πραξικοπηματική απόφαση για τη λήξη της ροής του προγράμματος της Ε.Ρ.Τ.Μα το χειρότερο δεν είναι η στρατηγική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που εφήρμοσαν οι κύριοι της κυβέρνησης,
αλλά πως μας παραπλάνησαν με την αναγγελία παύσης της Ε.Ρ.Τ κι όχι με το ταυτόχρονο κλείσιμο των Ε.Α.Σ. και της ΕΛ.Β.Ο.Αν ήθελαν να πάρουν δραστικές αποφάσεις ας μείωναν τους μισθούς των βουλευτών, των υπαλλήλων της βουλής ( που οι ίδιοι πολιτικοί τους έχουν βολέψει ), των υψηλόβαθμων στελεχών δημόσιων εταιριών- που χρησίμευαν ως γλάστρες- και όχι να «γκρεμίσουν» τον εργατικό κόσμο.

Μας είπαν πως θα είναι κοντά μας και θα στηρίζουν τις απόψεις μας. Μοιράστηκαν, ακόμα, μαζί μας το «όραμα» τους για μία εκπομπή που θα αναφέρεται αποκλειστικά σε εμάς, τη νεολαία της Ελλάδας, και στις ιδέες μας. Είναι αλήθεια ή μία ακόμα αποπροσανατολιστική κίνηση δήθεν δημοκρατική;
Εμείς, λοιπόν, ως έφηβοι βουλευτές της ΙΗ' Συνόδου της Βουλής των Εφήβων (που κατέχουμε ακόμη αυτόν τον τίτλο αφού με την νέα σύνοδο δεν θα θεωρούμαστε πλέον βουλευτές) δεσμευόμαστε πως θα σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια τους με όποιον τρόπο μπορούμε ακόμη και αν χρειαστεί να ''καλέσουμε'' μια έκτακτη συνεδρία που θα διέπεται από πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο καθένας από εμάς θα έχει λόγο αλλά και χρόνο για να εκφράσει τις απόψεις του. Στο επιχείρημα ότι η Βουλή των Εφήβων δεν προωθεί ως θεσμός ουσιαστικές απόψεις και προτάσεις, εμείς αντιπροτείνουμε τη σύγκληση περισσότερων συνόδων μέσα στη χρονιά, οι περισσότερες από τις οποίες θα γίνονται διαδικτυακά και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ώστε να μετατραπεί σε ένα ισχυρό κοινωνικό όργανο και λιγότερο σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Πέρυσι τέτοια εποχή ακούγαμε τον πρωθυπουργό να ευαγγελίζεται μέσω τηλεοπτικής διαφήμισης πως με το μέλλον των παιδιών δεν παίζει. Πράγματι, δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν στο εξής να παίξει με το μέλλον το δικό μας και της πατρίδας μας και όποιος το επιχειρήσει θα μας βρει απέναντί του. Δεν επιδιώκουμε να παραλάβουμε τα σκήπτρα της εξουσίας, αλλά να βελτιώσουμε την ήδη υπάρχουσα και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.
Μιλάτε για κατάργηση του θεσμού της Βουλής των Εφήβων; Μιλάτε για πορεία προς τον ολοκληρωτισμό!

Εκ μέρους των Εφήβων Βουλευτών της ΙΗ’ Συνόδου. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία έστω και με αυτόν τον τρόπο να «ακουστούμε»!

Το Eurobasket 2013 στον ΑΝΤ1 και τον OTE TV

H FIBA ανακοίνωσε σήμερα ότι χορήγησε τα αποκλειστικά δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης του Eurobasket 2013, που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στη Σλοβενία, στον ΑΝΤΕΝΝΑ TV και τον OTE TV.
Ο ελεύθερης .......

λήψης ΑΝΤΕΝΝΑ ΤV, μέλος του ομίλου ANTENNA, ηγετικός όμιλος ΜΜΕ στην Ελλάδα, και ο ΟΤΕ TV, η συνδρομητική πλατφόρμα με τη πιο γρήγορη ανάπτυξη στην Ελλάδα και μέρος του ομίλου του ΟΤΕ, θα μεταδώσουν το σύνολο των αγώνων του τουρνουά.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Eurobasket χορηγούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποκλειστικά σε ιδιωτικά δίκτυα.

Οι φίλοι του μπάσκετ στην Ελλάδα θα μπορούν να παρακολουθούν την κάλυψη του Eurobasket 2013 απο την ιστοσελίδα antenna.gr του ΑΝΤΕΝΝΑ, καθώς και από mobile συσκευές.

digitaltvinfo

BASKETBALL CAMP "BRENT PETWAY AND FRIENDS"

8 - 12 ΙΟΥΛΙΟΥ



-

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αντιδρούν για το νέο σήμα

Η “Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση” (ΕΔΤ) που έκανε από το πρωί την εμφάνισή της στη θέση της ΕΡΤ, προκάλεσε όπως αναμενόταν την ένταση αντίδραση των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έκαναν λόγο για “ψεύτικο αντίγραφο”.......

και κατήγγειλαν ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ δεν έχουν προκηρυχθεί και θέσεις εργασίας, για να ακολουθήσουν προσλήψεις.

Ο τεχνικός της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, μιλώντας στην εκπομπή ροής που έχουν οι εργαζόμενοι στο Ραδιομέγαρο, έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα:

- Έχει αναγνωριστεί ο νέος τίτλος από το ΕΣΡ;

- Έχει ζητηθεί αδειοδότηση από την κυβέρνηση;

- Πως η Digea και ο ΟΤΕ εκπέμπουν χωρίς αδειοδότηση;

- Ποιός πληρώνει τους εργαζομένους, σκηνοθέτες και τεχνικούς, με ποιές συμβάσεις και ποια ανταλλάγματα;

Αν..... του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Αν.....

Του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Με τους: Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργο Κωνσταντίνου, Μαρία Σολωμού, Χριστόφορο Παπακαλιάτη

Είδος: Δράμα (2012)
Προβολές: Από 12 έως 15 Ιουλίου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Βγάζοντας ένα βράδυ το σκύλο του βόλτα, ο Δημήτρης θα γνωρίσει τη Χριστίνα, την οποία και θα ερωτευτεί. Πώς όμως θα εξελισσόταν η ζωή του αν εκείνο το βράδυ έμενε στο σπίτι;

Δείτε το trailer της ταινίας.



Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ

Απαίτησαν... την παραμονή του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας [ 2 VIDEO ]

ΤΗΝ διεκδίκηση παραμονής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας απαίτησαν οι φορείς σε σύσκεψη που διεξήχθη στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία της Λαικής συσπείρωσης Τριφυλίας με την αποστολή υπομνημάτων στο Πρωθυπουργό και κόμματα αλλά και με αγωνιστικές διαθέσεις.

Μετά το ........

τέλος της εκδήλωσης ο επικεφαλής της παράταξης Σαράντος Κουκούμης δήλωσε ότι είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που δεν έχει διαψευστεί από τους υπουργούς ενώ ο νέος υπουργός Υγείας διεμήνυσε ότι αν χρειαστεί να βάλει λουκέτα σε ιδρύματα θα το πράξει.

Πρέπει να γνωρίζουν όπως συνέχισε ότι οι στόχοι της τρόικας και της πλουτοκρατίας που θέλει να δώσει τομείς του κοινωνικού κράτους στο κεφάλαιο δεν θα σταματήσει πουθενά αλλά εμείς θα δηλώσουμε την αντίθεσή μας. Ζήτησε να ληφθούν αποφάσεις και πρωτοβουλίες με αγωνιστικές αντιδράσεις από φορείς και συλλόγους ώστε να ανατραπεί αυτό το χάλι που διαλύει το νοσοκομείο. Εξήγησε ότι θα γίνουν αγώνες με συγκεκριμένους στόχους μαζί με το Δ.Σ. για να μην περάσει η απόφαση. Εκτίμησε ότι μας ενδιαφέρει το νοσοκομείο πρέπει να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό μόνιμο και γόνιμο ώστε το νοσοκομείο να στελεχώσει όλες τις κλινικές και μπορεί να θεωρηθεί μικρό νοσοκομείο αλλά επιδιώκουμε να είναι πλήρως λειτουργικό.

Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η κα Αλέκα Μαρίνη πρόσθεσε ότι το ίδρυμα μπορεί να λειτουργήσει ως φορέας δευτεροβάθμιας φροντίδας εξυπηρετώντας Τριφυλία και Ολυμπία, ενώ η διαμαρτυρία αυτή θα μεταφερθεί με μορφή ψηφίσματος σε όλους τους πολιτικούς φορείς ενώ ο Δήμος σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μεσσηνίας και με ιδιώτες γιατρούς της περιοχής να γίνει μια πλατιά κινητοποίηση ώστε να παραμείνει.

Κατέληξε λέγοντας ότι η παρουσία κρίθηκε από τους χιλιάδες πολίτες που εξυπηρετούνται αλλά και από την τεράστια προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο σε εποχές κρίσης που χρειαζόμαστε τέτοιες δομές υγείας. Στη σύσκεψη ήταν παρών ο Δήμαρχος Τριφυλίας που μίλησε για τις πάγιες θέσεις του Δήμου και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων.

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ - BEST TV





Λαγκούβαρδος: Τρυγάνε τους καρπούς του φρούτου της ευτυχίας

Τους πρώτους καρπούς του φρούτου της ευτυχίας τρυγάνε εδώ και λίγες μέρες στη Φάρμα Goji Berry στο Λαγκούβαρδο! Η απόδοση των πρώτων καρπών και η ποιότητα των φρούτων της καλλιέργειας του ελληνικού Goji, που είναι και η πρώτη στην περιοχή και, μάλιστα, σπορόφυτη, είναι εξαιρετική και το γεγονός αυτό γεμίζει με χαρά και ικανοποίηση τους καλλιεργητές – παραγωγούς, Παναγιώτη Τσαγκάνη και Παναγιώτη Καμπύλη!

Ήδη, αν και πρώτη χρονιά συγκομιδής, η παραγωγή πάει πολύ.......

καλά. Ξεκίνησαν πριν από μερικές μέρες συγκομίζοντας περίπου 700 γραμμάρια, έπειτα γύρω στα 800, μετά λίγο περισσότερο από 1 κιλό, 2 κιλά περίπου την επόμενη φορά και νωρίς το πρωί της Κυριακής, που τρυγούσαν για πέμπτη φορά, είχαν συγκομίσει περίπου 20 κιλά και υπήρχε πολύς καρπός για να μαζευτεί.

Τις επόμενες μέρες θα συγκομίσουν πάλι και υπολογίζουν να βγάλουν περί τα 50 με 60 κιλά, τη μέρα, που θεωρείται εξαιρετική απόδοση για πρώτη χρονιά, ενώ υπάρχει πάρα πολύς καρπός, επίσης, στο στάδιο της ωρίμανσης!
Όπως έχουμε γράψει, παρουσιάζοντας στο «Θ» της φάρμα Goji Berry, σε 4 στρέμματα περίπου, στις 10 Απριλίου 2012, φύτεψαν τα σπορόφυτα δέντρα τους! Το δε ενδιαφέρον από εταιρείες βιολογικών προϊόντων καθώς και τη ΦΑΓΕ, είναι έντονο και οι δύο παραγωγοί βρίσκονται σε συζητήσεις για τη διάθεση του παραγόμενου προϊόντος τους, είτε νωπό είτε αποξηραμένο. Σημειώνουμε ότι η ποικιλία της συγκεκριμένης καλλιέργειας είναι το Lycium barbarum, με γλυκό καρπό και υψηλή απόδοση!

Θάρρος

"Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση" στον αέρα απ' το πρωί της Τετάρτης

Στις συχνότητες της πρώην ΕΡΤ μέσω Digea εκπέμπει από το πρωί της Τετάρτης η κάρτα "Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση".

Η κάρτα της .......

εκπομπής απεικονίζει σε γαλάζιο φόντο μία υδρόγειο και κυματιστά μια πράσινη, μία κόκκινη και μία μπλε γραμμή με το λογότυπο Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση.

skai.gr - Θάρρος

Κύριοι, επιτρέπεται να κάνω μία «αφελή» ερώτηση;

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Θυμούνται, και μου το θυμίζουν, παλαιοί συμμαθητές στα θρανία του Β’ Γυμνασίου Αρρένων Θεσσαλονίκης, ότι κάθε φορά που θα έκαμνα μια κάπως πονηρή ερώτηση, καλοπροαίρετα, στους καθηγητές μας ξεκινούσα πάντα με την καθιερωμένη φράση-πρόλογο:
«Κύριε, επιτρέπεται .........

να κάνω μια ‘αφελή’ ερώτηση;»

Μου το θύμισε τις προάλλες εδώ στην Αγγελάκη 53 χρόνια μετά την αποφοίτησή μας από το αγαπημένο και ιστορικό Β΄ Θεσσαλονίκης, για εμάς και πολλούς άλλους, όπως τον ποιητή κ Χριστιανόπουλο, τον τέως Υπουργό κ Τσοχατζόπουλο που είχαν αποφοιτήσει πριν από εμάς και τον τωρινό «Συν-πρωθυπουργό» μας κ Βενιζέλο που ακολούθησε τη δική μας αποφοίτηση, ένας πολύ καλός φίλος και συμμαθητής, τώρα δικηγόρος.
Όχι, ειλικρινά, δεν θα σας παρασύρω σε ‘memory lane’ με αναφορές σε γεγονότα που επηρέασαν τη μαθητική μας ζωή, μισό και βάλε αιώνα πριν, και τη μετέπειτα πορεία μας εντός και εκτός Ελλάδος.

Θα χρησιμοποιήσω, όμως, το τίτλο εκείνων των ερωτήσεών μου επειδή μου το ζήτησε ο αγαπητός συμμαθητής και η παρέα των συνταξιούχων φίλων αλλά και των νεότερων που προστίθενται στη δική μας παρέα ανάλογα με την ώρα της σύναξης για ‘καφεδάκι και συζήτηση’ χειμώνα-καλοκαίρι.
ΕΝΤΑΞΕΙ, το έκοψαν από εδώ, το ψαλλίδισαν από εκεί, το τέντωσαν το ‘σχοινί της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην τρόικα’ τα στελέχη της ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ μας Συγκυβέρνησης, μας πίεσαν οι ‘τροικανοί’ και τελικά θα πάρουμε κάποια 4,2 δις ευρώ μετά το τέλος Ιουλίου ΕΦΟΣΟΝ φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους δανειστές μας…
Επιτρέπεται να κάνω μία «αφελή» ερώτηση;

Δηλαδή θα πάρουμε κουτσουρεμένη δόση, αφού ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ μερικές χιλιάδες, (δικαίως για κάποιους που είναι ήδη απολυμένοι από τον ιδιωτικό τομέα όπου απασχολούνταν εδώ και 10,20 ή περισσότερα χρόνια – αδίκως για πολλούς απασχολούμενους στον στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα που αναπολούν τη Υπουργική θητεία του συναδέλφου καθηγητή του ΑΠΘ κ Μανιτάκη τον οποίο αντικατέστησε ο Dr Κυριάκος Μητσοτάκης).
Θα πάρουμε κουτσουρεμένη δόση αφού ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ όσα (ποιος μας είπε τι είναι αυτά) που ΑΠΑΙΤΕΙ η τρόικα!
ΕΣΤΩ!...

Είδα σήμερα εκείνο το σχεδόν 5% της ύφεσης που ανακοίνωσε το ΙΟΒΕ, θυμήθηκα μια «ανοιχτή παλάμη πέντε δακτύλων» και αναρωτήθηκα προς ποια κατεύθυνση πάει αυτό που ο λαός μας αποκαλεί «μούντζα;»
Έτσι, καλοκαιριάτικα, θα παρακαλέσω:
Να μας πει, ΕΠΙΣΗΜΑ, κάποιος από την Κυβέρνηση, από το ποσό που θα εισπράξουμε, όταν το εισπράξουμε, πόσα ευρώ θα πάνε σε αποπληρωμή δανειστών και πόσα θα διατεθούν για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ οικονομία;

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΡΕΙΣ MΕΣΣΗΝΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση


Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης ......

Ασφαλείας Καλαμάτας, τετραμελής εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε απάτες σε βάρος εμπόρων και παραγωγών, από τους οποίους αγόραζαν προϊόντα διατροφής και καλλυντικά μεγάλης εμπορικής αξίας με «ακάλυπτες» επιταγές.

Η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, όπως τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, την Αργολίδα, τη Λακωνία…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ με το «Ταμείο Μολυβιάτη» για τις φωτιές του 2007! Σύντομα στη Βουλή η έκθεση της Επιτροπής με τις καταγγελίες να πέφτουν βροχή!
- Χρήματα σε περιοχές που δεν είχαν πληγεί από τις φωτιές!
- Ερωτηματικά για το ύψος του υπολοίπου, αφού από τα 120 εκατ. ευρώ εμφανίζονται μόνο 92 εκατ. ευρώ.
- Δεν φαίνεται πουθενά η επιταγή 1,2 εκατ. ευρώ που έδωσε ο Γ. Παπανδρέου από την εκλογική επιχορήγηση του 2007!!!
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΠΑΤΗΣ στο φως! Εξαρθρώθηκε στη Μεσσηνία 4μελής εγκληματική οργάνωση που δρούσε Πανελλήνια με ακάλυπτες επιταγές σε εμπόρους και παραγωγούς για αγορά προϊόντων μεγάλης αξίας! Πάνω από 782.000 ευρώ το ύψος της απάντησης.
• ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ στην υλοποίησή τους επτά νέα σημαντικά έργα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας! Μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων η χρηματοδότησή τους αναβαθμίζεται τις υπηρεσίες υγείας στη Μεσσηνία.
• ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας. Υπεγράφη χθες η σύμβαση του σημαντικού έργου πάνω από 4 εκατ. ευρώ!
• ΠΑΝΩ από 160.000 ατομικά τασάκια για τα αποτσίγαρα στις παραλίες που χρόνια τώρα «βομβαρδίζονται» από δισεκατομμύρια αποτσίγαρα!...
• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΥΡΑ με τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών για τα μεγάλα προβλήματα δημόσιας υγείας στη Μεσσηνία.
• Η ΑΝΕΡΓΙΑ των νέων και η υποκρισία των Ευρωπαίων. Μια ανάλυση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για την ανεργία από τον Θαν. Κουκοβίστα.
• ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ το Ιδρυτικό Συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. Οι 58 αντιπρόσωποι από τη Μεσσηνία στο Συνέδριο.

• ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
• ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!