Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Γαργαλιάνοι: Με κάθε μεγαλοπρέπεια γιόρτασαν τα Αγαπήνεια

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν και φέτος ατα Αγαπήνεια στους γαργαλιάνους προς τιμής του μακεδονομάχου ήρωα Σαράντη Αγαπηνού Γνωστού και ως ΤΕΛΟΥ ΑΓΡΑ.
Στον Εορτασμό........

παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, οΒουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμνου Τριφυλίας και μέλη του τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων.

Ο Εορτασμός ξεκίνησε με δοξολογία στην πλατεία της Μπρίσκειου βιβλιοθήκης της Δ.Ε. υπο του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και σύντομοι χαιρετισμοί στην πλατεία της πόλης.
Από τους σύντομους χαιρετισμούς ξεχώρισε αυτός του Δημάρχου Έδεσσας. Αφού μετέφερε την τεράστια ευγνωμοσύνη των Μακεδόνων για τον ήρωα Τέλο Αγρα -όπως ήταν το ψευδώνυμο του- αναφέρθηκε στο Μακεδονικό λέγοντας ότι η Ελλάδα ξεκινά από την Μακεδονία και δεν χρειάζεται να σφετεριζόμαστε το όνομα και έριξε τα καρφιά προς τους πολιτικούς λέγοντας ότι δεν πρέπει ποτέ να συγχέουμε το μνημόνιο με την δυστυχία που δέρνει την Ελλάδα αυτή την στιγμή.

Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωρε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ενω αμέσως μετά ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Σερρών Ο Άγιος πολύκαρπος



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ: Στο ίδιο έργο θεατές

Παρακολουθούμε, στο ίδιο έργο θεατές, άλλη μια συνέχεια στο ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών, άλλη μια παράσταση στο θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται στην κοινωνία μας, με την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχέδιου από την Ελληνική Βουλή και της αναγκαστικής απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων, σε έναν κόσμο:......

- που κατακερματίζεται βίαια στο όνομα μιας ακόμη μνημονιακής δέσμευσης
- που γίνεται έντονα αυταρχικός στο όνομα της Δημοκρατίας
- που γίνεται κοινωνικά ανάλγητος στο όνομα εξυγίανσης των αριθμητικών δεικτών

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι ο ακολουθούμενος δρόμος δεν οδηγεί πουθενά, απλά αυξάνει την ποικιλία των ανισοτήτων και θέτει σε κίνδυνο το όποιο επίπεδο της κοινωνικής συνοχής, αφήνοντας μόνο ερείπια.
Επιτακτικό χρέος όλων μας να μιλήσουμε.
Εδώ και τώρα αφύπνιση για να μπει φραγμός στην επιχειρούμενη διασπορά δυστυχίας του λαού μας.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτή την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 15 Ιουλίου έως 21 Ιουλίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34 065
Κιν. 694 - 61 04 914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ» αθωωτικών αποφάσεων τα Πειθαρχικά Συμβούλια .......

στον ευρύτερο δημόσιο τομέα!
Πρωταθλητές στη διαφθορά Δήμοι (ειδικά οι Πολεοδομίες) και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Αποκαλυπτικά στοιχεία στην έκθεση του γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας», στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ εκλογή (με 75%) του Αλέξη Τσίπρα και επικράτηση των πολιτικών του θέσεων στο ιδρυτικό Συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.
• ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ στο διπλωματικό σώμα συνεχίζουν την πλούσια παράδοση του νομού μας στην εξωτερική πολιτική.
• ΣΥΛΛΟΓΟΙ και κάτοικοι χωριών της Τριφυλίας βαρέθηκαν να περιμένουν το Δήμο και μόνοι τους προσπαθούν να φτιάξουν έργα συντήρησης και καλλωπισμού.
• Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ σ’ εγκατάλειψη. Προτάσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας από τον Σωτήρη Γιαννόπουλο.
• ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ στην Πύλο η Εικονική Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.
• ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ στην Τριφυλία από Αρκαδική γαλακτοβιομηχανία, καταγγέλλουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.
• ΠΡΕΜΙΕΡΑ σήμερα για το Θερινό Σχολείο Ομογενών μαθητών στην Καλαμάτα.
• ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ σήμερα η «Ελένη» του Ευριπίδη, από τα ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και Αγρινίου.

• ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
• ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!