Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Σαφάρι το ΣΔΟΕ στη Μεσσηνία…

Τον μπελά τους θα βρουν σήμερα, όπως και χθες, οι διάφοροι επαγγελματίες της πόλης. Όπως μάθαμε, κλιμάκιο από το ΣΔΟΕ Τρίπολης βρίσκεται σε σαφάρι αποδείξεων.

Γι’ αυτό, .........

σήμερα τουλάχιστον, ας έχουν το νου τους οι διάφοροι. Άλλωστε και τα τελευταία στοιχεία είναι επιβαρυντικά για το νομό: 45% είναι η φοροδιαφυγή.

Θάρρος

Πέντε (5) νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 22.07.2013 ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος με το προεδρείο του Συλλόγου Νεφροπαθών Μεσσηνίας στα πλαίσια της τακτικής επικοινωνίας που έχουν και με αφορμή τη σημερινή .....

παραλαβή των πέντε νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών κ.Βασίλης Παπαδάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την λειτουργία των δύο (2) Μονάδων Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Νοσοκομειακή Μονάδα Καλαμάτας και Νοσοκομειακή Μονάδα Κυπαρισσίας) αποδίδοντας τα εύσημα σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δεσμεύτηκε ότι αυτή η συνεργασία που έχει με το Σύλλογο Νεφροπαθών θα συνεχιστεί και στο μέλλον και βέβαια τόνισε ότι στόχος της Διοίκησης είναι την επόμενη 2ετία να έχει αντικατασταθεί όλος ο στόλος των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης.



Επιτυχημένο το αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 το πρώτο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων στο «Ανοικτό Θέατρο Νότα Αρνόκουρου», στα Πλατάνια Τριφυλίας.
Στο Αντάμωμα, .....

που έφερε πιο κοντά όλους τους Μεσσήνιους, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικό πρόγραμμα και παράθεση παραδοσιακών φαγητών, ενώ έκδηλο ήταν το κέφι και η ευχάριστη διάθεση από όλους τους συμμετέχοντες.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 21-7-2013 ]




ΑΒ Βασιλόπουλος Extra Προσφορές από 22 εως 27 Ιουλίου

Εκτός από το Φυλλάδιο των 15ημερων προσφορών (18-31 Ιουλίου)κλίκ η εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει Extra προσφορές που κάνουν πάταγο.

Για μία και Μόνο Εβδομάδα από 22 έως και 27 Ιουλίου μπορείτε να βρείτε:

Απορρυπαντικό SKIP 60 μεζούρες με έκπτωση 50%
Μπύρα HEINEKEN 6 φιάλες των 250ml με έκπτωση 35%
και άλλες προσφορές.

Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο με τις Extra προσφορές.

Οι προσφορές ισχύουν και για το AB Food Φιλιατρών




ΑΒ FOOD MARKET ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Π.Γ. Αλεξανδρόπουλος Μ.Ε.Π.Ε.
1ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας
Τηλ: 2761 0 33835



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΤΡΙΤΟ ΓΥΡΟ" προετοιμάζουν τώρα .........

ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσή Αυγή! Επικίνδυνη αναβίωση εμφυλιοπολεμικού κλίματος με επίκεντρο την Καλαμάτα!
Σύνθημα-πρόκληση απο τους "αντιφασίστες" να τελειώσουν τη δουλειά του Μελιγαλά απο τον εμφύλιο!
Με νέο Βίτσι και Γράμμο για να τους θάψουν στην άμμο απαντά η Χρυσή Αυγή!
Αυτο ειναι το πρώτο θέμα στη "ΦΩΝΗ της Δευτέρας". Μια επίκαιρη ανάλυση-ρεπορτάζ του Θαν. Κουκοβίστα με αφορμή την απαγόρευση του Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής και την Πανελλαδική Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην Καλαμάτα.
Προβάλλονται ακόμη τα θέματα:

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ συνεχίζεται το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Επίσκεψη του Νιγηριανού πρέσβη. Χθες βράδυ στο Κάστρο η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη - Παράσταση σήμερα στη ΔΗΠΕΘΕ.
ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ στους Γαργαλιάνους για τον συνεχώς καιόμενο σκουπιδότοπο, που δημιουργεί δυσοσμία και αποπνικτική ατμόσφαιρα.
ΤΟ 60% ΛΕΕΙ "ΝΑΙ" στις απολύσεις στο Δημόσιο. Προβάδισμα για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Μικρή ανάκαμψη για το ΠΑΣΟΚ. "Εκατσαν" ΔΗΜ.ΑΡ. και ΑΝ.ΕΛ.
ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ σήμερα νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ για διακίνηση νοθευμένοηυ ελαιολάδου στη Βόρειο Ελλάδα.
ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΗ η νέα ρύθμιση για τις οφειλές στο Δημόσιο. Ερχονται κατασχέσεις, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος
Πολιτευτής Μεσσηνίας "Ανεξαρτητοι Έλληνες"

Ο κ. Σαμαράς έχει χάσει πλέον τις ικανότητές του, δε μπορεί να πείσει ούτε τους βουλευτές του ότι η πορεία που ακολουθεί, για έξοδο όπως λέει από την κρίση, έχει πράγματι τη σωστή κατεύθυνση και για να τους πείσει να ψηφίζουν νέα επώδυνα και αδιέξοδα μέτρα, χρησιμοποιεί απειλές περί εκλογών.

Έδωσε εντολή στον Γ.Γ. της .....

κυβέρνησης, να διατυπώσει δημοσίως την απειλή περί πρόωρων εκλογών, που επικαλείτο στους διαδρόμους της Βουλής το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν «εκβίαζε» τη θετική ψήφο των «γαλάζιων» βουλευτών. «Αν δεν ψηφιστεί κάποιο βασικό άρθρο νομοσχεδίου, αμέσως θα προκηρυχθούν εκλογές. Χωρίς δεύτερη κουβέντα», είπε ο κ. Μπαλτάκος, καλώντας τους συμπολιτευόμενους βουλευτές «να μην παίζουν με την αποφασιστικότητα του Αντ. Σαμαρά».

Οι βουλευτές παρότι δεν πείστηκαν για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα των μέτρων, υπέκυψαν ψηφίζοντας τα, φοβούμενοι ότι θα χάσουν την καρεκλίτσα τους προσερχόμενοι σε νέες εκλογές, δεδομένης της οργής του κόσμου, δε θα εύρισκαν στην κάλπη ούτε την ψήφο τους.

Μου κάνει πάντως εντύπωση η φράση «να μην παίζουν με την αποφασιστικότητα του Αντ. Σαμαρά», ο αποφασιστικός πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς που δε μπορεί να πείσει ούτε τους δικούς του για την ορθότητα των επιλογών του, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τους απειλεί με εκλογές για να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Ο αποφασιστικός κ. Σαμαράς δείχνει την «αποφασιστικότητά» του απειλώντας τους βουλευτές του με εκλογές, ενώ δε έδειξε σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα, την ίδια αποφασιστικότητα στις συζητήσεις του με την τρόικα.

Ο αποφασιστικός κ Σαμαράς που ανακοίνωσε, με διάγγελμα στον ελληνικό λαό, την ελεημοσύνη που του προσέφερε ο κ. Σόιμπλε (την δοκιμαστική μείωση του ΦΠΑ της εστίασης) για να μας δείξει ότι αγωνίζεται και διεκδικεί, δεν απασχολείται με την αύξηση των τιμών προϊόντων που γεμίζουν το καλάθι της νοικοκυράς, βάζοντας σε δοκιμασία την καθημερινότητα της Ελληνικής οικογένειας,

Ο κ. Σαμαράς που μαζί με την κυβέρνηση του είναι έρμαιο στις διαθέσεις της τρόικα, δείχνει αποφασιστικότητα κλείνοντας με το έτσι θέλω την ΕΡΤ, χωρίς να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο και χωρίς να ξέρει ούτε ο ίδιος πότε και πως θα λειτουργήσει ο Δημόσιος φορέας της Ραδιοτηλεόρασης.

Δείχνει αποφασιστικότητα στην απόλυση χιλιάδων ατόμων από το Δημόσιο, χωρίς να πείθει ότι όλα αυτά εντάσσονται σε κάποιο σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κράτους.

Δε δείχνει την ίδια αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση της ανεργίας, όταν ο ίδιος είχε υποσχεθεί 150.000 θέσεις εργασίας το χρόνο (προεκλογικά βέβαια) και παρόλα αυτά σε συνέντευξη του είπε υποκριτικά ότι, «Προτεραιότητά μου είναι οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος», τουλάχιστον αυτός ο αποφασιστικός και υπεύθυνος πρωθυπουργός, τους κλαίει.

Δείχνει αποφασιστικότητα στην τήρηση ενός προγράμματος που δεν βγάζει πουθενά, όπως έχουν ομολογήσει διεθνείς παράγοντες, χωρίς να έχει επεξεργαστεί ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο αποφυγής της χρεωκοπίας και εξόδου από την κρίση,

Δείχνει αποφασιστικότητα, βάζοντας το λαό να πληρώσει το δεύτερο εξάμηνο του 2013 φόρους 10 δις ευρώ, με χρήματα που δεν έχει, μη δείχνοντας όμως την ίδια αποφασιστικότητα στο να διεκδικήσει από την Γερμανία τα κατοχικά δάνεια και τις αποζημιώσεις που μας οφείλονται.

Δείχνει αποφασιστικότητα στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, προχωρώντας σε στάση πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Δείχνει αποφασιστικότητα στο να καταργεί τεχνικές ειδικότητες από τα Επαγγελματικά Λύκεια, όταν η ανεργία των νέων είναι στο 60%, αναγκάζοντας τους μέσα στην οικονομική κρίση να πάνε σε Ιδιωτικές Σχολές,

Και μέσα σε όλα αυτά, έχουμε το alter ego του πρωθυπουργού (τον Αντιπρόεδρο κ. Βενιζέλο), να πηγαίνει «προσκυνηματική» επίσκεψη στην Τουρκία, με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Εξωτερικών, και να δηλώνει ότι «Αλλάζουν τα γεωγραφικά δεδομένα», κάνοντας λόγο για μια «νέα γέφυρα» με σημασία «όχι μόνο οικονομική, αλλά και γεωπολιτική γέφυρα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας!!!!!».

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών δηλώνει από την Αδριανούπολη για τους μουσουλμάνους της Θράκης ότι «Βρισκόσαστε πάντοτε στο μυαλό στην καρδιά και στην ψυχή μας, και σας στηρίζουμε μέχρι το τέλος του αγώνα σας. Μια ισχυρή Τουρκία θα κερδίζει πάντοτε και παντού αυτόν τον αγώνα». Χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τον λαλίστατο και βουλιμικό για την εξουσία κ. Βενιζέλο.

Και κάθε τόσο ο κ. Σαμαράς φωνάζει στην Ελλάδα τους διεθνείς δυνάστες (όλα τα έξοδα πληρωμένα) για να μας πουν ότι πάμε καλά, ότι οι θυσίες μας πιάνουν τόπο αλλά, θέλει και άλλη προσπάθεια προκειμένου να βγούμε από την εξαθλίωση ή να μας λέει ο κ. Σόιμπλε ότι θα πρέπει να γίνουμε Λεττονία για να σωθούμε.

Κρίμα κ. Σαμαρά, δείχνετε όλη την αποφασιστικότητα σας στο πώς να εκβιάσετε τους βουλευτές σας με εκλογές, προκειμένου να ψηφίσουν μέτρα τα οποία δεν πιστεύουν (ούτε και σεις πιστεύω) και δεν την δείχνετε προκειμένου να πείσετε τους φίλους σας ότι, η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλη εξαθλίωση.

Έτσι και αλλιώς τις πρόωρες εκλογές δε θα τις αποφύγετε, όσο και να λέτε ότι αυτό το μόρφωμα του οποίου ηγείσθε είναι κυβέρνηση τετραετίας, όχι γιατί δεν το θέλετε, αλλά γιατί δεν μπορείτε να συνεχίσετε.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 22 Ιουλίου έως 28 Ιουλίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστίνα Μπίμπα

Tηλ: 2761 0 32 651
Κιν. 697 - 71 33 964

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Χαλαζόνι Φιλιατρών: Ένας άθλος ολοκληρώθηκε

Ολοκληρώθηκαν τα έργα αθλοπαιδιών στο χώρο του δημοτικού σχολείου ΧΑΛΑΖΩΝΙΟΥ . Πρώτα το γήπεδο ΜΠΑΣΚΕΤ , μετά οι κούνιες για τους μικρούς μας φίλους τέλος το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5.

Το Σαββατοκύριακο.........

20 και 21 ΙΟΥΛΙΟΥ στο ΧΑΛΑΖΩΝΙ έλαβε χώρα μια πραγματική γιορτή εθελοντισμού. Άντρες και γυναίκες , μικροί και μεγάλοι, Αθηναίοι και ντόπιοι Χαλαζωνιτες , Έλληνες και οικονομικοί μετανάστες από την Αλβανία , όλοι συμμετείχαν - πάντα εθελοντικά – στον καθαρισμό , στην κατασκευή και διαμόρφωση του γηπέδου 5Χ5 καθώς και των γύρω χώρων .

Το έργο αυτό είναι ένα τρανό παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος εάν ενώσει τις δυνάμεις του και συνεργαστεί, απαλλαγμένος από τη μισαλλοδοξία , τη μικροπρέπεια και τον ωχαδερφισμό.

Οι μέρες που ζούμε δεν μας επιτρέπουν οικονομικές πολυτέλειες όμως ο πολιτισμός μας δεν μας επιτρέπει πισωγυρίσματα , εκπτώσεις στις αξίες μας και μειωμένα αντανακλαστικά στα κοινωνικά καθημερινά προβλήματα .
Δηλώνουμε λοιπόν με τα έργα μας παρόν .
Είμαστε αρωγοί και στυλοβάτες σε μια ενεργητική κοινωνία με κέντρο πάντα τον άνθρωπο. Σήμερα είναι τα παιδιά – τους αξίζει άλλωστε- γιατί αυτά είναι το μέλλον ,αυτά θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και πιο δίκαιο.

Αύριο θα ασχοληθούμε με έναν άλλο κοινωνικό πυλώνα, το σημαντικό είναι πως συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. .
Σημειώστε και τούτο: όλα αυτά τα έργα έγιναν με πρωτοβουλία, εθελοντική εργασία και οικονομική βοήθεια των απλών κατοίκων του μικρού χωριού .
Τους αξίζουν πραγματικά πολλά ΜΠΡΑΒΟ.
Αυτό το αναφέρω προλαβαίνοντας τις ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ όχι για να κακίσω τον Δήμο-γνωρίζουμε τις οικονομικές αδυναμίες του-αλλά για να ενεργοποιήσω τον κοινωνικό εθελοντισμό.

Κλείνοντας αυτή την επικοινωνία μου μαζί σας καλώ να επισπευτείτε το ΧΑΛΑΖΩΝΙ με τα παιδιά σας για να χαρείτε μαζί μας τους νέους χώρους αθλοπαιδιών .
Αυτά τα έργα έγιναν από λίγους για τους πολλούς .ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.