Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Νέα παράταση στις δηλώσεις. Καμία άλλη παράταση διαμηνύει ο Θεοχάρης

Έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τους πολίτες, των οποίων ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου λήγει σε 1 και 2, μετά τις αντιδράσεις των ταλαιπωρημένων εφοριακών και φοροτεχνικών.

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τις υπόλοιπες κατηγορίες φυσικών προσώπων είναι οι εξής:....


για τα ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,

για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,

για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,

για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013

και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

Εκτός από τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν ξανά στο Taxisnet εξαιτίας των μαζικών επισκέψεων για υποβολή δηλώσεων, στις εφορίες και στο γενικό λογιστήριο του κράτους έγινε το αδιαχώρητο από συνταξιούχους που δεν παρέλαβαν τις βεβαιώσεις αποδοχών τους και κινδυνεύουν με επιβολή προστίμου για εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης !!!

Παράλληλα, υπήρξαν και περιπτώσεις όπου κάποιοι συνταξιούχοι χρειάστηκε να κάνουν μέχρι και 3 φορές αίτηση για κλειδάριθμο, ενώ παράλληλα αρκετές τράπεζες έστειλαν λάθος στοιχεία στο σύστημα taxis όσον αφορά τους τόκους των καταθέσεων!

Καμία άλλη παράταση δεν θα δοθεί.

Θα τηρηθούν οι υπόλοιπες προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων, ξεκαθάρισε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Όπως εξήγησε, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η παράταση δόθηκε λόγω των προβλημάτων στο Taxis, ενώ εκτίμησε ότι για την υποβολή δηλώσεων των υπόλοιπων αριθμών ΑΦΜ δε θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν θα συμπίπτουν με άλλη υποβολή. Προειδοποίησε πως όποιος υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση, εκτός ημερομηνίας είναι εκπρόθεσμος και έχει πρόστιμο.

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗ.

Μαγιό, αντηλιακό, βατραχοπέδιλα, πετσέτα, το κινητό τηλέφωνο. και φύγατε.
Καλοκαιρινές διακοπές παρέα με τον αχώριστο φίλο σας, το κινητό σας, σε κάποιο νησί του Ιονίου η του Αιγαίου. Θα βγάλετε φωτογραφίες, θα ακούτε μουσική θα μιλάτε με τους φίλους σας.

Μεταξύ όλων των.......

άλλων ευκολιών και υπηρεσιών που παρέχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι και η περιαγωγη.
Η περιαγωγη λοιπόν είναι μια υπηρεσία που μας επιτρέπει όταν βρισκόμαστε εκτός Ελλάδας να μπορούμε να καλούμε και να δεχόμαστε κλήσεις από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με μια σχετική δαπάνη η οποία όμως μερικές φορές μπορεί να είναι σημαντική και εξαρτάται από την χώρα που βρισκόμαστε.
Γιατί μας το λες τώρα αυτό; Θα διερωτηθείτε. Προσέξτε αυτό που ακολουθεί. Έχει ενδιαφέρον.
Εάν λοιπόν πάτε για διακοπές στην Κέρκυρα η στη Σάμο η στην Ικαρία η στην Βόρεια Ελλάδα και είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία της περιαγωγης τότε:
Εάν βρεθείτε σε κάποιο μέρος που το σήμα του δικτύου που εξυπηρετείστε δεν είναι καλό (είναι ασθενικό) η δεν υπάρχει καθόλου τότε αυτόματα το τηλέφωνο σας θα συνδεθεί με το ξένο δίκτυο (Ιταλικό, Βουλγαρικό, Σέρβικο, Ρουμανικό, και, κυρίως, Τούρκικο) που συνεργάζεται με το αντίστοιχο Ελληνικό, και εσείς θα εξυπηρετείστε μέσα από αυτό και είναι πιθανόν να μην το καταλάβετε καν.

Εμείς στην Ελλάδα διαμαρτυρόμαστε και φωνάζουμε για την κεραία της κινητής τηλεφωνίας που πρόκειται να τοποθετηθεί στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου, όταν οι γείτονες μας, Τούρκοι κατά κύριο λόγο, και για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους γεμίζουν τα παράλια με κεραίες στις οποίες δίνουν και λίγο μεγαλύτερη ισχύ από το κανονικό για να εξυπηρετούν εμάς τους κουτόφραγκους που δεν θέλουμε τις κεραίες στα κεφάλια μας.
Όταν λοιπόν εσείς πάτε στην Ικαρία π.χ. αντί να εξυπηρετηθείτε από ένα από τα ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα βρίσκετε ένα <καμπάνα> σήμα της TURK CELL, θα κάνετε τις επικοινωνίες σας μέσα από αυτό το δίκτυο και θα πληρώνετε την τούρκικη εταιρεία για να μιλάτε σε ελληνικό νησί.
Τι θα κάνετε λοιπόν; Θα πληρώσετε περιαγωγη στους γείτονες;

Εμείς λοιπόν σας λέμε να κάνετε κάτι από τα πιο κάτω. Οι περιπτώσεις για να μην την πατήσετε είναι οι εξής δυο:
Η πρώτη είναι να ζητήσετε από το δίκτυο που εξυπηρετείστε να καταργήσει την περιαγωγη για όσο διάστημα θα είσαστε στην περιοχή και η δεύτερη να δεσμεύσετε σε χειροκίνητη λειτουργία το δίκτυο μέσα από το μενού της τηλεφωνικής σας συσκευής, ούτως ώστε το τηλέφωνο σας να μην μπορεί να επιλέξει άλλο δίκτυο.

ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟ

Το νερό είναι θανάσιμος εχθρός των ηλεκτρονικών συσκευών. Οι κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα, τα λαπτοπ και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές γενικότερα είναι μερικές μόνο από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά και που πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με το νερό.
Το μοιραίο όμως δεν θέλει πολύ να γίνει, έτσι σε περίπτωση που βρεθείτε σε αυτήν την δυσάρεστη θέση, καλό είναι να έχετε στο νου τις παρακάτω συμβουλές- πρώτες βοήθειες- που θα σας βοηθήσουν τουλάχιστον να σώσετε κάτι από τα βρεγμένα. Αν ην συσκευή είναι ακόμα ανοικτή, να την σβήσετε αμέσως και να μετακινήσετε μπαταρία CD και κάρτα μνήμης εφόσον υπάρχουν μέσα στην συσκευή. Αν το θύμα είναι notebook μετακινήστε Pc cards η οποιοδήποτε άλλο drive έχετε συνδεδεμένο εκείνη τη στιγμή με τον υπολογιστή σας και σκουπίστε με κάποια στεγνή πετσέτα τη συσκευή σας. Ο στόχος είναι να στεγνώσετε το drive όσο πιο γρήγορα γίνεται, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Πρέπει όμως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μη τυχόν και άθελα σας προκαλέσετε μεγαλύτερη βλάβη από την ήδη υπάρχουσα. Μια ακραία άποψη είναι να βουτήξετε τη βρεγμένη συσκευή σε αλκοόλ (με 99% οινόπνευμα και όχι το συνηθισμένο 70%) κάτι που θα εξατμίσει το υγρό.
Αν πάλι βραχεί το πληκτρολόγιο σας μια πρώτη ενέργεια που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να το κρατήσετε κάθετα για λίγα λεπτά για να βγει το νερό από μέσα. Σε περίπτωση που έχετε χύσει κάτι κολλώδες, όπως αναψυκτικό. Στο λαπτοπ η στο κινητό σας θα χρειαστεί να το τρίψετε, αφού θα έχει στεγνώσει, και με μια πετσέτα βρεγμένη με λίγο οινόπνευμα. Όπως και να έχει ο καλύτερος τρόπος να φυλάξετε τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα αγοράζοντας τα αντίστοιχα αξεσουάρ, μιας και ο κίνδυνος να έρθουν σε επαφή με νερό είναι αυξημένος το καλοκαίρι. Με μια μικρή έρευνα αγοράς μπορείτε να βρείτε αδιάβροχες και υποθαλάσσιες θήκες για τη φωτογραφική σας μηχανή το κινητό σας ακόμη και για το iPod, θήκες που είναι εξίσου ανθεκτικές και σε πτώσεις.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

Τώρα που ξεκινά το καλοκαίρι και θα βρισκόσαστε στη παραλία με το πιστό και αχώριστο φίλο, το κινητό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα απαραίτητα για την καλή λειτουργία της συσκευής σας.
Υπάρχουν πολλοί εχθροί που παραμονεύουν καθημερινά. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος είναι πολύ επικίνδυνα. Απαγορεύεται η παραμονή και έκθεση των τηλεφώνων σε κλειστούς χώρους (όπως είναι τα πορτμπαγκάζ των αυτοκίνητων) επί μακρό διάστημα, όπως απαγορεύεται και η έκθεση των τηλεφώνων στον ήλιο (ούτε και για μικρό διάστημα). Μην αφήνετε τα τηλέφωνα εκτεθειμένα στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ούτε να τα παίρνετε μαζί σας όταν κάνετε ηλιοθεραπεία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα τηλέφωνα δεν μαυρίζουν όπως εσείς (εξ αλλού τα περισσότερα είναι μαύρα από μόνα τους).
Προσοχή! Τα κινητά τηλέφωνα δεν μαθαίνουν κολύμπι. Μην μπαίνετε μαζί τους στη θάλασσα, μην τα τυλίγετε με βρεγμένες πετσέτες μην τα βάζετε στη τσέπη του βρεγμένου μαγιό σας. Μην το κρεμάτε στην ομπρέλα που είστε από κάτω , γιατί με ένα αεράκι θα βρεθούν και τα δυο στη θάλασσα. Εάν κάνετε κάτι από όλα τα πιο πάνω δεν θα δροσίσετε το κινητό σας. Απλά θα το καταστρέψετε. Ο χειρότερος εχθρός του κινητού σας τηλεφώνου είναι το νερό και μάλιστα το θαλασσινό. Μετά από ένα τέτοιο ατύχημα και να επισκευαστεί το κινητό σας ποτέ δεν θα ξαναγίνει όπως όταν ήταν στην αρχή.
Επίσης όταν τρώτε η πίνετε τον καφέ σας, μην αφήνετε το κινητό σας πάνω στο τραπέζι. Ένα ποτήρι νερό η ένα ποτήρι μπύρα (δεν έχει σημασία αν είναι παγωμένο) άμα πέσει στο τηλέφωνο θα κάνει μεγάλη ζημιά.
Μεγάλη προσοχή θέλει και στα κτυπήματα και πεσίματα. Μην αφήνετε τα τηλέφωνα πάνω σε καρέκλες, τραπέζια, στο καπό του αυτοκίνητου όταν ξεκινά το αυτοκίνητο και γενικά σε μέρη που έχουν μεγάλες πιθανότητες να πέσουν και να σπάσουν. Και εδώ δεν καλύπτεστε από εγγύηση και οι εταιρείες σέρβις θα αρνηθούν να το επισκευάσουν.
Για όλους αυτούς τους λόγους αγοράστε μια καλή αδιάβροχη θήκη και ένα ζευγάρι ακουστικά. Τι αξία μπορεί να έχουν 20 ευρώ μπροστά στην ανεκτίμητη (όχι πάντα υλική) αξία της συσκευής σας;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Π.Ε. Μεσσηνίας: Απογραφή ψεκαστικών μηχανημάτων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας και το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ενημερώνει τους κατόχους ψεκαστικών μηχανημάτων
α. Νεφελοψεκαστήρων
(συρόμενων, φερόμενων/αναρτώμενων, αυτοκινούμενων)
β. Ψεκαστικών Αγρού
(συρόμενων, φερόμενων/αναρτώμενων, αυτοκινούμενων) .......

οι οποίοι δεν προσήλθαν έως τις 31 Μαΐου 2013, ότι συνεχίζεται η απογραφή του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2009/128/ΕΚ και σε εφαρμογή του Ν. 4036/27-01-2012 ΦΕΚ Α 8/2012 Άρθρο 38 θα πρέπει να συμπληρώσουν το απογραφικό δελτίο εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων το οποίο αποτελεί και υπεύθυνη δήλωση με δική τους ευθύνη.

Το απογραφικό δελτίο θα εφοδιάζονται οι κάτοχοι από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας.
Το εν λόγω δελτίο θα υποβληθεί στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας –Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής –Γραφείο εκμηχάνισης Γεωργίας - 221, 227, 2ος όροφος-Διοικητήριο κ. Νάστος, κ. Αντωνοπούλου ( τηλ.2721-3-61221 , 227)

Η καταγραφή είναι υποχρεωτική στα πλαίσια της επιθεώρησης του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων με τη νέα νομοθεσία περί διάθεσης γεωργικών φαρμάκων.

Οι δύο όψεις του διχασμού!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Καίτοι πέρασαν τόσα χρόνια από τον Οκτώβριο του 1949 όπου έλαβαν οριστικά τέλος οι εχθροπραξίες μεταξύ των αντιμαχομένων του εμφυλίου πολέμου, εσχάτως κάποιοι μας θυμίζουν σε κάθε ........

ευκαιρία όσα μας δίχασαν και μας εξόντωσαν. Ηθικά και υλικά.
Κάποιοι λοιπόν επαναφέρουν από τη λήθη τις μάχες στο Γράμμο και στο Βίτσι, τις επιχειρήσεις Πυρσός Α,Β,Γ και κάποιοι άλλοι ξεδιάντροπα πανηγυρίζουν για πράξεις που άφησαν πίσω τους εκατόμβες θυμάτων όπως στο Μελιγαλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και ανασύρουν εκφράσεις σαν «το αντάμωμα στα γουναράδικα» που ευθέως παραπέμπει σε λογικές εμφυλίου.

Θλιβερό σύμπτωμα παρακμής όλα αυτά, με τους Έλληνες, λες και έχουν πέσει σε ιστορικό λήθαργο , να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αναμόχλευση παθών που αναζωπυρώνουν μίση και διχασμό.
Η ιστορία έπρεπε να μας έχει διδάξει ότι ο διχασμός επιφέρει καταστροφή , φτώχεια ακόμη και θάνατο.
Σήμερα ευρισκόμαστε σε μία ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία, μέσα όμως σε ένα παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον που κι αυτό συνταράσσεται από τ΄απόνερα της οικονομικής κρίσης που έχει αγγίξει ακόμη και τις ισχυρές οικονομίες.
Αυτήν την περίοδο βρήκε πρόσφορο έδαφος η παραπλανητική φιλοπατρία με τους δήθεν υπερασπιστές των αδυνάτων, που εμφανώς πασχίζουν απλά και μόνο να καρπωθούν πολιτικά οφέλη, αδιαφορώντας για το κακό που προξενούν στην πατρίδα μας.
Για να κατορθώσουμε ως Χώρα να βαδίσουμε ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, πρέπει να τολμήσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της οικονομίας μας.

Ο διογκωμένος δημόσιος τομέας ήταν η αχίλλειος πτέρνα μας, που ενώ τη γνωρίζουμε διστάζουμε να αλλάξουμε. Ο ανορθολογισμός και η αναποτελεσματικότητα είναι υπεύθυνοι για την απαξίωση του δημοσίου, ενώ μη απόδοση υπευθυνότητας ,καθιστά δύσκολη τη δημοκρατική διακυβέρνηση.
Κάποιες πολιτικές δυνάμεις, με ιδιαιτέρως υποκριτικό τρόπο προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με λογικές και συμπεριφορές του χθες .
Υπάρχουν συμπολίτες μας όπου πείθονται για τα εύκολα που τους παρουσιάζουν, χωρίς να ζητούν εξηγήσεις και πληροφόρηση για εναλλακτικό σχέδιο -αν υπάρχει -που πιθανόν κάποιοι επεξεργάζονται , θεωρώντας ότι οι δυσκολίες απλά και μόνον αφορούν τους Έλληνες, αγνοώντας ότι ολόκληρος ο οικονομικός πλανήτης ανησυχεί και πάσχει για την κρίση στην Ευρωζώνη και ιδιαίτερα για την Ελληνική κρίση.
Δυστυχώς βρεθήκαμε μπροστά στις επιπτώσεις όσων τελείως επιπόλαια πράξαμε τα τελευταία 30 χρόνια και είτε παθητικά, είτε ενεργά αποδεχτήκαμε και στηρίξαμε αγνοώντας, πως όταν το πηγάδι στερέψει από νερό, θα διψάσουμε όλοι .

Μέσα σε όλη αυτήν την οικονομική κοσμογονία για τα Ελληνικά δεδομένα,έχουμε ν΄αντιμετωπίσουμε και την αναμόχλευση παθών και πληγών του παρελθόντος.
Οι …τσαμπουκάδες εκπρόσωποι των αντιμαχομένων πλευρών, καλό είναι να ξέρουν ότι οι λεκτικές ακροβασίες ίσως παρασύρουν ανθρώπους που δεν έχουν την απαιτούμενη παιδεία σε πράξεις που θα δυναμιτίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην πατρίδα μας .
Συγχέοντας και παραποιώντας τις διαμετρικά αντίθετες έννοιες εθνικισμού – πατριωτισμού, κάποιοι ωθούμενοι από άλλα κίνητρα ,εγκλωβίζουν και παραπλανούν τους Έλληνες .

Ο εθνικισμός σαν ιδεολογία και πολιτική αρθρώνεται πάνω σε δύο άξονες: Τη διαιώνιση της ολιγαρχικής εξουσίας και της θεοποίησης των σκληρών μηχανισμών του κράτους και τον εθνικό (φυλετικό) ρατσισμό και επεκτατισμό.
Ενώ, ο πατριωτισμός βρίσκεται στον αντίποδα, σ’ αντιδιαμετρική θέση όλων αυτών.
Χαρακτηριστικά ο Ντε Γκωλ, έλεγε: «Πατριωτισμός είναι να αγαπάς την Πατρίδα σου. Εθνικισμός είναι να μισείς την πατρίδα του άλλου».
Καιρός λοιπόν ν΄αγαπήσουμε την πατρίδα μας!


Φιλιατρά: Αντίδραση Κόλλια για την συνεχή υποβάθμιση της ΔΕΗ.

Επιστολή προς τον Γεν. Διευθυντή Εμπορίας ΔΕΗ Λάζαρο Καραλάζο εστειλε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας σχετικά με την συνεχή υποβάθμισηξ τοιυ γραφελίου της ΔΕΗ Φιλιατρών.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Τριφυλίας επισημαίνει τα προβλκήματα που δημιουργούνται απο την υπολειτουργία του ταμείου και ζητά την ενίσχυση του με μόνιμο προσωπικό ή με προσωπικό ορισμένου χρόνου προκειμένου να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Γενικέ,
θα ήθελα να σας μεταφέρω το κλίμα έντονης δυσαρέσκειας όπως αυτό εκφράζεται στην τοπική κοινωνία και όπως πιο συγκροτημένα διατυπώθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας κατά τη συνεδρίασή του της 19ης Ιουνίου 2013 για τη συρρίκνωση και την πλήρη αποδυνάμωση και υποβάθμιση του καταστήματος Εμπορίας ΔΕΗ Φιλιατρών.

Το κατάστημα Εμπορίας ΔΕΗ Φιλιατρών που είναι το μοναδικό στον πολυπληθή Δήμο Τριφυλίας (με πληθυσμό 30.000 περίπου κατοίκους) έχει απόλυτα υποβαθμιστεί με δύο μόνο υπαλλήλους, που ασφαλώς δεν μπορούν ν' ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να δημιουργούνται “ουρές” στο γκισέ του καταστήματος οι πολίτες – καταναλώτές να ταλαιπωρούνται και να δημιουργείται δυσάρεστο κλίμα και όχι μόνο σε βάρος της ΔΕΗ.

Ενόψει αυτού παρακαλούμε να λάβετε άμεσα μέτρα ενίσχυσης του καταστήματος είτε με μόνιμο προσωπικό είτε με προσωπικό ορισμένου χρόνου.
Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε ως Δημοτική αρχή – διερμηνεύοντας τα αισθήματα της τοπικής μας κοινωνίας – να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο κατάργησης του καταστήματος Εμπορίας ΔΕΗ Φιλιατρών που ενδεχομένως να υποκρύπτεται κάτω από τη συνεχή υποβάθμισή του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Σύνδεση του λιμανιού Καλαμάτας με τρένο (;)


Το θέμα της σύνδεσης των λιμανιών με το σιδηροδρομικό ......

δίκτυο του ΟΣΕ εξέτασαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Κώστας Σπηλιόπουλος, με τον πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργο Γράτσο.

Στα σχέδια της ΕΡΓΟΣΕ περιλαμβάνεται ακόμη η σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με τα λιμάνια της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, της Καβάλας, αλλά και του Λαυρίου. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον και για τη σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών της Καλαμάτας και του Κατάκολου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ στρουθοκαμηλισμός κατά του ελαιολάδου! Ενώ ζητούσαμε απο την Κομισιόν την επιβολή υποχρεωτικα τυποποιημένου στα ευρωπαϊκά καταστήματα εστίασης, μείναμε οι μόνοι που ανεχόμαστε το χύμα ελαιόλαδο στο τραπέζι μας!
Η απαγόρευση του χύμα στα καταστήματα εστίασης επιβλήθηκε σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία!
Αυτο ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

10 ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στα ΤΕΙ, μετά το σχέδιο "Αθηνά". Τι προβλέπεται για το ΤΕΙ Καλαμάτας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι παραστάσεις και οι παράλληλες εκδηλώσεις στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατά Νίκα για τη ματαίωση του Φεστιβάλ με αναφορές στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Δεν σχολίασε ο Νίκας την ανακοίνωση τονίζοντας οτι για τον ίδιο προέχει το συμφέρον της πόλης και η ευημερία των πολιτών.
ΣΥΣΤΗΜΑ ελεγχόμενης στάθμευσης χαμηλού κόστους λειτουργεί στη Μεσσήνη.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ απο το Μέγαρο Χορού η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη που ξεναγήθηκε απο τον δήμαρχο.
ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ η υποβολή αιτήσεων για τα οικογενειακά επιδόματα.
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Με την ίδια ευθύνη η επιλογή αναδόχου στο διεθνή διαγωνισμό για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Επιχείρηση Argo [ ARGO ]

Επιχείρηση Argo [ ARGO ]

Του Μπεν Άφλεκ

Με τους: Μπεν Άφλεκ, Άλαν Άρκιν, Μπράιαν Κράνστον, Τζον Γκούντμαν

Είδος: Περιπέτεια (2012)
Προβολές: Από 26 έως 29 Ιουλίου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Όταν τον Νοέμβριο του 1979 οι επαναστατημένοι Ιρανοί καταλαμβάνουν την αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, έξι υπάλληλοι διαφεύγουν και βρίσκουν καταφύγιο στο σπίτι του Καναδού πρέσβη. Με απόλυτη μυστικότητα η CIA και το Χόλιγουντ καταστρώνουν ένα… κινηματογραφικό σχέδιο διάσωσής τους.

Δείτε το trailer της ταινίας.



Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ