Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Νέος Αναπληρωτής Διευθυντής στην Διεύθυνση Δευτροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μίσθος ορίστηκε ως Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο κ. Μπουγάς Ιωάννης, εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ01, και Διιευθυντής του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας.

-

Από το ΑΛΦΑ στο… «Γάμα»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τη σειρά των γραμμάτων της ελληνικής Αλφαβήτου την μαθαίνουμε από μικρά παιδιά, ως άλφα, βήτα, γάμα, δέλτα, έψιλον κλπ.
Από το καλοκαίρι του 2010 οι Έλληνες μάθαμε με το πέρασμα κάθε μέρας, κάθε εβδομάδας, κάθε μήνα και κάθε χρόνου ότι «κάτι μας λείπει και κάτι μας κάνουνε αλλά υπάρχουν κάποιοι που ακόμα ελπίζουν…»

Στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ........

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/683299
διάβασα σήμερα ότι «ΔΕΝ υπάρχει σχέδιο Β» όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg o Υπουργός των Οικονομικών της Ελλάδος της τρόικα κ Στουρνάρας.
Δηλαδή να θεωρήσουμε δεδομένο οι Έλληνες ότι ξεκινώντας από την Κυβέρνηση του κ Παπανδρέου, συνεχίζοντας με την Κυβέρνηση του κ Παπαδήμου και τώρα με την Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αφού ΔΕΝ υπάρχει το Β, στην οικονομική αλφαβήτα μας πήγαν από το ΑΛΦΑ κατευθείαν στο ΓΑΜΑ;

Φίλοι και γνωστοί συμφωνούμε ότι αυτό το γνωρίζουμε και το αισθανόμαστε στο πετσί μας καθημερινά οι Έλληνες (εκτός από Βουλευτές, Βολεμένους, και μερικούς που ελπίζουν ακόμη να...βολευτούν).

Προς τι, λοιπόν, η διευκρίνηση ότι ΔΕΝ υπάρχει σχέδιο Β;

Η πολιτικάντικη συμπεριφορά Πετράκου

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Η παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος, που συχνά όλοι μας καταγγέλλουμε και τη θεωρούμε ως πηγή κακών, που παρεμποδίζει τη νέα αντίληψη περί ουσιαστικής πολιτικής και αποτελεσματικότητας βρήκε άθελά της βέβαια, τον τέλειο εκφραστή!

Μιλώ για το βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ ........

κ.Θανάση Πετράκο, ένα πολιτικό πρόσωπο κινούμενο για πολλά χρόνια μέσα στο φάσμα του συστήματος που ενίοτε καταγγέλλει , μάλλον ως απόρροια της πρόσφατης αντιπολιτευτικής του κοινοβουλευτικής θέσης.
Έτσι λοιπόν το Σάββατο το βράδυ, προσέτρεξε με εμφανή την ικανοποίηση για να κάνει το «καθήκον» του ως αντιπολίτευση, στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ εναντίον της Κυβερνητικής πολιτικής και στη συνέχεια ως μέρος του συστήματος που νωρίτερα κατήγγειλε, παρακολούθησε το γκαλά όπερας στο Αρχαίο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης , ανάμεσα στα λοιπά πολιτικά πρόσωπα.

Μία συμπεριφορά που πρέπει οι πολίτες να καταδικάσουν αμελλητί, διότι φανερώνει την πολιτική υποκρισία που δυστυχώς, ακόμη και νεόκοπους πολιτικούς όπως τον κ.Πετράκο κυριεύει.

Αυτές οι διπρόσωπες συμπεριφορές των πολιτικών μας, είναι που οδήγησαν την πατρίδα μας, στην εφιαλτική κατάσταση της οικονομικής κρίσης , διότι πάντοτε επικρατούσε το κακώς εννοούμενο πολιτικό συμφέρον, ουδείς εξέφραζε την πραγματική του άποψη , αλλά κινείτο περιοριστικά, με γνώμονα το κομματικό-πολιτικό καθήκον. Δεν παρεμβαίνω στη διαμαρτυρία που κάποιοι θεώρησαν ότι έπρεπε να πραγματοποιήσουν σ΄έναν ιερό και μοναδικό αρχαιολογικό χώρο σαν την Αρχαία Μεσσήνη.
Μία ημέρα μάλιστα ,που όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί στη μοναδικότητα του μνημείου που ξαναζωντάνευε μετά από 2000 χρόνια και κανονικά έπρεπε να μας ενώνει και να μας κάνει υπερήφανους και μόνο, η μικροπολιτική συμπεριφορά του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Μεσσηνίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ήταν επιεικώς ατυχής.

Η άκριτη αποδοχή όλων των αιτημάτων των κοινωνικών ομάδων δικαίων ή αδίκων , η έλλειψη εφικτών και λογικών προτάσεων και η άρνηση οποιασδήποτε πρωτοβουλίας στο παρελθόν , ήταν η πιο προσφιλής αντιπολιτευτική τακτική. Όλοι θυμόμαστε πως όσοι κυβερνούσαν είχαν «δεμένα» τα χέρια τους , δεν τολμούσαν να τα βάλουν με τα ισχυρά συνδικάτα που τα προστάτευαν οι αντιπολιτεύσεις και έτσι συντηρούντο παθογένειες που μας στοίχιζαν πανάκριβα .

Σήμερα όμως που όλα άλλαξαν, που η ζωή μας κινείται με άλλους ,δύσκολους ρυθμούς, ελπίζαμε οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι να επιδεικνύουν άλλη συμπεριφορά και να έχουν άλλο τρόπο σκέψης.Όποιος λοιπόν διαμαρτύρεται σήμερα, αγκαλιάζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, που για την ανέλπιστη δημοσκοπική του πορεία, άκριτα υποστηρίζει κάθε αίτημα, καταγγέλλει κάθε απόφαση, πριονίζει κάθε προσπάθεια, δίνοντας την εντύπωση του αντισυστημικού χώρου που εγγυάται τα πάντα στους πάντες. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσετε κ.βουλευτά. Ή μέρος του συστήματος ή εκτός! Αποφασίστε!


Βραδιά Φιλοξενίας στο πάρκο της Βλαχέρνας.



Σας προσκαλούμε σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ. στα Φιλιατρά, στο Πάρκο της Βλαχέρνας στη “ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ” του Συλλόγου μας για να παρακολουθήσετε συναυλία της Φιλαρμονικής μας και παράσταση των χορευτικών μας τμημάτων. Θα υπάρχει ακόμα έκθεση των εργασιών των παιδιών που συμμετείχαν στο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ στις 3 & 4 Αυγούστου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


-

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Αυγούστου 2013




ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Τα κατοικίδια ζώα (σκυλιά και γάτες) ανέκαθεν αποτελούν μέλη της κοινωνίας των ανθρώπων. Η εγκατάλειψή τους στις κατοικημένες περιοχές ήταν η αιτία να νομοθετηθούν κανόνες που πρέπει να εφαρμόζει ο άνθρωπος για το σεβασμό της ύπαρξής τους.
Ο Δήμος έχει την υποχρέωση της τήρησης των κανόνων ευζωίας .......

των αδέσποτων ζώων που ασκείται σε συνεργασία με τους Φιλόζωους.

Ειδικότερα για τα εγκαταλειμμένα από τους κατοίκους του Δήμου μας κατοικίδια που διαβιούν σε πλατείες και γειτονιές, οφείλουμε να μην τα τραυματίζουμε ψυχολογικά και σωματικά επιτείνοντας τη δυστυχία της εγκατάλειψής τους και την εμπιστοσύνη τους στον άνθρωπο. Ο βασανισμός των ζώων συνιστά αυτεπαγγέλτως διωκόμενο έγκλημα όπου τηρείται η διαδικασία αυτοφώρου. (Αρμόδια Αρχή η ΕΛ.ΑΣ)
Η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα είναι μέσα στο πνεύμα του σεβασμού κάθε έμβιας ύπαρξης για δικαίωμα στη ζωή, πρέπει όμως να τηρούνται συνθήκες καθαριότητας, η έλλειψη της οποίας ασφαλώς δημιουργεί ευθύνη για αυτούς που τα φροντίζουν.

Κατοικίδια που εγκαταλείπονται ή περισυλλέγονται και σε «φιλόζωες» ακόμη γειτονιές και παρόλο που φροντίζονται από τους εθελοντές, όταν στη γειτονιά φέρουν ή έρθουν καινούργια ζώα έχει σαν αποτέλεσμα τα υπάρχοντα να αντιδράσουν με αποτέλεσμα την ενόχληση από τις φωνές τους, (και μερικές φορές) την επιθετικότητά τους, με κατάληξη πολλές φορές το έγκλημα των μαζικών δηλητηριάσεων. Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε;

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΤΑ ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΖΩΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΤΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΓΙΝΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 05 Αυγούστου έως και 11 Αυγούστου εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 - 0 - 32940
Κιν. 694 - 57 92 394

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.