Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Οι Νικητές του Διαγωνισμού για τα ταξίδια που προσέφερε το E-Click.gr σε συνεργασία με το Φιλιατρά News


Πρίν περίπου ένα μήνα είχαμε ένα διαγωνισμό για 5 ταξίδια που προσέφερε το μεγάλο Διαδικτυακό κατάστημα e-click.gr σε συνεργασία με το Φιλιατρά News.

Οι συμμετοχές σας ήταν πολλές, καταγράφηκαν σε αρχείο και εστάλησαν στο e-click.gr για την κλήρωση.

Σήμερα ήρθε η ώρα να σας ανακοινώσουμε τα ονόματα των Νικητών που κερδίζουν τα 5 ταξίδια.

Οι νικητές λοιπόν είναι:


1. Παπαδάκη Νατάσα από το Μουζάκι

2. Νικολοπούλου Διονυσία / Σίσσυ από τα Φιλιατρά

3. Καλκαβούρας Κωνσταντίνος από τους Γαργαλιάνους

4. Γαβρίλη Γεωργία από τα Φιλιατρά και τέλος

5. Μαρία Αδαμοπούλου από τα Φιλιατρά

Τα δώρα που κερδίζουν είναι: 5 ταξίδια των 2 ατόμων για 4 ημέρες (3 διανυκτερεύσεις) και φυσικά ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΗ σε Σαντορίνη η Ναυπλιο η Πάλαιρο (Απέναντι από την Λευκάδα)
ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΙΜΑ. Δηλαδή αν τελικά δεν μπορείτε για τον οποιονδήποτε λόγο να πάτε εσείς που το κερδίσατε μπορείτε να το μεταβιβάσετε σε άλλον φίλο - φίλη σας.

Τα ταξίδια θα πραγματοποιηθούν την περίοδο για φέτος από 31 Αυγούστου έως και 15 Οκτωβρίου 2013 και για το 2014 οι περίοδοι είναι:
Μαρτιο έως 15 Ιουλίου και φυσικά 31 Αυγούστου έως και 15 Οκτωβρίου

Οι νικητές θα ενημερωθούν είτε τηλεφωνικά είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από την εταιρία e-click.gr για επιπλέον πληροφορίες.

Εμείς, η Διαχειριστική ομάδα του Φιλιατρά News ευχαριστούμε το μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα e-click.gr για την προσφορά του, του ευχόμαστε καλές δουλειές και καλές διακοπές στους νικητές.
Ελπίζουμε δε να μας στείλουν και καμία φωτογραφία από εκεί που θα πάνε να ζηλέψουμε και λίγο....

Βαλύρα Μεσσηνίας: Λύθηκε το μυστήριο με το μακάβριο εύρημα

Εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές Αρχές η υπόθεση εντοπισμού χθες υπολείμματος ανθρώπινου σώματος, που βρέθηκε σε κατάσταση μουμιοποίησης σε αγροτική περιοχή μέσα σε σκουπίδια στη Βαλύρα Μεσσηνίας.

Το μακάβριο ......

εύρημα διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε έναν 84χρονο που πέθανε το 2002 και θάφτηκε στο νεκροταφείο της Βαλύρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Τον προηγούμενο μήνα, με εντολή της κόρης τού θανόντος, είχε γίνει εκταφή, χωρίς η ίδια να παρίσταται και εκτός από το κεφάλι και τα κάτω άκρα, το υπόλοιπο σώμα, για άγνωστο λόγο, ο ενεργήσας την εκταφή το πήγε στο σημείο που βρέθηκε.

Η αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία για περιύβριση νεκρού σε βάρος ενός 51χρονου, ο οποίος ενήργησε την εκταφή.

Zougla.gr

Φιλιατρά - Αγιος Χριστόφορος: Τροχαίο ατύχημα με τραυματίες [ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ]

Έβαλε ο Άγιος Χριστόφορος το χέρι του και δεν είχαμε νεκρό!!!

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρά τραυματισμένους σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην μια στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόου στα Φιλιατρά.

Συγκεκριμένα, .......

Επιβατικό ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας ALFA ROMEO χρώματος γαλάζιου με αριθμό κυκλοφορίας ΖΥΗ 8564 κατευθυνόμενο από Χριστανούπολη προς Φιλιατρά, στο ύψος του Αγίου Χριστοφόρου, για άγνωστο λόγο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το υπ' αριθμόν ΥΕΧ 6734 Επιβατικό ΙΧ μάρκας TOYOTA COROLLA χρώματος πράσινου που είχε κατεύθυνση προς Χριστιανούπολη.
Η Σύγκρουση ήταν σφοδρή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News ο οδηγός του Alfa Romeo δεν πάτησε φρένο με αποτέλεσμα με την σύγκρουση να αποκοληθεί ο Εμπρός αριστέρα τροχός του Alfa Romeo, το αυτοκίνητο να αλλάξει κατεύθυνση και να σταματήσει επάνω στα βράχια που υπάρχουν στο σημείο.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του πράσινου TOYOTA COROLLA και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας - Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας.

Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το ΑΤ Φιλιατρών


Ομορφιές και Δυσκολίες [ Μίτσιγκαν ]

Ομορφιές και Δυσκολίε
[ Μίτσιγκαν ]


Του Κίμων Τσακίρη

Με τους: Δημήτρη Τσίγγανο

Είδος: Ντοκυμαντέρ (2013)
Προβολές: Από 06 έως 08 Αυγούστου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Ο Δημήτρης Τσίγγανος (γνωστός και ως «Μίτσιγκαν») είναι ένας Έλληνας «καουμπόι», ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες φάρμες στη Μεσσηνία, με την ονομασία «Ομορφιές και Δυσκολίες». Ο Μίτσιγκαν λέει ότι αυτό είναι και το μότο του στη ζωή, μέχρι που φτάνει η στιγμή να το επιβεβαιώσει στη πράξη. Στην αρχή όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, μέχρι που η οικονομική αλλά και η προσωπική κρίση που αντιμετωπίζει, τον κάνουν να αμφισβητήσει την μέχρι τώρα πορεία του στη ζωή και να ξεκινήσει ένα ταξίδι για να συναντήσει παλιούς φίλους αλλά και άγνωστους ανθρώπους. Στην πορεία του αυτή, συλλέγει ιστορίες με Ομορφιές και Δυσκολίες από μια χώρα που δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Δείτε το trailer της ταινίας.




Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ

Έξαλλος ο Άδωνις με το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών [ VIDEO ]

Διαψεύδοντας το δημοσίευμα που θέλει να γίνονται 1.618 απολύσεις εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, ζήτησε από την εφημερίδα να γράφει το όνομα του με «ι», ως Αδωνις
Επίθεση κατά μέτωπο εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο υπουργός Υγείας βλέποντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που .......

τον θέλει... να βλάπτει σοβαρά την υγεία, υποστήριξε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση. Ζήτησε δε, από την εφημερίδα να γράφει το όνομα του με «ι» ως Άδωνις και όχι με «η».

«Εγώ αυτό το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών θα το κρατήσω. Θα το κάνω και κάδρο στο γραφείο μου. Τους παρακαλώ πολύ. Το Άδωνις με "ι". Λέει η εφημερίδα ότι θα υπάρξουν 1.618 απολύσεις. Εγώ αν υπάρξουν 1.618 απολύσεις, θα παραιτηθώ από υπουργός και από βουλευτής. Και βεβαίως εάν δεν υπάρξουν, να σταματήσει να κυκλοφορεί η εφημερίδα. Το βρίσκει δίκαιο ο συντάκτης της Εφημερίδας των Συντακτών;», σχολιάζει σε έντονους τόνους ο υπουργός, ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Αν μία εφημερίδα παραπληροφορεί με πρωτοσέλιδο κατά αυτό τον τρόπο τους αναγνώστες της, τότε ή αυτοί που γράφουν τα άρθρα είναι άσχετοι άρα επικίνδυνοι ή εξυπηρετούν συμφέροντα. Μα δεν ντρέπονται;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης προκαλώντας μάλιστα το συντάκτη του κειμένου να βγει στον αέρα…

Ο κ.Γεωργιάδης μίλησε στο πρωινό του ΑΝΤ1.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player Πρώτο Θέμα

Αλευράς σε Τσαυτάρη. Τυποποιημένο Ελαιόλαδο στην εστίαση.

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον Γ.Γ. του ιδίου Υπουργείου Μόσχο Κορασίδη, τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρη Μελά και τον Γ.Γ. Καταναλωτή Γεώργιο Στεργίου απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, με θέμα: «Χρήση τυποποιημένου ελαιολάδου στην εστίαση».

Η Επιστολή του κ. Αλευρά αναφέρει: .......

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, τους τελευταίους μήνες, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιχειρήθηκε η θεσμοθέτηση αλλαγών στην εμπορία του ελαιολάδου μέσω μιας ρύθμισης, με την οποία θα υποχρεώνονταν οι επιχειρήσεις της εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κ.ά.) να χρησιμοποιούν από 1ης Ιανουαρίου 2014, μόνο εμφιαλωμένο-τυποποιημένο ελαιόλαδο, σε μικρά φιαλίδια μιας χρήσης.

Το Μάιο 2013, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο πλαίσιο εμπορίας του ελαιολάδου, αποσύρθηκε, μετά την καταψήφισή της, στη συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν εμπειρογνώμονες από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, σχετικοί με την Κοινή Οργάνωση των Αγορών.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη, δεν εμποδίζει τις ευρωπαϊκές χώρες που παράγουν ελαιόλαδο, να λάβουν ανάλογα μέτρα σε εθνικό επίπεδο, γι’ αυτό και θεωρούμε ότι άμεσα, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η χώρα μας.

Η Πορτογαλία, ήταν η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το μέτρο του τυποποιημένου-εμφιαλωμένου ελαιολάδου στην εστίαση, εδώ και ένα χρόνο. Ακολούθησε η Ιταλία, όπου το εκεί υπουργείο Γεωργίας, εξέδωσε ερμηνευτική διάταξη του ισχύοντος κανονισμού για την εμπορία ελαιολάδου, διευκρινίζοντας ότι πέραν της νόμιμης σήμανσης, τα δοχεία ελαιολάδου στα εστιατόρια θα πρέπει να διαθέτουν πώμα μίας χρήσης και να μην ξαναγεμίζονται.

Στη συνέχεια, μετά τις έντονες πιέσεις από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιριστικών Εταιρειών Ανδαλουσίας (FAECA), το ισπανικό υπουργείο Γεωργίας στις αρχές Ιουλίου 2013, υποχώρησε και προανήγγειλε νόμο που απαγορεύει τη χρήση του χύμα ελαιολάδου στην εστίαση και τη φιλοξενία.
Πρόσφατα, το μέτρο υιοθέτησε κα η Κυπριακή κυβέρνηση με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, αντιλαμβανόμενη τις εξαιρετικά θετικές επιπτώσεις, για το τοπικά παραγόμενο ελαιόλαδο.

Έτσι η Ελλάδα είναι πλέον η μόνη ελαιοπαραγωγός χώρα της Ευρώπης, που δεν έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση συσκευασμένου ελαιολάδου στην εστίαση. Όπως προκύπτει από τα παραδείγματα των άλλων χωρών, το μέτρο υπάρχει δυνατότητα να θεσμοθετηθεί μονομερώς και από την ελληνική κυβέρνηση.

Θέση μας είναι ότι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τα συναρμόδια Υπουργεία, θα πρέπει άμεσα να λάβουν την πρωτοβουλία θεσμοθέτησης του συγκεκριμένου μέτρου σε εθνικό επίπεδο. Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για να αποφευχθούν πρακτικές επιχειρήσεων που διαθέτουν στους καταναλωτές εξαιρετικό ποιοτικά ελαιόλαδο, το οποίο όμως έχει υποστεί οξειδωτική αλλοίωση και απαράδεκτη γευστική υποβάθμιση, λόγω της έκθεσής του σε ακατάλληλες συνθήκες ή και της ανάμιξής του με φθηνότερα ελαιόλαδα.

Μια τέτοια εθνική πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική, κυρίως γιατί έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί η έγκυρη πληροφόρηση των καταναλωτών, σχετικά με το είδος του ελαιολάδου που τους προσφέρεται, για το ποιος το τυποποιεί και για τον τόπο απ’ όπου παράγεται.

Είναι βέβαιο, ότι το μέτρο αυτό είναι πολύ θετικό, τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τους ανώνυμους σήμερα τυποποιητές που παράγουν ποιοτικά ελαιόλαδα, αφού με τον τρόπο αυτό, θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τις ετικέτες τους, στα τραπέζια των εστιατορίων. Αδιαμφισβήτητα δε, θα δώσει πρόσθετη υπεραξία στο τόσο σημαντικό αυτό αγροτικό προϊόν για την οικονομία της χώρας μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης .

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Αυγούστου 2013