Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ....


ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ.
- Ο ίδιος.
- Αγκαθούρα από την Kleftobank.
- Αριθμό ταυτότητας και πατρώνυμο, παρακαλώ;
- Για ποιον λόγο;
- Γιατί σκοπεύω να σας κάνω μήνυση, κυρία Αγκαθούρα. Για παρενόχληση.
- Δεν είμαι υποχρεωμένη να σας δώσω τα στοιχεία μου.
- Δεν είμαι υποχρεωμένος τότε να σας απαντήσω. (κλείσιμο)-.......


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ........

Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Εξαρτάται.
- Τι εννοείται «εξαρτάται»;
- Από το ποιος τον ζητεί.
- Συγγνώμη, αυτό δεν είναι το τηλέφωνο του κ. Παπαδόπουλου;
- Πιθανότατα. Ποιος τον ζητεί;
- Αγκαθούρα. Από την Kleftobank.
- Τότε δεν είμαι ο κ. Παπαδόπουλος.
- Μπορώ να μιλήσω στον κ. Παπαδόπουλο;
- Αμα θέτε, εγώ θα σας εμποδίσω;
- Με συγχωρείτε, τι συμπεριφορά είναι αυτή;
- Αν ξαναπάρεις, να δεις που θα την έχω χειροτερέψει.

ΣΑΔΟΜΑΖΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ.
- Ο ίδιος.
- Από την Kleftobank τηλεφωνώ, κύριε Παπαδόπουλε, Αγκαθούρα.
- Α, υπέροχα.
- Σχετικά με το δάνειό σας..
- Ναι, τι έπαθε;
- Εχετε καθυστερήσει 6 ημέρες την πληρωμή του.
- Και μία σήμερα 7.
- Πότε υπολογίζετε ότι θα μπορέσετε να καταθέσετε το ποσό;
- Οταν το καταθέσω, θα το δείτε στον υπολογιστή σας.
- Πρέπει να μου πείτε μια ημερομηνία.
- Δεν θέλω να σας πω. Θα το δείτε κατατεθειμένο.
- Με συγχωρείτε, αλλά δεν είναι αυτή συμπεριφορά.
- Βρε, άντε μου στο διάολο, που θα μου μάθεις και συμπεριφορά, αλογομούρα.
- Η συνομιλία μας, κύριε Παπαδόπουλε, καταγράφεται και θα μεταβιβαστεί στους υπεύθυνους.
- Και πώς θα τους πεις ακριβώς, κούκλα μου; «Με είπαν ******* στο τηλέφωνο επειδή κάνω το επάγγελμα μιας *******ς»; (κλείσιμο)

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- (Απαντάμε στο κινητό έχοντας δει το νούμε ρο τηλεφώνου) Ψησταριά το «Ωραίο Λιόπεσι», λέγεται;
- (Το κλείνει η Αγκαθούρα, σαστισμένη.)

GAY ACTIVIST ANTIMETΩΠΙΣΗ -
Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ;
- Ο ίδιος.
- Αγκαθούρα από την Kleftobank.
- Aχ, κυρία Αγκαθούρα μου, συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να σας μιλήσω τώρα γιατί
    πεοθηλάζω και είμαι μπουκωμένος.

ΝΤΑΝΤΑΪΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Ναι;
- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Ναι;
- Με ακούτε, κύριε Παπαδόπουλε;
- Οχι.

ΚΑΨΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Σας ακούω.
- Αγκαθούρα από την Κleftobank.
- Καλησπέρα, κυρία Αγκαθούρα, σας περίμενα.
- Εγινε κάποια κατάθεση μήπως;
- Αχ, δυστυχώς, δεν πρόλαβα.
- Αύριο θα τα καταφέρετε;
- Να σας πω, τι φοράτε αυτή τη στιγμή;
- Συγγνώμη;
- Θα ήθελα να πάρετε το ακουστικό και να το ακουμπήσετε πάνω σας και σιγά-σιγά να το κατεβάσετε προς τα κάτω και μετά, με μία κίνηση, αργή, αλλά σταθερή, με τρυφερότητα και δυναμισμό συνάμα, να το σπρώξετε μέσα σας.
- Πώς μιλάτε έτσι, κύριε Παπαδόπουλε;
- Δεν είμαι ο Παπαδόπουλος, αλλά σε άναψα.....

Πηγή xamaileonnews

Ηλεία/Nightlife: «2.30 stop η μουσική… 3 το κλείνετε!»

«Πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που γέμισε και πάλι το …… απόψε. Η Βραδιά διακόπηκε "βιαίως" αφού όπως μας Ανακοινώθηκε από την Αστυνομία υπήρχε Εντολή όλα τα Μαγαζιά της Κουρούτας να κλείσουν την μουσική στις 2.30.
Ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας να κρατήσουμε την Μουσική ανοιχτή γιατί θα επακολουθούσαν άσχημα πράγματα. Αυτό Όμως που Μπορέσαμε κ Κάναμε είναι να κινηθούμε Άμεσα κ να Κλείσουμε το …….. για την Τετάρτη 14 Αυγούστου, για να Μπορέσετε να Απολαύσετε αυτό το Πραγματικά Μεγάλο Πάρτυ. Σας Ευχαριστούμε κ πάλι για την Αγάπη Σας!»


..αυτό είναι το μήνυμα που αναρτήθηκε στη σελίδα club της........

παραλίας της Κουρούτας στο Facebook περιγράφοντας τι συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή που αποτελεί και το πιο fun κομμάτι της (καλοκαιρινής) Ηλείας...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (και ομάδες ΟΠΚΕ) είχαν ακροβολιστεί στην περιοχή της Κουρούτας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Μετά από σχετική εντολή των επικεφαλής της Αστυνομίας τα καταστήματα διασκέδασης απομάκρυναν τους πελάτες τους αφού έπρεπε να κλείσουν την μουσική στις 2:30 π.μ. και μέχρι τις 3 να είχαν σταματήσει τη λειτουργία τους (κλείσιμο) σύμφωνα με το νόμο...

Μάλιστα –και πάλι το βράδυ της Τετάρτης- καθιερωμένο beach party που διεξάγεται επί σειρά ετών την συγκεκριμένη ημέρα κάθε καλοκαίρι στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα δεν πραγματοποιήθηκε στην παραλία αλλά στις εγκαταστάσεις του καταστήματος με την μουσική να σταματά και πάλι στις 2:30 π.μ. τα ξημερώματα της Πέμπτης…

Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις –εκτός από τους υπεύθυνους λειτουργίας των καταστημάτων και τους εργαζόμενους σε αυτά- και στους χιλιάδες νεολαίους-θαμώνες που βλέπουν να περιορίζεται χρονικά η διασκέδαση τους…

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια κίνηση που προκαλεί σοβαρό πλήγμα στην τοπική οικονομία και στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης ειδικότερα που –η αλήθεια είναι- περιμένει αυτές τις ημέρες του Αυγούστου για να κινηθεί και να αυξήσει τους, έτσι κι αλλιώς, χαμηλούς τζίρους λόγω της κρίσης…

«Το «κούρεμα» -μέσω της αυστηρής εφαρμογής του νόμου- στις ώρες λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων στο peak της καλοκαιρινής σεζόν προκαλεί πολλά ερωτηματικά»… σχολιάζουν ιδιοκτήτες και θαμώνες. «Ας ξεκινούσε από τον Μάιο για να γνωρίζαμε όλοι το πλαίσιο στο οποίο θα καλούμασταν να δουλέψουμε»… συμπληρώνουν.

Έχουν άδικο;…

patrisnews.com

ΣΧΟΛΙΟ
Μέρες του θεούσου - ΠΑΣΟΚΟΥ Παπαθεμελή ζεί η Κουρούτα. Ε ρε "γλέντια"....

Φιλιατρά: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επιδιόρθωσης του γηπέδου basket στο Λύκειο [ VIDEO ]

Ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει χθες το πρωί και αφορούσαν επιδιόρθωση του τάπητα του γηπέδου basket που βρίσκεται στο λύκειο της πόλης μας και ήταν συνέπεια κακοτεχνιών του εργολάβου που είχε αναλάβει την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του νέου λυκείου.

Οι εργασίες θα .....

είχαν ολοκληρωθεί χθες το απόγευμα αλλά μια βλάβη στο μηχάνημα που μετέφερε ο χειριστής του την άσφαλτο εντός του αγωνιστικού χώρου ανάγκασε το συνεργείο να διακόψει τις εργασίες τους και σήμερα το πρωί να συνεχίσουν με άλλο μηχάνημα.

Σήμερα οι εργασίες τελείωσαν αφού ολόκληρος ο αγωνιστικός χώρος καλύφθηκε με στρώμα πίσσας και δόθηκαν οι κατάλληλες κλίσεις ώστε να στραγγίζονται τα νερά.

Τώρα σύμφωνα με πληροφορίες μας απομένει να πέσει ο πλαστικός τάπητας και να μπουν και οι γραμμές εργασία η οποία θα γίνει αρχές του επόμενου μήνα.

Ας ελπίσουμε να μην υπάρξει πλέον κανένα απολύτως πρόβλημα με κατακράτηση νερού στο γήπεδο όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.



Θρησκευτική ανοχή «εκτός συνόρων Σαουδικής Αραβίας»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του κ Adam Coogle με τίτλο «Η Σαουδική Αραβία στηρίζει την θρησκευτική ανοχή (ανεξιθρησκεία ή ανεξιθρησκία) «εκτός των συνόρων της χώρας» δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του περιοδικού Public Service Europe.

0 κ Adam Coogle, που ........

είναι υπεύθυνος για την περιοχή της Μέσης Ανατολής του «παρατηρητηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων» με χώρα αρμοδιότητας την Σαουδική Αραβία, σχολιάζει με καυστικό τρόπο τις διακηρύξεις για «θρησκευτική ανοχή» του Βασιλιά και του Υπουργού Εξωτερικών αυτής της χώρας.
O Σαουδάραβας Πρίγκηπας Abdulaziz bin Abdullah πέρυσι χαιρέτησε τη δημιουργία ενός Kέντρου «διαλόγου μεταξύ Θρησκειών» στη Βιέννη και είχε μάλιστα δηλώσει χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο Κέντρο θα μπορούσε να «εργαστεί για την εδραίωση της ειρήνης και της δικαιοσύνης και την αποφυγή της κατάχρησης της θρησκείας για την καταπίεση και τη βία.»

Εξάλλου και ο ίδιος ο Σαουδάραβας Βασιλιάς Abdullah σε ομιλία του στους αντιπροσώπους 7 Παγκόσμιων Θρησκειών στη Μαδρίτη σε συνάντηση που ο ίδιος οργάνωσε και όπου ο ίδιος ήταν ο Οικοδεσπότης τοποθετήθηκε με μία φράση από το ‘Κοράνιο’ που λέει χαρακτηριστικά «Το θέλημα του Θεού, Δόξα σ 'Αυτόν, ήταν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να διαφέρουν στην πίστη τους. Εάν ο Παντοδύναμος το επιθυμούσε, όλη η ανθρωπότητα θα είχε μοιραστεί την ίδια θρησκεία.»

Καλά όλα αυτά σχολιάζει ο κ Adam Coogle, αλλά δεν συμβιβάζονται με την καταδίκη του Σαουδάραβα ακτιβιστή και blogger Raif Badawi ο οποίος πριν λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 29 Ιουλίου 2013, καταδικάστηκε με ποινή 600 «μαστιγωμάτων» και 7 χρόνων φυλάκισης επειδή με τα λεγόμενά του προσέβαλε το Ισλάμ και Μωαμεθανούς κληρικούς αρθρογραφώντας στο «φιλελεύθερο» blog του και με όσα έλεγε σε συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικά κανάλια.

O Raif Badawi είχε χαρακτηρισθεί «αποστάτης» το 2012 από έναν από τους διακεκριμένους κληρικούς της Σαουδικής Αραβίας (χαρακτηρισμός που έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο) ενώ ο πατέρας του αποδοκίμασε τις πράξεις του γιού του στα Εθνικά ΜΜΕ.
Ο καταδικασθείς Σαουδάραβας blogger, που δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να προσβάλει το Ισλάμ αλλά να ανοίξει δρόμο για περισσότερη ελευθερία συζήτησης θρησκευτικών και πολιτικών θεμάτων στη χώρα του, έχει δικαίωμα άσκησης έφεσης αλλά ο κ Adam Coogle πιστεύει ότι η ποινή που του επιβλήθηκε, τελικά, θα εφαρμοστεί…
Οι φίλοι αναγνώστες εφόσον το επιθυμούν μπορούν να διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο στην αγγλική γλώσσα επισκεπτόμενοι το σύνδεσμο:

(http://www.publicserviceeurope.com/article/3895/saudia-arabia-backs-religious-tolerance-except-at-home)

Καταργούνται 13 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συγχωνεύονται 15

Σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προχωρά το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από το «λουκέτο» σε 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Όπως προκύπτει ........

από την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1901/Β/5-8-2013, την οποία συνυπογράφουν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η κυβέρνηση προχωρά στη συγχώνευση 15 σχολικών μονάδων και στην κατάργηση άλλων 13.

Από τις καταργήσεις των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, όπως σημειώνεται στην υπουργική απόφαση, οι δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών αγγίζουν τις 58.200 ευρώ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και το τέλος του έτους, ενώ για κάθε οικονομικό έτος οι δαπάνες αυτές υπολογίζονται σε 146.000 ευρώ.

Τα 13 γυμνάσια και λύκεια που καταργούνται είναι τα παρακάτω:

Αττικής, το 6ο Εσπερινό Γυμνάσιο Αθήνας
Δυτικής Μακεδονίας, το Λύκειο Άνω Κόμης (Δήμου Κοζάνης)
Ηπείρου, το Γυμνάσιο Μηλιωταδών (Δήμου Ζαγορίου),το Λύκειο και το Γυμνάσιο Παγώνιανης και το Γυμνάσιο Δερβιζιάνων (Δήμος Δωδώνης)
Θεσσαλίας, το 16ο Γυμνάσιο Λάρισας
Πελοποννήσου, το 1ο εσπερινό Γυμνάσιο Σπάρτης
Κεντρικής Μακεδονίας, το 4ο Γυμνάσιο Θέρμης
Κρήτης, το Γυμνάσιο Ακρωτηρίου, το 2ο Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, το 9ο Γυμνάσιο Χανίων, το Λύκειο και το Γυμνάσιο Θέρισσου (όλα στο Δήμο Χανίων)

Οι συγχωνεύσεις αφορούν 20 Γυμνάσια και 10 λύκεια:

στην Καβάλα το 8ο και το 4ο Γυμνάσιο
στην Καβάλα το Γυμνάσιο Πέρνης με το Γυμνάσιο Χρυσούπολης
στην Ξάνθη το Γυμνάσιο Άνω Θερμών με το Γυμνάσιου Εχίνου
στην Αθήνα το 30ο Γυμνάσιο με το 39ο Γυμνάσιο
στην Αθήνα το 3ο Λύκειο με το 39ο Λύκειο
στην Αθήνα το 5ο Λύκειο με το 46ο Λύκειο
στην Αθήνα το 5ο Λύκειο Βύρωνα με το 4ο Λύκειο Βύρωνα
στην Αθήνα το 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα με το 5ο Γυμνάσιο Βύρωνα
στην Αθήνα το 53ο Γυμνάσιο με το 54ο Γυμνάσιο
στην Αθήνα το 54ο Λύκειο με το 53ο Λύκειο
στην Αθήνα το 70ο Γυμνάσιο με το 43ο Γυμνάσιο
στον Πειραιά το 1ο Λύκειο με το 6ο Λύκειο
στον Πειραιά το 1ο Γυμνάσιο Αγ. Ιωάννη Ρέντη με το 2ο Γυμνάσιο Αγ. Ιωάννη Ρέντη
στη Θεσσαλονίκη το 5ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς με το 4ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς
στις Σέρρες το Γυμνάσιο Γαζώρου με το Γυμνάσιο Νέας Ζίχνης

Πόρτα εξόδου για δεκάδες τραπεζοϋπαλλήλους και στη Μεσσηνία.

Η τρόικα και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σπρώχνουν δεκάδες εργαζομένους στα υποκαταστήματα τραπεζών στη Μεσσηνία προς την έξοδο.

Σύμφωνα με .......

το μέλος διοίκησης της ΟΤΟΕ και γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Παν. Στέφανο, ο ακριβής αριθμός δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, αλλά εκτιμάται πως αρκετοί θα είναι αυτοί που θα βρεθούν εκτός κλάδου μέχρι το τέλος του 2014.

Όπως, πάντως, μας δήλωσε, αυτό θα γίνει κατ' αρχήν με προγράμματα εθελουσίας εξόδου, που έχουν ξεκινήσει ή θα αρχίσουν να «τρέχουν» από το φθινόπωρο, και διασφαλίζουν πλήρη αποζημίωση, κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών και επιπλέον χρήματα, ανάλογα με την προϋπηρεσία, μέχρι πρόσθετες κοινωνικές πρόνοιες για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.
Ωστόσο, παραδέχεται πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη «έξοδο εργαζομένων» που θα έχει σημειωθεί ιστορικά για τον κλάδο, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει ανάλογη συνέχεια το 2015. Παράλληλα, βέβαια, αναμένεται και σημαντική συρρίκνωση του αριθμού των υποκαταστημάτων τραπεζών που υπάρχουν στη Μεσσηνία.
Γενικότερα, ο κ. Στέφανος, σημείωσε ότι υπολογίζεται πως συνολικά στην τριετία 2013-2015 θα αποχωρήσουν με προγράμματα εθελουσίας και συνταξιοδότηση περί τους 18.000 με 20.000 εργαζομένους.

Στον αριθμό αυτό δεν υπολογίζονται υπάλληλοι κάποιων τραπεζών που απορροφώνται από τους συστημικούς ομίλους με αλλαγή της σύμβασης-σχέσης εργασίας και οι οποίοι πιθανότατα θα κινδυνεύσουν να βρεθούν εκτός εργασίας με τη λήξη των νέων 6μηνων συμβάσεών τους.
Ενδεικτική θεωρείται από παράγοντες του κλάδου η περίπτωση πολλών εργαζομένων της Probank, που μετά την απορρόφησή της από την Εθνική παραμένουν μεν στο καθεστώς της πρότερης μισθοδοσίας τους, αλλά μόνο για έξι μήνες.
Προσώρας δεν έχει υπάρξει επίσημη θέση ούτε της Εθνικής, ούτε της Ομοσπονδίας ή των Συλλόγων Εργαζομένων για το εάν όντως υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούν -διά της... πλαγίας- εκτός εργασίας εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τις προσταγές της τρόικας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι τράπεζες θα πρέπει να μειώσουν 35%-40% το λειτουργικό κόστος τους μέχρι το 2015, προχωρώντας σε δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων, αλλά και σε παράλληλο περιορισμό του δικτύου τους.
Από το μέχρι τώρα ρυθμό (για τους πρώτους έξι μήνες του 2013) κλεισίματος καταστημάτων σε μεγάλα αστικά κέντρα, η αναλογία μπορεί να φτάσει μέχρι το 4:1. Πάντως, εκτός των άλλων, η δραστική συρρίκνωση δικτύων, αναπόφευκτα θα έχει και νέες αρνητικές επιπτώσεις στη «νεκρή» αγορά ακινήτων.

Θάρρος

Φιλιατρά: Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν για το τέλος του ραμαζανιού. [ VIDEO ]

Σε ένα υπαίθριο τζαμί μετατράπηκε για περίπου μία με μιάμιση ώρα σήμερα το πρωί το νέο γήπεδο Φιλιατρών όπου περίπου 150 -κατα τον Ιμάμη 100- μουσουλμάνοι απ όλη την Μεσσηνία, γιόρτασαν με προσευχή το τέλος του Ραμαζανιού με το «Αΐντ Αλ Φιτρ».
Το «Αΐντ Αλ Φιτρ» είναι μια μία εορταστική πρωινή προσευχή που .....

ακολουθείται από έναν εορταστικό λόγο, στη συνέχεια, οι Μουσουλμάνοι ανταλλάσσουν ευχές και μοιράζουν γλυκά στα μικρά παιδιά και ακολουθούν γιορτινά τραπέζια.
Στο γήπεδο των Φιλιατρών ήταν παρόντες μουσουλμάνοι απ όλη την Μεσσηνία -όπως δήλωσε ο βοηθός του Ιμάμη που παρέστη στην τελετή- λέγοντας ότι είναι καλό οι Μουσουλμάνοι να τηρούν το ραμαζάνι. Για ένα μήνα απέχουν από φαγητό, νερό, κάπνισμα κλπ κλπ από την ανατολή του ηλίου έως την δύση του.

Ευχαρίστησε την Δημοτική ενότητα Φιλιατρών για την φιλοξενία(!!!!!!!) στον χώρο του γηπέδου καθώς επίσης και την αστυνομία(!!!!!!!!!!) για την παρουσία της.

Τι είναι το ραμαζάνι.

Το Ραμαζάνι εκ του τουρκικού ραμαζάν και αραβικού ραμαντάν, είναι Θρησκευτική -μουσουλμανική- εορτή νηστείας. Αποτελεί ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους όπου σύμφωνα με τη παράδοση δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου ν΄ αποτελέσουν οι κανόνες του, οδηγός της ζωής τους. Έτσι το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους «πέντε στύλους» του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς το Θεό.

Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου. Το Ραμαζάνι τελειώνει με τριήμερη γιορτή που αραβικά ονομάζεται κχιντ-αλ-φιτρ (= εορτή τέλους νηστείας) ή κχιντ-αλ-σαρκχίρ (= Μικρή εορτή).

Το Ραμαζάνι, ως μηνιαία εορτή νηστείας, αντιπαραβάλλεται με τη χριστιανική εορτή της Σαρακοστής, με σχεδόν ταυτόσημο χαρακτήρα, όχι όμως με ερμηνεία περί της «παράδοσης Ευαγγελίου». Σύμφωνα με το κυλιόμενο χαρακτήρα που παρουσιάζει το αραβικό ημερολόγιο κάθε χρόνο το Ραμαζάνι εορτάζεται κατά 11 ημέρες νωρίτερα του προηγουμένου έτους. Για το 2010 το Ραμαζάνι ξεκίνησε με την ανατολή του Ηλίου στις 11 Αυγούστου, και για το 2011 ξεκίνησε στις 1 Αυγούστου.

Περισσότερα για το ραμαζάνι μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.



Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ – ΜΠΛΟΦΑ Ο.Α.Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Είστε (αν)ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε. ; Μήπως σας έχει δημιουργήσει χρέη διότι τα υπέρογκα ασφάλιστρα του είναι αδύνατον να τα πληρώσετε βάσει του εισοδήματος σας ; Τέλος, μήπως λάβατε το περιβόητο «ραβασάκι» Ο.Α.Ε.Ε. που στέλνεται τώρα κατά κόρον με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ» ;Μήπως έχει αριθμό πρωτοκόλλου 1056711 και ημερομηνία 12-7-2013;

Τότε να ξέρετε ότι έχετε στα χέρια σας ένα διοικητικώς άκυρο έγγραφο που δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη πρόσκληση για δύο λόγους:

1. ο αριθμός πρωτοκόλλου δεν είναι μοναδικός αλλά ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ 'ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ' ΑΥΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ, ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. Κοινός αριθμός πρωτοκόλλου επιτρέπεται μόνο σε έγγραφα του δημοσίου που έχουν την ιδιότητα της ανοιχτής επιστολής ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ όπως είναι μία ενημέρωση – πρόσκληση προσωπικών οφειλών για τακτοποίηση λογαριασμού.

2. εάν το προαναφερόμενο έγγραφο δεν σας εστάλη με συστημένη επιστολή και ρόζ αποδεικτικό παραλαβής ΕΛΤΑ αλλά με μαζική αποστολή ΕΛΤΑ και μάλιστα Β΄(!) προτεραιότητας (δηλαδή χωρίς καν ημερομηνία αποστολής των ΕΛΤΑ), τότε ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΟΡΙΣΤΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΔΙΟΡΙΑ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΩΝ «από την παραλαβή του παρόντος» ΚΑΘ' ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟ ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ Η ΔΙΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΩΝ. Το οποίο σημαίνει ότι Ο Ο.Α.Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΣΑΣ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΝΟΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΩ ΑΚΥΡΗ ΛΟΓΩ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ.

Συνεπώς, αφ' ης εξ αρχής το εν λόγω ειδοποιητήριο δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα μέτρο εκφοβισμού, μια μπλόφα ολκής η οποία ευελπιστούν να 'πιάσει' μέσω της τρομοκρατίας για να απεμπολήσει ο ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε. Δικαιώματα του, να αποδεχθεί ανεπιφύλακτα και ανεξέλεγκτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ τις όποιες απαιτήσεις – χρεώσεις κάνοντας ρύθμιση στην οποία προ-υπόθεση είναι η απεμπόληση Δικαιώματος Ενστάσεων – Αμφισβητήσεων – Αντιρρήσεων εκ των υστέρων, και μάλιστα «προσερχόμενος οικειοθελώς» δεδομένου μάλιστα ότι απέστειλαν τα ειδοποιητήρια με μαζική επιστολή/αριθμό πρωτοκόλλου ως ανοιχτή κοινή πρόσκληση στην οποία ο εκάστοτε ασφαλισμένος με δική του πρωτοβουλία αν θέλει ανταποκρίνεται και αναλαμβάνει τις ευθύνες, και συνεπώς με αυτό το δόλιο τρόπο να τους δώσει 'οικειοθελώς και με δική του πρωτοβουλία' και όσο ζεστό χρήμα μπορούν να του αποσπάσουν από αυτό με το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει οριακά.

Η δράση των Πολιτών /ασφαλισμένων στον Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν λάβει τέτοιο ειδοποιητήριο προτείνουμε να είναι η εξής :

1. αν και υπάρχει η δυνατότητα να το αγνοήσετε και αν κατόπιν ο Ο.Α.Ε.Ε. προχωρήσει σε βεβαίωση να προσβάλλετε την πράξη βεβαίωσης ως άκυρη λόγω αοριστίας ή λόγω παντελούς ελλείψεως ενημέρωσης, είναι καλό να προλάβετε κάτι τέτοιο καθ' ότι όπως αναλύσαμε στο προηγούμενο μας άρθρο υπάρχει τεράστιο ρίσκο /κίνδυνος έως βεβαιότητα ότι ένα δικαστήριο θα βγάλει παράνομη απόφαση υπέρ Ο.Α.Ε.Ε. και θα πρέπει να το πολεμήσετε σε ανώτερα δικαστήρια ή στο εξωτερικό όπου θα δικαιωθείτε και αποζημιωθείτε αλλά εν τω μεταξύ ο Ο.Α.Ε.Ε. θα υπολογίζει στον πόλεμο φθοράς που σας κάνει και το ελεύθερο δράσης του για να σας εξαντλήσει όσο κωλυσιεργεί η 'δικαιοσύνη'.

2. απαντήστε συνεπώς στην επιστολή αυτή του Ο.Α.Ε.Ε. προσβάλλοντας την για τους ανωτέρω λόγους τουλάχιστον και απαιτείστε να σας αποσταλεί έγκυρο ειδοποιητήριο με όλους τους τύπους. Με αυτό κατ' αρχάς μπλοκάρετε την διαδικασία που αυτή την στιγμή ο Ο.Α.Ε.Ε. προσπαθεί να ξεκινήσει λάθρα.

3. επειδή εντός του ειδοποιητηρίου σας ζητούν να αμφισβητήσετε την οφειλή σας εάν θέλετε (αυτό το έχουν βάλει για να μπορούν να ισχυρισθούν ότι σας δίνουν το απαραίτητο Συνταγματικό και αναφαίρετο λόγω των υπερ-συνταγματικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δικαίωμα σας της Πρότερης Ακρόασης*) θα πρέπει ευθαρσώς να αμφισβητήσετε την οφειλή σας τουλάχιστον για τον λόγο ότι δεν σας παραθέτουν αναλυτικά τις χρεώσεις ούτε και τις πληρωμές σας (εάν υπάρχουν) για να ελέγξετε την νομιμότητα της χρέωσης ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ, ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ, όπως είναι αναφαίρετό σας Δικαίωμα να πράξετε .

4. η νομική βάση για τον υπολογισμό των εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε. ενυπάρχει στο Π.Δ. (Προεδρικό Διάταγμα) που τον διέπει : πρόκειται για το Π.Δ. 258/2005. Σύμφωνα με αυτό, στο άρθρο 5, υπάρχει η λεγόμενη αρχή του 20% : ότι δηλαδή οι εισφορές μαζί με προσαυξήσεις, επιβαρύνσεις, κλπ δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 20% του πραγματικού σας εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι χρεώσεις υπερβαίνουν αυτό το 20% ο Ο.Α.Ε.Ε. είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ. Αυτή την ΕΝΣΤΑΣΗ θα πρέπει να την κάνετε ούτως ή άλλως έστω και με απλή αναφορά σε αυτήν εντός της απαντήσεως σας στο εν λόγω ειδοποιητήριο και παράθεση κάποιου αποδεικτικού για το εισόδημα σας και /ή να ζητήσετε να σας καλέσουν σε αρμόδια επιτροπή ή όργανο για να τα αποδείξετε και περαιτέρω, ως δεύτερο λόγο αμφισβήτησης και ουσιαστικής ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ. Βάσει αυτού μπορείτε επίσης σε επόμενο βήμα σας (ή ομαδικό μας βήμα ως ασφαλισμένοι στον Ο.Α.Ε.Ε.) να ζητήσετε επανεξέταση όλων των εισφορών σας αναδρομικά από τουλάχιστον το 2005 που ετέθη εν ισχύ το Π.Δ. 258/2005 και να ζητήσετε να σας καταβληθούν αναδρομικά και έντοκα ό,τι κατεβάλατε αχρεωστήτως από το 2005 όπως προκύπτουν από την διαφορά ανάμεσα στην παρανόμως και καταχρηστικώς υπολογισθείσα και απαιτηθείσα εισφορά και την πραγματική βάσει του εισοδήματος σας εισφορά που είχαν (εάν είχαν λαμβάνοντας υπ' όψιν μηδενικά εισοδήματα ή εισοδήματα με ζημίες) δικαίωμα να σας ζητήσουν.

Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε κατ' αρχάς να ανακόψουμε την παράνομη δράση του Ο.Α.Ε.Ε. εναντίον μας, προσβάλλουμε την μπλόφα τους και τους απειλούμε με πραγματικές απαιτήσεις μας που θα μας αναγνωρισθούν ούτως ή άλλως ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. (**)

Επίσης έχετε με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να ελέγξετε πραγματικά τις χρεώσεις διότι πολλές φορές ο Ο.Α.Ε.Ε. διπλοχρεώνει ή 'χάνει' πληρωμές τις οποίες μετά ξαναζητάει ανεξέλεγκτα, κάτι που έχει συμβεί σε εμένα προσωπικά πολλάκις, και μάλιστα στο εν λόγω ειδοποιητήριο που παρέλαβα και εγώ μου ζητούν να πληρώσω εισφορές έξη (6) ολοκλήρων ετών που έχω ήδη καταβάλει, προφανώς (διότι δεν είναι αναλυτικές οι χρεώσεις) με όλες τις ανατοκιζόμενες προσαυξήσεις τους (ό,τι και αν σημαίνει αυτό).

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις απαντήσεις που στείλαμε εμείς προσωπικά στην εν λόγω επιστολή του Ο.Α.Ε.Ε. και επίσης για δική σας χρήση εάν θέλετε ένα απαντητικό κείμενο φόρμα όπου θα συμπληρώσετε τα δικά σας στοιχεία και θα προσθέσετε και τυχόν επί πλέον επιχειρήματα που άπτονται της δικής σας περιπτώσεως για να αποστείλετε στον Ο.Α.Ε.Ε. συστημένα για να μην μπορούν να ισχυρισθούν ότι δεν το έλαβαν και να αναγκαστούν να το παραλάβουν και να το πρωτοκολλήσουν ειδ' άλλως υπάρχει περίπτωση να υποστείτε φραστικές επιθέσεις και /ή παρά τον νόμο άρνηση πρωτοκόλλησης εάν το πάτε αυτοπροσώπως.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ !

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ! ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ! ΖΗΤΩ ΤΟ 120 Σ !

* Δικαίωμα Πρότερης Ακρόασης : το Δικαίωμα κάθε Πολίτη ενώπιον της διοίκησης, της Δικαιοσύνης και πάσας άλλης Αρχής να παρουσιάσει τις Ενστάσεις, τις αμφισβητήσεις, τις απόψεις και τις αποδείξεις του προς κατάρριψη, ακύρωση ή αναστολή πάσας επιζήμιας εκτελεστής πράξης ή κατηγορίας εις βάρος του. Εάν αυτό το Δικαίωμα δεν τηρηθεί κάθε εκτελεστή πράξη ή δικαστική απόφαση ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΥΤΑ.

** π.χ. το Ε.Δ.Α.Δ. στο Στρασβούργο, όπου η προσφυγή γίνεται με μία απλή συμπλήρωση φόρμας που υπάρχει και στο διαδίκτυο στον ιστοχώρο του, είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά, με μόνο κόστος τα γραμματόσημα ή τα σταλτικά της επιστολής και χωρίς απαραίτητη την συμβολή δικηγόρου, με μόνη προσοχή σας να αποστείλετε την καταγγελία-μήνυση σας εντός έξη (6) μηνών από την διαπίστωση της παρανομίας (εάν επικαλεστείτε ανάγκη κατεπείγουσας παρέμβασης) ή την τελεσιδικία της υποθέσεως σας στις εγχώριες Αρχές.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Αυγούστου 2013