Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ…. ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας, σας προσκαλεί στο παραδοσιακό πανηγύρι, που διοργανώνει μετά από καιρό, στην πανέμορφη λιθόστρωτη πλατεία της Αυλώνας, για να γιορτάσουμε το 15 Αύγουστο με συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας.

Μια βραδιά αληθινού γλεντιού, με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, άφθονο κέφι και χορό!

Σας περιμένουμε όλους, να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Οφειλόμενη ανταπάντηση προς το ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Οι δημοσιοποιούμενες πολιτικές αντιθέσεις έχουν εκτός της αναμενόμενης περιχαράκωσης και πολλά θετικά στοιχεία. Αναδεικνύουν στόχους, υστερήσεις, συμπεριφορές, ελλείψεις, κινδύνους και το κυριότερο ικανότητα ή μη διαχείρισης σημαντικών ζητημάτων.

Η κρίση όξυνε την αντίληψη των πολιτών, που μπορεί μεν να .....

έχουν κουραστεί από τη μακροχρόνια ύφεση και τη σκληρή λιτότητα, αντιλαμβάνονται όμως περίτρανα πως επιβάλλεται να αλλάξουμε και αυτό απαιτεί θυσίες. Απαιτεί να κάνουμε στην άκρη νοοτροπίες και συμπεριφορές που όλοι καταδικάζουν και να νοικοκυρέψουμε επιτέλους την πατρίδα μας.

Έτσι παρά το πυρ ομαδόν κατά της Κυβερνητικής πολιτικής πολλών δήθεν «πατριωτών» και δήθεν «προοδευτικών», δημοσκοπικά ευρήματα, αναδεικνύουν την καθήλωση κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλπιστα και απροετοίμαστα «φλερτάρει» με την εξουσία. Αναδεικνύουν επίσης τη βούληση των Ελλήνων, να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ και να μην μπει η πατρίδα μας σε περιπέτειες.

Η πολυγλωσσία όμως της λαϊκίζουσας Αριστεράς, η εμφανής ανετοιμότητα και η νοοτροπία του πολιτικού της προσωπικού, είναι οι αιτίες που οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται την τύχη τους σε ευκαιριακούς πατριώτες και στη νέα κακέκτυπη έκδοση του παλιού ΠαΣοΚ .
Το πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένο στο λαϊκισμό των πολλών τάσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του , αμήχανα και ερασιτεχνικά λέει ναι σε όλους και σε όλα! Με εικασίες δηλητηριάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων , δίνει την εικόνα αποτυχίας και ανάγκης σκληρότερων μέτρων.
Αγνοούν όμως, πως πέραν της διαχείρισης της καθημερινότητας, οι πολιτικοί ταγοί επιβάλλεται να λειτουργούν εκτός από λογιστικά και πολιτικά . Αγνοούν πως στις δημοκρατίες οι λύσεις στα προβλήματα έχουν κυρίαρχα πολιτικό περιεχόμενο διότι υπάρχουν σχεδιασμοί , συμμαχίες, επενδυτικές πρωτοβουλίες κλπ Μόνο οι απλοί διαχειριστές ,εγκλωβίζονται σε λογικές αποτυχίας .

Έτσι διαβάσαμε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ , θέσεις για την παιδεία , για την υπαρκτή κρίση και τον πολιτισμό. Μάθαμε πως ο αγώνας για την παιδεία, που πρέπει να ξεφύγει από την παθογένεια της παραπαιδείας και να δώσει με την αξιολόγηση της εκπαίδευσης ανάσα στις Ελληνικές οικογένειες, είναι αποκλειστική υποχρέωση και δικαίωμα των μονίμως διαμαρτυρομένων –προ κρίσης και μετά κρίσης-
Διαβάσαμε πως τα γεγονότα στις Σκουριές , στην Κερατέα και όπου υπάρχει αναταραχή , αξιόποινες πράξεις και απείθεια στους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας είναι τρόπος «αγώνα» για το ΣΥΡΙΖΑ. Αγώνας που τους εμπνέει και τους οδηγεί και αντιληφθήκαμε, πως οι νόμοι της Πολιτείας, πλειστάκις είναι απλά «κουρελόχαρτα» για τους «φλογερούς» πατριώτες , ενώ ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Επειδή εκτός της αναταραχής, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού και των διχαστικών λόγων υπάρχει και ο δρόμος της ανάπτυξης , της εργασίας, των ίσων ευκαιριών και της προόδου , οι Έλληνες είναι σίγουρο ότι δεν θα ρισκάρουν τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα για να στηρίξουν επικίνδυνους πολιτικούς ερασιτεχνισμούς.

Επειδή η κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ ως φαίνεται, «εμπνέεται» από τη Γερμανική κουλτούρα και τον Μπρεχτ, θα απαντήσω με την Ελληνική μοναδικότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τα λόγια του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη «ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιάς τυγχάνον πολιτείας» Δηλ. αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα μέσα σε ένα ευνομούμενο κράτος!

Σοκ!!! Σκότωσε τη γυναίκα του και ανέβασε τη φωτογραφία με το πτώμα της στο facebook

Σοκαρισμένοι δεκάδες χρήστες του Facebook διαπίστωσαν ότι ένας 31χρονος ο Ντέρεκ Μεντίνα σκότωσε την γυναίκα και στη συνέχεια ανέβασε την φωτογραφία του στον προσωπικό του λογαριασμό.

Ο Μεντίνα, ο οποίος σκότωσε την 26χρονη γυναίκα του ......

Τζένιφερ Αλόνσο, υποστήριξε ότι τον έδερνε πολύ συχνά μέχρι που δεν άντεξε άλλο και την σκότωσε, ενώ μαζί με την φωτογραφία ανάρτησε και ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τους φίλους του στο facebook: «Πάω στη φυλακή ή στη θανατική ποινή για τη δολοφονία της συζύγου μου. Θα μου λείψετε παιδιά από το facebook, να προσέχετε θα με βλέπετε στις ειδήσεις. Η γυναίκα μου με γρονθοκοπούσε και δεν θα το ανεχτώ άλλο, γι αυτό έκανα ότι έκανα. Ελπίζω να με καταλάβετε».

Η ανάρτηση αυτή απομακρύνθηκε από το Facebook περίπου πέντε ώρες αργότερα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WPLG της Φλόριντα. Σύμφωνα με τις αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης, ο Μεντίνα παραδόθηκε στην αστυνομία η οποία πήγε στο σπίτι του, όπου βρήκε το άψυχο σώμα της 26χρονης Τζένιφερ Αλφόνσο.

Η φωτογραφία της νεκρής γυναίκας του Μεντίνα, την οποία ανέβασε στο facebook:

Πηγή: Σοκ στο διαδίκτυο -Σκότωσε τη γυναίκα του και ανέβασε τη φωτογραφία με το πτώμα της στο facebook [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/117859#ixzz2bTX4L2Nb

iefhmerida

Το χθεσινοβραδφινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 8-8-2013 ]




ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Δ.Σ. του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 και ώρα 10.00μμ στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η εκδήλωση ......

«Ρεμπέτικη Ιστορία» είναι ένα μουσικό ταξίδι στους δρόμους του ρεμπέτικου! Στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού, που έχεις βαθιές ρίζες στο Βυζάντιο και ήρθε στη χώρα μας μετά την καταστροφή της Σμύρνης.
«Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι ένα είδος ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που έχει τις ρίζες του από την εποχή του Βυζαντίου. Αρχικά, εξέφραζε κοινωνικές ομάδες που ζούσαν στις φτωχογειτονιές των αστικών κέντρων και τα τραγούδια του ήταν απαγορευμένα, από την άρχουσα τάξη της εποχής, αλλά με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότεροι σιγοτραγουδούσαν διάφορους σκοπούς από αυτά τα τραγούδια. Το ρεμπέτικο έγινε η έκφραση του πόνου, της αδικίας, της φτώχειας, της ανέχειας του λαού. Αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε! Έγινε η αναφορά της κοινωνικής κατάστασης, του λαϊκού κόσμου!»

Το Σάββατο 10 Αυγούστου, μια νύχτα όπως παλιά, στη γειτονιά, με καλή παρέα, με χαμόγελο, με χαρούμενη διάθεση, με κέφι, με τραγούδι και χορό! Μια νύχτα μαζί με τους κατοίκους της Άνω Πόλης και τους φίλους της Κυπαρισσίας και της περιοχής, συντροφιά με ρεμπέτικα τραγούδια από γνωστούς ρεμπέτες, όλοι οι Απανωπολίτες και οι φίλοι που αγαπάνε την Άνω Πόλη σμίγουμε πάλι στην εκδήλωση! Μια εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, για να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να περάσουμε καλά αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα προβλήματα τις καθημερινότητας και της κρίσης.

Στην εκδήλωση θα γίνονται μικρές αφηγήσεις για το ρεμπέτικο τραγούδι και θα αναβιώσει η παραγγελιά! Σας περιμένουμε στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου, δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 10μμ.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΙΖΗΛΗΣ

-

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Κατσιμπαλαίων



-

Πρίν τα μεσάνυχτα [ Before Midnight ]

Πρίν τα μεσάνυχτα
[ Before Midnight ]


Του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Με τους: Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Ξένια Καλογεροπούλου, Σίμους Ντέιβι - Φιτζπάτρικ, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Είδος: Δραματική (2012)
Προβολές: Από 09 έως 12 Αυγούστου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Ο Τζέσι και η Σελίν, 18 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, είναι τώρα ζευγάρι με παιδιά και κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Την τελευταία ημέρα της παραμονής τους στη χώρα η σχέση τους θα δοκιμαστεί με απρόοπτο τρόπο.

Δείτε το trailer της ταινίας.




Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ

Πως ο Google Chrome δείχνει τους κωδικούς σας σε όποιον έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας

Δυσάρεστα τα νέα για όσους χρησιμοποιούν Google Chrome, καθώς σύμφωνα με ένα σημαντικό κενό ασφαλείας, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας, μπορεί να δει απευθείας τους κωδικούς σας σε e-mail, Facebook, Twitter και άλλες ιστοσελίδες από τo μενού των ρυθμίσεων της εφαρμογής.

Συγκεκριμένα ........

η πρόσβαση στους κωδικούς γίνεται μέσα από το Show Advanced Settings -> Passwords and forms -> Manage saved passwords. Κάνοντας λοιπόν κλικ στο πεδίο με τους αστερίσκους (όπου ο κωδικός εμφανίζεται με τελίτσες) υπάρχει η επιλογή 'Show', η οποία δείχνει σε απλό κείμενο τον κωδικό σας χωρίς να ζητείται καμία πιστοποίηση.

Ανησυχητική βέβαια είναι και η στάση του επικεφαλής του τμήματος Chrome στην Google, Justin Schuh, που δήλωσε επίγνωση της κατάστασης αλλά καμία πρόθεση αλλαγής του συστήματος. O Chrome είναι ο πιο δημοφιλής browser αυτή τη στιγμή στην αγορά με εκατομμύρια χρήστες και αυτό το κενό ασφαλείας είναι απλά πολύ σημαντικό για να αγνοηθεί. "Είναι απογοητευτικό", ανέφερε ο Sir Tim Berners-Lee, ο Βρετανός εφευρέτης του Internet.

Ο Schuh αναφέρει χαρακτηριστικά στο Hacker News: "Μας έχει ζητηθεί επανειλημμένως η υποστήριξη master password ή κάτι παρόμοιου, ακόμα και αν πιστεύουμε ότι δεν δουλεύει. Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές και καταλήγουμε στο ότι δεν θέλουμε να προσφέρουμε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και να ενθαρρύνουμε επικίνδυνη συμπεριφορά. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ότι όταν δίνετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας σε κάποιον μπορεί να έχει πρόσβαση στο οτιδήποτε".

techzine.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Αυγούστου 2013




Φιλιατρά - Κουτσούνι. Σήμερα στις 22.00 το Live του καλοκαιριού




Φιλιατρά: Εμπρησμός την νύχτα σε αυτοκίνητο [ VIDEO ]

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Εμπρησμός σε αυτοκίνητο μάρκας OPEL ASTRA Cabrio σημειώθηκε στις 02:45 τα ξημερώματα στην περιοχή του Ελαιουργείου, πίσω από το κατάστημα Βουλκανιζτέρ του συμπολίτη μας Γιάννη Βόγγα στα Φιλιατρά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις......

2:45 άγνωστος με ποδήλατο -σύμφωνα με μαρτυρίες- (υπάρχουν σοβαρότατες υπόνοιες για την ταυτότητα του δράστη) πλησίασε το Cabrio αυτοκίνητο που υπήρχε στο σημείο και κάτι πέταξε μέσα και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μέσα σε δευτερόλεπτα το αυτοκίνητο άρχισε να τυλίγεται στις φλόγες.
Το συμβάν έγινε αντιληπτό από κατοίκους της περιοχής όπου ειδοποίησαν την αστυνομία και την πυροσβεστική.
Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής από τους Γαργαλιάνους με 3 άντρες όπου μετά από λίγα λεπτά έσβησαν την φωτιά αφού το 'οχημα είχε καεί ολοσχρώς.

Φανερά σοκαρισμένη η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που της συνέβαινε καθώς είχε έρθει από την Αθήνα για ολιγοήμερες διακοπές και λίγα λεπτά πριν είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι συγγενικού της προσώπου το αυτοκίνητο της. Λίγα λεπτά αργότερα έγινε το κακό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής γύρω στις 2 τα ξημερώματα ένα σκυλί που βρισκόταν στο πίσω μέρος των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων γάβγιζε έντονα για πολύ ώρα. Αλλα κανείς δεν είδε τίποτα.

Οι υπόνοιες για τον δράστη του συμβάντος στρέφονται σε συγκεκριμένο άτομο (τα στοιχεία του είναι διαθέσιμα στο Φιλιατρά News) και η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου κατήγγειλε στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της ζητήθηκε να το καταθέσει στα πλαίσια της προανάκρισης την οποία ανέλαβε η Πυροσβεστική υπηρεσία Γαργαλιάνων.



ΕΚΤΑΚΤΟ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Εμπρησμός σε αυτοκίνητο στα Φιλιατρά έγινε πριν λίγα λεπτά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Άνθρωπος μας σπεύδει στο σημείο και σε λίγο θα σας έχουμε νεότερα.