Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Σοκ: Νεκρό νεογέννητο σε χωματερή της Ηλείας

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στα Λεχαινά Ηλείας καθώς όπως μεταδίδει το patris News βρέθηκε νεκρό έμβρυο στην χωματερή των Λεχαινών από αθιγγάνους (βουλγαρικής καταγωγής) που έψαχναν στα σκουπίδια.

Η Σωρός του άψυχου.....

βρέφους που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι νεογέννητο μεταφέρθηκε στην Πάτρα για να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

με το που έγινε γνωστή η είδηση στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις με επικεφαλής τον κ.Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Σήμερα η μεγάλη νύχτα με τα «πεφταστέρια»

Στην κορύφωση του φαινομένου των διάτοντων περσείδων τα αστέρια θα «πέφτουν» με ρυθμό 100 ανά ώρα.
Και από την Ελλάδα θα είναι ορατό σήμερα το βράδυ το φαινόμενο των διάττοντων Περσείδων κατά την κορύφωση του οποίου θα τα αστέρια θα «πέφτουν» με ρυθμό 100 ανά ώρα.

Τα «πεφταστέρια» είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που ...........

εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χλμ, αφήνοντας φωτεινά ίχνη καθώς διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση. Οι Περσείδες θεωρούνται μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα, φωτεινά και με μακριές πύρινες «ουρές».

Τα συγκεκριμένα μετέωρα αρχίζουν να πέφτουν αραιά τον Ιούλιο, ενώ σταδιακά πυκνώνουν και διαρκούν ως το τέλος Αυγούστου. Είναι ορατά και με γυμνά μάτια, κυρίως το ξημέρωμα.
Ανάλυση της NASA για τα έτη 2008-2013 δείχνει πως οι Περσείδες παράγουν περισσότερα φωτεινά μετέωρα από κάθε άλλη βροχή διαττόντων. Εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο μόνο, μολονότι αρχικά φαίνονταν να προέρχονται από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από όπου πήραν το όνομά τους.

Οι Περσείδες προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά, μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων, του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, που διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης. Ο κομήτης -ο οποίος διαθέτει έναν τεράστιο πυρήνα διαμέτρου 26χλμ και για τελευταία φορά εισήλθε στην εσωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος τον Δεκέμβριο του 1992- χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο.

protothema.gr - Θάρρος

ΟΓΑ: Από Τετάρτη τα οικογενειακά επιδόματα.

Συνολικά 99.683 δικαιούχοι θα λάβουν τα νέα οικογενειακά επιδόματα, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών
«Πληρώνει» ο ΟΓΑ την Τετάρτη 14 Αυγούστου σε 99.683 δικαιούχους. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός, την Τετάρτη θα καταβληθούν τα νέα οικογενειακά επιδόματα, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν 4141/2013).

Θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους ........

υπόλοιπους δικαιούχους, τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων που διαβιβάζεται στον Οργανισμό από την ΓΓΠΣ.
Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet.
Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί την Τετάρτη 14 Αυγούστου ανέρχεται στα 39.207.864,66 ευρώ.

Θάρρος

«Οργιάζει» η ονοματολογία για τις δημοτικές εκλογές

Σε εννέα μήνες, το Μάιο του 2014, θα διεξαχθούν εκλογές στους δήμους και τις περιφέρειες για νέες διοικήσεις.
Σε αντίστοιχες.......

προηγούμενες περιόδους, με τις εκλογές να πλησιάζουν, είχαν φουντώσει οι διεργασίες και ήδη αυτοδιοικητικά σχήματα και κινήσεις είχαν κάνει, έστω και «άτυπα» την εμφάνισή τους ή, τουλάχιστον, οι ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι δήμαρχοι με στενούς τους συνεργάτες πλήθαιναν τις εμφανίσεις, επαφές και διαβουλεύσεις τους με τον κόσμο και εν δυνάμει στελέχη - υποψηφίους για τους εκλογικούς συνδυασμούς τους.

Εννέα μήνες τώρα, πριν από τις δημοτικές εκλογές, στην Τριφυλία τίποτα δε δείχνει ότι πάμε σε εκλογές. Ίσως βέβαια, κάποιοι να θεωρούν ότι είναι νωρίς ή είναι άκαιρο να «βγουν» στην κοινωνία από τώρα. Από την άλλη, όμως, με δεδομένο ότι οι εκλογές πλέον δεν διεξάγονται Οκτώβριο ή Νοέμβριο όπως ξέραμε μέχρι πρότινος, αλλά Μάιο, θα ανέμενε κανείς, αυτή την περίοδο, αυτό το Καλοκαίρι δηλαδή, με την ευκαιρία έλευσης στην περιοχή κόσμου και κοσμάκη και κυρίως των ετεροδημοτών από άλλες περιοχές για τις διακοπές τους, να «φανεί» κάτι, να παρουσιαστεί κάποιος, έστω και αν ακόμη δεν το έλεγε ευθέως ότι «κατεβαίνει» υποψήφιος.

Στην Τριφυλία, όλοι ή σχεδόν όλοι οι φερόμενοι ως ενδιαφερόμενοι, εκκολαπτόμενοι, εν δυνάμει, φιλόδοξοι, επιθυμούντες να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, είναι εξαφανισμένοι από προσώπου γης. Δεν «βγαίνουν» στην κοινωνία, από τώρα, για να μην «καούν» ή δε «βγαίνουν» γιατί δε μπορούν να «σταθούν» αξιοπρεπώς απέναντι στην κοινωνία; Ή μήπως θεωρούν εαυτούς «υπεράνω» και οφείλει η κοινωνία να τους προτρέψει και παρακαλέσει να τη σώσουν;
Από σωτήρες και στην περιοχή μας και στη χώρα, «χορτάσαμε» και να που φτάσαμε.

Όπως γράψαμε και στο φύλλο του «Θ» την Κυριακή 9 Ιουνίου, το σκηνικό στην Τριφυλία είναι απρόβλεπτο.
«Ρευστότητα και αβεβαιότητα επικρατεί στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκηνικό του δήμου Τριφυλίας λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές. Κανένας, δε μπορεί να προβλέψει, να εκτιμήσει με ασφάλεια ή να πει με βεβαιότητα πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό εν όψει των εκλογών», αναφέραμε και παρουσιάσαμε τα 6 δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Παρά την αβεβαιότητα και τη ρευστότητα, πάντως, η σεναριολογία καλά κρατεί και πολλές φορές ξεπερνά και την πλέον καλπάζουσα φαντασία, ενώ η ονοματολογία «οργιάζει».

Και ποιο όνομα δεν έχει ακουστεί και κυκλοφορήσει, είτε έτσι για να ακουστεί και να γίνει «ντόρος», είτε μεθοδευμένα για να «μετρηθεί» η αντίδραση ή ανταπόκριση του κόσμου, είτε απλά για να «παίζει», είτε για να βγει κάποιος ή κάποιοι από το περιθώριο της αφάνειας που ήταν ή τέθηκαν.
Στην ονοματολογία εξέχουσα θέση έχουν πρόσωπα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν άμεση σχέση και εμπλοκή με τα αυτοδιοικητικά δρώμενα, καθώς και τα πολιτικά κόμματα και τους κομματικούς μηχανισμούς. Κυρίως, περί ονοματολογίας με ανακύκλωση προσώπων πρόκειται, αν και υπάρχουν και ονόματα - εκπλήξεις που ακούγονται, χωρίς όμως αυτοί που ακούγονται τα ονόματά τους να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ή να δείχνουν ότι προτίθενται να ασχοληθούν με το δήμο. Ονόματα - εκπλήξεις, πάντως, που εάν οι ίδιοι το επιθυμούσαν και αποφάσιζαν, θα άλλαζε άρδην το αυτοδιοικητικό σκηνικό εν όψει εκλογών αλλά και η ίδια η προοπτική του δήμου Τριφυλίας.

Όπως είχαμε αναφερθεί και στο φύλλο του «Θ» στις 9 Ιουνίου «Ο δήμαρχος Τριφυλίας, αυτονόητο είναι πως επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος, με το συνδυασμό του ανανεωμένο. Μάλιστα, όντας εν ενεργεία δήμαρχος, αυτοδίκαια θεωρείται πως θα έχει ξανά τη στήριξη της ΝΔ, σε περίπτωση που το κυβερνών κόμμα δώσει χρίσματα ή στηρίξεις. Ο κ. Κόλλιας, ξέρει πολύ καλά ότι το βάρος της ευθύνης για τις δυσλειτουργίες του δήμου πέφτει στις πλάτες του, αλλά γνωρίζει επίσης ότι για να λειτουργήσει καλύτερα ο δήμος απαιτούνται και τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις ευθύνης, ενώ δείχνει, έστω και χωρίς να το λέει δημόσια, απογοητευμένος από συνεργάτες του - δημοτικούς συμβούλους που «δε βάζουν πλάτη». Στα υπέρ του, είναι η συμπάθεια του κόσμου, η απλότητα, η κοινωνικότητά του και η παρουσία του στα τοπικά δρώμενα».

Εννέα μήνες πριν τις εκλογές, με τα θετικά και τα αρνητικά του, «παίζει» μόνος του στο άτυπο προεκλογικό γήπεδο. Από κει και πέρα, όμως, ήδη η δημοτική του παράταξη μετρά μία «απώλεια» με την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Καλκαβούρα, τον οποίο φήμες φέρουν να σκέπτεται το διπλό ενδεχόμενο είτε της πλήρους αποχώρησής του από τα αυτοδιοικητικά της Τριφυλίας, να πάει σπίτι του δηλαδή και να μην ασχοληθεί, είτε να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος με σχήμα «έτοιμο» και στηριζόμενο από διάφορες δυνάμεις της Αριστεράς και δυσαρεστημένους της ΝΔ.

Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Δράκος - του οποίου το όνομα είχε ακουστεί - απομακρύνεται (;) καθώς και ο ίδιος φέρεται να μην το επιθυμεί αλλά και η ΝΔ τοπικά και κεντρικά δε φαίνεται καν να το εξετάζει. Πολιτικοί φίλοι του κ. Δράκου - δεν ξέρουμε εάν και ο ίδιος μοιράζεται τις ίδιες σκέψεις μαζί τους - φέρονται να καλοβλέπουν μια υποψηφιότητα εκ των πρώην δημάρχων Άλκη Ξύγκα ή Γιώργου Σαμπαζιώτη, στηριζόμενη και από στελέχη της Αριστεράς, κάθε μία με τα υπέρ της αλλά και πολύ περισσότερα εναντίον της. Δεν θα έλεγαν όχι, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος και Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, εάν υπήρχαν οι ώριμες συνθήκες και προϋποθέσεις για προώθηση υποψηφιότητάς τους, με υπέρ και κατά στα χαρακτηριστικά τους. Εάν επιθυμούσε να κατέλθει υποψήφιος ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Κατσίβελας, τότε κάθε συζήτηση θα έπαυε από την πλευρά της ΝΔ και η υποψηφιότητά του θα ήταν δεδομένη και σε μεγάλο βαθμό ίσως και η εκλογή του, όπως εκτιμούν στελέχη της ΝΔ.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος δε φέρεται διατεθειμένος να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία. Από την Αντιπολίτευση ακούγονται ανά διαστήματα τα ονόματα του Σωτήρη Μπακούρου και του Θανάση Πετρόπουλου, με κάθε έναν εκ των δύο να συγκεντρώνει θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά και να απευθύνεται και σε διαφοροποιημένο ακροατήριο - εκλογικό σώμα.
Άγνωστες είναι οι προθέσεις του πρώην δημάρχου Αετού Δημήτρη Δριμή, που ακούγεται το όνομά του και ο ίδιος και φίλοι του είχαν κάνει το προηγούμενο διάστημα διερευνητικές επαφές και συζητήσεις.

Από την Αριστερά, ακούστηκε το όνομα του δικηγόρου και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νώντα Βουδούρη, χωρίς ο ίδιος να έχει δημόσια εκφράσει επιθυμία να ασχοληθεί με το δήμο, ενώ ακούγεται, επίσης, από τον ίδιο χώρο το όνομα του αγροτοσυνδικαλιστή Μπάμπη Καλογερόπουλου και της πρώτης επιλαχούσας υποψ. βουλευτού Ιωάννας Μαραβελή, αλλά και της δικηγόρου Βάσως Μαρίνη και άλλων τοπικών στελεχών.
Με τη Λαϊκή Συσπείρωση θεωρείται πως θα «κατέβει» ως υποψήφιος δήμαρχος ο Σαράντος Κουκούμης.

Από την κίνηση του Εμπορικού κόσμου, συγκεκριμένο όνομα υποψηφίου δημάρχου δεν έχει ακουστεί μέχρι στιγμής, ωστόσο οι διεργασίες για τη συγκρότηση εκλογικού συνδυασμού ανθρώπων της αγοράς εντείνονται. Εκπλήξεις θεωρούνται τα ονόματα που ακούγονται σε συζητήσεις, ως πολύ καλές ενδεχόμενες υποψηφιότητες και με προοπτική, του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αντώνη Παρασκευόπουλου και του δικηγόρου Γιώργου Βαρβαρρήγου, εάν βεβαίως οι ίδιοι το επιθυμούσαν και «κατέβαιναν» υποψήφιοι, κάτι όμως που δείχνει να αποκλείεται, για την ώρα, καθώς και οι δύο φέρονται να μην επιθυμούν άμεση εμπλοκή τους με την Αυτοδιοίκηση. Ρευστότητα, αβεβαιότητα και «οργιάζουσα» ονοματολογία, λοιπόν, στο δήμο Τριφυλίας και, κάπως έτσι, διαφαίνεται πως θα κυλήσουν και οι επόμενοι μήνες. Εάν και εφόσον, «περάσει» η αλλαγή του εκλογικού συστήματος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τότε όλα θα αλλάξουν και θα ανατραπούν ριζικά, καθώς αναμένεται συνωστισμός υποψηφίων για τα αξιώματα του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 12 Αυγούστου έως 18 Αυγούστου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου
www.inthepharmacy.gr

Tηλ: 2761 - 0 - 32 229
Κιν. 693 - 23 37 104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Φιλιατρά: Οι Φιλιατρινοί "Παραβάτες" απόψε ζωντανά στην πλατεία

Live στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών θα τραγουδήσει απόψε το βράδυ το Φιλιατρινό μουσικό συγκρότημα "Παραβάτες".

Τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ σας θέλουν όλους εκεί να σας διασκεδάσουν με την μουσική τους και για να περάσετε μαζί μια όμορφη βραδιά.

ΑΠΟΨΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


ΕΠΣ Μεσσηνίας: Σήμερα η κλήρωση σε Κύπελλο Μεσσηνίας, Πρωταθλήματα Α΄, Β΄, Γ΄ Τοπικής

Πραγματοποιείται σήμερα στις 8.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Filoxenia”, η κλήρωση των αγώνων του Κυπέλλου Μεσσηνίας αλλά και των πρωταθλημάτων Α΄, Β΄ και Γ΄ Τοπικής κατηγορίας.
Θα παραβρεθούν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Μεσσηνίς με επικεφαλής τον πρόεδρο Αριστείδη Σταθόπουλο και εκπρόσωποι των σωματείων.

Αναλυτικά ...........


ΚΥΠΕΛΛΟ
Στο Κύπελλο Μεσσηνίας δήλωσαν συμμετοχή τ’ ακόλουθα σωματεία: Εθνικός Μελιγαλά, Εράνη Φιλιατρών, Πάμισος Μεσσήνης, ΑΟ Κυπαρισσίας, ΑΟ Σπερχογείας, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Δωριέας Δωρίου, Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων, Αστέρας Αρφαρών, Ομόνοια, Απόλλων Καλαμάτας, ΑΟ Φαραί, ΑΟ Διαβολιτσίου, ΑΟ Μεθώνης, Τσικλητήρας Πύλου, ΑΣ Ανδρούσας (Α΄ Τοπική κατηγορία), ΑΟ Ασπροχώματος, ΑΕ Αβίας, Αίαντας Καλαμάτας, Πανθουριακός, Πανιώνιος, Αστέρας Μικρομάνης, ΑΟ Πατίστα, Παπαφλέσσας Χώρας, Ηρακλής Καλαμάτας, Παπαβλέσσας Βλαχόπουλου, Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας, ΠΑΟ Δόξα Καλαμάτας, ΠΑΟ Καλλιθέας, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Κεραυνός Καλαμάτας, Αστέρας Βαλύρας, ΑΟ Βέργας και Παπαφλέσσας Άμφειας (Β΄ Τοπική).
Σημειώνεται πως στο Κύπελλο είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των σωματείων Γ΄ Εθνικής και Α΄ Τοπικής κατηγορίας, ενώ προαιρετική για τα σωματεία Β΄ και Γ΄ Τοπικής.
Οι αγώνες της Α΄ φάσης έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Αυγούστου.

Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας δήλωσαν συμμετοχή τ’ ακόλουθα σωματεία: Εθνικός Μελιγαλά, Εράνη Φιλιατρών, Πάμισος Μεσσήνης (υποβιβάστηκαν από τη Δ΄ Εθνική), ΑΟ Κυπαρισσίας, ΑΟ Σπερχογείας, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Δωριέας Δωρίου, Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων, Αστέρας Αρφαρών, Ομόνοια, Απόλλων Καλαμάτας, ΑΟ Φαραί, ΑΟ Διαβολιτσίου, ΑΟ Μεθώνης (αγωνίζονταν και την περυσινή σεζόν στην Α΄ Τοπική), Τσικλητήρας Πύλου, ΑΣ Ανδρούσας (ανέβηκε από τη Β΄ Τοπική).
Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου.

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Στο πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής κατηγορίας δήλωσαν συμμετοχή τα ακόλουθα 28 σωματεία (θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 14 με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ για τις Καλαματιανές ομάδες θα γίνει κλήρωση): ΑΟ Ασπροχώματος, ΑΕ Αβίας, Αίαντας Καλαμάτας, Απόλλων Πεταλιδίου (υποβιβάστηκαν από την Α΄ Τοπική), Πανθουριακός, Πανιώνιος, Ακρίτας Κορώνης, Αστέρας Μικρομάνης, ΑΟ Πατίστα, ΑΣ Μάνεσι, Χανδριναϊκός, Παπαφλέσσας Χώρας, Ηρακλής Καλαμάτας, Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου, Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας, ΠΑΟ Δόξα Καλαμάτας, Ολυμπιακός Ανάληψης, ΠΑΟ Καλλιθέας, ΑΕ Λογγάς, Νέος Άρις, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Ηρακλής Κυπαρισσίας, Κεραυνός Καλαμάτας, Νίκη Πλάτης, Αστέρας Βαλύρας (αγωνίζονταν στη Β΄ Τοπική), ΑΟ Βέργας, Παπαφλέσσας Άμφειας και ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας (ανέβηκαν από τη Γ΄ Τοπική).
Η έναρξη θα γίνει το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου.

Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Στο πρωτάθλημα της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας δήλωσαν συμμετοχή τ’ ακόλουθα 26 σωματεία (θα χωριστούν σε 2 ή 3 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και για τα καλαματιανά σωματεία θα γίνει κλήρωση): Θύελλα Χαρακοπιού, ΑΟ Στενωσιάς, Ατρόμητος Πλατέος, ΑΟ Χατζή (υποβιβάστηκαν από τη Β΄ Τοπική), Θησέας Καλαμάτας, ΠΑΟ Καλού Νερού, ΑΕ Μάνης, ΠΑΟ Καλαμάτας, ΠΑΟ Πράσινα Πουλιά, ΑΕΚ Καλαμάτας, ΑΟ Διοδίων, ΑΕ Γαργαλιάνων, ΑΕ Αιθαίας, Ίκαρος Καλαμάτας, ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας, ΑΣ Δαναός, Νέστορας Πύλου, Αναγέννηση Παραλίας, ΑΣ Αμφιθέας, Διαγόρας Κοπανακίου, Θύελλα Παραλίας, Πανευαϊκός (αγωνίζονταν στην Γ΄ Τοπική), Αχιλλέας Αβραμιού (επαναδραστηριοποιήθηκε), Θύελλα Κόκλας, ΑΣ Θύελλας Μερόπης και Ατρόμητος Καλαμάτας (νεοσύστατα σωματεία).
Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου.

Τοποθέτηση της ΕΠΣΜ για αναδιαρθρώσεις, μέτρο «μικρών»
Στην αυριανή κλήρωση τα σωματεία – μέλη της ΕΠΣΜ αναμένουν μ’ αγωνία από τη διοίκηση της Ένωσης να γνωστοποιήσει τα μέτρα ελάφρυνσής τους για τη νέα σεζόν (είχε γίνει λόγος μετά την ανακοίνωση των προκηρύξεων του Κυπέλλου Μεσσηνίας και των πρωταθλημάτων Α΄, Β΄, Γ΄ Τοπικής).
Ακόμη η διοίκηση της ΕΠΣΜ θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει πως αποφάσισε να γίνει τη νέα σεζόν η αναδιάρθρωση των κατηγοριών (έχει σχέση αυτή η απόφαση με το γεγονός ότι είναι προεκλογική περίοδος), αλλά και για πιο λόγο καταργήθηκε το μέτρο των «μικρών» (η μείωσή τους και πολύ περισσότερο η μη υποχρεωτική χρησιμοποίηση νεαρών, δεν βοηθά στην ανάπτυξη των υποδομών).
Η ΕΠΣΜ θα πάρει άραγε θέση για την προβληματική εικόνα της διαιτησίας (στην περυσινή κλήρωση ο κ. Σταθόπουλος είχε αναφέρει ότι υπήρχε έλλειψη διαιτητών και πως θα γίνονταν αγώνες και Δευτέρα, μάλιστα είχε επισημάνει ότι η Επιτροπή Διαιτησίας δεν επέβαλλε τα δέοντα!).

Θάρρος

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Αυγούστου 2013