Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Βγήκε από την ύφεση η Ευρωζώνη…

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τάραξε τα νερά της κατάθλιψης και έδωσε δικαίωμα για χαμόγελα αισιοδοξίας η ανακοίνωση της EUROSTAT για έξοδο της Ευρωζώνης από την ύφεση…
Την ανακοίνωση πανηγύρισαν ........

γνωστά ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδας αλλά στο τεύχος που δημοσιεύθηκε στις 14 Αυγούστου, παραμονή της μεγάλης πανηγυρικής γιορτής της Χριστιανοσύνης, ο διευθυντής του ενημερωτικού Public Service Newsletter, Dean Carroll αναλύει και καταθέτει με σοβαρότητα την άποψή του για την «πανηγυρική» ανακοίνωση της EUROSTAT ότι η Ευρωζώνη βγαίνει από την ύφεση καθώς σημειώθηκε οικονομική ανάπτυξη σε ποσοστό 0.3% και σε ποσοστό 0.1% για ολόκληρη της Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών-μελών.

Μετά από 6 συνεχή αρνητικά τρίμηνα ήρθε η χτεσινή ανακοίνωση της EUROSTAT για έξοδο από την ύφεση που πρέπει να ξάφνιασε όλους εκείνους που ζούνε έξω από τις εύπορες Μητροπολιτικές φούσκες και τους εύπορους αγροτικούς θύλακες.
Δεν μετράει τίποτε το γεγονός ότι το ΔΝΤ προβλέπει επίπεδα ανεργίας του 25% στην Ισπανία, (για την Ελλάδα δεν γράφει κάτι συγκεκριμένο ο κ Carroll) ενώ εκατομμύρια αποφοίτων θα παραμένουν άνεργοι και εκατομμύρια από ανειδίκευτους εργαζόμενους θα απασχολούνται με συμβόλαια ‘μηδενικής δέσμευσης απασχόλησης’ σε επίπεδα ελάχιστου ορίου αμοιβής.

Καταστήματα και Δημόσια κτίρια, που αποτελούν την καρδιά πολλών πόλεων, κλείνουν με επικίνδυνες ταχύτητες και βιομηχανικά κέντρα έχουν μεταβληθεί σε «πόλεις φαντάσματα».
Αμέτρητες οικογένειες επιβιώνουν με όσα τους παρέχουν «Τράπεζες τροφίμων» ενώ το κόστος μεταφοράς – και το κόστος καυσίμων - αυξάνεται σε απαγορευτικά για το μέσο πολίτη επίπεδα.

Όλα αυτά, όμως, δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν αφού η EUROSTAT ανακοίνωσε ότι η ύφεση τερματίστηκε…
Λέει και άλλα το άρθρο του Dean Carroll και μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εάν επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.publicserviceeurope.com/editor-blog/221/the-recession-may-be-over-but-depression-is-never-very-far-away

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Αυγούστου 2013