Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Κάστρο Κυπαρισσίας: Θεατρικό του μονόπρακτο "Το Μέτριο"

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. στο Κάστρο της Κυπαρισσίας, στο θέατρο, ο συγγραφέας Γιάννης Πετρόπουλος, θα παρουσιάσει το θεατρικό του μονόπρακτο "Το Μέτριο".

Είναι ένα ......

έργο το οποίο αναφέρεται στην ανάγκη να εξαλειφθεί η υπερβολή ενώ υμνείται η ισορροπία που χαρίζει η ενδιάμεση κατάσταση στις επιλογές του ανθρώπου.

Το έργο γράφτηκε πολλά χρόνια πριν, όταν ήταν έγκλειστος στις φυλακές. Ο Γιάννης Πετρόπουλος έχοντας γράψει κι άλλα έργα, προσπαθεί να διαπαιδαγωγήσει τους αναγνώστες τους μέσα από τις τραυματικές δικές του εμπειρίες ζωής.

Είναι η δεύτερη χρονιά που στον ίδιο χώρο παρουσιάζει δικό του θεατρικό δρώμενο, που εκτός από συγγραφέας είναι και ερμηνευτής. Η είσοδος δωρεάν.


Κινητικότητα ΕΣΥ. Πότε λήγουν οι προθεσμίες

Καζάνι που βράζει θυμίζει ο ευαίσθητος χώρος της υγείας. Η α' φάση της κινητικότητας των 1618 εργαζομένων στο ΕΣΥ έχει προκαλέσει αναταράξεις από τη μια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και από την άλλη αφάνταστη ταλαιπωρία στου ασθενείς.

Η κινητικότητα στην Υγεία σε αυτή τη φάση αφορά........

1.618 εργαζόµενους (στον αριθµό αυτό περιλαµβάνονται και περίπου 210 γιατροί που υπηρετούσαν στα νοσοκοµεία του ΤΚΑ και µε τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ «απορροφήθηκαν» στο ΕΣΥ) από δέκα φορείς σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι τέλος του έτους τον ίδιο «δρόµο» θα ακολουθήσουν επιπλέον 1.000 - 1.500 άτομα από μονάδες της περιφέρειας.

Εξάλλου όπως έχει δηλώσει ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στόχος είναι με την νέα χρονιά όλοι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στις νέες τους θέσεις.

Για τους πρώτους 1.618 n διαδικασία προβλέπει ηλεκτρονική υποβολή αίτησης που θα περιλαμβάνει τρεις επιλογές επανατοποθέτησης, που θα κριθούν µε βάση τα μόρια που προκύπτουν από τα χρόνια προυπηρεσίας

Αξίζει να υπενθυμιστεί εδώ ότι οι φορείς και οι δοµές που συμμετέχουν στην πρώτη φάση είναι n κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, n Πολυκλινική, το νοσοκομείο «Πατησίων», το «Αµαλία Φλέµινγκ», το«Σπηλιοπούλειο», n «Αγία Βαρβάρα» και στην Θεσσαλονίκη, το Αφροδισίων, των Ειδικών Παθήσεων, το παράρτηµα «Παναγία» του «Άγιος Παύλος» και το Ινστιτούτο Νοσηµάτων Θώρακος.

Σύμφωνα µε το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας:

Μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί n αξιολόγηση των φορέων ώστε την Παρασκευή 23 Αυγούστου να έχει εκδοθεί ο ονομαστικός κατάλογος του προσωπικού που τίθεται σε κινητικότητα.

Από 24 Αυγούστου έως στις 30 του ίδιου μήνα οι εργαζόμενοι θα έχουν το περιθώριο του χρόνου να καταθέσουν την προτίμησή τους για το σε ποιο από τα κοντινά νοσοκομεία επιθυμούν να μετακινηθούν.

Στις 31 του μήνα ξεκινά n διαδικασία της κινητικότητας.

Η αξιολόγηση θα γίνει από τριμελές ειδικό υπηρεσιακό Συµβούλιο που αποτελείται από δυο μέλη του υπουργείου Υγείας και ένα μέλος από το ΑΣΕΠ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί n διαδικασία της κινητικότητας και n τοποθέτηση των εργαζομένων στις νέες τους θέσεις.

The Best

Σε φαύλο κύκλο χρεών έχει περιέλθει ο ΕΟΠΥΥ

Σε μία ατέρμονη διαδικασία δημιουργίας νέων (σημαντικών) χρεών προς τους παρόχους του, έχει βρεθεί ο ΕΟΠΥΥ.

Τα χρέη του .......

για το 2012 - 2013 έχουν ήδη ανέλθει στα 500 εκατομμύρια ευρώ, υπονομεύοντας την προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να εξοφλήσει, έως το τέλος του έτους, τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 2011.

Η διοίκηση του Οργανισμού κατέβαλε το 2012 το 90% των οφειλών του προς τους παρόχους, προγραμματίζοντας να εξοφλήσει τα χρέη με την εκκαθάριστη των παραστατικών που έχουν υποβάλει οι πάροχοι.

Η εκκαθάριση δεν έχει ακόμη γίνει και έτσι οφείλει το 10% ή πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ( 7,8 εκατομμύρια ευρώ προς τους κλινικούς γιατρούς, 48 εκατομμύρια για τους εργαστηριακούς και 48 εκατομμύρια για τις ιδιωτικές κλινικές.

Νέα χρέη 400 εκατομμυρίων ευρώ έχουν δημιουργηθεί και το 2013, καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει πληρώσει καθόλου από την αρχή του έτους.

Πρόκειται για οφειλές 25 εκατομμυρίων προς τους γιατρούς, 200 εκατομμυρίων προς τους εργαστηριακούς και 200 εκατομμύρια προς τις ιδιωτικές κλινικές.

Iatronet

Γιαννιτσοχώρι: Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη προς Πρασιδάκι

Με το "καλημέρα" σε δράση οι πυροσβέστες στην Ηλεία που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή απο Γιαννιτσοχώρι προς Πρασιδάκι.

Η φωτιά σύμφωνα......

με πληροφορίες έχει κάψει ήδη δέκα στρέμμματα, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να την ανακόψουν.

Πρόκειται για έκταση που έχει καεί το 2007 και είχε προχωρήσει η φυσική αναγέννηση. Επικεφαλής των δυνάμεων απο τον Πύργο και την Κρέστενα, είναι ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Νικολακόπουλος.

Ηλεία LIVE

Αλλουβρόχηδες στην εκπαίδευση υπήρχαν και υπάρχουν σε όλα τα πόστα.

Γράφει ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου


Η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα πρόσφατα έκαναν την επισκεψή τους στο χώρο της εκπαίδευσης. Ο χώρος της εκπαίδευσης πάντα αποτελούσε τον εύκολο «αντίπαλο» όταν ξεσπούσε μια κρίση.
Πάντα ο κλάδος των ........

εκπαιδευτικών είχε πολλά θύματα σε περιόδους κρίσης. Αυτό όμως συνέβαινε γιατί πάντα στο χώρο της εκπαίδευσης συνδικαλιστικά υπήρχε μια εσωστρέφεια που δεν άφηνε την διεκδίκηση ενωμένη να φθάσει στον προορισμό της.

Υπήρχε αυτή η συνδικαλιστική παραταξιακή φαγωμάρα που έβλεπε το δέντρο και δεν έβλεπε το δάσος. Αυτό προσωπικά το έχω βιώσει δύο φορές ως σύνεδρος σε συνέδρια της ΟΛΜΕ. Αυτό που παρατηρείς στο χώρο που εξελίσσεται το συνέδριο είναι να μοιάζει ο χώρος με εμπόλεμη ζώνη που στο τέλος αφήνει πίσω του καμένη γη. Πάντα σε πλεόνασμα ήταν η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων. Κυρίαρχος στόχος κάθε παράταξης ήταν να βγάλει την ουρά της απέξω και να ενοχοποιήσει τις άλλες . Η συναίνεση και η διαπαραταξιακή συνοχή ήταν πάντα απούσες.

Ο συνδικαλισμός αλληθωρίζοντας ψηφοθηρικά πάντα έδινε δίκιο στα αιτήματα των εργαζομένων. Πάντα διεκδικούσε προνόμια για κολλητούς και φίλους. Ποτέ δεν αντιπαρατάθηκε σε προνόμια, που αφορούσαν και που τα απολάμβαναν ολίγοι εκλεκτοί. Χιλιάδες ήταν αυτοί οι εκπαιδευτικοί που απολάμβαναν αποσπάσεις και βολέματα υπό την «ευλογία» των υπηρεσιακών συμβουλίων και των συνδικαλιστών.
Ποτέ δεν αμείφτηκε η παραγωγικότητα, η αξιοπρέπεια και η εργατικότητα των εκπαιδευτικών, απεναντίας η ομοσπονδία μας ήταν πάντα ταμπουρωμένη πίσω από την πρόταση που έλεγε όχι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, προστατεύοντας πολλές φορές τους λουφαδόρους, αγνοώντας την πλειοψηφία του κλάδου που επιτελούσε και επιτελεί με αξιοπρέπεια και εργατικότητα το καθήκον τους.

Ποτέ η ΟΛΜΕ δεν εκμεταλλεύτηκε αγωνιστικά το πληθυσμιακό πλεονέκτημα του κλάδου, αλλά πάντα κατέβαινε στη διεκδίκηση χωρίς συνοχή, κουράζοντας τον κλάδο με τις ανούσιες 24-ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, φθάνοντας σε εξευτελιστικά ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 20% τις απεργίες.
Η ΟΛΜΕ (Καθηγητές) αντί να κατεβαίνει σε απεργίες μαζί με την ΔΟΕ (Δάσκαλοι) βάζοντας ως αιτήματα καθαρά εργασιακά εκπαιδευτικά ζητήματα, γινόταν συνοδοιπόρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις με την ΑΔΕΔΥ. Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί πορεύονταν στην διεκδίκηση με άλλους κλάδους που απολάμβαναν με λιγότερα προσόντα μισθούς τουλάχιστον διπλάσιους από τους μισθούς των εκπαιδευτικών. Έτσι οι εκπαιδευτικοί γίνονταν ασπίδα προστασίας των κεκτημένων άλλων ακριβοπληρωμένων εργασιακών κλάδων. Αυτό κατά ένα λόγο γινόταν γιατί οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έβλεπαν ως προαγωγή την συνδικαλιστική τους μεταπήδηση και πορεία στο Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ. Η ΑΔΕΔΥ στην πρόσφατη επιστράτευση των εκπαιδευτικών δεν στάθηκε αλληλέγγυα, απεναντίας καταδίκασε τη στάση των εκπαιδευτικών. Μία επιστράτευση η οποία έγινε με απαράδεκτο τρόπο, διότι πραγματοποιήθηκε χωρίς οι εκπαιδευτικοί να έχουν αποφασίσει απεργία, αλλά έγινε υπό την υποψία πραγματοποίησης απεργίας!

Πρόσφατα η Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επέβαλε αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες και συζητιέται η εφαρμογή του ωραρίου στα σχολεία 8π.μ.-14μ.μ..Ως αντεπιχείρημα η ΟΛΜΕ θα έπρεπε να απαιτήσει τμήματα μαθητών σε όλα τα σχολεία μέχρι 20 μαθητές, καθώς και δημιουργία κατάλληλων υποδομών στα σχολεία για τους εκπαιδευτικούς όπου εκεί θα προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, θα προετοιμάζουν και θα διορθώνουν τα διαγωνίσματά τους καθώς επίσης θα δέχονται και τους γονείς των μαθητών για ενημέρωση. Όλα αυτά απαιτούν συγκεκριμένους χώρους με εποπτικά μέσα και υποδομές όπως συμβαίνει σε προηγμένα σε θέματα εκπαίδευσης κράτη, τα οποία εμείς ως κράτος δεν είμαστε ικανοί ούτε να τα αντιγράψουμε. Με τέτοιες προτάσεις οι εκπαιδευτικοί θα αποχτήσουν κοινωνικούς εταίρους στις κινητοποιήσεις τους και θα έχουν και την συμπαράσταση των γονιών, που σήμερα θεωρούν κάποιους εκπαιδευτικούς ότι τους βάζουν χέρι στο πορτοφόλι τους.

Πλην ελαχίστων περιπτώσεων ποτέ δεν είδαμε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με διάθεση διαλόγου και ικανοποίηση αιτημάτων εκπαιδευτικών. Έτσι ο εκπαιδευτικός είχε καταντήσει ο φτωχός συγγενής του δημόσιου τομέα. Είναι ο μοναδικός εργασιακός κλάδος που το 100% είναι πτυχιούχοι, αλλά ποτέ αυτό δεν αποτέλεσε συγκριτικό πλεονέκτημα του κλάδου στην όποια διεκδίκηση.

Τελειώνοντας λέγω ότι ο κλάδος πρέπει να επαναπροσδιοριστεί αγωνιστικά και διεκδικητικά αφού πρώτα βάλει πολλές κόκκινες γραμμές. Θα πρέπει να δει ως συγκριτικό πλεονέκτημα το πληθυσμιακό του μέγεθος με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα υπάρξει συναίνεση και συνοχή στην όποια διεκδίκηση. Επίσης από τον συνδικαλισμό θα πρέπει να απομακρυνθούν άτομα που ταυτόχρονα με τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα τους έχουν ανατεθεί και υψηλοί κεντρικοί κομματικοί ρόλοι.

ΥΓ.1 Η μάνα μας έχει καταλήξει σε μια συνταγή και φτιάχνει τα κουλούρια της. Τόσοι Υπουργοί Παιδείας, τόσα χρόνια δεν μπορούν να βρουν την συνταγή για να φτιάξουν την εκπαίδευση; Οι συνεχόμενες απόπειρες μεταρρύθμισης της εκπαίδευσης έχουν κόστος. Για την ανούσια αυτή σπατάλη αυτών των πειραματισμών δεν πρέπει να λογοδοτούν και οι Υπουργοί; Έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για τις κατά καιρούς μεταρρυθμίσεις και μεταρρύθμιση δεν είδαμε ακόμα!

ΥΓ.2 Για αυτό το διαχρονικό «ράβε – ξήλωνε» στο χώρο της εκπαίδευσης δεν ευθύνεται ο εκπαιδευτικός αλλά οι εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Ας αποφασίσουν οι ηγεσίες τη εκπαιδευτικό σύστημα θέλουν τελικά!

Μέχρι τις 30 Αυγούστου η υποβολή όλων των δηλώσεων

Ως εξαιρετικό και μοναδικό μέτρο, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως προτίθεται να επιτρέψει, με νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί, την εμπρόθεσμη υποβολή όλων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (ΦΕΦΠ) μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο ........

φόρτο που δημιούργησε η υποχρεωτική για όλους – για πρώτη χρονιά φέτος – ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, αλλά και τα περισσότερα στοιχεία που ζητήθηκαν (όπως ο ΑΜΚΑ για τα προστατευόμενα μέλη και το ρολόι της ΔΕΗ για τα οικήματα). Για την απόφαση αυτή συνυπολογίστηκαν η συμπιεσμένη, σε σχέση με την νομοθετημένη, διάρκεια υποβολής, τα τεχνικά ζητήματα των εφαρμογών στις αρχές Ιουνίου, πως παρατηρήθηκαν αυξημένες, παράλληλες, υποχρεώσεις κατά την υποβολή, ιδιαίτερα το μήνα Ιούλιο, αλλά και οι καθυστερήσεις που έλαβαν χώρα στη συλλογή των απαραίτητων για την υποβολή βεβαιώσεων από επιχειρήσεις, ταμεία και τράπεζες.

Οι τεχνικοί αυτοί λόγοι δυσχέραναν την υποβολή από μεριάς μεγάλου αριθμού φορολογουμένων και το Υπουργείο ανταποκρίνεται με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Τονίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου δεν πρόκειται να πάρει παράταση, καθώς δεν υπάρχουν τεχνικοί ή άλλοι λόγοι. Η υποβολή συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ο υπολειπόμενος χρόνος κρίνεται αρκετός για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Συνεπώς, κάθε υποβολή μετά την 30η Αυγούστου θα εκκαθαριστεί ως εκπρόθεσμη με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Τέλος, ενημερώνουμε πως ο προγραμματισμός για την υποβολή όλων των δηλώσεων του οικ. έτους 2014 θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο με σκοπό τη δημιουργία πλάνου για την ενίσχυση των πληροφοριακών συστημάτων και την επίλυση δυσλειτουργιών, αλλά και να ανακοινωθούν οριστικές, αμετάκλητες, ημερομηνίες υποβολής το Δεκέμβριο, πράγμα που θα επιτρέψει το σωστό προγραμματισμό εργασίας για όλους τους φορολογούμενους, αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου την επόμενη χρονιά.

Τα κριτήρια για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Έντονες αντιδράσεις εντός της κυβέρνησης προκαλεί η πρόθεση για απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Τα σπίτια που ......

κινδυνεύουν είναι 25.000 και είναι αυτά που αποκτήθηκαν με δάνεια που δεν αποπληρώνονταν και παρουσίαζαν καθυστέρηση πριν από το 2008.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης διαβεβαιώνουν πως δε θα θιγούν τα ακίνητα εκείνων που πραγματικά αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της κρίσης στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Στο στόχαστρο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα μπουν εκείνοι που πήραν δάνεια σε καλές εποχές και δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ ή έχουν δώσει ελάχιστα χρήματα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί για 25.000 σπίτια, για τα οποία είχαν ξεκινήσει το 2008 οι διαδικασίες αλλά δεν ολοκληρώθηκαν.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως με αυτή την κίνηση θα καμφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών και θα περάσει τελικά το επίμαχο νομοσχέδιο.

Τα κριτήρια

Τα βασικά κριτήρια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι:

- Μειώνεται στις 150.000 από τις 200.000 ευρώ το ύφος της αντικειμενικής αξίας της κύριας κατοικίας που θα προστατεύεται.

- Θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος του ανεξέλεγκτου δανείου για την προστασία του ακινήτου

- Άνεργοι, πολύτεκνοι, δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα δεν κινδυνεύουν να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι τους

- Όσοι εντάσσονται σε προγράμματα ρυθμίσεων των δανείων τους κι εφόσον είναι συνεπείς σε αυτά θα προστατεύονται από πλειστηριασμούς

newsbomb.gr

Καθημερινό φαινόμενο οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Ιδιαίτερα «δημοφιλείς» είναι, το τελευταίο διάστημα, οι απάτες με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικών προσώπων σε νοσοκομεία
Σχεδόν καθημερινό ........

φαινόμενο αποτελούν οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο επιτήδειων (Ρομά) που συνελήφθησαν προ 10ημέρου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Προσποιούμενοι άλλοτε τους ασφαλιστές κι άλλοτε τους εφοριακούς, οι δύο συλληφθέντες - ένας 40χρονος κι ένας 28χρονος - προσέγγιζαν τα ηλικιωμένα θύματά τους, από τα οποία αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, που προορίζονταν για τη δήθεν τακτοποίηση οφειλών συγγενικών τους προσώπων.

Μέχρι τη σύλληψή τους είχε διαπιστωθεί ότι, με την παραπάνω μέθοδο, απέσπασαν από 18 θύματα (στη Θεσσαλονίκη) πάνω από 63.000 ευρώ. Η έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των ονομάτων τους, οδήγησε στην εξιχνίαση άλλων δύο περιπτώσεων απάτης ηλικιωμένων, στις οποίες «πρωταγωνίστησε» ένας εκ των δύο συλληφθέντων.

Οπως ανακοινώθηκε, ο 40χρονος, τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με την παραπάνω μεθοδολογία, εξαπάτησε δύο ηλικιωμένες, από τις οποίες άρπαξε 16.650 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργούσαν μεμονωμένα, ενώ κατά διαστήματα είχαν μαζί τους μία συνεργό, η οποία παραμένει ασύλληπτη.

Οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, που είναι τα «εύκολα» θύματα την εποχή της κρίσης, έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τα κρούσματα να είναι πλέον καθημερινά. Όπως και στην περίπτωση των δύο παραπάνω συλληφθέντων, οι επιτήδειοι συχνά παριστάνουν τους εφοριακούς και ζητούν από τα θύματά τους την εξόφληση οφειλών συγγενικών τους προσώπων, ενώ ενίοτε ισχυρίζονται ότι οι συγγενείς έχουν αγοράσει προϊόντα και δεν τα έχουν πληρώσει.

Ιδιαίτερα «δημοφιλείς» είναι, το τελευταίο διάστημα, οι απάτες με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικών προσώπων σε νοσοκομεία. Σε αυτή την περίπτωση, οι δράστες τηλεφωνούν - κατά βάση τις νυχτερινές ώρες, ώστε να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό - σε ηλικιωμένους, στους οποίους συστήνονται ως δήθεν γιατροί, ενώ υποστηρίζουν ψευδώς ότι παιδιά των θυμάτων αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να γίνει, όμως, αυτό πρέπει να καταβάλλουν χρήματα ή τιμαλφή.

Οι ηλικιωμένοι πολλές φορές πείθονται και πέφτουν θύματα αυτής της απάτης.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ανθυπασπιστή του Ελληνικού Στρατού, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, κατηγορούμενος ότι με τον παραπάνω τρόπο αποπειράθηκε να εξαπατήσει επτά ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη.

Σε κάθε περίπτωση, οι διωκτικές αρχές συνιστούν προσοχή και ζητούν από τους πολίτες να συμβουλεύσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους ότι δεν πρέπει να πείθονται από κανέναν για να παραδίδουν χρήματα.

ΑΜΠΕ

22 Αυγούστου: Μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στο δάσος της Ευαγγελίστριας Βάλτας

Και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Πολιτιστικός σύλλογος Βάλτας διοργανώνει μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στο δάσος της Ευαγγελίστριας Βάλτας, το βράδυ της παραμονής της εορτής την Πέμπτη 22 Αυγούστου.

Το πανηγύρι θα .......

ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος του εσπερινού, με τη συμμετοχή λαϊκής ορχήστρας και θα σερβίρεται κρασί, κρύα μπύρα και η παραδοσιακή "γουρνοπούλα" σε ένα περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς που αξίζει να επισκεφθείτε.
Πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης θα βρείτε στο blog της Βάλτας Τριφυλίας.

Μαδαγασκάρη 3 Οι φυγάδες της Ευρώπης [ MADAGASCAR 3: EUROPE'S MOST WANTED ]

Μαδαγασκάρη 3 Οι φυγάδες της Ευρώπης
[ MADAGASCAR 3: EUROPE'S MOST WANTED ]


Των Eric Darnell, Tom McGrath, Conrad Vernon

Με τους: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimme, Jada Pinkett Smith , Sacha Baron Cohen , Tom McGrath , Frances McDormand , Jessica Chastain , Bryan Cranston , Martin Short , Chris Miller , Conrad Vernon , Vinnie Jones

Είδος: Κινούμενα Σχέδια (2012)
Προβολές: Από 20 έως 22 Αυγούστου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Η γνωστή και μη εξαιρετέα παλιοπαρέα του Ζωολογικού Κήπου, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, αγωνίζεται και σε αυτήν την ταινία, προκειμένου να φτάσει… (πού αλλού;) στη Νέα Υόρκη!!! Ο Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια ο ιπποπόταμος ακόμα προσπαθούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και φυσικά, από την τρίτη αυτή απόπειρά τους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λεμούρια, ο Βασιλιάς Τζούλιαν, ο Μορίς και οι ανεκδιήγητοι, αλλά τρισχαριτωμένοι, τζέιμς μποντικού ύφους Πιγκουίνοι...

Δείτε το trailer της ταινίας.




Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Αυγούστου 2013