Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Καλαμάτα: Επιτυχημένη η λήξη των σεμιναρίων μελισσοκομίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα με την ευθύνη παρακολούθησης και ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Μεσσηνίας.

Στην τελετή ........

λήξης του σεμιναρίου παρευρέθη ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς , ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού ,η εξωστρέφεια και η ταυτότητα των αγροτικών μας προϊόντων είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.Επιπλέον,η διασύνδεση της έρευνας με την εκπαίδευση ,κατάρτιση και ενημέρωση των παραγωγών, είναι ο βασικός μοχλός στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τον μελισσοκομικό τομέα, ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν 200.000 κυψέλες και παράγονται 2.000 τόνοι μέλι ετησίως ,στη δε Μεσσηνία υπάρχουν 52.000 κυψέλες από 150 επιχειρηματίες και 1.000 ερασιτέχνες μελισσοκόμους και παράγονται 500 και πλέον τόνοι μέλι ετησίως.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι ο μελισσοκομικός τομέας στηρίζει την αγροτική οικονομία της περιοχής μας και οι προοπτικές που διαγράφονται είναι ευνοϊκές για την εξέλιξη του κλάδου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιστεύει ότι ο πρωτογενής τομέας είναι σημαντικός παράγοντας με τον οποίο μπορούμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, επενδύοντας σε έργα υποδομής και παρέμβασης στο σύστημα διακίνησης, προώθησης και εμπορίας των παραγόμενων προϊόντων.
Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ο αγρότης του μέλλοντος είναι ο ενημερωμένος αγρότης και στο πλαίσιο αυτό γίνονται αντίστοιχα σεμινάρια.


Συνάντηση Αλευρά - Κορομηλά για προβλήματα εν όψει της Νέας σχολικής χρονιάς.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκε στις 22-8-2013 στο γραφείο του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας κ. Χρήστος Κορομηλάς.

Στη συνάντηση .......

τέθηκαν τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών, εν όψει έναρξης της σχολικής περιόδου, που αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη για πολλές από τις τρίτεκνες οικογένειες.
Επίσης ο κ. Κορομηλάς ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη συνεργασία που είχαν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, με το οποίο θα παρέχονται τρόφιμα σε 550 περίπου τρίτεκνες οικογένειες και ζήτησε τη συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να επιτευχθεί έκπτωση 20% στην τιμή εισιτηρίου του ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας για τους τρίτεκνους.

Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι συμπαρίσταται στα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών ,στηρίζει τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας και θα αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ ,ενισχύοντας το δίκαιο αίτημα των τριτέκνων για μειωμένο εισιτήριο.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Αυγούστου 2013