Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αναβίωσε παραδοσιακό αλώνισμα με γλέντι στο «Τρενοτεχνείον» Κυπαρισσίας (βίντεο & φώτο)!

Εντυπωσιακή, από κάθε άποψη, ήταν η αναβίωση του παραδοσιακού αλωνίσματος το βράδυ της Τετάρτης στο «Τρενοτεχνείον» Κυπαρισσίας, τον πολιτισμικό πολυχώρο που έχει δημιουργήσει στο παλιό Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ ο γνωστός Καλόγερας, ο Τριφύλιος ηθοποιός και τραγουδοποιός, Νίκος Καλογερόπουλος!

Την ιδέα για την αναβίωση του αλωνίσματος στο «Τρενοτεχνείον» είχε......

η πρόεδρος της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών και της ΑΜΚΕ «Η Φιλιατρινούλα», Ελένη Μακρή, ενώ ουσιαστική ήταν η συμβολή ιππέων από τα Φιλιατρά – μελών του Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Τριφυλίας με τα άλογά τους, καθώς και των Πουτζαίων, λαϊκών οργανοπαιχτών από τα χωριά της Μαντίνειας Αρκαδίας!

Για το αλώνισμα μίλησε ο δάσκαλος, λαογράφος, συγγραφέας και ερμηνευτής παραδοσιακών τραγουδιών, Στάθης Κακούτης.
Παράδοση, ήθη, έθιμα, μουσικές, τραγούδια, χοροί έσμιξαν σε μια βραδιά με το ολόγιομο φεγγάρι και όλοι θαύμασαν την αναβίωση του αλωνίσματος και γλέντησαν με κέφι και χαρά.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Καλογερόπουλος τόνισε πως η αναβίωση του αλωνίσματος είναι ένα ακόμη δρώμενο στο «Τρενοτεχνείον» και ευχαρίστησε την κα Μακρή και τις Φιλιατρινές γυναίκες για την ιδέα, καθώς και όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση και συμμετείχαν. Όπως είπε ο Καλόγερας, «τα δρώμενα θα συνεχιστούν. Αυτή την Κυριακή κάνουμε μια εκδήλωση για τον Κολοκοτρώνη, ενώ θα παρουσιάσουμε και το εκπληκτικό βιβλίο από τις εκδόσεις Καγιάφα, που είναι Κολοκοτρωναίικες επιστολές από το ’21 μέχρι το ’27. Επίσης σας έχουμε μία πολύ ωραία έκπληξη, όπως κι απόψε ήταν έκπληξη.

Μουσικές βραδιές έχουμε καθημερινά, εκτός Δευτέρας & Τρίτη, έχουμε κινηματογράφο, συναυλίες και στις 8 Σεπτέμβρη θα παίξει ο Αντώνης ο Καφετζόπουλος, στις 18 ο Γιώργος ο Κιμούλης τη Μήδεια και κατά τις 25 θα παίξουμε τη δίκη του Κολοκοτρώνη».
Για το «Τρενοτεχνείον», είπε: «Είναι πολιτισμικός πολυχώρος! Απόψε κάνουμε αυτό το δρώμενο, το αλώνισμα. Όλα είναι ενταγμένα στον πολιτισμό μας. Και το αλώνι και ο τρύγος και η γεωργία και η επιστήμη και οι τέχνες και τα γράμματα…».

Με τη σειρά της, η Ελένη Μακρή σημείωσε: «Είναι ο τέταρτος χρόνος, κατά σειρά, που αναβιώνουμε το αλώνισμα. Ξεκινήσαμε από τα Φιλιατρά και φέτος, όταν αντίκρισα αυτό το μεγαλείο εδώ που έχει δημιουργήσει αυτός ο άνθρωπος, ο Νίκος, συγκινήθηκα ειλικρινά τόσο πολύ, που είπα ότι “ναι, πρέπει να αναδειχθεί αυτός ο χώρος” και όχι μόνο να αναδειχθεί, αλλά και να μονιάσουμε, Φιλιατρινοί και Κυπαρίσσιοι, γιατί μια ζωή είμαστε στη διαμάχη! Καιρός, λοιπόν, είναι να μονιάσουμε.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, να προχωρήσουμε. Απόψε (σ.σ. προχθές) αναβιώνουμε το αλώνισμα, με όλη του την ιεροτελεστία. Τα άλογα έχουν έρθει από τα Φιλιατρά, από τους Φιλιατρινούς, από τον Ιππικό Όμιλο, εμείς οι Φιλιατρινές γυναίκες, η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και η “Φιλιατρινούλα”, μαζί με τον Νίκο εδώ απόψε συνυπάρχουμε και ελπίζω στο μέλλον να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί… Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε και θα κάνουμε πολλά πράγματα, γιατι το ’χει ανάγκη ο τόπος μας!».













Θάρρος

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα 5μηνης απασχόλησης 45.000 άνεργων

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, πεντάμηνης απασχόλησης περίπου 45.000 άνεργων συμπολιτών μας σε δήμους και επιμελητήρια, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για........

ανέργους για το οποίο αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατομμύρια ευρώ για δικαιούχους, μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Οπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr oι ειδικότητες της πληροφορικής, διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι και γενικών καθηκόντων, συγκεντρώνουν μεταξύ πολλών άλλων, τη μεγαλύτερη ζήτηση στον κατάλογο των εποχικών προσλήψεων πεντάμηνης διάρκειας, που θα γίνουν το Σεπτέμβρη μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και Επιμελητήρια.

Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος, κατανέμονται σε Αθήνα, 1.865 και Θεσσαλονίκη, 1.010. Ακολουθούν ο Δήμος Πάτρας με 845, Ρόδος 674, Κέρκυρας με 694, Ηρακλείου Κρήτης με 688 Λάρισας με 607, Ιωαννίνων 599, Λέσβου με 566, Βόλου με 538, Πειραιά με 455, Χανίων με 457, Κοζάνης, 462, Χαλκίδας με 434, Περιστέρι με 385, Αγρινόυ 365, Λαμίας 353, Κορδελιό – Εύοσμος με 314, Παύλου Μελά 307, Τρικκαίας 302, Αλεξανδρούπολης 296, Εορδαίας, 296, Αχαρνών 296, καβάλας 286, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Καλαμαριάς 284, Καλλιθέας 278, Κομοτηνής, 269 Κατερίνης 267, ,Ζακύνθου 266, Ξάνθης 262, Νέαπολη – Συκεών 260, Κερατσινίου – Δραπετσώνας 253, Ρεθύμνου, 247, Γλυφάδας 242, Δράμας 238, Σερρών 238, Κεφαλλονιάς, 234, Καστοριάς 233, Άρτας 230, Πυλαίας – Χορτιάτη 220. Θέσεις θα προκηρυχθούν και σε άλλους Δήμους σε όλες τις Περιφέρειες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πλέον ή μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.

aftodioikisi.gr - Θάρρος

Οι εργαζόμενοι των ΔΟΥ για τα επεισόδια στην Μαραθούπολη

Ανακοίνωση για όσα συνέβησαν στη Μαραθούπολη, κατά τη διάρκεια ελέγχου καταστημάτων από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Νήσου Κυθήρων.

Ο Σύλλογος κάνει .....

λόγο για εντάσεις που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Μαραθούπολης σε βάρος των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ οι οποίοι βρίσκονταν σε εντεταλμένη υπηρεσία και επισημαίνει τα εξής: «Οι όποιες εντάσεις δημιουργούνται από επιχειρηματίες και μη, με σκοπό την αποφυγή του ελέγχου, είναι λανθασμένες ενέργειες και βλάπτουν την κοινωνία και το κράτος γενικότερα και σε καμία περίπτωση δεν αποτρέπουν τον έλεγχο των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στους οποίους έχει ανατεθεί η ευθύνη εφαρμογής των νόμων κατά της φοροδιαφυγής.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να επιδιώκουν τον έλεγχο για τη διαφάνεια των επιχειρήσεών τους και όχι να τον αποφεύγουν. Η κοινωνία να είναι αρωγός στο έργο των ελεγκτικών αρχών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών μοχθούν καθημερινά για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την υλοποίηση του προϋπολογισμού.
Η χάραξη της πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής γίνεται από την πολιτική ηγεσία και οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών εντέλλονται για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής».

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο γύρος της Μεσσηνίας

Κυρίες και κύριοι, απαγορεύεται να αρρωστήσετε Σαββατοκύριακο το μήνα Αύγουστο και, μάλιστα, κοντά στο Δεκαπενταύγουστο στην επαρχία, στην πιο βαθιά επαρχία (εννοώ σε χωριό).

Τι, ξαμοληθήκατε στις επαρχίες της Ελληνίδος γης, τρώτε και φρούτα, σας πιάνει πόνος στην κοιλιά και περιμένετε να βρείτε γιατρό ή νοσοκομείο που να διαθέτει έστω ένα κυπελλάκι να πιείτε νεράκι;
Αρχίζω από την αρχή. Είχα την ατυχία να… ......

επιλέξω να αρρωστήσω Σαββατόβραδο, 10 του μηνός Αυγούστου. Στο χωριό μου (εγκαταλελειμμένο από το Δήμο-τέρας) γιατρός δεν υπήρχε.

Στο πλησιέστερο ιατρικό κέντρο των Γαργαλιάνων εφημέρευε μία κυρία, που της τηλεφώνησα. Με ξαπόστειλε με μια ευγενική διαταγή:
-«Να πάρετε το 166 να σας πάει στην Κυπαρισσία».

-«Μα τι λέτε, κυρία μου, πονάω πολύ και η Κυπαρισσία είναι μακριά».
-«Να πάρετε ταξί»!
Πού να βρεθεί ταξί από τα πανηγύρια. Κάποιος γείτονας προθυμοποιήθηκε να με μεταφέρει. Δεν είχε βενζίνη. Το πλησιέστερο βενζινάδικο ήταν στη Γιάλοβα. Δεν μπορούσε να πάει. Παρακαλάω, εκλιπαρώ έναν ταξιτζή από το τηλέφωνο και έναν δεύτερο, είχαν, λέει, δουλειά (ο ένας μου έκανε το φίλο, τέτοιους φίλους να ‘χει στη ζωή του ο αναθεματισμένος!).

Τέλος, έρχεται το ασθενοφόρο, αρπάζω την τσάντα μου με όλα τα πράγματα μέσα και φθάνω στην Κυπαρισσία μετά από τρία τέταρτα κούνημα γερό και πόνους μεγάλους.
Οι άνθρωποι εκεί, γιατρός και νοσηλευτές, ευγενείς μεν, ανίκανοι δε να προσφέρουν τίποτε.
-«Νερό» φώναζα, «νεράκι, καίγομαι!»
-«Δεν έχουμε», λέει, «κύπελλο»!
-«Να αγοράσουμε για όνομα του Θεού», απαίτησα.
-«Είναι νύχτα δεν μπορούμε, όλα είναι κλειστά».
-«Θέλω να πάω στην τουαλέτα».
-«Δεν έχουμε χαρτί!».
-«Να βρείτε προς Θεού! Να ζητήσετε από οποιονδήποτε ασθενή».
-«Δεν μπορούμε».
Όλα αυτά με ευγένεια!
-«Τι έχω και πονάω τόσο» ρωτάω.
-«Δεν ξέρουμε!”
-«Να μου κάνετε υπέρηχο».
-«Δεν έχουμε υπέρηχο»
Μου έκαναν καθισμένη ακτινογραφία. Φυσικά δεν έδειχνε τίποτε.
-«Θα σε στείλουμε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας».
Ήθελα να κάνω εμετό, να βγάλω ό,τι είχα φάει. Αντ’ αυτού μου έκαναν ΑΝΤΙΕΜΕΤΙΚΗ ΕΝΕΣΗ κάτω από τα ουρλιαχτά μου:
-«Όχι, όχι, σας παρακαλώ πρέπει να κάνω εμετό, μην τον σταματάτε».
Σημασία δε μου έδωσαν οι σοφοί εγκέφαλοι. Δεν ήθελαν να βγουν από το στόμα στο τόσο πλουσιοπάροχα οργανωμένο νοσοκομείο από την Ελληνική Πολιτεία.
Ντροπή!

Οι πόνοι γιγαντώθηκαν μέχρι να φθάσουμε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με το ασθενοφόρο, στα Επείγοντα, μετά από πολλή ώρα. Με υποδέχθηκε μια μικρή ειδικευόμενη γιατρός, η οποία με «τιμώρησε» να πονάω από τις 4.30 μέχρι τις 9.00 το πρωί της Κυριακής επί πέντε ώρες, γιατί δε δέχθηκα να μου περάσει ένα σωληνάκι από τη μύτη (ας σημειωθεί, έχω πρόβλημα με το διάφραγμα της μύτης, είναι τελείως ελαττωματικό, πνίγομαι εύκολα). Έκλαιγα, ούρλιαζα, πονούσα, φώναζα:
-«Θα αυτοκτονήσω, θα πέσω από το παράθυρο. Καίγομαι».

Η ειδικευομένη κυρία αγέρωχη έλεγε ότι ήθελε να έχει εικόνα της αρρώστιας. Της αρρώστιας ή της εξαθλίωσης της ανθρώπινης ύπαρξης; Σφάδαζα. Έφθασε και μία άλλη της Σύντομης Νοσηλείας. Παρακολουθούσανε το θέαμα, όπως βλέπουμε στις ταινίες τον Βέγγο να τρώει ξύλο και να βογκάει!
Θέλανε εικόνα επί πέντε ώρες!

Επαναλάμβανα:
-«Θα πέσω από το παράθυρο», και το εννοούσα, γιατί ήμουνα ανίκανη να κουνήσω το χεράκι μου από τους πόνους του ειλεού για να τους… στραγγαλίσω!
Κάποιος κυνικός είπε:
-«Να πέσεις είναι ισόγειο, δεν παθαίνεις τίποτε!».
-«Άστε στο διάβολο», φώναξα.
Όταν με ανέβασαν στη Χειρουργική, μου φέρθηκαν καλά, αλλά ο θάλαμος έμοιαζε με λαϊκή αγορά. Λαός, κόσμος, παιδάκια, τσιγγάνοι, έμπαιναν, έβγαιναν και κανείς δεν τους το απαγόρευε. Μου έκλεψαν οι επισκέπτες της διπλανής άρρωστης όλα μου τα χρήματα και τη φωτογραφική μηχανή. Τέλος έφυγα για την Αθήνα.
Ξαλαφρωμένη τώρα από χρήματα και από πόνους, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γιατρούς και τις νοσοκόμες της Χειρουργικής, ιδιαίτερα τη νοσηλεύτρια Κατερίνα, για την προθυμία και την κατανόησή τους.
Το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας ή να είναι νοσοκομείο ή να κλείσει!

Με κάθε ειλικρίνεια,

Β. Λαμπροπούλου Εφημερίδα Θάρρος

Εξοπλίζεται μέσω ΕΣΠΑ με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα το Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας το τελευταίο διάστημα εξοπλίζεται με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 2.407.000 ευρώ, που το καθιστούν νοσηλευτικό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών.

Τα μηχανήματα που μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί από το......

νοσοκομείο έρχονται να καλύψουν ένα μεγάλο κενό, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους πολίτες και τους χιλιάδες επισκέπτες της Μεσσηνίας.
Μέχρι σήμερα έχει παραλάβει νέο μαγνητικό τομογράφο και με την ολοκλήρωση πρόσληψης εντός Σεπτεμβρίου δύο επικουρικών ιατρών Ακτινοδιαγνωστικής, θα ξεκινήσει να λειτουργεί και με προγραμματισμένα ραντεβού.

Επίσης, έχει παραληφθεί αξονικός τομογράφος, ψηφιακός μαστογράφος, τομογράφος οπτικής συνοχής, κλίβανος, σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης, υπέρηχος καρδιολογικής χρήσης, πλυντήριο ενδοσκοπίων, διπλό φορητό ακτινολογικό σύστημα, laser λιθοτριψίας, δύο φορητά σύστημα υπερηχοτομογραφίας, φορητό ακτινοσκοπικό C-ARM και 5 νέα μηχανήματα κλασικής αιμοκάθαρσης.

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να παραλάβει επιπλέον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, που αφορά σε: ψηφιοποιητή ακτινολογικών, φορητό αναπνευστήρα, 6 νέα μόνιτορ για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με κεντρικό σταθμό παρακολούθησης, 6 αναπνευστήρες και ισάριθμα μόνιτορ με κεντρικό σταθμό παρακολούθησης για το τμήμα εμφραγμάτων της ΜΕΘ, αναισθησιολογικό συγκρότημα πέντε τεμαχίων, ND YAG Laser και ενδοσκοπικό πύργο.

Θάρρος

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τρίτη 27 Αυγούστου 2013 και ώρα 14:00 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:......


1) Έγκριση πρακτικού του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια θραυστών υλικών λατομείου Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

2) Έγκριση πρακτικού του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια θραυστών υλικών λατομείου Δ.Ε. Φιλιατρών.

3) Έγκριση πρακτικού του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια υδραυλικών υλικών συντήρησης- επέκτασης υδραγωγείων Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

4) Έγκριση πρακτικού του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια υδραυλικών υλικών συντήρησης- επέκτασης υδραγωγείων Δ.Ε. Φιλιατρών.

5) Έγκριση πρακτικού του ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Συνδέσεις Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών».

6) Καθορισμός παράβολου υπέρ του Δήμου, για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας ζωήλατου οχήματος καθώς και καθορισμός παράβολου για την ετήσια ανανέωση των
χορηγούμενων αδειών.

Παρατείνεται η διακοπή κυκλοφορίας του τμήματος Περδικονερίου - Πλάτης

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι η διακοπή της κυκλοφορίας του τμήματος Περδικονερίου - Πλάτης της 19ης Επ. Οδού Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Πλάτη περί τη ΧΘ 0+800, θα συνεχιστεί έως και την ......

4-9-2013, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα οι προβλεπόμενες εργασίες για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση – Συντήρηση 19ης Ε.Ο. Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Πλάτη».

Κάστρο Κυπαρισσίας: Σήμερα το Θεατρικό μονόπρακτο "Το Μέτριο"

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. στο Κάστρο της Κυπαρισσίας, στο θέατρο, ο συγγραφέας Γιάννης Πετρόπουλος, θα παρουσιάσει το θεατρικό του μονόπρακτο "Το Μέτριο".

Είναι ένα ......

έργο το οποίο αναφέρεται στην ανάγκη να εξαλειφθεί η υπερβολή ενώ υμνείται η ισορροπία που χαρίζει η ενδιάμεση κατάσταση στις επιλογές του ανθρώπου.

Το έργο γράφτηκε πολλά χρόνια πριν, όταν ήταν έγκλειστος στις φυλακές. Ο Γιάννης Πετρόπουλος έχοντας γράψει κι άλλα έργα, προσπαθεί να διαπαιδαγωγήσει τους αναγνώστες τους μέσα από τις τραυματικές δικές του εμπειρίες ζωής.

Είναι η δεύτερη χρονιά που στον ίδιο χώρο παρουσιάζει δικό του θεατρικό δρώμενο, που εκτός από συγγραφέας είναι και ερμηνευτής. Η είσοδος δωρεάν.


Το επιμελητήριο Μεσσηνίας για την στήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θέτει, από τον θεσμικό του ρόλο, ως σύμβουλος της πολιτείας, τις εξής προτεραιότητες των ανθρώπων της αγοράς, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

1. Ενίσχυση ........

της ρευστότητας των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα, μετά την ανακεφαλαίωσή του από τα χρήματα πολιτών και επιχειρήσεων, για να ενισχύσει την πραγματική οικονομία.

2. Σε αντίθεση με την πτώση του τζίρου σε ποσοστό πλέον του 50%, το Επιμελητήριο διαπιστώνει αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Ζητείται από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ πάγωμα όλων των τιμολογίων και μειώσεις σε κλάδους της οικονομίας που ακόμα προσπαθούν να παράξουν προϊόντα και υπηρεσίες.

3. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ζητά μείωση των ενοικίων επαγγελματικής στέγης, με εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, ώστε να αποφύγουν οι επαγγελματίες – έμποροι επιζήμιους, μακροχρόνιους δικαστικούς συμβιβασμούς.

4. Να δοθεί η δυνατότητα στις ΜμΕ να προσλάβουν έναν εργαζόμενο με επιδότηση εργασίας, στόχος είναι η απορρόφηση τουλάχιστον 650.000 ανέργων.

5. Απλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ώστε αυτά τα χρήματα να μη χαθούν και να φτάσουν μέσα από τις απλές διαδικασίες, ως ενίσχυση, στην πραγματική οικονομία. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θεωρεί ότι τα χρήματα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ θα ενισχύσουν την ρευστότητα, θα αυξηθεί η απασχόληση, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

6. Πρέπει το πολιτικό μας σύστημα να πείσει τους δανειστές μας ώστε οι φόροι των επιχειρήσεων και ο ΦΠΑ να είναι ίδιος με τις ανταγωνίστριες χώρες, διότι έτσι θα τονωθεί οικονομικά και ψυχολογικά η αγορά προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

7. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα λειτουργήσει προς όφελος των μεγάλων και όχι των μικρών επιχειρήσεων. Θα γίνει μονοπώληση της αγοράς από μεγάλες «ΚΑΡΤΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ» επιχειρήσεις.

8. Περισσότεροι από το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών και επιχειρηματιών είναι ανασφάλιστοι.
Δεν μπορούν να είναι ενήμεροι στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα πάνω από ένα εκατομμύριο συνάνθρωποι μας, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειες τους να μην έχουν πρόσβαση στο ασφαλιστικό σύστημα.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει κάνει σημαντικές και υλοποιήσιμες προτάσεις, ώστε να αποκτήσουν και πάλι εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες ασφαλιστική ενημερότητα και κάλυψη.

9. Για το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, την δεδομένη περίοδο, μια τέτοια απόφαση θα ήταν καταστροφική. Τόσο για τους δανειολήπτες όσο και για την κτηματαγορά γενικότερα, με πλήρη απαξίωση των τιμών των ακινήτων, λόγω της υπερπροσφοράς, που θα οδηγήσει σε αφανισμό και την κτηματαγορά.

Ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα υιοθετήσει τις απόψεις των Επιμελητηρίων και των συλλογικών οργάνων που εκπροσωπούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να δώσει λύση που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διότι το ζητούμενο είναι να εξέλθει η χώρα μας από την παρατεταμένη ύφεση.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με βάση τον θεσμικό του ρόλο, θα αναζητεί λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του, προβάλλοντας τα σε κάθε συνάντηση, τόσο με τα Κυβερνητικά στελέχη, όσο και σε κάθε άλλο αρμόδιο φορέα.

H Ζωή του Πι [ The Life of Pi ]

H Ζωή του Πι
[ The Life of Pi ]


Του Ανγκ Λι

Με τους: Ιρφάν Καν, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σουράι Σάρμα

Είδος: Φαντασίας (2012)
Προβολές: Από 23 έως και 26 Αυγούστου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Ο νεαρός Ινδός Πι Πατέλ είναι ο μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου, ο οποίος διέσχισε τον ωκεανό σε μια βάρκα με συνεπιβάτιδα μια άγρια τίγρη. Χρόνια αργότερα αφηγείται την απίστευτη ιστορία του σε έναν Καναδό συγγραφέα.

Δείτε το trailer της ταινίας.




Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Αυγούστου 2013