Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπελλο Μεσσηνίας: τα αποτελέσματα της Β Φάσης

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγοι οι σημερινοί αγώνες για το Κύπελλο Μεσσηνίας με τα αποτελέσματα να έχουν ως εξής:

Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ – Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 1-3

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 4-1

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ 3-2

ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ – Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ 2-2

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ 2-0

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 4-2

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-1

ΚΕΡΑΥΝΟΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 1-0

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Καρτελά Κυπαρισσίας

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 6:20 σήμερα το απόγευμα σε δασώδη έκταση στην περιοχή του Καρτελά της Κυπαρισσίας, δίπλα σε σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες, ελάχιστα μόλις μέτρα από την παραλία!

Λουόμενοι που ......

αντελήφθησαν τη φωτιά, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και στο σημείο έσπευσαν οχήματα με άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας και ξεκίνησαν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Στην κατάσβεση, μέσα στα σύννεφα πυκνού καπνού που έχουν σκεπάσει την ευρύτερη περιοχή, συνέδραμαν κάτοικοι, λουόμενοι και ιδιοκτήτες παρακείμενων αγροκτημάτων.

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και η συντονισμένη επιχείρηση κατάσβεσης είχαν ως αποτέλεσμα να τη θέσουν υπό έλεγχο, πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις και κινδυνεύσουν σπίτια.

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Μεγάλη φωτιά στην Κυπαρισσία, κινδυνεύουν σπίτια!

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην παραλιακή οδό της Κυπαρισσίας ,ανάμεσα στις περιοχές Καρτελά και Σανί.
Η φωτιά καεί ελαιόδεντρα ενώ είναι κοντά σε σπίτια.
Στην περιοχή .......

πνέουν ισχυροί άνεμοι
Περισσότερη ενημέρωση σε λίγο

ΘΑΡΡΟΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Σκιάθος: Πέθανε 7 φορές και τον έσωσαν!

Η απίστευτη περιπέτεια τουρίστα!

Οι πλέον στελεχωμένες και εξοπλισμένες Καρδιολογικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα έστρεφαν το βλέμμα τους στην ομάδα των τεσσάρων ατόμων, που γύρω από το κρεβάτι ασθενούς στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, κατόρθωσαν να σώσουν έναν 54χρονο από επτά θανάτους!

Η ραγδαία εξέλιξη του καρδιολογικού περιστατικού με επτά .........

διαδοχικές καρδιακές παύλες -η πιο μεγάλης διάρκειας 1,5 λεπτού- ήταν πρωτοφανής για το γιατρό και διευθυντή του Κ.Υ. Νίκο Σακελαρόπουλο, όπως πρωτοφανής ακούγεται και η επιτυχής αντιμετώπισή του.

Μέσα σε ένα πεπαλαιωμένο Κέντρο Υγείας, με τον ελάχιστο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού καρδιολογικού περιστατικού, παρά με ένα μόνιτορ, έναν απινιδωτή και φαρμακευτική αγωγή, κράτησαν στη ζωή μετά από αλλεπάλληλες «μάχες» με το θάνατο τον 54χρονο από την Αθήνα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του βρίσκονταν στο νησί για διακοπές.

Σύμφωνα με το thessalinews.gr, συνδεδεμένος από την πρώτη στιγμή εισαγωγής του στο Κ.Υ. με το μόνιτορ, που παρακολουθεί τους καρδιακούς ρυθμούς, ο γιατρός, μία νοσηλεύτρια, ένας τεχνολόγος - ακτινολόγος και ο οδηγός του ασθενοφόρου, οι οποίοι συνεργάστηκαν, ο καθένας στο βαθμό των γνώσεών τους και έγιναν οι επίγειοι «άγγελοι» του 54χρονου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν, όταν πλέον η κατάσταση της υγείας του καρδιοπαθούς σταθεροποιήθηκε.

''Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι σταθεροποιήσαμε την κατάσταση του ασθενή''
«Οταν καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την κατάστασή του, ώστε να γίνει η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου και πέρασε η έντονη αγωνία που βιώσαμε, άρχισα να αναρωτιέμαι πώς είχε συμβεί το πρωτοφανές περιστατικό. Οι πιθανότητες επαναφοράς μειώνονται από τη μία θανατηφόρα αρρυθμία στην επόμενη. Εάν αυτό συνέβαινε στον ασθενή, ενώ βρίσκονταν εκτός Κέντρου Υγείας, δεν υπήρχε πιθανότητα να υπάρξει επάνοδός του», εξήγησε ο γιατρός και διευθυντής του Κ.Υ. Σκιάθου, στον τοπικό «Ταχυδρόμο» για τη συγκλονιστική περιπέτεια με αίσια κατάληξη.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο 54χρονος


Μέσα στην ατυχία του να ζήσει... επτά θανάτους, ο 54χρονος ήταν τυχερός. Το χειρότερο περιστατικό της ζωής του συνέβη ενώ βρίσκονταν για διακοπές στη Σκιάθο. Κατά συνέπεια η διακομιδή του στο Κέντρο Υγείας ήταν άμεση και σε λίγα λεπτά ήταν στα χέρια του γιατρού. Αν η σοβαρή καρδιολογική αρρυθμία είχε συμβεί στην Αθήνα, όπου διαμένει, ο χρόνος που θα απαιτούνταν μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου και την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο είναι βέβαιο ότι θα ήταν μοιραίος.

Newsit

Καλό Νερό: Καταγγελία πολιτών για τις πρακτικές της ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ

Αναφορά προς στον Υπολιμενάρχη Κυπαρισσίας κατέθεσαν οι κάτοικοι του Καλού Νερού σχετικά με τις αυθαιρεσίες της ΜΚΟ Αρχέλων που επεμβαίνει στην παραλία με τοποθετήσεις πασσάλων και συρματοπλεγμάτων με την δικαιολογία της χελώνας καρέτα καρέτα.

Στην καταγγελία τους οι κάτοικοι αναφέρουν οι κατασκευές που ......

κάνουν είναι επικίνδυνες για τους λουόμενους ενω ταυτόχρονα πλήττουν το δικαίωμα τους να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία.

Αναλυτικά η καταγγελία τους αναφέρει:

Κλικ εδώ για ευκολότερη ανάγνωση



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Σεπτεμβρίου 2013