Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα για τους μακροχρόνια άνεργους

Αναμένεται, εντός των ημερών, η έκδοση υπουργικής απόφασης για την καταβολή επιδόματος σε μακροχρόνια ανέργους, η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί.

Σύμφωνα με τον νόμο, το επίδομα θα χορηγείται από το 2014 στους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες.

Το επίδομα .......

δικαιούνται άνεργοι, από 20- 66 ετών, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.

Εξάλλου σήμερα καταβάλλονται από τον ΟΓΑ τα νέα οικογενειακά επιδόματα σε 126.802 δικαιούχους. Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Τα επιδόματα καταβάλλονται τμηματικά παράλληλα με την εκκαθάριση των φορολογικών

Zougla.gr

Δήμος Τριφυλίας: Ανακοίνωση για προσβολές από το κόκκινο σκαθάρι σε φοινικόδεντρα.

Ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις πραγματοποιεί ο Δήμος Τριφυλίας για την αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικόδεντρων από το κόκκινο σκαθάρι, που πλέον πλήττει και την περιοχή της Τριφυλίας.
Οι παρεμβάσεις .......

ξεκίνησαν από το Καλό Νερό και συνεχίστηκαν στην Κυπαρισσία όπου συνεργεία του Δήμου υπό την εποπτεία του Αλέκου Σπυρόπουλου στις 3 Σεπτεμβρίου με την εφαρμογή των μέτρων “καραντίνας” κόπηκαν επτά (7) προσβεβλημένοι φοίνικες, υπό την επίβλεψη της γεωπόνου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Μπέσσα Σπυριδούλας και της υπεύθυνης του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας κ. Ζωής Πετροπούλου.

Σήμερα, ο κ. Παρασκευόπουλος και η κ. Πετροπούλου με την παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια και του Δ/ντη Γυμνασίου Φιλιατρών κ. Νίκου Αθανασόπουλου πραγματοποίησαν αυτοψία στους ιστορικής αξίας και έντονα συναισθηματικά φορτισμένους υπεραιωνόβιους φοίνικες στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Φιλιατρών.
Από την αυτοψία προέκυψαν ενδείξεις προσβολής δύο τουλάχιστον φοινικόδεντρων από το κόκκινο σκαθάρι. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποφασίστηκε η άμεση και επείγουσα περέμβαση με τη μέθοδο της “δενδροχειρουργικής” και φαρμακευτικής θεραπείας – πρόληψης. Οι αυτοψίες θα συνεχισθούν στους Δημοτικούς χώρους όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας που έχουν στους ιδιωτικούς τους χώρους φοινικόδεντρα να κάνουν τους επιβαλλόμενους ελέγχους συμβουλευόμενοι τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 3-9-2013]




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Σεπτεμβρίου 2013