Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Tριφυλίας: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... 15.000 ευρώ για συντριβάνι στην Κυπαρισσία. [ Εγγραφο και video ]

ΤΣΟΥΧΤΕΡΟΣ ήταν ο απολογισμός για το συντριβάνι της Κυπαρισσίας στη κεντρική πλατεία το οποίο βέβαια όφειλε ο Δήμος να αποκαταστήσει.
Δεν γκρινιάζουμε για το έργο, ούτε την αισθητική του αφού δεν έχει καμία σχέση με το παλιό, αλλά περισσότερο για το κόστος.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ακούσει ότι το έργο θα......

κόστιζε 8 με 9.000 ευρώ, αργότερα ότι θα ήταν 10.000 και τελικά έφτασε τις 12.100 όπου υπολογίζοντας τον ΦΠΑ τελικά ανήλθε λίγο κοντά στις 15.000 ευρώ!

Επειδή αρκετός κόσμος αναρωτήθηκε για το κόστος η Κίνηση Πολιτών Τριφυλίας ανέδειξε την σύμβαση η οποία έχει ανέβει στην Διαύγεια. Όμως το θέμα είναι ότι το ουρανοκατέβατο κόστος για τις λάμπες και τους σωλήνες σε καιρούς κρίσης είναι σημαντικό. Παρότι δεν έγινε διαγωνισμός αφού ήταν έργο με απευθείας ανάθεση, ποιος θα μας διασφαλίσει καθώς ερωτούν οι πολίτες ότι η προσφορά της εταιρίας ήταν η χαμηλότερη άρα και η ποιο οικονομική στο Δήμο;

Παρά το γεγονός ότι το συντριβάνι ήταν έτοιμο 1 ημέρα περίπου πριν την μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση γεγονός που αποδίδεται στη βιασύνη για να παραδοθεί άμεσα, αρκετοί πολίτες ρωτούν εύλογα πόσο θα κόστιζε η επισκευή του...παλιού για να έχουμε μέτρο σύγκρισης...





BEST TV

Αγγελία που σοκάρει

Κατά καιρούς έχουμε δει απίστευτες αγγελίες...

Αυτή όμως είναι εύκολα μια κατηγορία μόνη της.
Ένας μάγειρας ζητάει εργασία. Θα μου πείτε σιγά τα αυγά, μόνο ένας μάγειρας ζητάει να εργαστεί σε αγγελίες; Αυτός ο μάγειρας είναι δεν παλεύεται. Δείτε πιο κάτω την αγγελία και...μακριά από εμάς!

Δείτε την αγγελία (κλίκ στην εικόνα)




newsBomb

Γ. Ρουμπάτης: ξεφτίλισε τη Δημόσια Τηλεόραση μέσα στο «σπίτι» της (βίντεο)

Φωτιά και λάβρα ήταν ο Γιάννης Ρουμπάτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Ο δημοσιογράφος........

υποστήριξε πως η κυβέρνηση θέλει απλώς να δείχνει ότι σέβεται την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά τόνισε πως είναι ντροπή να μην υπάρχει ακόμα στην ουσία δημόσια τηλεόραση σε μια δημοκρατία και σε μια χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δε βλέπει κανείς τη Δημόσια Τηλεόραση. Δεν παίζει κανένα ρόλο. Δεν υπάρχει καν δημόσιο ραδιόφωνο. Αναγκάζεστε να δουλεύετε με υποτυπώδη μέσα, χωρίς links. Είναι ντροπή να γίνονται αυτά και να μη λύνονται με τρόπο που να είναι δημοκρατικός. Ο τρόπος που προσλήφθηκαν οι δημοσιογράφοι δεν ήταν σωστός. Και παρατράγουδα υπήρξαν και μόρια δόθηκαν που δεν έπρεπε να δοθούν», υπογράμμισε ο Γιάννης Ρουμπάτης.

Δείτε τις «βόμβες» Ρουμπάτη:



Κουτί της Πανδώρας

Πάτρα: Πρωτοφανές ερωτικό ατύχημα - 20χρονος πήγε στο Νοσοκομείο...με μία κρεμάστρα στον πρωκτό

Η αλήθεια είναι οτι έχουν δει πολλά τα μάτια των γιατρών στα Νοσοκομεία. Αλλά αυτό που είδαν χθες οι γιατροί στο Γ.Κ. Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" ήταν πρωτοφανές.

Ένας 20χρονος......

ζήτησε μαζί με τον φίλο του και συνομήλικο του ιατρική συνδρομή μετά από ερωτικό ατύχημα.

Πιο συγκεκριμένα, προφανώς στη διάρκεια ερωτικού παιχνιδιού, σφηνώθηκε στον πρωκτό του 20χρονου μία κρεμάστρα γεγονός που προκάλεσε στους δύο νέους πανικό.

Απευθύνθηκαν λοιπόν άμεσα στους γιατρούς του Νοσοκομείου, οι οποίοι αντέδρασαν με ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. Χορήγησαν στον νεαρό υπακτικό φάρμακο, του προκάλεσαν διάρροια και κατάφεραν σε λίγη ώρα να τον... απελευθερώσουν.

Ο νεαρός μαζί με το συνοδό του αναχώρησαν λίγη ώρα αργότερα από το Νοσοκομείο.

The best

Εγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ 2013. Τα δικαιολογητικά [λίστα]

Από τις 11 ως τις 27 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα Επαγγελματικά Λύκεια (Ομάδα Α΄& Β΄) για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η διαδικασία φέτος κινδυνεύει να ........

μην διεξαχθεί ομαλά καθώς στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου έχει προκηρυχθεί 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων στα ανώτατα ιδρύματα, λόγω της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 εξ αυτών. Την απεργία αυτή ακολουθεί και νέα 48ωρη τις αμέσως επόμενες ημέρες, 12 και 13 του μήνα, ενώ από τις 16 και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου οι διοικητικοί υπάλληλοι των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προχωρούν σε πενθήμερη απεργία.

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο παιδείας η εγκύκλιος που ορίζει τα δικαιολογητικά και όλες τις άλλες λεπτομέρειες για για την εγγραφή των επιτυχόντων – εισαγομένων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:


Αίτηση για εγγραφή.

Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ – ΟΜΑ_Α Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (Δεν κατατίθεται πότε η πρωτότυπη βεβαίωση).

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.

Επίσης στο υπουργείο Παιδείας δίνονται πληροφορίες:

Α.για επιτυχόντες ΓΕΛ στα τηλ 2103442702-3 και 2103442699

Β.για επιτυχόντες ΕΠΑΛ, Έλληνες μουσουλμάνους και αλλοδαπούς στα τηλ. 2103442696 και 2103442100

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές φοιτητών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ξεκινούν στις 11 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των φοιτητών και ολοκληρώνονται 28 του μήνα. Τι πρέπει να κάνουν οι φοιτητές για να εγγραφούν;

Στο διάστημα από 11 έως 28 Σεπτεμβρίου πρέπει να εγγραφούν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι νέοι φοιτητές. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες φοιτητές πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα-διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις γραμματείες των οικείων σχολών και πανεπιστημίων.

Η γραμματεία, κατά την εγγραφή, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα στοιχεία αυτών που προσέρχονται για εγγραφή με το ατομικό δελτίο επιτυχίας τους και το επίσημο αντίγραφο του ονομαστικού πίνακα.

Για λόγους εξαιρετικής ανάγκης, όπως παρατεταμένη θεομηνία, σοβαρή ασθένεια, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, είναι δυνατή η εγγραφή σπουδαστή που καθυστέρησε να εγγραφεί μέσα στην καθορισμένη προθεσμία 11-28 Σεπτεμβρίου.

Πάντα όμως με αιτιολογημένη απόφαση του συμβουλίου του τμήματος ή σχολής Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, κατά περίπτωση, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου σπουδαστή, η οποία υποβάλλεται σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής και στην οποία εκτίθενται και οι λόγοι της καθυστέρησης.

Σπουδαστής που δεν εγγράφηκε ούτε με την ανωτέρω διαδικασία χάνει το δικαίωμα εγγραφής για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος, καθώς και για τα επόμενα έτη.

Υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε σχολή με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων και εισάγεται με τις φετινές Εξετάσεις σε άλλη σχολή δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα σχολή ή στο τμήμα εισαγωγής του, αν προηγουμένως δεν διαγραφεί από τη σχολή ή το τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Στρατιωτικές Σχολές

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Ε.Ν., καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθούν και θα ανακοινωθούν από τις ίδιες τις σχολές. Επισημαίνεται ότι κατά την εγγραφή των επιτυχόντων με τις ειδικές περιπτώσεις των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των κοινωνικών κριτηρίων δεν απαιτείται κανένας επιπλέον έλεγχος από τις γραμματείες των τμημάτων.

Τα δικαιολογητικά

Αίτηση για εγγραφή του φοιτητή.
Τίτλος απόλυσης: Απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Εξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

fimes.gr

67χρονος αποπλανούσε ανήλικα παιδιά. Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία 67χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 14.06.2013, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, για αποπλάνηση παιδιών κατ’ εξακολούθηση.
Πρόκειται για τον:.....

ΛΟΥΤΣΟ Κωνσταντίνο του Βασιλείου, που γεννήθηκε στις 06.10.1946 και κατοικεί στο Άργος Αργολίδας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27510-62242 και 27510-67258 του Τμήματος Ασφαλείας Άργους για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Η δύναμη του Bluetooth

Εκμεταλλευτείτε την ασύρματη αυτή δυνατότητα συνδεσιμότητας της Android συσκευής σας κι αποκτήστε περισσότερες δυνατότητες χάρη στις πολλές εφαρμογές της.
Το Bluetooth είναι μια εντυπωσιακή ασύρματη τεχνολογία που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τη χρήση πολλών λειτουργιών και αξεσουάρ από τη συσκευή σας.
Αν και ήταν μάλλον .....

περιορισμένο κατά τα πρώτα στάδια της ζωής του το Bluetooth εχει εξελιχθεί, για να μπορεί να προσφέρει πληθώρα διαφορετικών δεδομένων επικοινωνίας. Ειδικά τώρα που οι τελευταίες αναθεωρήσεις των προδιαγραφών Bluetooth περιλαμβάνουν κάποια μεγάλη ενεργειακή απόδοση, είναι καλύτερα από ποτέ για να συνδέσετε συσκευές στην Android συσκευή σας μέσω Bluetooth.

Παρακάτω προτείνουμε τις κυριότερες και δημοφιλέστερες χρήσεις της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Hands-free
Χωρίς το Bluetooth, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να φανταστούμε έναν κόσμο hands-free ομιλίας. Τα ακουστικά Bluetooth σας επιτρέπουν να έχετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας ενώ μιλάτε. Αν και η ιδέα του να έχετε ένα σύστημα με ένα μικρόφωνο και ηχείο - όπως τα στερεοφωνικά ακουστικά - είναι μάλλον απλή, η ασύρματη φύση το καθιστά ιδανικό και καλύτερο.

Μουσική
Αλλά γιατί να περιοριστείτε σε απλά ακουστικά που το μόνο που σας προσφέρουν είναι οι κλήσεις ομιλίας; Υπάρχουν ακουστικά με τα οποία απολαμβάνετε κρυστάλλινο ήχο τόσο όταν μιλάτε, όσο και όταν ακούτε μουσική. Επίσης, υπάρχουν ηχοσυστήματα αυτοκινήτου που μπορούν να παίξουν μουσική από το τηλέφωνό σας, ενώ πολλά από αυτά έχουν κουμπιά είτε στην ίδια την συσκευή ή στο τιμόνι του αυτοκινήτου σας που σας επιτρέπουν να επιλέγετε τραγούδια που θέλετε.

Πληκτρολόγια και ποντίκια
Εάν θέλετε να είστε παραγωγικοί με το τηλέφωνο η το tablet σας, μπορείτε να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο στη συσκευή σας. Είναι φυσικό να πληκτρολογείτε πολύ πιο γρήγορα σε ένα φυσικό πληκτρολόγιο, ενώ δεν είναι πολλοί οι χρήστες που προτιμούν οθόνες αφής για γρήγορη πληκτρολόγηση. Κάποιες συσκευές σας επιτρέπουν να συνδέσετε και ποντίκι για να χρησιμοποιήσετε την οθόνη της συσκευής σας σε ένα ολοκληρωμένο desktop.

Μεταφορά αρχείων
Θέλετε να μεταφέρετε ένα αρχείο από μια συσκευή σε μια άλλη γρήγορα και με ασφάλεια; Αν και οι δυο έχουν Bluetooth, μπορείτε να το κάνετε. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα ένα αρχείο Bluetooth από τον υπολογιστή σας στο Android κινητό σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας το περιβάλλον εργασίας του υπολογιστή για να ξεκινήσει η μεταφορά αρχείου. Στο Android κινητό σας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή μεταφοράς αρχείων Bluetooth, η οποία έπειτα θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Αυτό είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση, αν δεν χρησιμοποιείτε (ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε) λογισμικό συγχρονισμού cloud, όπως για παράδειγμα, το Dropbox, για να στείλετε αρχεία στο τηλέφωνό σας.

Σύνδεση στο διαδίκτυο
Τα Android τηλέφωνά σας που τρέχουν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος είναι σε θέση να συνδεθούν στο διαδίκτυο μέσω Bluetooth.
Απλά, ενεργοποιείστε το Bluetooth, συνδεθείτε στην επιθυμητή σας συσκευή και διαλέξτε την επιλογή Bluetooth tethering για να το ενεργοποιήσετε. Μπορείτε να το βρείτε στο μενού hotspot tethering.

Πώς να αντιστοιχίσετε συσκευές.
Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Bluetooth είναι ενεργοποιημένη και στις δύο συσκευές. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον μια από τις συσκευές είναι ρυθμισμένη να είναι ορατή (όλες οι συσκευές Bluetooth, από προεπιλογή, δεν είναι ορατές για την αποτροπή ανεπιθύμητων συνδέσεων από τρίτους). Τώρα, πηγαίνετε στην άλλη συσκευή και βρείτε αυτήν που είναι ορατή στη λίστα του Bluetooth. Επιλέξτε τη για να συνδεθείτε. Ανάλογα με την συσκευή, μπορεί να χρειαστεί να εισάγετε ένα κωδικό ΡΙΝ (όπως 0000) για μια η και τις δύο συσκευές η να ελέγξετε ότι το τυχαίο ΡΙΝ που εμφανίζεται και στις δύο, όταν γίνεται το αίτημα αντιστοίχησης, είναι το ίδιο.

Μόλις γίνει η αντιστοιχία, θα πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα η μεταξύ τους σύνδεση, όπως η λήψη κλήσεων. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες χρήσεις Bluetooth αλλά οι παραπάνω είναι σίγουρα οι πιο συνηθισμένες. Αν νομίζετε ότι η συσκευή σας είναι ικανή για οποιαδήποτε από αυτές, δοκιμάστε τις. Αν όχι, μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε ή να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση τόνου σε κονσέρβα

Στην ανάκληση τόνου σε κονσέρβα λόγω υπέρβασης των νομοθετημένων μεγίστων ορίων για την ισταμίνη, προχώρησε ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με .....

σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης Προσδιορισμός ισταμίνης σε αλιευτικά προϊόντα», μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας τόνου σε κονσέρβα και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε την υπέρβαση των νομοθετημένων μεγίστων ορίων για την ισταμίνη.

Πρόκειται για το προϊόν «cavos τόνος σε λάδι», με κωδικό T78E2COYN 35GEA, ημερομηνία παραγωγής 10-5-2013 και λήξης 10-5-2018. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία με την επωνυμία Δ. & Ν. Μαργαρίτης ΑΕ, που εδρεύει στη Σίνδο και κρίθηκε μη κανονικό- μη ασφαλές.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση- απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την εταιρεία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Συνεχίζονται οι ΦΑΠ - ες

Κυριολεκτικά αγώνα με τον χρόνο και το υπουργείο δίνουν καθημερινά οι φοροτεχνικοί και οι πολίτες. Η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης για το ΦΑΠ έληξε σήμερα με πολλούς φορολογούμενους να μην έχουν προλάβει.
Τα εκκαθαριστικά ......

εξάλλου είχαν αργήσει να καταφθάσουν στα νοικοκυριά με αποτέλεσμα τότε να δοθεί παράταση.

Από την άλλη το υπουργείο δέχεται πιέσεις ώστε να μην θεωρούνται από τώρα εκπρόθεσμες οι φορολογικές δηλώσεις αφού η τιμωρία είναι δυσβάσταχτη.

ΒΕST TV

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τους δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ

Νομοθετική παρέμβαση για την προστασία των περίπου 100.000 δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας.

Οι δανειολήπτες του ΟΕΚ, οι περισσότεροι από τους οποίους .........

είναι εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα ή έχουν μείνει άνεργοι, διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες. Οι δύο πρώτες αφορούν τους δανειολήπτες που έλαβαν δάνειο από κεφάλαια του Οργανισμού κι εκείνους που έλαβαν το δάνειο υπό τη διαχείριση τράπεζας. Για τις κατηγορίες αυτές είχαν προβλεφθεί ευεργετικές διατάξεις από το νόμο 2011 (Ν. 4019), η ισχύς του οποίου όμως έχει λήξει. Ο νόμος προέβλεπε ότι, σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα είτε να καταβάλει εφάπαξ την οφειλή με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων επιβαρύνσεων, είτε σε έως 24 δόσεις με έκπτωση 50% επί των πρόσθετων τελών.

Με τη νέα ρύθμιση θα επιδιωχθεί η επαναφορά αυτών των διατάξεων, καθώς και η ανακούφιση της τρίτης κατηγορίας δανειοληπτών που εμφανίζει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Πρόκειται για δάνεια 15ετους διάρκειας αποπληρωμής, που δόθηκαν από τις τράπεζες με επιδότηση του επιτοκίου από το Δημόσιο για εννέα έτη, σε ποσοστό από 50% έως και 100%, ανάλογα με την οικογενειακή και την οικονομική κατάσταση του δικαιούχου.

Σήμερα οι τράπεζες, επικαλούμενες κενό νόμου, αρνούνται να προχωρήσουν σε ρύθμιση των δανείων αυτών, εκτός κι αν ο δανειολήπτης παραιτηθεί από την επιδότηση του επιτοκίου. Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα αναζητείται τρόπος διαχωρισμού της επιδότησης από το δάνειο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα παράτασης του χρόνου αποπληρωμής, χωρίς να χάνεται η επιδότηση του επιτοκίου. Το κόστος της επιδότησης των δανείων αυτών εκτιμάται στα 380 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ επαρκούν για την κάλυψή του.

Η ρύθμιση αναμένεται να νομοθετηθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση που διεξάγεται, υπό την εποπτεία των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, ανάμεσα στη διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Εnet

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Οι διαιτητές των επαναληπτικών αγώνων

Aνακοινώθηκαν οι διαιτητές από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου όσο αφορά το Κύπελλο Μεσσηνίας και είναι οι εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/09/13

1.ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ (2ος αγώνας) ΓΗΠ. Σάββατο 07/09/13 17:00 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΚΑΤΣΑΣ Ν.

2. Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΑΜΦΕΙΑ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00 ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΛΟΥΚΑΣ Ι., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ.

3. ΕΘΝΙΚΟΣ-Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00 ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ Κ., ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Π.

4.Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.

5. ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ-ΕΡΑΝΗ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00 ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΒΡΥΩΝΗΣ Β., ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι.

6.ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00 ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ.

7.Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ-ΑΓΡΑΣ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 20:00 ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΓΙΑΝΝΕΑΣ Β.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/09/13

8.ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ-Α.Ε. ΑΒΙΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00 ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν.

9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00 ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΜΑΚΡΗΣ Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε. Ε.

10.Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00 ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΡΕΚΚΑΣ Η., ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ Σ.

11. Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ-ΑΙΑΝΤΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΛΟΥΚΑΣ Ι., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ.

12. ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ (2ος αγώνας) ΓΗΠ. Κυριακή 08/09/13 17:00 ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.

13. ΠΑΟ ΚΑΛ/ΤΑΣ-Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00 ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΒΡΥΩΝΗΣ Β., ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ.

14. ΑΠΟΛΛΩΝ-Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 18:00 ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΚΑΤΣΑΣ Ν., ΓΙΑΝΝΕΑΣ Β.

15. Α.Ο. ΦΑΡΑΙ-ΔΩΡΙΕΑΣ (2ος αγώνας) ΓΗΠ. Κυριακή 08/09/13 20:00 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ., ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/09/13

16. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΡΦΑΡΑ (2ος αγώνας) Δευτέρα 09/09/13 17:00 ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Α., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Β.

Σύσκεψη στην Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας για την μεταφορά μαθητών.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο με θέμα τη μεταφορά μαθητών. Στη σύσκεψη, που έγινε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κοσμάς Σαράντος και μέλη του Δ.Σ, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Στάθης Μακρής, ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας Ιωάννης Πλατάρος και ο αναπληρωτής Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Παναγιώτης Χαϊδεμένος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού και της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕΜ και ιδιοκτήτες ταξί.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η παράταση της υπάρχουσας ......

σύμβασης για την άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία της μεταφοράς μαθητών.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξήρε την υπευθυνότητα και την κοινωνική ευαισθησία των φορέων μεταφοράς μαθητών και παρότι δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ μέχρι σήμερα σχετική τροπολογία, διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους.

Θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς ώστε τα νέα δρομολόγια που θα προκύψουν τη φετινή χρονιά να ενταχθούν σύντομα στο πρόγραμμα για άμεση εξυπηρέτηση.



Γαργαλιάνοι: Τέλος οι παράγκες αλλοδαπών στην περιοχή του σκουπιδότοπου.

Τέλος στην απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία κατάσταση, με τις παράγκες δίπλα στο σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων, στο παλιό νταμάρι άμμου, μπήκε από χθες με την απομάκρυνση των αλλοδαπών και την εκκένωση του χώρου.

Μετά από σχετικές .....

διαδικασίες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και αφού εδώ και καιρό είχαν ενημερωθεί οι αλλοδαποί να απομακρυνθούν από το χώρο, χθες 5 με 6 οικογένειες που ζούσαν δίπλα στα σκουπίδια μάζεψαν τα λιγοστά υπάρχοντά τους και αποχώρησαν, ενώ συνεργεία του Δήμου, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, γκρέμισαν τις παράνομες αυτοσχέδιες παράγκες.

Οι υπόλοιπες οικογένειες από τις παράγκες θα φύγουν σήμερα και θα γίνει εκκένωση του χώρου, με απομάκρυνση των τσίγκων και όλου του σκουπιδαριού.
Άγνωστο, από την άλλη, παραμένει πού θα καταλύσουν οι αλλοδαποί και σε ποιον ή ποιους χώρους και τόπους θα βρουν προσωρινή στέγη.

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος








Μάθε αν δικαιούσαι επίδομα τέκνων για το 2013

Τα νέα επιδόματα τέκνων δικαιούνται να λάβουν αναδρομικά από την 1-1-2013 όσοι φορολογούμενοι έχουν εξαρτώμενα τέκνα και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Ως «εξαρτώμενα τέκνα» οικογένειας, για τα οποία καταβάλλονται τα επιδόματα, νοούνται: .....

α) Τα φυσικά τέκνα, θετά ή αναγνωρισθέντα, που είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Για τέκνα που φοιτούν σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους, που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέραν της συμπλήρωσης του 24ου έτους της ηλικίας τους.

β) Τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω που έχουν συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας τους.

γ) Τέκνα των συζύγων από άλλο γάμο, εφόσον αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και εφόσον ο πρώην σύζυγος ή η πρώην σύζυγος δεν επιδοτείται για τα τέκνα αυτά. Για τα τέκνα αυτά ισχύουν τα ηλικιακά όρια που αναφέρονται στην περίπτωση α.

δ) Ορφανά και από τους δύο γονείς τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια. Ισχύουν τα ηλικιακά όρια που αναφέρονται στην περίπτωση α.

Δικαιολογητικά για τα εξαρτώμενα τέκνα

Για ορισμένες περιπτώσεις τέκνων απαιτούνται, κατά περίπτωση, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

-Πιστοποιητικό σπουδών για τέκνα τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Εάν πρόκειται για εκπαιδευτικό ίδρυμα χώρας του εξωτερικού, εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πιστοποιητικό σπουδών πρέπει να είναι θεωρημένο από το Ελληνικό Προξενείο.

-Εφόσον στην οικογένεια υπάρχει εξαρτώμενο τέκνο που έχει συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας του, δεν είναι σπουδαστής ή φοιτητής και έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, απαιτείται ιατρική γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α. ή απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής του Ι.Κ.Α.

-Δικαστική απόφαση επιμέλειας ανήλικων τέκνων.

Τα εν λόγω δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι σε ισχύ τη χρονική στιγμή που υποβάλλεται το έντυπο Α21.

Ποσά επιδομάτων και εισοδηματικά κριτήρια

Σύμφωνα με το νόμο 4093/2012, τα νέα επιδόματα τέκνων προβλέπεται να χορηγηθούν αναδρομικά από την 1η-1-2013 και είναι δύο κατηγοριών:

1) Το «ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων», το οποίο κυμαίνεται από 13,33 έως 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί και καταβάλλεται σε οικογένειες με 1 ή περισσότερα παιδιά βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών κριτηρίων.

Ειδικότερα:

α) Κάθε οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί, εφόσον το 2012 είχε συνολικό εισόδημα:

-μέχρι 9.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 40 ευρώ το μήνα
-από 9.001 μέχρι 18.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 26,67 ευρώ το μήνα
-από 18.001 μέχρι 27.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 13,33 ευρώ το μήνα

β) Κάθε μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδί, εφόσον το 2012 είχε συνολικό εισόδημα:

-μέχρι 7.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 40 ευρώ το μήνα
-από 7.001 μέχρι 14.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 26,67 ευρώ το μήνα
-από 14.001 μέχρι 21.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 13,33 ευρώ το μήνα

γ) Κάθε οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά, εφόσον το 2012 είχε συνολικό εισόδημα:

-μέχρι 10.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 80 ευρώ το μήνα
-από 10.001 μέχρι 20.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 53,33 ευρώ το μήνα
-από 20.001 μέχρι 30.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 26,67 ευρώ το μήνα

δ) Κάθε μονογονεϊκή οικογένεια με 2 παιδιά, εφόσον το 2012 είχε συνολικό εισόδημα:

-μέχρι 8.000 ευρώ, δικαιούται επίδομα 80 ευρώ το μήνα
-από 8.001 μέχρι 16.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 53,33 ευρώ το μήνα
-από 16.001 μέχρι 24.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 26,67 ευρώ το μήνα

ε) Κάθε οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά, εφόσον το 2012 είχε συνολικό εισόδημα:

-μέχρι 11.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 120 ευρώ το μήνα
-από 11.001 μέχρι 22.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 80 ευρώ το μήνα
-από 22.001 μέχρι 33.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 40 ευρώ το μήνα

στ) Κάθε οικογένεια με 2 γονείς και 4 παιδιά, εφόσον το 2012 είχε συνολικό εισόδημα:

-μέχρι 12.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 160 ευρώ το μήνα
-από 12.001 μέχρι 24.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 106,68 ευρώ το μήνα
-από 24.001 μέχρι 36.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 53,32 ευρώ το μήνα

2) Το «ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων», που ανέρχεται σε 500 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί και καταβάλλεται επιπρόσθετα σε οικογένειες με 3 ή περισσότερα τέκνα, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι 45.000 ευρώ για τις οικογένειες με 3 τέκνα, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τις οικογένειες με 4 τέκνα και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επί πλέον τέκνο για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα.

Ειδικότερα:

α) Για κάθε οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά:

- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν μέχρι 11.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 245 ευρώ το μήνα ή 2.940 ευρώ το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν από 11.001 έως 22.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 205 ευρώ το μήνα ή 2.460 ευρώ το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν από 22.001 έως 33.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 165 ευρώ το μήνα ή 1.980 ευρώ το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν από 33.001 έως 45.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 125 ευρώ το μήνα ή 1.500 ευρώ το χρόνο.

β) Για κάθε οικογένεια με 2 γονείς και 4 παιδιά:

- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν μέχρι 12.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 327 ευρώ το μήνα ή 3.920 ευρώ το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν από 12.001 έως 24.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 273 ευρώ το μήνα ή 3.276 ευρώ το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν από 24.001 έως 36.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 220 ευρώ το μήνα ή 2.640 ευρώ το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν από 36.001 έως 48.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 167 ευρώ το μήνα ή 2.000 ευρώ το χρόνο.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την είσπραξη των επιδομάτων είναι:

α) Η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος έτους από τον υπόχρεο της οικογένειας. Η υποβολή της δήλωσης αυτής είναι προαπαιτούμενη ενέργεια, προκειμένου να αποτυπωθούν τα εισοδήματα που απέκτησε ο αιτών το 2012 και με βάση το συνολικό ποσό τους να καθοριστεί το ακριβές ποσό του επιδόματος που θα του καταβληθεί. Η φετινή φορολογική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, που έχει θέσει σε παραγωγική λειτουργία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.gsis.gr και www.taxisnet.gr. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης είναι η λήψη κωδικών και ενός ειδικού «κλειδαρίθμου» για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής δηλώσεων.

β) Η ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφημένου εντύπου Α21, που έχει τη μορφή αίτησης – υπεύθυνης Δήλωσης για την χορήγηση των επιδομάτων. Η υποβολή του εντύπου Α21 πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, επίσης μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών. Η υποβολή του Α21 είναι δυνατή μόνο εφόσον έχει προηγηθεί η οριστική ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής του Α21 είναι εφικτή με τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποκτηθεί για την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

γ) Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα. Η μόνιμη και συνεχής διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία (2003-2012) αποδεικνύεται από την αδιάλειπτη υποβολή του εντύπου Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα τελευταία 10 έτη και επαληθεύεται αυτόματα από την ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών.

Εάν για κάποια έτη δεν βρεθεί έντυπο Ε1, ο αιτών θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

-Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου ή της συζύγου στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι άνεργος, από την οποία να προκύπτει η ασφάλισή του ή η ασφάλισή της την τελευταία δεκαετία

-Βεβαίωση έναρξης και συνέχισης άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος από το τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

-Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των σελίδων του βιβλιαρίου υγείας του δικαιούχου ή της συζύγου, από τα οποία να αποδεικνύεται ότι το βιβλιάριο ήταν θεωρημένο για τα έτη της κρίσιμης δεκαετίας

-Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου με μισθωτή το δικαιούχο ή το σύζυγό του, κατατεθειμένο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς και υπεύθυνη δήλωση με Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή, στην οποία θα δηλώνει ότι η μίσθωση είναι σε ισχύ ή ότι έληξε και την ημερομηνία λήξης αυτής

-Βεβαίωση φοίτησης του τέκνου ή των τέκνων σε σχολείο της Ελλάδος.

-Αντίγραφα της δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος των γονέων του.

-Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των σελίδων του βιβλιαρίου υγείας προστατευόμενου μέλους ασφαλισμένου γονέα, θεωρημένου για τα έτη της κρίσιμης δεκαετίας.

-Βεβαίωση από το γυμνάσιο ή το Λύκειο, όπου φοιτούσε ο δικαιούχος

-Βεβαίωση του ΟΑΕΔ, αν ο δικαιούχος είχε εγγραφεί στα μητρώα του.

δ) Τα εξαρτώμενα τέκνα να ευρίσκονται στην Ελλάδα.

Τα δικαιολογητικά για ομογενείς και αλλοδαπούς

Οι ομογενείς και οι αλλοδαποί δικαιούχοι οφείλουν επιπλέον να συγκεντρώσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη της οικογένειας με κανονική εγγραφή.

β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εγγράφου πιστοποίησης μόνιμης διαμονής, εφόσον ο αιτών είναι πολίτης άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

γ) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ειδικού δελτίου ταυτότητας.

δ) Άδεια διαμονής, εφόσον ο δικαιούχος είναι πολίτης χώρας που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ή πολίτης της Ελβετίας ή άλλου κράτους (εκτός των ανωτέρω και της Ε.Ε.) που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονέας τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.

ε) Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα και Άδεια παραμονής Αλλοδαπού, εφόσον ο δικαιούχος είναι αλλοδαπός πρόσφυγας στον οποίο έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο.

στ) Ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας, εφόσον ο δικαιούχος είναι αλλοδαπός στον οποίο δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Διαδικασία

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για την είσπραξη του επιδόματος είναι, αναλυτικά, η εξής:

1ο βήμα-Υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Πριν από όλα πρέπει να υποβάλετε δήλωση φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να αποτυπωθούν τα εισοδήματα που αποκτήσατε το 2012. Το βήμα αυτό είναι απαραίτητο, καθώς από το ύψος του εισοδήματος που θα δηλώσετε για το 2012 θα εξαρτηθεί το ακριβές ποσό των επιδομάτων που θα λάβετε. Εάν δεν υποβάλετε δήλωση φορολογίας εισοδήματος δεν θα μπορέσετε να λάβετε τα επιδόματα που δικαιούστε.

2ο βήμα-Συγκέντρωση δικαιολογητικών. Συγκεντρώστε όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την καταβολή των επιδομάτων.

3ο βήμα-Υποβολή της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης Α21. Μετά την συμπλήρωση και την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ηλεκτρονικά μέσω του TAXISNET, πρέπει να συμπληρώσετε και να υποβάλετε ηλεκτρονικά – πάλι μέσω του TAXISNET – ένα νέο μηχανογραφημένο έντυπο που φέρει τον κωδικό Α21 και έχει τη μορφή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης. Στο έντυπο Α21 πρέπει να δηλώσετε αναλυτικά στοιχεία για σας, τη σύζυγό σας και τα εξαρτώμενα τέκνα σας. Επιπλέον πρέπει να δηλώσετε τα δικαιολογητικά που έχετε συγκεντρώσει και τον αριθμό ΙΒΑΝ ενός τραπεζικού λογαριασμού σας, στον οποίο επιθυμείτε να πιστωθούν τα ποσά των επιδομάτων.

Από τη στιγμή που θα έχετε ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και του εντύπου Α21 και θα έχετε στη διάθεσή σας και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν έχετε παρά να περιμένετε τις ακόλουθες ενέργειες των αρμόδιων κρατικών φορέων:

-Την ηλεκτρονική διασταύρωση και την επαλήθευση ορισμένων στοιχείων που αναγράψατε στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Η διαδικασία αυτή διενεργείται από τη ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών.

-Την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από την ΓΓΠΣ με την έκδοση του σχετικού εκκαθαριστικού σημειώματος.

-Την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων που δηλώσατε στην αίτηση Α21 από τη ΓΓΠΣ

-Την αποστολή της ελεγμένης αίτησης Α21 στον ΟΓΑ για περαιτέρω έλεγχο.

-Τον έλεγχο ορισμένων δεδομένων που δηλώσατε στην αίτηση Α21 από τον ΟΓΑ. Στο πλαίσιο του ελέγχου αυτού, δεν αποκλείεται να κληθείτε στον ΟΓΑ για να υποβάλετε αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τα οποία έχετε δηλώσει ότι συγκεντρώσατε στην αίτηση Α21.

-Την έγκριση της αίτησης από τον ΟΓΑ και την πίστωση του λογαριασμού που δηλώσατε με το ποσό των επιδομάτων που αντιστοιχούν στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

pelopNews

Λύσεις Θερμομόνωσης χώρων Δημήτρης Πούλος



Δημήτρης Πούλος
Πολιτικός Μηχανικός


Λύσεις Θερμομόνωσης χώρων

Μελέτη και εφαρμογή της βέλτιστης 
και οικονομικής λύσης για τις ιδιαιτερότητες της κάθε οικοδομής.
 
Δημήτρης Πούλος
Φιλιατρά Μεσσηνίας
Τηλέφωνο επικοινωνίας 694 - 78 22 512


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Σεπτεμβρίου 2013