Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μηνυμα Μερκούρη για την νέα σχολική χρονιά.

Αγαπητές μαθήτριες
Αγαπητοί μαθητές
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί


Η νέα σχολική ........

χρονιά που αρχίζει σήμερα με την τελετή του αγιασμού και τις ευλογίες της εκκλησίας, εύχομαι να είναι γόνιμη και αποδοτική.
Δε διστάζω να καταθέσω ότι η χρονιά αυτή θα είναι δυσκολότερη όλων των προηγούμενων.

Βασίζομαι στην επιμέλεια των μαθητών, στην πίστη και στο όραμα των εκπαιδευτικών και στην αμέριστη συμπαράσταση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και νιώθω πεπεισμένος ότι και αυτή η σχολική χρονιά θα έχει τα καλύτερα επιθυμητά αποτελέσματα.

Καλή σχολική χρονιά
Ιωάννης Μερκούρης
Υπεύθυνος Παιδείας
Δήμου Τριφυλίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ

Με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, το ειδικό όσο και πανάκριβο φάρμακο Γ-ΣΦΑΙΡΙΝΗ (στοιχίζει γύρω στα 1300 ευρώ!) έχει εξαφανισθεί από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετική αδυναμία χορήγησής του και η υγεία πολλών ασθενών να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Το φάρμακο ........

αυτό, όπως και ορισμένα αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα, ειδικής θεραπευτικής αξίας, δεν πωλείται στα ιδιωτικά φαρμακεία, χορηγείται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων, υπάγεται στο νόμο 3816/10 και χορηγείται δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους. Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα από την Παρασκευή 17Μάη, δέχτηκε έκκληση από ασθενή που νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο να βρει το φάρμακο καθώς το νοσοκομείο δήλωσε ότι δεν το έχει.

Εκτός από την περίπτωση του αναφερόμενου φαρμάκου το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα δέχεται συνεχώς σωρεία καταγγελιών για τρομακτικές ελλείψεις φαρμάκων, που σημειώνονται σε όλα τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων και αφορούν όχι μόνο την περίπτωση των σπάνιων φαρμάκων αλλά και συνήθη φάρμακα ευρείας χρήσης. Γέροντες, ανάπηροι, άρρωστοι, άνθρωποι ανήμποροι και με ποικίλα προβλήματα κίνησης, οι οποίοι έχουν βιβλιάρια Πρόνοιας, εξαναγκάζονται να ξεθεώνονται στις γύρες, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, να υποβάλλονται σε έξοδα μετακίνησης και τελικά να βρίσκονται με άδεια χέρια καταφεύγοντας τελικά στην όποια συνδρομή των κοινωνικών φαρμακείων επειδή το ΕΣΥ δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια και αδυνατεί να ικανοποιήσει τις βασικές φαρμακευτικές ανάγκες των ελλήνων πολιτών.

Εκτός από αυτό, δεχόμαστε καταγγελίες πολιτών ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται φαινόμενα κανιβαλισμού και ότι διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων αρνούνται να χορηγήσουν σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ασθενείς με καρκίνο ή άλλες σοβαρές παθήσεις, φάρμακα για την θεραπεία τους, επειδή αυτά έχουν υψηλό κόστος και τους ασκούνται από τις διοικήσεις ισχυρές πιέσεις για να αγοράσουν τα φάρμακα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙ ή να τα βρούνε μέσω συγγενών τους ή άλλους τρόπους !....

Θέτουμε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις υπόψη των πολιτικών κομμάτων των βουλευτών και των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στην Υγεία και τους καλούμε να παρέμβουν για να τερματισθεί αυτό το καθεστώς, που θέτει σε αυξημένους κινδύνους την υγεία και την ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας.

Δ. Σουλιώτης, Υπεύθυνος
Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟ

Ασθενής που πάσχει από ηπατίτιδα Β και είναι ανασφάλιστος έχει άμεση ανάγκη από το φάρμακο VIREAD. Σας παρακαλούμε αναμεταδώστε αυτό το μήνυμα.
Όσοι θα .......

ήθελαν να προσφέρουν το φάρμακο μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις που παρατίθενται παραπάνω. Ευχαριστούμε πολύ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ελλησπόντου 12 Βύρωνας
210 7628 209 + 6977 747431

Πάνω από 200.000 οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV

Διπλασιάστηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο η συνδρομητική βάση του OTE TV

Τις 200 χιλιάδες ξεπέρασε η συνδρομητική βάση του OTE TV, που προσέλκυσε πάνω από 100 χιλιάδες νέους συνδρομητές σε λιγότερο από ένα χρόνο, συνεχίζοντας τη δυναμική του ανάπτυξη στην ελληνική αγορά.
«Η ανάγκη των Ελλήνων τηλεθεατών για πλούσιο και ποιοτικό......

τηλεοπτικό περιεχόμενο σε προσιτές τιμές αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην εντυπωσιακή ανάπτυξη του OTE TV, παρά τις συνθήκες της αγοράς, με το διπλασιασμό των πελατών μας σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Σε αυτό το διάστημα, έχουμε ενισχύσει σημαντικά το πρόγραμμα του OTE TV σε όλες τις κατηγορίες περιεχομένου και διατηρούμε τις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς. Ο OTE TV σήμερα προσφέρει το πλουσιότερο μπουκέτο καναλιών στην Ελλάδα, με αποκλειστικότητες, υψηλής ευκρίνειας περιεχόμενο και ποιοτικές υπηρεσίες για τους συνδρομητές του, μπαίνοντας σε όλο και περισσότερα νοικοκυριά», δήλωσε, σχολιάζοντας το ορόσημο των 200 χιλιάδων συνδρομητών, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης.

Κατά τη διάρκεια του έτους, ο OTE TV:

Εξασφάλισε για τους συνδρομητές του ακόμη περισσότερο θέαμα σε αποκλειστικότητα από τις καλύτερες διοργανώσεις σε όλα τα σπορ παγκοσμίως (πχ Barclays Premier League, Γερμανικό Κύπελλο, EuroBasket, WRC), που μπορούν να απολαμβάνουν μαζί με τις άλλες διοργανώσεις που φιλοξενεί ο ΟΤΕ TV σε ποδόσφαιρο (Primera Division, Campionato, Bundesliga, Κύπελλο Ελλάδας, καθώς επίσης Κύπελλα Ισπανίας, Ιταλίας και Γαλλίας, Football League κα), μπάσκετ (NBA, ACB κα), μηχανοκίνητο αθλητισμό (F1, Moto GP), τένις, βόλεϊ κα.
Ενίσχυσε το αθλητικό του πρόγραμμα, λανσάροντας νέα κανάλια (OTE SPORTS 4 & 5, αναβάθμιση OTE SPORTS 3 σε HD), 6 αθλητικές εκπομπές και εμπλουτίζοντας τη δημοσιογραφική του ομάδα με καταξιωμένα ονόματα του αθλητικού ρεπορτάζ.

Εμπλούτισε το πρόγραμμά του με νέα κινηματογραφικά κανάλια (OTE Cinema 1HD, OTE Cinema 2), ακόμη περισσότερες ταινίες και σειρές, σε συνεργασία με κορυφαία χολιγουντιανά στούντιο (Walt Disney, Sony Pictures, Miramax), μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής (BBC, TF1), αλλά και ελληνικές εταιρείες διανομής (Odeon, Feelgood Entertainment, Spentzos Films, Hollywood Entertainment, Strada Films κα).
Ενισχύθηκε με νέα θεματικά κανάλια (HISTORY HD, Travel Channel HD, MAD, Body in Balance, Motorvision HD), ολοκλήρωσε τη διάθεση όλων των καναλιών εθνικής εμβέλειας (ΑΝΤ1, Μακεδονία TV) και συνέχισε την προσθήκη περιφερειακών και τοπικών καναλιών.
Επίσης, συνέχισε να αναβαθμίζει την εμπειρία των συνδρομητών του με ποιοτική εξυπηρέτηση και νέες υπηρεσίες (πχ OTE TV GUIDE Application).

Οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν να απολαμβάνουν πάνω από 50 live αθλητικές μεταδόσεις την εβδομάδα, περισσότερες από 1.000 ταινίες το χρόνο και 25 πρεμιέρες το μήνα, ποιοτικά ντοκιμαντέρ, παιδικά προγράμματα και περιεχόμενο για όλη την οικογένεια. Το πλήρες πρόγραμμα του OTE TV (Full pack), με πάνω από 70 ψηφιακά κανάλια, από τα οποία τα 17 σε ποιότητα HD, διατίθεται στην πιο ανταγωνιστική τιμή της αγοράς, με μόνο 21,90 ευρώ το μήνα.*

Ο OTE TV συνεχώς εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο και ποιοτικές υπηρεσίες αποκλειστικά για τους συνδρομητές του.

*Η υπηρεσία OTE TV παρέχεται ως αορίστου χρόνου με ελάχιστη 12μηνη παραμονή. Η ειδική τιμή για πελάτες ΟΤΕ ισχύει για κατόχους οικιακής τηλεφωνικής σύνδεσης ΟΤΕ.

Απίστευτη απάντηση φοιτητή στην Χημεία - Πήρε το μοναδικό 10!

Το κείμενο που ακολουθεί κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες

Σύμφωνα πάντα με τους χρήστες αποτελεί μια απάντηση που δόθηκε σε ενδιάμεσες εξετάσεις/ προόδους στη χημεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η ερώτηση είχε ως εξής και βαθμολογούταν με έξτρα βαθμούς: ......


Η Κόλαση είναι εξώθερμη ή εσώθερμη;(στη χημεία ή εξώθερμη δίνει θερμότητα ενώ η άλλη απορροφά).

Οι περισσότεροι φοιτητές έδωσαν απαντήσεις παρέχοντας αποδείξεις βασισμένες στο Νόμο του Boyle (ένα αέριο ψύχεται όταν μεγαλώνει ο όγκος και θερμαίνεται όταν συμπιέζεται) ή κάτι παρόμοιο.

Ωστόσο, ένας έγραψε τα εξής:

Πρώτον πρέπει να γνωρίζουμε αν ο όγκος της κόλασης αυξάνεται προς το χρόνο. Επομένως χρειάζεται να ξέρουμε το ρυθμό με τον οποίο οι ψυχές εισρέουν στην κόλαση και το ρυθμό με τον οποίο διαφεύγουν.

Νομίζω ότι μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι όταν μια ψυχή πάει στην κόλαση, δεν πρόκειται να φύγει. Επομένως, δεν διαφεύγουν ψυχές.

Τώρα για το πόσες ψυχές μπαίνουν, ας δούμε πόσες διαφορετικές θρησκείες υπάρχουν σήμερα στον κόσμο. Οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν ότι αν δεν είσαι οπαδός τους, τότε θα πας στη κόλαση. Εφόσον υπάρχουν περισσότερες από μία τέτοια θρησκεία και εφόσον οι άνθρωποι ανήκουν σε περισσότερη από μία θρησκεία, τότε μπορούμε να εξαγάγουμε το συμπέρασμα ότι όλες οι ψυχές πάνε στην κόλαση. Και όπως έχουν οι ρυθμοί γεννήσεων και θανάτων, θα πρέπει να αναμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση θα αυξηθεί εκθετικά.

Τώρα, ο λόγος για τον οποίο εξετάζουμε το ρυθμό αλλαγής του όγκου της κολάσεως, είναι γιατί ο Νόμος του Μπόυλ δηλώνει ότι για να παραμείνει σταθερή η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση, ο όγκος της πρέπει να αυξάνεται
αναλόγως με τις ψυχές που προστίθενται.

Αυτό μας δίνει 2 περιπτώσεις:

1. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με πιο αργό ρυθμό από αυτόν με τον οποίο εισέρχονται ψυχές, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα αυξάνονται μέχρι να σκάσει η Κόλαση και να ξεχυθούν οι ψυχές.
2. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με ρυθμό πιο γρήγορο από τη αύξηση των ψυχών, τότε η θερμοκρασία και ή πίεση θα πέφτουν μέχρι να παγώσουν τα καζάνια της.

Ποια από τις 2 περιπτώσεις ισχύει;

Αν αποδεχθούμε το αξίωμα το οποίο μου είπε η Τερέζα όταν ήμουν πρωτοετής, ότι «Θα πρέπει να παγώσει η Κόλαση πριν κοιμηθούμε μαζί» και αν συνθεωρήσουμε και το γεγονός ότι χθες το βράδυ όντως κοιμήθηκα μαζί της, τότε ισχύει η δεύτερη υπόθεση και επομένως είμαι σίγουρος ότι η Κόλαση είναι εξώθερμη και ότι ήδη έχει παγώσει.

Απόρροια αυτής της θεωρίας είναι ότι η κόλαση, αφού έχει παγώσει, άρα δεν δέχεται άλλες ψυχές και επομένως έχει εκλείψει.... αφήνοντας μόνο τον Παράδεισο.
Αυτό με τη σειρά του αποδεικνύει την ύπαρξη ενός Θεϊκού Όντος, το οποίο εξηγεί γιατί χθες το βράδυ η Τερέζα φώναζε συνεχώς: «Θεέ μου, Θεέ μου».

Αυτός ο φοιτητής πήρε το μοναδικό '10′.

newsbomb

Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων

Επαναλειτουργεί το Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων για τις εγγραφές Αγροτικών Συνεταιρισμών και υποβολή αιτήσεων πρώτης εγγραφής έως την 30η Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την ψήφιση της τροπολογίας που συμπεριλήφθηκε στο 3ο άρθρο του Νόμου 4171/2013 (ΦΕΚ Α 166).

Η εφαρμογή του ........

Μητρώου Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων βρίσκεται στον ιστότοπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το υπουργείο καλεί τις συλλογικές οργανώσεις των αγροτών για άμεση εγγραφή ή συμπλήρωση των εκκρεμοτήτων τους, ώστε αυτό, αφού ενημερωθεί και αποσαφηνισθεί ποιες είναι οι λειτουργούσες οργανώσεις, να αποτελέσει το εργαλείο εφαρμογής πολιτικής στην προσπάθεια ανάπτυξης των οργανώσεων.

Οι ήδη εγγεγραμμένοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί μπορούν, με τους κωδικούς πρόσβασής τους, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους και να τα υποβάλλουν σε μορφή αρχείων pdf:

· αντίγραφο καταστατικού και βεβαίωση εγγραφής στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο
· ισολογισμούς και οικονομικές εκθέσεις τελευταίας τριετίας,
· αριθμό μελών σύμφωνα με το θεωρημένο αρμοδίως Βιβλίο Μητρώου Μελών
· πρακτικό πρόσφατων αρχαιρεσιών για την ανάδειξη διοίκησης επικυρωμένο από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό.

enet

Πενθημέρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισε η ΟΛΜΕ

Τη διεξαγωγή πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν και επίσημα οι καθηγητές, στην ψηφοφορία που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας.

72 από τις 85 ΕΛΜΕ ........

που συμμετείχαν ψήφισαν υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης κι έτσι η αρχή της σχολικής χρονιάς αναμένεται να είναι επεισοδιακή.

Οι πρόεδροι των τοπικών Ενώσεων ανέφεραν ότι η στάση τους θα επανεξετάζεται με ψηφοφορία μετά το τέλος κάθε πενθήμερου.

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνει ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά με τους καθηγητές και τα βιβλία στη θέση τους, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των καθηγητών.

Στη συνέλευση όλων των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ δεν υπήρχε κοινή γραμμή καθώς η κάθε παράταξη κατέβηκε με την δική της πρόταση. Και συγκεκριμένα:

- Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργασία με 3 έδρες στο ΔΣ) εισηγήθηκαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

- Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Συσπειρώσεις με 2 έδρες) πρότεινε απεργία διαρκείας από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

- Η παράταξη της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία με 3 έδρες) μια 48ωρη απεργία στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου και γενική συνέλευση, επανεκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

- Το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ) μια 48ωρη απεργία.

- Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠαΣοΚ με μία έδρα) δύο 48ωρες απεργίες, 18 και 19 Σεπτεμβρίου και 25 και 26 του μήνα.

Κοινή στάση με την ΟΛΜΕ αναμένεται να κρατήσει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ενώ και η ΟΙΕΛΕ -οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία δηλαδή- έχει εξαγγείλει απεργίες.

Σε συστράτευση καλεί η ΟΛΜΕ γονείς και μαθητές

Ανοικτές επιστολές προς τους γονείς και τους μαθητές απέστειλε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ενόψει των απεργιακών της κινητοποιήσεων.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών καλούν σε συστράτευση τους γονείς «στον αγώνα για το δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς».

Παράλληλα, θέτουν μια σειρά από ερωτήματα στην κυβέρνηση:

«Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 16.000 λιγότερους καθηγητές; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 27άρια και 30άρια τμήματα, με μετακινήσεις μαθητών και κατευθύνσεων; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς ένας μεγάλος αριθμός μαθητών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ (περίπου 15.000) να βρίσκει τον καθηγητή του και τον τομέα στον οποίο φοιτούσε και θα ήθελε να συνεχίσει να φοιτά; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με καθηγητές που δεν ξέρουν σε ποια και πόσα σχολεία θα διδάξουν, σε ποια περιοχή της χώρας θα δουλέψουν κι αν θα έχουν δουλειά το επόμενο διάστημα; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με λειτουργικές δαπάνες μειωμένες κατά 60%;» ρωτούν, μεταξύ άλλων.

Στην επιστολή της, η ΟΛΜΕ ενημερώνει τους μαθητές ότι θα «ξεσηκωθούμε σε έναν απεργιακό αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, της ζωής της δικιάς μας και της δικιάς σου».

«Αυτή τη μάχη ή θα την κερδίσουν οι πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης που την υπηρετεί και θα επιβάλλουν την ερήμωση και τη δυστυχία ή θα την κερδίσουμε εμείς, ανοίγοντας τον δρόμο για το σχολείο του μέλλοντος, για μια δημιουργική και ελεύθερη ζωή για όλους» τονίζουν οι εκπρόσωποι των καθηγητών και καταλήγουν: «Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει!».

Υστερόγραφα

Αρβανιτόπουλος: Αλλαγές με στόχο την αναβάθμιση του λυκείου

«Ο βασικός στόχος και ο κοινός τόπος όλων είναι η αναβάθμιση του λυκείου που θα βάλει τέλος σε μία αναχρονιστική, αναποτελεσματική αντίληψη και ταυτόχρονα θα δώσει το δικαίωμα ίσων ευκαιριών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Αυτό υπογράμμισε ο......

υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υπεραμυνόμενος απόψε στη Βουλή των αλλαγών που εισάγει το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο.

Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος επιτέθηκε σε συνδικαλιστές που αντιδρούν στις αλλαγές, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, πριν ανοίξουν τα σχολεία συνδικαλιστές σπεύδουν να ανακαλύψουν κενά. Τι αξιοπιστία έχει αυτή η καταγγελία;»

«Δεν νοείται κανένας σχεδιασμός χωρίς αξιολόγηση», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα, όπως γινόταν ήταν ευκαιριακή και αμφισβητήσιμη. Και πρόσθεσε:

«Ακούσαμε ότι είναι ένα συντηρητικό νομοσχέδιο. Αν πρόοδος είναι η κατάργηση της αξιολόγησης τότε ναι, είμαστε πράγματι συντηρητικοί. Αν πρόοδος είναι η κατάργηση των πρότυπων σχολείων, ναι τότε πράγματι είμαστε συντηρητικοί. Αν πρόοδος είναι η κατάργηση της αρχαίας γλώσσας και εμείς επιμένουμε ότι δεν είναι, τότε ναι, εμείς είμαστε συντηρητικοί. Αν είμαστε συντηρητικοί γιατί προσπαθούμε να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις και τις αδιαφανείς διαδικασίες, τότε ναι είμαστε».

«Το νομοσχέδιο είναι απόσταγμα ενδελεχούς και σε βάθος διαδικασίας διαλόγου για μια μόνο βαθμίδα της εκπαίδευσης», επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε:

«Δεν σας προβληματίζει ότι αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα που ίσχυε δεν εξυπηρετεί μαθητές, οικογένεια κοινωνία; Οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις συνθέτουν ένα αδιαφανές σύστημα που εξυπηρετεί ενδεχομένως τους εκπαιδευτικούς, δεν εξυπηρετεί όμως μαθητές οικογένεια και κοινωνία».

Ο υπουργός Παιδείας, μίλησε ακόμα για αδιάβλητο πανελλαδικό εξεταστικό σύστημα, για την δημιουργία «αντικειμενικού σχολείου μιας ταχύτητας σε όλη την επικράτεια» αλλά και για «αναβάθμιση του ρόλου των εκπαιδευτικών» ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς για λύκεια που μετατρέπονται σε εξεταστικά κέντρα.

«Οι εξετάσεις δεν αυξάνονται. Τις ίδιες είχαμε, τις ίδιες έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έμφαση έδωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος στο επαγγελματικό λύκειο και στην αναμόρφωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό το θεσμό της μαθητείας, ενώ τόνισε ότι στόχος των αλλαγών είναι ένα λύκειο που θα κατοχυρώνει την ισονομία και την ισοτιμία μεταξύ των μαθητών.

«Το τελικό ζητούμενο είναι ένα δημοκρατικό ανθρώπινο εκπαιδευτικό σύστημα που θα διασφαλίζει την ποιότητα της γνώσης και θα δίνει στον πολίτη τις δυνατότητες να ανταπεξέλθουν στο στίβο της ζωής», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Οι τελευταίες αλλαγές στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

Αύξηση κατά δύο των ωρών διδασκαλίας, από έξι σε οκτώ την εβδομάδα, των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ εφόσον αυτό κρίνεται σκόπιμο από τα τμήματά τους και η δυνατότητα σε δημοτικά, γυμνάσια η λύκεια να αυξήσουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις τον αριθμό των μαθητών τους ανά τμήμα κατά 10%, είναι μερικές από τις βασικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο με βάση τις 51 τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα όταν εφαρμοσθεί το νέο εξεταστικό σύστημα της «τράπεζας θεμάτων» από την οποία θα αντλείται στο μέλλον το 50% των θεμάτων να γίνεται η κλήρωση ανά σχολείο και όχι κεντρικά.

Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν, θα διατεθούν για παροχή έργου στα Επαγγελματικά Λύκεια εντός της ίδιας διεύθυνσης στην οποία έχουν μεταταχθεί για το έτος 2013-14. Κάποιες αλλαγές τέλος προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο Λύκειο.

Το νομοσχέδιο συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Τρίτη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας η ΟΛΜΕ οργανώνει πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα, ενώ σε συλλαλητήριο μπροστά από το κτίριο της Βουλής καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υστερόγραφα

Επιτέλους, ξεκίνησε χθες το έργο βελτίωσης στο φονικό “S” (φωτογραφίες)

Επιτέλους, μετά από χρόνια αγώνων, αιτημάτων, δηλώσεων, εξαγγελιών, υποσχέσεων και – δυστυχώς – με πολλές αθώες ανθρώπινες ζωές να έχουν χαθεί στο φονικό “S” της γέφυρας του Λαγκούβαρδου, ξεκίνησε χθες το έργο της βελτίωσης της γέφυρας.

Το έργο «Βελτίωση.....

–συντήρηση 15ης επαρχιακής οδού Φιλιατρά – Μάραθος – Ρωμανού (βελτίωση γέφυρας Λαγκούβαρδου)», όπως είναι ο τίτλος του, αφορά στην αντικατάσταση του υπάρχοντος οχετού στο ρέμα Λαγκούβαρδος, στην 15η επαρχιακή οδό, με ταυτόχρονη βελτίωσή της στο αναγκαίο μήκος. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 480.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου!

Όπως έχουμε γράψει σχετικά στο «Θ»: «Ο συγκεκριμένος δρόμος (Φιλιατρά- Μάραθος- Ρωμανός) συνδέει τις περιοχές των Φιλιατρών, της Αγίας Κυριακής και του Μαράθου, διασχίζει αγροτικές περιοχές με εντατικές καλλιέργειες και διοχετεύει την τουριστική κίνηση στις παραλίες της περιοχής, αλλά και στις μεγάλες εγκαταστάσεις. Ο κυκλοφοριακός της φόρτος είναι σχετικά μεγάλος το χειμώνα και πολύ μεγάλος το καλοκαίρι, αφού, εκτός των παραπάνω, εξυπηρετεί τις ανάγκες διακίνησης εξαγώγιμων αγροτικών προϊόντων, τις ανάγκες κυκλοφορίας των αγροτικών μηχανημάτων, επισκεπτών και τουριστών. Το πλάτος του δρόμου κυμαίνεται μεταξύ 5,50 και 6 μέτρων, ενώ στην επίμαχη περιοχή η χάραξη της οδού είναι κάκιστη και δυσχεραίνει την κυκλοφορία, αυξάνοντας αρκετά τα ατυχήματα, ενώ το υφιστάμενο τεχνικό έργο είναι στην ουσία ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα να μην παροχετεύονται τα νερά μέσα από αυτό, αλλά να κατακλύζουν την επιφάνεια της οδού και να αποκλείουν την κυκλοφορία.

Με το νέο τεχνικό θα υπάρχει και καινούργια χάραξη του δρόμου, με εξομάλυνση των στροφών στον υφιστάμενο. Η χάραξη ξεκινά αμέσως μετά τη δεξιά στροφή στην κατεύθυνση από Φιλιατρά προς Μάραθο και καταλήγει μετά την ισόπεδη διασταύρωση προς την παραλία του Λαγκούβαρδου, ενώ όλοι οι δρόμοι που συμβάλλουν στο συγκεκριμένο κομμάτι θα αποκατασταθούν οριζοντιογραφικά και υψομετρικά. Ο νέος δρόμος θα είναι δίιχνος και το συνολικό πλάτος του καταστρώματος θα ανέρχεται σε 10,50 μέτρα (δηλαδή 3,75 μέτρα ανά κατεύθυνση, εκ των οποίων τα 0,25 καταλαμβάνει η εξωτερική λωρίδα καθοδήγησης), ενώ λόγω των μεγάλων τιμών των ακτινών καμπυλότητας, σε καμία καμπύλη δεν απαιτείται διαπλάτυνση.

Στο δε σημείο του τεχνικού, το ύψος του δρόμου θα ανέρχεται στα 4 μέτρα από το έδαφος, οπότε είναι αδύνατο να ξαναδιακοπεί η κυκλοφορία.
Το έργο από την αρχή έως το τέλος του θα κατασκευαστεί επί της υφιστάμενης οδού».
Η κυκλοφορία από χθες διακόπηκε στο συγκεκριμένο τμήμα και με κατάλληλη σήμανση τα οχήματα οδηγούνται στην υπάρχουσα εθνική οδό Φιλιατρών – Γαργαλιάνων.
Στο Λαγκούβαρδο, για να παρακολουθήσει από κοντά την έναρξη των εργασιών και να συζητήσει με τον ανάδοχο, βρέθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, με τον αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο και τοπικούς συμβούλους.

Ο κ. Κόλλιας σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του που, επιτέλους, ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου, καθώς «για χρόνια ολόκληρα ο δρόμος αυτός και η γέφυρα αποτελούσαν μια ανοιχτή πληγή για τον τόπο μας.
Το έργο βελτίωσης του δρόμου θα ανταποκριθεί στην προοπτική ανάπτυξης που έχει η περιοχή μας.
Οι δε πιέσεις προς κάθε αρμόδιο από πλευράς του Δήμου ήταν διαρκείς, ενώ υπήρξε θετική ανταπόκριση από την Περιφέρεια, μιας και ο δρόμος αυτός ανήκει σε αυτήν».

Από την πλευρά του, ο ανάδοχος του έργου υποστήριξε ότι στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί σε 2 με 3 μήνες, εφόσον, βεβαίως, οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.















Θαρρος

Επίθεση Τατούλη στο ΚΚΕ: Ποιες offshore σας χρηματοδοτούν;

Σκληρή επίθεση στο ΚΚΕ έκανε από το βήμα του περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ο περιφερειάρχης......

με αφορμή μια φράση για «βρώμικα αμαρτωλά έργα» που είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, που συνεδρίασε εκτάκτως για να εγκρίνει την παράταση παρατάσεων των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου και το ΚΚΕ.

«Το κόμμα σου (για το ΚΚΕ) ήταν τόσο διεφθαρμένο που δεν το ξέρει κανένας» ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε, «για τόσες δεκαετίες ποιοι χρηματοδοτούσαν, ποιες offshore εταιρείες χρηματοδοτούσαν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας; Ποτέ δεν επιτρέψατε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά σας. Αυτά δεν τα λέτε στους πολίτες γιατί δεν έχετε αντοχές».

Στην Πελοπόννησο είπε ο Πέτρος Τατούλης, «το έργο που γίνεται είναι μεγάλο και δεν το αντέχετε, γιατί είσαστε οι άνθρωποι της μιζέριας».

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι δεν εκβιάζεται και «σε όσους προσπαθούν να με εκβιάσουν τους απαντώ ότι καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Ελέγχομαι 30 χρόνια που βρίσκομαι στο δημόσιο βίο, χωρίς ποτέ να υπάρξει κάτι εναντίον μου. Αν τολμάτε, ανοίξτε και εσείς τους λογαριασμούς σας».

Υστερόγραφα

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 9-9-2013 ]




Αφαιρέθηκαν τα Θρησκευτικά από την Γ’ Λυκείου των ΕΠΑΛ

Νομοτεχνικές βελτιώσεις κατέθεσε, μια μέρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Από το νομοσχέδιο,.......

σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, αφαιρέθηκε το μάθημα των θρησκευτικών στην Γ’ τάξη Λυκείου των ΕΠΑΛ, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Σε διευκρινήσεις του, ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι εκ παραδρομής είχε εισαχθεί στο νομοσχέδιο η διδασκαλία των θρησκευτικών για την Γ’ λυκείου των ΕΠΑΛ, καθώς ούτε στις προηγούμενες εκπαιδευτικές περιόδους υπήρχε το μάθημα, ενώ διέψευσε ότι το υπουργείο υποχώρησε μετά τις αντιδράσεις της ΔΗΜΑΡ.

Υστερόγραφα

Υπό έρευνα οι διαδικασίες έκδοσης αδειών σε μικροπωλητές

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δημήτρη Καλογερόπουλο, προκειμένου να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους δίδονται οι άδειες λειτουργίας υπαίθριου εμπορίου, απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Ο υπουργός Εσωτερικών απέστειλε τη σχετική επιστολή προς τον.......

κ. Καλογερόπουλο με εντολή πρωθυπουργού, μετά τις δημόσιες καταγγελίες σχετικά με την ύπαρξη κυκλωμάτων που κερδοσκοπούν με τη χορήγηση των αδειών για τις λαϊκές αγορές.

Σε ό,τι αφορά ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στην οποία υποστηρίζεται ότι την ευθύνη για την έκδοση αδειών πωλητών έχουν στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, οι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών και στις υπόλοιπες οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει «ότι οι άδειες για τους μικροπωλητές στα παζάρια εκδίδονται από τους δήμους».

Και συμπληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών: «Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τις καταγγελίες του δημάρχου Περάματος και μέλους της ΚΕΔΕ κ. Παντελή Ζουμπούλη που έκανε λόγο για κυκλώματα που δρούσαν ακόμα και μέσα στο Δήμο Περάματος, με αποτέλεσμα να απομακρύνει όπως είπε όλα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του δήμου».

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Μιχελάκης, «ο δήμαρχος ανακάλεσε όλες τις άδειες που έχουν δοθεί προκειμένου να τις επανεξετάσει κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου».

Και καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών: «Να θυμίσουμε ότι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα επανεξετάσουν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας λαϊκών αγορών και υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου».

Νωρίτερα, η ΚΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι «για ακόμη μια φορά γίνεται προσπάθεια κατασυκοφάντησης των δήμων με ανακριβή δημοσιεύματα περί χορήγησης αδειών πωλητών στις λαϊκές αγορές».

Και συμπληρώνει: «Ξεκαθαρίζουμε ότι οι δήμοι ούτε είχαν, ούτε έχουν την αρμοδιότητα έκδοσης αδειών πωλητών όχι μόνο στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, αλλά ούτε και στην υπόλοιπη χώρα, όπου η ευθύνη ανήκει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Δυστυχώς οι δήμοι έχουν μόνο την ευθύνη καθαριότητας των χώρων αυτών».

Υστερόγραφα

ΥΠΕΣ: Σε ποιους δήμους κατανέμονται 104,3 εκατ. ευρώ [ Συνημμένο ]

Στην κατανομή 104,3 εκατ. ευρώ στους δήμους της χώρας από τους ΚΑΠ του Αυγούστου προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για κονδύλια που θα διατεθούν για δαπάνες μισθοδοσίας.

Στους Δήμους της Μεσσηνίας θα καταβληθούν τα παρακάτω ποσά:.......


Για πιο άνετη ανάγνωση πατήστε εδώ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 91.085,68
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 684.865,44
ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 292.841,87
ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 171.594,02
ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 243.017,83
ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 300.221,92

Αναλυτικά η απόφαση με τους Δήμους όλης της χώρας είναι η παρακάτω



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Σεπτεμβρίου 2013