Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΟΡΡΕΕΙΟΝ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ .

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων σας γνωρίζει ότι οι εγγραφές στο Σχολείο Μουσικής θα γίνονται καθημερινά από τη Δευτέρα 23/9/13 στις 5.00 ως τις 7.00μ.μ., στο Βορρέειο.

Στο Σχολείο ......

Μουσικής μπορούν εγγραφούν μαθητές από την Δ΄ Δημοτικού. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά από τις 5.00 ως τις 7.00μ.μ., σε όποιες μέρες και ώρες επιλέξει ο μαθητής ανάλογα με το πρόγραμμά του.
Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, ώστε με τη συμμετοχή και του δικού σας παιδιού να διατηρήσουμε τη μουσική μας παράδοση, να προσφέρουμε μουσική παιδεία στα παιδιά και στους νέους μας και να λαμπρύνουμε με τη Φιλαρμονική μας κάθε θρησκευτικό, εθνικό και κοινωνικό γεγονός της πόλης μας. Επιπλέον η ενασχόληση του παιδιού σας με τη μουσική εκτός από τη μεγάλη παιδαγωγική της αξία, μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης.


εγγραφές στα Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου μας θα γίνουν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. - 13.00 μ.μ.. Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν σε κάποιο από τα τμήματα αυτά, τους παρακαλούμε να προσέλθουν στο Βορρέειο τη μέρα αυτή. Τα μαθήματα στα Χορευτικά Τμήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή και θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 28/9/2013 και την Κυριακή 29/9/2013.
Θα λειτουργήσει ξανά και το τμήμα των ενηλίκων.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Πρόεδρος): 6972297936
ΦΩΤΕΙΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Αρχιμουσικός): 27610 32953 (5 – 7μ.μ.)
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚ. (Δάσκαλος του Χορευτικού): 6936629300

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ

ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Σύλλογος Φιλοπροόδων θα προχωρήσει στην κοπή των επικίνδυνων δέντρων του Πάρκου προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος από την πτώση τους. Για την κοπή έχει εκδοθεί η σχετική άδεια από την πολεοδομία.

Ο Σύλλογος αναζητά ........

ενδιαφερόμενους οι οποίοι διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και την ανάλογη εμπειρία για αυτή την εργασία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παντελάκη στο τηλέφωνο 6972297936, απογευματινές ώρες.

Προσκελημένος στο Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας ο Παναγιώτης Κατσίβελας

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Κατσίβελας Παν/της, παρέστη στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, με σκοπό την παρουσίαση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των Νοσοκομειακών μονάδων της περιοχής μας.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση και προκαταρκτική συζήτηση .......

επί των στοιχείων που επεξεργάζεται η 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Οι προτάσεις αναδιοργάνωσης θα προκύψουν μετά από αξιολόγηση από την 6η ΥΠΕ των δεικτών παραγωγικότητας των Νοσοκομείων σε σχέση με το κόστος λειτουργίας τους, την έκθεση αξιολόγησης των διοικητών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων αλλά και την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της περιοχής, συνυπολογίζοντας και την εξυπηρέτηση του πληθυσμού όμορων νομών. Μετά από διαβούλευση θα σχηματοποιηθούν οι προτάσεις, τις οποίες τελικά θα κατατεθούν στο γραφείο του Υπουργού Υγείας εντός του προσχεδιασμένου χρονοδιαγράμματος.

• Υπήρξε δέσμευση εκ μέρους του Διοικητή ότι καμία θέση εργασίας δεν πρόκειται να χαθεί και ότι υπάρχει πληθώρα κενών θέσεων στους οργανισμούς των Νοσοκομείων της περιοχής, γεγονός που θα διευκολύνει την όποια διαδικασία «κινητικότητας» από δομές του Υπουργείου Υγείας, αλλά και από την «κινητικότητα» υπολοίπων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

• Προβλέπονται μικρής κλίμακας αλλαγές προς την κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης των υγειονομικών αναγκών, με αναδιοργάνωση της πολυδιάσπασης των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων στην περιοχή και με στόχο τη δημιουργία και ενίσχυση δύο κύριων νοσηλευτικών συγκροτημάτων (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας») καθώς και την ενίσχυση του Καραμανδανείου Παιδιατρικού Νοσοκομείου.

• Οι όποιες ελλείψεις ή λάθη στους υφιστάμενους οργανισμούς των Νοσοκομείων έχουν επισημανθεί και η τροποποίησή τους έχει ήδη εγκριθεί από το ΚΕΣΥΠΕ, αναμένοντας και τη νομοθετική επιβεβαίωσή τους.

• Επανεκκινείται η διαδικασία διορισμών μόνιμων ιατρών των οποίων οι κρίσεις έχουν ολοκληρωθεί από 2ετίας τουλάχιστον (200 εντός του 2013 και των υπολοίπων περίπου 400 εντός του 2014, για το σύνολο της επικράτειας).

Σύντομα θα ακολουθήσει η παρουσίαση από την 6η ΥΠΕ των στοιχείων της αξιολόγησης των Νοσηλευτικών μονάδων και θα υπάρξει διεξοδικός διάλογος, ώστε η τελική πρόταση να προκύψει μετά τη διαβούλευση με τους θεσμικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιατρών και της τοπικής κοινωνίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες για αυτή τη βαρυσήμαντη θεσμική συνάντηση που διενεργείται για πρώτη φορά στο χώρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και δεσμεύεται να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία, θέτοντας τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας με τελικό σκοπό την ορθολογική αναδιάρθρωση, βελτίωση και ανάπτυξη των υγειονομικών δομών της περιοχής ευθύνης του.

Κύπελλο Μεσσηνίας: Προς απόρριψη πάει η ένσταση του Μιλτιάδη εναντίον της Εράνης.

Προς απόρριψη βαίνει η Ένσταση του Μιλτιάδη από το Πυργάκι καθώς οι ισχυρισμοί της διοίκησης είναι αβάσιμοι και καμία παρατυπία δεν υπάρχει από πλευρά της Εράνης στην χρήση ξένων παικτών.
Η κατηγορία με .....

την οποία έκανε ένσταση η ομάδα του Μιλτιάδη, αναφέρει ότι η Εράνη χρησιμοποίησε παράτυπα 5 ξένους παίκτες ( Μοροσάνου, Κιούτακ, Γκίνος, Γιάννης, Αλμπαν ) κατά παράβαση του κανονισμού.

Από την πλευρά της η Εράνη αντικρούει την κατηγορία συγκεντρώνοντας και αποστέλλοντας τόσο στην ΕΠΟ όσο και στην ΕΠΣ Μεσσηνίας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τόσο ο Γκίνος όσο και ο Γιάννης είναι Έλληνες (ούτε καν ομογενείς) με Ελληνική ταυτότητα, Ελληνική υπηκοότητα, κλπ κλπ και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και σε Εθνική ομάδα.

Τώρα αναμένεται να εξεταστούν τα στοιχεία από την ΕΠΣ Μεσσηνίας και να αποφανθούν επι της Ενστάσεως η οποία αναμένεται να είναι απορριπτική για την ομάδα του Μιλτιάδη.

Η απόφαση αναμενεται το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ δεν αποκλειται να αναβληθεί το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπαικό Καλαμάτας.

Μεταφράζοντας ‘πολιτικές παρόλες’

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ξεκινώ μεταφράζοντας τη λέξη ‘παρόλες’ που είναι ο πληθυντικός της ‘παρόλα’ η οποία στα ιταλικά σημαίνει ‘λέξη’ αν και για εμάς τους Έλληνες το ιταλικό ‘παρλάρω’ δεν εξαντλείται στο ‘μιλάω’ αλλά μπαίνει στο χώρο του ‘φλυαρώ’ και οι ‘παρόλες’ δεν είναι απλά λέξεις που συνθέτουν φράσεις αλλά όταν εκφέρονται από χείλη πολιτικών σημαίνουν μάλλον ασήμαντα και επιπόλαια λόγια.

Δηλαδή μεταξύ μας όταν ο .......

κ Σαμαράς τοποθετήθηκε τις προάλλες στο Συνέδριο της εφημερίδας International Herald Tribune εκστομίζοντας κάποιες ‘παρόλες’ για την ανάγκη τα πράγματα να μείνουν ήρεμα στους επόμενους μήνες για να μη χαθούν οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων και οι επιτυχίες της Συγκυβέρνησής του με τον κ Βενιζέλο εμένα τουλάχιστον μου θύμισε τη ιστορική φράση του Αρχιμήδη ‘μη μου τους κύκλους τάραττε’….
Δηλαδή σε μετάφραση ‘αφήστε μας να συνεχίσουμε να σας κυβερνάμε’ και να απολαμβάνουμε τους καρπούς της Εξουσίας διαβεβαιώνοντάς σας ότι υπάρχει ‘πρωτογενές πλεόνασμα’ (που όλοι λένε ότι είναι πλασματικό γιατί το Κράτος δεν εξοφλεί τις οφειλές του…)

Εγώ ανήκω σε εκείνους που ρωτάνε και εάν ακόμη υπάρξει αυτό το ‘πρωτογενές πλεόνασμα’ θα είναι της τάξης των 300 ή 400 δις ευρώ για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας ή για να βγούμε πάλι στις αγορές ‘νικητές και τροπαιούχοι έχοντας ανακτήσεις το δικαίωμα να…ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ;’
Και όταν ο Πρόεδρος των Αν. Ελ. κ Καμμένος αποκαλεί ‘ψεύτρα’ την κ Τσαπανίδου (η οποία ως ‘ιδιοκτήτρια’ του καναλιού που την ‘φιλοξενεί’ του ανταποδίδει με εκείνη τη φράση που είναι πλέον ιστορική ‘έπρεπε να πετάξω έξω από το στούντιο’ αλήθεια δικό της είναι) ξεχνά ότι τα δημόσια πρόσωπα και ιδιαίτερα οι Αρχηγοί Κομμάτων πρέπει να προσέχουν τι λένε, σε ποιόν το λένε, πότε το λένε και εάν τα μικρόφωνα ή οι κάμερες είναι στο OFF;

Θα ρωτήσω ευγενικά και όχι με πρόθεση να τον προσβάλω τον Πρόεδρο κ Μπαρόζο όταν δήλωνε στον κ Σαμαρά προχτές με ‘παρόλες’ που θύμιζαν κάτι σχετικό με το ότι ‘βλέπει φως στο τούνελ της Ελληνικής τραγωδίας’ τα γυαλιά του τα φορούσε ή όχι; Η απάντηση είναι σημαντικότατη!.
Εκείνο το απόφθεγμα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ Τσίπρα τις προάλλες εδώ στη Θεσσαλονίκη ότι ‘δεν ανυπομονούμε να βρεθούμε στην εξουσία’ πώς συμβιβάζεται με τη θέση του Κόμματός του ότι κάθε μέρα διακυβέρνησης της Ελλάδος από τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο συσσωρεύουν πρόσθετα δεινά στους Έλληνες και την Ελλάδα;

Όταν έχει πρόθεση να Κυβερνήσεις και έχεις λύσεις για τον οικονομικό, ηθικό και πολιτισμικό ‘ξεπεσμό’ μας ΔΕΝ αρθρώνεις παρόλες που δείχνουν ότι ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ (εκτός και εάν υπονοείς ότι περιμένεις να σαπίσει και να καεί ΕΝΤΕΛΩΣ η οικονομία και η Ελλάδα) και δικαιωμένος να επαναλάβεις εκείνες τις εκπληκτικές παρόλες του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου ‘για καμένη γη…»

Πανελλαδική Ποδηλασία Αγάπης και στην περιοχή της Τριφυλίας

Μια ομάδα ποδηλατών ξεκίνησε Πανελλαδική – Παγκυπριακή Ποδηλασία Αγάπης συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία. Δεδομένου ότι οι αιτήσεις προς τα κοινωνικά παντοπωλεία για βοήθεια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς αυξάνοντας τις ανάγκες για τρόφιμα, αποφάσισαν να διοργανώσουν πανελλαδική ποδηλασία για την συλλογή τροφίμων.
Από τα τρόφιμα που θα μαζεύουν τα 2/3 θα παραμένουν στην ........

Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών των ανάλογων κοινωνικών παντοπωλείων και το 1/3 θα αποστέλλετε στην Κύπρο.

Η Πανελλαδική - Παγκυπριακή ποδηλασία αγάπης ξεκίνησε από την Κομοτηνή στις 01/09/2013 και θα τερματίσει στις 11/10/2013 στη Λεμεσό (συνολικά θα διανύσουν 3,848 χλμ.).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τη φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια που έχει ως σκοπό τη συλλογή τροφίμων για φιλανθρωπικούς λόγους και την κάλυψη αναγκών Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η Ποδηλασία Αγάπης θα φθάσει στην Περιφέρεια μας στις 20 Σεπτεμβρίου 2013. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

20/09/2013, Παρασκευή, Πύργος – Κυπαρισσία (93,70 χλμ)
(07:00) Πύργος – Επιτάλιο – Ανεμοχώρι – Ράχες – Καλλίκωμο – Κρέστενα – Κάτω Σαμικό – Μάραθος – Ζαχάρω –Αρτέμιδα – (Ζαχάρω) – Αγ. Νικόλαος – Κακόβατος – Θολό – Γιαννιτσοχώρι – Έλαια – Καλό Νερό – Κυπαρισσία (Διανυκτέρευση).

21/09/2013, Σάββατο, Κυπαρισσία – Καλαμάτα (96 χλμ.)
(07:00) Κυπαρισσία – Ξηρόκαμπος – Στάσιο – Αρμένιοι – Σπηλιά – Φαρακλάδα – Εξοχικό – Φιλιατρά – Γαργαλιανοί – Φλόκα – Πύργος – Αμπελόφυτο – Χώρα – Μεταμόρφωση – Βλαχόπουλο – Χατζής – Πετρίτσι – Καζάρμα – Νερόμυλος – Ανάληψη – Μεσσήνη – Καλαμάτα (Διανυκτέρευση).

22/09/2013, Κυριακή, Καλαμάτα – Τρίπολη (128 χλμ.)
(07:00) Καλαμάτα – Αρτεμισία – Τρύπη – Μαγουλά – Σπάρτη – Κοκκινόραχη – Κλαδάς – Βουτιάνοι – Πηγαδάκια – Αλεποχώρι – Κερασιά – Μανθυρέα – Καμάρι – Κερασίτσα – Αλέα – Στάδιο – Αγ. Σώστης – Τρίπολη (Διανυκτέρευση).

23/09/2013, Δευτέρα, Τρίπολη – Ναύπλιο (75 χλμ.)
(07:00) Τρίπολη – Αγ. Βασίλειος – Ζευγολατειό – Νεοχώρι – Στενό – Αγιωργίτικα – Κιβέρι – Αλευρός – Τημένια – Νέα Κίος – Άργος – Δαλαμανάρα – Ναύπλιο (Διανυκτέρευση).

24/09/2013, Τρίτη, Ναύπλιο – Κόρινθος (95 χλμ.)
(07:00) Ναύπλιο – Άρια – Αγ. Κυριακή – Αγ. Ανδριανός – Νέα Τίρυνθα – Παναρίτης – Αγ. Τριάδα – Πουλλακίδα – Πλατανίτης – Ανύφι – Νέο Ηραίο – Ίνανος – Κουτσοπόδι – Μοναστηράκι – Μυκήνες – Φίχτι – Δερβενάκια – Αγ. Βασίλειος – Χιλιομόδι – Αθίκια – Μονή Ταξιαρχών – Αλαμάννος – Σολομός – Αρχαία Κόρινθος – Εξαμίλια – Κάτω Εξαμίλια – Κόρινθος (Διανυκτέρευση).

25/09/2013, Τετάρτη, Κόρινθος – Αθήνα (104 χλμ.)
(07:00) Κόρινθος – Κυράς Βρύση – Ίσθμια – Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Θεόδωρος – Κινέτα – Στίκας – Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα – Μαγουλά – Γκορυτσά – Ασπρόπυργος – Άνω Λιόσια – Αθήνα (Διανυκτέρευση).

Παρακαλούμε θερμά, όπως ενημερώσετε τους κατοίκους των περιοχών και κινητοποιήσετε πολίτες, συλλόγους και φορείς προκειμένου να συνεισφέρουν με τρόφιμα και προϊόντα στην Ποδηλασία Αγάπης.

Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται σε πλατεία της πόλης που θα περνούν οι ποδηλάτες.

Τα είδη που μπορεί ο κάθε να προσφέρει είναι:
1. Τρόφιμα
1) Ζυμαρικά.
2) Ρύζι.
3) Ντοματοχυμούς.
4) Τόνους
5) Ζαμπονάκια.
6) Ζωμός (κύβος).
7) Όσπρια.
8) Αλεύρι.
9) Ζάχαρη.
10) Διάφορα είδη καφέ.
11) Τσάι.
12) Παιδικές τροφές.
13) Δημητριακά.
14) Λάδι.
15) Γάλα μακράς διαρκείας.
16) Ατομικοί χυμοί.
17) Μέλι.
18) Μαρμελάδες.
19) Οτιδήποτε αντέχει στη ζέστη (πολύωρη μεταφορά με φορτηγό και καράβι).
2) Καθαριστικά – Είδη για το μπάνιο.
1) Σαμπουάν.
2) Οδοντόκρεμες.
3) Ξυριστικά.
4) Σερβιέτες υγείας.
5) Απορρυπαντικά πιάτων και ρούχων.
6) Καθαριστικά χώρου.
3) Διάφορα
1) Αντικουνουπικά
2) Πάνες για παιδία και ενήλικες.

Φιλιατρά: Με βουλωμένα φρεάτια θα υποδεχτούν τον χειμώνα.

Μπήκαμε στο φθινόπωρο, και οι πρώτες βροχές έχουν ήδη πέσει.
Και ενώ θα έπρεπε ο Δήμος -λέμε τώρα.... Δήμος- να έχει μεριμνήσει ώστε να έχουν ξεβουλώσει όλα τα φρεάτια της πόλης για να μπορέσουν να απορροφήσουν τα νερά της βροχής, εν τούτοις σε αρκετές περιπτώσεις πολλά φρεάτια είναι ακόμα βουλωμένα, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής, αντί να οδηγούνται μέσω του δικτύου ομβρίων εκεί που πρέπει να πάνε, θα δημιουργήσουν κανάλια της Βενετίας στην πόλη.

Αναγνώστης μας μας κατήγγειλε χθες το απόγευμα ότι δυο φρεάτια ........

στην οδό Δεκατεσσάρων, και συγκεκριμένα κοντά στην αρχή της Δεκατεσσάρων, είναι βουλωμένα με σκουπίδια και χώματα μέχρι επάνω, ΔΕΝ έχουν καθαριστεί από τον Δήμο και με μια δυνατή νεροποντή κινδυνεύει η δεκατεσσάρων ή τμήματα της να γίνουν... βενετία!
Άλλωστε αυτό δεν είναι η πρώτη φορά καθώς το έργο το έχουν ξαναδεί και το έχουν γευτεί.
Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε? Αναρωτιέται ο αναγνώστης μας. Να πλημμυρίσουμε και μετά να πάμε στο Δημαρχείο για πυγμαχικό αγώνα?

Σήμερα με μια πρόχειρη βόλτα που κάναμε σε ορισμένα σημεία της πόλης, εντοπίσαμε αρκετά φρεάτια με μπάζα και φύλλα μέσα αλλά και αρκετά φρεάτια καθαρά.

Και ρωτάμε την Δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου. Αν υπάρξει νεροποντή... θα μας λέτε πάλι κ. Στάμο ότι η ποσότητα του νερού ήταν μεγάλη και δεν προλάβαιναν οι βάνες να απορροφήσουν τα πολλά νερά?

Η εικόνα μιλά μόνη της για τα χάλια..

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΩΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ να ρίξουν μια ματιά και εκείνοι στα φρεάτια ομβρύων που υπάρχουν έξω από το σπίτι τους και όπου εντοπίσουν πρόβλημα να μας στείλουν φωτογραφία στο e-mail μας FiliatraNews@gmail.com με το βουλωμένο φρεάτιο και να μας λένε και το σημείο που βρίσκεται για να δημοσιευθεί.
Εννοείται ότι τα στοιχεία του αναγνώστη / αναγνώστριας θα παραμείνουν ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ.


Ρωμανός: Απελευθέρωση χελώνας καρέτα καρέτα



Παναγιώτης Κατσίβελας: Η παραίτηση Μπόζου από τη θέση του είναι η σημαντικότερη και ίσως και η μόνη προσφορά του στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

Απάντηση στην σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε προχθές το πρωί σε συνέντευξη τύπου ο υπό παραίτηση αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας - Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος απέστειλε σήμερα ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε Παναγιώτης Κατσίβελας.

Στην απάντηση του ο διοικητής της 6ης Υ.Πε ........

αναφέρει ότι τα γεγονότα που υπάρχουν αναιροιύν τα λεγόμενα του αναπληρωτή διοικητή και ότι στην παρούσα φάση που είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση των νοσοκομείων, η δημόσια αντιπαράθεση θα ήταν επιβλαβής για την νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η δημόσια αντιπαράθεση να γίνει στο μέλλον.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Κατσίβελα στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Μπόζος έχει ως εξής:

Ενημερώθηκα για τις απόψεις του κ Μπόζου τις οποίες δυστυχώς για αυτόν τα πραγματικά γεγονότα τις αναιρούν.
Δεν θα ήθελα, αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο δια την αξιολόγηση των νοσοκομειακών δομών του νομού μας, να κάνω ένα δημόσιο διάλογο μαζί του, που μπορεί να καταστεί επιβλαβής για το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Επιφυλάσσομαι αυτό να γίνει στο άμεσο μέλλον.
Το μόνο που θέλω να επισημάνω, προς το παρόν, είναι ότι ουδέποτε ζήτησε ούτε τροποποίηση ούτε αύξηση προϋπολογισμού του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και βεβαίως ο κ. Μπόζος γνώριζε ότι η μόνη δυνατότητα που υπήρχε για το 2013 για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού ήταν μόνο με τους επικουρικούς γιατρούς, την οποία και δυνατότητα αποστέρησε.

Όσο αναφορά το Κ.Υ. Γαργαλιάνων όφειλε να πει ότι οι δύο γενικοί γιατροί, που προσφέρουν υπηρεσίες, βεβαίως και δεν είναι εκεί κατόπιν δικής του αποφάσεως και υπογραφής.
Όφειλε να ξέρει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν και γιατροί «επί θητεία» στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων, αλλά και άλλων περιοχών της Μεσσηνίας που δεν προέβλεπε το ισχύον προεδρικό διάταγμα, γεγονός που θα καταστήσει πιο εύκολη την τοποθέτηση γιατρών, καταργώντας μια αδικία χρόνων .Βεβαίως αυτό δεν έγινε κατόπιν ενεργειών του.
Και βεβαίως δεν είχα αξίωση να ξέρει τον αγώνα δρόμου που γίνεται για να ενταχθεί η «κτηριακή αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση» του ΚΥ Γαργαλιάνων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για το οποίο παντελώς αδιαφόρησε.

Για όσα αναφέρεται προσωπικά σε μένα βεβαίως και δεν προτίθεμαι να τον ακολουθήσω στον ηθικό κατήφορο που διατρέχε.
Σίγουρα όμως η παραίτησή του από τη θέση «ευθύνης» του –του διοικητή - είναι η σημαντικότερη ίσως και η μόνη προσφορά του στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

Παναγιώτης Α. Κατσίβελας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013