Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Υπό προϋποθέσεις η παράταση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2013-2014 [ Εγκύκλιος ]

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η παράταση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών κατά την σχολική περίοδο 2013 - 2014

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει:


Εναλλακτικά την εγκύκλιο μπορείτε να την δείτε εδώ



Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

Την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης , υπάρχει ένα και μόνο θέμα συζήτησης το οποίο είναι....


Ενημέρωση – συζήτηση για τα ζητήματα του Δήμου.

Κύπελλο Μεσσηνίας: Μηδαμηνές οι ελπίδες του Μιλτιάδη για την ένσταση σε 2ο βαθμό εναντίον της Εράνης.

Σαφέστατη η απόφαση της ΕΣΠ Μεσσηνίας χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης.

Μπορεί η ομάδα του Μιλτιάδη να μην είδε με καλό μάτι την χθεσινή απόφαση της ΕΠΣ Μεσσηνίας με την οποία απέρριπτε την ένσταση που είχαν καταθέσει εναντίον της Εράνης οι διοικούντες της Ομάδας του Πύργου Τριφυλίας και άσκησαν έφεση κατά της πρώτης απόφασης, όμως οι πιθανότητες να δικαιωθεί είναι μηδενικές.

Η Σαφέστατη .....

ανακοίνωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας αναφέρει ΞΕΚΑΘΑΡΑ και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι
"οι ποδοσφαιριστές ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ με ΑΔ ΕΠΟ 1228587 και ΓΚΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ με ΑΔ ΕΠΟ 1228591 είναι Έλληνες υπήκοοι από το 2009 και το 2008 αντίστοιχα και ως εκ τούτου είχαν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές Ομάδες, ως εκ τούτου δεν υπάρχει παράβαση του άρθρου 19 του ΚΑΠ §3γ"
Τώρα πως η διοίκηση του Μιλτιάδη αμφισβητεί τα χαρτιά που λένε ότι οι δυο ποδοσφαιριστές είναι Έλληνες, έχουν Ελληνική Υπηκοότητα, Έχουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ταυτότητα, έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό κλπ κλπ και επιμένουν παρά την ρητή και σαφέστατη ανακοίνωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας να τους θεωρεί είτε ξένους είτε ομογενείς είτε κοινοτικούς είται ότι άλλο νομίζουν εκείνοι, αυτό θα πρέπει να το εξηγήσουν και να το αποδείξουν.
Πάντως τα χαρτιά και η απόφαση της ΕΠΣ Μεσσηνίας, ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ.
όσο για τον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό Καλαμάτας και Εράνη Φιλιατρών θα διεξαχθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ το Σάββατο το απόγευμα στις 17:15 στην Καλαμάτα.

Ιδού και η ΕΠΙΣΗΜΗ απόφαση της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΠΕ) της ΕΠΣΜ συνεδρίασε την 19/09/2013,στα γραφεία της ΕΠΣΜ προκειμένου να αποφασίσει για την εκδίκαση της από 17/09/2013 υποβληθείσας ένστασης του Σωματείου ΑΟ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ κατά του Σωματείου ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ για αντικανονική σύνθεση της αντιπάλου ομάδας στον μεταξύ τους αγώνα Κυπέλλου που διεξήχθη στις 15/09/2013 στο γήπεδο Πύργου Τριφυλίας. Από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν η ΠΕ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
Την απόρριψη της υποβληθείσας ένστασης με το αιτιολογικό ότι όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι ποδοσφαιριστές ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ με ΑΔ ΕΠΟ 1228587 και ΓΚΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ με ΑΔ ΕΠΟ 1228591 είναι έλληνες υπήκοοι από το 2009 και το 2008 αντίστοιχα και ως εκ τούτου είχαν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές Ομάδες, ως εκ τούτου δεν υπάρχει παράβαση του άρθρου 19 του ΚΑΠ §3γ, αφού στην ενδεκάδα της ομάδας ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αγωνίζονταν πάνω από 7 ποδοσφαιριστές που είχαν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές Ομάδες.

Κύπελλο Μεσσηνίας: Οι διαιτητές των αγώνων στην φάση των "8".

Από την ΕΠΣ Μεσσηνίας ανακοινώθηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν το Σάββατο και την κυριακή τους αγλώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Αναλυτικά, στην ανκοίνωση αναφέρονται οι εξής διαιτητές:

1. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ (1oς Αγώνας) Σάββατο 21/09/13 17:15
ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΚΑΤΣΑΣ Ν.

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (1oς Αγώνας) Σάββατο 21/09/13 17:15
ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ.


3. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (1oς Αγώνας) Κυριακή 22/09/13 17:15
ΝΙΚΑΣ Δ., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.

4. Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (1oς Αγώνας) Κυριακή 22/09/13 17:15
ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΓΚΟΥΜΑΣ Ν.

Εκδήλωση «ΡΟΥΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΣ, ΔΥΟ ΤΟΠΟΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ συμμετέχουν σε εκδήλωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», με θέμα: «ΡΟΥΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΣ, ΔΥΟ ΤΟΠΟΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ», Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 21: 00 μ.μ. στο κτήμα ΦΙΞ στο Ηράκλειο Αττικής.

Ομιλήτρια για τον Μοριά: Μαρία Κ. Λιακάκη, Ιστορικός, Πρόεδρος .........

Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας, Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας και Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.

Από τις 19:00 μ.μ. στον ίδιο χώρο, στο περίπτερο των Ρουμελιωτών, θα υπάρχει έκθεση βιβλίου με θέμα τη Μεσσηνία και ειδικά την Τριφυλία, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μεσσηνιακά προϊόντα.

Παράταση μίας εβδομάδας για το Ε9

Το υπουργείο Οικονομικών προχωράει σε παράταση μίας εβδομάδας όσον αφορά την προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9, του εντύπου για τα ακίνητα.

Μετά από τα.....

τα τεχνικά προβλήματα, που δεν έχουν επιλυθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν έχουν μπορέσει μέχρι σήμερα να υποβάλουν τη δήλωση στοιχείων ακινήτων, το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε ακόμα μία μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας.

Λόγω της σωρείας των λαθών και των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί, στο ΚΕΠΥΟ επιχειρούν να διορθώσουν όσο το δυνατόν αμεσότερα τις δυσλειτουργίες του συστήματος, ώστε να μην πάει χαμένη η νέα αυτή παράταση.

Στο σημείο που έχει φτάσει η κατάσταση, με το υπουργείο Οικονομικών να κάνει αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσει τα στοιχεία, ώστε να υπολογίσει το ΦΑΠ για το 2013, ακυρώνεται για ακόμη μια φορά η ηλεκτρονική υποβολή. Κι αυτό, γιατί στην Καραγιώργη Σερβίας έχουν αποφασίσει, αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας της 26ης Σεπτεμβρίου, να δώσουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να κάνουν τις οποιεσδήποτε διορθώσεις στις ΔΟΥ, όπου ανήκουν. Δηλαδή, στέλνουν ξανά τους υπόχρεους στον γκισέ, όπως ακριβώς έγινε και με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

PatrasTimes

Πολίτες, Κόμματα, Κράτος και… Πατρίδα!…

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Με αφορμή το «μπάχαλο» που διαπιστώνουμε στην πολιτική μας καθημερινότητα ομολογώ ότι με ταλανίζει λιγότερο η ύπαρξη πολιτικών Κομμάτων, που είναι απαραίτητο συστατικό κάθε ευνομούμενης Δημοκρατίας, και περισσότερο οι σχέσεις Κράτους Πολίτη.
Στην πατρίδα μας οι σχέσεις Κράτους και πολίτη ήταν ανέκαθεν, όχι μόνο δυσλειτουργικές, αλλά ίσως θα έπρεπε να τις δούμε και ως εντυπωσιακά ...ψυχοπαθολογικές.
Η ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία αυτής .......

της σχέσης (που τα βαθύτερα αίτιά της μόνιμα και σφαλερά ανάγονται ή στην Τουρκοκρατία ή σε ξένους...δακτύλους, και τελευταία σε ψεκασμούς και ληγμένα που έχουν επηρεάσει, άκουσον, άκουσον, ακόμη και το DNA μας) συνίσταται στην κραυγαλέα αντίφαση της συμπεριφοράς του πολίτη απέναντι στον ασφυκτικό έλεγχο του Δικομματισμού.
Έτσι, ενώ οι Έλληνες θεωρούσαμε και συνεχίζουμε να θεωρούμε το Κράτος ως ‘καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο και ψυχρό αφεντικό’ ταυτόχρονα κοινωνικοποιούμε τις νεότερες γενιές να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό κράτος ως "τον στοργικό πατέρα, τον πιο σίγουρο εργοδότη, ως μία παροιμιακή αγελάδα που περιμένει την κατάληψη της Κρατικής εξουσίας από το δικό μας Κόμμα για να αρμεχτεί από τα...δικά μας παιδιά!..."
Με άλλα λόγια, γενιά μετά από γενιά, οι νέο-Έλληνες αναπτύξαμε την διπολικού τύπου σχιζοτυπική συμπεριφορά, σαδομαζοχιστικών τάσεων, όπου περιμένουμε να ευνοηθούμε από το Κράτος που όχι μόνο αντιμετωπίζουμε με καχυποψία αλλά και με εμφανή συμπτώματα παράνοιας άσχετα με το που ανήκουμε...κομματικά!
Οι εποχές ΑΠΑΙΤΟΥΝ να θυμηθούμε, ξανά και ξανά, αυτό που προφανώς βολεύει ‘κάποιους’ να ξεχνάμε, ότι δηλαδή στην πραγματικότητα είναι άλλο πράγμα το Κράτος και άλλο πράγμα η Πατρίδα!..
Και δεν είναι εξωπραγματική η εκτίμηση ότι ενώ ο αγώνας έγινε το 1821 ‘για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδας την ελευθερία’ το ελληνικό ΚΡΑΤΟΣ από συστάσεώς του ήταν και παραμένει προβληματικό και έρμαιο στα χέρια Κοτζαμπάσηδων που το ελέγχουν και ιδιοτελών πολιτών που ελπίζουν να ‘βολευτούν’.
Και η ΠΑΤΡΙΔΑ βρισκόταν και βρίσκεται ζωντανή στην ψυχή όλων που έπεσαν στα πεδία των μαχών και άλλων που ‘τιμωρήθηκαν’ για την φιλοπατρία τους και όσων παραμένουν όχι απλά Έλληνες αλλά φλογεροί ‘φιλέλληνες’ που η Πατρίδα τους ‘πληγώνει’ όπου και αν βρεθούν.

Μία επιστημονική αξιολόγηση της κατάστασης, πέρα από τις ανόητες αιτιολογίες ‘της Τουρκοκρατίας, των ξένων δακτύλων και του θεωρούμενου ως μεταλλαγμένου πλέον εθνικού μας DNA’ μας προσφέρει η θεωρία της ‘νοηματικής αντινομίας’ ή κατά άλλη εκδοχή της ‘γνωστικής ασυμφωνίας’.
Η συγκεκριμένη ψυχολογική θεωρία εξηγεί ότι ένα άτομο, ή μια ολάκερη ομάδα, μπορεί να διατηρεί τόσο διανοητικά όσο και συναισθηματικά αντικρουόμενα στοιχεία και να συμπεριφέρεται επηρεαζόμενο από αυτά επειδή οι άνθρωποι έχουμε την ικανότητα να αιτιολογούμε και να διατηρούμε, σε παράλληλη διάταξη και ταυτόχρονα, ασυμβίβαστα δεδομένα εφόσον αυτά ικανοποιούν κάποιες αντικρουόμενες μεν, αλλά θεμελιακές μας ανάγκες, τόσο πραγματικές όσο και συμβολικές.

Στην περίπτωση της τρέχουσας ελληνικής πραγματικότητας η θεωρία της ‘νοηματικής αντινομίας ή γνωστικής ασυμφωνίας’ είναι εκείνη που βοηθούσε τους ψηφοφόρους των δύο Κομμάτων Εξουσίας, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που μας Κυβέρνησαν από το καλοκαίρι του 1974 εναλλάξ δήθεν με ‘αυτοδυναμία’ και από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι σήμερα με ‘περίτεχνη’ Συγκυβέρνηση να προσβλέπουν στα Κόμματα και να επιβεβαιώνουν την διαιώνισή τους, καθώς έτσι διασφάλιζαν για τα τέκνα και εαυτούς τους Κρατικά «προνόμια»!...

Και τώρα, καθώς αποκαλύφθηκε πια ολοκάθαρα και εντυπωσιακά η γύμνια της Κομματικής αυτοδυναμίας που στηρίχθηκε από το γαλάζιο και το πράσινο στρατόπεδο στην γνωστή Αγγλοσαξονική τακτική του ‘διαίρει και…βασίλευε’ τροφοδοτούμενη από τεχνητές αντιπαλότητες που χώριζαν και στο τελευταίο χωριό της Ελληνικής επικράτειας ‘μπλε και πράσινα’ καφενεία είναι επιτακτική η ανάγκη να χωρίσουμε τις δύο παντελώς διαφορετικές έννοιες του ΚΡΑΤΟΥΣ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ!...
Καθώς η εντυπωσιακή, και ταυτόχρονα ιστορικά ανιστόρητη, αγαστή συνεργασία της ‘νέας’ Ν.Δ. του κ Σαμαρά και των στελεχών της Πολ. Αν. και του μικρού ‘υπολοίπου’ ΠΑΣΟΚ του κ Βενιζέλου συνεχίζει να διοικεί το Κράτος της Ελλάδος το θεμελιακό ερώτημα παραμένει αδυσώπητα σθεναρό και απαιτεί απαντήσεις από τους Έλληνες πολίτες:

Θα συνεχίσουμε να συγχέουμε Κράτος και Πατρίδα και να επιτρέπουμε στους εαυτούς μας την ιδιοτελή εμμονή στην ταύτιση Κόμματος και Κράτους ή θα συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα ΔΕΝ ανήκει στα Κόμματα και στους ψηφοφόρους τους και το Κράτος ΔΕΝ μπορεί να συνεχίσει την πορεία της ‘αποκατάστασης’ των ψηφοφόρων του που μας έφεραν στην πτώχευση!

Βλέποντας τις στατιστικές των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τα πάλαι ποτέ ισχυρό Κόμμα του ΠΑΣΟΚ να πέφτει κάτω από το 10% και τη ΝΔ να παλεύει με το πάλαι ποτέ Κόμμα του Συνασπισμού του 3% που σήμερα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδα του 27 και 28% ένας καλόπιστος παρατηρητής θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι η διόγκωση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ πράγμα που σηματοδοτεί το γεγονός ότι πολλοί, πάρα πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες συνεχίζουν να προσβλέπουν στο ΚΡΑΤΟΣ που ήταν, είναι και μάλλον θα παραμείνει ‘έρμαιο’ της νοοτροπίας του Κομματισμού.

Τελικά, μάλλον είναι ανυπέρβλητης γοητείας και ευστοχίας ο στίχος που δηλώνει ότι στην Ελλάδα (του Κομματικού Κράτους που ΔΕΝ είναι η Πατρίδα) «όλα τριγύρω αλλάζουνε και ΟΛΑ τα ίδια μένουν!...»
Συνιστώ, χωρίς παρεξήγηση να…αυτοχειροκροτηθούμε!!!

Ο Οικισμός της Αγίας Κυριακής στο facebook



Στο Facebook βρίσκεται εδώ και δύο μήνες περίπου μια ομάδα που αφορά τον πανέμορφο οικισμό της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών.
Μια ομάδα που δημιουργήθηκε με σκοπό την προβολή του.......

όμορφου οικισμού, με κείμενα, φωτογραφίες κλπ κλπ.

Όποιος θέλει να βοηθήσει την ομάδα αυτή με φωτογραφικό υλικό που να είναι από την Αγία Κυριακή, μπορεί να γίνει μέλος της ομάδας και να ανεβάσει φωτογραφικό υλικό -ακόμα και παλιές φωτογραφίες- από τον πανέμορφο οικισμό και γενικά οτιδήποτε αφορά την περιοχή της Αγίας Κυριακής προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή.

Την ομάδα θα την βρείτε πατώντας εδώ.

Παράνομη η μεταφορά κυνηγετικών σκύλων σε κλουβιά

Παράνομη θεωρείται πλέον η μεταφορά κυνηγετικών σκύλων με αυτοκίνητο, σε ξύλινα ή άλλα κλουβιά προσαρτημένα στο πίσω μέρος του οχήματος, εκτός καμπίνας.

Συγκεκριμένα, .....

με ενέργειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας εκδόθηκε η εγκύκλιος 1969/100521/14.8.13 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4039 για την προστασία των κυνηγόσκυλων. Οι κυνηγοί που θα συλληφθούν να παραβαίνουν το νόμο θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο τουλάχιστον 300 ευρώ ανά παράβαση. Αρμόδιες Αρχές για την επιβολή των προστίμων είναι τόσο η Θηροφυλακή όσο και η Αστυνομία σύμφωνα με τον ν. 4171,αρ. 81, παρ. 5.

Όπως επισημαίνουν οι φιλοζωικές οργανώσεις «η νομοθεσία προβλέπει εμβολιασμό και σήμανση (microchip) όλων των κυνηγόσκυλων, αλλιώς αφαιρείται η άδεια κυνηγιού του ιδιοκτήτη τους» και χαρακτηρίζουν ως «μεσαιωνική» τη συνήθεια μεταφοράς των κυνηγόσκυλων σε κλουβιά όπου κινδυνεύουν τόσο από τροχαία όσο και από τα καυσαέρια της εξάτμισης.

Τα δασαρχεία της χώρας επαγρυπνούν και έχουν ήδη λάβει εντολή για να ελέγχουν το θέμα.

econews.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Σεπτεμβρίου 2013