Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΠΕ: Αλλαγή του εκλογικού νόμου από τις μεθεπόμενες εκλογές

Την ισχύ ενός νέου εκλογικού συστήματος από τις μεθεπόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εκτός κι αν ψηφισθεί από τα δύο τρία των βουλευτών του Κοινοβουλίου, αποφάσισαν μεταξύ άλλων οι αιρετοί του β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά το σημερινό έκτακτο συνέδριό τους για τα Οικονομικά των Περιφερειών.

Συγκεκριμένα, στα συμπεράσματα του Συνεδρίου και στο πλαίσιο .......

των προτάσεων της ΕΝΠΕ ενόψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος, προτείνεται κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές, να υπάρξει ειδική συνταγματική διάταξη που θα προβλέπει ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν το εκλογικό σύστημα και τις εκλογικές περιφέρειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ισχύουν από τις μεθεπόμενες εκλογές, εκτός κι αν ψηφισθεί από τα 2/3 των βουλευτών.

Επίσης, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης προτείνεται συνταγματική κατοχύρωση της Περιφέρειας, συνταγματική αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου και της διοικητικής αυτοτέλειας των Περιφερειών, ώστε να αναδειχθούν σε αποφασιστικής σημασίας θεσμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, προτείνεται: Αναθεώρηση του άρθρου 101 του Συντάγματος, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από την Περιφέρεια.

Συνταγματική κατοχύρωση και οριοθέτηση της Μητροπολιτικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα.

Καθιέρωση Εθνικού Συμβουλίου Αυτοδιοίκησης, που θα εκπροσωπεί συνολικά σε κρίσιμα θεσμικά και οικονομικά θέματα την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διεύρυνση της κανονιστικής αρμοδιότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ιδιαίτερη έμφαση στα αναπτυξιακά και στα χωροταξικά θέματα σε ό,τι αφορά τον β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Ενίσχυση της οικονομικής της αυτοτέλειας των Περιφερειών. Αναδιοργάνωση και αποκέντρωση των φορολογικών της πόρων.

Κατοχύρωση αξιόπιστου και αμερόληπτου μηχανισμού που θα έχει τη διοικητική εποπτεία και τον ειδικότερο οικονομικό έλεγχο των ΟΤΑ.

Κατοχύρωση και οριοθέτηση, κατά το πρότυπο του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, της καταστατικής θέσης των αιρετών. Ενεργό συμμετοχή των θεσμικών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ) στην νομοθετική διαδικασία που αφορά αυτοδιοικητικά θέματα.

Εξομοίωση και άμβλυνση των κωλυμάτων εκλογιμότητας των αιρετών, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή.

Και τέλος, οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αφορούν αποκλειστικά τον θεσμό και να μην συμπίπτουν με τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Κύπελλο Μεσσηνίας: Καθαρό σκορ θέλει ο Ολυμπιακός. Να καθαρίσει την πρόκριση η Εράνη

Την ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις κυπέλλων καλείται να πετάξει εκτός θεσμού ο Ολυμπιακός Καλαμάτας και εξ αντικειμένου καταλαβαίνει κανείς πως η αποστολή του είναι πολύ δύσκολη.
Ομως στο .,.....

«ερυθρόλευκο» στρατόπεδο έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα τους και ξέρουν πως αν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους τότε έχουν πολλές πιθανότητες να βρεθούν αυτοί στα ημιτελικά.

Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη θα αναζητήσει ένα καλό σκορ στο σημερινό πρώτο ματς για να πάει έστω και με ελαφρύ προβάδισμα στη ρεβάνς των Φιλιατρών που αναμένεται ακόμη δυσκολότερη.
Η καλαματιανή ομάδα θα προσπαθήσει να είναι πιο αποτελεσματική, κάτι που δεν ήταν στα παιχνίδια με τον Αστέρα Αρφαρών (έχασε και στα 2 ματς πολλές ευκαιρίες) και λίγο έλειψε να το πληρώσει.
Οι απουσίες πάντως δεν λείπουν αφού εκτός είναι οι τραυματίες Αριτζής, Πανταζής και Περιβολάρης.
Ο Μπαλαλάς φαίνεται πως θα αγωνιστεί μιας και ξεπερνά τον τραυματισμό του, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σίνου.
Στον αντίποδα η Εράνη πέρασε χωρίς δυσκολία τα εμπόδια των Τσικλητήρα Πύλου και Μιλτιάδη, όμως τώρα το έργο της είναι σαφώς δυσκολότερο απέναντι στον ισχυρό Ολυμπιακό Καλαμάτας. Αυτό το γνωρίζουν ο Δημήτρης Παναγιώτου και οι παίκτες του που θα πάνε σήμερα στο «Γ. Λουκαρέας» για να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, είτε αυτό είναι η νίκη είτε η ισοπαλία.

Η Εράνη έχει σπουδαία παράδοση στο θεσμό του κυπέλλου, όντας η πολυνίκης του θεσμού και θέλει φέτος να φτάσει και πάλι στον τελικό κάτι που είναι εφικτό αρκεί να δείξει το καλό της πρόσωπο.
Το θετικό είναι πως όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι (αποθεραπεύτηκε και ο Χρονόπουλος) και έτσι ο έμπειρος τεχνικός θα έχει αρκετές επιλογές για τη συγκρότηση της 11αδας.
Η τελευταία προπόνηση εν όψει του σημερινού αγώνα έγινε χθες το απόγευμα στο γήπεδο Φιλιατρών.

taklin.gr

Εκαπαιδευτικό Ταξίδι στην Κύπρο από το Κέντρο Δήμητρα Κυπαρισσίας

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Αιτήσεις συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στην Κύπρο, στο οποίο θα συμμετάσχουν είκοσι παραγωγοί πατάτας από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας θα δέχεται από σήμερα και έως την Τετάρτη 25/9 το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.

Στο συγκεκριμένο .......

πρόγραμμα που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες θα συμμετάσχουν μόνο πατατοπαραγωγοί ηλικίας έως 40 ετών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Κύπρο προκειμένου να καταρτιστούν στις μεθόδους παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας και εμπορίας πατάτας προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες της αγοράς.
Η κατάρτιση των παραγωγών θα πραγματοποιηθεί από τις 2/12/2013 έως και τις 16/12/2013 και εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci), που αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση (PLM Mobility).

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές καθημερινά από τις 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.
Οι παραγωγοί πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο της αίτησης και μία υπεύθυνη δήλωση στα γραφεία του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας, ενώ μαζί τους πρέπει να έχουν τα εξής δικαιολογητικά:

• Φωτοτυπία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
• Αντίγραφο αίτησης ΟΣΔΕ (ή όποιο άλλο παραστατικό που αποδεικνύει την καλλιέργεια πατάτας)
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στον Προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο στα τηλέφωνα 2761022116 και 6934796092.

Οι άγρυπνοι φρουροί του υπολογιστή σας.

Μια συσκευή UPS (uninterruptible power supply - αδιάλειπτη παροχή ενέργειας), είναι μια συσκευή η οποία παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος προστατεύοντας τις συνδεδεμένες σε αυτό συσκευές από υπερτάσεις ή χαμηλές τάσεις, ενώ ενίοτε φιλτράρει το ρεύμα ώστε να έχει τη σωστή συχνότητα (50-60 Hz).

Τα UPS είναι είτε.......

μικρά, για να υποστηρίζουν οικιακούς υπολογιστές, είτε μεγάλου μεγέθους για να τροφοδοτήσουν ολόκληρους server. Οι συσκευές αυτές προορίζονται για χρήση σε υπολογιστικά συστήματα και έχουν εξόδους τροφοδοσίας, τις IEC, που χρησιμοποιούνται από όλους τους υπολογιστές και από τα τηλεφωνικά κέντρα και διακρίνονται σε τρείς κατηγορίες.'

Stand by UPS

Προσφέρουν προστασία από υπερτάσεις και διακοπές ρεύματος, ενώ συνήθως, δεν έχουν ενδείξεις της κατάστασης της μπαταρίας ή δυνατότητα ισοστάθμισης και είναι τα πιο διαδεδομένα, εξαιτίας της χαμηλής τιμής τους. Ο εξοπλισμός συνδέεται με το κεντρικό δίκτυο και σε περίπτωση πτώσης της τάσης, ο μηχανισμός τους ενεργοποιεί το μετασχηματιστή και στρίβει μηχανικά ένα διακόπτη, ώστε ο εξοπλισμός να παίρνει ρεύμα από την μπαταρία.

Line Interactive UPS

Αυτή η κατηγορία έχει παρόμοιο τρόπο λειτουργίας με την προηγούμενη, μόνο που εδώ προστίθεται ένας αυτόματος μετασχηματιστής μεταβλητής τάσης πολλαπλών πηγών. Αυτό το είδος UPS, προσθέτει και αφαιρεί πηνία, αυξάνοντας η μειώνοντας το μαγνητικό πεδίο και την τάση εξόδου. Επίσης, προσαρμόζει τη χαμηλή και την υψηλή τάση χωρίς να χρησιμοποιεί την περιορισμένης διάρκειας μπαταρία, ενώ οι αυτόματοι μετασχηματιστές προσαρμόζονται, ώστε να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τάσεων, κάτι που αυξάνει τον αριθμό πηνίων, τον όγκο και το κόστος καλύπτοντας ένα φάσμα της τάξεως των 100V.

On line UPS

Είναι κατάλληλα για ηλεκτρικά μονωμένους χώρους ή μηχανήματα ευαίσθητα σε διακυμάνσεις τάσεως. Αν και αρχικά εφαρμόζονταν σε εγκαταστάσεις άνω των 10 KVA, η ανάπτυξη της τεχνολογίας επέτρεψε τη χρήση τους σε μικρότερα συστήματα ισχύος 500W ή λιγότερο. Η υψηλή τιμή τους οφείλετε στην αρχή λειτουργίας τους. Το ρεύμα από το κεντρικό δίκτυο μετατρέπεται σε συνεχές και φορτίζει τις μπαταρίες. Οι μπαταρίες είναι συνδεδεμένες με μεταλλάκτη, ο οποίος μετατρέπει το ρεύμα σε εναλλασσόμενο, έτσι οι συσκευές είναι συνεχώς συνδεδεμένες στην μπαταρία, άρα ο μηχανισμός του χρειάζεται να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ.

Το χθσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 20-9-2013 ]




Στην Κυπαρισσία οι ποδηλάτες της Αγάπης. [ Φωτογραφίες και Video ]

Στην Κυπαρισσία βρέθηκαν χθές το απόγευμα τρείς Έλληνες και τρείς Κύπριοι ποδηλάτες της αγάπης που ξεκίνησαν από την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή και περνώντας όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά του Αιγαίου και θα καταλήξουν στην Κύπρο.

Σκοπός του ταξιδιού αυτού είναι κατα κύριο.....

λόγο κοινωνικός καθώς προτρέπουν τους πολίτες να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα τρόφιμα γίνεται για να προσφερθούν στα κοινωνικά Παντοπωλεία και σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου οι ποδηλάτες μίλησαν για την δύσκολη εποχή που βιώνει τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος και πως ξεκίνησαν την ποδηλασία αγάπης. Πρέπει να κοιτάξουμε το εμείς και όχι το εγώ είπαν χαρακτηριστικά.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κυπαρισσίας Γιάννης Ρούσης είπε ότι το μήνυμα που εκπέμπεται, είναι βαθειά πολιτικό αλλά και βαθειά διδακτικό για τους μαθητές.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος είπε ότι είναι συγκινημένος για το εγχείρημα των ποδηλατών της Αγάπης.
Στέλνει ένα μήνυμα αγάπης ελπίδας και αισιοδοξίας και αλληλεγγύης για όλους μας.

Δείτε την συνέντευξη τύπου







Αδικημένος αισθάνεται ο Γ. Καλογερόπουλος από την απόρριψη της ένστσης από την ΕΠΣ Μεσσηνίας, εναντίον της Εράνης

Δεν το βάζει κάτω ο πρόεδρος του ΑΟ Μιλτιάδη από τον Πύργο Τριφυλίας και εμμένει στην αρχική του θέση για άσκηση έφεσης εναντίον της πρωτόδικης απόφασης της ΕΠΣ Μεσσηνίας που δικαίωνε την Εράνη.

Ο πρόεδρος του ΑΟ ......

Μιλτιάδη μη θέλοντας να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα, ότι ο Γκίνος και ο Γιάννης ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, εξακολουθεί να τους αποκαλεί αλλοδαπούς!!!!!!!

Διαβάσαμε στο blog του Πύργου Τριφυλίας μια δήλωση του κ. Καλογερόπουλου στην προσωπική του σελίδα (;;;;) όπου γράφει δήλωση του για την αδικία που είχε ο ΑΟ Μιλτιάδης από την ΕΠΣ Μεσσηνίας.
Ο ίδιος ο κ. Καλογερόπουλος αυτο-αναιρεί τα λεγόμενα του περί αδικίας καθώς παραδέχεται στο κείμενο που συνέταξε ότι "Χάσαμε (σ.σ. ο Μιλτιάδης) δίκαια στον πρώτο αγώνα"....

Τον ενημερώνουμε ότι ακόμα και αν ασκήσει έφεση η δευτεροβάθμια πειθαρχική Επιτροπή θα εξετάσει τα χαρτιά των δύο παικτών, θα δει αν τηρήθηκε η σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας και των κανόνων και θα επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση δικαιώνοντας ξανά την Εράνη.

Πάντως η δήλωση του είναι απολαυστική και αξίζει να την διαβάσετε.
Την πήραμε από το Blog του Πύργου Τριφυλίας

Καυστικός ήταν ο πρόεδρος του ΑΟ Μιλτιάδη, κ Γ. Καλογερόπουλος για την κατάφωρη αδικία εις βάρος της ομάδας μας από την ΕΠΣ Μεσσηνίας, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Είναι η δεύτερη φορά που σαν πρόεδρος του ΜΙΛΤΙΑΔΗ θα μιλήσω δημόσια για την ομάδα μας.Και αυτό γιατί μετά τα τελευταία γεγονότα έχω υποχρέωση απέναντι στην ομάδα και απέναντι σε όσους αγαπούν την ομάδα............

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ έχει μια μεγάλη ιστορία στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο όπως οι πιο πολλοί ήδη ξέρετε. Έχει πάρει πρωταθλήματα και κύπελλα, έχει εκπροσώπηση επάξια τον νομό μας στα πρωταθλήματα τις Δ'ΕΘΝΙΚΗΣ....
Τον έχουν σεβαστεί και έχουν φοβηθεί ομάδες μεγαλύτερες από αυτόν κατά καιρούς.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πορεία καθόδου αλλά με στα σταθερά βήματα και με ανθρώπους που αγαπούν το χωριό και την ομάδα προσπαθούν να συντηρούν το σωματείο μας,με τις λίγες δυνάμεις που έχουν όλοι και με το υστέρημά τους.
Έχουμε νέα παιδιά από τον τόπο μας και ιδιαίτερα παιδιά μικρής ηλικίας στα οποία και έχουμε εμπιστοσύνη και τα βοηθάμε όσο μπορούμε ώστε μέσα από την μπάλα να ξεφεύγουν από άλλες επικίνδυνες δραστηριότητες.
Και πάντα με αρχές και αξίες.
Και όχι με ανήθικους τρόπους και παρανομίες.

Αυτό με έκανε να αναλάβω την διοίκηση του ιστορικού σωματείου μας εδώ και ένα χρόνο περίπου.
Φέτος προσπαθήσαμε και το καταφέραμε να φτιάξουμε μια ομάδα από μικρά παιδιά αλλά και την εμπειρία κάποιων παλαιών παιχτών.
Ήταν εφικτό και έγινε.
Ξεκινήσαμε με προπονητή τον Γ.Μαραγκό που με την εμπειρία του έδεσε μια ομάδα με καλά στοιχεία και με μικρούς παίχτες.
Αποκλείσαμε στο κύπελλο μια ανώτερη ομάδα στον β'γυρο και στο γ'γυρο παίξαμε πάλι με μια ανώτερη ομάδα,την ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ που και αυτή έχει την δική της και μεγάλη ιστορία στον νομό μας.

Χάσαμε δίκαια στον πρώτο αγώνα αλλά μας προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι διάφοροι παράγοντες που αντι να μας πουν καλά λόγια για την αξιοπρεπή εμφάνιση τις ομάδας παρότι έχασε με 4-0 και έπαιζε με πιτσιρίκια, μας μείωναν σε κάθε ευκαιρία με χαρακτηρισμούς που δεν λέγονται.
Αυτά βέβαια συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.
Στον δεύτερο αγώνα στο Πύργο Τριφυλίας πήγαμε να παίξουμε έναν απλό αγώνα και να δοκιμάσουμε ένα πιο νεανικό σχήμα.
Αφού ήδη η πρόκριση είχε κριθεί υπέρ της ΕΡΑΝΗΣ.

Παίξαμε ένα ωραίο ποδόσφαιρο και περιμαμε από την πλευρά τις Ερανης να τηρήσει το fair pley...
Πράγμα που δεν έγινε, αλλά έγινε το αντίθετο..βάζοντας μέσα στον αγώνα όλα τα μεγάλα αστέρια της...νόμιμα και παράνομα..
Βάζοντας 5 ξένους αντι 4 που προβλέπει ο κανονισμός..και έτσι ο αγώνας έληξε στο 0-0 παρα τις προσπάθειες τις Ερανης να πάρει τον αγώνα απέναντι σε 14 και 15 χρονών παιδιά.

Η διοίκηση έχοντας υποχρέωση ηθική απέναντι σε αυτά τα μικρά παιδιά και απέναντι στην ίδια την ομάδα έκανε ένσταση κατά του αγώνα για την συμμετοχή 5 ξένων παιχτών της Εράνης, οι οποίοι μέχρι την έναρξη του αγώνα στα επίσημα χαρτιά της ΕΠΣΜ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ.
Με το σκεπτικό αυτό περιμέναμε την δικαίωση των παιδιών αυτών.
Αλλά δεν ήρθε ποτέ,γιατί μερικοί φρόντισαν ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΕΡΕΣ να κάνουν τους 2 Έλληνες οι οποίοι είχαν ΞΕΧΑΣΕΙ να το δηλώσουν.
Και έτσι χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανέναν απερρίφθη η ένσταση μας.

Όταν μερικοί θέλουν να μιλάνε για ηθική στο ποδόσφαιρο πρέπει και να το δείχνουν. Και όχι μόνο λόγια για να χαϊδέψουν αυτιά.
Το Δ.Σ. του ΜΙΛΤΙΑΔΗ παρότι δέχεται διαφορα'' μηνύματα ''ωστε να μην κάνει έφεση,θα την κάνει με ότι κόστος έχει αυτό..και όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν...
Είμαστε νέοι στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά θέλουμε ισονομία και ένα καθαρό ποδόσφαιρο..όχι για εμάς αλλά για την νέα γενιά που δέχετε χτυπήματα από παντού..
Ας φροντίσουν οι παλιοί να μας αφήσουν να δούμε ένα καλό ποδόσφαιρο χωρίς συμφέροντα και υπόγειες διαδρομές..
Αλλιώς θα μείνουν μόνοι τους και θα παίζουνε με τους ίδιους παίχτες που τους νικάνε συνέχεια και δεν έχει γούστο αυτό.Γιατί εμείς οι νέοι θα τους σιχαθουμε και θα φύγουμε απο το χώρο αυτό!!!!!!!!!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Σεπτεμβρίου 2013