Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού & Πολιτισμού «Μυθική Πελοπόννησος», στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου συνδιοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού & Πολιτισμού «Μυθική Πελοπόννησος», από 5 έως 8 Δεκεμβρίου 2013, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στο Κέντρο της Αθήνας.
Η διοργάνωση της .....

Ελαιόλαδο POQA: Mετά την Galeries Lafayette και το Ηarrods οδεύει προς το Le bon Marche και το Selfridges

Στα καλύτερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης θα φιγουράρει σε λίγο καιρό το ελαιόλαδο Poqa, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μετά την Galeries Lafayette (Γαλλία), και το Ηarrods (Αγγλία) οδεύει προς το Le bon Marche και το Selfridges στο Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Λονδίνο.Και όχι μόνο...
Επόμενος στόχος είναι οι αγορές της Ρωσίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ιαπωνίας, ενώ ήδη το προϊόν εξάγεται σε Γερμανία, στην Ελβετία, στη Ρουμανία.

Το επώνυμο ελαιόλαδο ......

Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας: Σύγκλιση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Σύγκληση του ΣΟΠΠ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά με θέματα:
1. Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2013.
2.Σχεδιασμός και .....

Ποιες τροφές ζεσταίνουν το χειμώνα;

Προ των πυλών είναι τα πρώτα χιόνια αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες αναμένεται να σημειωθούν σε όλη την χώρα.

Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο το πετρέλαιο που η τιμή του είναι στα ύψη, λίγο η αιθανομίχλη, τελικά πως θα αντιμετωπίσουμε το κρύο;

Μέσω της... διατροφής, αλλά και του σωστού ντυσίματος.

Το σημαντικό ......

Στην Βουλή σήμερα ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Ο στόχος όπως αναγράφεται και στον προϋπολογισμό, είναι να εισπραχθούν 3,9 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα είπε στην Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, "η πραγματική αύξηση, το 2014 έναντι του 2013, είναι του ύψους των 250 εκατ. ευρώ. Οφείλεται δε στο γεγονός ότι τους πρώτους μήνες του 2014 θα εξοφληθούν και οι τελευταίες δόσεις του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) του 2013".

Μέσα στο 2013 θα εισπραχθούν επίσης ΦΑΠ τριών ετών, συνολικού ύψους περίπου 900 εκατ. ευρώ.

Το νέο φορολογικό .......

Ψωμί με το ζύγι και πώληση φαρμάκων από τα σουπερμάρκετ, προανήγγειλε ο Χατζηδάκης

Ψωμί με το ζύγι, πωλήσεις μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκτός φαρμακείων αλλά και παρεμβάσεις στην αγορά φρέσκου γάλακτος προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την άρση στρεβλώσεων στην ελληνική αγορά.

Στην έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής του Οργανισμού Ανχελ Γκουρία, περιλαμβάνεται δέσμη 329 προτάσεων για την άρση στρεβλώσεων στην αγορά στους τομείς του τουρισμού, της επεξεργασίας τροφίμων, των οικοδομικών υλικών και του λιανικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τον ........

ΟΛΜΕ: Προς κινητοποιήσεις για τα κενά σε σχολεία

Ενίσχυση των κινητοποιήσεων για τα κενά σε εκπαιδευτικούς κυρίως σε ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, σε σχολεία Ειδικής Αγωγής και σε Μουσικά – Καλλιτεχνικά Σχολεία προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στα παραπάνω σχολεία τα κενά είναι τόσο μεγάλα «που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξη και ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς».

Σε σύσκεψη που .....

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 26-11-2013 ]

Αλλάζει το κλίμα - Ξαφνικό «κύμα» επενδύσεων στην Ελλάδα

Η εγκατάσταση της Coca Cola, της Nokia αλλά και το ενδιαφέρον τεσσάρων επενδυτικών σχημάτων για τα ξενοδοχεία του «Αστέρα» σηματοδοτούν την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας της χώραςΜε ένα ξαφνικό μπαράζ επενδύσεων που ανακοινώθηκαν χτες η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται στο μικροσκόπιο πολυεθνικών εταιριών και διεθνών επενδυτών.

Η Coca Cola η .....

Δημόσιο: Ιδιώτης σύμβουλος θα αξιολογεί και θα απολύει

Η αρχή θα γίνει από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο Μ. Χρυσοχοίδης προσλαμβάνει ιδιώτη σύμβουλο για να κάνει την αξιολόγηση 13.000 υπαλλήλων σε 14 ΔΕΚΟ που ανήκουν στον τομέα ευθύνης του, ώστε να απολυθούν τελικά περίπου 1.300 (σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται σήμερα στην «Ελευθεροτυπία«).

Σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, η πρωτοβουλία Χρυσοχοίδη, εφόσον .......

Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

“… Πύρ στην Αλαμάνα / Και φωτιά στο Γοργοπόταμο …”

του Δημήτρη Α. Δριμή
τ. δημάρχου Αετού

Τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοεμβρίου του 1942 αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ εξουδετέρωναν την Ιταλική φρουρά της γέφυρας (μήκους 211 και ύψους 30 μέτρων) του Γοργοποτάμου, ενώ 12 βρετανοί σαμποτέρ τοποθετούσαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς για την ανατίναξή της.
Σκοπός της επιχείρησης ήταν ......

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Νοεμβρίου 2013